Rautakorpi S&W:n opissa?

  • 5 266
  • 37

Muksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti t4 Ajatus, että voitetaan peli, tekemällä vastapuolen pelaajat pelikyvyttömäksi edellä mainittuja keinoja käyttämällä on raukkamaisinta mitä voi kuvitella ja kaukana jääkiekosta. :(

Olen täysin samaa mieltä. Mahdammekohan olla t4:n kanssa samaa mieltä siitäkin, että toiseksi kamalinta on sitten kaukalon ulkopuolisen munillepotkimisen, selkäänpuukottamisen ja paskanpuhumisen käyttäminen olosuhteiden muokkaamiseksi oman joukkueen eduksi, vastoin koko liigan etua?

Suvaitsevaisuuden taakse on tosiaan helppo verhoutua, ja tässä kohtaa t4 on todellakin tiukasti siinä paskassa paikassa. Nyt on nimittäin niin, että vaikka joidenkin mielestä Tepsin vauhtipeli onkin tylsää, ei kukaan ole kieltämässä sitä.

Monet jopa ymmärtävät, että on suorastaan suotavaa, että liigassa pelaa erityylisiä joukkueita. Kenties vielä muutamat tajuavat senkin, että Tepsin fanit tuntuvat kovastikin pitävän moisesta tyylistä, ja menestystäkin on tullut, eikä koko homma edes muille kuulu.

Sen sijaan joillekin ihmisille ei tunnu olevan tärkeää vain se, että oma joukkue pelaa ja menestyy omalla tyylillään - vaan ennenkaikkea se, että kaikki muutkin nöyrtyvät ja tunnustavat omien sankarien suunnattoman älyllisen ylemmyyden, pelillisen lisäksi, ja katuvina muuttavat tyylinsä samanlaiseksi. Unohtamatta aina silloin tällöin mainita kuka moisen ylivertaisen menetelmän keksi tai jotain. Pöh.

Erilaisuus kunniaan. Toivottavasti Liesmäki jossain vaiheessa tarttuisi asiaan oikein hyvin ottein, ja jättäisi tällä kertaa Tepsin välittömän, lyhytnäköisen edun ajamisen taka-alalle ja kirjoittaisi koko liigasta. Luoja tietää, että Liesmäki on yksi tämän suvaitsemattoman koulukunnan synnyttäjistä, joten saisi vähän siivota takapihaansa. Uskoisin, että moinen auttaisi niitä joitakin turkulaisia, joille erilaisuuden hyväksyminen tuntuu olevan täysin mahdotonta, johtuen sen pahasti värittyneestä näkemisestä. Missään nimessä ei saa hyväksyä vastustajien vahingoittamista. Varsinainen asia vain tahtoo hautautua paskapuheen alle kun vastustajan vahingoittamista nähdään aina siellä missä sen tapahtuminen ja milloin siitä meuhkaaminen olisi sopivaa.

Korostan tähän loppuun sitä, että haluan erottaa TPS:n fanit yleisesti tästä ainoan oikean tyylin vaatijoiden joukosta. Jos se ei yltä käy tarpeeksi hyvin ilmi, niin tässä vielä jarrua sivuraiteille suistumisen ennaltaehkäisyksi. Korostan vielä sitäkin, että vastustajien tahallista vahingoittamista ei saa hyväksyä missään oloissa, eikä millään muotoa. On vain pidettävä pää kylmänä silloin kun tällaista paskapuhetta nostatetaan ja pystyttävä erottamaan todelliset ongelmat tarkoitushakuisesti keksityistä. Erityisen vaativaa se on silloin, jos oman joukkueen piiristä on muutaman vuoden aikana sitä paskaa suollettu oikein tarkoituksella. Sellaista se vain on, ja silloin on parasta kuunnella sitäkin mitä muualla sanotaan, ja erottaa vielä kaiku pois siitäkin.
 
Viimeksi muokattu:

hull16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, ManUtd.
Leevi

Olen samaa mieltä tapauksista Lius-Uhlback ja Ojanen-Rautee joissa tapahtui selvä oikeusmurha joka tosin turkulaisten peleissä ole mikään harvinaisuus ja vielä kun ne sattuvat aina samaan suuntaan! Eli ei voi enää puhua mistään sattumista.
 

Jouni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Big River Prospects
Hull16

Heitäs emailia tännepäin. Olisi asiaa.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Ei tämä...

... tekopyhä hurskastelu ainakaan tällä kaudelle vähene. Eikös se tepsi ole entistä tepsimpi (=pienempi). Jotain on siis tehtävä. Herra Jortikka ja lauma muita kuoropoikia (Liesmäki ym.) aloittanevat kohta valituksensa. Erotuomarilinjaa on kiristettävä. Muuten taitopeli ei pääse oikeuksiinsa (= voi kauheata, jos saa taklata voi olla, että tps ei voita mestaruutta). Ym. + jne.

Valitettavasti tämä tyyli puree aina julkisuuteen. Eihän iltapäivälehti tai muu media voi asettua kauhean väkivaltapelin (= kaikki muut paitsi tps) puolelle kilttejä nuorisoidoleja (=tps) vastaan.

En myöskään minä hyväksy vastustajan tahallista vahingoittamista. Tämä kirjoitus ei tarkoita sitä.
 

Patarouva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Joko nyt?

Joko nyt aletaan nähdä pikkupiruja ja sikoja kaukaloissa ja niiden ympärillä, ennen kuin edes yhtään tunteiden kyllästämää liigapeliä on pelattu? Maltetaan vielä vähän aikaa.

Ihmisellä on usein taipumus nähdä, mitä haluaa ja miten haluaa, etenkin kun mukana on suuria tunteita. Taatusti ensi kaudellakin jääkiekosta löytyy jotakin jokaiseen makuun. Erityisen mukavaa on ainakin havaita niitä asioita, jotka tukevat omia ennakkoluuloja, käsityksiä ja oletuksia. Paljon yksinkertaisemmiksikin asiat siten käyvät, olipa kyse sitten jonkin joukkueen pelityylistä tai tietyn pelaajan suorituksista.

Elämää tulee katselleeksi aina vähän värittynein lasein. On mukavampi tuntea olevansa oikeassa ja oikealla asialla niin kiekossa kuin muuallakin, mikä sinänsä on tietysti ihan ymmärrettävääkin. Jos näitä värittyneitä lasejaan sen sijaan ei tiedosta, vaan luulee omaa totuuttaan objektiiviseksi korkeammaksi totuudeksi, alkaa olla jo vähän vaarallisilla vesillä.

Olette varmaan olleet matsissa jonkin vastustajan kannattajan lähellä? Miten se tyyppi voikin olla niin sokea ja nähdä kaikki asiat päinvastoin kuin minä. Uskomattoman tyhmä ihminen!
 

OldTimeHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, Bayern München, Deutschland
Viestin lähetti t4
Asia nyt vain on niin, että puhutaan fyysisyydestä mitä tahansa, niin maalialueella maalivahdin päälleajot, laidanvieressä selkään taklaukset, polvitaklaukset ja muu vastapuolen pelaajien tahallinen vahingoittaminen ei kuulu jääkiekkoon! Poislukien tappelutilanteet, jossa hanskat lentää molemmilta tai molemmat on tilanteesta muuten tietoisia.
...
Ajatus, että voitetaan peli, tekemällä vastapuolen pelaajat pelikyvyttömäksi edellä mainittuja keinoja käyttämällä on raukkamaisinta mitä voi kuvitella ja kaukana jääkiekosta. :(
...
Ja mikäli nyt on niin, että sm-liigan johtoryhmä päättää vetää tällaisen suvaitsevaisen linjan, että änäriin saadaan enemmän suomalaisia pelaajia telomaan muita pelaajia, niin siirryn seuraamaan naisten lentopalloa.
Niinpä. Tämän viestin sisällön kanssa olen pitkälti samaa mieltä. Vastustajan tahallinen vahingoittaminen, maalivahdin taklaaminen yms. ovat todellakin tuomittavia tekoja, eikä niitä liene kukaan puolustellutkaan.

Vaan, miten avausviestin viittaukset Rautakorpeen, S&W:hen, Jarkko Ruutuun ja Christian Sjögreniin liittyivät aiheeseen? Taidanpa kertoa miten, ennenkuin ehdit viimeisimmän viestin tapaan ohjata keskustelua jälleen kauemmaksi alkuperäisestä aiheesta:

Taitopelin fanaattisten kannattajien puheissa tuppaavat kovuus ja väkivalta menevän täysin sekaisin, tai siis tarkemmin sanottuna niistä tulee yksi homogeeninen möykky. Ilmiön lopputuloksena on aina se päätelmä, että fyysiset pelaajat ovat väkivaltaisia ja fyysistä pelityyliä suosivat valmentajat käskevät pelaajiansa teurastamaan vastustajia. Kaiken kruununa ovat tietysti fyysisestä pelistä pitävät katsojat, jotka suorastaan janoavat verta ja suolenpätkiä kentälle. Matsi ei ole mistään kotoisin, jos ketään ei kanneta paareilla pois.

Tätä rinnastusta vastaan sodin. Pidän fyysisestä pelityylistä, puhtaista ja kovista taklauksista, nahisteluista sekä tappeluista, mutta vastustan selkääntaklauksia, polvitaklauksia, vaarallista mailankäyttöä yms. epäurheilijamaisuuksia. Yllätyskö?

Todelliset törkeydet ovat aina yksittäistapauksia ja niitä sattuu useille pelaajille ja takuuvarmasti kaikille joukkueille. Kovuuden ja väkivaltaisuuden rinnastamiseen perustuvat yleistykset eivät johda mihinkään positiiviseen, vaan itseasiassa vain kadottavat pelistä yhden sille ominaisista aspekteista - fyysisyyden.
 

c'elysee

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kyllä niitä pikkupiruja näköjään jo on liikkeellä. Ei ole vielä avauskiekko pudonnut, mutta jo ollaan toistensa raivelissa kiinni. TPS on tulevallakin kaudella valittava neitijoukkue ja Jokerit pelaavat likaistakin likaisempaa törkykiekkoa. Näinhän se menee. Kuitenkin näissä molemmissa joukkueissa ovat nyt valmentajakuviot menneet uusiksi, joten eiköhän anneta ajan näyttää. Luulen, että moni vielä yllättyy.

Patarouva sen hyvin puki sanoiksi, mitä itsekin ajattelen. On niin vaikea ymmärtää, että ne omatkin suosikkipelaajat voivat joskus sikailla siellä kaukalossa. Olen joskus asettunut mielessäni vastustajajoukkueen kannattajaksi omaa suosikkiani vastaan ja sen saman pelin tosiaan voi nähdä niin monella eri tavalla. Suosittelen kyseistä menetelmää muillekin.
 

Leevi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Miksi kuitenkin...

Mistähän se johtuu, että aina kun Turun Elyseéllä käy katsomassa pelin, oli se sitten TPS - Tappara tai mikä muu tahanssä töpselin kotipeli, niin aina tuomareilla on aina näppinsä pelissä. Onko se voittojen tarve kasvanut jo niin isoiksi sieltä Jortikan suusta iltapäivälehtien sivuille ja sieltä se kaartaa tuomareiden linjauksiin ja ajattelutaitoon.

En tiedä mistä johtuu, mutta miksi kaikki mitä tehdään, niin sitä täytyy töpselin vastustaa ja koskaan ei ole mikään hyvin. Muistan kaikki lohkojakojen epäreiluudet ja kaikki muut, kun tepsiä sorretaan. HAH, sanon minä. Vaikee se on kaupunkia siirtää. Neitikiekko kuuluu naisten liigaan, pelatkoon siellä.
 

hull16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, ManUtd.
Jouni

Lähetin emailia ja myös yksityisviestin, joten palataan asiaan.
 

ippe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
t4!

Auttaisitko minua, kun en muista kuka löi mailansa poikki Tarvaisen käsivarteen kun mies oli finaaleissa pääsemässä läpi? Mene sen jälkeen kaukaloon kokeilemaan kuinka lujaa täytyy lyödä ennenkuin saat kepistäsi hammastikkuja. Sen jälkeen mieti kuinka todennäköistä on saada Tarvaiselta kiekko pois, puhtaasti, lyömällä olan takaa mailalla ylävartaloon.
Eihän siinäkään tilanteessa kai vahingoittamisesta ollut kyse kun vain 2-minuuttisen sai.
Tilanne on minulla videolla, eli jos nukkumaanmenoaikasi oli tuolloin jo mennyt, niin voin sen tilanteen näyttää.
 

polvipetteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Laita ippe se linkki tähän, niin voidaan tarvittaessa kaivaa esiin, kun ko. nimimerkki taas palaa tutun asian ääreen.
 

Rehtori

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa / Ilves
HIFK, Jokerit, Tappara, Ilves, Lukko - Jees
TPS - Ei niin jees

Kova (puhdas) peli taklauksilla on mitä parhainta kiekkoviihdettä. Toki ylilyöntejä/virhearviointeja aina sattuu. TPS:n tottakai tehokas ja tuloksia tuova tyyli, jossa painopiste on taidolla ja nopeudella ei sytytä. Ei ainakaan minua... Lisäksi näennäiskovuus=pikkusika on vielä karumpaa (Tuokko, Kiviharju)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös