Pudotuspelit 2024: finaalit IPK (1.) – Ketterä (2.)

  • 23 878
  • 197

Mestari kaudella 2023-2024 on

  • IPK

    Ääniä: 42 46,7%
  • Ketterä

    Ääniä: 48 53,3%

  • Äänestäjiä
    90
  • Poll closed .

Dynamo_FIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ketterä
Lopulta selvisi myös finaalien toinen osapuoli ja runkosarjan suvereeni ykkönen IPK:han sieltä Ketterän seuraksi saapuu.
Kotietu IPK:lla ja lepoetu Ketterällä.

Startti Iisalmessa 8.4.2024 klo:18:30.
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Onnittelut molemmille finalisteille. Kaksi parasta finaalissa Hermeksen huikeasta suorituksesta huolimatta.

Hermes osoitti, että IPK on horjutettavissa vahvasta runkosarjasta huolimatta. Ketterä on Hermestä kertaluokkaa kliinisempi ja pari kertaluokkaa taitavampi, joten veikkaan mestaruutta Imatran dynastialle.

Toivottavasti saadaan tiukka ja tapahtumarikas sarja.
 
Suosikkijoukkue
Ketterä
Toivottavasti tulee hyvä sarja.
6. pelissä kotona jatkoaikavoitto Ketterälle olisi tavoite.

Toivottavasti keskusteluissa ei focus mene mihinkään itkuun tuomareista, vaan keskitytään peliin ja sen tapahtumiin.
Jätetään ne tuomari kitinät muiden joukkueiden faneilla.
 

rosvo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mestis, Liiga, NHL, Rautaliiga
Toivottavasti tulee hyvä sarja.
6. pelissä kotona jatkoaikavoitto Ketterälle olisi tavoite.

Toivottavasti keskusteluissa ei focus mene mihinkään itkuun tuomareista, vaan keskitytään peliin ja sen tapahtumiin.
Jätetään ne tuomari kitinät muiden joukkueiden faneilla.
Samaa ajatusta täälläkin. Näiden joukkueiden yhteisen historian tuntien, toivon vauhdikasta ja tapahtumarikasta sarjaa!

Olen ihan täynnä tuomariulinaa tämän kevään ajalta, joten keskitytään peliin ja jätetään ulinat pois! Paras voittakoon!
 

OCE

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ketterä, KooKoo, SaPKo, NATO
Nythän meillä on vihoviimein käsillä sarja josta varmaan Iisalmessa ja Imatralla ollaan uneksittu.

Vastakkain runkosarjan ykkönen ja kakkonen, ei varmaankaan mikään iso vääryys. Nuo meidän yhteiset otatukset on olleet kyllä tunnerikkaita ja hienoja tapahtumia. Omakohtaisesti ei pahaa sanottavaa, pelit on ratkaistu kentällä reilusti pelaamalla, tiukalla ja kovalla sykkeellä.
Nyt on vastakkain kaksi taitavaa ja pelinopeaa joukkuetta, ihan varmasti tulee hieno sarja. Eikä varmasti tarvii hirveesti valmentajien sytyttää joukkueita, kyllä se hoituu ihan issekseen.

Pitiks täs viel tuomareist sanoo jotain, no eipä tarvii. Tuomarit tekee kentällä pyyteetöntä työtä, virheitä sattu joskus, se on aivan inhimmillistä, ei siitä voi oikein lähtee moittimaan. Pelaajathan ne pitkälti siellä kentällä hölmöilee. Ite yritän keskittyy pelkästään peliin.

Molemmille toivon hyviä pelejä ja loppuun asti yrittämistä, nyt poijaat nautitaan.
 

Bökki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes, Kärpät
Pitiks täs viel tuomareist sanoo jotain, no eipä tarvii. Tuomarit tekee kentällä pyyteetöntä työtä, virheitä sattu joskus, se on aivan inhimmillistä, ei siitä voi oikein lähtee moittimaan. Pelaajathan ne pitkälti siellä kentällä hölmöilee. Ite yritän keskittyy pelkästään peliin.
Isosti onnea Ketterälle, sitä kyllä tarvitsette kun ruvetaan videoita kelailemaan!
No ei nyt sentään, hyppään teidän hevosen matkaan heti kun Hermeksen pronssipeli on ratkennut, toivotaan mestaruutta Imatralle!
Hienoa työtä teette sielläkin joka vuosi organisaationa, ehkäpä Hermes vielä pääsee joskus haastamaan kärkiporukoita kausi kauden perään.

Parempi voittakoon tässäkin sarjassa.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: OCE

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kun finaaleissa kohtaavat runkosarjan ykkönen ja kakkonen, niin ei tarvitse ainakaan valittaa, että mestaruudesta olisivat kamppailemassa jotenkin väärät joukkueet.

RunkosarjassaIPKKetterä
Sijoitus:1.2.
Pisteet:10898
Maalit:205-123192-115

Keskinäiset ottelut runkosarjassa:
Ketterä - IPK 2-5
IPK - Ketterä 2-1
Ketterä - IPK 1-3
IPK - Ketterä 3-4

Runkosarjassa IPK oli siis niskan päällä, mutta toisaalta Ketterä on ollut vakuttavampi pudotuspeleissä. IPK oli kovilla jo puolivälierissä. Se voitti RoKin 4-2, mutta peräti kolme näistä voitoista tuli jatkoajalla. Myös pelaajia putosi kokoonpanosta sarjan aikana. Välierät Hermestä vastaan venyivät seitsemään otteluun (4-3).

Ketterän pudotuspelit alkoivat tappiolla, mutta sen jälkeen joukkue onkin voittanut nyt kahdeksan ottelua putkeen. Puolivälierissä siis Jokipojat kaatui 4-1 ja välierissä hallitseva mestari Kiekko-Espoo varsin suvereenisti 4-0.

Maalivahdit:

IPK:n maalilla on nähty pudotuspeleissä jo neljä eri maalivahtia. Syynä tähän on se, että ykkösvahti Paavo Kohonen loukkaantui RoKi-sarjassa. Ei ole ilmeisesti tulossa pelikuntoon myöskään finaaleihin. Myös Oskari Parviainen oli muutamasta pelistä sivussa, mutta on jo palannut kehiin ja pelasi ratkaisevassa välierämatsissa hyvin.

Laina-apuna mukana ollut KalPan nuori Patrik Kerkola on vissiin lähdössä maajoukkueleirille ja varavahti Olli Taimea tuskin peluutetaan kuin ihan viimeisessä hädässä. Pelaava vahti lienee siis Parviainen. Runkosarjassa hän pelasi IPK:ssa 7 ottelua. Tilastot: 3,01 ja 89,50%. Voittoprosentti 64,3%. Pudotuspeleissä 8 ottelua ja tilastot parantuneet: 2,26 ja 92,89%. Voittoprosentti 75%.

Ketterällä puolestaan kokenut Santeri Lipiäinen on pelannut pudotuspeleissä täydet minuutit. Kakkosvahti Reima-Ville Roos on pelannut yhteenä vain noin 80 minuuttia viimeisten kahden kuukauden aikana. Lipiäistä tuskin siis ihan hevillä vaihdetaan pois aloittavan maalivahdin tontilta.

Runkosarjassa Lipiäinen pelasi 32 ottelua, tilastot 2,15 ja 91,35%. Voittoprosentti 64,1%. Pudotuspeleissä siis 9 matsia ja tilastot parantuneet myös hänellä: 1,41 ja 93,43%. Voittoprosentti 88,9%.

Parviaisen kausi on ollut hankala, mutta pidän häntä edelleen erittäin lupaavana sekä myöskin ihan nykyiselläänkin kärkivahtina Mestis-tasolla. Upside lähes rajaton, tai ainakin suurempi kuin Lipiäisellä. Huippumoodin löytäessään Parviainen voi ratkoa pelejä. Tasaisuus kuitenkin jonkinlainen arvoitus.

Lipiäistä en ole puolestaan pitänyt koskaan ihan Mestiksen huipputason vahtina. Mutta hän on ennen kaikkea kokenut ja tasainen sekä erittäin luotettava torjuja. Ja kuten on aiemmiltakin kausilta nähty, niin justiinsa tarpeeksi hyvä torjumaan muutenkin hyvän joukkueen mestariksi. Ketterän mestaruusjahti ei tule siis kaatumaan ainakaan häneen.

Puolustus:

IPKKetterä
Päästetyt maalit runkosarjassa / ottelu:2,562,39
Päästetyt maalit pudotuspeleissä / ottelu:3,311,44
Vastustajan laukaukset (5 vs 5) runkosarjassa / ottelu:36,531,5
Vastustajan laukaukset (5 vs 5) pudotuspeleissä / ottelu:44,830,7

Ketterä päästi runkosarjassa vähiten maaleja. Kuten ylläolevasta taulukosta näkee, niin se on onnistunut tiivistämään pudotuspeleissä alakertaansa tästä vielä huomattavasti. IPK:lla suunta on sen sijaan ollut toiseen suuntaan. Tosin huom: laukausten määrä ei ole kasvanut oikeasti ihan noin paljoa, sillä pudotuspeleissä moni ottelu on mennyt jatkoeriin ja siis ollut normaalia 60 minuuttia pidempi.

Kummallakaan ei taida olla merkittäviä poissaolijoita puolustuksessaan. IPK on pystynyt peluuttamaan pakkejaan aika tasaisesti, vaikka välillä on joku ollutkin poissa, mutta kuormistusta heille on väkisinkin tullut raskaiden ottelusarjojen aikana.

IPK:lla Juuso Arola on selvä ykköspakki ja isossa roolissa joukkueen kiekollisessa pelissä. Runkosarjassa aika näkymättömäksi jäänyt Saku Kinnunen on noussut myös isoon rooliin ylivoimilla. Myös Valtteri Koskela kuuluu avainpelaajiin. Oskari Mikkonen, Valtteri Kakkonen ja Ville Puhakka ovat myöskin kellottaneet isoja minuutteja ja uurastavat etenkin alivoimilla. Seiskapakiksikin löytyy kelvollisia vaihtoehtoja.

Ketterässä Riku Tuomola ja Santeri Salmela erottuvat muista isommalla peliajallaan. Tehokkain pakki on ollut kuitenkin Valtteri Viirret. Jesse Viskari on puolestaan onnistunut ennenkin finaaleissa. Artem Hrebenyk, Leevi Tanskanen ja Niko Liiri ovat kaikki myöskin tehotilastossa plussan puolella.

Hyökkäys:

IPKKetterä
Tehdyt maalit runkosarjassa / ottelu:4,274,00
Tehdyt maalit pudotuspeleissä / ottelu:3,383,55
Omat laukaukset (5 vs 5) runkosarjassa / ottelu:42,936,6
Omat laukaukset (5 vs 5) pudotuspeleissä / ottelu:45,235,2

IPK:n hyökkäys oli runkosarjassa hurjana. Sama on jatkunut pudotuspeleissäkin, tosin maaleja se ei ole onnistunut tekemään samalla tehokkuudella. Paikkoja ilmeisesti on kuitenkin riittänyt. Myös Ketterällä maalimäärä on pienentynyt, kuten pudotuspeleissä yleensä kuuluukin käydä.

Ulkomaalaistroikka Alger-Berardinelli-Persson on ollut IPK:lle kaikki kaikessa ja vielä tärkeämpi kuin runkosarjassa. He ovat tehneet pudotuspeleissä yhteensä 21 maalia - eli enemmän kuin joukkueen muut hyökkääjät yhdessä. Paljon on heidän varassaan myös finaaleissa, sillä IPK:lla ei ole tällä hetkellä toista huippuvaarallista ketjua.

Henri Knuutinen lienee IPK:lta loukkaantuneena sivussa edelleen. Olen myöskin melko varma siitä, että pistepörssivoittaja Leo Ring ei ole ihan täydessä iskussa. Hänhän huilasi päähän tulleen töötin jälkeen jokusen pelin ja palasi sitten kaukaloon ensin laitahyökkääjän tontille, eikä ole ollut muutenkaan juuri aloituksissa, eli jotain hämminkiä saattaa olla hänellä muutenkin.

Ketterällä ei ole samanlaista tuomionpäivän nyrkkiä, mutta toisaalta onnistumiset ovat jakaantuneet tasaisesti. Peräti kymmenen hyökkääjää on tehnyt maalin näissä pudotuspeleissä, eikä loukkaantumishuolista ole ainakaan merkkejä.

Kokeneemmasta kaartista Mikko Haaparanta, Miku Ronkainen ja Eetu Paasovaara ovat sellaisia hyökkääjiä, keiltä odotetaan vastuunkantoa. Runkosarjassa onnistuneet nuoret, kuten Akseli Mäkinen ja Ossi-Petteri Jaakola, ovat kuitenkin hekin tehneet tulosta myös pudotuspeleissä. Ketterä ei siis ole samalla tavalla yhden kentän varassa kuin IPK mahdollisesti on.

Arvioni:

IPK:lle ei paljon lepoa ehdi tulla. Se voi toisaalta olla ihan hyväkin: joukkueessa on voittajafiilis päällä ja siitä on hyvä jatkaa saman tien seuraavan vastustajan kimppuun. Ketterä-leirissä sen sijaan on saatu odotella ja vatvoa tulevaa jo jonkin aikaa.

Jos IPK voittaa ekan matsin, niin tästä voi tulla mielenkiintoinen sarja. Veikkaan tosin, että siinäkin tapauksessa laajempi, freesimpi, rutinoituneempi ja pudotuspeleissä paljon vakuuttavammin esiintynyt Ketterä tulee viemään kannun joko 4-1 tai 4-2.

Mikäli taas Ketterä vie voiton jo ekasta pelistä, niin en pidä puhdasta 4-0-tulostakaan mahdottomana.

Mutta yllä olevat ihan pelkkiä omia veikkauksiani. IPK on hyvä jengi ja sillä on muutama sellainen täsmäase mitä muilta ei löydy. Eli ei sen mestaruuskaan mikään mahdottomuus olisi.
 

Knap

Jäsen
Paska joukkue, pelaajat, valmennus, tuomarit, halli, fanit, kaupunki. Mitähän kaikkea muuta. Finaaleissa kuitenkin, ja oikeutetusti.

Empä olisi uskonut ennen kautta, että kumpikaan näistä joukkueista olisi finaaleissa. Ketterän nimilista ennen kautta oli oikeasti aika keskitasoinen, mutta hyvin siellä on kyllä syntynyt uusia tähtipelaajia. IPK:n nimilista herätti toiveikkuutta kyllä ennen kautta, mutta myönnettäköön, että huolta aiheutti valmennus. Vaikka Tuomainen tuntuu saavan jopa kohtuuttomasti kuraa, niin melko hyvin mies on vetänyt. Eikä mitään Jääsoturit tasoista settiä ole liiemmin tapahtunut. Oppirahat on maksettu.

Joukkueethan lähtee hieman eri tilanteista. Ketterällä taitaa olla kutakuinkin ykköskokoonpano ja lepoetu. Mutta hieman pohdin, että onko Ketterän tarvinnut oikein selättää mitään vaikeuksia pudotuspeleissä. Tietenkin hyvän joukkueen merkki, että vaikeuksia ei ole tullut, mutta kyllähän ne kasvattaa. IPK:lla on ollut kaksi todella kuluttavaa sarjaa ja pelaajia on pois milloin ketäkin. Hermes-sarjassa lahjotettiin vähän voittoja kaverille, kun ei ollut oikein maalivahtia. Onneksi Parviainen palasi ja on kyllä osoittanut mulle, että on parhaimmillaan helvetin hyvä koppari.

Voimasuhteista sen verran, että mun silmiin IPK:n materiaali on laadukkaampi. Jotenkin hauska tuo, miten puhutaan Ketterän voittamisen kulttuurista. Sehän on siis paikkaansa pitävä asia, mutta onhan tuolla aivan eri jätkät nyt askissa. Ei tuolla ole niitä mestaruuden voittaneita aivan hirveästi, ei kyllä Peli-Karhullakaan. Maalivahtiosasto on kyllä mielenkiintoinen, en ole Lipiäiseen ikinä luottanut, mutta silläpä ei ole väliä kun mestaruuksia tuntuu tulevan. Mutta ehkä sanoisin silti, että kahdessa edellisessä sarjassa vastustajilla oli paremmat moket, kuin tässä sarjassa kummallakaan. Jospa tässä sarjassa myös keskustelu pysyisi pelissä, eikä tuomareissa. Hyvin kuluttavaa kaikille osapuolille.
 

jmexel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Roki,
Evertonilla on kyllä pankissa tietoa ja ite en ole Ketterää kevään peleissä nähnyt juurikaan muutamaa minuuttia enempää. Runkosarjassakin lähinnä RoKi pelit. Mutta oisko Ketterä noin iso ennakkosuosikki tähän sarjaan. Toki lepoetu ja se kulttuuri siellä on.

IPK on vahva kotona, todella vahva tuossa hieman pienemmässä askissa. Parviainen on kovassa moodissa ollut ja mielestäni parempi kuin Kohonen, ainakin Rokia vastaan oli. Kova kärki ja toinen vitjakin Ring-Heikkiläkin lämpenemään päin. Olivat vahvoja niissä katkaisu hetkissä RoKia ja Hermestä vastaan. Karkeaa osastoa löytyy alaketjuista ja pakistosta yllättävän paljon. Paljon yhteisiä kokemuksia vaikeista tilanteista.

Kyllä tämä 6 jopa 7 peliä ottaa.
 

Dynamo_FIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ketterä
Huomennahan tuo sitten alkaisi ja yleisön pyynnöstä (tai niistä huolimatta):
ET1: Otto Blomqvist
ET2: Kimmo Laakkonen
LT1: Teo Mäkinen
LT2: Valtteri Virtanen

Joukkueilta ja tuomareilta kauden parasta pöytään, niin siitä se rupiaa pala kerrallaan selviämään.
On tämä kevät hienoa aikaa!
 

jmexel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Roki,
Huomennahan tuo sitten alkaisi ja yleisön pyynnöstä (tai niistä huolimatta):
ET1: Otto Blomqvist
ET2: Kimmo Laakkonen
LT1: Teo Mäkinen
LT2: Valtteri Virtanen

Joukkueilta ja tuomareilta kauden parasta pöytään, niin siitä se rupiaa pala kerrallaan selviämään.
On tämä kevät hienoa aikaa!

Ois palakinneet sen stadin parin, mikä son Vuorenheimo ja joku, olleet kyllä parhaita ja samat puhaltas koko sarjan.
 

Gennadi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, R.I.P M-juna, Ketterä
Tähän finaalisarjaan ei taida tällä kertaa olla ennakkosuosikkia tai haastajaa. IPK vei ylivoimaisesti runkosarjan ja keskinäiset väännöt, Ketterä taas hoiti puoli- ja välierät nopeasti pakettiin. Ansaitusti runkosarjan ykkönen ja kakkonen loppukliimaksissa. Paras voittaa ja tsemppiä kaikille ottelusarjaa seuraaville. Ei muuta kuin Bill Misenerin Let's play hockey soimaan!
 

Veleho

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä
Nyt olisi tarjolla se kauan odotettu mahdollisuus kostaa 2016 kevät, jolloin IPK tylysti ryösti mestis-paikan Ketterältä. Taisi mestiksessäkin sen jälkeen mennä useampi vuosi, että vaikka sarjaa dominoitiin, niin IPK:lta tuntui tulevan aina selkään.

Molempien voitolle löytyy ylempää päteviä perusteluja, joten odotuksissa hyvin tasainen sarja.
 

Big Bear

Jäsen
Minullakin palaa muistot väkisin keväseen 2016, jolloin käytiin isolla sakilla ryöstämässä Mestikseen nousu Ketterän nenän edestä. Saa nähdä, että pystyykö venymään nyt yhteenkään finaalisarjan vieraspeliin. Lappeenrannan reissu keskellä viikkoa on ainakin ihan tekemätön paikka. Vaan tänään lyödään finaalisarja käyntiin Kankaan hornankattilassa!
 
Suosikkijoukkue
Jokipojat, HIFK, Montreal Canadiens, Liverpool.
Tasainen sarja tiedossa, voi mennä seiskapeliinkin, mutta IPK:n runkosarjavoitosta huolimatta veikkaan lopulta Ketterän Mestiksen mestariksi. Tiivis nippu, jalkava, tarpeeksi maalintekovoimaa ja koko joukkueen puolustuspeli toimii. Viimeisenä lukkona vireeseen maalilla päässyt Lipiäinen.
 

X-Stiff

Jäsen
Itse en kyllä uskalla liputtaa Ketterää kovin isoksi suosikiksi. Kuppi voi kääntyä molempiin suuntiin. Kannun vie se kumpi onnistuu parantamaan omaa tekemistään vielä sen tarvittavan napsun. Nykäsmasaa lainatakseni sen on ihan 50-60
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Pikaisesti kokoonpanoja kurkattua Ketterältä poissa Akseli Mäkinen ja IPK:lta Juuso Heikkilä (+ Henri Knuutinen). Muuten ei taida olla mitään merkittäviä puutteita.
 

Dynamo_FIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ketterä
Pikaisesti kokoonpanoja kurkattua Ketterältä poissa Akseli Mäkinen ja IPK:lta Juuso Heikkilä (+ Henri Knuutinen). Muuten ei taida olla mitään merkittäviä puutteita.
Turunen Ketterältä lisäksi poissa. Olikos Roopella viellä kakkua syötävänä ja keskiviikkona pääsee nilkkapannan kanssa laatikkoon...
 

Sven Tuuva

Jäsen
Suosikkijoukkue
IPK, Kalpa & Jokerit
Timonen myös edelleen poissa ja loukissa pidempään olleet Halonen sekä kohonen.
 

jmexel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Roki,
Juho Kokon Instagramin mukaan hän on tänään äänessä ensimmäisessä finaalissa. Kiitos Maikkari!!

Ei hyvä, Kokko on ammattilainen mutta edelleen vahvat Imatra lasit. Joku toinen jos kerran pakko mennä ammattilaisiin.

Eikä minua haittaisi jos nämä kotiselostajat vetäs loppuun asti, ohan ne painanut jo 30 peliä.
 

Peteliuz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs & Syracuse Bulldogs
Ei hyvä, Kokko on ammattilainen mutta edelleen vahvat Imatra lasit. Joku toinen jos kerran pakko mennä ammattilaisiin.

Eikä minua haittaisi jos nämä kotiselostajat vetäs loppuun asti, ohan ne painanut jo 30 peliä.

Sata kertaa sadasta mielummin Kokko kuin se Iisalmen kiljuja. Itse en ole juurikaan huomannut että olisi mitenkään Ketterä-lasit päässä ollut. Toki johtunee siitä että ne pelit missä on selostanut, olen ollut usein paikan päällä. Pitääpä kiinnittää huomiota onko noin.

Tämä Niskanenhan on ainakin ollut ihan IPK:n palkkalistoilla ja se on ainakin omasta mielestä ehdoton ei selostajalle.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös