Real Madrid C.F. 2014–2015 – Déciman jälkeen

  • 163 611
  • 860

Petri1981

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, NFL, NBA, Valioliiga, UCL
Olisi todella huikeita hankintoja molemmat Realille. Falcaon mahdollisen hankinnan olisin minäkin tyrmännyt, parhaat vuodet mennyt ja vammat vaivaavat.

James Rodriguez taas on vasta puhjennut kukkaan ja parhaita pelivuosia on jäljellä vielä pitkään. Ja mies ei ole ns. suuri ego niin kuin joku Suarez, varmasti siis sopeutuisi erinomaisesti tuohon tähtien rinnalle. Kroosista ei varmaan edes tarvitse puhuakkaan. Todella kova pelimies.

Nämä hankinnat nokittaisi Suarez hankinnan 100-0. Ja spekuloitu yhteishinta 100 miljoonia euroa näistä kavereista ei mikään kamala hintakaan olisi.
 

Luke

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En tiedä kuinka kauan Real Madridin kiinnostus Kroosiin on kestänyt, mutta ehkä tämä osaltaan selittää kevään vahvojen Kroos + Manchester United -huhujen nopeaa viilenemistä. Eli ei tässä välttämättä ollutkaan taustalla mikään van Gaalin torppaus, vaan pelaajan oma halu siirtyä toiseen seuraan.

On tuo espanjalaisjättien pelaajavärväys kyllä ihailtavan helppoa, kun kaikkien vähänkään kovempien pelimiesten unelmana tuntuu olevan pelata jommassakummassa seurassa. Pieni flirtti riittää, ja pelaaja tekee kaikkensa löytääkseen tavan vaihtaa seuraa.

Rupeaa Real Madridin ja Barcelonan kilpavarustelu tuomaan jo kylmän sodan mieleen, kun katsoo millaista kalustoa jengeihin kasataan. Barcalla ihan jäätävä hyökkäys kasassa ja madridilaiset tekevät kaikkensa pistääkseen paremmaksi. Muutenkin iso raha ihan yleisesti Euroopan tasolla vaihtaa aika kiivaaseen tahtiin omistajaa. Off topicina mm. Valioliigan kärkiseurat satsaavat kaikki tällä hetkellä jalka kaasulla, ja ko. sarja hakee tosissaan nousua muutaman vaisumman kauden jälkeen.

Elämme mielenkiintoisia aikoja. Jos suurin ja kaunein (sori, nyt en puhu Real Madridista) olisi mukana, niin sanoisin tulevan kauden olevan odotusarvoltaan kaikkien aikojen UCL-taisto.
 

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
En tiedä kuinka kauan Real Madridin kiinnostus Kroosiin on kestänyt, mutta ehkä tämä osaltaan selittää kevään vahvojen Kroos + Manchester United -huhujen nopeaa viilenemistä. Eli ei tässä välttämättä ollutkaan taustalla mikään van Gaalin torppaus, vaan pelaajan oma halu siirtyä toiseen seuraan.

On tuo espanjalaisjättien pelaajavärväys kyllä ihailtavan helppoa, kun kaikkien vähänkään kovempien pelimiesten unelmana tuntuu olevan pelata jommassakummassa seurassa. Pieni flirtti riittää, ja pelaaja tekee kaikkensa löytääkseen tavan vaihtaa seuraa.

Tähän voisi lystikkäästi todeta että menestyä ne pelaajatkin haluavat. Real Madrid ja Bayern Munchen, sekä mahdollisesti myös Barca jos saavat tuonne topparin ja pystyvät kentällä kampittamaan jommankumman edellä mainituista, ovat ylivoimaisimmat ehdokkaat UCL-finaaliin myös ensi kaudella. En minä itse ainakaan ihmettele sitä miksi imu Unitediin on tätä nykyä vaisumpi kuin aiemmin. Se johtuu pelkästään siitä että joukkue ei enää pelaa Mestareiden Liigassa.

Elämme mielenkiintoisia aikoja. Jos suurin ja kaunein (sori, nyt en puhu Real Madridista) olisi mukana, niin sanoisin tulevan kauden olevan odotusarvoltaan kaikkien aikojen UCL-taisto.

Kauneus on katsojan silmässä luonnollisesti, mutta itse en nostaisi Unitedia nyt esiin tuossa valossa. Ei viimekautisella meiningillä tai nykypelaajistolla oikeasti olla taistelemassa UCL:ssä mistään merkittävästä, lähinnä pääsystä kyseiseen kilpailuun. Jos United pystyy parantamaan rutkasti ja saa oikeasti hyviä pelaajia lisää, voi se sarjakauden top4-sijoituksella olla jatkossa haastajana mukana UCL:ssä. Itselleni ei ainakaan merkitse mitään se, ettei United UCL:ssä nyt ole mukana koska siellä on paljon muita jengejä jotka nostattavat odotusarvoja enemmän.

Barcelonan kanssa kilpavarustelu luonnollisesti on mitä on, mutta jos MM-kisojen tähänastinen top3-pelaaja ilmoittaa palavasta halustaan siirtyä Valkoiseen Balettiin, on liki pakollista että Florentino Perez käynnistää neuvottelut aiheesta, tässä tapauksessa Monacon kanssa. Falcao olisi kilpavarustelun sijaan Realiin myös haluava, ja ennusmerkeiltään melkoisen arvoituksellinen hankinta koska on toipunut pahasta polvivammasta. Falcaosta ei tulisi maksaa liikaa nykykuntonsa vuoksi, ja tämän Real tuntuu tajunneen. Sitten taas Kroos on tasoonsa nähden edullinen pelaaja koska sopimuksestaan on vuosi jäljellä. Barcelonan Suarez-hulluttelu ja joukkueenrakennus ovat asioita erikseen, mielestäni Real Madrid operoi suurehkoista summista huolimatta markkinoilla hyvin viisaasti. Näistä seuroista Real Madrid on se joka on ottanut opikseen aikaisemmista virhevärväyksistä ja Barcelona se, joka on alkanut suuruudenhulluudessaan lipsua strategiasta. Mitään päivänvaloa kestävää sellaista ei Kataloniassa edes tunnu olevan. Jostain muutoksesta jutellaan ja silti tilkitään topparivajetta harvoin alle keskiviivan lönköttelevällä huippuhyökkääjällä.
 

Luke

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kauneus on katsojan silmässä luonnollisesti, mutta itse en nostaisi Unitedia nyt esiin tuossa valossa. Ei viimekautisella meiningillä tai nykypelaajistolla oikeasti olla taistelemassa UCL:ssä mistään merkittävästä, lähinnä pääsystä kyseiseen kilpailuun.
Tuo viimeinen lauseeni oli, luonnollisesti, kirjoitettu pilke silmäkulmassa, vaikken hymiötä suostunut käyttämäänkään.

Todellisuudessa United on menettänyt vetovoimaansa tasaisesti jo kymmenen vuoden ajan. Kun vielä vuosituhannen vaihteessa United pyöri Englannissa kukkona tunkiolla, niin sittemmin sinne on tullut pari pulskempaa kukkoa mukaan, jotka tyrkkivät Red Devilsin syrjemmälle. Ja siellä tunkion reunalla oli muita kukkoja jo valmiina. Spanskijättien vetovoima toki riittäisi jo yksistään vaikka Skottiliigassa pelatessa, mutta kyllähän se Välimeren ilmastossa pelaaminen lisää entisestään vetovoimaa verrattuna hyytävässä sateessa potkimiseen. Tässä häviäjinä ovat kaikki englantilaisseurat. Lisäksi United häviää sekä lontoolaisille seuroille, että Madridin ja Barcelonan jengeille siinä, että Manchester ei nyt kaupunkina tihku seksiä ihan samalla tavalla. Toki silti, ehdottomasti, suurin vetovoimaa alentava asia Man Utd:n kohdalla on tämänhetkinen pelillisen tasoa alakulo.

Ja nämä kirjoitukseni eivät olleet mitään kritiikkiä Real Madridia ja Barcelonaa kohtaan. Kaikki muutkin seurat toimisivat samoin, jos pystyisivät.
 

Andrew

Jäsen
Rupeaa Real Madridin ja Barcelonan kilpavarustelu tuomaan jo kylmän sodan mieleen, kun katsoo millaista kalustoa jengeihin kasataan.

Itselleni tuli aivan sama mieleen näistä viime aikojen hankinnoista/huhuista. Hienoa olisi, jos kumpikaan seura ei voittaisi La Ligan mestaruutta, vaan se menisi viime kauden tapaan jollekin yllättäjä joukkueelle. Tämä ehkä palauttaisi jalat takaisin maan pinnalle.

Realissa ja Barcassa on nyt kyllä niin jäätävän kovia pelimiehiä, että on jännä nähdä miten tähdet löytävät oman paikkansa joukkueissa. Väkisinkin nyt joutuu kovia pelimiehiä istumaan penkillä ja miten tämä sitten vaikuttaa joukkueen yhteishenkeen ja kemiaan?! Tästä on monia ikäviä esimerkkejä joukkueurheilun historiassa.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Khedirasta tuli pelaaja siihen erittäin harvalukuiseen joukkoon, joka on saavuttanut samana vuonna Mestarien Liigan (tai vanhan Euroopan Cupin), sekä World Cupin voiton.

Ennestään tuossa porukassa oli muutama saksalainen Bayernista (1974), yksi ranskalainen Realista (1998) sekä brasilialainen Roberto Carlos (2002)..
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquinta
Khediran Sami pääsi aika hienoon seuraan, kun hänestä tuli eilen kymmenes Real Madridin pelaaja, joka on maailmanmestaruuden voittanut. Günter Netzer 1974, Jorge Valdano 1986, Christian Karembeu 1998, Roberto Carlos 2002 ja sitten lauma espanjalaisia 2010 (Iker Casillas, Sergio Ramos, Álvaro Arbeloa, Raul Albiol ja Xabi Alonso).

Marcan mukaan Toni Kroos on sanonut eilen, että hän siirtyy ensi kaudeksi Real Madridiin. Marca perustaa huhunsa saksalaismediaan, joten toivotaan, että tämä nyt pitää paikkansa. Lisäksi James Rodriguezin siirto näyttää päivä päivältä todennäköisemmältä, mutta millehän paikalle kyseistä herraa ollaan istuttamassa?Minusta sinne olisi nyt tärkeintä hommata kolmostoppari, jolloin Pepe voisi lähteä uusien haasteiden perään ja se Xabi Alonson puolustava korvaaja. Eli Garay ja Vidal, Kroos sitten plussaa.

*****

Maalivahtiosastolta ei uutta. Iker Casillas pelasi MM-kisat niin penkin alle, että ura on nyt vedenjakajalla. Joko kaikkien aikojen paras maalivahti nostaa tasoaan ja sementoi jälleen paikkansa Real Madridin viimeisenä lukkona tai sitten Diego Lopéz on se, johon Madrid turvautuu (ei, ei, ei...!). Ikeriin me uskomme, legendat eivät kuole.

Sergio Ramos ja Raphaël Varane muodostavat keskuspuolustuksen tulevat viisi kautta. Uskon, että Pepe on lähdössä muihin maisemiin, niin tilalle tarvittaisiin luotettava kolmostoppari mallia Raul Albiol. Ezequiel Garay olisi vanhana madridistana hyvä vaihtoehto, pelasi hyvät kisatkin, mutta tuskinpa palaa Madridiin enää. Joka tapauksessa olen hyvin pitkälti sitä mieltä, että Pepen sekoilut on nyt nähty. Kiitos miehelle näistä vuosista, mutta ei varsinaisesti tule ikävä, vaikka mies parhaimmillaan ohittamaton olikin. Nacho sitten hoitaa nelostopparin virkaa ja tuuraa tarvittaessa muitakin alakerran paikkoja.

Dani Carvajal otti oikean laitapuolustajan paikan Álvaro Arbeloalta, eikä tule siitä ihan hetkeen luopumaan. Arbeloa on kokeneena kaverina hyvä mies tuuraamaan, eikä taida enää tässä vaiheessa uraa vinkua, vaikka vaihtomiehen rooliin spartalainen joutuukin. Vasemmalla aika tasainen tilanne, Marcelo on hyökkäävämpi vaihtoehto ja Fabio Coentrão puolustavampi. Eiköhän molemmille löydy peliaikaa ihan riittävästi.

Puolustus on siis Pepen lähtöä ja kolmostopparia vaille valmis paketti. Ancelottin ja Hierron opeissa vielä tiiviimpi kuin päättyneellä kaudella.

Keskikenttä onkin eniten auki. Luka Modric lienee lähtökohtaisesti ainoa, jonka kuuluisi olla varma avauksen mies. Xabi Alonso on auttamattoman hidas nykypäivänä ja toivoisinkin miehen tilalle parempaa jalkapallistia, kuten esimerkiksi Arturo Vidalia. Vaikuttaa kuitenkin siltä, että Madrid ei ole enää chileläisestä kiinnostunut, mikä on suuri vahinko. Angel Di María lienee varma lähtijä, kun mies haluaa isomman tilin ja vastuun perässä muualle. Maailman parhaalle argentiinalaiselle kaikkea hyvää, mutta Toni Kroos lienee vähintäänkin loistava korvaaja. Iscon täytyy saada ensi kaudella vieläkin enemmän vastuuta, loistava pelaaja. Sami Khediraa ollaan viemässä Englantiin ja Asier Illarramendia lainalle Portugaliin.

Hyökkäys onkin tällä hetkellä suht varma. Balen Gareth oikealla ja Ronaldon Cristiano vasemmalla, Benzeman Kariminho sitten siinä välissä. Vaihdossa toistaiseksi Álvaro Moratan ja Jesén kaltaiset suurlahjakkuudet, tosin Morata lienee lähdössä muihin maisemiin. Se taas tietäisi sitä, että sentteriosastolle on tulossa vahvistusta, koska tuskinpa Madrid lähtee kauteen neljässä "hyökkääjällä", kun pelipaikkoja on kolme.

Tämän hetken "varmat" pelaajat ovat minun kirjoissani:

Casillas (Lopéz)

Carvajal (Arbeloa) - Varane (xxxxx) - Ramos (Nacho) - Marcelo (Coentrão)

Modric (Isco) - Alonso (xxxxx) - xxxxx (xxxxx)

Bale (Jesé) - Benzema (xxxxx) - Ronaldo (xxxxx)

Eli summataanpas: Ramosin ja Varanen taakse se kolmostoppari, jolla on kokemusta isoista peleistä. Keskikenttä on pahasti auki, Alonsolle korvaaja tai mieluummin mies, joka pudottaa Xabin vaihtomieheksi. Lisäksi se kolmas keskikenttäpelaaja puuttuu kokonaan, mutta uskotaan nyt Kroosin tulevan siihen. Mielestäni Illarra menisi rotaatiomiehenä loistavasti, jos ei sitten aiota uudistaa koko keskikenttää.

Hyökkäykseen yksi varma maalintekijä, kun kerran Morata on lähdössä. Ei haittaa, vaikka se joku olisi Falcao, kunhan hinta on järkevä.
 
Viimeksi muokattu:

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Eli Garay ja Vidal, Kroos sitten plussaa.
Garay siirtyi jo tovi sitten Zenitiin, joten joku muu toppari täytyy Los Blancosin hommata. Vidal olisi mielestäni täydellinen korvaaja Xabille, ja paljon mielummin näkisi Vidalin kuninkaallisten paidassa kuin jossain ManUssa.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquinta
Garay siirtyi jo tovi sitten Zenitiin, joten joku muu toppari täytyy Los Blancosin hommata.

Ai se oli jo varmaa. Luin vasta, että miestä oltiin vasta viemässä Venäjälle, mutta ilmeisesti olin askeleen jäljessä. No, pelaajatyypiltään tuollainen garay kuitenkin joukkueeseen sopii. Eli varma toppari, joka ei kuitenkaan ole maailman parhaimmistoa, niin suostuu istumaan penkilläkin. Pystyy tarpeen vaatiessa kuitenkin pelaamaan riittävän korkealla tasolla.

Raul Albiol takaisin "kotiin", niin hommahan alkaa olla sillä selvä alakerran osalta.
 

Jaasin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Real Madrid, Detroit Red Wings, Boston Bruins
Topparitilanne on tosiaan mielenkiintoinen, tai sellaiseksi se muuttuu heti kun Pepen lähtö vahvistuu. Siihen saakkahan tilanne on hyvä, vaikka Pepe tuollainen puoli-ihminen onkin.

MV-osastolle en usko uutta tulevan, huippumolareita oli Espanjassa viime kaudella monta ja uskon, että seuraavakin uusi kaveri jatkossa tulee La Ligasta. Casilla ehkä? Nyt kun Navaskin taitaa matkata Bayerniin.

Laitapakkeja ei kaivatakaan ollenkaan, sinne löytyy vahva paketti.

Jesen merkkaisin molemmille laidoille ykkösvaihturiksi. Sentteritilanne onkin sitten se toinen isommista kysymyksistä, itselleni Tiikeri kelpaisi heittämällä, vaikuttaa myös luonteeltaan huippuammattilaiselta. Benz on laatumies, mutta tosiaan isot pelit, niissä hän on joka vuosi ollut lapanen. Tämä on se syy, miksi huippusentteri mielestäni pitäisi sisään tuoda. Iscolle löytyy näillä pelimäärillä aikaa myös wingerinä.

Kroos lienee siis tulossa, pystyy pelaamaan Xabin roolia ja toisaalta myös vähän hyökkäävämpää vaihtoehtoa. On myös tasainen suorittaja, se on mukava muutos Nuudeliin verrattuna, vaikka laiha poika hyvinä päivinään huikea onkin.

Vidal olisi toki se täydellisin uusi naama tuohon Xabin tilalle, ei epäilystäkään. Jos häntä ei saada, pitäisi mielestäni Sami ja Illarra pitää ringissä ehdottomasti. Siinä on kaksi hyvää jamppaa, joista varsinkin Sami näytti taas Saksa-paidassa, että pallollisempikin rooli taittuu nätisti. Illarra myös kehittyy kyllä edelleen, ja on pelaajatyyppinä aika paljon Alonson kaltainen. Xabi pelatkoon sitten pienemmän pelimäärän.

Eli kk-porukka olisi lähtökohtaisesti näin;


Kroos--------------Sami-------------Mordo
(Illarra)-----------(Xabi)------------(Isco/Jose R)
 

devil29

Jäsen
Suosikkijoukkue
pikkuseurat
Minusta sinne olisi nyt tärkeintä hommata kolmostoppari, jolloin Pepe voisi lähteä uusien haasteiden perään ja se Xabi Alonson puolustava korvaaja. Eli Garay ja Vidal, Kroos sitten plussaa.

Puolustus on siis Pepen lähtöä ja kolmostopparia vaille valmis paketti. Ancelottin ja Hierron opeissa vielä tiiviimpi kuin päättyneellä kaudella.

Hyökkäys onkin tällä hetkellä suht varma. Balen Gareth oikealla ja Ronaldon Cristiano vasemmalla, Benzeman Kariminho sitten siinä välissä.

Tämän hetken "varmat" pelaajat ovat minun kirjoissani:

Casillas (Lopéz)

Carvajal (Arbeloa) - Varane (xxxxx) - Ramos (Nacho) - Marcelo (Coentrão)

Modric (Isco) - Alonso (xxxxx) - xxxxx (xxxxx)

Bale (Jesé) - Benzema (xxxxx) - Ronaldo (xxxxx)

Hummels on nyt uusin sakalaisten (?) huhujen mukaan Realiin tulossa pelaaja. On ilmeisesti sanonnut että haluaa Realiin mielummin kuin Manuun. Tiedä sitten minne nuo topparit (Varanne) laitetaan.

Itse pidän varmana että Benzema saa nostaa kytkimen ja siihen tilalle ostetaan joku mediaseksikäs nimi nyt kun Kataloonian jätti osti Vampyyrin. Joten tulisiko se Falcao ja Rodriques samalla lautalla Madridiin. Tosin näihinkin vaikka rahaa onkin rajattomasti, niin on joku tolkku olla. Jos Hummels, Kroos, Rodriques, Falcao tulee sisään jollain poskettomilla summilla niin, posketon pitää olla kyllä Di Marian, Benzeman, Pepen ja Moratan summatkin. Ja siltikään ei ole ratkaistu ongelmaa keskikentällä ja hyökkäyksen vaihtomiehenä.

Toki nyt varmaan kaikki pelaajat Markkasen Eerosta Falcaohon pyörii huhuissa ja 90% kannattaa jättää vaille huomiota. Mutta kyllä nuo nimet ovat varmasti ne mitä eniten pyöritellään ja Perez niistä pari nappaa, ihan vaan sen takia koska voi.

Itse pelaisin näin:

Iker

Carajal - Hummels(?) - Ramos - Marcelo

Kroos - Modric

Bale Ronaldo
James(?)

Falcao(?)

Mikäli kysymysmerkit ovat ihan pelkkää huumoria ja huhuja niin sitten Varanne toppariks, Isco keskelle ja kärkeen joku. Tällähetkellä siis Benzema.
 

PokerJoker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings
Jotenkin tuo Hummels-huhu tuntuu erittäin kaukaa haetulta. Ei tuohon olisi kuin yksi syy ja se on vain Perezin hauiksen näyttö Katalonian suuntaan, joka tarvitsee joukkueeseen sen huipputopparin. Realilta löytyy kaksi maailmanluokan topparia jo (Ramos y Varane), joten Hummelsin hankinnassa ei ole mielestäni mitään järkeä. Varane kolmostopparina on jotenkin sairas ajatus, koska joukkueen valmennustiimiin liittyi entinen huipputoppari Hierro, joka on varmasti erinomainen mentor nuorelle Varanelle. Lisäksi Ranskan paidassa Varane pelasi hyvin, tosin se ainoa virhe tapahtui juuri siinä, että Hummels hukkui siinä ratkaisevassa puolivälieräottelussa ja Mats Hummels pääsi iskemään voittomaalin.

Tuoreimpien huhujen mukaan Di Maria siirtyisi sittenkin PSG:hen 60 miljoonan euron siirtosummalla. Vastaavasti James Rodriguez siirtyisi Realiin 80 miljoonan euron siirtosummalla. Di Maria puhkesi viimeistään viime kaudella kukkaan ja parhaimmillaan Nuudeli jätti nuo ronaldot ja balet täysin varjoonsa. Ne suurimmat otsikot Realissa keräävät kuitenkin nämä ronaldot, balet ja ramosit (viime kausi seurajoukkueessa aivan huikea) ja Nuudeli on vain "yksi niistä muista" Realissa. PSG:ssä Di Marialle on luvassa varmasti isompaa roolia kuin Realissa ja vaikka PSG on jotenkin profiloitunut Zlatanin jengiksi niin Di Marialle on varmasti tarjolla edes se "kakkosviulun" paikka joukkueessa.

Kroos on vain julkistamista vailla oleva Realin mies. Ei ole sellainen pelaaja, joka korvaisi esimerkiksi Di Marian tai Alonson aivan yksi yhteen, mutta kyseessä on kuitenkin erinomainen hankinta siihen Realin kolmen keskikentälle. Kroos-Khedira-Modric olisi aivan ihanteellinen kolmen trio tuohon keskikentälle. Khedirakin on jäämässä viimeisimpien huhujen mukaan Realiin, joten jos (ja kun) Ancelotti peluuttaa myös ensi kaudella tuota 4-3-3 -formaattia niin Realin keskikenttä on valmis. Tuo devil29 mainitsema 4-2-3-1 -formaatti voisi olla yksi vaihtoehto myös, jos Rodriguez tulee jengiin, koska 4-3-3 -formaattiin on vaikea saada mahtumaan Ronaldoa, Balea, Rodriguezia ja Benzemaa/Falcaota. Carlo Ancelotti taitaa kuitenkin sen 4-3-3 -taktiikan paremmin kuin yksikään muun valmentaja päällä Maan, joten mitäpä sitä muuttamaan. Yksittäisissä otteluissa Real käytti tuota 4-2-3-1 -formaattia viime kaudellakin, mutta eiköhän se 4-3-3 ole myös ensi kaudella se formaatti, jolla Carletto peluuttaa Kuninkaallisia.

Pakko muuten jotenkin, että Real on siinä mielessä ihanteellisessa tilanteessa, että nämä rodriguezit mainitsevat unelmana olevan pelata juuri Valkoisissa tietäen kuitenkin sen, että joukkueessa on tarjolla ehkä "kolmosviulun" paikka. Bale tuli myös joukkueen ja sanoi heti, että on kunnia pelata Ronaldon kanssa (=kakkosviulun soittaminen on Balelle jees). Neymar ei ole oikein vieläkään sinut omaan roolinsa Barcassa ja Suarez on myös sellainen striker, joka elää hiukan pallosta. Saakohan Uefalona neuvoteltua ensi kaudeksi omiin peleihin kaksi palloa? *hymiö*

Treenikausi käynnistyi tänään (tiistaina), joten valmistautuminen triplan metsästykseen on hyvällä mallilla. Hierro oli heti mukana ja hyvältä näytti homma! Varmasti erittäin pätevä mies tuohon Ancelottin valmennustiimiin.
 

devil29

Jäsen
Suosikkijoukkue
pikkuseurat
Nyt on ilmeisesti useampikin lehti sitten sitä mieltä että James on ensi kaudella valkoinen(ja pinkki). 80miljoonaa on kuitenkin mielestäni ihan järkyttävä summa, okei nuudelista tuli rahaa joten välirahana jos se on arviolta 20 miljoonaa niin ei ole niin paha. Mutta kuten PokerJoker mainitsi piti vaihdossa antaa kuitenkin ehkäpä Realin viimekauden toiseksi paras pelaaja(Ramos oli paras). Ja ura ei mielestäni ainakaan laskusuuntaan ole menossa. James oli taas aivan loistava MM-kisoissa, ja ihailin kovasti tätä nuorukaista ja jopa toivoin että tulisi Realiin. Mutta nyt kun tämä näyttää varmalta, hiipii ajatus mieleen että onko taso kuinka tasainen. Myönnän että Monacon pelit viimekaudelta ovat erittäin vähissä, joten mitään tietoa ei itselläni ole siittä minkälainen kausi on takana seurajoukkueessa, ilmeisen hyvä kuitenkin?

Parhaassa tapauksessa ensikaudella Realilla on kärjen takana aivan jäätävän upea tilanne. Bale&Ronaldo juoksee ja ampuu maaleja lähes mistä tahansa. Modric&Rodrigues osaavat syöttää ja ampua erittäin kaukaakin maaleja. Käytännössä siellä kärjessä voi olla vaikka sitten Markkanen, luulis että paikkoja tulee väkisinkin edes siihen 10 maaliin sama kuka 3-divari jantteri siellä painelee. Mutta kun siellä nyt kuitenkin on Benzema&Falcao tasoinen kaveri niin voi olla että verkot on herkässä ensikaudella. Koska harmonia pitäisi pysyä kuitenkin aika hyvänä. En usko että Real edes kalastelee sellasia pelaajia kenellä voisi olla ongelma olla CR7:n "pallopoika" jos tälläinen ilmaisu suodaan. Puolustavan keskikentän rooli jää siis Alonsolle ja ???. Mielestäni on ihan absurdi ajatus että joukkueen vanhin pelaaja on se kenellä on tällähetkellä Ronaldon kanssa varma paikka avauksessa. Alonso on loistava pelaaja, jopa aliarvostettu mutta kun kaikki pelaajat vanhenevat joskus. Joten kyllähän se on ikävää jos ensikaudella kompastuskivi on Alonso joka on käytännössä täysin syytön koko tilanteeseen.

Päivällä olin lukevani jostain että Khedira olisi jo lääkärintarkastuksessa Lontoossa(?), ja nimenomaan Arsenaalin toimesta. Joten kyllähän tässä tulee Robinin hittibiisin sanat mieleen "puuttuva palanen". Tai sitten Alonso syö jotain nappeja millä kunto tulee samalle tasolle kun se oli Poolissa.
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Rodriquez kaiken lisäksi on ilmeisesti enemmän pelintekijä kuin maalintekijä, vaikka voittikin MM-kisojen maalikuninkuuden. Karsinnoissa oli toiminut Falcaon ruokkijana enemmän kuin itse maalien tekijänä jos YLEn selostajia on uskominen. En tiedä miten Monacossa, mutta olettaisin sielläkin asian olevan näin. Mielestäni kaveria tuodaan väärälle pelipaikalle, ellei ajatuksena ole, että Modric on "pirlomaisesti" alempana keskikentällä, Bale, Ronaldo ja Rodriquez muodostavat kolmen linjan Benzeman alapuolella. Jos siihen vielä Kroos tuodaan, niin toimisiko tämä sitten puolustavammassa roolissa keskikentällä kun sekin homma hoituu?

Jotakuinkin näin ajattelin, tiedä sitten onko lähelläkään realismia:

Benzema
Ronaldo - Rodriquez - Bale
Modric - Kroos
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquinta
Lisäksi Ranskan paidassa Varane pelasi hyvin, tosin se ainoa virhe tapahtui juuri siinä, että Hummels hukkui siinä ratkaisevassa puolivälieräottelussa ja Mats Hummels pääsi iskemään voittomaalin.

Sen verran pitää vetää kotiinpäin, että siinä kyllä Ranskan erikoistilannepuolustus nukahti täysin, kun Varane jätettiin käytännössä kahden saksalaisen kanssa painimaan ja yleensä tuollainen alivoima erikoistilanteessa ei pääty hyvin.

James on upea pelaaja, mutta vuoden päästä saatavilla noin 40-50 miljoonalla. Lisäksi miehelle ei ole minkäänlaista tarvetta, kun joukkueesta löytyy jo pelintekijöitä. Iscoakaan ei voida loppuikäänsä pitää vaihtopenkillä, vaan sexIsco kaipaa oman peliaikansa. Mielestäni mies pelasi hyvän debyyttikauden suurimmassa ja kauneimmassa (sori Luke, vein vuorosanasi) ja olisi ilman muuta ansainnut lisää peliaikaa alkavaksi kaudeksi. Ja mikä tärkeintä, Isco ei ole kolumbialainen vaan espanjalainen.

Kyllähän Florentino-sedän ajatuksena on taas kerran lyödä rahoiksi, Jamesin paita on tällä hetkellä aika kuumaa kamaa. Rodriguezin hankinta tosin tarkoittaisi sitä, että maalintekovoimaa olisi kohtalaisen paljon siinä Kariminhon alapuolella, joten hyökkääjän hankinta ei olisi enää niin ajankohtainen. Tai jonkinlainen rotaatiohyökkääjä tietysti, mutta ei välttämättä (toivottavasti) kokoluokkaa Falcao.

Kroos olisi ilman muuta järkihankinta, mutta James ei. Hummels ei, Falcao periaatteessa ei. Vidal sen sijaan olisi. Nyt heteillä Flore-setä.

*****

Espanjalaisetkin palannevat pian treeneihin, kun Ramos laittoi Facebook-tililleen kuvan "viimeisistä lomapäivästään". Kohtahan se uusi kausi jo starttaakin. Viasat näyttää el Realin harjoitusotteluita jo reilun viikon päästä. 27.7. taisi olla Madrid - Inter -ottelu Viasat Xtralla ja Viaplayssa.
 

Lapster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Maple Leafs, Kärpät NE Patriots, RoPS
Kroos olisi ilman muuta järkihankinta, mutta James ei. Hummels ei, Falcao periaatteessa ei. Vidal sen sijaan olisi. Nyt heteillä Flore-setä.

Perez ei tee näitä siirtoja aina järkipohjalta vaan näyttääkseen hauista muille. Los Galactios näyttää tekevän paluun.

Melkein toivon ettei Falcao tulisi jengiin, jotenkin tuntuu että tuon luokan striker menee tavallaan hukkaan kun oikealta ja vasemmalta löytyy sellaiset maalinsylkijät että oksat pois. Toki jos Rodriguez&Falcao löytävät yhteisen sävelen niin sekin voi olla tuhoisaa. Elämme jännittäviä aikoja...
 

Jaasin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Real Madrid, Detroit Red Wings, Boston Bruins
Uuh,


Nyt tuli mieluisa uutinen, jonka luulin jo mennen sivu suun Realilta.

Marcan mukaan Keylor Navasin siirrosta olisi jo sovittu ja mies tulee pääkaupunkiin. Samalla el Kalsong on sitten lähtökuopissa.

Todella hieno molari, kantoi Levantea huikeasti viime kauden ja oli yhtä hyvä myös MM-kisat. Hienoa.
 

Jaasin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Real Madrid, Detroit Red Wings, Boston Bruins
Tuo James-siirto ei kyllä toteudu, jos Carletto ei muuta systeemiä. 4-3-3ssa on ukot jo olemassa. Jos siirto 4-2-3-1een olisi tulossa, niin silloinhan James olisi ehkä se kaikkein kovin ukko tuohon kymppipaikalle.

Hummels? Ääh, en koe tarvetta enkä näe ollenkaan Varanea tai Ramosta parempana pelaajana, päinvastoin hitautensa takia.

Silly season? Mutta kyllä Valkoinen nippu tulee olemaan taas kova. Kaikkein kovin.
 

Myyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Spurs
Uuh,


Nyt tuli mieluisa uutinen, jonka luulin jo mennen sivu suun Realilta.

Marcan mukaan Keylor Navasin siirrosta olisi jo sovittu ja mies tulee pääkaupunkiin. Samalla el Kalsong on sitten lähtökuopissa.

Todella hieno molari, kantoi Levantea huikeasti viime kauden ja oli yhtä hyvä myös MM-kisat. Hienoa.
Ei kai liigan viime kauden paras maalivahti ole menossa penkille istuskelemaan Realiin. Casillas siis jatkanee sitä viimeiseltä kahdelta kaudelta tuttua penkkiveikon rooliaan tulevaisuudessakin.

10 miljoonan euron siirtosumma kuulostaa ryöstöltä.
 

Petri1981

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, NFL, NBA, Valioliiga, UCL
Realilla on kyllä melkoisen hyvin pullat uunissa, kun tuntuu olevan kaikille jonkin sortin unelma pelata siellä, eikä vähiten viime kauden CL voiton ansiosta. Ehdottomasti "The team to beat" on Real ensi kaudella.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquinta
Joo, olis se ihan uskottavuudenkin kannalta aika voittaa viimein La-liiga.

Ensin vouhotettiin, että Real Madrid ei ole mitään, kun se ei ole voittanut Mestarien liigaa yli vuosikymmeneen ja nyt se ei ole mitään, kun se ei ole voittanut liigamestaruutta kahteen vuoteen. Tämä ei muuten Lert ole siirtohuhuketju.

Gaylord Navas kuulostaa taas järkihankinnalta ja tämän miehen näkisin kalsareita mieluummin Madrid-maalilla. Mielenkiintoinen taisteluasetelma tulossa, kun vastakkain elävä legenda, kaikkien aikojen paras ja useamman vuoden nuorempi Levanten ja Costa Rican sankari.
 

PokerJoker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings
Sen verran pitää vetää kotiinpäin, että siinä kyllä Ranskan erikoistilannepuolustus nukahti täysin, kun Varane jätettiin käytännössä kahden saksalaisen kanssa painimaan ja yleensä tuollainen alivoima erikoistilanteessa ei pääty hyvin.

Olihan siinä Ranskan puolustukselta melko kollektiivinen nukahdus ja siinä nyt sattui olemaan sitten Varanen vartioima mies, joka pääsi puskemaan vapaasti. Hienot kisathan Varane pelasi kuitenkin, ja mies oli ehdokkaana kisojen parhaaksi nuoreksi pelaajaksi.

Tuo Conten eroaminen Juventuksen peräsimestä on aikamoinen yllätys. Kaveri heitti puolitosissaan, että Juve on myynyt Vidalin ja Conte veti siitä raget ja lähti menemään. Vidal olisi se ykköstoive edelleenkin tuohon keskikentälle, jos täytyisi valita kenestä tahansa keskikentän pelaajasta.

Jotenkin sitä Rodriguezin hankintaa on vaikea perustella millään järkisyillä. Tai no jos Pereziltä kysytään niin onhan MM-kisojen kuumimman ja puhutuimman pelaajan hankkiminen jengiin sellainen veto, mikä tuo myös sitä fyrkkaa Perezin mustalle Amexille. Ja viime kaudella ISOLLA rahalla tuotu Bale iski voittomaalin niin CdR- kuin UCL-finaalissa. Taitaa se UCL-voittokin tuoda ihan mukavan potin euroja/frangeja/ruplia/mitänytkisanvoittajaikinäsaakaan.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquinta
Ja viime kaudella ISOLLA rahalla tuotu Bale iski voittomaalin niin CdR- kuin UCL-finaalissa. Taitaa se UCL-voittokin tuoda ihan mukavan potin euroja/frangeja/ruplia/mitänytkisanvoittajaikinäsaakaan.

Joo, mutta kun sillä isolla rahalla voisi nyt sitten vahvistaa joukkuetta, ei tuoda vaihtopenkille yhtä variaatiota lisää.

Keskikenttä on kyllä se akuutein ongelma, kun Khedira ja Di María ovat lähtökuopissa ja lisäksi Xabi on liikkeeltään jo hyvin verkkainen. Mutta se keskikentän ongelma ei ole pelintekijän puute, vaan ihan rehellisesti box-to-box -pelaajan tai puolustavamman kaverin uupuminen.

Kuten olen jo moneen otteeseen kirjoittanut, Toni Kroos on erittäin tervetullut hankinta jo ihan vain näidenkin kisojen perusteella, mutta kyllä siihen vielä se Vidal menisi. Miettikää nyt Kroos - Modric - Vidal -kolmikko häärimään Ronaldon, Balen ja Benzeman alapuolelle. Modric joutuisi puolustavampaan rooliin kuin päättyneellä kaudella, mutta kun hän on ollut hyvä siinäkin roolissa.

Kroos ja Vidal takaisivat myös sen, että Benzema riittäisi varmasti keskushyökkääjän paikalle. Mies riitti jo tällä kaudella, kun rinnalla on CR:n ja Balen tasoiset pelaajat, ei sinne mitään Falcaota välttämättä tarvita. Vidalilla ja Kroosilla on maalintekopotentiaalia ja molemmat osaavat myös luoda paikkoja. Nämä kaksi pelaajaa ja olen erittäin tyytyväinen.

*****

Viasat muuten lupaili, että Xtra pyrkii näyttämään Real Madridin, Barcelonan ja Atléticon pelejä mahdollisimman paljon. Viaplay sen sijaan näyttää lähes jokaisen Madridin ja Barcan pelin suorana. Kelpaa kyllä mainiosti.
 

Villi-Länsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Anaheim Ducks, Leijonat, Real Madrid
Kroosin siirto varmistunut.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquinta
Arviolta noin 25 miljoonaa euroa Bayernille ja Toni Kroos Real Madridille. Ei ollenkaan huono hankinta, jos Sami Khedira menee lähes samalla summalla Arsenaliin. Suurin syy alhaiselle hinnalle lienee Kroosin pian päättyvä sopimus ja halu pelata Real Madridissa, kun välit eivät ilmeisesti Bayern-johdon kanssa olleet enää riittävän lämpimät.

Keskikenttä näyttää heti yhdellä hankinnalla paremmalta kuin aikoihin. Tällaisia voittajia vain lisää, jos jotain pitää hankkia. Kroosin ja Modricin yhteispeli tulee olemaan mielenkiintoista seurattavaa, jos eivät sitten pelaa toisiaan vaihtopenkille. Riippuu tietysti paljon Ancelottin tulevasta pelisysteemistä.

*****

Twitterissä kertoiltiin, että Diego Lopéz kieltäytyy lähtemästä Madridista. Hän aikoo osoittaa Real Madridin johdolle olevansa oikea mies tolppien väliin. Varmaan mukava istua kolme vuotta isolla liksalla katsomossa, mutta kyllähän se nähtiin, että DL ei ole oikea mies Real Madridin tolppien väliin.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös