Reikäpallon finaalit

  • 9 445
  • 55

Humpauttaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Jos tästä on jo jossakin ketju, modesedät ovat hyvät ja tekevät tarpeeliset toimenpiteet.

Asia koskee siis salibandyn finaaleita, jotka alkavat torstaina 7.4. Salibandyn sm-finaalit ovat ehdottomasti oman ketjunsa arvoinen tapahtuma.

Finaaleihin oli ennen eilistä selvittänyt tiensä SSV Helsingistä. Eilen SSV:n vastustajaksi selvityi Jyväskylän Happee, joka ratkaisi voiton Tampereella hienon esityksen jälkeen 5-1. Hieno välieräsarja Classicia vastaan ratkesi vasta viidennessä ottelussa.

SSV voitti runkosarjan ja lähtee ennakkosuosikkina finaaleihin. Sillä on leveä materiaali ja ykköskenttä on loistava. Manner, Järvi ja Lehtonen ovat kovia poikia. Onhan Happeellakin Kohoset ja maalinsylkijä Riitesuo, joten sarjasta on lupa odottaa mielenkiintoista.

Onkos palstalla muita, jotka odottavat finaaleita vesi kielellä?
 

Mosabacka

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Jyväskylän palloilulajien edustajat ovat yleensä tässä vaiheessa kautta kesälomilla eli odottelemassa golfkenttien ja uimarantojen avautumista.

Onneksi valoa häämöttää salibandyn suunnalta. Ensimmäistä kertaa salibandyliigan finaaleihin kurottanut Happee lähtee haastamaan runkosarjan voittanutta SSV:tä ihan tosissaan.

Salibandy on siitä mukavaa seurattavaa, että sitä voi lähes jokainen harrastaa itsekin, toisin kuin jääkiekkoa eli budjetti mailan ja kenkien ostoon kestää köyhemmälläkin ja kroppakin kestää juoksennella reikäpallon perässä vielä vanhemmallakin iällä. Vielä kun tähän summaa playofftilanteen, jossa Jokerit ja Kärpät ovat menossa finaaliin, niin eipä taida kahden tämänhetken mahtiseuran taistelu kiinnostaa minua. Jokereita ei voi kannattaa ja Kärpät voittivat jo viime keväänä. Harmi, että Lukosta tai HPK:sta ei tällä hetkellä ole isojen haastajiksi.

Helsinki-Jyväskylä salibandytaistelu kiinnostaa enemmän.

Itse ajattelisin, että Happeen ykköskenttä kestää vertailun SSV:n vastaavaan, mutta kakkosketjut saattavat ratkaista parikin ottelua ykkösten pelatessa samantasoisesti. Ja vinkkinä HIFK:n kannattajille: vaikka salibandyssa pelaa HIFK-paitainen joukkue (jäi runkosarjan yhdeksänneksi), niin SSV saattaa tarjota ilon- tai tappionhetkiä esimerkiksi Helsingin jäähallissa!

Tässä otteluohjelma:

SSV - Happee
7.4. klo 18.30 Pasilan UH

Happee - SSV
10.4. klo 17.30

SSV - Happee
11.4. klo 18.30 Helsingin jäähalli

Happee - SSV
16.4. klo 18.30

SSV - Happee
19.4. klo 17.30 Helsingin jäähalli

himmeästä mitalista taistellaan yhdessä ottelussa

Classic - Oilers 8.4. klo 18.30 MetroAuto Areena

Jääkiekosta poiketen salibandyn playoffotteluissa ottelu ratkaistaan seuraavasti: Play off -otteluissa varsinaisen peliajan päättyessä tasan pelataan 10 minuutin jatkoaika ‘äkkikuolema’ -periaatteella. Mikäli ratkaisua ei jatkoajalla, synny käydään rangaistuslaukauskilpailu (salibandyliiga.fi).
 
Suosikkijoukkue
HPK, Chelsea
Itse lajia harrastavana odotan myös finaaleita. Molemmilla on kova nippu. Kärkinimenä Happeella ilman muuta Mika Kohonen, joka on pistänyt runkosarjan piste-ennätykset uusiksi viime kaudella Ruotsissa ja nyt Suomessa, maailman paras pelaaja? Näin häntä usein luonnehditaan. SSV johtotähti lienee J-P Lehtonen, jota säestää mm. Santtu Manner.

Mitenkäs Urheilukanava näyttää finaaleja vai näyttääkö ollenkaan? Toivottavasti Helsinkiin saadaan halli täyteen kun SSV pelaa isommalla areenalla. Viime vuosina myös salibandyn ratkaisupeleissä on saatu halleihin väkeä ja fiilistä.

Happee vie Suomen mestaruuden '05 ja Mika Kohonen pistää myös playoff tilastot remonttiin.
 

gege dA mAn

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Laser
Vaikka itsekin lajia harrastan, niin ei pahemmin mielenkiintoa herätä salibandyliiga, eikä pleijaritkaan. Varsinkin näin, kun oma suosikkijoukkue jäi puolivälieriin.

Ihmettelen kovasti, mikäli SSV ei uusi mestaruutta. Joukkue on koonnut jälleen sellaisen Dream Teamin, että kaikki muu paitsi mestaruus on pettymys. Kirkkaimpina tähtinä mainittakoon puolustuksesta K-M Ratsula ja V. Sandström sekä hyökkäyksestä J-P Lehtonen, S. Manner, T. Ahola sekä playoff-pelaaja M. Järvi.
Onhan Happeellakin hyvä nippu koossa, mutta ei Kohoset ja Riitesuo yhdistettynä hyvään maalivahtipeliin tule riittämään. Veikkaan, että SSV jyrää mestaruuteen 3-0.

Saas nähä paljon tulee yleisöä otteluihin. Taitaa olla niin, että jääkiekon B-junnujen SM-välierä HIFK-Jokerit veti enemmän yleisöä (yli 1000) kuin yksikään salibandyliigan ottelu tällä kaudella tähän mennessä. Tämä puolestaan kertoo siitä, että ei kansaa kiinnosta pahemmin laji.
 

Pee

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Viestin lähetti Humpauttaja
Onkos palstalla muita, jotka odottavat finaaleita vesi kielellä?

No kyllä.

Happeen otteet ovat paristakin syystä itselleni aika mielenkiintoista seurattavaa, vaikka mikään salibandyfani en kyllä olekaan.

Ensinnäkin, kyseessä on laji, jota itse on viime syksystä alkaen tullut harrastettua kahdesti viikossa. Tai no, jos ihan tarkkana ollaan, niin pikemminkin kerran viikossa, sillä meidän JYP-fanien sunnuntainen vuoro on kyllä enemmänkin sähläystä verrattuna keskiviikkoiseen, muutaman ykkösdivaripelaajankin tähdittämään vuoroon. :)

Tuo keskviikon vuoro on myös ollut itselleni lopullinen osoitus siitä, ettei tämä laji ole pelkästään mitään "varalätkää", jollaiseksi salibandyä olen myös kuullut sanottavan.

Toiseksi, Happeen joukkueessa pelaa paljon itselleni mielenkiintoisia pelaajia.

Konkaripakki Vesa Koirikiven pojan ja täksi kaudeksi kasvattajaseuraansa palanneen kovalaukauksisen hyökkääjän Teemu Häkkisen kanssa on tullut pelattua aikoinaan pihalätkää Jyväskylän Kangaslammella, noilla Matti Nykäsenkin kotiseuduilla. Ykköspakki Mikko Lehto on puolestaan toiminut optikkonani ja ollut samalla luokalla isoveljeni kanssa, kuten loukkaantumisten takia vain erittäin vähän tällä kaudella pelannut hyökkääjä Kimmo Rantamäkikin. Pisteenä i:n päälle, monesti maailman parhaimmaksi pelaajaksi mainostetulle Mika Kohoselle tuli marraskuussa myytyä monta Iltalehteä työharjoittelupaikassani Jyväskylän Lutakon Siwassa! :D


Finaalipaikka on Happeen historian ensimmäinen. Toivoa sopii, ettei joukkue ole kautta aikojen kovimmasta saavutuksestaan jo liian kylläinen, sillä tulevina vuosina ei mestaruudesta päästä Jyväskylässä välttämättä pelaamaan. Ainakin ykkösketjun tutkaparia eli maalitykki Lasse Riitesuota ja maestro Mika Kohosta kun ollaan ensi kaudeksi viemässä Jyväskylästä länteen päin: Riitesuota Seinäjoen Peliveljiin ja Kohosta lajin emämaahan Ruotsiin. Siellähän Mika pelasi pari viime vuottakin ja tuli täksi kaudeksi takaisin kotikonnuilleen suorittamaan armeijaa ja samalla pelaamaan kasvattiseurassaan.
 

Bombada

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, HC Lugano
Niin, laji on itselleni ollut läheinen jo monta vuotta ja lajia on tullut tarkoin seurattua. Jotenkin tuntuu että SSV ei ole laittanut edes kaikkea peliin vielä. Oilers rimpuili kotonaan yhden pelin ja SPV oli jo pleijaripaikkaan tyytyväisenä vastaantulija. Materiaalissa on leveyttä, ja vaikka kuinka Happee pyristelee, sillä ei taida paljon mahkuja olla. "Töölön Tarzanin" johdolla SSV laskettelee jälleen mestaruuteen. Loistava veto oli palkata J-P Lehtonen Salibandyliigan markkinointipäälliköksi, hänellä on takuulla näkemystä pelaajan vinkkelistä siitä, miten ottelutapahtuma saataisiin houkuttelevammaksi. Ongelmahan taitaa olla juuri ihmisten saaminen sinne peleihin ensimmäistä kertaa, koukkuun jääviä kyllä sitten löytyy. Tuloksia odotellaan-

Sivuhuomiona, Lappeenrannassa on tänään salibandyväellä ollut hymy herkässä, NST:n naiset ottivat seuran historian ensimmäisen mitalin lauantaina ja eilen miehet nousivat monen vuoden yrittämisen jälkeen takaisin liigaan. Muutenkin hienoa, että liigan pääkaupunkikeskeisyys rapisi ainakin väliaikaisesti, läpsyttelemään lähtivät Kirkkonummi ja Vantaa ja tilalle tulivat Hämeenlinna ja Lappeenranta.
 

Humpauttaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Viestin lähetti TakapihanLemieux

Mitenkäs Urheilukanava näyttää finaaleja vai näyttääkö ollenkaan? Toivottavasti Helsinkiin saadaan halli täyteen kun SSV pelaa isommalla areenalla. Viime vuosina myös salibandyn ratkaisupeleissä on saatu halleihin väkeä ja fiilistä.

Happee vie Suomen mestaruuden '05 ja Mika Kohonen pistää myös playoff tilastot remonttiin.

Urheilukanava näyttää kaikki ottelut suorana. Palloilun ystäville on sunnuntaina luvassa todellista urheiluherkkua, kun ensin tulee salibandyn toinen finaali Jyväskylästä ja heti perään Espanjan
LA-Liigan todellinen namupala Real Madrid-Barcelona.



gege dA mAn:
"Saas nähä paljon tulee yleisöä otteluihin. Taitaa olla niin, että jääkiekon B-junnujen SM-välierä HIFK-Jokerit veti enemmän yleisöä (yli 1000) kuin yksikään salibandyliigan ottelu tällä kaudella tähän mennessä. Tämä puolestaan kertoo siitä, että ei kansaa kiinnosta pahemmin laji."

En tiedä miten Helsingissä, mutta Jyväskylässä yleisöä tulee takuuvarmasti olemaan enemmän kuin tuo tuhat. Vaikeutena on, että monitoimitalolle ei vaan yksinkertaisesti mahdu kuin juuri about tuhat henkeä seuraamaan otteluita. Siksipä olen toiveikas, että finaalisarjan kotiottelut pelattaisiin viereisessä jäähallissa, jotta kaikki halukkaat mahtuisivat sisään. Toivotaan, että Ukkometsot voivat sen verran joustaa varauksestaan. Hallinvaihdossa on toki se mutta, että kolkkoon jäähalliin siirryttäessä se ei enää olisi Happeelle se tuttu "kotikenttä", jossa pelaajat ovat aina tottuneet pelaamaan. Raha se on joka jyllää, joten jäädään katsomaan, miten käy.

Lipunmyynti sunnuntain kotiotteluun alkaa kaiketi jo tänään, joten on varmaan parempi käydä noutamassa lippunsa ajoissa, jos peli kuitenkin pelattaisiin monnarilla.

Kaikki vaan kannustamaan Happeeta kohti kultaa! Hurmos kattoon!
 

Taze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings
Viestin lähetti gege dA mAn
Saas nähä paljon tulee yleisöä otteluihin. Taitaa olla niin, että jääkiekon B-junnujen SM-välierä HIFK-Jokerit veti enemmän yleisöä (yli 1000) kuin yksikään salibandyliigan ottelu tällä kaudella tähän mennessä. Tämä puolestaan kertoo siitä, että ei kansaa kiinnosta pahemmin laji.

Ei pidä paikkaansa, mm. välieräottelussa SSV-Oilers paikalla oli 1145 katsojaa (maksanutta) ja veikkaanpa että jäähallissa pelattavassa finaalissa on paikalla 3000-3500 katsojaa, näin ainakin tähän asti on vastaavissa peleissä ollut. Jääkiekon kanssa salibandy ei tietenkään pysty (ainakaan vielä) kilpailemaan yleisömäärissä, mutta sisäpeleissä taitaa yleisömäärät olla kuitenkin sieltä suuremmasta päästä. Taivatpa olla vielä kasvussa jatkuvasti.

Itse finaaleissa en usko Happeella olevan suurtakaan mahdollisuutta yllätykseen. Mielenkiintoista tosin nähdä miten SSV ottaa Kohosen kiinni, uutta pudotuspelien piste-ennätystä ei tosin estä mikään (Kohonen tällä hetkellä tasoissa Neimon viime kautisen ennätyksen, 24 pistettä, kanssa).
 

Pee

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Viestin lähetti Humpauttaja
Lipunmyynti sunnuntain kotiotteluun alkaa kaiketi jo tänään, joten on varmaan parempi käydä noutamassa lippunsa ajoissa, jos peli kuitenkin pelattaisiin monnarilla.

Tai KUN peli pelataan Monnarilla. Ainakin Keskisuomalaisessa Happeen markinnointipäällikkö tms. elätteli pieniä toiveita korkeintaan mahdollisen neljännen finaaliin pelaamiseen jäähalissa ensi viikon lauantaina. Tulevana sunnuntaina JYPin kotikentällä on Diskoksen junioriturnaus, eikä ainakaan silloin jäähalissa tulla Keskisuomalaisen mukaan salibandyä näkemään.

Muokkausta:
Viestin lähetti Taze
Mielenkiintoista tosin nähdä miten SSV ottaa Kohosen kiinni, uutta pudotuspelien piste-ennätystä ei tosin estä mikään (Kohonen tällä hetkellä tasoissa Neimon viime kautisen ennätyksen, 24 pistettä, kanssa).

Näin ollen Mika tehnee tällä kaudella sekä runkosarjassa että pudotuspeleissä uuden yhden kauden piste-ennätyksen. On se kone!
 

Humpauttaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Viestin lähetti Pee
Tai KUN peli pelataan Monnarilla. Ainakin Keskisuomalaisessa Happeen markinnointipäällikkö tms. elätteli pieniä toiveita korkeintaan mahdollisen neljännen finaaliin pelaamiseen jäähalissa ensi viikon lauantaina. Tulevana sunnuntaina JYPin kotikentällä on Diskoksen junioriturnaus, eikä ainakaan silloin jäähalissa tulla Keskisuomalaisen mukaan salibandyä näkemään.

Näin se ilmeisesti on. Kävinpä siis hankkimassa lippuni jo tänään aivan varmuuden vuoksi. Parisen sataa lippua on myyty jo tänään, joten ihan mukavaa tahtia on liput menneet. Toivottavasti saadaan se kirkkomeininki häivytettyä ja kunnon huutoa peliin.
 
Parkettiryntäilynkin seuraaminen on kyllä jäänyt vähäiseksi. Parisen vuotta sitten tuli aina silloin tällöin käytyä Classicin peleissä. Jossain vaiheessa taisin käydä katsomassa Classicin välieräottelun Josbaa (Joensuu ei voita kos-kaaaan - siis kultaa) vastaan.

Olenkohan (mielenkiintoisesti) yhden kotiottelun nähnyt tällä kaudella Metro-Auto Areenalla...ettei vaan kyseinen olisi peli ollut nimenomaan Happeeta vastaan, jossa liigan maaliennätys per ottelu lyötiin uusiksi. Siitä onkin nyt jo kai kymmenen vuotta, kun tamperelaisjoukkue viimeksi nähtiin finaalissa (Gooners hopea 1995?). Ja Classicinkin oli pakko muuttaa ne kohtalaiset sinimustaraitaiset paitansa tavallisiin tylsiin mustiin paitoihin, jossa numerot ovat Comic Sans MS-fontilla, hohhoijjaa...

Eikä nyt juuri muutenkaan kiinnosta Metro-Auto Areenalla käydä, kun siellä taitaa olla jotain niitä ns. herätyskokouksiakin varsin usein.
 

Pinturicchio

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Juventus, Jokipojat
Eiköhän nuo sabafinaalit tule urheilukanavalta katseltua, vaikka Josba ei tänä vuonna mitaleista pelaakaan...Noh, nythän nuo Josban ukot kerkeävät sitten pyöritellä meikäläistä tuolla harrastesarjan puolella...

Vai, että Happeekin suunnittelee jäähallissa pelaamista. Varoituksen sana:

Josba on tainnut pelata Mehtimäen jäähallissa viimeisen kolmen vuoden aikana 4 finaaliottelua, eikä ole voittanut niistä yhtään. Kai sillä "vieraalla" pelisalilla on jonkin näköinen merkitys ollut tai sitten tuo Mehtimäki on kirottu paikka...toki jäähallissa oli huomattavasti enemmän katsojia (parhaillaan n.5000) ja tunnelma katossa, mutta ei se paljon auttanut, kun aina tuli turpaan, kun oltiin poissa kotisalista....
 

Mosabacka

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tänään ensimmäinen

Ottelusarja alkaa tänään Helsingissä Pasilan Urheilutalolla. SSV:llä on kotietu, jonka toivoisi rikkoutuvan heti ensimmäisestä ottelusta alkaen. Happeen on pakko taistella heti ensimmäisestä vaihdosta lähtien voitosta eikä toimia hyvänä vastuksena.
 

Taze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings
Viestin lähetti Pee
Näin ollen Mika tehnee tällä kaudella sekä runkosarjassa että pudotuspeleissä uuden yhden kauden piste-ennätyksen. On se kone!

Tekee tekee, mutta saako pitää pleijareiden loppuun asti? Manner on takonut 6 pelissä 14+7=21 tähän mennessä, kun Kohonen on pelannut jo 10 peliä (9+15=24). Mahdollisuuksien rajoissa tuo ohittaminenkin olisi, kuten myös uusi maaliennätys (Neimo 19 maalia viime kaudella).

Niin ja Kohonen on tosiaankin kone, loistava peluri. Ensin Ruotsin sarjan ennätykset uusiksi ja nyt sama kotimaassa, vielä kun tuo joskus onnistuisi noissa isoissa peleissä (MM-kisoissa) samalla tavalla...
 
Viimeksi muokattu:

Markku

Jäsen
Kyllähän noita tulee seurattua, vaikka oman kylän joukkue (SPV) tippuikin jo ensimmäisessä vaiheessa pleijareissa. Hyvä suoritus sinänsä oli jo päästä pleijareihin...

Täällä oli eniten katsojia runkosarjapelissä 1015 SSV:tä vastaan, ja varsinaista salibandyhuumaa oli havaittavissa. Monet tahot ovatkin kehuneet Seinäjoen yleisöä Suomen parhaaksi kotiyleisöksi salibandyssa, ja näin varmasti on.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Tulee aika vähän katsotuksi salibandyä - onko se niin että kotijoukkue saa valita selostajatkin? Jotenkin huvittavan kuuloista kommentointia. Anyway, toivottavasti Happee nousee tasoihin ja menee vielä edelle. Jaaha, siinä tulikin 5-3 - no, aikaa on vielä jäljellä.
 

Pee

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Viestin lähetti Taze
Mielenkiintoista tosin nähdä miten SSV ottaa Kohosen kiinni, uutta pudotuspelien piste-ennätystä ei tosin estä mikään (Kohonen tällä hetkellä tasoissa Neimon viime kautisen ennätyksen, 24 pistettä, kanssa).

Vielä avauspelissä tuo ennätys meinasi jäädä tulematta, sillä Mika pääsi tehopisteiden makuun vasta puolisentoista minuuttia ennen ottelun loppua. Samoin miehen tutkapari, Lasse "Keski-Suomen virallinen huippu-urheilija" Riitesuo, teki pelin ainoan pisteensä vasta tuossa vaiheessa tykittämällä suoraan Kohosen syötöstä 4-5 -kavennuksen. Happeen, toisessa erässä tilanteessa 4-0 alkanut, kiri ei kuitenkaan saanut huipennusta, vaan nuo 5-4 jäivät myös loppulukemiksi.

Jos olivat Happeen supermiehet vielä hieman ruosteessa, niin samaa ei voi sanoa SSV:n profiilipelaajista. Juha Kivilehto teki ottelun avausmaalin ensimmäisen erän lopussa rankkarista, mutta isäntien lopuista neljästä maalista vastasi vain huippuluokan ykkösketju kapellimestarinaan tehot 2+1 juoninut sentteri J-P Lehtonen.

Muokkausta: Happeen ykkösketjun miehet katselivat lisäksi neljää SSV:n maalia kentän puolelta. SSV:n ykkösketju puolestaan oli vahvasti osallisena myös rankkarispesialisti Kivilehdon tekemään avausmaaliin, sillä "pilkkua" edeltäneen tilanteen järkkäsi Lehtosen ketju. Sentteri itse oli pistämässä palloa tyhjään maaliin, mutta Teppo Rantala onnistui vielä tuolloin estämään 1-0 -lukemat painamalla Lehtosen mailaa rankkarin arvoisesti.
 
Viimeksi muokattu:

Taze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings
SSV oli lähellä sössiä itse koko pelin. Alussa ei Happeella ollut mitään jakoa, vaan peliä pelattiin juuri kuten SSV halusi, Lehto ja Kohonen pyöritteli palloa puolessa kentässä ja Viikingit iski vastaiskuista. Sitten 4-0 tilanteessa joukkue lopetti liikkeen ja kuinka ollakkaan ensin karmean syöttöhassin jälkeen "se toinen" Kohonen pääsi yksin läpi ja siellä on, hetki tästä ja sama mies saa vielä tuuritkin kohdalleen "toivotaan toivotaan" syöttö maalille menee pakin jalasta sissän ja peli yllättäen enää 4-2. Kolmannen erän alussa SSV oli yhä edelleen kipsissä ja Rantala yksin maalin edessä - 4-3. Manner viimeisteli voittomaalin viitisen minuuttia myöhemmin ja SSV sai rivit taas kasaa. Lopussa Riitesuo pääsi Happeen pelatessa ilman maalivahtia kaventamaan, mutta muita paikkoja ei Happee enää onnistunut rakentamaan. Tuota 10 minuutin jaksoa 2. erän lopussa 3. erän alussa lukuunottamatta peliä pelattiin SSV:n pillin mukaan, eikä Happee tuntunut löytävän lääkkeitä.

Tunnelma Pasilassa oli muuten kohtuullisen vaisu, eikä ottelu itsessään ollut mikään "suuri" peli. Jatkossa Happeen on ehdottomasti saatava avausmaali, jotta SSV joutuu avamaan pakettiaan tai sitten heidän on muutettava pelityyliään. Nykyinen tyyli on juuri se jota vastaan SSV on parhaimmillaan, eilenkin kaikki maalit, viimeistä lukuunottamatta, tulivat syötönkatkon ja sitä seuranneen vastahyökkäyksen päätteeksi (joo rankkarimaali kanssa - välillisesti). Happee pyörittää palloa puolessa kentässä ja SSV yrittää iskeä vastaan katkaisemalla vedon tai syötön pystyyn. SSV:n pelin kääntäminen on kyllä ihailtavan nopeaa.

Äh miten sekavaa, mutta nyt ei ole aikaa jäsennellä paremmin...
 

pavenro8

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Montreal Canadiens, Tottenham, Englanti.
Täytyy näin puolueettomana tuumata, että mahtavasti hoiti Teemu Häkkinen hommansa. Kaveri laitettiin vartioimaan J-P Lehtosta. Neljästä SSV:n maalista taisi Lehtonen tehdä kaksi, syöttää yhden ja hommata rankkarin siihen neljänteen. Eipä siinä, taitaa tuo J-P olla vähintään yhtä paha pideltävä kun Mihu, sitä luokkaa jäätävää toimintaa taas eilen tältä surffitukkien kuninkaalta.
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Enpä ole ihmeemmin salibandya seurannut, mutta eilen katselin Urheilukanavalta paremman ohjelman puutteessa tuon ensimmäisen finaalin, kun nyt kuitenkin hieman kiinnosti.

Happee oli ensimmäisen erän ja toisen alussa aivan pihalla. Näytti enemmän Kanada-Japani -lätkämatsilta näin tasoeron puolesta kuin minkään lajin SM-finaalilta. Jotain kuitenkin tapahtui, ja Happee pääsi yllättävänkin helposti ja nopeasti peliin mukaan. 4-0 -tilanteessa poistuin hetkeksi teeveen äärestä, kun näytti jo peli ratkenneen, hieman myöhemmin tulin takaisin ja 4-2, kolmannen erän alussa 4-3 ja peli oli kääntynyt ihan totaalisesti. En tiedä, mitä tapahtui, mutta ilmeisesti SSV passivoitti peliä turhaan. Kolmannesta erästä saatiinkin jo ihan jännittävä ja varmasti joukkueiden kannattajille tykytyksiäkin. Loppujen lopuksi huomattavasti viihdyttävämpää katsottavaa kuin kuvittelin. Miinuksena tuon Pasilan urheilutalon mahdollisuudet kameroiden sijoitteluun, hieman erilaisia kuvakulmia olisi kaivannut, mutta yritä nyt sinne maalin taakse vaikka laittaa kameraa, ei ole tilaa.

Lisäksi ihmettelin sitä, että miestä sai ottaa huomattavasti kovempaa kuin kuvittelin. Peli oli paljon fyysisempää kuin uskoin. Onko joku tulkinta muuttunut muutaman vuoden takaisesta?

Lisäksi tuomari oli vähän hätäinen, kun tuomitsi SSV:lle maalin pallon oltua sivuverkossa, mutta ihan oikein muutti tuomionsa. Aika kovaa antoi kuitenkin veskarin tuupata itseään tuon vihellyksen jälkeen, tiukempipipoinen jamppa olisi heittänyt tämän Happeen veskarin ulos tuosta.

Mutta kokonaisuutena ihan mielenkiintoista katsoa salibandyakin telkkarista. Yllättävän viihdyttävää peliä, kun ei näyttänyt "italialaiselta futikselta" kuten oletin.
 

Humpauttaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
5-4

Otsikko tiivistää kaiken. SSV oli parempi ja voitti. Voitot 1-0 ja sunnuntaina jatkuu.

Alussa Happee oli paska. Lieko finaalijännitystä? SSV liiankin helposti 4-0 johtoon. Sitten Happee mukaan Mikko Kohosen maaleilla. Kolmas erä oli Happeen, mutta tosi vaarallista kiriä ei kuitenkaan saatu aikaan. Paitsi Lassen paikka 4-3 tilanteessa.

Kumma tuomio hylätyssä maalissa. Tai tuomio oli oikein, mutta se oli kummaa, että tuomari selvästi ensin näytti palloa keskelle, mutta muutti vielä sen jälkeen tuomiotaan. Se on harvinaista.

Yksi asia mihin täytyy tarttua on katsojat. Tai niiden puute. En voi sanoa lukuja, mutta näytti ainakin tosi pieneltä tuo yleisömäärä. Molemmin puolin kenttää ehkä viidessä rivissä katsojia koko kentän matkalla. Ei ole kovin paljoa ajatellen, että pelataan sm-finaaleita. Lisäksi kaikki istuivat täysin äänettöminä (liekö Jaffalan peruja?) ja vain pari Happeen tyttöä piti ääntä. Kiitos heille siitä. Sunnuntaina toivottavasti saadaan ääntä täpötäydestä monnarista irti ihan eri malliin.

Uutta matoa koukkuun. Kotivoitto ja maanantaina Rinnalle ja ohi. Jos sunnuntaina hävitään, on tämä sarja ohi.

PS. Mihun täytyy nostaa tasoaan huimasti ja jonkun täytyy saada J-P Lehtosen lättysyötöt maalin takaa poikki. Näillä mennään!
 

massimo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Devils, FC United of Manchester
SSV:n ykkösnyrkki on kyllä niin kauheessa iskussa ettei paremmasta väliä. Happee ei saa tukkajumala JP Lehtosta kuriin, ja jos saa niin sitten muut ykkösen kaverit hoitaa loput.

Toisessakin finaalissa molemmilla oli varmaankin yhtäpaljon paikkoja mutta SSV käytti todella tehokkaasti ne. Eikä kyllä Maalivahtikaan SSV:llä huono ole! Huomenna kyllä saa Happeen ykkösnyrkki nostaa tasoaan huimasti jos meinaa vielä sarjaa jatkaa.
 

Pee

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Viestin lähetti Taze
Niin ja Kohonen on tosiaankin kone, loistava peluri. Ensin Ruotsin sarjan ennätykset uusiksi ja nyt sama kotimaassa, vielä kun tuo joskus onnistuisi noissa isoissa peleissä (MM-kisoissa) samalla tavalla...

Pelasiko Kohonen muuten Ruotissa loppuotteluissa? Meinaan sitä, kun ainakin nämä miehen kotimaan ensimmäiset finaalit, jotka voidaan varmasti liittää noihin "isoihin peleihin", ovat valitettavasti sujuneet vähän samalla tavalla kuin "Tazen" mainitsemat "Mihun" MM-kisat: ei niin hyvin kuin maailman parhaimmaksi pelaajaksi tituleeratulla pelaajalla pitäisi. Tänäänkin saldona vain yksi syöttöpiste.

Sen sijaan monien mielestä pienoisena haastajana Kohosta vastaan lähtenyt SSV:n ykkössentteri J-P Lehtonen, joka maajoukkueessa on ollut Suomelle varmasti tärkeämpi pelaajia kuin Mika, on ollut hirveässä tikissä, kuten "massimo" jo totesi ja johtanut samalla koko viisikkonsa aivan fantastiseen suoritukseen. Sitä vastoin Happeen kehuttu ykkösketju ei ole pystynyt samanlaiseen suoritukseen kuin runkosarjassa ja aiemmissa pudotuspeleissä.

Huomenna on sitten viimeinen mahdollisuus vaajakoskelaislähtöisen kolmikon herätä ja yrittää siirtää loppuottelusarjaa vielä ensi lauantaiksi Jyväskylään...

Muokkausta: Ja tarkemmin sanottuna JYPin kotikentälle eli Hippoksen jäähalliin, jossa tuo neljäs ottelu sittenkin pelattaisiin.

Muokkausta: Näköjään Kohonen on pelannut ainakin viime kaudella yhden finaalin Ruotsissa.
 
Viimeksi muokattu:

Petr T.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks | Kärpät | SoJy
Huhuh... Rajähti melkonen pommi. Siis tuota dopingskandaalia meinaan. Kukahan kyseinen kaveri on. Toivottavasti ei kukaan ihan näistä huipuista.

Mutta itse asiaan. Hyvä oli peli tänään. SSV rankaisi kylmästi omista maalipaikoistaan. Happee pyöritti, mutta todellisuudessa maalipaikat olivat vähissä. Hyvä tunnelma vaikutti olevan. Manner-Lehtonen-Järvi. Siinä on kyllä loistava ketju. Manner on uskomaton viimeistelijä. Tänäänki ilmasta yläpesään todella taidokkaasti ja hieno rystylaukaus. Lehtonen nyt on Lehtonen, huippupelaaja. Järvi tekee duunia ja teki taas tärkeän avausmaalin. Manner on nousemassa yhdeksi suosikeistani.

Itselläni ei sen kummempaa suosikkia ole (kun Classic putosi), mutta hieman vaakakuppi kääntyi SSV:n puolelle. Kohonen oli taas todella vaisu. Odotan enemmän kyllä huomenna. Jotenkin tuntuu että se hyytyy kovissa peleissä, vaikkakin on kuulemma ruotsin finaaleissa hyvä ollut. Riitesuo keskittyi tuomarin ja lattian dissaamiseen.

Mutta eiköhän SSV huomena ota mestaruuden kotonaan, taas kerran vahvan ykköskentän turvin.
 

Pee

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Viestin lähetti Petr T.
Huhuh... Rajähti melkonen pommi. Siis tuota dopingskandaalia meinaan. Kukahan kyseinen kaveri on. Toivottavasti ei kukaan ihan näistä huipuista.

Ei ainakaan Happeen huipuista - ainakaan jos seuran urheilupäällikkö Jaako Fredriksonia on uskominen. Hän nimittäin vaikuuttaa Keskisuomalaiselle, ettei kärynnyt pelaaja ole happeelainen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös