Raimo Summanen HIFK:n päävalmentajana

  • 1 377 210
  • 3 266

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
itse en ainakaan mitään järkisyytä keksi, miksei Söde ole kapteenistossa ollenkaan.

Söderholm vaikuttaa ainakin julkisuuskuvansa perusteella varsin fiksulta ja rauhalliselta kaverilta kiekkoilijaksi eli ihmekö tuo, jos ei Raivon mieleen ole.

Ihan ekana tulisi mieleen, että noin hilpeän oloiseen kondikseen pääsee parin desin taskumatilla jos siellä oleva neste on riittävän kirkasta.

No kieltämättä. Ei sillä, että syy tuossa todellisuudessa olisi, mutta kovin oli hämmentävän oloinen haastattelu Rami-sedältä.
 
Viimeksi muokattu:
On kyllä aika huikeessa iskussa setä. Isoja toituvia teemoja haastattelussa on se miten ikävää on, kun media ja nelosen viihdekoneisto tekevät juttuja, antaisivat vaan maailman parhaan valmentajan valmentaa rauhassa. Pikku juttu, mutta kun tää on nykypäivän valmentajan tärkeitä osaamisalueita. Media seuraa joka paikkaan ja on 24/7 iholla, mutta SIITÄ NE RAHAT TULEE KOKO LAJIIN. Ihan turha itkeä kuinka ikävää on, sillä se summasenkin kuusinumeroinen liksa maksetaan.

On eri asia olla haastateltavana rauhallisessa tilanteessa ja kun haastattelija on selvästi tekemässä juttua jääkiekosta. Kyllä muakin henkilökohtaisesti vituttaisi, jos omassa duunissani joutuisin antaa haastatteluita ja kysymyksiä esittäisi joku työstäni hyvin vähän ymmärtävä idiootti, jonka suurin tehtävä on tarttua yksittäisiin sanoihin ja vetää siitä sitten shokkiuutinen. Omasta mielestä tuossa on vain vittuilua iltapäivälehtiä kohtaan ja tuontyylinen kommentointi sopii varmasti paskalehdillekin aivan loistavasti. Kyllähän tuo myy helvetisti enemmän, kuin "meidän takakarvaamisessa ja ohjauspelissä on vielä paljon tekemistä, viivelähtöjen pienet ajoitusvirheet aiheuttivat päänvaivaa". Eihän kukaan valtamedioita lukeva halua kuulla tuollaista soopaa, tuollaiset jutut luetaan jatkoajasta/vastaavasta kiekkomediasta.

Summanen ei ilmiselvästi viihdy noissa tilaisuuksissa, mutta paikalle on tultava. Taitaa miehellä olla sen verran kova itsetunto, ettei vain kumarra syvempään median edessä, vaan vetää homman kokonaan läskiksi ja huomiota joukkueesta itseensä.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hirveän mielenkiintoistahan se olisi, varsinkin muiden joukkueiden ja heidän faniensa kannalta, jos HIFK:ssa kaikilla olisi sukset keskenään ristissä ja Raimo vain koko ajan flippaisi. Ja tietenkin vain osalle jengistä eli koirankoppilaisille ja osa saisi Summaselta joka päivä mansikkapirtelöä, kehuja ja paljon peliaikaa.

Joukkueissa on aina "kuppikuntia", koska harvemmin 30 jätkää koko ajan hengailee yhdessä. Se, että näitä kuppikuntia on, ei ole mitenkään dramaattinen asia. Ongelmaksi se muuttuu siinä vaiheessa, jos se vaikuttaa duunin tekemiseen.

Ongelmia paratiisissa tulee eittämättä jossain vaiheessa olemaan, mutta en tässä vaiheessa alkaisi vielä kamalasti kehittämään niitä, varsinkaan sillä perusteella, että naapurista joku tulee joku kertomaan, että "olen kuullut luotettavasta varsin lähellä joukkuetta olevasta lähteestä, että...". Se on ihan satavarma, että hymy ei juuri nyt ole herkässä kenelläkään, kun jätkiä tippuu koko ajan lasarettiin, peli on sekaisin, maalinteko, puolustuspelaaminen ja maalivahtipeli ovat ihan perseestä ja koko ajan otetaan turpaan. Siitä on kuitenkin todella pitkä matka siihen, että joukkueessa on huono henki ja jätkät ovat jakautuneet kahtia Team Raimoon ja AntiRaimoon.
 

Doforos

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsingfors, LA Kings, MMÅ
Rami vaan vittuilee medialle. Tuntuu et mies on oikeasti rauhallisempi kuin aiemmin. Varsinkin median kohtelu on äärimmäisen varautunutta. Eihän se koira mihinkään karvoistaan pääse, mutta tuntuu et Rami olis oikeasti henkisesti hyvässä tasapainossa. Yrittää luontoäitikiekollaan nyt jotain mullistavaa pelitaparatkaisua. Onnistuessan hienoja asioita tapahtuu. Kaaos ei ole hallittua tällä hetkellä, mutta uskon et se tulee parantumaan.

Jotenkin hauskaa kuulla Nelosen selostajilta ja asiantuntijoilta aina sitä puhetta Ramin hulluudesta, neroudesta ja raivopäisyydestä. Aina kun huono erä takana: "en haluaisi olla HIFKin pukuhuoneessa erätauolla kun Rami saarnaa" yms. Hauskaa. Tuntuu et Ramilla on kaikki kunnossa ja tästä kaudesta tulee hyvä. Kaaos yritetään saada hallintaan ja asiat rupee asettumaan omalla painollaan oikeille paikoille. Luonnonmukaisesti ja nousujohteisesti kohti tulevaa.

Ja puheet huonosta joukkuehengestä? Joku heittää epäilyksiään ja siitä muodostetaan keskustelua ja sit se onkin totta. Talaja lähdössä, luovuttanut jo autonsa. Kaveri vetää isoa vastuuta kaukalossa. Ok, ihmetyttää todella et Söde ei ole kapteenistossa, mutta so what? Mies johtaa kuitenkin jengiä, vaikkei ole A tai C pelipaidan rinnuksessa. Tuskin mitään isompaa skismaa Ramin ja Söden välillä. Kuprulla tosin C painaa liikaa, et siitä eroon!

Annetaan näyttää ja dumataan sit. Marraskuussa katellaan taulukkoa ja tilastoja.
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Ihan ekana tulisi mieleen, että noin hilpeän oloiseen kondikseen pääsee parin desin taskumatilla jos siellä oleva neste on riittävän kirkasta.
Alaraajavamma ja Hännisen opissa olevien junnujen nimien muistaminen kyllä eittämättä tukee tätä näkemystä. Kemikaalien koostumus tietenkin voi olla mitä tahansa.
 

Jo

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Ei noista Ramin haastatteluista kyllä jäänyt mitenkään kuva ihmisestä, jolla kaikki olisi kunnossa, päin vastoin.
Ei ole ollenkaan sellaista normaali valmentajien varmaa ja tyhjänpäivästä jaarittelua mitä normaalisti kuulee. Nyt tuntuu että, sanat ja sanottava on pahasti haussa, ihan kun aina yllätettäisiin pahanteosta ja pitäisi äkkiä keksiä joku tarina ja sitten änkyttäen selitetään se.

Itse ihmettelen jos Rami joulukuun IFK:n valmentajana näkee, niin sekaisin on koko joukkue.
 

N.Vidic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Seattle Seahawks, HIFK, Man Utd
Peli on sekaisin, avaintekijät pelaavat alle odotusten ja ukkojakin alkaa olla lasaretissa niin, että päät yhteen kolkkaavat. Silti porukka naapurileiriä myöten löytää ison huolen Ramin mediaesiintymisestä. Mitä helvettiä sinne kameroiden eteen pitäisi mennä julistamaan? Jotain Lämsä-jargonia pelillisistä otteista ja hukatuista maalipaikoista?

Antaa ukon olla persoona. Jutelkoon joutavia. Hyvä ettei alistu median huoraksi niinkuin 99 sadasta suomalaisesta, jotka suu vaahdossa tarttuvat lehtien otsikoihin joko totuutena tai provoina, joiden paheksuminen koetaan melkeinpä kansalaisvelvollisuudeksi.
 

frozen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei noista Ramin haastatteluista kyllä jäänyt mitenkään kuva ihmisestä, jolla kaikki olisi kunnossa, päin vastoin.

No, en nyt lähde näitä psykoanalyyseja tekemään, mutta aika samanlaista mukahassuttelua kierrellen ja kaarrellen esim. Dufva harrastaa, mutta ei häntä yleisesti miksikään psykoksi luonnehdita.

Rami vetää näköjään koko homman läskiksi, taitaa tulla vuoden parasta tv-komediaa Ramin taholta, kunhan ei liian vakavasti ota. Kunhan vaan niitä voittojakin tulisi.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En kyllä jaksa uskoa, että Ramin touhu ihan pelkän hassuttelun piikkiin menee - puheet ovat sen verran sekavia, lauseenrakenteetkin usein ihan vinksallaan ja jutuista on yksinkertaisesti vaikea saada selkoa. Välillä vaikuttaa, ettei suomi ole Summasen äidinkieli...

Ymmärrän, että Summanen ei ole haastattelutilanteissa ja median edessä omalla mukavuusalueella, mutta Yle esitti nettisivuillaan joskus 3-4 vuotta sitten Mennander-Summanen -keskusteluohjelmaa ja mulla on sellainen muistikuva, että Summasen jutut olivat silloin paljon selkeämpiä kuin viime aikoina.

Saapa nähdä, miten tämä Summasen ja IFK:n nykyinen avioliitto päättyy.
 

Petrell#32

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Mikael Granlund
Katsoin itsekin tuon Ramin haastattelun ja olen kyllä huolissani koko joukkueen tilaantesta. Pelaajat kulkevat pelien jälkeen pukukoppikäytävillä kasvot synkkinä ja Rami antaa tämän kaltaisia haastatteluja. Sitten se ei edes ota kantaa oleellisiin asioihin, vaan selittää jostain Nykoppien ja Leinosten kehityskäyristä.
 

TQoFE

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK, FREE SCHOLL!
Sitten se ei edes ota kantaa oleellisiin asioihin, vaan selittää jostain Nykoppien ja Leinosten kehityskäyristä.

No mitäs helvettiä? Toimittaja kysyi, mikä tällä hetkellä on positiivista, ja Rami vastasi. Ei se nyt oikein maalintekoa tai puolustuspelaamistakaan voinut alkaa kehua.

Päävalmentajan ensisijainen tehtävä on saada joukkue voittamaan pelejä, ei antaa jotain keskustelupalstan nimimerkkiä tyydyttäviä lausuntoja mediassa.

Itsehän nautin Rami show'sta täysin rinnoin. Tätä lisää! Sä koulutat niitä!
 

Falcon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Rami antoi kyllä viime kaudella selkeämpiä haastatteluja ja analyysejä joukkueesta kuin nyt. Ikävä kyllä miehestä näkee ettei hän ole balanssissa, puheissa ei ole päätä eikä häntää, ei tuota kaikkea voi huumorin piikkiin laittaa.

Jos ulosanti on samaa sekavaa mongerrusta joukkueelle ei ihme, että peli on sekaisin. Veikkaan ettei Rami tule valmentamaan tätä kautta loppuun.
 

Petrell#32

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Mikael Granlund
Päävalmentajan ensisijainen tehtävä on saada joukkue voittamaan pelejä, ei antaa jotain keskustelupalstan nimimerkkiä tyydyttäviä lausuntoja mediassa.

Itsehän nautin Rami show'sta täysin rinnoin. Tätä lisää! Sä koulutat niitä!

Niin nimenomaan. En tiedä huomasitko, mutta Ramin koko kesän valmentama joukkue ei saanut tänään kuljetettua kiekkoa hallitusti vastustajan päähän. Mielelläni olisin kuullut millä ihmeen keinoilla peli saadaan paranemaan nopealla aikataululla. Musta tuntuu, että Rami on totaalisessa kusessa tän joukkueen kanssa.
 

TQoFE

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK, FREE SCHOLL!
Mielelläni olisin kuullut millä ihmeen keinoilla peli saadaan paranemaan nopealla aikataululla.

Yksikään toimittaja ei tätä kysynyt ja vastaus nyt olisi ollut mothernaturea tai sitten umpitylsää jargonia siitä, kuinka on tehty paljon töitä ja palaset ovat loksahtamassa paikalleen. Käytännössä ei siis mitään sellaista, mistä oikeasti saisi jotakin irti. Mikäli valmentajalla oikeasti on pomminvarma vippaskonsti siihen, miten sekaisin oleva peli saadaan parilla liigakierroksella toimimaan, se ei sitä kyllä takuulla mediassa kerro.
 

Cover

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rikollislauma
Mä en nyt kyllä nähnyt tuossa haastattelussa mitään ihmeellistä. Ramia vituttaa aivan varmasti tämä ottelu aivan hullunlailla. Jos mies olisi räyhännyt haastattelussa hulluna, olisi taas luettu otsikoita. Mies naureskeli toimittajien kanssa, eikä minkäänlaista otsikkoa saada aikaan. Mun mielestä Rami hoiti ton haastattelun erittäin hyvin.

Toimittajalla tuli vähän sellainen tilanne kun olis paskalla ollut ja paperi loppunu kesken. Ihan hyvä ajatus, mutta lopputulos sitten kirjaimellisesti paskanen.
 

Hanson

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, alasarjat.
Tsiigasin pari haastattelua Jokeri-pelin yhteydessä ja on pakko todeta, että tosi sekavaa tekstiä Ramilta ; ei päätä eikä häntää. Jos se bamlaa pelaajille yhtä sekavasti niin ei ole ihme, että pelaajat ihmettelevät jäällä "mitäköhän se oikein tarkoitti"... Peli on yhtä sekavaa kuin Summasen kommentit.
 

P.Kaukalo

Jäsen
Tsiigasin pari haastattelua Jokeri-pelin yhteydessä ja on pakko todeta, että tosi sekavaa tekstiä Ramilta ; ei päätä eikä häntää. Jos se bamlaa pelaajille yhtä sekavasti niin ei ole ihme, että pelaajat ihmettelevät jäällä "mitäköhän se oikein tarkoitti"... Peli on yhtä sekavaa kuin Summasen kommentit.

Tähän vahva sama...Ainakin näin lääketieteellisesti ajatellen tulisin lääkärin huolestua hieman siinä vaiheessa, kun ei tunnu saavan otetta potilaan kertomasta ta muutenkaan potilaasta. Juuri tuollainen tunne tulee kuunnellessani Raimon haastatteluita. Joku looginen ydin siinä puuttuu. En tietysti rinnasta keltaisen lehdistön haastatteluita vastaanottotilanteeseen, mutta varsin sekavan kuvan Raimo itsestään antaa. Ehkä sitten kuitenkin tarkoituksella...
 

joey77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, HIFK
On eri asia olla haastateltavana rauhallisessa tilanteessa ja kun haastattelija on selvästi tekemässä juttua jääkiekosta. Kyllä muakin henkilökohtaisesti vituttaisi, jos omassa duunissani joutuisin antaa haastatteluita ja kysymyksiä esittäisi joku työstäni hyvin vähän ymmärtävä idiootti, jonka suurin tehtävä on tarttua yksittäisiin sanoihin ja vetää siitä sitten shokkiuutinen.

Tämä on juuri se pointti hommassa. keskittyykö valmentaja ajatuksissaan ja esiintymisessän siihen, että onpa noi mediahemmot perseestä, eivät edes osaa kiekkojoukkuetta valmentaa niinkuin mä. Vai keskittyykö valmentaja olennaiseen ja hoitaa tuon nykyvalmentamiseen oleellisena osana kuuluvan asian tyylillä pois vaikka kuinka paljon vituttaisi, koska se kuuluu työhön, että on miljardi nettilehteä, twittertykkiä jne kokoajan nenän alla. Siitä sulle maksetaan, jos ei sipuli kestä niin kannattaa hankkiutua niihin duuneihin missä tätä ei tapahdu. Mulle on ihan turha itkee, että kun on niin ikävää, kun media tekee sitä mistä taas heille maksetaan. Jos näin ei olisi niin urheilussa liikkuvat rahat olisi murto-osa nykyisestä.

Nyt Rami vaikuttaa siltä, että ei pysty keskittymään tekemiseen, koska on niin perseestä kun media sitä ja tätä. "On niitä mauttomia juttuja". Vittuako niihin keskityt, miksi edes luet/kuuntelet moisia. Lehdistö kuuluu osana hommaa, tuu sen eteen, kerro kuinka on tehty kovaa töitä, kuinka karvauspelissä puuttuu vielä kärjen ja tukevien pelaajien koordinointi ja painu himaan kehittämään systeemejä. Ja edelleen IHAN turha itkee kun on niin ikävää kun media sitä ja tätä, siitä sulle maksetaan.

If you cant take the heat (jonka olet ihan itse itsellesi vielä rakentanut) stay out of the kitchen!
 

McMulligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Joukkueissa on aina "kuppikuntia", koska harvemmin 30 jätkää koko ajan hengailee yhdessä. Se, että näitä kuppikuntia on, ei ole mitenkään dramaattinen asia. Ongelmaksi se muuttuu siinä vaiheessa, jos se vaikuttaa duunin tekemiseen.

Ongelmia paratiisissa tulee eittämättä jossain vaiheessa olemaan, mutta en tässä vaiheessa alkaisi vielä kamalasti kehittämään niitä, varsinkaan sillä perusteella, että naapurista joku tulee joku kertomaan, että "olen kuullut luotettavasta varsin lähellä joukkuetta olevasta lähteestä, että...". Se on ihan satavarma, että hymy ei juuri nyt ole herkässä kenelläkään, kun jätkiä tippuu koko ajan lasarettiin, peli on sekaisin, maalinteko, puolustuspelaaminen ja maalivahtipeli ovat ihan perseestä ja koko ajan otetaan turpaan. Siitä on kuitenkin todella pitkä matka siihen, että joukkueessa on huono henki ja jätkät ovat jakautuneet kahtia Team Raimoon ja AntiRaimoon.

Ymmärsinkö että tulit kumoamaan noita huhuja ja sulla oli jotain tietoa asiasta, vai oliko toi vaan omaa päättelyä ja uskottelua, ettö huhun on pakko olla keksitty ja väärin, kun se tulee naapurileiristä? Viittasinhan nimenomaan tohon huonoon henkeen, mistä mainitset kirjotuksesi lopussa ja osittain jakautuneeseen joukkueeseen. Sen myönnän etten tiedä millä puolella kyseinen pelaaja on, keneltä tämä on lähtöisin. Mulle on sinänsä ihan yhdentekevää halaillaanko ja runkataanko ringissä ifk:n kopissa erätauot vai riidelläänkö vai ollaanko siellä ylimpiä ystäviä, kaikki käy mun puolesta. Huhut hengestä ja esitys jäällä (ei pelisysteemit vaan jo pelaajien olemus kentällä) kylläkin tukee hyvin toisiaan eikö mulla ole sitä syytä epäillä. Jos huhu on täysin väärä, ei silläkään ole mulle juuri mitään merkitystä isommassa kaavassa, sekin käy mulle oikein hyvin. Siksipä sen tänne laitoin ja kysyin josko joku viisaampi osaa kumota huhun -tiedolla-, ei arvailuilla.

Voi olla että olen täysin väärässä ja voi myös olla että olen oikeessa. Tosin tosta BOL:n vastauksesta ei nyt saanut huhuun mitään muuta irti kuin lapsenomaisen uskon Raivon messias-statukseen ja muiden olevan väärässä ja levittävän perättömiä huhuja. Ei se maailma aina ole niin mustavalkoinen, ei millään pahalla.
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mä en nyt kyllä nähnyt tuossa haastattelussa mitään ihmeellistä. Ramia vituttaa aivan varmasti tämä ottelu aivan hullunlailla. Jos mies olisi räyhännyt haastattelussa hulluna, olisi taas luettu otsikoita. Mies naureskeli toimittajien kanssa, eikä minkäänlaista otsikkoa saada aikaan. Mun mielestä Rami hoiti ton haastattelun erittäin hyvin.
Ihan leppoisasti meni haastattelu joo, mutta ainakin itselläni ensimmäinen ajatus tuosta oli, että onkohan Rami jurrissa? Sehän tästä vielä puuttuisikin, jos Summanen rupeisi lääkitsemään hermojaan rohkaisuryypyillä, kun pinna ei tahdo kestää keskinkertaisen muukalaislegioonan valmentamista.
 

Pärde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Colorado Avalanche
Pakko myöntää, että itsellenikin tuli sellainen fiilis, että mitä se Raimo nyt on ottanut. Sekava haastattelu oli, ei päätä eikä häntää. Ja tosiaan viime kaudella oli aika hyviä analyysejakin.

Toivottavasti yhteistyö joukkueen parissa on selkeämpää.
 

Puscutractori

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Harri Olli, rahaton ManC, NP#32, DEFC #62
Tullessaan viime kaudella IFK:hon Summanen muutti välittömästi yhden pelillisen seikan: oman pään hidastelu jätettiin kokonaan pois ja peliä pyrittiin heti kääntämään kohti vastustajan maalia. Nyt, kun käsissä on joukkue, jolla ihan oikeasti olisi erittäin hyvät mahdollisuudet pelata nopeaa suunnanmuutospeliä, tilanne on aivan päinvastainen. Pelin nopean kääntämisen sijasta joukkue pyrkii hitaisiin lähtöihin ja kiekkokontrolliin. Mikä ihmeen idea tässä lienee?
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Mother Nature Hockey

Onko tässä Mother Nature Hockey:ssä tarkoitus vetää ikäänkuin vaistojen varassa vai mitä? Ei tuosta selityksestä ota oikein tolkkua. Tällä hetkellä tosiaan näyttää että siellä 5 pelaajaa vetää vähän tilanteen mukaan miten sattuu, mitään varsinaista pelisuunnitelmaa ei näytä olevan.

Onko Summanen siis sanonut pelaajille että näitä pelisysteemejä ei voi oikein selittää mitenkään, ja että vetäkää vain vaistojen varassa niin hyvä tulee. Ihan kuten eläimet vetää luonnossa?

- Kaikki palaa aina luontoon. Luonnossa on se evidenssi, määrätty rytmi ja järjestys. Luonto toimii parhaiten, kun se on hajotettu, tietoisesti tai tiedostamatta. Luonto antaa ja myös tuhoaa, Summanen selvitti Ilta-Sanomille.

Tarkempaa analyysiä uudesta termistä ei herunut. Luontoäitikiekossa on kuitenkin Summasen mukaan kaikki lajiin liittyvä seuran historiasta pelinopeuteen.

- Luontoakaan ei voi selittää etukäteen. Kaikki liittyy viime kädessä luontoon.

IS: Tällaista on luontoäidin jääkiekko - Jääkiekko - Savon Sanomat
 
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Dale Tallon
Onkohan Summanen saanut pelkällä viinalla pään sekaisin vai onko käytetty vahvempiakin aineita? Sen verran Summasen joukkueita selailin että nyt käskyttää ensimmäisen kerran heikkoa joukkuetta, hyvän joukkueen valmentamisessa saattaa pärjätäkin pelkällä karjumisella ja hengenluomisella, mutta tänä vuonna on Summasen taidot koetuksella. IFK:lla on tänä vuonna 3 hyvää 3.ketjua ja yksi 4.ketju (joka pilataan häkkitappelija Gilliesillä).
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös