Real Madrid C.F. 2013–2014

  • 116 709
  • 552

müller

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Pelasi tosiaan mahtavan kauden jo Leverkusenissa, oli maailman kaikista laitapakeista joko parhaat tai toiseksi parhaat match ratingsit saanut, en nyt muista varmaksi tai jaksa tarkistaa asiaa mutta kuitenkin. Olisi mielestäni saanut pokata tuon parhaan laitapakin palkinnon ennen Lahmiakin, mutta toki tittelien voittaminen varmasti painoi paljon kun Lahm kyseisen kunnian vei. Ymmärrettävää sinällään ja Lahm toki ihan hyvä valinta myös. Carvajal kehittyi Saksassa pelilliseksi johtajaksi ja oli yksi suurimpia onnistujia Leverkusenin jengissä.

Ainakin whoscored.comissa Carvajalin rating (7.63) viime kaudelta Bundesligasta on parempi kuin Lahmin (7.41), mutta kuten totesit, niin tittelien voittaminen painoi valinnoissa. Valinnat suoritettiin fanien toimesta, mikä myös antoi Lahmille etulyöntiaseman. Omasta mielestäni ei olisi ollut väärin, jos Carvajal olisi kyseisen tittelin voittanut.

Yhtä kaikki, Carvajal on hieno pelaaja, ja hänellä on kaikki potentiaali kehittyä Espanjan lahmiksi, niin sanotusti.
 

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ainakin whoscored.comissa Carvajalin rating (7.63) viime kaudelta Bundesligasta on parempi kuin Lahmin (7.41), mutta kuten totesit, niin tittelien voittaminen painoi valinnoissa. Valinnat suoritettiin fanien toimesta, mikä myös antoi Lahmille etulyöntiaseman. Omasta mielestäni ei olisi ollut väärin, jos Carvajal olisi kyseisen tittelin voittanut.

Juuri näin. Tuo 7.63 on todella luja lukema kyllä. En usko että kovin moni laitapakki vähään aikaan pääsee vastaavaan. Poikkeuksellisesta kaverista kyse.

Lahm toki, kuten jo mainittu, maailman tämän hetken parhaan jengin kapteenina ja vähän enemmän versatiilina pelaajana toki täysin kelpo valinta myös Bundesligan parhaaksi laitapakiksi. On myös poikkeuksellisen tasainen pelaaja ja omaa aika solidit henkiset ominaisuudet.
 

Jaasin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Real Madrid, Detroit Red Wings, Boston Bruins
Copan vuelta calderonilla valkoisille 0-2 ja koko ottelupari 0-5. Kuten etukäteen toivoin, sai Real ticon aivan tolaltaan tässä parissa ja palautti todennäköisesti marssijärjestyksen takaisin oikeaan malliinsa.

Tänään molemmat maalit Crisulle ja pilkulta. Muuten peli oli hyvin hallussa ja ihan hyvin soljuvaa Valkopaitojen osalta. Kierrättämäänkin päästiin vahvasti, kun peliaikaa tuli mm Nacholle, Casemirolle, Iscolle ja Illarralle. Kahdelle jälkimmäiselle täysi matsi. Myös Varane pelasi aikoihin ekan täyden matsinsa, se jos mikä on hieno juttu.

Ikerin nollaputki on jotain 860 minuuttia. Tänään kävi Raul Garcian nätti pommi tolpassakin, mutta olipahan hieno torjunta siinä about 83 minuutin kohdalla. Maailman paras, eipä tuossa muuta.

Ja finaaliin siis. Sunnuntaina Getafe vieraissa ja sitten taidetaankin päästä chämppärin pariin.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquinta
Kyllä tuntuu hyvältä, Real Madrid ottaa kotonaan 3-0 -voiton ja heti perään Barcelona häviää Real Sociedadille 1-3. Barca kolme pistettä perässä ja joukkueiden kuntokäyrät osoittavat edelleen, että ero voi kasvaa ihan koska tahansa. Mahtavaa! Pitää kuitenkin muistaa, että härkäviikot ovat tulossa, sillä keskiviikkona Madrid kohtaa vieraissa Schalken ja sunnuntaina matka jatkuu Caldéronille, missä pitäisi hoitaa jälleen yksi derby.

Joka tapauksessa hyvältä näyttää, Ronaldokin tulee kiimaa puhkuen takaisin liigapeleihin sopivasti Atléticoa vastaan. Toivon mukaan el Real hoitaa sen ottelun yhtä tyylikkäästi kuin Copan ottelut samaista vastustajaa vastaan.

Sarjan kärjessä, huomenna nähdään kompuroiko ruma pikkuveli taas painetilanteessa.
 

Jaasin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Real Madrid, Detroit Red Wings, Boston Bruins
Uuteen viikkoon siis voitto ja kilpureiden tappiot taskussa. Ei paha.
Keskiviikkona siis Schalke vieraissa ucl-pudotuspelien ekassa osassa ja viikonloppuna el derbi madrileno. Voisi sanoam että tästä viikosta kaksi voittoa, niin tilanne olisi aika saatanan hyvä. Joukkue on aavistuksen tahmean alkukauden jälkeen noussut hurjaan lentoon ja kairasi nyt jopa voitot kaikista kolmesta Crisun pelikieltomatsista.

Keskiviikkona päästään aikalailla parhaalla nipulle liikkeelle, kun vajaan 900n minuutin nollaputkessa oleva Pyhäkin on maalissa.

CR------------benz--------------GB
------mordo---xabi---di maria
marcelo---ramos--pepe---carvajal
-------------el santo

Penkillä isco, jese, morata, varane, arbeloa, casemiro ja diego
Ei paha.
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Oli kyllä huikea näytös eilen Saksassa. Tuollainen murskavoitto antaa myös mahdollisuuden lähteä toiseen osaotteluun vähän pehmeämmällä rosterilla. Carlolla on kyllä huikeat työkalut käsissään, tripla haisee Jyväskylään asti.
 

PokerJoker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings
Iker päästi maalin, ei jatkoon.

Olipa näytös Realilta. Benzemalle, Rollelle ja Balelle kaksi maalia mieheen. Schalken selkäranka taisi katketa viimeistään tuohon Rollen ensimmäiseen maaliin, oli aika laiskaa puolustamista Schalken pelaajilta esimerkiksi tuossa Ronaldon toisessa maalissa. Huntelaar iski kyllä komean volleyn Ikerin selän taakse, tuota nyt ei olisi edes Adan ottanut kiinni. Iker maalissa saa kyllä hymyn aina kasvoille ja olo on aina vain niin paljon luottavaisempi.

On tuo trio kyllä parhaimmillaan aivan huikea. Harvoin osuu sellaista iltaa, jolloin kaikki kolme pelaisivat reilusti alle tasonsa. Pikkuveli saa ärsytetyn isoveljen vastaansa ja vaikka taso nousee nyt Schalkesta pari napsua ylemmäs niin tuon trion säilyttäessä pelihuumorinsa, ottaa Tico todennäköisesti kuokkaan rumin lukemin.

Juna kulkee.
 

Jaasin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Real Madrid, Detroit Red Wings, Boston Bruins
Hieno peli eilen ja avaus oli tosiaan tuo ennustamani tämänhetkinen vakiopakka.

Ronaldon offday-mantraa en ihan totuudeksi lähde kuittaamaan. Se tolppakutihan oli ihan huippusuoritus, molarille kääntyi sentit siinä yhdessä hyvässä vasurissa ja pallo pomppi katolle ja yhdessä molari tuli hyvin peittämään lähelle. Kaikissa näissä oli hyvät maalintekoyritykset ja CR oli selvästi latautunut peliin tosi vahvasti.

Koko yläkolmiolle pari maalia mieheen, lisäksi Ronaldolla kaksi syöttöä ja Balella yksi ja Benzillä myös kaksi. Aika kova setti, ja hulluinta on se, että matsissa olisi oikeasti voinut mennä kymppikin rikki. Benzillä parit takatolppapaikat, yksi hölmö paitsio jolla esti Crisun maalinteon ja jo mainitut Rollen paikat. Ja siitä Jesen taklaamisesta olisi todellakin saattanut pilkku napsua, jos peli ei olisi ollut tuhatnolla.

Harmi, että Ikerin putki meni poikki. Käsittääkseni tuo 952 minuuttia on uusi seuraennätys. On se kova. Ja se torjunta Draxlerille oli niin peruskamaa. Myös todella hyvä torjunta siihen yhteen tykitykseen. Klasun maali oli ottamaton.

Marcelo ja Carvajal tukivat peliä tosi vahvasti ja keskikenttä oli dominointia. Pepe ja Ramos pääsivät suht helpolla mutta perseilivät todella surkeasti tuon paikan Draxlerille. Ei noita kiitos.

Kotona voi sitten tosiaan vaikka kierrättää, tässä on aika kova ohjelma Ticoineen ja klassikoineen nyt edessä. Madrid on todellakin pokaalijahdissa.


edit. Todettakoon eiliseen tulokseen vielä sen verran lisäystä, että tulosveto oli luonnollisesti kiinni.

Samaa mieltä tosta molariasiasta. Diegolle suotakoon sitten vaikka nuo bottom15-matsit Ligassa. Pyhälle loput. Tuo kuulostaisi jo paljon paremmalta.
 
Viimeksi muokattu:

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mykistävä esitys, ei voi muuta sanoa. Aivan järkyttävät murskajaiset, oli kerrassaan mainiota katsella ottelua. Tilasin uudelleen Sonera Viihteeseeni tuon MTV Totalin vaikka vaihdoin sen pois tuossa alkutalvesta, eikä tarvinnut katua. Huikeaa pallonliikuttelua kerrassaan, ja silti tappavan suoraviivaista toisin kuin Katalonian maajoukkueella. Häkellyttävä matsi.

Modric pelasi aivan tolkuttoman matsin. Luka on tällä hetkellä valovuoden edellä jotain väsyneitä Xaveja, Cescejä tai Schweinsteigereitä jotka heiluttelevat tahtipuikkoja muissa maailman parhaissa jengeissä. On paljon dynaamisempi pelaaja kuin edellämainitut ja täydellinen pelaaja Real Madridin keskikentälle. Xabi Alonsokin pelaa hyvää futista vaikka alla on vaikeahko kauden alku loukkaantumisen vuoksi. Todella hyvää suorittamista myös Carvajalilta, joka ei kuitenkaan säkenöinyt yhtä paljon kuin olisin odottanut.

Gareth Bale on jäätävä mies, Rolle on jäätävä mies ja jopa Benzegol laittoi eilen lähestulkoon parastaan eikä näyttänyt huonolle hänkään. Oli jopa kummallisen hyvä, ja suorastaan hehkui peli-iloa. Benzema kun löytää flownsa ja säilyttää tuon saastaisen, ruman hymyn naamallaan, niin täällä ollaan tyytyväisiä.

Haluaisin nähdä kentällä enemmän Iscoa, mutta toimivaa yksitoistikkoa ei toisaalta ole mitään järkeä vaihtaa. Eilenkin oli ADM:ää parempi sen aikaa mitä kehissä oli.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquinta
Parastahan tässä nykyformissa on se, että vastustaja tarvitsee aina huikean suorituksen, jos se haluaa saada pallon Real Madridin maaliin. Puolustus ei sekoile läheskään samalla tavalla kuin alkukaudesta saati sitten Mourinhon aikaan, vaan joka jätkä tietää paikkansa ja homma toimii molemmissa päissä kenttää.

Kyllähän tuo oli nimenomaan mykistävä suoritus. Toki olin ylimielisen varma, että Schalke kaatuu kotonaankin, mutta 1-6 -voitto oli silti yllätys varmasti jokaiselle meistä. Harmi tietysti, että Casillasin nollaputki katkesi, mutta tästähän Iker aloittaa vain entistä pidemmän putken. Mielestäni voi olla toisaalta hyvä, että maalivahdit jakavat vastuuta, mutta ilman muuta Ikermanin pitäisi pelata isot pelit liigassakin. Ja yksi iso peli on tulevana sunnuntaina Caldéronilla.

Me arvostamme tällaista peliä.
 

Petri1981

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, NFL, NBA, Valioliiga, UCL
Real Madridin hyökkäyspelille tuo Gareth Balen hankkiminen on osoittautumassa jo todelliseksi loistohankinnaksi. Tuo niin hemmetin paljon variaatioita tuohon hyökkäyspeliin, kun siellä on Ronaldon lisäksi toinen superpelaaja, joka pystyy yksin luomaan tilanteita nopeutensa ja taitonsa avulla. Enää ei riitä, kun pistää pari miestä Ronaldoa pimentämään.
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Real Madridin hyökkäyspelille tuo Gareth Balen hankkiminen on osoittautumassa jo todelliseksi loistohankinnaksi. Tuo niin hemmetin paljon variaatioita tuohon hyökkäyspeliin, kun siellä on Ronaldon lisäksi toinen superpelaaja, joka pystyy yksin luomaan tilanteita nopeutensa ja taitonsa avulla. Enää ei riitä, kun pistää pari miestä Ronaldoa pimentämään.

Tällä kolikolla on kaksi puolta. Bale voi olla pitkät minuutit ilman palloa ja jos peli tökkisi, siinä olisi iso ongelma. Pallo liikkuu paljon enemmän Rollen kautta, mutta GB pystyy luomaan maaleja tyhjästä. Kuten nähtiin tuossa Schalke tyrmäyksessäkin. Yhteistyö paranee vain ajan kanssa ja toiveissa on, että tuo kaksikko on keväällä siinä kunnossa, että yksikään puolustus ei pysty sitä pysäyttämään.
 

Janippa

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, San Jose Sharks
Tällä kolikolla on kaksi puolta. Bale voi olla pitkät minuutit ilman palloa ja jos peli tökkisi, siinä olisi iso ongelma. Pallo liikkuu paljon enemmän Rollen kautta, mutta GB pystyy luomaan maaleja tyhjästä. Kuten nähtiin tuossa Schalke tyrmäyksessäkin. Yhteistyö paranee vain ajan kanssa ja toiveissa on, että tuo kaksikko on keväällä siinä kunnossa, että yksikään puolustus ei pysty sitä pysäyttämään.

Itse taas näkisin, että tämä Balen pallottajääminen on lähinnä Madridille etu. CR kun pitää palloa ja kerää suurimman huomion, pääsee GB nousemaan toisella laidalla suhteellisen vapaasti. Kun vastapuolen suurin huomio kiinnittyy Ronaldoon, aivan kuin Messiin Barcassa, on ns. seuraavan tason pelaajien aika loistaa. Bale on vielä äärimmäisen nopea ja tekninen pelaaja, hyötyy hän tästä muita huomattavasti enemmän. En seurannut Realin pelejä Ronaldon pelikiellon aikana, joten voi olla että päätelmäni on väärä. Omasta mielestä Bale on vähän kuin köyhän miehen Ronaldo, molemmat pystyvät luomaan paikkoja tyhjästä, mutta Real Madridissa Balen taso ei riitä samanlaiseen peliin, mitä hän pelasi Tottenhamissa, tai mitä Ronaldo pelaa Madridissa.

Tämä ei ollut millään tavalla moite Balelle, vaan omasta mielestä nämä kaksi pelaajaa täydentävät toisiaan syömällä toiselta pallollista aikaa. Kumpaakaan pelaajaa ei kannata päästää haastamaan puolustajaa 1vs1 kun pääsee täyteen vauhtiin. Tämä taas aiheuttaa tuplaamisen tarpeen, jolloin muille jää kentällä huomattavasti enemmän tilaa.

Jos Real pärjää loppukauden ilman tärkeimpien pelaajien loukkaantumisia (Ronaldo, Bale, Ramos, Iker yms.) juhlii Real useamman kuin yhden pokaalin voittoa kauden 2013-2014 päätteeksi.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquinta
Alkuun knoppitietoa: Diego Lopéz pelaa huomenna maalilla, mutta Real Madridin kakkosmaalivahtina toimiva Iker Casillas on pelannut urallaan 27 kertaa Madridin derbyssä aloittavana maalivahtina, eikä hän ole hävinnyt näistä yhtään.

Ei ole pitkään aikaan kutkuttanut yhtä paljon kuin huominen el Derbi madrileño. Huomenna pelataan erittäin isoista asioista, sillä voitolla Atlético jää käytännössä mestaruustaistelusta ulos, kun taas tappiolla tai tasapelillä kaikki on edelleen auki ja Barcelona tulee hyvin todennäköisesti vähintään Madridin kantaan, tappiolla menee jopa edelle. Voitto tästä kamppailusta puolestaan auttaa hyvin paljon sitten, kun tasapisteissä aletaan mestaruutta ratkomaan. Erittäin iso ottelu siis tulossa, toivon mukaan Carliton porukka on yhtä hyvässä iskussa kuin mitä se on lokakuusta lähtien ollut. Maailman paras futisseura.

Madridin herruudesta on pelattu historian saatossa 263 virallista ottelua, kuninkaallisille on merkitty noista 143 voittoa, kun taas patjantekijät ovat joutuneet tyytymään 64 voittoon. Tällä kaudella Atlético on vienyt 0-1 -vierasvoitollaan sen toistaiseksi ainoan liigaottelun, kun taas el Real voitti Copa del Reyn välieräkamppailut yhteismaalein 5-0. Joukkueiden kuntopuntarit osoittavat muutenkin valkoisille selkeää yliotetta, mutta Atlético on nykyään pirullinen vastustaja. Minkäänlaiseen takin aukaisuun ei ole varaa, vaan joukkueen pitää olla yhtä hyvä kuin mitä se oli Schalkea vastaan keskiviikkona. Sellaisella esityksellä kaatuu kaikki Brasilian maajoukkueesta Bayerniin, mutta sellaisia esityksiä tarvitaan vielä monta kertaa tänä keväänä.

110 vuotta yhteistä historiaa, pysy silti aina pikkuveljenä Tico.
 
Viimeksi muokattu:

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquinta
Ei ollut Atlético valmiiksi hävinnyt tätä ottelua, vaan saatiin yksi viime vuosien kiihkeimmistä derbyistä. Sääli, että Real Madridin pistepussiin tarttui vain yksi piste, aineksia oli kolmeenkin. Toisaalta meni aika tiukille, että mukaan lähti ylipäänsä se yksikään piste, joten kai tämä tulos oli ihan hyvä. Tämä tarkoittaa, että Madrid johtaa sarjaa ja Atlético on ilman suuria perseilyjä ulkona mestaruustaistelusta. Ero Barcaan lienee tämän illan jälkeen vain yksi piste, kun se olisi voinut olla kolme, mutta klassikko on joka tapauksessa kolmen viikon päästä hoidettava. Ja sinne asti on mentävä voitosta voittoon.

Huonoin peli pitkiin aikoihin, mutta paikalliskamppailusta ei kannata kovin suuria johtopäätöksiä vetää. Nämä eivät ole jalkapalloilullista riemujuhlaa, tunteellista kylläkin. Puolustus oli epätavallisen ulkona pelistä, ilmeisesti lataus mennyt aika pahasti yli. Diego Lopéziin ei päde enää mikään latauskaan, kaveri ei ole Real Madridin tasoinen maalivahti. Penkillä sen sijaan olisi planeettamme kaikkien aikojen paras jalkapallomaalivahti, joten voisiko hänet laittaa liigaotteluissakin maaliin? Iker ei kaipaa rotaatiota, Real Madrid ei kaipaa maalivahtirotaatiota, me emme kaipaa rotaatiota.
 

PokerJoker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings
Huonoin peli pitkiin aikoihin, mutta paikalliskamppailusta ei kannata kovin suuria johtopäätöksiä vetää. Nämä eivät ole jalkapalloilullista riemujuhlaa, tunteellista kylläkin.

Omasta mielestäni Atletico pelasi fiksusti koko ottelun, yritti myös toisella puoliajalla iskeä vastaan, mutta usein ne yritykset päättyivät Costan epätoivoisiin kalasteluihin, josta mies saikin ansaitusti keltaisen kortin. Tasoitusmaali oli kyllä ihan ansaittu, Real sai vaihtojen avulla käännettyä pelin Ticon päätyyn ja maailman paras sinetöi sitten yhden pisten matkaamisen Bernabeulle. Parempi näin kuin että oltaisiin jouduttu tyhjin käsin lähtemään pois Calderonilta.

Ticon maaleista oli jo vähän puhetta, aika helpon näköisiä verrattuna Realin maaleihin. Toinen maali oli sellainen, joita ei saa mennä selän taakse. Noh, liigan mielenkiinnolta toki hyvä asia, että ei vedetty kuuden pinnan kaulaa Ticoon. Pikkuveljen materiaalilla tulee melko tiukkaa vetää niin euro- kuin La Liga -pelejä voitosta voittoon, joten notkahduksia tullaan näkemään. Klassikossa tullaan todennäköisesti ratkaisemaan mestaruuden kohtalo, tosin onhan Realillakin 11 liigapeliä tuon lisäksi.
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Huikee matsi oli. Olin ihan varmana, että jossakin vaiheessa joku repeää henkseleistään ja lopulta se tuli Ticon vaihtopenkiltä. Mukavasti oli fiilistä ja panosta pelissä. Copassa tuli moitittua Diego Costaa, kun keskittyi vääriin asioihin, mutta nyt samaan syyllistyi Pepe ja vielä johtoasemassa. Täysin turhaa provoamisyrityksiä ja samalla oma peli sekaisin. Karkein esimerkki se kulmatilanne missä heitti jäätävän filmin ja seuraavaksi unohti oman miehensä. Onneksi tuomari ei rankkaria viheltänyt kun lusitaani hyppäsi myöhässä selkään.

Atletico oli todella hyvä ja siihen DL:n jäätävä jäätyminen Gabin vetoon, niin soppa oli valmis. Koken maalille ei voinut mitään. Coentrao lähti peittämään vetoa keskelle ja Ramos oli jättänyt liikaa tilaa Kokelle.

Mestaruusjuna vauhdissa.
 

zelios

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit & Bayern München
Modric pelasi aivan tolkuttoman matsin. Luka on tällä hetkellä valovuoden edellä jotain väsyneitä Xaveja, Cescejä tai Schweinsteigereitä jotka heiluttelevat tahtipuikkoja muissa maailman parhaissa jengeissä. On paljon dynaamisempi pelaaja kuin edellämainitut ja täydellinen pelaaja Real Madridin keskikentälle.

Pakko tähän puuttua, kun tämän kirjoitit niin Schweini oli ollut todella pitkään Bayernin kokoonpanosta poissa joten ei ole kyllä tahtipuikkoa heilutellut, oli vasta nyt Schalke-pelissä avauksessa. Vertauksesi oli muutenkin surkea, mielestäni Xavissa ja Schweinsteigerissa ei ole muuta samaa keskenään kuin keskikentän pelipaikka. Kyllä, Robben on tietemkin parempi maalintekijä kuin Ronaldo, koska teki Schalkea vastaan viime viikolla kolme maali, Ronaldo vain kaksi!

Ehkä kohdataan mestareiden liigassa, toivottavasti!
 
Viimeksi muokattu:

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Pakko tähän puuttua, kun tämän kirjoitit niin Schweini oli ollut todella pitkään Bayernin kokoonpanosta poissa joten ei ole kyllä tahtipuikkoa heilutellut, oli vasta nyt Schalke-pelissä avauksessa.

Olen kyllä huomannut että tilillään on pelkästään 17 matsia tällä kaudella. Kuitenkin kunnossaollessaan avauskamaa, ainakin niissä matseissa joita olen itse nähnyt. Mikäli olet eri mieltä niin siinä tapauksessa nostan kyllä käden ylös virheen merkiksi, en kuitenkaan ole seurannut Bayernia missään määrin niin paljon kuin varmasti itse olet.

Vertauksesi oli muutenkin surkea, mielestäni Xavissa ja Schweinsteigerissa ei ole muuta samaa keskenään kuin keskikentän pelipaikka.

En tarkoittanut noita kahta nimenomaisesti verrata. Eikä Schweini mun mielestä väsynyt ole vaikka tuosta sellaisen kuvan saikin (pahoittelut!), lähinnä pyrin piikkini osoittamaan tuonne katalonian ylihypetetyn keskikenttäpossen suuntaan. Siellä pelaaviin veijareihin nähden on perusteltua sanoa Modricin kyykyttävän tämänhetkisessä tasossa aika klaaristikin. Kyykyttää kyllä toki myös Schweinsteigeria, mutta viimeksimainittu näkyy kyllä, kuten osoitit, olleen pois tovin tosipeleistä. Niistä matseista joissa kuitenkin on pelannut, on kerännyt omaan tasoonsa nähden varsin heikot match ratingsit.

Olen kuitenkin sitä mieltä että keskikentänkin pelipaikka on joissain tapauksissa ihan validi peruste vertailla pelaajia keskenään. Hiuksenhalkomiseksi menee muuten ja jos oikeasti alettaisiin pilkkua raiskaamaan niin eipä eurooppalaisten huippuseurajoukkueiden pelaajia voi ollenkaan keskenään verrata koska niin monet noista kärkijengeistä pelaa aika pitkälti omien pelifilosofioidensa mukaan. Toista se on esimerkiksi brittien kakkosliigassa, jossa vannotaan pääsääntöisesti parin tietyn pelityylin ja -muodostelman nimeen. Eeppinen sarja toki sekin!

Kyllä, Robben on tietemkin parempi maalintekijä kuin Ronaldo, koska teki Schalkea vastaan viime viikolla kolme maali, Ronaldo vain kaksi!

En ymmärtänyt tätä, kirjoitusvirheistäsi päätellen et nyt itsekään ihan loppuun asti miettinyt. Avaa toki halutessasi lisää.

Ehkä kohdataan mestareiden liigassa, toivottavasti!

Real Madrid ja Bayern ovat ne joukkueet jotka omissa papereissani ovat vahvimmilla UCL-tittelin suhteen. Mitä myöhemmin kohtaavat keskenään, sen parempi urheilullisesta näkökulmasta tarkasteltuna. Tämä on toki oma subjektiivinen mielipiteeni.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquinta
Yön yli nukuttuani ajattelen tilannetta paljon valoisammin kuin eilen. Barcelona ja Atléticohan kohtaavat toisensa vielä sarjan päätöskierroksella, joten toiveena olisi saada hyvä asetelma ennen 38. kierrosta.

Pahoja otteluitahan tässä on vielä edessä, mutta luotetaan siihen, että tämä derby oli vain henkisesti erilainen ottelu ja sen vuoksi meni osittain vihkoon. Nyt vain pää kylmänä ilman pistemenetyksiä Barcan kimppuun. Faktahan on, että kaikki on omissa käsissä ja tasapelikin klassikosta riittää Real Madridin mestaruuteen.

Silti harmittaa se Modricin paikka lopussa, siinä oli kaikki eväät kolmeen pisteeseen...
 

müller

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Olen kyllä huomannut että tilillään on pelkästään 17 matsia tällä kaudella. Kuitenkin kunnossaollessaan avauskamaa, ainakin niissä matseissa joita olen itse nähnyt. Mikäli olet eri mieltä niin siinä tapauksessa nostan kyllä käden ylös virheen merkiksi, en kuitenkaan ole seurannut Bayernia missään määrin niin paljon kuin varmasti itse olet.

Schweinsteiger ei tällä kaudella ole juuri pelikunnossa ollut. Parin viikon takaisen Bundesliga-ottelun jälkeisessä haastattelussa Schweinsteiger totesi, että oli ensimmäinen kerta tällä kaudella, kun pelatessa ei tuntunut kipua. Pelannut siis puolikuntoisena tähän asti.

Toivottavasti Bayern ja Real kohtaavat Mestarien liigassa, mieluiten finaalissa tietenkin.
 

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Schweinsteiger ei tällä kaudella ole juuri pelikunnossa ollut. Parin viikon takaisen Bundesliga-ottelun jälkeisessä haastattelussa Schweinsteiger totesi, että oli ensimmäinen kerta tällä kaudella, kun pelatessa ei tuntunut kipua. Pelannut siis puolikuntoisena tähän asti.

Alright. Kyllähän tämä osaltaan selittää miksi ei parastaan ole esittänyt. Avauksessa ollut kuitenkin Bundesligassa 12 kertaa ja Mestareiden Liigassa 3 kertaa. Näihin päälle muutamat matsit vaihdosta kehiin.
 

PokerJoker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings
Keskikenttäpelaajien vertailu on tosiaankin vähän vaikeaa johtuen juuri siitä Scissorsin mainitsemasta syystä, että nämä huippuseurat pelaavat eri pelifilosioilla. Esimerkiksi tuohon Ancelottin kolmen keskikenttään Modric sopii kuin nenä päähän. AC Milanissa Carletton pelintekijänänä keskikentällä oli muuan Pirlo ja PSG:ssä Verratti, josta odotetaan seuraavaa Pirloa Italian maajoukkueen riveihin. Jossain määrin on helppo kritisoida Xavia, koska Barcan ympäriltä on se "kultainen sädekehä" hiukan himmentynyt. Erinomainen pelimies edelleenkin kuitenkin kyseessä.

Keskikenttäpelaajia on todella vaikea laittaa mihinkään paremmuusjärjestykseen, eikä se taida ihan tähän topiciin kuuluakaan. Maailman parhaasta pelaajasta voidaan toki puhua täällä, joka sanoi tuon Atletico-ottelun jälkeen seuraavanlaista: "I am an ambitious player with only one objective: victory for my team."

Pakko arvostaa.
 

Jaasin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Real Madrid, Detroit Red Wings, Boston Bruins
Jäi ikävä kyllä derbi näkemättä, mutta 10minuutin koosteen jälkeen jäi mieleen muutama seikka.

Arbeloa ja Coentrao molemmat avarissa? Ok, kai tällä jotain puolustavaa lähtökohtaa haettiin. Arbeloa ei todellakaan ole puolustussuuntaankaan Carvajalin veroinen enkä nykyisestä Coentraostakaan ihan tiedä. Pepe tuntui olevan aika kujalla.

Hyvät maalit, Benziltä mukava maalintekijän maali ja Crisulta laadukas viimeistely. Oli myös aika hyviä hakuja muutama muu.

Koken maali oli sellainen, että tuon huippuveskari ottaa 2 tai 3 kertaa kymmenestä. Gabin kaukolaukaus suht keskelle maalia pitäisikin sitten ottaa 98 kertaa sadasta. Harmi homma.

Silti tasuri tuosta oli ihan passeli lopputulos. Pidetään Tico hengissä ja itse Valkoiset sarjakärjessä. Mikäs sen mukavampaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös