Putous

  • 618 117
  • 1 890

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Samppa oli kyllä ilmiliekeissä akiberg-torttuineen, Ilves ja Kaki-läppineen. Loistavaa settiä Hirviniemeltä.

Ei voi käsittää tuota Veli Sikiön suosiota. Eipä silti, Sanna-Raipe kului nopeasti loppuun. Mutta Veli Sikiön olisi pitänyt tippua jo aika päiviä sitten.

Närkästys-sketsissä loppui yksinkertaisesti uskallus. Ei tuollaista tulenarkaa aihetta kannata ottaa vitsailtavaksi, jos pelkää reaktioita. TosiJanien kulta-aikana ymmärrettävää, mutta ennemmin olisi kannattanut jättää tekemättä.
 

Sekera

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, prosessit ja yrittäminen
Alkujakson julkimoiden varaan rakennettu sketsi toimi sinällään ihan hyvin. Ei sillä mielestäni mitään suurempaa haettukaan, kuin vain viritellään katsojia hieman poikkeavalla tavalla. Itselleni aiheutui pieni hymähdys, kun kommentaattori Toni Nieminen oli luurit päässä kaapissa, Zyskowiczin ja sen naisen pokka piti hyvin, mikä oli elintärkeää sille osalle koko sketsiä.

Homma perustui yllätyksellisyyteen; en osannut odottaa Jarkko Ruutua huoneen kulmassa tai Tommi Läntistä sängyn alla. Yllätyksellisyys loi mielenkiintoa sketsille, kun vireystaso ohjelman seuraamiseen nousi ja tätä sketsillä varmasti pyrittiin hakemaankin: nostetaan mielenkiintoa.

Se mikä Putouksen arvoa on omissa silmissäni laskenut, on sotiminen alkuperäistä formaatti-ideaa vastaan. Esimerkiksi alun tulikoe ja näytön paikka pitäisivät käsittääkseni olla improvisaatiolla toteutettuja, ainakin tällainen kuva on itselleni syntynyt. Viime aikoina niistä on kuitenkin paistanut selvästi läpi käsikirjoitetun jutun leima, niin kuin viimeisimmässä jaksossakin; ei kukaan voi tuolla esittämisen tahdilla improvisoida sanomisia toisen suuhun ja vielä molemmat osasivat lopettaa juuri oikeaan aikaan, toinen lopetti suun liikkeen ja toisen lopettamisen huomasi äänenpainoista. Kyse oli siis sketsistä, jossa oli kaksi joukkuetta, joista toinen vuorollaan esitti pantomiimia ja suun liikkeitä ja toinen joukkue pisti sanat suuhun. Ei oikeastaan paljon tuon selvemmin voi käsikirjoitus läpi näkyä.

Idea siis pitäisi olla improvisaatio ja tämä on ainakin minulle yksittäiskatsojalle piirtynyt mieleen. Jos formaatti on tältä osin muuttunut, ei sitä ainakaan ole informoitu riittävästi.

Muutenhan Putous on minulle ja joillekin muille ihan hyvää ajankulutusviihdettä, jossa kuitenkin on ajatus rakennettu taustalle ja toteutuskin on paikoin oivallista. Sketsihahmot ovat tälle kaudelle heikompia kuin ennen, mutta onhan tämä jo neljäs kausikin. Hirviniemi ja Nieminen alittivat tasonsa, mikä osaltaan laskee kokonaisuutta, ohjelman kannalta olisi parempi jos parhain aines toteuttaisi hommansa mahdollisimman laadukkaasti. Ilmoitetusti ennalta käsikirjoitetut ja nauhoitetut sketsit ovat pääasiassa hyvin toteutettuja nimenomaan ohjelman tarkoitus huomioon ottaen. Ei ole tarkoitus tehdä komiikkaa aidoimmillaan, vaan juttua joka naurattaa ja sisältää mahdollisesti ajankohtaisen vivahteen tai piikin johonkin suuntaan (esim. närkästyminen).

Yksittäinen tv-viihdeohjelma ei ole tarkoitettu viihdyttämään kaikkia television omistajia, vaan jokainen ohjelma määrittää tavoitteensa ja kohdejoukkonsa ja toimii tämän mukaan. Ei itseäni esimerkiksi kiinnosta katsoa Salattuja Elämiä koska se ei tuota itselleni katselupanos huomioiden riittävää viihdykettä, mutta on Suomessa melkein miljoona toisin ajattelevaa (Viikon 5/2013 katsojalukuja Finnpanel.fi).
 

Eino_Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Hiukan jäi harmittamaan, miksei Närkästymisillassa paheksuttu jääkiekon MM-kotikisojen kalliita pääsylippuja ja Kummolan ahneutta. Olisi sopinut hyvin tähän formaattiin. Hirviniemi olisi voinut Slaattanin sijaan pukeutua Kalervoksi.
 
Viimeksi muokattu:

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Oli kyllä aika pliisu jakso tällä kertaa eikä Samppa Linnakaan pudonnut vielä pois kisasta. Plääh. No jos ensi viikolla olisi parempi jakso. Aika hyvin olivat saaneet julkisuuden henkilöitä mukaan avaussketsiin ja se tosiaan terävöitti mielenkiintoa jaksoon, mutta jakson taso vain laski pääosin siitä. Viikkokatsaukseen oli lisätty pieni twisti josta tykkäsin. Jussi Vatasen esittämä toimittaja kuuli kirkkaasti Armi Toivasen esittämän meteorologin kommentit, mutta Hirviniemen ja Kososen kommentteja ei. Lisäksi se toi hieman toivoa meteorologin hahmolle.
 

VilleLeino

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Barca&Pep, Argentiina, Canada
Vihdoin ja viimein tuosta Raipesta päästiin eroon. Hahmossahan ei ollut mitään hauskaa. Eilenkin Karim ja Samppa siellä showta piti ja Raipe vaan tyytyi näihin samoihin emmää tiedä juttuihin. Käsittämätöntä että pääsi näin pitkälle.
 

Kaulasuoja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kreikka
Kuka se Samppa Linnan näköinen viiksiniekka oli katsomossa? Oliko se nyt se Kakki mistä Hirviniemi väänsi vitsiä?

Täytyy kehua Ben Zyskowiczin ja Maija Vilkkumaan pokkia. Lähinnä Benkun. Kaveria vedetään korvasta ja ilmekään ei värähdä vaikka läppä lentää korvan juuressa.
Sketsihahmoista Sanna-Raipen pudotus oli aikalailla oikeutettu sillä hahmo ei mennyt eteenpäin lähes ollenkaan. Mitä ny nahkareppu löyty. Veli Sikiön hahmo näistä on nostanut eniten tasoaan. Saa nähdä mitä ensi viikko tuo tullessaan...

Onhan tämä sarja mennyt huikeasti eteenpäin kahden viime vuoden aikana jos vertaa ensimmäiseen tai toiseen kauteen, jotka olivat molemmat erittäin huonoja.
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Ei voi käsittää tuota Veli Sikiön suosiota. Eipä silti, Sanna-Raipe kului nopeasti loppuun. Mutta Veli Sikiön olisi pitänyt tippua jo aika päiviä sitten.

Taitaa olla Suomenmaalla niin paljon Riku Nieminen-faneja, että Veli Sikiö on saanut kannatusta, vaikka hahmo itsessään on huono.
 

Jippo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kuka se Samppa Linnan näköinen viiksiniekka oli katsomossa? Oliko se nyt se Kakki mistä Hirviniemi väänsi vitsiä?

Kyllä vaan. BB-Kakihan se siellä keikisteli viiksissään. Kaki oli siis Big Brotherissa vuonna 2007 ja tietyiltä ominaisuuksiltaan hyvinkin samanlainen kuin Samppa Linna. Sanoisin, että 60 prossaa Kakia, 30 prossaa Jethro Rostedtia ja loput geneeristä turkulaisläpändeerusta on Samppa Linna.
 

Melko Huono

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Taitaa olla Suomenmaalla niin paljon Riku Nieminen-faneja, että Veli Sikiö on saanut kannatusta, vaikka hahmo itsessään on huono.
Just eilen mietin samaa ja päädyin tulokseen, että ihmiset äänestää nimenomaan Rikua eikä hahmoa. Sehän on ihan perseestä. Rikuhan itsekkin totesi hyvin, että mikä teitä vaivaa. Näkee kyllä läpi haluavansa oikeasti tippua, mutta ei vaan tipu. Eikös Akukin jossain haastattelussa sanonut yrittäneensä Harjakaisena pistää niin överiksi että varmasti tippuu hyvissä ajoin? Muistaakseni sanoi vielä tämänkin vuoden hahmosta, että nyt on semmonen hahmo jolla ei varmasti mennä pitkälle.

Kaikenkaikkiaan ihan katseltava ohjelmahan tuo on. Ei huikeaa viihdettä, mutta semmosta lepposaa mitä kuitenkin jaksaa torkahtelematta katsella.
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Just eilen mietin samaa ja päädyin tulokseen, että ihmiset äänestää nimenomaan Rikua eikä hahmoa. Sehän on ihan perseestä. Rikuhan itsekkin totesi hyvin, että mikä teitä vaivaa. Näkee kyllä läpi haluavansa oikeasti tippua, mutta ei vaan tipu.
Käänteistä psykologiaa, kato. Veli Sikiö on mennyt hahmona näistä eniten eteenpäin ja se tulee olemaan hahmon valttikortti. Mikään ei kiinnosta, mutta kuitenkin kiinnostaa. Ei vaan kiinnosta sen takia että muita kiinnostaa. Hahmo esittää olevansa tyhmä vaikka onkin oikeasti aika välkky. Siinä se juju on.
 

Ötökkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Panthers, Lentävä maalivahti
Ei vaan jaksa katsoa ohjelmaa enää. Pissakakkahuumori ei vaan jaksa enää kiinnostaa. Lisäksi liian iso osa ohjelma-ajasta menee tuohon hahmokisaan. Ja mainoksiin.

Jotenkin pitäisi ohjelmaa uudistaa, jos halutaan jatkaa. Vaikkapa Jugi ja Krista ainakin vaihtoon sieltä...
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Yllättävän vähän on valtamedia ottanut eilistä jaksoa esille, muuta kuin Sanna-Raipen "shokkiputoamisella". Kuitenkin eilinen jakso käsitti monia asioita, joista saisi kohun aikaiseksi. Talvisodosta vitsailu, Ahtisaaren haukkuminen läskiksi ja Mannerheimin homoilu näin ensimmäisenä tulivat mieleen. Iina Kuustosen "Iltalehden toimittaja" oli hyvä piikki medialle.
"-otankin tästä yhden kommentin irralleen ja laitan sen lehteen, niin että KANSA RAIVOSTUI".
 

Crick

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Sotkamon Jymy, Ducks ja FC Barcelona.
Lisäksi liian iso osa ohjelma-ajasta menee tuohon hahmokisaan.
Tätä mietin itsekin eilen päivällä, mutta eilenhän tuohon oli vähän muutosta tuotu. Nyt ei mennyt sentään 80 % ohjelma-ajasta hahmoihin, tosin jäljellä olevien määräkin tuohon vaikuttaa luonnollisesti.

Nyt ei tullut neljän hahmon myötä edellisiltä kausilta tuttua sanaleikittelyä. Tuo on ollut aiemmin ainakin todella hauska osio, mutta ehkä ihan hyvä, että keksitään joskus jotain muutakin.
 

Silkkeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Suhteellisen heikkoja ovat kyllä viimeiset pari jaksoa olleet. Uusimmassa jaksossa sketseistä toimi lähinnä se kolmen juopon illallinen (tjsp) ja sekin enemmän hyvien näyttelysuoritusten kuin hyvän käsikirjoituksen ansiosta. Silti olen kyllä tähän sarjaan sen verran tykästynyt, että viihdyn erinomaisesti näiden heikompienkin jaksojen äärellä.

Hahmoista Sanna-Raipen pudotus oli aika yllättävä, ko. hahmo oli kuitenkin alkukierroksilla kaikkein suosituin. Toki se on totta, että hahmo ei kehittynyt pätkääkään, mutta kyllä silti katselin Sanna-Raipea mielummin kuin jäljelle jääneitä Samppa Linnaa ja Veli Sikiötä. Veli Sikiö on kyllä parantanut, mutta silti jäänyt junnaamaan paikalleen. Sanna-Raipe hoiti angstaamisen paremmin. Uusimmassa jaksossa Samppa Linna alkoi jo vituttamaan, kun tuntuu että hahmo on koko ajan äänessä eikä suuressa osassa vitsejä ole mitään pointtia tai niitä venytetään liikaa, kuten tuo Kaki-läppä. Taitaa kuitenkin Hirviniemen suosio olla kiveen kirjoitettu, vaikka miten heikon hahmon väsäisi.

Sanoin ensimmäisen jakson jälkeen, että finaalissa kohtaavat Karim ja Samppa, ja näillä linjoilla toki mennään edelleen. Nyt nähdyn perusteella Karim on aivan ylivoimaisesti paras hahmo, tai ainakin ainoa joka saa meikäläisen hekottelemaan joka jaksossa. Sanoisin jopa, että huutava vääryys mikäli Vatanen ei voittoa vie. Toki näitä huutavia vääryyksiä on nähty jo parikin kappaletta, (Harjakainen-Munamies ja Herppeenluoma-Uskoeevertti) joten ehkä se on Hirviniemen vuoro napata yllätysvoitto tällä kertaa.
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Suhteellisen heikkoja ovat kyllä viimeiset pari jaksoa olleet. Uusimmassa jaksossa sketseistä toimi lähinnä se kolmen juopon illallinen (tjsp) ja sekin enemmän hyvien näyttelysuoritusten kuin hyvän käsikirjoituksen ansiosta. Silti olen kyllä tähän sarjaan sen verran tykästynyt, että viihdyn erinomaisesti näiden heikompienkin jaksojen äärellä.

Eikös viime jaksoo ollut Tanssii tähtien kanssa -parodia? Minusta molemmat parodiat toimivat loistavasti, Tanssii tähtien kanssa ja etenkin Voice of Finland, mutta tämä Hyvät ja huonot uutiset oli vähän kehnompi. En kuitenkaan osaa mieltää jaksoa huonoksi, koska itse viihdyin erittäin hyvin jakson äärellä.

Hahmoista Sanna-Raipen pudotus oli aika yllättävä, ko. hahmo oli kuitenkin alkukierroksilla kaikkein suosituin. Toki se on totta, että hahmo ei kehittynyt pätkääkään, mutta kyllä silti katselin Sanna-Raipea mielummin kuin jäljelle jääneitä Samppa Linnaa ja Veli Sikiötä. Veli Sikiö on kyllä parantanut, mutta silti jäänyt junnaamaan paikalleen.
Kirjoittelin tässä ketjussakin jo pari jaksoa sitten, että Sanna-Raipen pitäisi tuoda uusia ulottuvuuksia esiin. Esimerkiksi joku tilanne missä hän riehaantuisi jääkiekko-ottelussa tai sitä katsoessa voisi olla hauska. Nyt hyvä idea jäi kirjaimellisesti vaisuksi ja ansaitsi tippua. Putouksessa on ennenkin pärjänneet ärsyttävät hokemat ja niin näkyvät pärjäävän tälläkin kaudella.

Sanoin ensimmäisen jakson jälkeen, että finaalissa kohtaavat Karim ja Samppa, ja näillä linjoilla toki mennään edelleen. Nyt nähdyn perusteella Karim on aivan ylivoimaisesti paras hahmo, tai ainakin ainoa joka saa meikäläisen hekottelemaan joka jaksossa. Sanoisin jopa, että huutava vääryys mikäli Vatanen ei voittoa vie. Toki näitä huutavia vääryyksiä on nähty jo parikin kappaletta, (Harjakainen-Munamies ja Herppeenluoma-Uskoeevertti) joten ehkä se on Hirviniemen vuoro napata yllätysvoitto tällä kertaa.

Huutava vääryys jos Karim ei voita ja sen lisäksi hänen puoliaan puoltaa se seikka, että on hänen vuoronsa voittaa. Hänellä ei ole voittoa alla kuten Rikulla ja Akulla jo on. Nuo vääryydet voi epäsuorasti selittää sillä, että voitot halutaan menevän tasaisesti. Nykyisellään se on vaikeampaa koska äänestäminen maksaa, mutta ehkä tuottajat yksinkertaisesti luovat yhdestä hahmosta niin ylivertaisen nähden muihin ettei voittoa epäile kukaan. Jaksan yhä uskoa siihen, että voittoja pyritään jakamaan tasaisesti vaikka en yleensä salaliittoihmisiä olekaan.

Minusta Jugi voisi tehdä jonkun Aku Ankka -hahmon. Hänellä on ollut suoraan sanottuna surkeita hahmoja aina, mutta se voisi olla positiivinen tuulahdus hänen listaansa.
 

MPN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Aku pystyy repimään vitsiä kyllä hienosti. "Kimi sanoi että saa käyttää, mut ei oo pakko". Yllätystehtäväkin oli parempi kun ennen ja tuota ei vedetty överiksi. Ennen hauskuus on loppunut ensinmäiseen yllätystehtävään ja toinen yllätystehtävä on ollut jo silkkaa paskaa.

On tuo Riku kyllä uskomaton tapaus, pääsee yllättävän pitkälle paskoilla hahmoilla. Oliko viime vuonna neljän parhaan joukossa pieruhuumorilla? Toisaalta taso ei ollut tänä vuonna niin kova että top-3 oleminen olisi vääryys. Karim on kyllä loistava hahmo ja Aku itsessään pystyy saamaan huonosta hahmosta aika paljon irti.

Jugille voisi keksiä jotain parempaa käyttöä. Hän ei ole päässyt kauheasti käyttämään vahvuuksiaan, joita hirveästi ei taida olla.
 

Sekera

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, prosessit ja yrittäminen
Jugille voisi keksiä jotain parempaa käyttöä. Hän ei ole päässyt kauheasti käyttämään vahvuuksiaan, joita hirveästi ei taida olla.

Jugin vahvuudeksi voisi lukea Aku Ankan imitoinnin (alkukauden jaksoissa näytön paikka tms). Eri asia on että miten tuota voisi sketsihahmokilpailussa tai muutenkaan hyödyntää pitempiaikaisesti ilman kulumista.
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Jugin vahvuudeksi voisi lukea Aku Ankan imitoinnin (alkukauden jaksoissa näytön paikka tms). Eri asia on että miten tuota voisi sketsihahmokilpailussa tai muutenkaan hyödyntää pitempiaikaisesti ilman kulumista.
Yleisesti ottaen Jugin vahvuudeksi voi laskea ääninäyttelemisen. Sitä kyllä voi hyödyntää monella eri tavalla jos vain halua on.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös