Real Madrid C.F. 2014–2015 – Déciman jälkeen

  • 163 584
  • 860

VilleLeino

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Barca&Pep, Argentiina, Canada
Iltalehti uutisoi komeasti brassitoppari Danilon siirtyvän ensi kesänä 31,5 miljoonan euron hintaan Madridiin. Muuten toki oikeaan suuntaan mennyt uutisointi, mutta kyseessä on toki hyvinkin pitkälti oikea laitapuolustaja, joka ei tiettävästi ole topparina liiemmin pelannut. Pystyy pelaamaan tarpeen vaatiessa myös keskikentän oikeassa laidassa, mikä tuo hyvän lisän joukkueeseen.

Toivon mukaan kilpailutilanne Carvajalin kanssa hyödyntää joukkuetta optimaalisella tavalla.
Realissa ilmeisesti huomattu "maailman parhaan oikean pakin" Carvajalin heikot otteet, ja päättivät hankkia laatua avaukseen. Ylihintaa kyllä maksoivat.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquinta
Kun ei riko sääntöjä, niin voi kuitenkin hankintoja tehdä.

Kyllähän Carvajal on pari kertaa jo tällä kaudella Barcaakin vastaan osoittanut miksi hän on pelipaikkansa eliittiä. Danilo on varmasti ihan ok rotaatiopelaaja ja kirittäjä Carvajalille, mutta toistaiseksi espanjalaisen näytöt isoissa peleissä ovat kiistattomasti kovemmat.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquinta
Ancelotti on vahvistanut, että Madridin keskikentällä pelaavat tänään Kroos, Modric ja James, kun taas ylempänä totutusti Ronaldo - Benzema - Bale. Toivon mukaan Iscolle annetaan vain lepoa ja mies on avauksessa Balen sijaan, kun isot pelit alkavat. Tietysti hyvä, että nyt on penkilläkin joku, joka voi saada hyökkäyspäähän jotain aikaiseksi. Jamesin ollessa sivussa tuo penkki oli surkuhupaisa.

Ottelu alkaa siis jo kello 13:00 meikäläisten kesäaikaa.
 

Heltsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Real Madrid, LA Lakers
Toivon mukaan Iscolle annetaan vain lepoa ja mies on avauksessa Balen sijaan, kun isot pelit alkavat.
Isco on tänään pelikiellossa kun korttitili tuli täyteen ottelussa Barcelonaa vastaan.

Realin avaus tänään: Casillas, Arbeloa, Varane, Ramos, Marcelo; Kroos, Modric, James, Bale; Ronaldo, Benzema
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquinta
No niinpä tietysti.

Ihan vakuuttava ensimmäinen nelivitonen, 4-0 taululle ja peli rullasi alkukankeuden jälkeen ihan kivasti. Ronaldolle hattu ja mies hymyilee pitkästä aikaa. Sääli tietysti, että ero Barcaan on neljä pistettä, Jamesin paluu toi heti lisää luovuutta peliin ja näillä esityksillä Madrid voisi taistella mestaruudesta, mutta aika paljon pitää Barcelonan pelin heikentyä, että el Real ottaisi viimeisen kymmenen kierroksen aikana neljä pistettä enemmän kuin ikuiset kakkoset.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquinta
9-1 lopputulos Granadaa vastaan, Ronaldolle viisi kaappia.

Luka Modricin ja Jamesin paluut ovat nostaneet Real Madridin pelin ihan uudelle (=vanhalle tasolle) ja joukkue näyttää siltä, että se voisi vaikka puolustaa Mestarien liigan voittoaan. Toivon mukaan Ancelotti tajuaa itsekin sen, että Bale ei ole oikea pelaaja Atléticon sumppua vastaan, vaan Isco ja James keskikentän laidoilla on oikea ratkaisu.

Toivon mukaan tuo nyt nosti pelaajien itseluottamusta kevättä ajatellen.
 

Heltsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Real Madrid, LA Lakers
Pelistä on turha kommentoida mitään koska sen verran surkealla tasolla oli Granadan puolustus ja maalivahtipeli.

Pelissä positiivisia asioita olivat ehdottomasti se että BBC kolmikko sai onnistumisia ja Jamesin paluu toi juonikkuutta hyökkäykseen.
 

ruoska

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Penguins, Liverpool, Real Madrid
Tuli oltua viikonloppuna paikan päällä tuo Granada-matsi ja paljon parempaan peliin ei olisi ensimmäistä vierailua Bernabeulle saanut. Eihän tuo tasollisesti mikään huikea ollut vastustajan takia, mutta harvoin pääsee näkemään yhdeksää maalia omilta yhteen peliin. Kruununa CR7:n 5 maalia. Aivan fantastinen kokemus ja varmasti tulee mentyä vielä uudestaan.
 

Jaasin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Real Madrid, Detroit Red Wings, Boston Bruins
0-2-voitto vaikealta Vallecasilta. Avari oli se kaikille tuttu Carlon suosikki, josta Balen voisi Iscoon vaihtaa n-y-t-nyt.
Maalit CR ja James, Crisu myös syötti tuon Jamesin maalin. Näissä Jamesin kahdessa ekassa matsissa pitkän paussin jälkeen on heti näkynyt miehen ero paikallaan pelanneeseen Iscoon. James on käsittämättömän paljon tehokkaampi luomaan niitä lopullisia paikkoja ja myöskin viimeistelemään. Vaikka Iscosta pidänkin isosti, niin hänen pitäisi saada jalostettua omasta jumalaisesta tekniikastaan lisää myös tehoja.

Tuo Ronaldon kortti oli kyllä älytön oksennus tuomarilta. Päivänselvä pilkku, josta antoi sitten Crisulle pelikieltoon johtavan keltaisen ja Rayolle maalipotkun. Hyi. Nyt oli niin selvä ryssiminen, että Floren kumppanit ovat varmasti jo laittaneet protestin eteenpäin.
 
Suosikkijoukkue
Kerhon Pallo, Capitals, Liverpool, Real Madrid
Onnittelut herrallle (rouvalle?) ruoska vielä hyvästä valinnasta, kyllä osui neitsytmatka Bernaubeulle hyvään saumaan. Täällä onkin tuohon korttiin otettu jo kantaa, joten ei kai siitä sen enempää. Tuomari teki päätöksen silmät kiinni Ronaldon maineen perusteella ja eiköhän sieltä tosiaan valitus laiteta menemään.

Itse ehdin nähdä vain toisen puoliajan matsista, olisiko mahdollista saada nopea katsaus siihen minkänäköistä touhua on ekalla puoliskolla ollut? Toinen puolisko näytti hieman väkisin puskemiselta maaliin asti, jonka jälkeen peli kyllä vapautui ja rutiinivoittohan sieltä napattiin. Itse jaksan myös ihmetellä edelleen miksi Carlo ei nyt pelaajien tervehdyttyä kokeile sitä syksyllä niin hyvin toiminutta 4-4-2 komboa Iscon ja Jamesin pelatessa laidoilla. Olisi kiva nähdä löytyisikö sieltä vielä samanlaista taikaa kuin ennen Joulua
 

Jaasin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Real Madrid, Detroit Red Wings, Boston Bruins
Ekalla puoliskolla Rayo piti palloa aika helvetisti ja sai myös muutaman hyvän tontin. Noista kuitenkin vedot kohtuu päin Ikeriä, joka oli eilen todella jees.

Realilla ei oikeastaan ihmeempiä paikkoja edes ollut, joku hässäkkäpusku ja yksi aika kyseenalainen tilanne, jossa CR ja James olivat pääsemässä aika paineetta 2-0-hyökkäykseen. Tuo kuitenkin vihellettiin paitsiona pois, vaikka oli aika siinä ja tässä. Mutta tosiaan, ihan erilaiset jaksot. Ekalla Real oli hidas ja passiivinen. Toisella sitä maalia haettiin satasella ja lopulta niitä tulikin, vaikka meinasi mennä puskemiseksi. Arbeloa siihen Carvajalin tontille eilen, niin olisi mennyt vielä vaikeammaksi kun eka maali olisi jäänyt myöhempään.
 
Suosikkijoukkue
Kerhon Pallo, Capitals, Liverpool, Real Madrid
Oolrait, kiitoksia @Jaasin hyvästä selvityksestä. Eihän tuo nyt tuossa valossa kovin lupaavia ajatuksia herätä jatkoa ajatellen, mutta toivotaan että kyseessä oli vain työtapaturma, kun viikonloppuna oli kuitenkin jo huomattavasti merkkejä paremmasta. Loppukausi on siinäkin mielessä mielenkiintoinen, että liigan suhteen mikään ei ole enää omissa käsissä joten melko paineettomasti voi pelailla, mutta silti pitäisi jokainen jäljellä oleva matsi pitäisi käytännössä voittaa. Chämppärin tilanteen sitten kaikki tietävätkin, siellä on edelleen pelin kehityssuunnasta riippuen aineksia sekä kannuun asti että täyteen katatrofiin
 

kharon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tps
Tuohon Rnaldon korttiin jos vielä takerrutaan... Kortti minustakin aiheeton, noita kaatumisia tulee pelissä 10 min välein. Pilkun paikka tuo ei kuitenkaan mielestäni ollut. Puolustajan liuku on jo jatkunut hyvän aikaa, kun Ronaldo aloittaa harhautuksen ja suunnanvaihdon. Ei pilkkua voi antaa, jos toinen juoksee päin puolustajaa. Myönnän toki, että jos vastaava olisi tapahtunut Neymarille jossain kuolemanpelissä, olisin ollut vaatimassa tuomarin päätä vadille :P
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquinta
Ei pilkkua voi antaa, jos toinen juoksee päin puolustajaa.

Kyllähän tuo pilkun paikka on, sillä se liuku tulee suoraan jalkoihin, ei lähellekään palloa. Sillä ei ole mitään väliä, vaikka Ronaldo tekee suunnanmuutoksen, jos kontakti tulee jalkaan, eikä palloon. Noita tilanteita tulee aika usein, kun liukuva puolustaja vetäisee jarrut päälle vetävän hyökkäävän pelaajan nurin ja poikkeuksetta pallo on täplällä sen jälkeen.

Lähinnä ihmettelen, että miten yksikään tuomari ei tilannetta näe. Sen vielä voin hyväksyä, että palloa ei pilkulle viedä, mutta varoitus sukeltamisesta on oikeusmurha.
 

faro

Jäsen
Sen vielä voin hyväksyä, että palloa ei pilkulle viedä, mutta varoitus sukeltamisesta on oikeusmurha.
Onneksi tämä oikeusmurha kuitenkin korjattiin. Eli Real valitti tuomiosta ja läpihän se meni. Rolle siis huomenna kehissä.

Toisaalta kotiottelu Eibaria vastaan olisi ollut Ronaldolle hyvä paikka huilata ja nollata korttitili, mutta ihan hyvä kuitenkin näin jatkoa ajatellen, että noin selkeä virhe korjattiin.
 

Turha Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat
Toisaalta kotiottelu Eibaria vastaan olisi ollut Ronaldolle hyvä paikka huilata ja nollata korttitili, mutta ihan hyvä kuitenkin näin jatkoa ajatellen, että noin selkeä virhe korjattiin.

Ronaldo vois panna 40 maalia liigassa täyteen. Se olisi toiveena. Viime kaudella kun jäi niin nolon alhaisiin maalilukemiin ja joutui jakamaan kultaisen kengän jonkun tulevan barcalaisen kanssa.
 

Kaukosäädin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves 365 ja Real Madrid
Ronaldo ohitti tänään Santillanan aka Carlos Alonso Gonzalezin Real Madridin kaikkien aikojen maalipörssissä siirtyen tilaston kolmoseksi. Pelejä maailman paras tarvitsi tähän 362 vähemmän! Nyt kasassa on 290 maalia 280 ottelussa ja edellä tilastossa ainoastaan Don Alfredo (307) ja Raul Gonzalez (323).

22.2. jälkeen kahdeksaan peliin 11 maalia ja tilasto näyttää nyt 301 maalia 288 pelissä. Mainittakoon tähän kohtaan että maailman toiseksi paras Ronaldo teki The Galacticossa 127 ottelussa ilman puolustusvelvoitteita vain 83 maalia! Eikä missään joukkueessa pelannut maali/peli tahdilla.

Mutta on se CR7 ihan huono ja tyhmä ja ruma ja ylimielinen. Ihan kakka.
 

MarzzuMaan

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Real Madrid, Blackhawks
No niin, kyllähän tässä alkaa pikkuhiljaa hieman olla perhosia vatsassa. Huikea ottelu illalla tulossa ja vastus on todellakin sieltä vaikeimmasta päästä.
Kauden tärkeimpiä pelejä ilman muuta, tämän kauden tilastot Atleticoa vastaa eivät kauheasti valkoisia mairittele, mutta itselläni on vahva tunne, että tuo Atletico peikko saadaan tänään tältä kaudelta nujerrettua. Real pääsee lähtemään otteluun vahvimmalla miehistöllä ja kuntokäyräkin näyttää mukavasti ylöspäin, joten eiköhän kairata se ensimmäinen voitto tältä kaudelta rakkaalta pikkuveljeltä. Tänään hyvä tulos vieraista ja hyvistä asemista toiseen osaotteluun, siitä se lähtee!
 
Suosikkijoukkue
Kerhon Pallo, Capitals, Liverpool, Real Madrid
Tähän täytyy kompata yllä olevaa ja ottaa kiinni siihen, että mielestäni kaiken muun ohella tämän päivän matsi on ennen kaikkea psykologisesti todella tärkeä. Turha sitä on kuitenkaan peitellä että faneilla alkaa jonkinasteinen pikkuveli-peikko kutittelemaan viime aikojen vuoksi, ja ihmisiä ne pelaajatkin ovat joten ei ole mahdotonta että sielläkin on päästy ihon alle. Sen takia olisi mielestäni erittäin tärkeää pelata matsi, joka valaa uskoa siihen että Atleti voidaan kaataa. Esim. tasuri ei tuloksena olisi ollenkaan huonoin mahdollinen, kunhan se tulee lupauksia herättävällä esityksellä. Mutta voittoon toki luotetaan ja sen varaan lasketaan ja luotto siihen on kova, että Carlito osaa oppia omista virheistään sekä vastustajan vahvuuksista ja sieltä kaivetaan tänään semmoinen taktiikka pojille että voitto myöskin napsahtaa
 

Sambody

Jäsen
22.2. jälkeen kahdeksaan peliin 11 maalia ja tilasto näyttää nyt 301 maalia 288 pelissä. Mainittakoon tähän kohtaan että maailman toiseksi paras Ronaldo teki The Galacticossa 127 ottelussa ilman puolustusvelvoitteita vain 83 maalia! Eikä missään joukkueessa pelannut maali/peli tahdilla.

Mutta on se CR7 ihan huono ja tyhmä ja ruma ja ylimielinen. Ihan kakka.
Tämä! Siitä oikeasta Ronaldosta käytettiin lempinimeä El Fenomeno eli Ilmiö ja mielestäni ihan oikeutetusti. Silti hän tai no oikeastaan kukaanei ole modernin jalkapallon aikana(liekö koskaan?) paukuttanut maaleja samaan tahtiin, kun tämä majakka ja perävaunu kaksikko. Monella on varmasti vauhtisokeus iskenyt heidän maalimääriensä takia, kun jaksavat tuoda kausi toisensa jälkeen Kultaista Palloa arvottaessa keskusteluun mukaan jotain Neureita ja Riberyta. Enkä nyt dissaa näitä ehdokkaita, mutta onhan nuo kaksi nyt ihan helvetisti paljon kovempia jalkapalloilijoita kuin yksikään muu tällä planeetalla. Ja olleet sitä jo tolkuttoman kauan.
 

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Pirun vaikea ensimmäinen ottelu patjantekijöiden kotiluolassa. Toki ensimmäiseen viiteen minuuttiin paikkoja oli jo kahteen maaliin ja peli olisi ollut melko erilainen jos Real noista olisi pallon Oblakin selän taakse upottanut, mutta tavallaan pelin kulku tällaisenaankin oli minulle ok. Real pyrki hidastempoiseen pallonsiirtelyyn sen oman suoraviivaisen ja rynnivän tyylinsä sijaan. Tietysti välillä varioitiin ja iskettiin niillä tavaramerkki-vastahyökkäyksilläkin mutta pääosin pelin painopiste pidettiin keskialueella ja keskiympyrän ja Atlétin boksin välissä.

Pallonhallinta 58-42, maalintekoyritykset 16-8 ja laukaukset kohti maalia 8-2. Kaikki nämä el Realin hyväksi. Olihan siellä lääniä, oli Modricilla, Ronaldolla, Benziellä ja mm. Jamesilla. Lisäksi Ramos sai pari kertaa päänsä väliin kulmapotkuihin, mutta puskut olivat heikkolaatuisia. Maalia kohti tulleet olivat ihan laadukkaita kuteja suurin osa mutta Oblak torjui erinomaisesti. Kuitenkin, melkoisen vakuuttavaa menoa Realilta Rojiblancosia vastaan vieraissa, lisäksi puolustuspeli oli kohtalaisen organisoitua. Tämän jälkeen kuitenkin jengi liveseurannassa itkee miten Real on aseeton Ticoa vastaan. Tämä tulos oli mielestäni erittäin hyvä ensimmäisen osaottelun lopputulos. Riittävä.

Varanelta hyvä ottelu. Modricilta hyvä ottelu. Kärkikolmikolta heikko matsi, mutta yritteliäitä olivat eikä tuhnuilun jälkeinen turhautuminen paistanut juurikaan läpi, ei ainakaan totutusti. Varmasti niittaavat pari kaappia Bernabeulla, Realin pitää vain varoa päästämästä itse kolmea. Atlético on edelleen arvaamaton ja helvetin vaarallinen.

Tuomaroinnista sen verran että tämä serbi(?)tuomari veti omasta mielestäni erinomaisesti sillä hän ei lähtenyt Tico-pelaajien filmaamiseen ja kiukutteluun. Vittu, jengi on voittanut yhden mestaruuden tuhannen vuoden alisuorittamisen jälkeen ja nyt pelaajisto käyttäytyy kentällä kuin Barcelonan pelaajat konsanaan. Järkyttävää itkua jatkuvasti, lisäksi filmejä paljon vierasjoukkuetta enemmän. Jotenkin kuvittelisi että omalla historiallaan Realin pelaajat olisivat eilen(kin) kunnostautuneet näissä enemmän mutta mitä vielä. Minulta ainakin propsit dumarin suuntaan ettei lähtenyt tuohon sekoiluun mukaan ja piti ohjat käsissään. Kovia rappauksia oli puolin ja toisin. Tämä siis liveseurantaan kirjoittaneille omana mielipiteenäni. Jotain Mandzukicin rottaa siellä puolusteltiin vaikka mies itse liki jokaista kyseenalaista tilannetta edeltävässä oli tekemässä kortinarvoisia koiruuksia.
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Mä olen ehdottomasti samaa mieltä, että Real Madrid pelasi loistavan vierasottelun. Nyt jo ollaan siinä pisteessä, että jokainen ottelu jota RM ei voita on pettymys, mutta tässä kohtaa tämä oli selkeästi osataktikointiakin. Minimoitiin omat virheet ja hyökättiin fiksusti, ei liikaa puskemalla. Näytti siltä kun kaikille, jopa Rollelle, olisi ollut ok pelata 0-0 kun seuraava ja ratkaiseva matsi on kotona. Vierasmaali olisi ollut tärkeä, mutta jos peli on yhtä hyvin näpeissä seuraavassakin osaottelussa niin ei Atletico tule tekemään maaliakaan.

Benzema oli kyllä todella huono taas vaihteeksi. Ei siis sillä etteikö maaleja tehnyt, siihen alkaa tottumaan, mutta jokainen kosketuskin palloon oli karkea ja ratkaisut heikkoja. Ei edistänyt peliä mihinkään suuntaan. Ronaldo ei saanut juurikaan paikkoja mistä tällätä, ja tuo vapaapotkumeininki alkaa olla valitettavaa. Onneksi Rodriquez alkaa ilmeisesti olemaan riittävän hyvää pataa jotta saa vetää edes ne kaikkein mahdottomimmat paikat joissa syöttö on fiksumpi vaihtoehto. Balelle luonnollisesti iso miinus siitä alun paikasta. Se oli ottelun paras maalipaikka josta olisi pitänyt tehdä maali. Piste. Mutta minusta noin muuten pelasi hyvin, oli kärkikolmikosta aktiivisin pallon kanssa ja pelasi itselleen toisenkin maalipaikan. Tehokkuus ei ollut riittävällä tasolla, mutta ainakin sai muutaman paikan verrattuna "kollegoihinsa".

Toisesta päästä sitten toppareilta aivan ilmiömäinen matsi. Ramos pelasi niin loistavan ottelun, että ehti tehdä muutaman ison virheenkin. Varsinkin alkupuolella tulleet pallonriistot olivat sitä tavaraa mihin tuskin kukaan muu toppari pystyy. Tyylipuhtaasti, voimakkaasti ja varmasti. Varane pelasi sitten virheettömän matsin ja painoi päälle vielä muutaman mestarillisen suorituksen. Luonnollisesti kilpajuoksu omalta alueelta hyökkäyksen kärkeen oli yksi kova osoitus hurjasta nopeudesta.

Tuomaroinnista olen myöskin samaa mieltä, että loistavasti meni. Tuollainen joku käden kopsahtaminen Mandzukicin naamaan on tietysti valitettava vahinko ja siitä olisi tuomittu missä tahansa muualla vapaapotku, mutta ei se kuudentoista alueen sisällä ollut pilkun arvoinen. Kaverilla vissiin alkoi kiehua sen verran rajusti, että verikin virtasi vuolaammin kuin tuollaisesti pikkunuhrusta olisi normaalisti pulpunnut. Ylipäätään linja ottelussa oli hieno, joukkueet ja pelaajat alkoivat väsyä ottelun lopussa jolloin vähän kopsahtelikin enemmän.

Kokonaisuutena ottelussa oli paljon enemmän hyvää kuin mustia hetkiä. Se oli ehjä ottelu ja jos vastaavanlaisen matsin pelaa kotinurmella niin varmasti pari kaappiakin tulee.
 

VilleLeino

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Barca&Pep, Argentiina, Canada
Täällä sitä Real-lasit päässä hehkutetaan umpisurkeaa tuomaria. Real-pojat on viime vuodet kiukutellut miten Tico pelaa sikaa, mutta eilen se oli kyllä Real ketä pelasi sikaa. Mandzukicia vedeltiin kuin vierasta sikaa ja jollakin ihmeellä Ramos säilyi kentällä, vaikka olisi pitänyt saada useampikin kortti pelin aikana. Nyt kun Pepe on siistinyt peliään(mitä nyt filmaa vielä), niin Ramos on ruvennut sikailemaan ja noussut likaisimmaksi pelaajaksi yhdessä Costan kanssa. Illan kruununa oli vielä, kun Carvajal rupee nyrkeillä takomaan Mandzukicia, ja selviää päivän selvästä punaisesta. Ja kaiken tämän jälkeen Real-pojat täällä kehtaa hehkuttaa tuomaria.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös