Pudotuspelit 2024: puolivälieräsarja K-Espoo (4.) – TUTO Hockey (5.)

  • 18 852
  • 202

Oadie

Jäsen
Voidaan siirtää ennskkosuosikin viitta Tutolle näillä puheilla, sopii varmasti myös Kiekko-Espoon jengille lähteä haastajana tähän sarjaan.

Eiköhän kotiedun haltija ja hallitseva mestari tähän lähde kuitenkin suosikkina. TuTo:n näytöt viime vuosilta ovat heppoiset ja perinteet suorastaan velvoittavat vetämään tämänkin vihkoon. Kuitenkin 0-0 tilanteesta lähdetään ja toivoa on niin kauan kuin neljä voittoa on plakkarissa. Jos TuTo venyisi ensimmäisessä pelissä ryöstöön niin uskon, että "taika" on rikottavissa.
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Eiköhän kotiedun haltija ja hallitseva mestari tähän lähde kuitenkin suosikkina. TuTo:n näytöt viime vuosilta ovat heppoiset ja perinteet suorastaan velvoittavat vetämään tämänkin vihkoon. Kuitenkin 0-0 tilanteesta lähdetään ja toivoa on niin kauan kuin neljä voittoa on plakkarissa. Jos TuTo venyisi ensimmäisessä pelissä ryöstöön niin uskon, että "taika" on rikottavissa.
No kyllähän meidän kotietu tätä varmaan tasoittaa, mutta edellisillä kausilla ei painoarvoa. Tällä kaudella on. TuTolla on tällä hetkellä yhtä hyvä materiaali ellei parempi. Keskinäiset tällä kaudella myös turkulaisille.

Tutoa en ole seurannut, mutta meillä ei ole yhtään ehjää 60-minuuttista tällä kaudella. Pelitapaa ei ole löytynyt. Ykkösvahtiehdokas on ollut heikko ja varalla on alaikäinen junnu. Lahjakas kyllä, mutta kovaan paikkaan pääsee. Lisäksi useammalla isoon rooliin kaavaillulla pelaajalla on heikko motivaatio. Syitä en tiedä, mutta eihän se kemia ole voinut olla kunnossa.

Pidän TuToa hienoiseksi suosikkina, mutta kumpi tahansa voi mennä jatkoon. Veikkaan 4-2 TuTolle.
 

Steril

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kivikovat liiganousijat
Syitä en tiedä, mutta eihän se kemia ole voinut olla kunnossa.
Jep. Jos valmentaja on useaan otteeseen jo maininnut kauden aikana haastatteluissa, että sovittuja juttuja ei toteuteta ja ihmettelee sitä itsekin niin kyllä jotain mätää myös pelaajistossa silloin on ollut.

Ja totta tuokin että yhtään ehjää kokonaista peliä ei ole nähty tällä kaudella. Sellaista jossa sekä tulos että peliesitys olisi jättänyt hyvän maun suuhun.

Espoollahan olisi potentiaalia painella sarjasta jatkoon vaikka suoraan neljässä-viidessä pelissä, mutta läpi kauden jatkunut todella erikoinen ailahtelevuus ja suoranainen munattomuus parempia joukkueita vastaan ei saa omia odotuksia sarjan lopputuloksesta kovinkaan korkeiksi. Tässä on jo pettynyt jengiin niin monta kertaa kauden mittaan, että edes täysi turpasauna otteluvoitoissa luokkaa 0-4/1-4 ei yllättäisi kovinkaan perusteellisesti. Ensimmäiset kaksi peliä maalaavat suuntaviivoja jo aika hyvin sarjan jatkolle. Näkisin TuTon olevan vahvoilla, mitä pidemmäksi sarja venyy.

Sanotaan se nyt jälleen, että olen erittäin mielelläni väärässä. Saa suorittaa.
 
Viimeksi muokattu:

Potku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Kivikova
Jos valmentaja on useaan otteeseen jo maininnut kauden aikana haastatteluissa, että sovittuja juttuja ei toteuteta ja ihmettelee sitä itsekin niin kyllä jotain mätää myös pelaajistossa silloin on ollut.

Jotain vikaa on valmentajassakin, jos joutuu samaa toistella viikosta toiseen. Eikä saa muutosta joukkueessaan aikaiseksi.
 

Heketys

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
K-Espoo vs TuTo sarjassa on potentiaalisesti kahteen kertaan peräkkäisinä pelipäivinä ottelut - pelit 1 ja 2 sekä pelit 5 ja 6.

Molemmissa tapauksissa jälkimmäinen peli on Turussa. Laskin (toivottavasti oikein) että Espoo on kauden aikana pelannut 7-peräkkäistä peliä siten että jälkimmäinen on vieraspeli, ja näistä voitto on tullut kaksi kertaa. Toinen niistä tuli Rovaniemellä, jossa peräkkäiset pelit olivat samassa hallissa.

Odotan mielenkiinnolla myös Espoon maalivahtipolitiikkaa näihin peleihin, sillä Lampisen epävarmat otteet korostuivat runkosarja viimeisessä pelissä. Rimpinen on taas pelannut erittäin vahvasti jokaisessa pelissään, onkohan ehkä ihan muutama epävarma mennyt selän taakse. Rimpiseen Espoo tuskin kuitenkaan kaatuu.

Sanoisin että game 2 Turussa näyttää suuntaviivat sarjalle. Kuka pelaa Espoon maalilla ja mikä on Espoon pelin taso peräkkäisinä päivinä? Voitto siitä ja uskon että Espoo on vahvoilla.
 

Knipexi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turku, Kupittaan puoli.
Ensimmäiseen peliin TUTOn on lähes pakko tulla teemalla: "The big steal", mikäli haluaa ottaa ohjat ottelusarjasta.

Vastakkain on kaksi suunnistajaa ilman kompassia. Kummankaan peli ei vakuuta. Tulee jännä näytelmä.
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Ensimmäiseen peliin TUTOn on lähes pakko tulla teemalla: "The big steal", mikäli haluaa ottaa ohjat ottelusarjasta.

Vastakkain on kaksi suunnistajaa ilman kompassia. Kummankaan peli ei vakuuta. Tulee jännä näytelmä.
Playoff avaus on aina monella tavalla jännittävä ja joukkueet hakevat tuntumaa sarjaan ja toistensa pudotuspelityyliin. Taistelupareja alkaa todennäköisesti myös muodostua sarjan edetessä koko ajan entistä selvemmin.

Pikkaisen on jopa tunne, että jotain yllätyksiä saattaa olla luvassa ainakin alussa puolin ja toisin. Päästääkö TuTon penkin takana "Monsteri" heti pedon irti, vai millä strategialla sarjaan lähdetään? K-Espoo varmasti yrittää ottaa myös heti avauksessa jonkunlaisen otteen sarjasta tavalla tai toisella. Otetta sielläkin voidaan hakea "Bluesin" tahtiin tai sitten suoraan vain sitä kruunua päähän sovittamaan.
 

Blågula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo
Tuossa noin vajaa vuosi sitten istuin olohuoneen sohvalla mieli maassa. K-Espoo oli hävinnyt ottelusarjan ensimmäisen pelin vaisun esityksen jälkeen ja toinen peli ei näyttänyt juurikaan paremmalta. Mennään kolmannen erän alkupuolta ja TUTO on siirtynyt 4-2 -johtoon. Kaikkien aikojen espoolaisjoukkue (sarjatasoon suhteutettuna) on käsittämättömästi lentämässä ulos heti puolivälierissä. Pohdin masentuneena mitä tämä tarkoittaa liigaunelman kannalta. Romahtaako seuran talous ja tulevaisuus tämän myötä? Jälkikäteen olen pohtinut millaista kidutusta tämän sarjan seuraaminen on ollut seurajohdolle, joka on niin sanotusti mennyt all in liigapaikan takia.
Parikymmentä minuuttia myöhemmin kotisohvalla ei kuitenkaan enää podeta masennusta, sillä K-Espoo onkin ladonnut tauluun neljä maalia viimeisen kympin aikana ja vienyt ottelun.

Seuraavaa ottelua odotellessa konsensus tuntuu olevan, että nyt ottelusarja loksahtaa raiteilleen ja ennakkosuosikin marssi kohti mestaruutta alkaa. Mitä vielä. Heti ensimmäisessä vaihdossa TUTO:lle vihelletään rangaistuslaukaus ja ensimmäisen reilun parikymppisen aikana TUTO saa kaikkiaan kolme rangaistuslaukausta (kaikki oikein tuomittu), mikä lienee jonkin sortin ennätys. Tästäkin pulasta ja kahden maalin takaa Espoo selvisi jotenkin ottelusta voittajana.

Viime vuoden sarja näiden joukkueiden välillä ei ehkä ihan klassikoksi asti noussut, mutta tarjosi kasapäin hämmentäviä tilanteita ja outoja käänteitä. Sarja oli hyvä muistutus siitä, että pudotuspelikliseet ovat joskus totta: mitä tahansa voi tapahtua ja ennakkosuosikin asema voi olla yllättävänkin hankala nimenomaan puolivälierävaiheessa. Itse muistelen edelleen viimevuotista sarjaa täydellisenä kidutusnäytelmänä.

Entä tämän vuoden sarja? Näkisin, että ratkaiseva kamppailu käydään Espoon puolustuksen ja TUTO:n hyökkäyksen välillä. Pystyykö meidän heiveröinen pakisto yhtään kamppailemaan TUTO:n kokeneiden ja suht fyysisten hyökkääjien kanssa vai jäävätkö täysin alakynteen?
Viime vuodesta viisastuneena lasken myös sen varaan, että tässäkin sarjassa nähdään käänteitä joita kukaan meistä ei olisi voinut ennustaa.
 

Knipexi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turku, Kupittaan puoli.
Ai että, huomenna se alkaa. Täytyy pari keppanaa ja wingseille dippi pistää jo valmiiksi jääkaappiin!

En osaa sanoa, että pelkäänkö vai nautinko enemmän.
 

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Tällä kertaa ei ennakkosuosikin viittaa voi kumallekkaan laitaa. Jos nyt kuitenkin maalikkona analysoin:
Runkosarjassa on ollut tasaista ja peleissä kumpi tahansa olisi voinut voiton viedä.
Tasaisuuus näkyy myös sarjataulukossa. Espoo kai ylemässä päässä tasaisemmin ? TuTo taas aloitti pohjalta, nousi herkeksi kai jopa kolmanneksi ja lopulta viidenneksi. Voisi siis ajatella, että Kiekko- Espoo olisi tässä suhteessa parempi.
Molemilla kai maalinteko tökkinyt, mutta keskeisissä otteluissa minun näkemykseni mukaan paremmat maalintekopaikat menevät Espoon suuntaan.
Pelissä Espoon syöttöpeli toimii paremmin. Kiekkoa saadaan eteenpäin liikkuvalle pelaajalle paremmin. Tämä mahdollistaa yluvoimahyökkäyksiä. TuTo taaas ei tuossa ole oikein parasta esittänyt. TuTo pelaa ehkä fyysisempää kiekkoa, eli kiekkoa päätyyn ja perään. Tämä on raastavaa peliä ja peräkkäisinä päivinä, kun on pelit niin näkyykö se sitten tuloksessa?
Maalivaahdit molemissa päissä ihan hyviä, mutta kun en Espoon kokoonpanoa juuri tuossa roolissa katso, niin löytyykö kahta tasaista?
Molemista löytyy kokemusta, mutta TuTo:lta ehkä enemmän. Sekin voi painaa vaassa. Mutta tasoisuutta voi olla se, että Espoon kokoonpanossa on pelaajia, joilla myös näytönpaikkoja.
En tiedä enkä seurannut Espoon pelejä, muuta kuin keskinäisissä peleissä. Eli en tiedä kuinka valmiita tai siis viimesteltyjä he ovat. TuTo on hieman kysymysmerkkinä tässä. Lasaretista on pelaajia kuntotunut ja ketjuja on sekoitettu. Pelitapaakin on kai muutettu viime metreiillä. Onko siis TuTo tässäkin kohtaa vielä etsimässä jotain?

En halua edes tämän analysoinnin jälkeen arvioida, miten tässä käy. Toivon tasaista taistelua, niin että se pettymys kauden pääättymisestä tämän sarja jälkeen olisi kaikille kannattajille niin Espoossa kuin Turussa siedettävä.
 
Viimeksi muokattu:

jarpie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Maalivaahdit molemissa päissä ihan hyviä, mutta kun en Espoon kokoonpanoa juuri tuossa roolissa katso, niin löytyykö kahta tasaista?
Tähän voi vastata että ei löydy, Espoon maalivahtipeli on lähtökohtaisesti melkolailla täysin 17-vuotiaan Rimpisen harteilla.

Jos Rimpinen kestää isojen pelien paineet ja pelaa maksimitasollaan (ja jaksaa pelata kaikki pelit), niin lienee Mestiksen parhaita ellei jopa paras maalivahti. Jos taas menee jännittämiseksi, niin sitten Espoo on todella pulassa.
 

Tonnikala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Tähän voi vastata että ei löydy, Espoon maalivahtipeli on lähtökohtaisesti melkolailla täysin 17-vuotiaan Rimpisen harteilla.

Jos Rimpinen kestää isojen pelien paineet ja pelaa maksimitasollaan (ja jaksaa pelata kaikki pelit), niin lienee Mestiksen parhaita ellei jopa paras maalivahti. Jos taas menee jännittämiseksi, niin sitten Espoo on todella pulassa.
Toisaalta mestiksessä on paljon nuoria pelaajia ja maalivahteja muutenkin ja esim. Jokerien kaiken kokenut Ville Kolppanen on aika harvinaisuus. Esim. Nuori ja kehittyvä Kaapo Kähkönen taisi pelata juuri Tutossa melko nuorena ennen kuin nousi Bluesin maalille.

Vaikka en lähtenyt tarkastamaan Kähkösen menestystä Tuto aikoina niin en kyllä suoraan teilaa Rimpisen mahiksia menestyä myös playoffeissa. Sanoisin, että Kiekko-Espoo jokeri peli oli jo aikamoinen koulu Rimpiselle ns. Isoihin peleihin ja hyvin se veti. "Timantit luodaan paineessa" jne
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Toisaalta mestiksessä on paljon nuoria pelaajia ja maalivahteja muutenkin ja esim. Jokerien kaiken kokenut Ville Kolppanen on aika harvinaisuus. Esim. Nuori ja kehittyvä Kaapo Kähkönen taisi pelata juuri Tutossa melko nuorena ennen kuin nousi Bluesin maalille.

Vaikka en lähtenyt tarkastamaan Kähkösen menestystä Tuto aikoina niin en kyllä suoraan teilaa Rimpisen mahiksia menestyä myös playoffeissa. Sanoisin, että Kiekko-Espoo jokeri peli oli jo aikamoinen koulu Rimpiselle ns. Isoihin peleihin ja hyvin se veti. "Timantit luodaan paineessa" jne
odotusarvoisesti Rinkinen ei ole joukkueen heikoin lenkki. Vahvin voi olla.
 

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Toisaalta mestiksessä on paljon nuoria pelaajia ja maalivahteja muutenkin ja esim. Jokerien kaiken kokenut Ville Kolppanen on aika harvinaisuus. Esim. Nuori ja kehittyvä Kaapo Kähkönen taisi pelata juuri Tutossa melko nuorena ennen kuin nousi Bluesin maalille.

Vaikka en lähtenyt tarkastamaan Kähkösen menestystä Tuto aikoina niin en kyllä suoraan teilaa Rimpisen mahiksia menestyä myös playoffeissa. Sanoisin, että Kiekko-Espoo jokeri peli oli jo aikamoinen koulu Rimpiselle ns. Isoihin peleihin ja hyvin se veti. "Timantit luodaan paineessa" jne
Vaikka tämä ei suoraan tähän otteluketjuun kuulu, niin Kaapo kyllä pelasi hyvin ja teki sen maalin, joka levisi uutisena jenkkeihinkin.
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Millaisia määriä turkulaisia on saapumassa Espoon peleihin?
Perinteisesti on ollut neljä hyökkäysketjua, kolme pakkiparia, näiden lisäksi joko seitsemäs pakki tai 13. hyökkääjä... sitten jokunen valmennuksesta ja huollosta. Kui?
 

jarpie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Vaikka en lähtenyt tarkastamaan Kähkösen menestystä Tuto aikoina niin en kyllä suoraan teilaa Rimpisen mahiksia menestyä myös playoffeissa. Sanoisin, että Kiekko-Espoo jokeri peli oli jo aikamoinen koulu Rimpiselle ns. Isoihin peleihin ja hyvin se veti. "Timantit luodaan paineessa" jne

Kyllähän Rimpinen on niin varmasti pelannut että hyvät mahdollisuudet on siihen että sama jatkuu edelleen. Todella varmaa tekemistä jokaisessa pelaamassaan pelissä.

Voisin vain kuvitella että ei ole mikään ihan helpoin paikka noin nuorelle veskarille lähteä ykkösheppana K-Espoon pudotuspeleihin tällä kaudella, vaikka nousun kannalta mestaruutta ei nyt vaaditakkaan. Aika monta silmäparia varmasti seuraa että miten liiganousijalle käy mestiksen puolella, ja kun tiedetään miten epävarmaa joukkueen peli on välillä ollut niin maalivahdin otteilla saattaa olla tässä aika suuri merkitys.

Hieno mahdollisuushan tuo myös on lyödä nyt sellaiset näytöt tiskiin, että ei kenenkään tarvitse enää miettiä riittäisikö hänellä esimerkiksi Liigankin puolella ensi kaudella. Kuten on hieno mahdollisuus näyttää myös monella muullakin K-Espoon pelaajalla.

Ps. Ei sitä olisi uskonut muutama viikko takaperin, mutta niinhän tässä on taas käynyt että pleijarikiima on alkanut täälläkin heräilemään. Onneksi ei tarvitse enää kauan odottaa kiekon tippumista. Niin sekaisin olen, että ennustan jopa K-Espoon menevän tästä parista jatkoon. Mitään järkeviä perusteluja ei ennustukselle löydy.
 

Knipexi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turku, Kupittaan puoli.
Millaisia määriä turkulaisia on saapumassa Espoon peleihin?
Eipä taida olla huomiselle ainakaan mitään virallista fanimatkaa. Jopa ihmettelen kovasti. Toimari kyseli facebookissa, että onko tällaista suunnitteilla tai onko edes halukkaita. Kovin hiljaista oli. Saas nähdä, että miten ensi viikolla sitten.
 

Oadie

Jäsen
Eipä taida olla huomiselle ainakaan mitään virallista fanimatkaa. Jopa ihmettelen kovasti. Toimari kyseli facebookissa, että onko tällaista suunnitteilla tai onko edes halukkaita. Kovin hiljaista oli. Saas nähdä, että miten ensi viikolla sitten.
Lipunmyynti perjantaillekin on perin vaisua. Hyvin turkulaista. Vielä kun palloseura pelaa lauantaina oman ottelunsa. Itse en olisi lähtenyt tuohon paikkalipputouhuun ainakaan tässä vaiheessa vielä. Sen kokeilu ei ole oikein kertaakaan kantanut hedelmää.
 

Tonnikala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Itse en olisi lähtenyt tuohon paikkalipputouhuun ainakaan tässä vaiheessa vielä. Sen kokeilu ei ole oikein kertaakaan kantanut hedelmää.
Kattelin lauantaille lippua aikasemmin niin oli vähän kökkö toteutus muutenkin kun ei näkynyt kumpi on vieraspääty. Ajattelin, että se on aina ollut sellainen ja ehkä olettavat paikallisten tietävän ilman mitään opastusta hyökkäyssuunnat.

Ei sitten onneksi tullut ostettua lippua kun peli siirtyi perjantaille.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös