Puolivälieräsarja 2004-2005 Kärpät - Tappara

  • 24 501
  • 169

Rapukäsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kyllä tämä sarja on etukäteen ajateltuna niin Kärppien heiniä kuin vain voi olla. Mutta Tapparan toivonkipinä piilee kahdessa ensimmäisessä matsissa. Jossitellaan nyt vähän. Tapparalla saattaisi olla yllätyksen paikka ensimmäisessä matsissa Oulussa. Kärpät eivät pelanneet hetkeen ja Tappara onnistui tärkeässä paikassa vieraissa. Jos tästä ottelusta tulisi voitto, niin se antaisi lisää uskoa heti seuraavana päivänä pelattaavaan Hakametsän taistoon. Jos tämä skenaario toteutuisi, niin johan alkaisi koojiin nokka helottamaan ja alahuuli väpäjämään. Jos ensimmäisestä matsista ei tule voittoa, niin sarja mennee Kärpille 4-1.

Tappara ottaa ainakin yhden ns. tilastovoiton. Eihän me nyt kahta kautta voida pelata ilman voittoa Kärpistä.
 

Polliisi

Jäsen
Suosikkijoukkue
#28
Jaa, siellähän alkaa pelit. Hieno juttu, että Tappara tuli vastaan, koska se oli noista kolmesta kaikista mielenkiintoisin vastustaja, ja JYP- ja Ässät-matseja on muutenkin nähty Raksilassa jo tarpeeksi tälle kaudelle. Kärpät oli runkkiksen viimeisellä viikolla ilmeisen kovassa vireessä, itsellä jäi loman takia pelit seuraamatta. Vielä kun materiaalierokin on suhteellisen suuri, niin hyvältä näyttää, tosin eipä tämä ennakkosuosikin asema ole oikein sopinut Kärpille.

Eiköhän me tämä sarja kuitenkin hoideta, ei yksi Lehto tai Raycroft voi Kärppiä pysäyttää, toivottavasti ainakaan. Niemisen Ville onkin sitten aivan eri asia, sieltä suunnalta voi tulla ihan mitä tahansa ja onkin hienoa, että tätä persoonaa nähdään Oulussa ainakin vielä kahden pelin ajan. Toinen asia, mikä hieman huolestuttaa, on Kärppien fyysisyyden puute. Tapparalla on kuitenkin aika isokokoinen (Kossu, Myli etc.) rosteri edelleenkin, vaikka Rautakorpi ei olekaan enää / vielä penkin takana.

Veikataan, että Kärpät vie sarjan voitoin 4-1, Tappara voittaa yhden matsin Hakametsässä.
 

GT

Jäsen
Suosikkijoukkue
ACO
Jahas, sieltä tulee kirvesrinnat vastaan. Ompa hemmetin mukava homma, peen ja muiden JYP-inisijöiden provoilua ei kukaan olisikaan jaksanut kuunnella.

Kaikki on kiinni yhdestä miehestä. Jos Mika Lehto jatkaa samanlaista torjuntatyöskentelyä, on Tapparalla mahdollisuus laittaa hallitseva mestari todella koville. Kärppien hyökkäysarsenaali on kahta pykälää JYPin nallipyssyjä tasokkaampi, joten tamperelaisten jatkoonpääsy vaatii ihmetorjuntoja.

Kärpät vie 4-1.
 

hermano

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät. Kiekko-Laser.
Tervetuloa Tappara

Hyvä näin. Niillä runkosarjavoitoilla tekee tosin tässä sarjassa yhtä paljon kuin Anita Hirvonen meikkipussilla. Ei paljoa auta. Tappara on vienyt kolme edellistä sarjaa, joten nyt on stna parempi olla meidän vuoro. Jos toisin käy, syntipukki on valmiina ja kivitetään Turkuun valoa nopeammin.
 

reila

Jäsen
Suosikkijoukkue
lukko
kärpät ylivoimainen?

Alkuun täytyy todeta, jos Lehto jatkaa hyvin ja Tappara voittaa heti, sarjasta tulee tasainen. Näin tuskin kuitenkaan käy. Pitkässä sarjassa Kärppien paineet kasvavat, mutta toisaalta Tapparan jalat painavat kovan tahdin ja playoff karsinnan vuoksi.
Kärpäthän vyöryttää neljällä kentällä, se on liikaa Tapparalle.

Mikä on Kärppien motivaatio? Tätä kysymystä esitetään Suomessa aina kun edellinen mestari lähtee puolustamaan mestaruuttaan. Kysymyksen voi sanoa ääneen kesällä,mutta kun joukkue on vaihtanut valmentajaa sekä voitti runkosarjan, tuskin siihen täytyy vastata keväällä.

Jos Tappara jää puolustuskannalle voi sarjan puhaltaa poikki heti. Tapparan on pakko myös hyökätä, mutta pystyykö se siihen riittävän usein ja jaksaako se koko sarjan? Sen on pakko voittaa heti alussa.

Kärpillä on pitkä tauko, ennen sitä lentokunnossa, se voi vaikuttaa ensimmäisessä pelissä. Toisessa pelissä tuskin enään.
Ylivoima on kärpillä parempaa joten Tapparan pelkkä puolustaminen roikkumisineen on liian haastava tehtävä.

Laajempi materiaali ja fyysikan lajit ratkaisevat voiton Kärpille.
4-1 tai 4-2. Tuskin Tappara ilman voittoa jää. Siellä on nyt hyvä meininki vaikean kauden loppupuolella. Nieminen ja Lehto ovat ratkaisevia muutaman voiton takana.

Kuinkahan monta playoff karsinnasta tulevaa joukkuetta tiputtaa kärkijoukkueita? Suomessa on yleensäkin suhteellisen harvinaista, että sijat 7 ja 8 ovat yllättäneet sijat 1 ja 2. Tulevaisuudessa todennäköisesti vielä harvemmin.
 

amok

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Päälimmäiset

Kävin kostoksi mulkoilemassa JYP-Tappara viimeisen väännön parin tuopin kera. Täällä moni puhuu Kärppien hyökkäysarsenaalista vastaan Lehto. Totta, Lehto pelasi vakuuttavan pelin ja siinä kieltämättä on yksi tämän sarjan ratkaisuja.

Mutta laitetaampa tyrkylle myös toinen kulmakivi, kulmapelaaminen. Jos liike loppuu Kärpillä niin Tappara vie kulmaväännöt ja maalinedusta painit, kaikki. Pystypainissa tuo porukka näytti ylivoimansa JYPiä vastaan. Jypillä oli vaikeaa saada ukkoa maskiin ylivoimalla ja tasakentällisin. Ilmeisesti taitoa ei ollut rakentaa oikein ajoitettua liikkuvaa maskia vaan sinne mentiin usein päivystämään koko hyökkäyksen ajaksi, huonolla menestyksellä. Jotenkin näin loppuillasta jo hieman samentunein silmin kuinka jäähyherkkä tuo Tapparan puolustus on jos sitä lähdetään haastamaan lähes Tammisen "60min paine" -kaahailulla.

Silti suurimmaksi kysymykseksi tässä sarjassa näen Kärppien oman pelisysteemin. Eli onko malttia/halua hieman yksinkertaistaa omaa peliä varsinkin kotikaukalossa. Näpertelyyn ei ole pleijareissa varaa ja yksinkertaistamisella Tappara meni tuosta edellisestäkin parista jatkoon. Viuhkolan -kentän on jätettävä se viimeinen syöttö pois vaikka vastassa on hyvä maalivahti.

Parissa viimeisessä pelissä nähtiin sellainen maskipelaaminen Kärppien puolesta, että empä muista sellaista Kärppäpakassa hetkeen olleen. Kyllä sillä parempikin maalivahti kaadetaan. Liittyy juuri pelin yksinkertaistamiseen ja sopii Kärpille, koska viivassa sitä tulivoimaa pitäisi olla (Lehtonen, Bume, Niinimaa...).

Jo pelin viihtyvyyden takia Kärppien pitäisi pitää vauhti ja tuomarin pitäisi uskaltaa viheltää rikkeet.

Aika luottavaisin mielin Raksilaan perjantaina.

EDIT:

Tapparan on pakko myös hyökätä, mutta pystyykö se siihen riittävän usein ja jaksaako se koko sarjan?

Ei kyllä kannattaisi ainakaan Raksilassa mihinkään normaaliin hyökkäyspeliin Tapparan lähteä. Vaikuttaa lähinnä tyhmyydeltä kuin elinehdolta. Samanlaista harppuunaa kuin JYPiä vastaan viimeisessä pelissä. Ns. paikoista maalit -tyylillä.
 
Sarjaa ei vielä ole pelattu.

Toki Kärpät on valtava ennakkosuosikki. Sillä on Tapparaan verrattuna ylivertainen materiaali ja takana ehjä runkosarja. Tapparalla ei pitäisi olla mahdollisuuksia kuin yhden pelin voittamiseen, jos siihenkään. Tämä on kuitenkin urheilua ja lähes mitä tahansa voi tapahtua. Ei siis vielä sössötetä mistään neljä-nollasta.

Tapparan valmentajana minä laittaisin kaikki panokset kotiotteluiden varaan, sielläkin toki puolustuksen kautta pelaten, painien, kahvaten ja karvaten. Vieraissa voittoon tarvittaisiin jo niin paljon onnea ja Kärppien pakan täydellistä sekoamista, ettei siihen jaksa sarjan tässä vaiheessa uskoa. Mutta jos mentäisiin sarjan seitsemänteen peliin...

Lehto on taas tukkinut epäilijöitten suut ja osoittanut todellisen tasonsa. Samanlaisia otteita vaaditaan jatkossakin - historia osoittaa, että se on mahdollista. Raycroftkaan ei ole läheskään niin huono, kuin miltä Jkylässä näytti. Neljän kentän prässi päälle, katsotaan riittääkö se mihinkään. Kova on vastus, kovempi kuin aikoihin.
 

reila

Jäsen
Suosikkijoukkue
lukko
Olen samaan mieltä ajatuksiesi kanssa. Tapparan kannatta hyökätä eli "harppuunoilla". Mutta sen ei kannata hyökätä aina niin, sen on pakko siirtää ottelun painopiste pidemmäksi aikaa Kärppien päätyyn. Jos se vain nopeasti hyökkää ja palaa alas niin se joutuu liian usein suureen paineeseen. Tapparan on saatava myös Kärpät vetäytymään, tämä on pitkän sarjan voittamisen elinehto. Ei tarvitse pitää kiekkoa minuuttikaupalla, mutta oikeassa kohdassa ja näin aiheuttaa vaikeuksia Kärppien peinrakentelulle. Eli kiekkoa halliten Kärppien päätyynmyös.

Kärppien pelitapa saattaa olla liian hyökkäysvoittoinen jos Tappara vetäytyy. Silloin ne harppuunahyökkäykset toimivat. Kyse on pelin kääntämisen nopeudesta ja siitä pystytäänkö niistä ratkaisemaa.

Totta on se, että maskipelaaminen korostuu ja siellä ratkaistaan merkittävä osa pelin voitosta.

Toisaalta Tapparan pakkien pitää päästä hyökkääjiin kiinni, jos Kärpät pelaa kiekkoa päätyyn niin Tapparan pakkeihin kohdistuu kova paine. Ja Kärppien materiaali riittää tähän 4 kentällä. Jos Tappara alkaa liikaa peruutella.
 

Black Adder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, The Original Six
Aika luottavaisin mielin sarjaan ollaan lähdössä, allekirjoittanutkin, sillä kauden loppupuolen pelit olivat jo suhteellisen hyvää kiekkoa. Mutta mutta... On vaan jäänyt liiankin hyvin mieleen menneiltä kausilta Kärppien käynnistymisvaikeudet pleijareissa.

Lehdon huippupelaaminen JYP-sarjassa tiiviin viisikkopuolustuksen takana ei yllätä. Amok tuossa jo kertoikin millaisella vastahyökkäystaktiikalla Tappara oli liikkeellä. Tapparan siniviivan lihamuuristahan ei mennä kiekon kanssa läpi vaikka olisi millaisia polkukoneita joukkue pullollaan. Eli kiekko päätyyn ja perään. Se onkin toinen juttu tuleeko kulmasta ulos "eero" vai "saravo" - nämä pelaajat kuvastavat joukkueitaan aika hyvin.

Sitten niitä tuttuja elementtejä Kärppien ensimmäisistä Play Offs peleistä:

- Jokisen Jussi tuhrii n kappaletta maalipaikkoja pelissä.
- Ensimmäisen kahden minuutin sisällä Bäckström imaisee yhden helpon, jonka jälkeen tosin ryhdistäytyy.
- Viuhkola pelaa todella puolustavasti eikä ketju saa aikaan oikein mitään.

Toivottavasti saadaan Raksilaan "hyvä" tuomari ja joukkue lähtee amokin teesein peliin. Ei mennä kulmiin nuhjaamaan vaan ajetaan suoraan maalille. Henkalle peliaikaa!

EDIT: Pakko vielä heittää komendi, että erään Ville Niemisen play offs pelaaminen on maailmankuulua ja tämän kaverin yrittäminen, jos kenen, tarttuu varmasti joukkuetovereihinkin. Bäckström saa parhaassa tapauksessa kaivella Villen ruhoa päältään useammankin kerran ottelusarjan aikana. Kestääkö polvi? Kestääkö hermo?
 
Viimeksi muokattu:

Unkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC
Jep! Ennakkosuosikkina lähdetään, mutta,mutta...
Luulempa että nyt pelataan Play Offs -kiekkoa: kaikki lähtee
erittäin tarkasta oman pään pelaamisesta, pelataan varovasti ja
pelit päättyy noin 3-2 tai 2-1 jatkoerien jälkeen.
Toivottavasti olen väärässä (taas kerran) ja rohkeata peliä löytyy. Tässä sarjassa ratkaisee KJ:n yläpää ja YV:n onnistuminen.
 

Goner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, NHL
Kyllähän tämä pitäisi olla Kärppien heiniä, sillä materiaalia riittää 3 hyökkäävään ja yhteen puolustavaan kenttään. Lisäksi jos Tappara jäähyilee noin paljon kuin Jypiä vastaan, ei Kärpillä pitäisi olla vaikeuksia sakottaa yv_eillä. MUTTA nyt pelataan pleijareita ja tunnetasollakin on merkityksensä. Tappara sai varmasti puhtia jatkoon pääsystään ja Niemisen Ville tsemppaa varmasti joukkuetta eteenpäin. Ikuisuuskysymys on myös se, miten tauko on Kärppiin vaikuttanut, ainakin ennen taukoa peli näytti kulkevan mukavasti.

Tapparan mahdollisuudet tässä sarjassa on Lehdon maaginen peli ja tiukka puolustaminen. Kärpät on kuitenkin siitä paha joukkue, että se ei yleensä turhaudu maalittomuudesta, koska mikä tahansa kenttä voi sen maalin vääntää. Tappara voi roikkumalla ja rikkomalla viedä kotipelinsä, mutta en jaksa uskoa Tapparan mahdollisuuksiin koko sarjan viemiseen. JOS Tappara kykenee viemään ensimmäisen ottelun Raksilassa, eli jos Kärpät ei ole alussa hereillä, voi tilanne muuttua. Mutta uskotaan ja toivotaan, että Kärppien tsemi jatkuu ja kasvaa kevättä kohden.

Realismi : Kärpät vie sarjan 4-1
Optimismi : 4-0 Kärpille
Pessimismi : 4-3 Kärpille
 

Lust4life

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Allekirjoittaneen on Tappara yllättänyt nyt niin monta kertaa tämän kauden aikana että en yksinkertaisesti uskalla veikata mitään tämän ottelusarjan lopputulemasta.

Kun olen odottanut uusia murskatappioita , on Tappara antanut pöllyä vaikka Kerholle tai Jokereille. Kun olen odottanut toista hyvää peliä putkeen, on tullut pataan niin että alaleuka väpättää. Meikäläisen todennäköisyyslaskelmat menivät viimeksi totaalipieleen kaikissa JYP-otteluissa.

Eli sanotaan näin että tsäänssit on 50/50. Joko Kärpät tekee sen mitä niiltä odotetaan tai sitten Tappara syöttää niille kakkaa neljästi peräkkäin.
 

axe

Jäsen
Mää toivon tältä sarjalta lähinnä sitä, ettei tarvitsisi vääntää siitä potkaistiinko jotakuta tai filmattiinko aiheettomia pelikieltoja, ettei kukaan miettisi pitääkö lähettää video liigan kurinpidolle syystä tai toisesta, ja että kun jotain ylilyöntejä ja kuohuttavia tapahtumia sitten kuitenkin tapahtuu, niin asioista -- siis asioista, ei niihin liittyvistä henkilöistä, tai niistä keskustelevista henkilöistä -- keskusteltaisiin paljon rakentavammassa hengessä kuin Tapparan ja JYPin välisessä sarjassa, jonka viestiketjut olivat välillä niin iljettävää menoa, että meni mielenkiinto koko hommaan. Hieno virke.
 

bundolo

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Pelikaanit, Chiefs, Flyers, Modena
4-1

Veiikaus:
4-1 kärpille menee. Tappara voittaa ensimmäisen kotiottelun!

Lehdon torjuntoja Kiekko-Keskisuomalaisen videoissa
Jos tuolla tasolla Lehto pelaa on kirvesrinnat kova pala Kärpille.
 
Suosikkijoukkue
Susanna Pöykiö
Viestin lähetti axe
Mää toivon tältä sarjalta lähinnä sitä, ettei tarvitsisi vääntää siitä potkaistiinko jotakuta tai filmattiinko aiheettomia pelikieltoja, ettei kukaan miettisi pitääkö lähettää video liigan kurinpidolle syystä tai toisesta, ja että kun jotain ylilyöntejä ja kuohuttavia tapahtumia sitten kuitenkin tapahtuu, niin asioista -- siis asioista, ei niihin liittyvistä henkilöistä, tai niistä keskustelevista henkilöistä -- keskusteltaisiin paljon rakentavammassa hengessä kuin Tapparan ja JYPin välisessä sarjassa, jonka viestiketjut olivat välillä niin iljettävää menoa, että meni mielenkiinto koko hommaan. Hieno virke.
Tervetuloa joukkoon. Olemme saaneet "nauttia" tuosta sanailusta siitä saakka, kun Ton Kärppiin siirtyi...

Niin ja ottelusarjasta? Avainasemassa ovat maalivahdit. Lehto ja Bäckström, ensimmäinen nousi PO:ssa tasolleen, jälkimmäinen RS:ssa, tosin PO:t alkamatta vielä...

Miten lie, miten lie?

Johan se PO-kuumekin nousee! :)
 
Suosikkijoukkue
Tappara
Historiasta löytyy vastaukset yllättävän helposti: Tappara on voittanut edellisen pläykkäri-sarjan sekä Kärppiä että heidän nykyistä valmentajaansa vastaan. Se on faktaa! Realismia: loma alkaa viiden ottelun jälkeen, tai jospa sittenkin...
 

Euro71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, olosuhdesyistä HIFK
Viestin lähetti Streight Forward
Historiasta löytyy vastaukset yllättävän helposti: Tappara on voittanut edellisen pläykkäri-sarjan sekä Kärppiä että heidän nykyistä valmentajaansa vastaan....

Se on siis meidän vuoro!

Viestin lähetti Streight Forward
Se on faktaa! Realismia: loma alkaa viiden ottelun jälkeen, tai jospa sittenkin...

Ei kai pudotuspeleissä tunneta käsitettä realismi - on vain mahdollisuus ja sen käyttäminen tai käyttämättä jättäminen. Keäslomien alku on aina pettymys, tuli se sitten ketä vastaan tahansa. Tietyllä tavalla toki uskoisin pitkän sarjan olevan Kärppien etu, mutta sitähän ei voi koskaan tietää.
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Kärpät-Tappara - henki vastaan materia

Viestin lähetti mtmela
Ämmä Puistola

Heh, ihanko itse tuon keksit ?
"Äiti, miksi toiset ovat tyhmempiä kuin toiset ?"

Ja sitten ottelusarjan tuiskeeseen.

Lähtökohta:

Tappara siis otti ja meni jatkoon JYPiä vastaan vaikka tiukille meni. Kärpät on lepäillyt runkosarjan lopun jälkeen ja latautunut rauhassa perjantain otteluun. Tapparalla on takana 3 kovaa ottelua ja jatkopaikan mukanaan tuoma hillitön innostus ja itseluottamus.

Maalivahdit:

Kärpät-Tappara 1-1

Mika Lehto nousi JYP-sarjan sankariksi. Kaksi vuotta sitten mestaruuden torjunut maalivahti palasi ikäänkuin omalle tasolleen heikomman runkosarjan jälkeen. Lehto on parhaimmillaan jäätävän hyvä ja sen saivat myös nykäskyläläiset huomata. Muurimainen Lehto on Tapparan tuki ja turva ja henkisesti äärimmäisen iso tekijä. Kakkosvahdinkaan ei pitäisi olla huono mies. Andrew Raycroft on NHL:n viime vuoden Vuoden tulokas joten ainakin paperilla homma toimii. Sen sijaan kaukalossa Razorin otteet ailahtelevat Tapparan kannalta liikaa. Hyvää ottelua seuraa huono tai jopa onneton (1.JYP-ottelu). Ihannetilanteessa Tapparalla on kaksi loistavaa maalivahtia joista kumman tahansa voi heittää tolppien väliin. Tämä osa-alue on yksi Tapparan vahvuuksista ottelusarjassa.

Kärppien ykkönen ei Lehdolle häviä. Bäckström on kova luu SM-Liigassa ja näyttänyt myös taitonsa maajoukkueen mukana. Kärpät nojaa Bäckströmiin vähintään yhtä paljon kuin Tappara Lehtoon. Bäckström on isokokoinen ja hyvin peittävä maalivahti. Hanskakäsi toimii terävästi mutta mailapelissä miehellä on puutteita. Pekka Rinne on sarjan parhaita kakkosvahteja ja väitän että olisi muutaman liigaseuran ykkösvahti jos malttaisi lähteä Oulusta. Bäckströmin tapaan Rinne on isokokoinen maalivahti joka luottaa enemmän sijoittumiseen kuin nopeisiin reflekseihin. On silti lähipelissäkin yllättävän hyvä. Myöskään Kärpät ei kaadu maalivahteihin.

Puolustus:

Kärpät-Tappara 2-0

Kärppien puolustus on liigan paras heti HIFK:n jälkeen. Tämä siis paperilla. Kentällä se ei aina näy ja Kärpät on päästänyt huomattavasti enemmän maaleja kuin Jokerit tai HIFK. Playoffeissa Kärpillä on kuitenkin kaikkea mitä tarvitsee. Joukkueesta löytyy hirvittävästi kiekollista voimaa ja etunenässä Niinimaa, Vallin, Mikkola ja Lehtonen ovat vastanneet tehoista. Oman pään luutimisen hoitavat Tappara-fanien ikisuosikki Josef Boumedienne sekä isokokoinen roikale Kimmo Lotvonen ja Kärppien vastaus ruotsalaiselle hiustyylille eli Lasse Kukkonen. Kaiken kaikkiaan erittäin tasapainoinen paketti josta ei selviä heikkouksia löydy. Tappara yrittänee ainakin sarjan alussa lyödä painetta viime aikoina pelaamattomana olleelle puolustukselle mutta en usko että se tuo Kärpille hirveästi ongelmia. Lehtonen ja Boumedienne tulevat tarjoilemaan pommeja Tapparan hyökkääjille pelaavat varmasti paljon Ojasia ja Öhmanneja vastaan.

Tapparan puolustus on jo paperilla melkein valovuoden Kärppiä jäljessä. Pakistosta oikeastaan vain Puistola ja Saravo mahtuisivat Kärppien seitsikkoon, molemmat maajoukkuepakkeja. Sekä Puistola että Saravo pelasivat kovat minuutit kahdessa edellisessä ottelussa ja vastuu ei ainakaan vähene Kärppien myllytyksessä. Kahden avainmiehen lisäksi Ouluun palaava Myllykoski on ollut aivan eri kaveri kuin runkosarjassa. Mylillä ei ole juuri kokoa mutta terrierimäinen asenne ja loistava liike paikkaavat tämän puutteen. Kiekollinen peli on parantunut ja ennenkaikkea varmistunut mikä on elintärkeää Tapparalle. Playoff-peleissä tasoaan ovat nostaneet myös Pukka ja Mäntymaa. Molemmat pelaavat kovalla itseluottamuksella mutta taitotaso ei silti riitä Kärppiä vastaan. Tappara tarvitsee vahvaa apua omilta hyökkäjiltään sillä yksi-yksi tilanteissa sen puolustus on haavoittuvainen vahvaa Kärppä-hyökkäystä vastaan. Tärkeää on myös loukkaantuneiden Kantorin ja Salmelan tilanne. Molemmat ovat tärkeitä puolustajia ja tuovat rutkasti lisää leveyttä puolustukseen. Lisäksi heidän mukanaan myös ylivoima saa uuden elementin kovan laukauksen muodossa. Puolustus on kokonaisuudessaan varsin tasainen ilman suurempia piikkejä mihinkään suuntaan. Kiekollinen peli on Puistolan ja ehkä Saravon tai Myllykosken varassa ja taklausvoimallaan erottuvia pelaajia ei ole.

Hyökkäys:

Kärpät-Tappara 2-1

Jos on Kärppien puolustus vahva niin sitä on myös hyökkäys. Samalla tavoin joukkueelta löytyy kadehdittavan leveä arsenaali jossa on hyvässä suhteessa taitoa, nopeutta, kovuutta, kokemusta ja nuoruutta. Johtotähtiä on vaikea kaivaa sillä runkosarjassa kukaan kärppäläinen ei pystynyt jatkuvasti huippusuorituksiin. Alkukaudesta Jokinen ja Somervuori olivat mahtavia, sitten heräsivät Ujcik, Saarenheimo ja Tenkrat ja loppukaudesta alkoi talviuniaan lopetella Viuhkola. Tässä on tavallaan Kärppien heikkous mikäli joku ketju ei heti alusta ala ottamaan johtajan roolia. Runkosarjan aikana se ei ole vielä niin merkittävää mutta lyhyessä , max. 7 ottelun, rypistyksessä on tärkeää että joku alkaa latoa limppuja maaliin sekä viemään peliä. Tämä saa muutkin heräämään. Etukäteen ajateltuna "Piku" Viuhkola on pelaaja johon Kärpät katsoo kun se etsii johtajaa. Viime kaudella Viuhkola oli erinomainen ja sitä samaa miestä Kärpät tarvitsee pudotuspeleissä, ei ehkä vielä Tapparaa vastaan mutta viimeistään välierissä ja finaalissa. Tulivoimaa Oululaisilla on ja Tapparalle ei riitä millään yhden kentän pimentäminen. Potentiaalia on ainakin Jokisella, Somervuorella, Viuhkolalla, Tenkratilla ja Ujcikilla, lisäksi Kärpät on täynnä ns. mustia hevosia jotka voivat nousta ratkaisijoiksi esim. Saarenheimo, Pyörälä, Palsola, Sihvonen, Haataja ja Juntunen. Eli materiaa riittää. Tehokenttien takana tulee laadukas mutta suht nimetön haalariosasto. Kärpiltä löytyy yllättävän paljon taklausvoimaa ja varsinkin taskuraketti Aarnio on hermoja raastava pelaaja. Aarnion lisäksi tärkeimmät soturit ovat Juntunen, Sihvonen, Palsola sekä Haataja.

Ylivoima on parhaimmillaan hyvää ja Kärpät on silloin erittäin vaarallinen mutta välillä joukkueelle tulee pitkiäkin taukoja kun homma ei toimi. Silloin starat siirtelevät kiekkoa tehottomasti ja tuska kasvaa, tähän ei ole nyt varaa. Vastuuta ei voi siirtää vaan siihen on tartuttava. Ylivoimassa varsinkin Niinimaan rooli korostuu juuri tässä sillä hänellä on rohkeutta hakea maalia.

Tapparan hyökkäys onnistui ilahduttavan leveällä rintamalla säälipleijareissa. Joukkueen kiintotähdet toki olivat tuttuja miehiä kun Ville Nieminen ja Janne Ojanen hinasivat joukkuetta omalla esimerkillään. Heidän takanaan kuitenki n maalintekovastuu jakautui kaikille ketjuille ja ainakin Nurmen ja Viinasen maalit ilahduttivat. Stefan Öhman teki kolmessa ottelussa tehot 1+1 mutta jäi jotenkin vaisuksi, vastaavasti Öhman tosin hoiti oman pään pelin suvereenisti. Petri Kontiola ei loistanut hyökkäyspelissä mutta puolusti hyvin ja kaivoi tärkeitä aloituksia. Tapparalla on paljon luisteluvoimaa ja joukkueen laiturit jaksavat polkea vaikka kaksi päivää putkeen. Se on myöskin pakko sillä Tapparan käyttämä aktiivinen karvauspeli tarvitsee koko ajan jalkoja muuten se jää tehottomaksi. Maalintekopotentiaalia on vielä käyttämättä ja ainakin Vertala, Koskenkorva, Alanen ja Mäkinen ovat pelaajia joiden pitää alkaa tehoilla jos Tappara haluaa pärjätä. Taklausvoimaa periaatteessa löytyy mutta Tappara ei kamalasti taklaa, vaan tyytyy pitämään paketin tiiviinä ja koko ajan kiekon alla.

Ylivoima on Lehdon ohella toinen Tapparan aseista ottelusarjassa. Parhaimmillaan Tappara pystyy erittäin tehokkaaseen ylivoimaan ja sekä Ojasen että Öhmanin kentät ovat vaarallisia. Playoffeissa yv onkin toiminut kohtuullisen hyvin mutta Kärppiä vastaan on oltava vieläkin tehokkaampi sillä paikat ovat kortilla. Viivasta Tapparalta löytyy tulivoimaa Kantorin ja Salmelan lämärin sekä Puistolan tehokkaan ranteen ansiosta.

Ottelusarja:

Kärpät-Tappara 4-2

Käsikirjoitus on täysin selvä. Kärpät lähtee ennakkosuosikkina ja pyrkii lopettamaan sarjan mahdollisimman nopeasti. Tappara haraa vastaan kaikin keinoin ja luottaa omaan systeemiinsä kuin vuoreen. Vastaiskupaikat ovat ne joita Tappara kyttää ja se iskee niihin myös vahvasti. Ensimmäinen ottelu alkanee taas hillittömällä kotijoukkueen rynnäköllä ja taklauspelillä. Kärpät haluaa hyvän alun ottelulle ja se poistaisi paljon paineita pelaajien niskasta. Vanhan kaavan mukaan Tappara on kuitenkin vaarallinen jos ottelu menee pitkään tasoissa tai Kärpät on nollilla. Silloin voi Kärpät sortua yliyrittämiseen ja tekee liikaa töitä.

Suuri rooli on jälleen Niemisellä joka ärsyttää vastustajaa tehokkaasti ja käy välillä pyörimässä hyökkäyspäässä. Saa nähdä miten Kärppien pää kestää ja varsinkin onko K.Jalonen oppinut jotain takavuosilta, numero 28 kun pelaa edelleen Tapparassa.

Jos Kärpät onnistuu voittamaan avauksen sitä ei pysäytä mikään vaikka uskonkin Tapparan voittavan toisen kotiottelunsa. Sen sijaan Tapparan ottaessa avausvoiton voi Kärpät ajautua pikkuhiljaa kipsiin...
 

mtmela

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Keltainen #27. Kajaanin Hokki.
Re: Kärpät-Tappara - henki vastaan materia

Viestin lähetti J.Grönvall
Heh, ihanko itse tuon keksit ?
"Äiti, miksi toiset ovat tyhmempiä kuin toiset ?"

En ku joku JYP-fani se tais olla, mutta olen toistohuumorin ystävä. Ja Äiti vastaa:"Kulta-pieni, jonkunhan se on Tapparaakin kannatettava".

En halua alkaa tähän väittelyyn, mutta jos väkisin pyydät? Niin kaivan kyllä nessukortin esille. Mutta ei millään jaksais alkaa pilaamaan sivistynyttä ketjua.

Hieno analyysi sinulta joka tapauksessa. Ei paljon muuta lisättävää, kuin se riski että Lehto murskataan ensimmäisessä ottelussa. Silloin on taas maalivahtipaletti aivan sekaisin. Se on melkoinen riskitekijä, jos Matalamäki ei luota Lehtoon koko sarjan ajaksi. Raycroft on liian epätasainen ollakseen menestystekijä.

Kärpät on vienyt runkosarjan kohtuullisen huonoilla ja epätasaisilla otteilla, mutta kun peli alkaa olla uomissaan jälki on murhaavaa, kuten TPS sai kokea 7-0.
 

Kaivanto

Jäsen
Re: Kärpät-Tappara - henki vastaan materia

Viestin lähetti J.Grönvall
Kahden avainmiehen lisäksi Ouluun palaava Myllykoski on ollut aivan eri kaveri kuin runkosarjassa. Mylillä ei ole juuri kokoa mutta terrierimäinen asenne ja loistava liike paikkaavat tämän puutteen. Kiekollinen peli on parantunut ja ennenkaikkea varmistunut mikä on elintärkeää Tapparalle.

En kyllä voisi olla enempää eri mieltä, sama pujottelukeppi se on. Vaikka joukkueen eilinen peli oli kokonaisuutena erinomainen, Myllykoski hävisi kaksinkamppailuja solkenaan, säntäili ulos tilanteista, joutui yhtä mittaa 'juoksemaan' miehensä perässä ja neppasi ainakin pari kertaa omalla alueella muutaman metrin silmät kiinni -syötön vastustajalle - oli siis kaiken kaikkiaan oma tuttu itsensä. Oikeastaan ainoa positiivinen seikka oli se, mikä on näkynyt toisinaan runkosarjassakin, eli alivoimalla säntäily eli 'terrierimäisyys' sotkee vastustajan peliä hyvin.

Tähän kiinnostaisi saada kyllä lisääkin näkemyksiä; en kai ole ottanut äijää alitajuisesti silmätikuksi?

Pukan petraamisen allekirjoitan.
 

JPL

Jäsen
Mielenkiintoinen sarja tulossa. Tapparan pelityyli sopii paremmin pleijareihin kuin Kärppien, mutta toisaalta - eipä sen viime kaudellakaan pitänyt sopia ja silti ollaan puolustavia herkkusieniä.

Kärppien pitää saada peli kääntymään nopeammin, kuin Jyp sai. Tapparan heikkous on mielestäni Kärppiä vastaan siinä, että laiturit karvaavat todella kovaa ja korkealta. Jos Kärpät saa nopeasti pelin kääntymään, jäävät laiturit pihalle puolustustehtävistä ja Kärpät pääsevät ylivoimahyökkäyksiin. Myös hieman kankeilla ja osittain kädettömillä puolustajilla voi olla ongelmia mies-miestä vastaan tilanteista. Kärpät kuitenkin pystyvät myllyttämään neljän ketjun voimin myös hyökkäyspäässä ja yhden tai kahdenkin ketjun tukkoon peluuttaminen ei riitä.

Toisaalta Kärppien heikkous on ailahtelevuus pelin sisällä. Helpolla saatu johto aiheuttaa usein sen, että pelaajat alkavat alitajuisesti varmistelemaan johtoasemaa ja antavat vastustajalle avaimet pelin kääntämiseen. Pelin uudelleen kääntäminen itselle tämän jälkeen on hyvin vaikeaa. Mitään systemaattista ongelmaa Kärppien pelistä ei ole helppo löytää, jos alivoimapeliä ei voi sellaiseksi kutsua. Alivoimalla itsensä ulos pelaaminen on välillä ongelma, kuin myös laadukkaiden aloittajien riittäminen. Soosi hoitaa kyllä tärkeät aloitukset omassa päässä, aivan kuten Viuhkolakin. Pikun ongelma on totaalisen väärä aloitusasento ja hänet otetaankin varmaan yli puolista aloituksista pois. Palsola ja Pyörälä eivät aloituksia saa juuri kahmittua eikä Saareneheimoakaan oikein uskalla oman pään aloituksiin laittaa.

Tämä ottelusarja ei kyllä neljästä ottelusta mene poikki, vaan epäilen Tapparan ottavat 2 voittoa, Kärppien viedessä kuitenkin sarjan 4-2.

Minäkin pyytäisin osaltani, että ämmittelyt jätettäisiin johonkin toiseen päivään. Olisi mukavampi lukea ketjua, kun kaikki vastustajan pelaajat eivät ole idiootteja ja omat jumalia. Molemmat tulevat koukkimaan ja huitomaan ja jopa joku ylilyöntikin saatetaan nähdä. Sillä saadaan vain henkeä ja pleijarifiilistä päälle.

"Let the games begin!!"
 
Suosikkijoukkue
Susanna Pöykiö
Re: Kärpät-Tappara - henki vastaan materia

Viestin lähetti J.Grönvall
...Erittäin paljon asiaa...
Palstakilometrejä säästääkseni, en lainaa kokonaisuudessa tuota mainiota viestiäsi.

Hyvänä pointtina tuolla on nimenomaan se, että mikäli Tappara kykenee iskemään yhteen potentiaalisesti arkaan paikkaan Kärppien paketissa, tästä ottelusarjasta tulee vähintäänkin 6 ottelua pitkä, ellei peräti mennää loppuun saakka. Kärpillähän on pelituntuma kadoksissa, yli viikko pelaamatta ei voi olla näkymättä otteissa. Tapparan tuntuma on reilusti parempi.

Jos Tappara saa pidettyä pelin tasalukuisena, tai peräti johtaa siinä noin 30-40 minuutin pelin jälkeen, on selvää että Kärppien peli tulee puuroutumaan. Tuota kun ei ole varmastikaan voitu mitenkään harjoitella, enkä usko että siihen on sen kummemmin kyetty valmistautumaan. Joukkueelta kyllä löytyy kokemusta, mutta valmennuksen kyky dynaamiseen johtamiseen pelin sisällä en usko.

Näin ollen, Kärppien tulevaisuus tässä puolivälieräsarjassa riippuukin hyvässä onnistumisprosentissa hyökkäyspäässä. Vieläkin tarkempaan viimeistelyyn pitää kyetä, mitä runkkiksessa on päästy esittämään.

Uskomattominta, mitä voisi tapahtua...? Kärpät karvaa rohkeasti, ja taklaa. Jos Tappara saadaan taklauspeliin houkuteltua mukaan, sumpun sijaan, se antaa helvetisti lisää tilaa Kärppien selvästi nopeammalle viisikkopelille, etenkin siinä Kärppien hyökkäys vs Tapparan puolustus -osastolla. Tuossa olisi yksi tapa viedä peli, mutta utopialta tuntuu. Kärpillä on kyllä tuohon peliin kykenevä rosteri, mutta pelkäänpä tuollaisten taitojen ruostuneen...

Tiä häntä, nyt päiväunille!
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Re: Re: Kärpät-Tappara - henki vastaan materia

Viestin lähetti Jääkoneenkuljettaja
Uskomattominta, mitä voisi tapahtua...? Kärpät karvaa rohkeasti, ja taklaa. Jos Tappara saadaan taklauspeliin houkuteltua mukaan, sumpun sijaan, se antaa helvetisti lisää tilaa Kärppien selvästi nopeammalle viisikkopelille, etenkin siinä Kärppien hyökkäys vs Tapparan puolustus -osastolla. Tuossa olisi yksi tapa viedä peli, mutta utopialta tuntuu. Kärpillä on kyllä tuohon peliin kykenevä rosteri, mutta pelkäänpä tuollaisten taitojen ruostuneen...

Hyvä pointti !

Itse en usko siihen että Tappara lähtisi mitenkään aiempaa aktiivisempaan taklauspeliin vaan pikemminkin vetäytyy entistä enemmän keskialueelle. Kärpät sen sijaan tulee varmasti ensimmäisissä otteluissa moukaroimaan Tappara-pakistoa varsin aktiivisesti etenkin nelosketjun ollessa kentällä. Tapparan puolustuskalusto on kuitenkin sen verran köykäinen että kova taklauspeli voi viedä siltä mehut yllättävänkin hyvin. Varsinkin kun ottaa huomioon että takana on jo kolme varsin fyysistä kamppailua.
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Täällä on mainittu Tapparan aseeksi harppuunhyökkäykset. Niissä tehokas viimeistely voi tehdä sarjasta tasaisen. Mutta jos Tappara alkaa pelaamaan Lehdon sylissä tulee noutaja, vaikka olisi kuinka teräviä harppuunoita. Välttämättä ei tarvita mitään painostusjaksoja Kärppäpäätyyn, mutta välillä täytyisi Tapparapakkien rauhoittaa omassa päässä. Enkä tarkoita mitään maalin taakse seisomaan jäämistä, vaan yhtä, kahta HELPPOA syöttöä ja vasta sitten ylös. Mikäli joudutaan jatkuvasti roiskimaan kiekkoa pitkäksi ja keskialueelle hyökkäysten ollessa pelkkiä harppuunoita passivoituu Tapparan peli liikaa ja Kärpät jyrää yli.

Kaiken järjen mukaan Tappara tulee ainakin rikkomaan Kärppiä enemmän, tosin ennakkoasetelmat voivat tehdä sen, että jäähyt menevät tasan. Monesti tuomarit tuntuvat haluavan ottelusta tiukan, vaikka ennakkoasetelmat ovat jotain aivan muuta.
Hyvä tehokas erikoistilannepelaaminen ja tiivis, höntyilemätön viisikko ovat Tapparan avaimet "menestykseen".
 

goal

Jäsen
Re: Re: Kärpät-Tappara - henki vastaan materia

Viestin lähetti Kaivanto
En kyllä voisi olla enempää eri mieltä, sama pujottelukeppi se on. Vaikka joukkueen eilinen peli oli kokonaisuutena erinomainen, Myllykoski hävisi kaksinkamppailuja solkenaan, säntäili ulos tilanteista, joutui yhtä mittaa 'juoksemaan' miehensä perässä ja neppasi ainakin pari kertaa omalla alueella muutaman metrin silmät kiinni -syötön vastustajalle - oli siis kaiken kaikkiaan oma tuttu itsensä. Oikeastaan ainoa positiivinen seikka oli se, mikä on näkynyt toisinaan runkosarjassakin, eli alivoimalla säntäily eli 'terrierimäisyys' sotkee vastustajan peliä hyvin.

Tähän kiinnostaisi saada kyllä lisääkin näkemyksiä; en kai ole ottanut äijää alitajuisesti silmätikuksi?

Itse olen taas aika erimieltä asiasta sinun kanssasi. Mielestäni Myli pelasi kohtalaisen hyvän pelin, ei hävinnyt kaksinkamppailuja. Muutaman kerran hyökkääjä pääsi kiertämään hänet mutta nekin tulivat pääasiassa sellaisissa tilanteissa, että Tapparan hyökkääjältä pääsi oma mies vapaaksi, jolloin Myli joutui paikkaamaan tilannetta. Mielestäni hän on ollut kohtuullisen vahva kaksinkamppailuissa, esim. kulmatilanteissa tai maalinedustalla ei hänen mies juurikaan vapaaksi pääse.

Ainakin omiin silmiini on pistänyt sellainen asia, että nykyään Tapparan pelatessa tarkkaa miesvartiointia omassa päädyssä Myllykoski joutuu erittäin usein paikkaamaan joidenkin Tapparan hyökkääjien (esim. Pyymäki, Öhman) löysää oman miehen vartiointia.

Tämä on ehkä vähän ohi aiheen, mutta eilisessä JYP-ottelussa kiinnitimme huomiota siihen, että Myllykoski oli yksi niistä harvoista Tapparan pelaajista, joka meni kiinni Shelleyhin, kun hänellä oli kiekko kulmassa. Monet muut pelaajat jäivät ehkä metrin päähän vähän katselemaan, mitä Shelley mahtaa seuraavaksi tehdä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös