Puolivälieräsarja kevät 2012: KalPa - Blues

  • 61 002
  • 205

Zorba

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Johan tätä on odoteltukin, että KalPan puolivälierävastustaja selviäsi. Runkosarjan voittaja KalPa saa siis vastaansa runkosarjan yhdeksännelle sijalle päätyneen Bluesin, joka selvitti Villi kortti-kierrokselta tiensä jatkoon.

Kuopiossa on ehditty keskittyä puolivälieriin jo reilun viikon ajan, on käyty rentoutumassa Tahkolla ja otettu kuppia ja scoutattu vastustajaa. Blues sen sijaan ei ehdi montaa päivää puolivälieriä miettimään ennen kuin pelit alkaa. Tiivistahtisen runkosarjan lopun jatkeeksi tuli kolme villi kortti kierroksen ottelua ja välissä on vain yksi huilipäivä ennen urakan jatkumista. Puolivälierien avauskierros on Bluesille jo yhdeksäs ottelu tässä kuussa eikä tahti jatkossa helpotu yhtään. Vireystilaan vaikuttaa myös pitkä välimatka ottelupaikkakuntien välillä (395km). Onkin mielenkiintoista nähdä väsähtääkö Blues sarjan loppupuolella. Tosin KalPa saattaa taas antaa edun vastustajalle ajelemalla säästöjen takia bussilla, kun Blues suihkii taivaalla.

KalPan peli ei ole vuodenvaihteen jälkeen ollut enää niin lennokasta kuin syksyllä. Maalivahtiosaston epävarmat otteet ja loukkaantumishuolet pistivät paketin sekaisin eikä se ole oikein vieläkään kasassa, vaikka runkosarjan voitto pystyttiinkin nappaamaan. Onneton sentterikaarti on kenttäpelaajien osalta suurin kompastuskivi. KalPan menestys tulee riippumaan pitkälti siitä, palaako Matti Kuparinen alkukauden tasolleen ja jatkuuko Jasse Ikosen viime aikojen liekehtiminen. Tommi Miettisen otteiden parantumisesta viime aikoina ovat jotkut valheellisesti yrittäneet raportoida, pudotuspeleissä pitäisi alkaa näkyä muillakin kuin puusilmillä se parannus. Puolustuksessa on ainakin ensimmäisissä otteluissa iso aukko, kun Adam Masuhr on aivotärähdyksen takia sivussa.

Tällä kaudella kohtaamiset ovat menneet seuraavasti:
27.10. Blues - KalPa 2-1
19.11. KalPa - Blues 2-1
07.12. KalPa - Blues 3-2
21.02. Blues - KalPa 4-2
08.03. KalPa - Blues 3-1

Tasaista on ollut ja pelkkiä kotivoittoja on nähty. KalPan kannalta olisi tietty toivottavaa, että sama trendi jatkuu.
 

öRRi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Calgary Flames
Milloinka Bluesin kotipeleihin tulee liput myyntiin? Tekis hyvää päästä etäkannattajana katsomaan playoff kiekkoa pitkästä aikaa kun muuten tullut vähän laiminlyötyä kannattajan velvollisuuksia tällä kaudella :P .
 

Lauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues & Devils
Runkosarjan voittaja KalPa saa siis vastaansa runkosarjan yhdeksännelle sijalle päätyneen Bluesin

Faktat haltuun, Blues oli runkosarjan 8.

Jokainen voitto KalPaa vastaan on plussaa, mutta vahva luotto löytyy, että kova vastus annetaan.

Mielenkiintoista nähdä KMK KalPan maalissa Bluesia vastassa. Viime kerralla playoffeissa suli pahasti Kärppiä vastaan välieräsarjassa, joten pään kestävyydestä ei voi sanoa mitään. Ja on siellä ongelmia Koskisella ollut runkosarjassakin.

Bluesilta maalissa ensimmäiseen peliin kaiken järjen mukaan Ore.
 

Zorba

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Faktat haltuun, Blues oli runkosarjan 8.
Niinhän se olikin, miksiköhän minä silti kirjoitin kirjoitin muuta vaikka tämän tiesin. Noh, virheitä sattuu, kiitos korjauksesta.
 

molari

Jäsen
KMK on Bluesin sauma sarjaan - siis, jos on yhtä huono kuin aikanaan Bluesissa Kaanit ja Kärpät sarjoissa - käytännössä jokainen veto siniseltä meni längistä sisään. Kaani-sarjakin venyi 7 peliin.

Mites tää Kalpan toinen mv ja mitä KMK:lle tapahtui runkkarin aikana, alussa pelasi useamman 0-pelin, sarjan lopussa, kun jokusen pelin näin, oli todella epävarma ja huono.

Torstaina ryöstö Niiralasta, niin snadi yllätys mahdollista - eihän kukaan viime vuonnakaan Bluesiin uskonut.
 

costi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues, #33 Timo Hirvonen
No nyt tarjoillaankin etäfanille oikein makeaa mahan täydeltä, kun matseihin on matkaa vain kivenheitto. Hyvässä muistissa on viime kevään viides välierä Jyväskylässä ja mielellään saman huuman kokisi tänä vuonna Niiralan montussa.

Mihin katsomoon vierasjoukkueen fanit on normaalisti sijoitettu Niiralassa?
 

Reznik

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Kolmella ketjulla painava Lukko olisi varmasti ollut helpommin väsytettävissä pitkässä sarjassa, mutta tuntuisi että Blues jaksaa kyllä duunia tehdä. Toinen juttu tuleeko sitten niitä maaleja, vaikka tänään purskahtikin kunnolla.

Runkosarjassa kotijoukkue juhli kaikissa viidessä kohtaamisessa ja voitot KalPalle 3-2. Hyvä lähtökohta siis sarjaan, mutta toisaalta erittäin tiukkoja vääntöjä odottelen. Laajuutta ja taitoa onneksi ainakin hyökkäysrosterista löytyy, joten jospa se tarvittava ero kaivetaan esille. Koskinen joo pieni kysymysmerkki, mutta ei kai me tällä(kään) sektorilla hävitä jos verrataan vastapuoleen. Galbraith jatkanee maalissa kuitenkin, vaikka vaihdettiin tänään pois?

Eipä tässä ihmeempiä keksi, yv kuntoon koska sitä ainakin pitäisi olla tarjolla Blues-Lukko sarjan perusteella. Mitään läpihuutosarjaa en kyllä odottele todellakaan, mutta jatkoon mennään tottakai.


Mihin katsomoon vierasjoukkueen fanit on normaalisti sijoitettu Niiralassa?

A6 näkyy olevan. Seisomakatsomo siis. Siinä lähellä luulisi istumapaikkojakin olevan vapaana.
 

kiljander

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo. Susijengi. LAL. UTA. SoJy.
Lähtökohta

Siis Kalpa lähtee tottakai tähän sarjaan selvänä ennakkosuosikkina, ja se tyypillisesti sopii Bluesille. Kuten viime vuonna samassa tilantessa, nytkään espoolaisilla ei ole tässä kuin voitettavaa.

Uskon että Blegi jaksaa kyllä taistella, mutta KalPa on vaan todella hyvä kiekollinen ja levännyt joukkue. Lähtökohtaisesti jatkoon sarjasta menee KalPa ellei kuopiolaisilla henkisellä puolella, suosikkina, kantti petä - sitä toki toivotaan täällä hartaasti.

Bluesin iskun paikka on heti eka peli Kuopiossa jos kalakukoilla olisi vähän pelituntuma hakusessa ja mellä hyvä lämpö vielä päällä.
 

Willis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalevan Pallo
Hienosti Blues klaarasi tiensä Kuopijoon, tervetuloa. Ihmeen paljon on lippuja torstaille vielä saatavissa, näinköhän menee edes 4000 rikki. Toivottavasti saadaan kuitenkin hieno sarja ja tunnelmaa molempiin halliin.

Kalikalta toivon oikealla tavalla rentoa mutta varmaa pelaamista intensiteettiä unohtamatta – yhtään vaihtoa ei saa löysäillä. Bluesille taisi olla tänään kahdeksas peli kahteen viikkoon, mikä ei voi olla näkymättä kun pelejä on jatkossakin vähintään joka toinen päivä. Veikataan KalPa 4-1 jatkoon sarjalla v-v-h-v-v.
 

IJR79

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, HIFK
Jahas. Ennustus kävi sitten toteen ja ainakin tätä KalPa-fania hemmotellaan, kun Blues tuli puolivälierävastustajaksi. Vierasottelut voi käydä katsomassa paikan päällä Baronalla ja kotiottelut vissiin näkee Urho Totalilta / Nelonen Pro:lta.

Tämän sarjan ratkaisu on lopulta kolmessa kirjaimessa. Nämä taianomaiset kirjaimet ovat tietysti "KMK" ja sarjan ratkettua joko Espoossa tai Kuopiossa kiitellään Mikon "otteita" / otteita. Miedon lisämausteen tähän tietysti tuo vielä Koskisen vahvahko Blues-tausta.

Blues on hyvänä playoff-joukkueena aivan loistava testi KalPalle tässä vaiheessa ja mielestäni loppukevät kulminoituu pitkälti tähän sarjaan. Jos Blues vie, KalPa ei ansainnut tältä kaudelta kuin sen runkosarjapytyn. Jos KalPa taasen vie, tie voi olla auki pitkällekin.

Mutta mitäpä tässä sen kummempia vielä tässä vaiheessa jaarittelemaan. Tsemppiä molemmille joukkueille, tehkää tästä reilu ja hieno sarja. Samaa toivon tietysti myös faneilta.
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Lähtökohtamielessä tässä nähdään toisinto viimekauden Ässät-Blues sarjasta. Runkosarjassa sarjan häntäpään joukkueilta jättipotin pisteitä kerännyt sapluunajoukkue kohtaan kolmen säälipelin painaneen ja hurmoshenkisen Bluesin. KalPa ehkä vie yhden kotipelin, mutta Bluesille menee viimeistään viidennessä pelissä.
 

Mustis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuopion Palloseura, Kalevan Pallo
Lähtökohtamielessä tässä nähdään toisinto viimekauden Ässät-Blues sarjasta. Runkosarjassa sarjan häntäpään joukkueilta jättipotin pisteitä kerännyt sapluunajoukkue kohtaan kolmen säälipelin painaneen ja hurmoshenkisen Bluesin.

Ei pidä paikkaansa: Pelicans, Ässät ja Kärpät olivat KalPalle vaikeita vastustajia ja ne veivät keskinäiset kamppailut selkeästi. Muita pistettiin kunnolla peppuun tai väännettiin tasaväkisesti. Faktat siis kuntoon.

Tasaiseen sarjaan uskon, sillä runkkarimatsit olivat tiukkoja vääntöjä. Jännää on!
 

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
Vireystilaan vaikuttaa myös pitkä välimatka ottelupaikkakuntien välillä (395km). Onkin mielenkiintoista nähdä väsähtääkö Blues sarjan loppupuolella. Tosin KalPa saattaa taas antaa edun vastustajalle ajelemalla säästöjen takia bussilla, kun Blues suihkii taivaalla.

Onko tähän taivaalla suihkimiseen jotain faktatietoa? Sillä vaikka Blues oletettavasti lentääkin ensimmäiseen kohtaamiseen lyhyen palautumisajan takia, en usko, että käyttävät jettiä kaikkiin vierasmatseihin lähdettäessä, koska rahat ovat tiukassa...
 

DelMonte

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim, KalPa
Se on ihan KMK:sta kiinni millainen sarja tästä tulee. Joko kivinen tai helvetin kivinen, mutta eiköhän tästä vielä jatkoon mennä.
 

Zorba

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Onko tähän taivaalla suihkimiseen jotain faktatietoa? Sillä vaikka Blues oletettavasti lentääkin ensimmäiseen kohtaamiseen lyhyen palautumisajan takia, en usko, että käyttävät jettiä kaikkiin vierasmatseihin lähdettäessä, koska rahat ovat tiukassa...
Ei ole faktatietoa. Oletin Bluesin toimivan näin, sillä se olisi hyvin järkevää. En tullut ajatelleeksi, että Espossakin rahan polttamisen hullut päivät ovat tosiaan jo ohi. Palautumisajat ovat muuten jatkossakin aivan yhtä lyhyet kuin ensimmäiseen peliin, pelitahti on sarjan loppuun asti sama: joka toinen päivä pelataan.

KalPahan antoi viime vuonna Lukolle suuren edun, kun ottelusarjan viides ottelu pelattiin Raumalla ja kuudes ottelu oli heti seuraavana päivänä Kuopiossa. Lukko lensi suoraan Kuopioon ja KalPa körötteli bussilla. Se kuudes peli vielä voitettiin, mutta seitsemännessä alkoi sitten väsy näkyä.
 

Enslaved

Jäsen
Onko tähän taivaalla suihkimiseen jotain faktatietoa? Sillä vaikka Blues oletettavasti lentääkin ensimmäiseen kohtaamiseen lyhyen palautumisajan takia, en usko, että käyttävät jettiä kaikkiin vierasmatseihin lähdettäessä, koska rahat ovat tiukassa...

Marjamäki kertoo Iltalehden sivuilla, että lähtevät tänään kohti Kuopiota. Vaikea kuvitella, että lentäen sinne menisivät. Eiköhän ne perinteisesti bussilla kulje.

Samanlainen salama-alku huomenna kuin eilenkin niin on heti kättelyssä Koskinen murrettu. Siinä on sarjavoiton mahdollisuus. Kalpa voi ehkä jäädä tässä ekassa pelissä vähän ihmettelemään miten voitontahtoinen joukkue Blues onkaan. Paitsi Clarke, vaikka kai tuokin kaikkensa yrittää, mutta liike ei vaan riitä mihinkään. Toivottavasti eilisen kaltaiset puolustuspään virheet jäi myös eiliseen peliin. Kalpaa vastaan ei voi päästää kolmea maalia kymmenessä minuutissa. Luotto omiin on kova!
 

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
Palautumisajat ovat muuten jatkossakin aivan yhtä lyhyet kuin ensimmäiseen peliin, pelitahti on sarjan loppuun asti sama: joka toinen päivä pelataan.

Ah, jotenkin muistin, että kolmas ja neljäs peli olisi pelattu peräkkäisinä päivinä, mutta nyt ei näin tehdäkään. My mistake. Mitä tulee tuohon Marjamäen kommenttiin, niin miksi se ei voisi tarkoittaa sitä, että lentävät? Vaikka itse kyllä uskonkin bussin olevan todennäköisempi vaihtoehto.
 

Zorba

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Ah, jotenkin muistin, että kolmas ja neljäs peli olisi pelattu peräkkäisinä päivinä, mutta nyt ei näin tehdäkään. My mistake.
Itse asiassa my mistake. Viides ja kuudes peli pelataan peräkkäisinä päivinä, mikäli sarja sinne asti venyy.

Allekirjoittaneella alkaa näemmä univelka vaikuttamaan vireystilaan, niin monta huolimattomuusvirhettä sattunut jo tähän ketjuun kirjoittaessa, että taitaa olla parasta kirjoitella tänne seuraavan kerran vasta kunnon yöunien jälkeen.


Historiatilastoja tähän loppuun kuitenkin:

Runkosarjan voittaja on pudonnut puolivälierissä vain kaksi kertaa. Keväällä 1998 Kiekko-Espoo pudotti TPS:n ja keväällä 2001 Kärpät pudotti Jokerit.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Minun mielestäni Mikko Koskisen roolia liioitellaan tässä ketjussa ja erityisesti siinä miten huono hän on. Bluesin Galbraith loukkaantui eilen, joten vaikka Koskinen ei parhaaseensa yltäisi, niin silloinkin vastakkain olisivat Ore ja Toivonen, joka olisi lähtökohtaisesti tasainen kaksintaistelu.
 

verikuut

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suonen Veto
Jaahas, olisko se minun vuoro tarjoilla jotain asiavirhettä espoolaisten korjattavaksi?

Kirjoitin jo aiemmin johonkin ketjuun jotakuinkin, että ihan sama kumpi tulee vastaan, KalPa menestyy ja tippuu enemmänkin oman pelitapansa kuin vastustajan mukaan. Toki sarjassa on myös näitä, jotka kepittelevät KalPan aina ja iankaikkisesti, mutta nyt tarjolla olleista ei kumpikaan tuohon ryhmään kuulu. Pakko luottaa siihen, että Bleg väsyy ja KalPa jaksaa luistella läpi sarjan. Tai jos nyt KalPa edes antaisi jonkunlaisen vastuksen, ettei nyt ihan Ässien tasolle vajottaisi.
 

molari

Jäsen
Minun mielestäni Mikko Koskisen roolia liioitellaan tässä ketjussa ja erityisesti siinä miten huono hän on. Bluesin Galbraith loukkaantui eilen, joten vaikka Koskinen ei parhaaseensa yltäisi, niin silloinkin vastakkain olisivat Ore ja Toivonen, joka olisi lähtökohtaisesti tasainen kaksintaistelu.

Monella Bluesin kannattajalla on vaan muistissa KMK:n epävarmuus poffeissa - Kaanit oli lähellä olla eka joukkue, joka selviää sääleistä jatkoon - sarjahan venyi 7:teen peliin ja suurin piirtein yhtä monta maalia meni KMK:lle längistä sisään siniviivalta em. sarjassa, joka kerta, kun Latvalan veto lähti, lurahti kilo paskaa housuihin/oli pakko laittaa silmät kiinni.

Sitä seurasi sitten ehkä yksi parhaista poffisarjoista Näätiä vastaan, jossa mätettiin maaleja puolin ja toisin. Osansa viihdyttävän sarjan häviämisessä oli kyllä Bluesin mikkihiiripuolustuksella, mutta ei KMK tuossakaan sarjassa vakuuttanut, kuten ei myöskään sarjan jälkeen pelatussa pronssipelissä Kalpaa vastaan.

Eli Bluesin sauma lienee KMK ja Kalpan "alamittainen" puolustus, Landonin poissaolo ilmeisesti Kalpan alakerrassa näkyy.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Se oli se toinen tanskalainen. Galbraith tosin hieman loukkaantui siitä, kun joutui vaihtoon ;-)
Näinhän se tosiaan meni. Urhon selostajatha kommentoivat ennen peliä tai heti alussa, että jos olisi viisi vuotta sitten joku sanonut että pleijareissa kohtaa kaksi Tanskalaista veskaa, niin eihän sitä olisi uskonut kukaan. Tämä hieman huvitti siinä vaiheessa kun kumpikin ko. veskoista oli vaihdossa ekan erän loppupuolella.

Monella Bluesin kannattajalla on vaan muistissa KMK:n epävarmuus poffeissa - Kaanit oli lähellä olla eka joukkue, joka selviää sääleistä jatkoon - sarjahan venyi 7:teen peliin ja suurin piirtein yhtä monta maalia meni KMK:lle längistä sisään siniviivalta em. sarjassa, joka kerta, kun Latvalan veto lähti, lurahti kilo paskaa housuihin/oli pakko laittaa silmät kiinni.

Sitä seurasi sitten ehkä yksi parhaista poffisarjoista Näätiä vastaan, jossa mätettiin maaleja puolin ja toisin. Osansa viihdyttävän sarjan häviämisessä oli kyllä Bluesin mikkihiiripuolustuksella, mutta ei KMK tuossakaan sarjassa vakuuttanut, kuten ei myöskään sarjan jälkeen pelatussa pronssipelissä Kalpaa vastaan.
Pelicans ja Kärppä-sarjat ovat muistissa ja olen samaa mieltä noiden viihdyttävyydestä ja ymmärrän että Blues-kannattajat muistavat Koskisen epävarmuuden, mutta luulisi että maalivahtien epävarmuus eiliseltä olisi vielä paremmassa muistissa. Kakkospeliä en nähnyt, mutta jonkun ei niin mairittelevan kommentin mv-pelistä kuulin.
 

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
Kakkospeliä en nähnyt, mutta jonkun ei niin mairittelevan kommentin mv-pelistä kuulin.

Blues-Lukko sarjan kaksi ekaa ottelua olivat maalivahtien juhlaa, jos siitä puhuit? Eilen oli tosiaan vähän eri ääni kellossa, mutta ei noista maaleista voi montaakaan laittaa maalivahtien piikkiin, jos yhtään. Kakkoskiekkoja, maalin eteen unohtuneita vastustajia, hienoja yksilösuorituksia...
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Pelicans ja Kärppä-sarjat ovat muistissa ja olen samaa mieltä noiden viihdyttävyydestä ja ymmärrän että Blues-kannattajat muistavat Koskisen epävarmuuden, mutta luulisi että maalivahtien epävarmuus eiliseltä olisi vielä paremmassa muistissa.
En muista eilisestä mitään ja haluan jo tässä vaiheessa pahoitella KalPa-faneille putoamista puolivälierissä hienon runkosarjan jälkeen. Ja sit mä heräsin..

KalPalla on puolellaan kotietu. Blues on ollut heikko vierasjoukkue ja vahva kotijoukkue, kuten Lukko-sarjakin osoittaa. Myös Bluesin ja KalPan väliset runkosarjakohtaamiset päättyivät joka kerta kotivoittoihin, joka vielä vahvistaa tätä käsitystä. Bluesilla on pelituntuma parempi kuin KalPalla, kun taas KalPa on levänneempi. Ts. 1. ottelun 1. erässä Bluesilla on tässä etu puolellaan. Mikäli Blues ei saa lannistettua KalPaa, alkaa se pitkässä juoksussa kääntymään KalPalle yhä vahvemmin. Tämä siitäkin huolimatta, että Erikson otti eilen strategisesti loistavan 2+10 minuutin jäähyn 2. erässä ja pääsi lepuuttamaan itseään. Aika velmu on joo.

Ylivoimapelaaminen on molemmilla ollut heikkoa. KalPalla jopa yllättävän heikkoa, kun sitä peilaa sarjasijoitukseen. Pieni etu kuitenkin KalPalle. Alivoimapelaamisessa onkin sitten jo valtava ero KalPan hyväksi. Erikoistilanne pelaamisessa(kin) KalPalla on etu puolellaan.

En jaksa noita yksilöitä lähteä vertailemaan kahdesta syystä. Ensinäkään en tunne KalPaa kovinkaan hyvin ja toiseksi pelaaja vs. pelaaja -vertailu johtaa yleensä turhanpäiväiseen juupas eipäs väittelyyn.

Vaikka Blues ei missään nimessä ole ennakkosuosikki tähän sarjaan, on meillä kuitenkin saumat päästä jatkoon. Altavastaajana on hyvä pelata. Lisäksi KalPalla voi (huom. voi) mennä pasmat sekaisin, jos Blues voittaa ensimmäisen tai toisen pelin ja pistää hulinaksi siinä toisessa.

Ennustan, että tämän sarjan voittaja ottaa mitalin. Ts. tämän sarjan voittaja ei ole välierien heikoin joukkue.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös