R.I.P. Radiomafia 1990-2002 - muistoketju

  • 12 989
  • 54

vision

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tässä ensimmäinen ylexin soittolista. Samaa schaissea, kuin muilla kanavilla ja tätä joutuu sitten kuuntelemaan koko töissä olo ajan. Kuten Vth jo totesikin, ennen ohjelmat muuttuivat listattomiksi kuuden jälkeen. Taitaa loppua radion kuuntelu kokonaan, töistäkin pääsee viimeistään ysiltä eikä kotona radiota tule availtua. Mitä menitte tekemään?
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Moukari istuskelee n. kahdeksan tuntia päätteellään tehden töitä ja kuunnellen radiota. Lopen kyllästyneenä soittolistahelvettiin jiikarjalaisineen ja sugarbeibineen aikoo hän lähettää hakemuksen liikenneministeriöön uudesta valtakunnallisesta kanavahankkeesta jonka työnimenä Satan FM 99.9 MHz ja joka soittaisi kaikkea sukkahousuhevistä ja ratsujääkärimetallista aina laukkakomppi ja viiksiheviin.
 

kapa76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Yksi parhaimmista jutuista oli aikaanaan heinähässäkkä ohjelmassa pilapuhelu osuudet. Helmenä oli Pertti Salovaaran suuri kusetus missä Pertin oma tuleva vaimo soitti ja esiintyi matkatoimiston virkailijana ja ilmoitti että häämatka on peruuttu ja tarjosi jotain aivan muuta kuin aluksi oli sovittu. Pertti poltti hihansa. Ei tunnistanut tulevaa vaimoaan ollenkaa.

Omalla kohdalla rakkaimmat muistot liittyy koe-eläinpuisto lähetyksiin. Ei lauantai ilta ollut mitään ilman Keppiä. Paras ohjelma vuoden 2001 juhannus lähetys. Paras hahmo Hans Christian HC Anderssen.

Poiminta
-Mua pistit pimppari kanssa tuohon kullin varteen joskus.
-No näytäs minne sua se juuri äsken pisti.
-Joo ihan samaan paikkaan.
-Nyt täytyy heti imeä se paha veri pois.
-(yllätys yllätys jostain ilmestyy joku homppeli). JOO MÄÄ VOIN.
Niin ja tottakait se kanssa imettiin.
 

BigRedBob

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Florida Panthers, Miami Heat, Trevor Gillies
Parin päivän perusteella voinee sanoa, että samaa paskaa hieman erilaisessa paketissa. Vain Göstä ja Alivaltiosihteeri puuttuu. Ja Miettinen rodeoineen.
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Viestin lähetti Sledge Hammer!
Moukari istuskelee n. kahdeksan tuntia päätteellään tehden töitä ja kuunnellen radiota. Lopen kyllästyneenä soittolistahelvettiin jiikarjalaisineen ja sugarbeibineen aikoo hän lähettää hakemuksen liikenneministeriöön uudesta valtakunnallisesta kanavahankkeesta jonka työnimenä Satan FM 99.9 MHz ja joka soittaisi kaikkea sukkahousuhevistä ja ratsujääkärimetallista aina laukkakomppi ja viiksiheviin.
Aamen. Mä lähen mukaan tähän hankkeeseen, voin tulla vaikka yötoimittajaksi soittelemaan kaikkea hassunhauskaa metallia muiden lepakoiden iloksi.

Ihmettelen suuresti miten voi olla mahdollista ettei Suomesta löydy kunnon metallille ja heville omistautunutta asemaa. Tota perkeleen teinihömppää tunkee joka tuutista ulos, nyt se valtaa jo pikkuhiljaa Cityäkin. Kansa barrikaadeille, metalli on nyt in niin Suomessa kuin muuallakin!
 

Mai

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Eipä ollut mikään piristävä tuo uudistus, YleX on tylsä kanava, soittolistamusiikkia ja mukahauskaa toimittajien höpinää.
Myös huonoin ikinä kuulemani radio-ohjelma löytyy kanavan ohjelmistosta, avasin eilen illalla radion ja olin järkyttynyt. Kenenköhän idea on ollut tämä perjantaisin klo 21-00 tuleva ohjelma, jossa joku mtv:n chatin juontaja vastaanottaa kuulijoiden puheluita, eilen aiheena taisi olla "noloin tilanne", muutaman minuutin sitä roskaa kesti kuunnella.
 

leivoja

Jäsen
Suosikkijoukkue
St Pauli - Non established since 1910
Ylen linja pitää...uusintoja lisää. Lauantai aamuna uusintoja ("parhaat palat" Pelstiä ja Juusoa, hyi helvetti). Ja paskaa musiikkia, kuten enne muutostakin.
 

äijä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Itähelsinkivantaan Jokerit
YLEN kanavamasennus

Itse valveuduin radion kuunteluun (sen tutun) Säviksen lisäksi 80-luvun puolivälissä, kun Radio City aloitti. Se oli mahtavaa, se oli orgastista, se oli jotain uutta!
Vähän sen jälkeen tuli tämä Radiomafia. Nimi häiritsi niin helvetisti, mutta opin diggaamaan tietyistä ohjelmista kuten Koe-eläinpuisto, Alivaltiosihteerit, Avaruusrojua, Räkärodeo, Leila ja Annukka.
Mutta mitä nyt?
Mitä tällainen 30-kymppinen kuuntelisi, kun ei kaikki saatanan Limb vitun Bitzkitit kiinnosta. Erkki Junkkarista vai?
No, virittelinpä sitten räkkeihin tämän kuuluisan Radio Helsingin, joka ei kuulemma soittolistoja harrasta. Ja katso, siihen tykästyin.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kuu olisi kiva jos kuuluisi täälläkin. Huomattavasti mielenkiintoisempia ohjelmia, ja uusinnatkin tasokkaita: kyllähän tuon JeeJeeJeenkin voisi vielä kuunnella.

Kitaramaa en jaksanut kuunnella hirveän kauaa. Miksi marginaaliohjelmassa tarttee soittaa tietyiltä bändeiltä (Sweatmaster, kopterit...) ne muutenkin soivat biisit, kysyn vaan? Jos on ammattitaitoinen toimittaja, niin luulisi löytävän muitakin hyviä biisejä kuin nuo sinkkuvalinnat.
 

Fossey

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Niin, haluaisin nyt tähän väliin todeta, että hätiköinti ja ylireagointi kanavien nimien muuttuessa oli jälleen turhaa. Samaa tavaraahan YleX soittaa kuin taannoinen Mafiakin. Turhaa panikointia siis. Ennakkoluuloja kaikkeen muuttuvaan. YleX on kanava paikallaan.
 

Aksu

Jäsen
Toimistolla soi aamusta iltaan YLEX ja nyt on mitta täysi. Soittolistat tuhoaa kaiken. Ihan joka saatanan ohjelma aamusta alkuiltaan asti vetää samat rallit rusketusraidoista Robin Williamsiin. Ei ole niin hyvää musiikkia varmasti keksittykään, että jaksaisin sitä monta kertaa päivässä viikosta toiseen. Radiomafian muistoa kunnoittaen, nyt loppu tämän kanavan kuuntelu (Poikkeuksena Pietarin kadun oilers, siitä en luovu. Sentään jotain jäi jäljelle menneestä).
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
YleÄKS ollut päällä koko päivän töissä täälläkin, ja ihan sama olisi, jos kuuntelisi KissFM:ää, NRJ:tä tai - huokaus - Radio Novaa. Yle ajoi kanavahuononnuksessaan niin pahasti metsään, että siinä olisi oravakin peloissaan. Ainoa kanava, jota voisin ihan oikeasti kuunnella, on YleQ, mutta sitä ei tarvitse lähettää muualla kuin pääkaupunkiseudulla ilmateitse, koska muualla maksetaan saman verran lupamaksuja kuin sielläkin. Vai mikähän se syy moiseen on.
 

Aksu

Jäsen
Viestin lähetti Designer
Ainoa kanava, jota voisin ihan oikeasti kuunnella, on YleQ, mutta sitä ei tarvitse lähettää muualla kuin pääkaupunkiseudulla ilmateitse, koska muualla maksetaan saman verran lupamaksuja kuin sielläkin. Vai mikähän se syy moiseen on.

Tämähän se on yleistä palvelua. Minusta on perin mukavaa kuunnella YLE:n radiopuolen johtajien selitystä siitä kuinka radio Q on juuri minun ikäisilleni suunniteltu kanava. Kiitos siitä! Yksi pieni ongelma tosin on. Se ei kuulu Itäisessä-suomessa. Että kiitos nyt vaan toisenkin kerran.

TV:n puolella on myös näkyvyysongelmia syrjäisemmissä kolkissa tätä rakasta maata. Onneksi tasa-arvon nimissä pistetään kaikki maksamaan sama lupamaksu. Kiitos siitäkin!
 

teemu73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Näin on käynyt. Viime vuonna kuuntelin vielä miltei päivittäin ja nyt riittää pelkät "pistokokeet", että mikä soittolistan helmistä tällä hetkellä soi ja seuraavaksi on jo vaihdettava toiselle taajuudelle.

Stereoissani oli monta vuotta kunniapaikalla numero 1 Ylemafia ja nyt on tultu siihen pisteeseen, että sinne vaan samaan sarjaan Novan kanssa taistelemaan jämäpaikoista (Novan itse asiassa poistin kokonaan pikavalikoista, Radio Vega ja Ylen ykkönenkin ovat kiinnostavampia)
 

TaoTao

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Viestin lähetti Designer
...Yle ajoi kanavahuononnuksessaan niin pahasti metsään, että siinä olisi oravakin peloissaan. Ainoa kanava, jota voisin ihan oikeasti kuunnella, on YleQ, mutta sitä ei tarvitse lähettää muualla kuin pääkaupunkiseudulla ilmateitse, koska muualla maksetaan saman verran lupamaksuja kuin sielläkin. Vai mikähän se syy moiseen on.

Hauskinta on että Radiomafian perustaja myönsi itsekin, ei tosin julkisesti, heidän tehneen virheen uudistusasiassa. Tosin samassa hän puolusteli kommentoimalla, että jotain oli tehtävä ja ohjelmaformaatti ei voinut jatkua enää niin.

Mutta se on fakta, että lähes jokaisella radiokanavalla soittolistat ovat liian lyhyitä. Mikä idea on soittaa samaa biisiä kaksi tai kolme kertaa tunnissa, koska suurimmalla osalla kuuntelijoista on radio päällä päivän aikana yli kolme tuntia? Kai siinä jollain kierolla konstilla säästetään Teosto maksuissa.
 

Shayne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihreäpaitainen mies & Petun pelistragedia
Viestin lähetti TaoTao

Mutta se on fakta, että lähes jokaisella radiokanavalla soittolistat ovat liian lyhyitä. Mikä idea on soittaa samaa biisiä kaksi tai kolme kertaa tunnissa, koska suurimmalla osalla kuuntelijoista on radio päällä päivän aikana yli kolme tuntia?
Niinpä, työmatkalla paikallisjunan "asemanauhoitteen" kuunteleminenkin tarjoaa enemmän vaihtelua työpäivään kuin usean radiokanavan soittolistat. Asemanauhoite tarvitsee kuunnella vain kaksi kertaa päivässä ja sentään takaisin tullessa käännetyssä järjestyksessä.

Mutta valitettavan usein silti kuuntelen niitä kanavia, tarjonnasta riippumatta.
 

Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Roihu
Viestin lähetti Designer
...Ainoa kanava, jota voisin ihan oikeasti kuunnella, on YleQ, mutta sitä ei tarvitse lähettää muualla kuin pääkaupunkiseudulla ilmateitse, koska muualla maksetaan saman verran lupamaksuja kuin sielläkin. Vai mikähän se syy moiseen on.

YleQ:llakin on kyllä omat ongelmansa. Etenkin päivällä, ns prime-time aikaan, musiikki on välillä hirvittävää jöötiä, jinglet hyvinkin novamaisia sekä muutama ammuttava juontaja.

Ilta- ja musiikin erikoisohjelmat lienevät valtakunnan eliittiä, mutta päiväaikaa näkyvästi dominoivat kanavan musiikkipäällikkö ja sounddesigner ovat suhteellisen kuutamolla tai eivät ainakaan tehtäviensä tasalla.

Se taas, miksi Q kuuluu vain pääkaupunkiseudulla ilmateitse, lienee seurausta käsittämättömästä poliittisesta suhmuroinnista ja saavutetuista eduista kiinnipitämisestä, nimenomaan parin ei-niin-kovin-vasemmistolaisen puolueen näytellessä hyvinkin keskeistä roolia vesitetyn kompromissin synnyssä. Toinen on tunnettu yksityisyritteliäisyyden puolestapuhujana (sinänsä kannatettavaa) ja toinen erään kielivähemmistön edustajana (sinänsä kannatettavaa).

Jos hyvin käy, niin päivän saa Helsingissä joskus onnistumaan siten, että vuorottelee Radio Helsingin, YleQ:n, Urheiluradion ja jonkun iskelmä-/suomi-popkanavan kesken.
 

Dante

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Sivullekirjoittaneella oli vuosia päivittäinen suhde RadioMafiaan. En vaihtanut radiokanavaa kuin satunnaisesti. Toista on nyt. Viiden biisin soittolista, raivostuttavat päiväjuontajat (Mikä ..tun Laura ja Voutilainen!!! AAARRRGHHH!!) ja tason yleinen heikkeneminen alensivat kanavan todellakin samaan harmaaseen kissfmnrjnova-paskakastiin jota eetterissä on muutenkin liikaa. Jotain sentään jäi; Tiistai-iltojen biitti (ei tosin enää dr. Bob Jones) ja Pietarinkadun Oilers.
Oli todellakin hieno veto Ylen johdolta, onnittelut kanavahuononnuksen taustapiruille. Harvoin on Suomessa mitään koko kansaa koskettavaa asiaa ryssitty yhtä perusteellisesti.
 

mikkoz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho
Re: YLEN kanavamasennus

Viestin lähetti äijä
.... mutta opin diggaamaan tietyistä ohjelmista kuten Koe-eläinpuisto, Alivaltiosihteerit, Avaruusrojua, Räkärodeo, Leila ja Annukka.
Mutta mitä nyt?
Mitä tällainen 30-kymppinen kuuntelisi?

Näin on. Norppa, Leila ja Annukka sekä Alivaltiosihteeriä en ole kuunnellut sitten uudistuksen, Kepa nyk. Teinitalo on jäänyt aivan jalkoihin lähetysaikansa suhteen =la klo 23.00-24.00.

Nykyään kuuntelen lähinnä vanhoja hittejä ja Anne Sälylän jumppakasettia.
 

Turnipsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tänään tuli todettua viimein sekin karvas totuus että Kiss FM:lläkin on laajempi soittolista mitä YleX:llä. Ennätys saman päivän aikana on ollut ainakin 3 kertaa sama vinkuna ja Lista_Hitti_Pop_On_Top -kappale. Luulisi että ylen kokoiselta putiikilta löytyisi hieman laajempi soittolista mutta ei. Kyllä on valtakunnallisen kanavan asiat huonosti ja heikosti. Pitäisiköhän lähettää pari hyllyssä pölyyntyvää cd-levyä niille jotta voisivat soittaa jotain muutakin kuin noita pikkutyttöjen "siis soon niinq nii ihq biisi!!!" -lauluja. Huokaus.

Onneksi pk-seudulla kuuluu radio city..
 

Ollius

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Bye bye YleX.

Tänään loppui minunkin kärsivällisyys tuohon iltapäiväohjelmaan ja kanava vaihtui. Laura&Voutilainen, painukaa sanonko minne. Samoin se ihmeen takeltelevasti ja ärsyttävän hi-taa-s-ti juontava kesätyöntekijä(?)poika saa nesteen päässä kiehumaan.

Ja se musiikki. Tai ei sinänsä musiikissa hirveästi vikaa ole, mutta pitääkö niitä samoja biisejä soittaa se kymmenen kertaa päivässä.

SportFM, here I come.
 

taube18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Roki 79
Muistaako kukaan kun joskus Mafian alkuaikoina oli joku Salovaaran ohjelma jossa oli edellisen viikonlopun putkatilastot ympärimaan.
Muistan kun pikku kännissä jännättiin kaverin autossa että miten Rovaniemen pojat on taas pärjänny,muistaakseni voitto meni pohjoiseen monena viikonloppuna.
 

Alex

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Viestin lähetti Ollius


Ja se musiikki. Tai ei sinänsä musiikissa hirveästi vikaa ole, mutta pitääkö niitä samoja biisejä soittaa se kymmenen kertaa päivässä.

SportFM, here I come.

Samaa paskaa se on nykyään Sport fm:llä. Samat biisit soi päivästä toiseen ilman ihmeempää muutosta. Bonuksena samat urheilu-uutiset sanasta sanaan puolen tunnin välein.

Laura ja Voutilainen (nimenäkin äärimmäisen tyhmä) on kyllä todella syvältä. Illalla sen sijaan hieman inhimillisemmät juontajat, jolloin YleX:ää pystyy jopa kuuntelemaankin.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
YleÄKS ja koko suuri kanavamunaus

On ja oli jotain ihan käsittämätöntä tuubaa kuten YleÄKS:n iltapäivä ohjelmistokin. Laura ja Voutilainen on, jos mahdollista, vieläkin huonompi kuin se aikasemmin kahden muijan (...muistaakseni joku ja Sini) juontama iltapäivä tuuba oli. Lauraa ja Voutilaista kuunnellessa tulee miettineeksi usein että kuinka alas voi ohjelman tason asettaa ja aina kun luulee että tuon huonommin ohjelmaa ei voi enää tehdä niin tämä parivaljakko näyttää että vielä kevyesti pystytään alittamaan sekin taso. Ruohon kasvamisen seuraaminenkin on ainakin 1000 kertaa mielenkiintoisempaa kuin tuon ohjelman aiheet - tyhjää puhetta vielä tyhjemmistä aiheista.

Aaaaarg lähden tästä viiltämään ranteeni auki, hyvästi YleÄKS ja kovasti kiitoksia teille jotka suuressa viisaudessanne teitte tämän suuren kanavamunauksen.
 

masaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Fc nimetön
perseestä on juu

Kyllä on rusketusraitoja saanut kuulla tarpeeksi. En ihmettele yhtään joitakin soittajia jotka sanovat kyllästyvänsä soittamaan jotakin hittibiisiään, koska siihen menee oikeasti lopulta HERMOT!!! Vittu se soittolista pitäis olla ainakin kaks kertaa isompi kuin nyt ja näitä perkeleen toistokertoja vähemmän!!

Toinen asia mikä on alkanut hulluna vituttamaan on se, että nykyään ne kaikki mulkut puhuvat joka biisin alkuun jonkin matkaa ja parhaimmillaan minuuttia ennen loppua alkaa kuulemaan jotain saatanan puhetta.

Norppaa tosiaan kaipaa... Ei toi oikein toi nelosen ohjelma toimi. Jotkut on vain tehty radioon:) paljon paremmin kuin töllöön.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös