Puolueiden eduskuntavaaligallupit 2015–2019

  • 251 207
  • 2 184
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Nuorten keskuudessa kolme suosituinta puoluetta ovat Vihreät, Kokoomus ja Perussuomalaiset. Pitkällä aikavälillä eritoten Vihreiden kannatus tulee melko varmasti kasvamaan luonnollisen poistuman kautta. SDP:n äänestäjät taasen ovat iäkkäimpiä, joten on luonnollista, että kannatus tippuu.
Osittain noin varmasti tapahtuu mutta ihmiset myös muuttavat äänestyskäyttäytymistään elinkaaren aikana. Sdp esimerkiksi on ollut nuorison keskuudessa epäsuosittu puolue aina 80-luvulta lähtien. Täytyy siis olla kohtalaisen paljonkin ihmisiä jotka ovat nuorempina äänestäneet muita, esim.vihreitä mutta keski-ikäistyttyään päätyneet demareihin. Muuten Sdp:n kannatuksen laskun olisi pitänyt olla suurempaa.
 

Gentleman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Pavlovin Koira toi esille oikean vertailukohteen Kataisen hallitukselle. Lipposen "five pack" x 2 oli pohjaltaan tasan samanlainen kristillisiä lukuun ottamatta. Meinaatteko Jykän puolustelijat, että kristilliset oli se ratkaiseva ero ongelmiin? Ero on siinä, että Lipponen on kova ja fiksu jätkä (ja Niinistö myös) ja Katainen ei. Lipposen hallitukset vetivät myös talousoikeistilaisinta linjaa ever ja asiat runnottiin läpi äärivasemmalla olevien ja kepun kitinöistä huolimatta. Oi niitä aikoja.

Merkittäviä eroja on useampia.
1. nykyinen somekulttuuri. Poliitikot yrittävät koko ajan nostaa itseään ja polkea muita sosiaalisessa mediassa. Ei tällaista ollut 1990 luvulla.
2. Lipponen vs Rinne. Oikeistodemari vs AY-jyrä
3. Siimes vs Arhinmäki Yhteistyökykyinen ja asiallinen poliitikko vs Arhinmäki.

Katainen toki on ollut asiajohtaja ja keskustelija enemmän kuin runnoja, silti hän on saanut tukea yli puoluerajojen. Ura ja näytöt tulevat olemaan (elleivät jo ole) merkittävästi suuremmat kuin Paavo Lipposen.

Turhan moni puolue edellisessä hallituksessa ylpeili sillä mitä oli saanut estettyä, ei niinkään sillä mitä oli saanut vietyä eteenpäin.
 

Wristlock

Jäsen
Ura ja näytöt tulevat olemaan (elleivät jo ole) merkittävästi suuremmat kuin Paavo Lipposen.

Erityisesti tämä kohta, kiitos viikon parhaista nauruista. Uskon kirjoituksesi kuuluvan sarkasmihuumorin joukkoon, enkä siihen, että olet yksi palstan puoluekirja-agitaattoreista. Kataisen ura ja näytöt merkittävästi suuremmat kuin Lipposen - buahhahahhaahhaa!
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Kataisen ura ja näytöt merkittävästi suuremmat kuin Lipposen - buahhahahhaahhaa!
Katainen on reilu nelikymppinen ja kohtuullisen merkittävässä asemassa EU:n komissaarina. Lipponen on pääministeriuransa jälkeen ollut eduskunnan puhemiehenä eli samassa vastuullisessa tehtävässä kuin Persujen Maria Lohela ja venäläisen kaasuyhtiön lobbarina, jota nyt on yleensä pidetty lähinnä säälittävänä isänmaanpetturuutena.

Hienoa jos Sinä osaa arvostaa tuota. Toki voit olla halutessasi sitä mieltä, että pääministeriajoilta Lipposen poliittiset päätökset ovat olleet merkittävämpiä (josta voin samaa mieltäkin olla), mutta siitä ei nyt varsinaisesti ollut kyse.
 

Wristlock

Jäsen
Kataisen säälipaikka on klassinen esimerkki sulle-mulle kaveripolitiikan vihreistä oksista. Ainoa oikea vertailukohta on Lipposen aikaansaannokset KAHDEN hallituksen pääministerinä verrattuna Kataisen aikaansaannoksiin YHDEN hallituksen pääministerinä. Vaikka dana77 ja muut puoluetoimiston politrukit miten yrittäisivät vääntää, niin ei se siitä miksikään muutu.
 

HekeK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkojoukkue
Kun Lipposen mainitsee tammikuussa, voi Kataisen ottaa varovasti esille joskus syyskuun tietämillä. Sama kalenterivuosi kuitenkin.
 

Andi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Tappara
Kyllähän taas näiden viimeisimpien Kreikka-uutistenkin jälkeen on pitänyt kaikille tulla selväksi että Katainen osti itselleen tuon suojatyöpaikan ja helkkarin hyvät tienestit sillä että upotti Suomea syvemmälle suohon kuin olisi tarvinnut. Ei sillä että rakastaisin Lippostakaan koska oli aikanaan meitä noihin sotkuihin ajamassa, mutta Jyrkin toiminta on aika päivänselvää nyt noissa "ytimissä". Lisäksi mies oli harvinaisen surkea johtamaan sitä mitä pääministerin pitäisi, eli omaa maataan.

Ja kun ei jaksa alkaa kiistelemään kummemin niin sanotaan että tämä tulee ihan liikkuvan äänestäjän suusta nyt. Puoluekirjoja ei ole taskussa, ja näillä ehdokkailla ei myös tule taskuun.
 

Gentleman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kataisen säälipaikka on klassinen esimerkki sulle-mulle kaveripolitiikan vihreistä oksista. Ainoa oikea vertailukohta on Lipposen aikaansaannokset KAHDEN hallituksen pääministerinä verrattuna Kataisen aikaansaannoksiin YHDEN hallituksen pääministerinä. Vaikka dana77 ja muut puoluetoimiston politrukit miten yrittäisivät vääntää, niin ei se siitä miksikään muutu.

Tarkoitat että pääministerikausien lukumäärä on ainoa vertailukohta jolla saat itsellesi uskoteltua asian olevan näin?

Lipponen tulee jäämään historiaan viimeisenä demari pääministerinä. Katainen taas henkilönä joka vakiinnutti kokoomuksen aseman hallituspuolueena. Samoin voidaan verrata henkilöiden uraa kansainvälisessä politiikassa. Lipponen oli kuvitelmiensa mukaan ehdolla huippuvirkoihin EU:ssa. Katainen taas tulee tekemään pitkän uran.
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Kun miettii miksi keskusta aina reboundaa mutta demarit laskee tasaisesti, niin en keksi muuta syytä kuin tämän:

Keskusta muokkaa aatettaan koko ajan niin että se resonoi isojen kaupunkien ulkopuolella asuviin ihmisiin. Demarit taas eivät muokkaa ja ovat 20-50 luvuilla syntyneiden ihmisten puolue. Keskustalle tulee täten uusia äänestäjiä kun taas demareiden ovi heiluu vain yhteen suuntaan.

Yhtälailla Kokoomuksen ja vihreiden kannatuksen kehitys resonoi sen kanssa että vaurastuva kaupunkilaisväestö kasvaa koko ajan ja luo lisää äänestäjäpohjaa.
 

Wristlock

Jäsen
Sokea puolueuskollisuus vaikeuttaa ilmeisesti myös luetun ymmärtämistä - aikaansaannokset. Ja vielä kahdella kaudella.

Kyllä, Katainen tulee jäämään historiaan, Suomen surkeimpana pääministerinä. Kakkos-kolmosketjun EU säälipalkintovirat eivät sitä asiaa muuta. Jo vuosia jatkuneesta seniiliydestään huolimatta Lipponen tulee jäämään historiaan yhtenä parhaimmista pääministereistä ja valtiomiehenä. Jos SDP:llä ei ole muuta tarjottavaa kuin Antti Rinne & Co, niin epäilemättä myös demarien viimeisenä. Korkkasin tosin juhlajuomat aivan liian aikaisin kepun kuoppaamisenkin osalta eli koskaan ei koskaan.
 

Jussih

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Sokea puolueuskollisuus vaikeuttaa ilmeisesti myös luetun ymmärtämistä - aikaansaannokset. Ja vielä kahdella kaudella.

Kyllä, Katainen tulee jäämään historiaan, Suomen surkeimpana pääministerinä.

Kyllä nyt kannattaisi poliittista analyysiä tehdessä ottaa edes hieman niitä tosiasioita mukaan yhtälöön. Alla listattuna muutama, mutta ennen kuin mennään sinne niin selvyyden vuoksi todettakoon, ettei Kataisen onnistuminen näistä elementeistä huolimatta ollut parasta A-ryhmää, mutta että Suomen historian surkein pääministeri, hoh hoijaa.

Siis, pääministerin toimia arvioitaessa tulisi ottaa huomioon työkalut. Kataiselle jaetuissa korteissa oli seuraavia hanttikortteja:

1. Vihreät
- vastustavat lähtökohtaisesti kaikkea, joka voi edistää kansantalouden kehitystä, heitä oli kuitenkin pakko yrittää roikottaa hallituksessa riittävän eduskuntaenemmistön vuoksi => energiatalouteen liittyvät järkevät päätökset kävivät lähes mahdottomiksi.

2. Huli-Pave ja Che Guevara fanclub
- vastustavat aina ja ihan periaatteesta kaikkea järjellistä. Monessa asiassa yhtäaikaa vihreiden kanssa => päätöksenteon yleinen vaikeutuminen ja hallituksen imagon kärsiminen turhasta sooloilusta + bonuksena Huli-Paven oman hallinnon alan jääminen täysin heitteille.

3. Hallituksen kokonaisuus ja ristiveto sen sisällä
- 1+1+1+1+1+1 = 6, se ei ole yhtäsuuri kuin 1. Etenkin kun kyse oli Suomen historian ideologisesti hajanaisemmasta hallituksesta (aiemmassa sateenkaarihallituksessa SDP oli vastuullisempien demarien käsissä, nyt AY-roistojen). => huomattavia vaikeuksia muiden kuin täysin poliittisesti intohimottomien päätöksien tekemiseen.

4. SDP:n tilanne
- SDP:lla on mennyt päin vi**ua (mikä sinänsä on Suomelle hyväksi) pitkään ja se näkyi jo Urpilaisen aikana mutta aivan erityisesti Antti "minä vaadin" Rinteen aikana tarpeettomana oman profiilin nostona ja julkisuudessa riitelynä. Tämä tuhosi lopullisesti hallituksen toimintamahdollisuudet. Paavo Lipposen + Iiro Viinasen/Sauli Niinistön johtaman Kokoomuksen kanssa tämä kuvio toimi, koska hallituksen pääpuolueet olivat silloin vastuullisissa käsissä. Lipposen sanaan saattoi luottaa, sen sijaan Antti Rinne tullessaan valtiovarainministeriksi repi heti auki kaiken Urpilaisen kanssa jo sovitun. Sen jälkeen hän vielä kehtasi valittaa julkisuudessa, että hallituksen toimintakyky on heikko koska Kokoomus ei pidä kiinni sovituista asioista. Vain AY-jyrä kehtaa väittää kameroiden edessä mustaa valkoiseksi ja erityisen hämmentävää on, että se näyttää menneen läpi osalle tämänkin palstan kirjoittajista.

Näiden syiden vuoksi edes Margaret Thatcher ei olisi pystynyt johtamaan edellistä hallitusta jämäkästi. Muun väittäminen on sitä "sokeaa puolueuskollisuutta".
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Aika vaikea arvioida Kataisen uraa kokonaisuudessaan kun sitä on helposti pari-kolme kymmentävuotta vielä jäljellä.

Jos kuitenkin tähänastisia uria mietitään eikä hirttäydytä vain muutamaan pm-vuoteen, niin Kataisella on valtiovarainministerivuosiltaan tällainen:
Katainen valittiin Euroopan parhaaksi valtiovarainministeriksi | Yle Uutiset | yle.fi

Tuota valintaa ei tosin tehneet demarien politrukit tai puoluetoimisto, joten kriteerit olivat eri. Se tosin siellä demarinuorten kerhohuoneella taisitte tietääkin,
 

Jussih

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Wristlockin vastaushan sitten kertookin kaiken vasuripuolen argumenttien tasosta. Tarjolla oli viisi selkeätä syytä siihen, miksi Kataista ei voi pitää Suomen "kaikkien aikojen huonoimpana" pääministerinä. Toistaiseksi ei päinvastaiseen suuntaan ole kuultu ensimmäistäkään asia-argumenttia, vaan esim. Wristlockin ainoa perustelu tuntuu olevan, että hänestä siltä tuntuu. Muuten, sanooko nimi Mauno Pekkanen mitään? Entäs Harri Holkeri?
 

Wristlock

Jäsen
Vasuri, hih! Olen kerran nuoruudessa äänestänyt vasemmistoon kuuluvaa ehdokasta sokean kepuvihani masinoimana. Iso virhe.
Katainen ei ehkä ole the surkein, mutta palkintopallisijoja hätyytellään vahvasti. Kataisen uran suurin ja tärkein näyttö on viimeisen hallituksen toimet ja aikaansaannokset. Ei se siitä edelleenkään miksikään muutu, vaikka te kokoomusnuoret ja entiset nuoret kokoomusnuoret asiaa yritätte mitenkään vääntää. Pääministeri kantaa vastuun hallituksen onnistumisesta ja epäonnistumisesta. Piste. Kaiken lisäksi Katainen rintamakarkuroi, kun ensimmäinen sopiva poliittinen palkintovirka mahdollistui.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Wristlockin vastaushan sitten kertookin kaiken vasuripuolen argumenttien tasosta. Tarjolla oli viisi selkeätä syytä siihen, miksi Kataista ei voi pitää Suomen "kaikkien aikojen huonoimpana" pääministerinä. Toistaiseksi ei päinvastaiseen suuntaan ole kuultu ensimmäistäkään asia-argumenttia, vaan esim. Wristlockin ainoa perustelu tuntuu olevan, että hänestä siltä tuntuu. Muuten, sanooko nimi Mauno Pekkanen mitään? Entäs Harri Holkeri?
Ei Kataisen ollut pakko muodostaa hallitusta kyseisellä koalitiolla ja rampauttaa Suomea neljäksi vuodeksi, mutta sen hän teki. Vaikka kokoomusta äänestänkin, niin voin hyvin tämän myöntää. Katainen ja tämän jälkeen Stubb ovat mahdollisesti olleet Suomen kaikkien aikojen huonoimmat pääministerit. Katainen sai paskat kortit käteen, foldaamisen sijaan lähti sitten niillä pelaamaan saamatta mitään aikaan. Tämän jälkeen Stubb sai vielä paskemmat kortit käteen ja teki saman tempun, vaikka oikea ratkaisu olisi ollut hallituksen hajottaminen kun tiedettiin etteivät kaksi suurinta hallituspuoluetta saa mitään aikaan yhdessä.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Lipponen tulee jäämään historiaan viimeisenä demari pääministerinä. Katainen taas henkilönä joka vakiinnutti kokoomuksen aseman hallituspuolueena.

Poliittinen menestys mitataan muutoksena yhteiskunnassa. Lipponen johti kahta toimintakykyistä ja aikaansaavaa hallitusta, Katainen yhtä toimjntakyvytöntä ja senkin vajaat. Puoluejohtamisessa menestys on eriasia, mutta pääministeriys on onnistumista tai epäonnistuista Johtamisessa. Siinä Lipponen on yksi kyvykkämmistä EU aikana... arviot siis arvottamatta päätösten sisältöjä mitenkään
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
1. Vihreät
- vastustavat lähtökohtaisesti kaikkea, joka voi edistää kansantalouden kehitystä, heitä oli kuitenkin pakko yrittää roikottaa hallituksessa riittävän eduskuntaenemmistön vuoksi => energiatalouteen liittyvät järkevät päätökset kävivät lähes mahdottomiksi..

Oltu oikeassa ol3 ja fennon kanssa...

Jo 2000 luvun alusta on puhuttu uusituvien noususta, ja se on realisoitunut maailmanlaajuisesti. Puhuttu vuosikymmen muutoksesta jonka robotisaatio ja ohjelmistokehitys tuottaa, kerrottu trendistä joka johtaa kapunkistumiseen ja joka toteutuu politikkasta huolimatta (menossa Suomessa jälkijättösesti), puhuttu 90 alusta asti pienen kansakunnan taloudellisen menestymisen pohjaavan koulutukseen. Ajettu tasa-arvosempia oloja kaikile väestöryhmille kuten naiset tai homot...

Änkyrät on tyrmänny kaiken vuosien saatossa, vaan ajan kuluminen kerta toisensa jälkeen osottaa, että on oltu oikeassa siinä, mihin yhteiskunta kehittyy (hence koulutettu jäsenistö).

Miltäs maailma näyttää? Änkyrädemarin 90 luvun vision kaltaselta? Porvarin 90 luvun visiolta? Agraariyhteiskunta tehnyt paluun?

Öö..ei.

Junttien nousu albanialaisena eristymispoliittisena liikkeenä (suomessa persut) pitkin eurooppaa on ollut se, mitä ei nähty, eikä oltu oikeessa.. muuten... jarrujahan tässä ollaan oltu. Vmp.
 

Gentleman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Poliittinen menestys mitataan muutoksena yhteiskunnassa. Lipponen johti kahta toimintakykyistä ja aikaansaavaa hallitusta, Katainen yhtä toimjntakyvytöntä ja senkin vajaat. Puoluejohtamisessa menestys on eriasia, mutta pääministeriys on onnistumista tai epäonnistuista Johtamisessa. Siinä Lipponen on yksi kyvykkämmistä EU aikana... arviot siis arvottamatta päätösten sisältöjä mitenkään

Erilaisia joukkueita on erilainen johtaa, Lipposella oli osaava ja lojaali aisapari kokoomuksesta. Oli helppo tehdä tulosta kun porukkaan saattoi luottaa ja tavoitteet olivat yhteisiä. Katainen jäi hieman yksin kun vasemmisto halusi pelata 0-0:a.

Kataisen pääministerikausi kertoo siitä että hän kykenee johtamaan hankalassakin tilanteessa ja saamaan aikaan kompromisseja. Lipposelle kompromissi oli lähes tuntematon käsite. Ei tänä päivänä management by Perkele toimi edes politiikassa.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Junttien nousu albanialaisena eristymispoliittisena liikkeenä (suomessa persut) pitkin eurooppaa on ollut se, mitä ei nähty, eikä oltu oikeessa.. muuten... jarrujahan tässä ollaan oltu. Vmp.
Minusta on huomionarvoista, että Perussuomalaiset(jotka muuten eivät havittele Suomen eristymistä ulkomaista) ovat mukana Suomen uudistusmielisessä hallituksessa. Veikkaan, ettei Vihreiltä, Vasemmistoliitolta tai etenkään demareilta olisi nähty samaa, heillehän uudistukset eivät kelpaa.

Onneksi meillä on nyt hyvä hallituspohja Keskustan, Perussuomalaisten sekä Kokoomuksen ansiosta.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Kyllä Kataiselta johtajuutta puuttui ja se on tärkein ominaisuus mitä pääministeriltä vaaditaan. Osmo Soininvaara vertasi kirjassaan Kataisen ja Lipposen hallituksia nimeten eroksi sen, että Lipposen hallituksissa jokainen puolue sai ajetuksi joitakin omia tavoitteitaan mutta muuten mentiin ison (eli Kokoomuksen ja demarien saneleman) linjan mukaan, Kataisen hallituksessa taas oli jokaiselle puolueella veto-oikeus jokaiseen asiaan. Hallituksen laaja pohjakaan ei riitä syyksi epäonnistumisille sillä Lipposen sateenkaarihallitukset saivat aikaan tuloksia.

Mutta isoissa kysymyksissä ongelmiksi tulivat kuitenkin suuret puolueet, eivät pienet. RKP,kristilliset ja vihreät (lukuunottamatta ydinvoimakysymystä) olivat lojaaleja hallituspuolueita. Niinistö ja Lippponen saivat omana aikanaan pidettyä omat joukkonsa ruodussa, nämä nykyiset broileripoliitikot eivät.

Unohdat aivan täysin sen kriittisen eron Lipposen ja Kataisen hallitusten välillä. Lipposen aikana SDP oli vahva ja tiukasti Lipposen hanskassa, se pystyi runnomaan läpi ns. vaikeita päätöksiä. Urpilaisen/Rinteen aikana SDP on täysin sekaisin ja se on tehnyt hallituksessa ollessaankin oppositiopolitiikkaa eli jarruttanut aivan kaikessa, kuten Soininvaarakin on todennut.

Ja toinen tärkeä huomio, Lipposen molemmat hallitukset operoivat vahvassa taloudellisessa myötätuulessa eli oikeasti vaikeita leikkauksia ei tarvinnut enään tehdä, Viinanen ja Aho oli jo hoitaneet pahimmat pois alta.

Näitä kahta hallitusta ei voi siis vertailla millään mielekkäällä tavalla, kuten tuossa todettiinkin, Lipposen hallituksissa SDP+KOK muodosti kahdestaan ehdottoman enemmistön joten pikkupuolueet eivät päässeet hyppimään silmille.

Kun miettii miksi keskusta aina reboundaa mutta demarit laskee tasaisesti, niin en keksi muuta syytä kuin tämän:

Keskusta muokkaa aatettaan koko ajan niin että se resonoi isojen kaupunkien ulkopuolella asuviin ihmisiin. Demarit taas eivät muokkaa ja ovat 20-50 luvuilla syntyneiden ihmisten puolue. Keskustalle tulee täten uusia äänestäjiä kun taas demareiden ovi heiluu vain yhteen suuntaan.
.

Syy miksi demarit vajoavat edelleen eivätkä reboundaa Kepun tavoin tulee suurelta osin puheenjohtajasta. Sipilä tuli päivänpolitiikan ulkopuolelta (kuten Lipponen 1993) ilman suurempaa painolastia ja hänestä huokui luotettavuus jonka muut kepulaiset olivat menettäneet. Lisäksi SDP on jakautunut kolmeen osaan, ns. oikeistodemareihin (Lipponen, Jungner, Urpilainen jne), AY-jääriin (Rinne, Lindtman, Heinäluoma) sekä vasemmistosiipeen (Viitanen, Marin, Harakka jne). Kepulla tällaista jakoa ei ole, ehkä ainoa ero on old-skool punamultakabinetti ja uudemmat oikeistokeskustalaiset.

Poliittinen menestys mitataan muutoksena yhteiskunnassa. Lipponen johti kahta toimintakykyistä ja aikaansaavaa hallitusta, Katainen yhtä toimjntakyvytöntä ja senkin vajaat. Puoluejohtamisessa menestys on eriasia, mutta pääministeriys on onnistumista tai epäonnistuista Johtamisessa. Siinä Lipponen on yksi kyvykkämmistä EU aikana... arviot siis arvottamatta päätösten sisältöjä mitenkään

Kuten jo tuossa ylhäällä totesin, Lipposen ja Kataisen hallitusten vertailu on suht turhaa erinäisistä syistä johtuen.
 

Wristlock

Jäsen
Ja toinen tärkeä huomio, Lipposen molemmat hallitukset operoivat vahvassa taloudellisessa myötätuulessa eli oikeasti vaikeita leikkauksia ei tarvinnut enään tehdä, Viinanen ja Aho oli jo hoitaneet pahimmat pois alta.

Lipposen hallitukset tekivät nimenomaan erittäin kovia ja vaikeita leikkauspäätöksiä, jotka kohdituivat ns. kaikkein heikompiosaisiin eli leikattiin mm. eläkkeitä, lapsilisiä, kotihoidontukea jne. yms. ja kaikkiaan menoleikkaukset olivat yhteensä 4% BKT:sta. Tänä päivänä tuo tarkoittaisi n. 8 miljardin menoleikkauksia. Paljonko Katainen sai aikaiseksi ja mikä on nykyisen hallituksen tavoite?

Kuten jo tuossa ylhäällä totesin, Lipposen ja Kataisen hallitusten vertailu on suht turhaa erinäisistä syistä johtuen.
Niin on. Epäreilua vertailla kyvykästä pääministeriä kyvyttömään pääministeriin. Kysy vaikka Sauli Niinistöltä, kumpi on kovempi jätkä, Lipponen vai Katainen.
 

TomiP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, Suomi
Leikkaukset esim. lapsilisiin ei mitenkään kategorisesti kohdistu heikompiosaisiin. Kyllähän kaikista hyväosaisimmat lisääntyvät useammin kuin kaikista heikompiosaiset.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Unohdat aivan täysin sen kriittisen eron Lipposen ja Kataisen hallitusten välillä. Lipposen aikana SDP oli vahva ja tiukasti Lipposen hanskassa, se pystyi runnomaan läpi ns. vaikeita päätöksiä. Urpilaisen/Rinteen aikana SDP on täysin sekaisin ja se on tehnyt hallituksessa ollessaankin oppositiopolitiikkaa eli jarruttanut aivan kaikessa, kuten Soininvaarakin on todennut.

En unohtanut noita asioita vaan mielestäni jopa korostin niitä. Sdp oli vahva koska sillä oli vahva puheenjohtaja. Sisäiset paineet olivat kyllä suuret ja puolueen sisältä vaadittiin "vasemmistolaisempaa politiikkaa" mutta Lipposella oli kykyä viedä vaikeita asioita loppuun toisin kuin nykyisillä johtajilla. Suuntaus räyhäkkäämpään politiikkaan alkoi jo Heinäluoman aikana. Huipentumana oli tuolloin se, että valtiovarainministeri Heinäluoma alkoi lupailla miljardiluokan lisäsatsauksia palveluihin samaan aikaan kun oma ministeriönsä laski että Suomella on paikattavana neljän miljardin euron rakenteellinen budjettialijäämä. Urpilainen ilmeisesti sai jonkinlaisen "herätyksen" rakenteellisten uudistusten välttämättömyydestä minkä johdosta ay-papisto sitten syrjäytti hänet ja asetti tilalle Rinteen.
 

Ostoskassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
...Kyllähän kaikista hyväosaisimmat lisääntyvät useammin kuin kaikista heikompiosaiset.

Lähdettä tälle?

Tilastokeskuksen mukaan 17 prosenttia lapsista kuului pienituloisimpaan viidennekseen vuonna 2011. Suurituloisimpaan kuului alle 16 prosenttia lapsista. Yksinhuoltajaperheiden lisääntyminen on pitkälti vaikuttanut siihen, että lapset ovat siirtyneet tulojakaumalla alaspäin.

Tästä tilastokeskuksen artikkeliin: Lapsista yhä useampi kuuluu pienituloiseen perheeseen
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös