Ravintolapäivä

  • 7 946
  • 31

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Lauantaina 4.2.2012 vietetään jälleen Ravintolapäivää. Kyseessähän on kansalaisjuhla, jossa kuka tahansa voi avata pop-up ravintolan päiväksi. Tämä on järjestyksessään 4. kerta kun tämä kaksi kertaa vuodessa järjestettävä tapahtuma järjestetään. Onko palstalaisilla kokemuksia tapahtumasta, järjestäjän tai kuluttajan ominaisuudessa?

Tuossa vielä lista ravintoloista, jota voi selata myös kartan avulla:

Restaurant Day
 

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
Muuten olisin lähtenyt kaverin kanssa viettämään Ravintolapäivää mutta ikävä kyllä Talviklassikko osui samalla päivälle. Ihan mielenkiintoinen idea ja toivotaan ettei joku yli-innokas byrokraatti onnistu tätäkin kieltämään.

-Tinke-80
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Ihan mielenkiintoinen idea ja toivotaan ettei joku yli-innokas byrokraatti onnistu tätäkin kieltämään.

-Tinke-80
Toivoa on, että saa jatkua, kun valittiin vuoden kulttuuriteoksi:

Ravintolapäivä voitti taas | Helsinki | yle.fi

Meikäläistä itse asiassa rupesi kiinnostamaan osallistuminen tapahtumaan ensi kesänä ns. järjestävänä osapuolena, siksi mielelläni kuulisin kokemuksia siitä, mikä toimii ja mikä ei.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Ihan mielenkiintoinen idea ja toivotaan ettei joku yli-innokas byrokraatti onnistu tätäkin kieltämään.

Ollos huoleton, poikas valveil' on!

Kadulla ei saa myydn | Taloussanomat

edit: Sitä jäin pohtimaan, että jos järjestän kemut, joihin kutsun porukkaa jonkun facebookin tai doodlen avulla, ja tarjoan siellä kaljaa ja juustonaksuja (en mitään muuta, no ehkä eineslihapullia ja edamia hammastikuissa), ja jokainen osanottaja heittää mulle sitten 5e vaivanpalkaksi, niin onko sekin laitonta, ja jos ei niin miksi ei?
 
Viimeksi muokattu:

scholl

Jäsen
siksi mielelläni kuulisin kokemuksia siitä, mikä toimii ja mikä ei.

En ole ikinä ollut asiakkaana, koska niistä kuulee vasta uutisissa tyyliin: "tänään järjestettiin ravintolapäivä". Mikä toimii ja mikä ei riippuu sijainnista, kelistä ja ihmisistä. Jos se meininki on hyvä niin helppohan se on saada ihmiset innostumaan. Ainakin uutisissa on mainostettu, että moni on myynyt kaiken loppuun.
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Jos se meininki on hyvä niin helppohan se on saada ihmiset innostumaan.
Joo, näin vähän itsekin ajattelen ja siksi vierastinkin noita palveluntarjoajia, jotka rajaavat tarjoilun esim. 2-3 kattaukseen. Toki on ymmärrettävää että jos järkkää sisätiloissa, kuten tuollaisessa 20 asteen pakkasessa on varmaan välttämätöntä, niin pakkohan sitä on hiukan rajata. Itseäni kiinnostaa enemmänkin sellainen street food-meno kesällä, musaa ja rentoa menoa. Tiliähän tuossa ei nyt mielestäni kannata edes lähteä tekemään, sen verran ottaa hintaa että saa omat veks vaikkea loppuun myisikään.
 

scholl

Jäsen
Itseäni kiinnostaa enemmänkin sellainen street food-meno kesällä, musaa ja rentoa menoa.

aivan. Niistähän on ollut kuvia, että ikkunasta on laskettu jossain korissa annoksia kaduille tai jossain puistossa myyty muurinpohjalettuja jne. Sellainen pieni safka on helpompi ostaa ex tempore, vaikkei olisikaan nälkä. Tuskin kukaan mitään gourmet ateriaa on hakemassa.
 

Hamraan

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ottawa Senators, Edmonton
Viime kesänä käytiin kolmessa paikassa nauttimassa possun kylkeä, lammasta, raparperi-piirakkaa, shredded pork sandwichiä. Lintsin parkkipaikan grillistä oli kaikki loppu puolen tunnin jälkeen, suurinpiirtein toiseksi viimeiset annokset saatiin, Alppila street bakingissä oli hyvät makeat piirakat ja Töölönlahden jenkki-telttaan oli pitkät jonot.

Hyvät kokemukset jäi, kuitenkin miettisin että pitääkö näitä järjestää vuodessa näin monet?
 

mikse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Manchester United, Edmonton Oilers
Hyvät kokemukset jäi, kuitenkin miettisin että pitääkö näitä järjestää vuodessa näin monet?

Tähän vahva sama, varsinkin näin sydäntalvella voisi jättää järjestämättä. Mielestäni homma on valitettavasti mennyt jo siihen suuntaan, että osallistujat skabaavat keskenään, kenellä on eksoottisin, erikoisin tms tarjonta. Mitenkään vastahankaan en ole mutta tuntuu, että tapahtuma alkaa kasvaa ns itseään isommaksi.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Minäkin olen vakavasti pohtinut osallistumista kokkaajan vinkkelistä näille päiville, tosin tämä huomisen tapauksen tajusin liian myöhään. Eli kokemuksia osallistuneilta kiinnostaisi kuulla.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Tänäänhän oli se kuuluisa ravintolapäivä ja Suomi täynnä yhden päivän pop up -ravintoloita. Mielestäni hyvä idea, ja näitä voisi järjestää joustavamminkin ja useammin kuin kerran vuodessa.

Käväisin itse Turussa pop up -ravintola nimeltään Pahaniemen Gourmet Imbiß, joka oli yksityisessä omakotitalossa ollut saksalaishenkinen pop up -ravintola. Menu sisälsi seitsemällä eurolla Pahaniemen kotitekoista lammasmakkaraa, perunasalaattia ja hapankaalia. Sen jälkeen 2 eurolla porkkanapiirasta ja euron hintaisen teekupin. Otin sitten vielä kotimatkan ratoksi mukaan münster-juustolla varustetun Flammenküchenin, joka maksoi vitosen. Hinnat kohdallaan ja makukin oikein kohdallaan, hyvin oli saksalaishenkinen ruokakokonaisuus laadittu ja valmistettu. Tuli samalla käveltyäkin reilu tunti, joten visiitti pop up -ravintolassa oli kunnonkin kannalta yleishyödyllinen.

Kaveri kertoi, että Kuralan Kylämäessä oli ollut pannaria tarjolla ja ilmainen sisäänpääsy Kylämäen muinais/luonnonkylään - ja kuulemma tunnin jono pannareihin. Tuossa Pahaniemen paikassa ei ollut vastaavia jonoja. Flammenküchenia sai odotella tovin, "luukulta" sai vuoronumeron, mutta lammasmakkara-annoksen sai heti. Väkeä tuollakin oli silti ihan mukavasti.

Mites muiden pop up -ravintolapäivä on sujunut? Tuliko käytyä ja mitä oli tarjolla?
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Tänäänhän oli se kuuluisa ravintolapäivä ja Suomi täynnä yhden päivän pop up -ravintoloita. Mielestäni hyvä idea, ja näitä voisi järjestää joustavamminkin ja useammin kuin kerran vuodessa.

Ravintolapäivä järjestetään neljä kertaa vuodessa. Siinä on mun mielestä noin kaksi kertaa liikaa.
 

Creed Bratton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Mites muiden pop up -ravintolapäivä on sujunut? Tuliko käytyä ja mitä oli tarjolla?

Kävin Vantaan Kartanonkoskella kreikkalaisessa Manor tavernassa, jossa oli possu-souvlakia rosmariiniperunoiden ja tzatzikin kanssa (6€). Tämän lisäksi otettiin jälkkäriksi omenapiirakkaa ja kahvi (2€). Maut olivat aivan loistavat possussa ja tzatzikissa sekä omenapiirakassa. Terassille paistoi aurinko suoraan ja kyseisen "ravintolan" pitäjät olivat todella mukavia joten hienosti sujui.

Täytyy ensi kerrallakin katsoa mitä tältä alueelta löytyy ja käydä kokeilemassa.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Ravintolapäivä järjestetään neljä kertaa vuodessa. Siinä on mun mielestä noin kaksi kertaa liikaa.

Kappas, näköjään ollut noinkin useasti, muistin vain aikaisemman tapahtuman viime toukokuulta. Mutta eipä noita liikaa ole, ei ole mitään syytä hyvää ideaa toteuttaa kitsastellen. Kesäaikaan voisi järjestää vaikka kerran kuussa ja sitten talvisaikaan vähän harvemmin. Minusta tämä on oikein hyvä idea, jossa tavalliset ihmiset ja "ravintolan pidosta" kiinnostuneet tahot voivat pistää päiväksi tarjoilun pystyyn ja tarjota jotain vähän erilaista. Päihittää kummasti sen, että tarjolla on lähinnä joko peruspizzerioita/kebab-paikkoja tai kalliita eliittiravintoloita, mutta ei yleensä kauheasti mitään siinä välissä.
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Kappas, näköjään ollut noinkin useasti, muistin vain aikaisemman tapahtuman viime toukokuulta. Mutta eipä noita liikaa ole, ei ole mitään syytä hyvää ideaa toteuttaa kitsastellen. Kesäaikaan voisi järjestää vaikka kerran kuussa ja sitten talvisaikaan vähän harvemmin. Minusta tämä on oikein hyvä idea, jossa tavalliset ihmiset ja "ravintolan pidosta" kiinnostuneet tahot voivat pistää päiväksi tarjoilun pystyyn ja tarjota jotain vähän erilaista. Päihittää kummasti sen, että tarjolla on lähinnä joko peruspizzerioita/kebab-paikkoja tai kalliita eliittiravintoloita, mutta ei yleensä kauheasti mitään siinä välissä.

Tarkemmin ajateltuna nykyinen kolmen kuukauden väli on varmaan ihan hyvä, kiinnostus pysyy yllä ja ihmisillä on aikaa suunnitella tarjoilujaan. Useammin en alkaisi järjestämään, sitten se ei enää oikein olisi tapahtuma.

Ideana hyvä kyllä, ja hauska huomata että on lähtenyt leviämään maailmalle nopeasti. Kerrankin tälläinen ilmiö lähtee Suomesta liikkeelle.

Nythän esitettiin jo huolta että ravintolapäivä on alkanut kiinnostaa vääriä tahoja, eli jotkut pyrkivät hyötymään ravintolapäivän tapahtumilla jollain tapaa. Ilmeisesti liikkeellä on ollut tahoja jotka ovat pyrkineet saamaan näkyvyyttä itselleen.
 

scholl

Jäsen
Tarkemmin ajateltuna nykyinen kolmen kuukauden väli on varmaan ihan hyvä, kiinnostus pysyy yllä ja ihmisillä on aikaa suunnitella tarjoilujaan. Useammin en alkaisi järjestämään, sitten se ei enää oikein olisi tapahtuma.

Mielestäni 2 kertaa vuodessa pitäisi riittää eli keväällä ja syksyllä. Muuten tuosta tulee helposti bisneshenkistä ja se ei ihan tähän konseptiin sovi. Nyt ajankohta oli mielestäni umpisurkea, kun se osui samaan aikaan lätkäkisojen kanssa. Ensi viikonloppuna sen sijaan ei tapahdu mitään, joten silloin olisi voinut lähteä kävelemään kaupungille ja ostamaan jotain. Ikinä en ole henkilökohtaisesti ravintolapäivään osallistunut edes asiakkaana.
 

pettter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Joo tänään oli taas ravintolapäivä. Varmaan kolme kertaa oon aiemmin käynyt noissa syömässä ja joka kerta pettynyt. On vittumaista seistä jossain loskakasassa räntäsateella ja näpit jäässä syödä ankeilla kertakäyttövehkeillä jotain ylihintaista paskaa. No tän päivän ekan safkan vedin sisätiloissa. Se hampurilainen oli kyllä hyvä, mutta naurettavan pieni. Seksikkäät tytöt kyseli syömään ja sieluni silmillä oikein näin miten ne on nännit nöpöttäen pyöritellyt omin pikku kätösin niitä sämpylöitä ja välillä aina värkistään kourassut hiivaa sekaan, mutta mitä vielä. Tilauksen jälkeen kokiksi paljastui joku hikinen ja karvainen äijä, jonka persvakoakin näkyi valehtelematta 10 cm. No päivän toinen safka oli joku seitsemän euron kanarulla, mitä ohikulkijoille mainostivat femmalla kun purkivat jo sitä kojua. No neljää euroa ehdotin ja huitoivat peremmälle. Se kanssa oli hyvää. Repusta sitten Nobelaneria päälle.
 

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
Ensimmäinen Ravintolapäivä pitkään aikaan kun en liikahtanut kotoa minnekään. Ei vaan jaksa jossain loskassa tarpoa, kun ei tästä ole edes kauaa kun juuri oli edellinen. Keväällä/kesällä sitten taas kun kelitkin on kivat. Hieno keksintö tämä kyllä on, vaikka tosiaan se hinta/laatu nyt aina mitään huikeinta olekaan, niin ihan hyvää syötävää saanut silti syödä joka kerta.
 

pettter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Aiemmilla kerroilla mä muistaakseni oon syönyt vaan jotain pienempiä juttuja, jotain leivoksen tapaisia ja sitten kevätkääryleitä, mitkä kaikki on ollut hieman ylihintaisia. Ankeiksikin tekisi mieli sanoa, mutta ovat varmaan jonkun tietyn maan perinneruokaa ja varmaan ihan oikein valmistettukin niin ei viitsi moittia. Ja vaikka joku koju mainostaakin olevansa mikä tahansa gourmet-paikka, on siinä tiskillä usein möllöttänyt kaupan halvin ketsuppi ja ankein mahdollinen salaatinkastike, siis sellainen iso litran purkki, mitä ei omaan safkaan tekis mieli lisätä. Ei kait tuon tapahtuman päätarkoituksena ollut alunperin tehdä mahdollisimman isoa tiliä, mutta minkäs sille mahtaa kun niin monet tuntuu onnistuvan siinä. Niin ja halvemmat menisi varmaan heti käsistä...
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Seuraava ruokatrendi on, yllätys yllätys, irakilainen ruoka. Näin minulle juuri uutisissa kerrottiin.
 
Osallistuin ensimmäistä kertaa ravintolapäivään ja kävin syömässä matoja. Tiukka kilohinta kun neljä pientä matoa sai neljällä eurolla! Kobehärkäkin kalpenee rinnalla.
 

Klose16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Deutsche Nationalmannschaft
Heh, ravintolapäivä Suomessa keskellä talvikautta... Ei meillä aivan neroja markkinoinnissa olla. ;-)

Tavallaan söpöä, meinaan jos vaikka eksyisi tuota kautta jonkun viehättävän kokin kotiin yksityistarjontaan tutustumaan. Vaan noissahan taitaa tosiaan olla tylsästi aina jokin rahastajaryhmä tekijöinä taustalla.

Ulkomailla ruokaa saa ulkoa mistä vaan milloin vaan ja edullisesti. Mutta suomalainen tarvitsee aina jonkin syyn. Seurusteluun, ruokaan jne. Olisiko hieman parempi idea houkutella vaikka Vietnamista katukokkeja ym. yrittäjiä pyörittämään low budget -kojuja/ravintoloita, jatkuvasti.

Useammin en alkaisi järjestämään, sitten se ei enää oikein olisi tapahtuma.

Ideana hyvä kyllä, ja hauska huomata että on lähtenyt leviämään maailmalle nopeasti. Kerrankin tälläinen ilmiö lähtee Suomesta liikkeelle.
 
Viimeksi muokattu:

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Osuin itsekin vahingossa kohdilleen Espoon Tapiolassa. Nuoret oli pistänyt pystyyn taiwanilaisen hotpot kojut, 2-4€ maksoi hotpotit, erittäin maukasta. 16 tuntia haudutettu luu/lihaliemi mihin sai mukaan siitakesienet, nuudelit, tuoreet chilit,inkiväärit ja korianterit. Tuohon vielä muutama siivu härän marmorifilettä uimaan liemeen niin 4e, sopuhinta mun mielestä. Erittäin hyvää oli.
Toinenkin koju löytyi Heikintorilta sisältä kun etninen kauppa oli pistänyt ruokamyynnin kauppansa eteen, missä valmistivat suoraan halukkaille muutaman euron annoksia, vaikutti erittäin mielenkiintoiselta mutta en ehtinyt siinä syömään.

Positiivinen viba jäi näistä. Parastahan Ravintolapäivässä on sääntöjen purkaminen ja että edes muutamana päivänä vuodessa saa harrastaa tälläistä yrittäjyyttä rakkaudesta lajiin. Kannatan ehdottomasti ja nimenomaan talvellakin toimii, hotpot oli hyvä esimerkki siitä, maistui nollakelissä kävelylenkin ohessa ihan helvetin hyvälle.

_
 

Meeps

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Frölunda
Kesällä ravintolapäivä on aivan mahtava tapahtuma. Talvella en ole koskaan jaksanut raahautua paikalle. Hienoa, että muut jaksaa, koska onhan tämä tapahtumana hieno ja olen oikeasti erittäin yllättynyt siitä, että tätä ei ole kielletty. Tykkään erityisesti mennä puistoihin, joissa on useita kojuja, joista voi sitten hakea eri paikoista ruoan, juoman ja jälkiruoan. Noissa fiilis on samanlainen mikä monessa muussa maassa joka viikonloppu järjestettävillä ruokatoreilla. En ymmärrä miksei Suomessa ole sellaisia, ainakin kesäkuukausina.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Heh, ravintolapäivä Suomessa keskellä talvikautta... Ei meillä aivan neroja markkinoinnissa olla. ;-)

Ulkomailla ruokaa saa ulkoa mistä vaan milloin vaan ja edullisesti. Mutta suomalainen tarvitsee aina jonkin syyn. Seurusteluun, ruokaan jne. Olisiko hieman parempi idea houkutella vaikka Vietnamista katukokkeja ym. yrittäjiä pyörittämään low budget -kojuja/ravintoloita, jatkuvasti.

Heh, erittäin hyvin huudeltu. Ai se onkin Suomessa keksitty konsepti, että joka kadunkulmasta saa erittäin maukasta ja edullista ruokaa.

Pari asiaa, se ei ole Suomessa keksitty eikä se ole edullista nähnytkään. En tosin ole itse Suomessa osallistunut, mutta olen nähnyt kuvia annoksista ja ennen kaikkea kuullut niiden hinnat. Hinta ei vain täsmää annoksen koon kanssa ja silloinhan maku jää jo sivuseikaksi.

Nyt ihan oikeasti. Se on hienoa, jos Suomea koitetaan hilata muun maailman tasolle, mutta eihän jälkeenjääneisyydestä poispyrkimisestä sentään voi kunniaa ottaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös