Real Madrid C.F. 2014–2015 – Déciman jälkeen

  • 163 588
  • 860

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquinta

Marcelo, sillä Real Madrid tiedottu juuri, että Fabio Coentrão on loukannut polvensa ja on sivussa toistaiseksi. Ilmeisesti kyseessä vain venähdys, mutta ikävä homma silti. Coentrão on ollut loistava viime keväästä lähtien ja nyt sitten tällainen.

Tänään pitäisi ottaa helpohko ja helpottava voitto, minkä jälkeen sitten suoraan keskittymään seuraavaan otteluun. Se ei nimittäin ole helppo, kun joukkue matkustaa Real Sociedadin vieraaksi.

Huhujen mukaan ManU maksaa Di Maríasta 80 miljoonaa euroa. Jos pitää paikkansa, niin nostan hattua erittäin korkealle. Tuollaisella summalla jopa Di Marían kuuluu liikahtaa muualle. Jamesin hankinta olisi kuitattu suoraan tällä ja kymppi on kuitenkin nuorempi ja potentiaalisempi kuin maailman paras argentiinalainen. Ancelottin mukaan Di María on hyvästellyt joukkuekaverit ja valmennusjohdon. Lämpimät muistot miehestä jää, 2-1 -maaliin johtanut Benfica-slalom Mestarien liigan finaalissa ei unohdu.
 
Viimeksi muokattu:

Jaasin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Real Madrid, Detroit Red Wings, Boston Bruins
Hienoa päästä toisen pääkilpailun pariin. Kovasti odotan, että viimekautista lepsuilua ei tässä alkuvuodesta toisteta. Silloin päästettiin vihut alussa turhan kauas, ja vaikka he sitten vielä pokaalia lopussa tarjosivat niin lopputuloshan oli kaikille tuttu.

Nyt joukkue vaikuttaa taas mielestäni vahvemmalta ja myös kiinnostavammalta. Omista Madrid "inhokeistani" Di Maria on lähdössä ulos (vaikka kova pelimanne onkin), Xabi, Pepe ja Arbeloa ovat lähtökohtaisesti penkkiveikkoja. Mukava tilanne, kun otsa ei turpoa omien pelaajien takia jatkuvaan tahtiin.

Marcelo on niin huima jamppa varsinkin heikompia nippuja vastaan, että mukava nähdä ukko kentällä tänään. Navasille on varmasti myös pelejä luvattu, joten saas nähdä. Vähän odotin Marcan tapaan Keyloria kehiin tuossa Supercopan vueltassa. Ikerin kuitenkin on sanottu kantavan päävastuun Ligassa.

Benzema ei tosiaan riitä. Olen sanonut muutamaan kertaan, mutta jankkaanpa vielä. Kaveri on taas ollut ihan kissatuulella esim koko Supercopan, mutta vetää kyllä hurjalla kausarilla tuolla. Ihan sairasta touhua. Kirittäjää huutaa, tai sitten formaatiolla penkille. Ei väliä.
Jotenkin ihan pervo tilanne, kun kovissa matseissa tietää jokainen jo ennen matsia, ettei Benzemasta tulitukea ole tulossa. Joku tilasto El Clasicoista, Derbi Madrilenoista ja vaikkapa UCL- pudotuspeleistä olisi paikallaan.

Barcalle siis eilen rutiinivoitto, nyt Madridilta vähintään samanlainen ilman hölmöilypunaista.
 
Suosikkijoukkue
Kerhon Pallo, Capitals, Liverpool, Real Madrid
Noniin, tänään mennään ja kuten sanottua, melko helppo voitto olisi paikallaan, pelkästään jo itseluottamuksen kannalta jatkoa ajatellen. Marcelo starttaa ja omasta puolestani hyvä näin, vaikka toki ikävästi Fabion loukkaantumisen takia. Itse pidän kuitenkin Marcelosta enemmän, vaikka mies ei suoritakaan yhtä tasaisesti niin hänellä on silti enemmän sitä gamechanger potentiaalia omissa ratkasuissaan.

Di Marian lähtö kirpaisee, omasta mielestäni oli edelleen yksi joukkueen hienoimpia pelaajia ja viime kaudella, varsinkin keväällä, mies oli pelillisesti joukkueen johtohahmoja. Tosin kuten Grainger mainitsikin, jos siirtosumma pitää kutinsa niin kyllähän tuolla sietääkin liikahtaa, varsinkin jos oli tosiaan itse siirtoa pyytänyt
 

Hxxx

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mental tension
Pitää jälleen tulla naapurin hiekkalaatikolle kommentoimaan. Di Maria siis lähtee ja Real tulee vielä katumaan tätä kauppaa, näin veikkaan. Di Maria on pelaaja, joka on viimeiseen kolmeen vuoteen syöttänyt Messin jälkeen eniten maaleja La Ligassa. (Messi 39 syöttöä, Di Maria 38 syöttöä.) Maalinteossa Di Maria ei ole häävi, mutta tilanteiden rakentelijana äärimmäisen hyvä ja pitkälti juuri hänen tarjoilustaanhan Cristiano on saanut nauttia viime kausien aikana. Siirtosumma on toki hyvä, mutta eikös Hamesin siirto ole muutenkin jo kuitattu pelipaitamyynneillä? :)

Itse en usko, että Hames Rodriquez tulee onnistumaan Realissa. Ei kannata ottaa tätä provona, sillä se on vain minun mielipiteeni. Esimerkiksi Isco on minun silmiini parempi pelaaja, mitä Hames, Di Mariasta puhumattakaan, mutta tokihan Hamesilla on vielä aikaa kehittyä. Nuori pelaaja kuitenkin kyseessä. Hamesin tulo oli syy sille, että Di Maria pyysi siirtoa ja itse uskon, että tämä kääntyy vielä Realia vastaan. Vahva porukka teillä on tällekin kaudelle, mutta kysymysmerkkejäkin löytyy. Jos sallitte, niin heitän niitä tähän pureskeltavaksi ja saatte sitten vapaasti ampua niitä alas. Perustelujen kanssa mielellään.

Maalivahtikysymys heti alkuun. Pääseekö Casillas tasolleen ja miten maalivahtipeluutus yleensäkään hoidetaan? Liiga toiselle ja cupit toiselle, pelaako toinen kaikki, vai mennäänkö peli kerrallaan -periaatteella?

Puolustus on mielestäni Realin vahvin osa-alue. Ramos, Pepe ja Varane on hyvä keskuspuolustuskolmikko ja laitapakkien tontille on heittää laadukkaita pelaajia. La Ligan kovin pakisto. (Katos, tuli kehuttua..)

Keskikentällä on muutamia ongelmakohtia. Di Marian menetys on kova paikka ja Hamesilla on kova työ paikata sitä, vaikkei ihan samalla tontilla pelaakaan. Kroos oli hyvä haku, mutta mites Khedira? Jääkö vai lähteekö? Alonso alkaa vedellä viimeisiään eikä hänestä ole enää paljoa apua. Modric on loistava pelaaja ja ehkä Realin paras keskikenttäpeluri. Ylöspäin pelattaessa taitoa löytyy, mutta löytyykö riittävää tasapainoa? Tässä on muuten mukava pieni vertailukamppailu edessä tulevalla kaudella. Kroos vs. Rakitic nimittäin. Molemmat tulivat suht samalla hinnalla suurin piirtein samaan rooliin. Kumpi onnistuu paremmin tällä kaudella, siinäpä mukava seurattava ja vertailtava asia. Rakitic aloitti eilen melkoisen maagisella peliesityksellä Barcelonan liiga-avauksessa ja katsellaanpa tänään, että miten Kroos vastaa.

Hyökkäyksessä on paljon Cristianon ja Balen varassa. Benzema on laatuhyökkääjä, mutta ei kuitenkaan ihan sitä maailman terävintä tasoa. Cristianolla on ollut paljon vaivoja loukkaantumisten suhteen ja tuleeko ehyttä kautta? Jos CR on sivussa, niin kuka pelaa vasenta laitaa, nyt kun Di Mariakin lähti? Hamesko? Yhtä hyökkäyspään hankintaa tuo ehkä vielä huutaisi, joten josko Perez avaisi vielä shekkivihkoaan ennen siirtorajan umpeutumista? Falcao...?

Tällaisia näkemyksiä vihulaisleiristä.
 

Jaasin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Real Madrid, Detroit Red Wings, Boston Bruins
...asiaa...

Puolustukseen sama. Ligan (ja maailman) kovin. Ei siihen lisättävää.

MV-peluutus on kyllä kyselyn paikka. Olin aivan varma, että Navas saa jonkun noista kolmesta cup-matsista mitä tässä on ollut. No, ei saanut.
Ikerin tasoon luotan, ja samat sanat Navasiin. Vahvempi tämäkin osasto kuin viime vuonna.

KK-osastostakin ihan oikeita pointteja. Khedira on yksi parhaita puolustavia kk-grindereita tällä hetkellä. Jos Sami nyt vaan jatkaa, niin ei keskikentällä ongelmaa ole. Di Marian mukana lähtee paljon maalisyöttöjä, mutta myös paljon päätöntä kuskaamista ja helvetin huonoja viimeisiä ratkaisuja. Kyllä James pystyy tehollisesti tuon ruudun ottamaan, vaikka pelaajana erityylinen onkin. Ja niin, kyllä Nuudelissa poistuu myös joukkueen kovin filmaaja ja potentiaalinen kilahduspunaisten ottaja, vaikka huippujamppa onkin.

Bale ja Ronaldo ovat huimia ukkoja, mutta maalintekovastuu pitää jakautua muillekin. Ok, James tulee varmasti tekemään Di Mariaa enemmän maaleja, mutta myös ysin pitää olla mukana. Ja varsinkin niissä kovimmissa matseissa. Benzemalla on jo 15 Real-matsia nyt ilman maaleja? Onko oikeasti näin? Mitä helvettiä. Liian ohkaisella tuossa mennään, ilman muuta yksi Falcao olisi nyt hyvä ottaa sisään. Jese näytti viime kaudella olevansa mahtava pelaaja, mutta on vielä pari kuukautta toipilas. Iscolla on toki myös maalintekovoimaa.

Di Marian myötä Real on siirtokassan osalta plussalla tänä kesänä. Se on aika mahtava temppu, kun joukkueeseen on tuotu MM-kisojen kultakenkä isolla ylihinnalla ja aivan eliittitason keskikenttäjyrä + laatumolari.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquinta
Hyvää ja asiallista pohdintaa vihollisleiristä.

Itse en usko, että Hames Rodriquez tulee onnistumaan Realissa.

Kuuden vuoden sopimus ja kyseessä yksi tämän hetken potentiaalisimmista pelaajista tässä lajissa. Uskon, että James tulee jättämään ison jäljen niinkin legendaariseen seuraan kuin Real Madrid.

Mesut Özilin lähtiessä viime syksynä, huudettiin kuorossa kuinka Madrid menetti pelinsä yhden tärkeimmistä palasista ja tehtiin listauksia kuinka Ronaldo tulee kärsimään, kun hänen maaleistaan 70 prosenttia tuli Özilin syötöistä. Ronaldo vähät välitti ja pommitti kaappeja liukuhihnalla, Real Madrid vähät välitti ja peli muuttui paljon monipuolisemmaksi ilman Mehmettiä. Di María on parhaimmillaan huikea pelaaja, yksi maailman parhaista, mutta sitten taas 50% ajasta lähes hyödytön hyökkäyssuuntaan. Tunnollinen omaan päähän kyllä, mutta se ei vain tahdo riittää, jos joku tarjoaa tuollaisen lähes 80 miljoonan euron kasan kyhnyä.

Real Madridin keskikenttä on minusta nyt vahvempi kuin vuosi sitten. Viime syksynä Luka Modric ei ollut vielä tuolla tasolla pelaava Luka Modric kuin nyt. Toni Kroos on tullut Xabi Alonson tilalle ja James sitten Di Marían paikalle. James ei ehkä ole vielä yhtä hyvä pelaaja kuin maailman paras argentiinalainen parhaimmillaan, mutta Real Madridin keskikenttä on silti vahvempi kuin vuosi sitten. Jos Florentino-setä kaivaa vielä Falcaon hatusta, niin kusen valkoista hunajaa.

Mielestäni Barcan maalivahtitilanne on paljon enemmän auki kuin Real Madridin. Madridilla on kuitenkin toisena maalivahtina yksi pelipaikkansa kaikkien aikojen parhaista, joka tulee vielä. Navas sitten taas on vähintään samalla viivalla lähtökohtaisesti Bravon kanssa, joten en näkisi tässä kovin suurta ongelmaa. Navas tulee kevyemmin joukkueeseen sisään ja pelaa ainakin Copa del Reyn ottelut, kun taas Casillas pelannee liigan ja Mestarien liigan. Näin ainakin Carletto on ennen kauden alkua lehdistölle kertoillut.

Kaiken kaikkiaan minä pidän tämän hetken Real Madridia parempana kuin vuosikymmeneen. Lisäksi ei pidä vähätellä sitä tosiasiaa, että nyt tämä joukkue osaa myös voittaa Mestarien liigan. Ennen se on ollut aika pitkälti korvien välistäkin kiinni, kun valtaisat odotukset ja paineet ovat iskeet märällä rätillä kasvoja vasten. Nyt joukkue on todistanut pystyvänsä olemaan Euroopan valtias. Toni Kroosia pidän koko siirtoikkunan isoimpana kalana.

*****

Zarra iski urallaan 278 liigaottelussa 251 maalia, Messi on tehnyt samassa ottelumäärässä 245 kaappia. Isoja lukuja molemmat, mutta Cristiano Ronaldo, 165 ottelua ja 177 maalia. Ainoa yli maalin per ottelu tehnyt pelaaja La Ligassa.
 
Viimeksi muokattu:

Sambody

Jäsen
En kyllä lähtisi edes hirveästi vertaamaan Nuudelia ja Jamesia. Lähinnä vertaisin Öziliä Jamesiin ja onhan Rodriguez dynaamisempi kaveri tässä vertailussa ja tuo pontentiaali hipoo aika korkealla hänen kohdallaan. Luojan kiitos Real ei ole ilmeisesti Vidalia saamassa sillä "vaihtokauppa" Özil -> James ja Di Maria -> Vidal olisi tehnyt kuninkaallisten keskikentästä niin sanotusti heittämällä maailman laadukkaiman. Tämä toki vain subjektiivinen mielipiteeni. Sen verran toki komppaan Hxxx:ää naapurinketjussa, että oma mutuni on näistä siirroista, että Di Marian lähtö vie Realin pelistä enemmän kuin Jamesin tulo tuo. Ainakin vielä tällä kaudella. Tätä kompensoi sitten myös minun mielestäni lähes ryöstöhintaan hankittu Kroos. Näppituntumalta liigan kaksi parasta hankintaa tälle sesongille hinta-laatusuhteeltaan ovat Kroos ja Rakitic.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquinta
En kyllä lähtisi edes hirveästi vertaamaan Nuudelia ja Jamesia.

Näinhän se on. James tuli vuoden myöhässä Özilin paikalle.

Rutiinilla 2-0 -voitto Cordobasta Benzeman ja Ronaldon maaleilla. Ottelu ei ihmeitä tarjonnut, mutta pääasia tietysti voittoisa avaus ja kolme pistettä. Kaksi seuraavaa ottelua ovatkin selvästi vaikeammat, Real Sociedad vieraissa ja Atlético Bernabeulla. Onneksi Simeone on toimitsijakiellossa tuon derbyn. Se on nimittäin pakko voittaa.
 

Jaasin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Real Madrid, Detroit Red Wings, Boston Bruins
2-0. Benzema ja CR.

Vaikka olenkin luottavainen ja toiveikas tämän kauden suhteen, vähän pelkäsin odottaa tällaista vaikeaa matsia. Aika puskemistahan se oli, mutta kyllä hyviäkin juttuja löytyi. Isoimmat ilonaiheet olivatkin hankintojen James ja Kroos hyvät matsit. Kroos syötti maalin ja oli omalla tasollaan. James haki hienosti puhkaisuja ja laittoikin monta hyvää palloa. Ampui myös muutaman kerran hyvin ja oli kohtuullisen lähellä maalintekoakin. Hyvä esitys.

Benzema puski maalin, mutta ihan naurettavan piilossa se koko ajan on. Mitä helvettiä se puuhaa siellä.

Ronaldo teki maalin, vaikka ei saanut oikeastaan yhtään maalipaikkaa. Pari kertaa oli yli-innokas ja juoksi itsensä niukkoihin paitsiohin. Sai noihin vielä hyviä syöttöjä, varmasti vituttaa ettei nyt taimaus osunut. Tuo maalihan oli mahtava pommi kolmestakympistä Iscon riiston jälkeen. Komea maali.

Mutta Pepe oli kyllä heikko ja xabialonsomaiseen tapaan koko ajan hidastuva Arbeloa myös isoissa vaikeuksissa moneen otteeseen. Ei millään pahalla, mutta vastassa oli onneksi vaan Cordoba.

Bale on myös aika hakusessa, kerran sai kasikympin kohdalla Crisuta mahtavan keskityksen vitosen viivalle, mutta puski suoraan molarin syliin.
Iker pääsi aika helpolla, epäröi pari vastaantuloa ikävästi ja otti toisaalta pari kelpo torjuntaa.

Helvetin hyvä silti voittaa nihkeästikin näitä alkumatseja. Pisteet tarvitaan.
 

Andrew

Jäsen
Karim Benzema

Karim Benzemasta on ollut tässä ketjussa paljon puhetta. Minun mielestäni Benzemalla on hyvän maalintekijän ominaisuus hakeutua oikea aikaisesti hyviin maalipaikkoihin, mutta Benzeman ongelma on hitaus ja vähän "laiskuus".

Parhaiten Benzeman hyvät ja huonot puolet tulivat esiin kesän World Cupissa, jossa Benzema oli alkulohkossa todella hyvä, mutta sitten Saksaa vastaan mies katosi täysin pimentoon turnauksen tärkeimmällä hetkellä. Hidas Benzema vaikutti Saksan puolustuksen keskelllä olevan aivan väärässä sarjassa.

Absoluuttisesti Benzeman suurin heikkous on hitaus ja laiskuus, jos Benzemalle ei saada pelattua maalipaikkoja niin mies ei juuri itsekään niitä kykene tekemään, vaan ärsyttävällä tavalla odottaa, että pallo pelataan hänelle suoraan kuin hopea tarjottimelle. Benzema on vähän liian yksipuoleinen pelaaja huippujoukkueeseen.
 

Meikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Arsenal FC, NFL, O_______O
di Mariasta vielä. BBC:n mukaan lopullinen siirtosumma on £59.7m + £4.3m add ons. Eli Euroissa se €75m + reipas €5m.

Komeen hinnan Real sai ManUlta neuvoteltua. Kova pelaaja toki.
 

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Florelta poikkeuksellinen kyykytys kyllä siirtomarkkinoilla kun nyhtää ADM:stä tuollaisen kasan valuuttaa. Melkoinen mies eittämättä.

Eilinen peli oli juuri niin hankala kuin kuvittelin. Tavallaan ymmärrettävää, ja toisaalta suuri pettymys kun odotteli niitä kauden ensimmäisiä murskajaisia.

Cordoba oli huono. Taistelivat kyllä, mutta pallollinen tekeminen oli kauheaa. Realin parhaimmistoa olivat ehdottomasti Ramos sekä CR7. Arbeloa ja Bale heikoimmat eilen. Ronaldo teki taas kerran kaikkea muuta oikein paitsi maaleja, on edelleen nähdäkseni mainettaan valovuoden parempi joukkuepelaaja. Pelaa logolle paljon enemmän kuin mitä ohjaajat valitsevat hidastuksiinsa ja highlight-reeleihin.

Laukaukset menivät 14-8 kotijoukkueelle, maalia kohti 8-2. Pallonhallinta 63-37.

Ei parasta, mutta tällaisetkin tulokset kelpaavat. Parantaa pitää jatkoon, se on selvää. Etiäppäi.
 

Crueman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Man Utd, Los Angeles Lakers
Florelta poikkeuksellinen kyykytys kyllä siirtomarkkinoilla kun nyhtää ADM:stä tuollaisen kasan valuuttaa. Melkoinen mies eittämättä.
Kieltämättä järkyttävä määrä rahaa, mutta samoin voisi mieltää että syväkyykyssä sielläkin on oltu ja vuoltu Jamesista about tuplasti arvoonsa nähden.

Muistelisin muuten, että mielestäsi ManUtd:n ei pitänyt olla mahdollista vahvistua tällä kaudelle ns.ykköskorin pelaajilla, koska eurokentät jäi haaveeksi?
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Hieman oli vaisu esitys ja varsinkin toisen puoliajan alku oli ihmeellistä sähläämistä kun syötöt ja niiden vastaanotot eivät meinanneet onnistua juuri keneltäkään. No, tärkein eli pisteet jäi kumminkin Bernabeulle ja CR sai myös maalihanat auki samantien upealla kudilla.

Jamesilta odotan kyllä enemmän, toistaiseksi ollut melko heikko omasta mielestäni, mutta annetaan toki aikaa kyllä se siitä vielä lähtee hyvä pelaaja kumminkin kyseessä.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquinta
Kieltämättä järkyttävä määrä rahaa, mutta samoin voisi mieltää että syväkyykyssä sielläkin on oltu ja vuoltu Jamesista about tuplasti arvoonsa nähden.

Ja sitten taas Kroosista maksettiin noin puolet miehen todellisesta arvosta.

Mielestäni ManU:lla kävi hyvä mäihä, kun PSG ei voi ostella enää holtittomasti (olisi ollut Di Marían todennäköisin osoite) ja muilla suurseuroilla ei ollut joko tarvetta tai varaa. ManU:lla on ilmeisen paljon rahaa ja todella suuri tarve juuri nyt, joten lähes 80 miljoonalla sitten oli mahdollista hankkia ykköskorin pelaaja, vaikka europelit jäävätkin haaveeksi.

Àlvaro Moratasta Madrid sai 20 miljoonaa euroa, Nuri Sahinista seitsemän miljoonaa, Ezequiel Garaysta taisi tulla sama seiska milliä, vaikkei mies edes ole pelannut enää vuosiin Madridissa, Casemirostakin tuli jotain, kun mies meni lainalle ja sitten oli näitä pienempiä marginaalisiirtoja. Jos tuohon lisätään vielä Di Maríasta tulevat 75 miljoonaa, niin tilille on kasautunut tämän siirtoikkunan aikana noin 110 miljoonaa euroa.

Tulopuolella aika lailla sama summa, kun tulijat ovat luokkaa Toni Kroos, James Rodríguez ja Gaylord Navas. Mielestäni Real Madrid on tehnyt tämänkin siirtoikkunan aikana järkyttävän hyvää bisnestä.

Jamesilta odotan kyllä enemmän, toistaiseksi ollut melko heikko omasta mielestäni, mutta annetaan toki aikaa kyllä se siitä vielä lähtee hyvä pelaaja kumminkin kyseessä.

Ei nyt uskota iltapäivälehtiä kuitenkaan. Jälkimmäisessä Supercopan ottelussa oli kentän parhaimmistoa, kunnes Carletto teki käsittämättömän vaihdon ja otti miehen sivuun Xabi Alonson sijaan. Eilenkin ihan hyvää tekemistä, selvästi mennyt eteenpäin treenipeleistä.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Ei nyt uskota iltapäivälehtiä kuitenkaan. Jälkimmäisessä Supercopan ottelussa oli kentän parhaimmistoa, kunnes Carletto teki käsittämättömän vaihdon ja otti miehen sivuun Xabi Alonson sijaan. Eilenkin ihan hyvää tekemistä, selvästi mennyt eteenpäin treenipeleistä.

Valitettavasti Supercopan jälkimmäinen matsi jäi itseltäni näkemättä. Eteenpäin menemistä pitääkin tapahtua ja kyllä täällä/kin uskotaan vahvasti, että kunhan pääsee joukkueen systeemin kanssa sinuiksi niin loistava pelaaja Realille kyseessä vielä.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquinta
Eteenpäin menemistä pitääkin tapahtua ja kyllä täällä/kin uskotaan vahvasti, että kunhan pääsee joukkueen systeemin kanssa sinuiksi niin loistava pelaaja Realille kyseessä vielä.

Juuri näin ja tulee varmasti tapahtumaan. Pitää edelleen muistaa, että alku Monacossakin oli vaikea, mutta kevätkaudella oli, jos ei koko liigan, niin oman joukkueensa paras ja tärkein pelaaja. En ihan mahdottomasti Ranskan liigaa seuraa mutta tämä siis ihan pelkästään juttujen perusteella. Eiköhän joku tiedä asiasta paremminkin.

23-vuotiaalla on kuitenkin kymmenen vuotta aikaa osoittaa tasonsa. Olen varma, että hän myös sen tekee.
 

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kieltämättä järkyttävä määrä rahaa, mutta samoin voisi mieltää että syväkyykyssä sielläkin on oltu ja vuoltu Jamesista about tuplasti arvoonsa nähden.

Totta. Real Madridin ei olisi ollut edes pakko hankkia Jamesia, mutta halusi MM-kisojen maalikuninkaan ja yhden tämän planeetan potentiaalisimmista hyökkäävistä keskikenttäpelaajista itselleen. Vaikka väkisin.

Muistelisin muuten, että mielestäsi ManUtd:n ei pitänyt olla mahdollista vahvistua tällä kaudelle ns.ykköskorin pelaajilla, koska eurokentät jäi haaveeksi?

Di Marían siirto on poikkeus joka vahvistaa säännön. Jos ymmärrät mitä tarkoitan. Ja olisi varmasti muuten matkannut mieluummin Pariisiin pelaamaan UCL-matseja kuin Unitediin hinkkaamaan Valioliigaa kärkisijojen takana ja lädicupeja, mutta veikkaan Unitedin lyöneen tiskiin ns. mottipäisen (palkan bonuksineen), ja tämän lisäksi pelaajan oma tahto olla joukkueensa kiistaton ykköstähti varmasti teki päätöstä helpommaksi. RvP ja Rooney eivät välttämättä ole samanlaisessa nosteessa kuin maailman paras argentiinalainen.

Jälkimmäinen argumentti yhdistettynä poikkeukselliseen tulotasoon (ties vaikka tienaisi paljonkin enemmän kuin Realissa) ovat luonnollisia jatkumoita miehen satumaisille otteille Real Madridissa viime kaudella. United pystyi tämän pelaajan hankkimaan, koska sillä ei ole väliä paljonko nämä vahvistukset näin loppumetreillä maksavat, kunhan tulevat. Unitedin osalta uskon vielä deadline day:n lähestyessä siihen ettei sillä myöskään oikeastaan ole enää väliä ketä vahvistuksia tulee, kunhan niitä tulee.

Omiin odotuksiini (joihin nyt peilaat tuota lainaamaani) nähden Unitedin toiminta siirtomarkkinoilla on ollut liian viime tippaan venytettyä. Sen vuoksi nyt reagoidaan isommalla kädellä, tolkuttomimmilla siirtosummilla ja palkoilla, kuin mitä kuvittelin. Osittain tuo lainaus vain osoittautuu melko järkevästi kärjistetyksi, sillä syy Di Marían tavoitteluun noin suurilla summilla lienee lopputulema siitä ettei se vetovoima sellaisenaan enää ole yhtä hyvä kuin aiemmin, eikä vähiten liene syytä ainakaan haaveeksi jääneissä europeleissä.

ADM:n menetys kirpaisee, mutta toisaalta pelaajaakin ymmärtää tässä.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquinta
Real Madridin Mestarien liigan paita saanee taas myyrät koloistaan, sillä onhan se hirveä tekele. Tuossa vielä linkki tuohon asusteeseen. Mutta näinkin itsetietoisella seuralla on varaa pukeutua vaikka pinkkiin. Karavaani kulkee.

Ainoa positiivinen seikka, että kyllähän tuolla taas kyhnyä tehdään Aasian markkinoilla.

EDIT: AS huhuilee, että Di Maríasta saaduilla rahoilla tuotaisiin Falcao 60 miljoonalla Madridiin. Kelpaisihan se.
 
Viimeksi muokattu:

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquinta
Angel Di María siirtyi 25 miljoonan euron siirtosummalla Benficasta Madridiin kesällä 2010. Aluksi Di María oli hyvin yksipuolinen laitakoheltaja, joka aiheutti filmaamisillaan ja yksijalkaisuudellaan useinkin turhauttavia hetkiä Madridin kannattajille. Pikku hiljaa miehestä kuitenkin alkoi muovautua pelaaja, joka painoi tunnollisesti ja väsymättä päästä päähän. Di María on edelleen täysin vasemman jalkansa varassa, mutta se täytyy antaa anteeksi, kun miehellä on kuitenkin nykyisin monia muitakin avuja. ManU:n kausiketjussa epäiltiin, että Di Marían puolustustaito ei tule riittämään keskikentän keskustassa, mutta voi kuinka positiivisesti United-henkiset yllättyvätkään. Tämä mies on täysin väsymätön painamaan oman joukkueensa puolustuksen tueksi. Hän ei ole maailman fyysisin puolustamaan, mutta hän on nopea, kestävä ja hyvä sijoittumaan.

Kaudella 2013-14 Angel Di María pelasi elämänsä jalkapalloa. Keväällä 2014 hänen vastasyntynyt tyttärensä Mia taisteli pitkään henkensä puolesta. Tytär selvisi pitkän taiston jälkeen ja isä syttyi entistä hurjempaan liitoon. Mestarien liigan finaalissa Di Marían Benfica-slalom huipentui jatkoajalla tiukkaan vasurivetoon, josta seuranneen paluupallon Gareth Bale iski tyhjään rysään. Di Marían panosta la decimassa ei voida vähätellä, erityisesti, kun mies valittiin loppuottelun parhaaksi pelaajaksi. Neljän kauden aikana Di María pelasi Real Madridissa kaikki kilpailut mukaan lukien 190 ottelua ja teki niissä 36 maalia. Kohokohdiksi jäivät liigamestaruus kaudella 2011-12, Copa del Reyn voitot sekä 2010-11 että 2013-14 ja kirkkaimpana kaikista, Mestarien liigan voitto keväällä 2014.

Di María on jättänyt avoimen kirjeen Real Madridin kannattajille, jonka Marca on julkaissut. Kirjeessä käy ilmi, että Di María ei olisi koskaan halunnut jättää kuninkaallisia, mutta hänen ja seuran johtoportaan yhteiselo ei vain enää toiminut. Di María olisi halunnut reilun uuden sopimuksen, ei vain rahallisesti, vaan muutenkin. Siihen ei kuitenkaan suostuttu ja James Rodríguez tuotiin täysin turhaan seuraan. Vielä MM-kisojen päätyttyä Di María palasi Madridiin aikeinaan pelata joukkueessa myös tulevaisuudessa. Se ei kuitenkaan lopulta onnistunut.

Angel Di Marían avoin kirje madridistoille loppui näihin sanoihin: ¡Hala Madrid! ¡Y hasta siempre! Maailman paras argentiinalainen on poistunut Madridista. Gracias el Angel de Madrid.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquinta
Marcan mukaan Real Madrid olisi tarjonnut Angel Di Maríalle kuuden miljoonan euron jatkosopimusta, mutta tämä ei maailman parhaalle argentiinalaiselle ollut kelvannut. Tässä kohtaa pitänee huomauttaa, että tuolla palkalla Di María olisi saanut yhtä paljon kuin Sergio Ramos ja Toni Kroos. Tämä minusta sotii hieman sitä vastaan, että AdM olisi nimenomaan halunnut jäädä Madridiin, kyllä taustalla nyt oli jotain muuta kuin arvostuksen puute ja huono palkka.

Nyt madridilaislehdistö huhuaa joko Falcaota ykköshyökkääjäksi 60 miljoonalla tai Roberto Soldadoa kakkoshyökkääjäksi noin 15 miljoonalla.
 

Hxxx

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mental tension
Marcan mukaan Real Madrid olisi tarjonnut Angel Di Maríalle kuuden miljoonan euron jatkosopimusta, mutta tämä ei maailman parhaalle argentiinalaiselle ollut kelvannut. Tässä kohtaa pitänee huomauttaa, että tuolla palkalla Di María olisi saanut yhtä paljon kuin Sergio Ramos ja Toni Kroos. Tämä minusta sotii hieman sitä vastaan, että AdM olisi nimenomaan halunnut jäädä Madridiin, kyllä taustalla nyt oli jotain muuta kuin arvostuksen puute ja huono palkka.

Boldattu minun. Meinaatko, että tämä muuttuu todeksi, jos hoet sitä tarpeeksi kauan?

Mutta asiaan. Ehkäpä Di Maria ajattelee, että kuuden miljoonan palkka ei riitä hänen tasoiselleen pelaajalle, jos RM on valmis maksamaan 7,5m€ suoraan Jamesille, joka ei ole osoittanut tasoaan vielä missään muutamaa MM-matsia lukuunottamatta. Kyllähän sinä tiedät, miten pikkusieluisia huippufutaajat ovat palkkojensa kohdalla ja kyllä he arvonsa tietävät. Tämän lisäksi James tuli vielä ikään kuin Di Marian paikalle avaukseen, joten nämä yhdistettynä ovat varmasti vaikuttaneet Di Marian haluun lähteä pois.

Niin, ja kiitokset asiallisista vastauksista aiempaan viestiin, jonka lähetin.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquinta
Ehkäpä Di Maria ajattelee, että kuuden miljoonan palkka ei riitä hänen tasoiselleen pelaajalle, jos RM on valmis maksamaan 7,5m€ suoraan Jamesille, joka ei ole osoittanut tasoaan vielä missään muutamaa MM-matsia lukuunottamatta.

Mistä repäisit Jamesin palkan? Sergio Ramosin vähän reilu kuusi miljoonaa euroa on Real Madridin kolmanneksi suurin palkka ja olettaisin, että kaksi Ramosia enemmän tienaavaa ovat Cristiano Ronaldo ja Gareth Bale. Jamesin siirron yhteydessä kerrottiin viiden miljoonan euron vuosipalkasta.

Kyllähän paras skenaario olisi ollut Toni Kroosin hankkimisen lisäksi tehdä Di Marían kanssa rahakas jatkosopimus ja hankkia galacticona hyökkääjä eli toisin sanoen Radamel Falcao. Mutta Pérezillä on taas mennyt bisnes ohi järjen, toivon mukaan Ancelotti pitää homman kasassa. Real Madrid on maailman suurin futisseura, ei mikään rahantekokoneisto.

Meinaatko, että tämä muuttuu todeksi, jos hoet sitä tarpeeksi kauan?

Leo Messillä oli eilen onnenpäivä, hänestä tuli La Ligan paras argentiinalainen.
 

Hxxx

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mental tension
Mistä repäisit Jamesin palkan?

AS oli yksi niistä lehdistä, joka uutisoi palkan olevan 7,5m€. Ihan googlettamalla katsoin ja etsin tuota Jamesin palkkaa, kun muistelin sen summan pyörineen seitsemän miljoonan tuntumassa Twitter-tiedoissa sopimuksen julkistamisen yhteydessä. Tuohon 7m€-7,5m€ haarukkaan ne palkka-arviot osuivat niillä sivuilla, joista asiaa etsin. Jos sinulla on parempaa tietoa, niin ok.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquinta
Jos sinulla on parempaa tietoa, niin ok.

Ei ole yhtään sen parempaa. Jossain vain uutisoitiin, että Jamesin palkka olisi ollut vähemmän kuin esimerkiksi toisella uudella hankinnalla Toni Kroosilla. Mutta tiedä noista, seura varmasti haluaisi ilmoittaa pienemmän palkan kuin mitä se oikeasti maksaa ja pelaaja taas päinvastoin... Toisin sanoen totuutta tuskin tietää kukaan Real Madridin ja Jamesin perheen ulkopuolella.

Joka tapauksessa uskoisin, että Di Marían lähtö johtui muista syistä kuin rahasta. Ennemminkin siitä mainitsemastasi uusien pelaajien hankkimisesta hänen pelipaikalleen. Mielellään olisin Di Marían nähnyt valkopaidassa tulevaisuudessakin, mutta toisaalta ei hänen pitäisi korvaamatonkaan olla. Madridin pelityyli vain pitää nyt rakentaa uusiksi, kun keskikentälle ei enää ole samanlaista kahden suunnan kolmikkoa ja Jamesin avutkin pitäisi jotenkin valjastaa käyttöön.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös