Ralliketju

  • 1 690 037
  • 13 414

Siivu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, Ilves
"Aamulla kun heräsin niin ajattelin että pitäisi ajaa vähän rallia" K.Rovanperä
Repesin tälle ihan täysin. Mukulat ihmettelivät, kun räkätin kippurassa nojatuolissa ja tajusivat jutun juonen itsekin kun kerroin mitä tokaisi. Siinä oli yhdessä lauseessa 10+ vuotta vanhemmalta parempaa asennekasvatusta kuin mihin isänä olen koskaan pystynyt.

Sordon tonnin seteli -ilme oli myös huikea, kun tälle kerrottiin maalissa, että Kalle on väliajoissa kahdeksan sekuntia edellä. Sai sentään soperrettua jotain 10 sekunnin hiljaisuuden jälkeen.
 

Joe Plop

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kun noiden kuvien perusteella autosta on esimerkiksi moottori lähtenyt paikkaan X, niin pitäisi olla selvää että tuo auto liikkuu seuraavaksi paalaimeen eikä kisaan.
Kyllä tuolla moottori edelleen on ihan omalla paikallaan. Se on niin syvällä tuolla keulassa tuon etuiskari linjan takana putkrungon suojassa että ihan pienellä se ei sieltä irtoa. Kun kaaret on kuitenkin noin suunnilleen ehjät eikä ole havaittavissa mitään merkittäviä turvakaarivaurioita... Syyläri ja muut keulassa olevat apulaitteet on sitten ottaneet hittiä senkin edestä. Tässäkin pätee se että näyttää pahemmalta kuin todellisuudessa on. Kun tuohonkin autoon vaihtaa kaikki tuulensuojalevyt niin se näyttää ihan ehjältä... Vaurioita on toki paljon ja korjaamiseen aikaa vain vähän (3-4h) joten luultavasti haluavat varmistaa että kone on varmasti ehjä ja siksi eivät kiireellä lähteneet sitä pajoittamaan. Perusmoottoreita on kuitenkin vain 3(muistaakseni) koko kaudelle/kuski...
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Kohtahan tässä voi tuuletella kaksoisvoittoa Suomeen.
 

sorza

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo,Jokerit,Tamminen,Harri Aholan lounaskaverit
Aamuun lähtiessä ero oli kakkossijaan alle 11 sekuntia. Kolme pätkää myöhemmin ero reilut 52 sekuntia. Siinä on hyvin tutun oloinen selkärangan katkaisu joidenkin vuosien takaa.
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Kalle jätti Sordoa kolmella pätkällä noin 40 sekuntia.

Mikäs "toimittaja" se kyseenalaisti Kallen taitoja ja kyseli menetetyn ajovauhdin perään?
 

Rautapohkeet

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kalle jätti Sordoa kolmella pätkällä noin 40 sekuntia.

Mikäs "toimittaja" se kyseenalaisti Kallen taitoja ja kyseli menetetyn ajovauhdin perään?
Taisi joku brittitoimittaja olla. Eihän Kallen alkukausi ole täydellinen ollut, mutta hyvä kuitenkin pisteiden valossa. Monte oli hyvä suoritus. Ruotsi oli itselleni ainakin pettymys. Tuntui ettei vauhtikaan riittänyt kuin ajoittain viikonlopun mittaan. Meksiko oli sitä mitä odotettiinkin, varsinkin kun Tänakin Fordi porsi kärjessä niin Kalle käytännössä aurasi ekan päivän. Kroatiassa oli perjantain hieman hukassa säätöjen kanssa ja päälle rengasrikko. Loppuviikonlopun olikin sitten rallin nopein mies. Portugalissa lähti kulkemaan heti alusta asti ja nyt tämä lauantain aamupäivä oli kyllä täydellinen selkärangan katkaisu muille, "hei täällä se sama Kalle on joka viime vuonna dominoi".

Nyt kun välttää rengasrikot ja virheetön ajo maalin, niin iso pistepotti tarjolla. Ja poweriltakin pistepottia lienee tarjolla.
 

Rautapohkeet

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Viron mediaan tullut haastattelu, jossa Tänakin vaimo kertoo, että hänellä oli viime vuoden tammikuussa havaittu aggressiivinen rintasyöpä. Oli ilmeisesti itse huomannut kasvaimen. Enempää en asiasta tiedä kun viro ei taivu. Mutta millaisessa tilanteessa on Tänak viime kauden ajanut. Ei mikään ihme, että spekuloitiin jopa koko uran päättämisellä. Huh huh. Järjettömän kova kausi mieheltä.
 

Dino

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Neuville keskeyttää heti sunnuntain ensimmäisellä pätkällä. Jotain teknistä vikaa. Myös Tänakilla jotain ongelmaa hybridin kanssa.

EDIT: Eipäs ilmeisesti keskeyttänytkään vielä. Mutta jäi puolitoista minuuttia Katsutan pohja-ajasta, joten tippuu joka tapauksessa kärkikamppailusta.
 

Dino

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Lappi näköjään päättää tyytyä kolmossijaan, eikä enää yritä edes ajaa Sordoa kiinni. Haluaa säästellä renkaitaan.

En tiedä, pitäisikö tuota rengassääntöä muuttaa siten, että powerille saisi kaikki vaihtaa uudet renkaat alle? On vähän tylsää, kun viimeisenä päivänä kaikki tuntuu nykyisin vaan himmailevan ja säästelevän renkaitaan, vaikka sinänsä olisi vielä ihan kiinni ajettavissa oleva erokin.
 

Dino

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
En pitäisi mahdottomana että Hyundai kääntää Lapin ja Sordon sijoitukset toisin päin.
Tuohon tosin sattaa vaikuttaa sekin, pysyykö Neuville Tänakin takana vai onnistuuko nousemaan ohi. Jos pystyy nousemaan Tänakin edelle, niin voi olla että Hyundai haluaa nostaa Neuvillen molempien ohi.

En tiedä, mikä tuo Neuvillen tekninen vika on, että pystyykö hän ajamaan seuraavat pätkät normaalisti vai vaikuttaako tuo koko loppupäivään. Eroa Tänakiin nyt 8,9 sekuntia mutta myös Tänakilla ollut siis aamulla hybridin kanssa ongelmaa.
 

Escapist

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Colorado Avalanche
Karma puraisee taas Neuvilleä takapuolesta. Toistuu sama tilanne kuin Ruotsissa(eri tavalla toki), yritetään auttaa mahdollisimman hyville pisteille mutta toisin käy ja hyvä niin mielestäni. Antaisivat kuskien kilpailla, tallin pisteisiin ei olisi kuitenkaan vaikuttanut tässäkään tapauksessa mitenkään. Ajamalla nämä pitää voittaa, muuten menee koko lajista mielenkiinto. Lappi vaan hävisi mahdollisesti taistelun 2. sijasta kun toteutti tiimin strategiaa, jolleivät sitten yritä saada tämän jälkeen häntä Sordon ohi.
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Cyril Abiteboul, tuo puuhastelija ammattilaisten joukossa. Kaksi tallimääräystä tänä vuonna aivan liian aikaisin.
 

Joe Plop

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tallimääräyshän toimi juuri kuten piti. Kielletään keskinäinen kilpailu ja varmistetaan hyvät tallipisteen. Növillen auto hajosi joten edelleen kaksi autoa hyvillä tallipisteillä. Eilen oli iso riski rengasrikolle toisella lenkillä kun tiet oli kuluneet joten vältettiin ongelmia kun jäädytettiin tilanne.
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Sijoitusten toistuva valmistelu tallin hitaimmalle kuskille ei tosin ole voittava resepti. Jostain syystähän tuo patonki Rellultakin sai potkut.
 

Escapist

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Colorado Avalanche
Eipä tuo näytä siltä että Lappia oltaisiin nostamassa Sordon edelle. Toki vielä jollain aikasakolla mahdollista mutta noinkohan tapahtuu. Neuville on kuningas tuossa tallissa ja tuskin halutaan antaa Esupille yhtään enempää pisteitä kuin on pakko, ettei vaan mene voittamaan tiimin kultapoikaa. Varmaan Lapille tehty tilanne kyllä selväksi sopimusta kirjoitettaessa mutta onhan tuo lajin kannalta perseestä. Toyotalla sentään saa kuskit ajaa kilpaa ja mahdollisia tällimääräyksiä tuskin nähdään, korkeintaan sitten loppukaudesta sikäli että yksi kuski on selvästi karannut muilta tiimin kuskeilta.
 

massimo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Devils, FC United of Manchester
Onhan tämä taas melkoista ralliautoilua kun ajetaan kilpaa siitä kuka ajaa nopeitten varmistelemalla.
Just mietin että sunnuntait on nykyään vain powerin odottelua. Ainahan voi jotain tapahtua mutta eipä nämä sunnuntait juuri mielenkiintoa herätä, muuten kuin powerin osalta.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Just mietin että sunnuntait on nykyään vain powerin odottelua. Ainahan voi jotain tapahtua mutta eipä nämä sunnuntait juuri mielenkiintoa herätä, muuten kuin powerin osalta.

Ainakin voisi olla jokaisessa rallissa että renkaat saa vaihtaa ennen poweria niin se kyttäily ainakin jäisi pois, ei toki tätä tilannetta tässä rallissa muuttaisi juurikaan, mutta yksittäisissä ralleissa kenties vähän edes.
 

SamSal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vilpas
Varmaan suurempi ongelma on että pääluokassa on niin vähän kilpailijoita.
Ehkä kuitenkin pitäisi tehdä R5 autoista se pääluokka joita on kymmeniä autokuntia joka rallissa. Toki tehtaat eroa varmaan repisivät äkkiä muihin, mutta uskon että taso laajenisi ja MM pisteet olisi vähän enemmän kortilla.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Milloin tämä rengassirkus alkoi? Moottoritehojen noustua satoihin hevosvoimiin? Onhan tuo aika koomista, että miljoonaluokan autoissa kumit ei kestä kuin parikymmentä kilsaa. Niin ralliautoissa kuin formuloissa.
Minkälaisiksi moottorit tai renkaat muuttuisivat, jos samoilla gummeilla pitäisi pärjätä koko kilpailu?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös