Pudotuspelit 2016 – viimein myös Turussa

  • 47 111
  • 195

kausi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Westendin työväenpalloilijat
Koko kauden kurittomuus ja sekoilu on ollut yksi selkeä medän tekemistä linjaava seikka. Nyt myös Selin, #eiihanerkkamelkohyvä vittu mukana talkoissa. Eiköhän tämä ole selvä sarja.
 

Jykke1978

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC/FC TPS, Turku Dockers, Adelaide Crows

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Asetelma on nyt TPS vs. "Muu Suomi" ja tällä haen sitä, että sympatiat ovat menneet (ihan aiheesta, mutta silti paljon melua tyhjästä) ja nyt paskaa sataa niskaan joka suunnasta. Ei helpoin tilanne, mutta pitää muistaa että eilinen kohellus oli vain yksi peli ja voitot edelleen vain ratkaisee. Sarja on edelleen kesken ja kaikki mahdollista.

Nyt pitää ensimmäisenä antaa pölyn laskeutua, vaikka Oulusta etenkin sitä yritetään pitää yllä. Pitää ottaa mahd. sanktiot ja rangaistukset sellaisenaan kuin ne tulevat vastaan ja parsia rosteri kasaan niillä ketä meillä siellä on. Pitää toivoa, että sieltä kenties Spina saataisiin täsmäaseena kehiin vahvistukseksi. Oululaiset, lahtelaiset ja vaikka mitkä kaakon juntit saavat kauhistella, vatvoa ja jeesustella tapahtunutta niin paljon kuin jaksavat. Pitää oikeastaan toivoa, että Kärpät kelaavat naureskellen mahd. kauan tapahtunutta, sillä näin he tuhlailevat vain energiaansa tuohon alitajuntaisesti mikä on pois kentältä Raksilassa.

Sarja on edelleen auki ja seuraava peli lähtee 0-0 tilanteesta ihan kuin aiemmatkin. Näistä voi myös ottaa opiksi, sillä ainakaan jäähyboksista ei TPS tule voittamaan näitä pelejä ja jos voittaa halutaan, niin jäähymäärät mahd. pieneksi ja sitoutuminen ensisijaiseksi. Kiekko pitää myös saada nopeammin pois omista, etenkin oman sinisen tuntumassa ja siihen erityisesti jerkkua jatkossa.

Mulla on kaikesta huolimatta luottavainen olo. Siellä on meillä kokeneita pelimiehiä remmissä, jotka eivät vähästä hätkähdä vaan esim. nykyisen kapteenimme vaatimustaso on sitä luokkaa, että palaveri on paikallaan joukkueen kesken ja fokus on olennaisessa. Ei me olla mikään jypakatemia, joka koostuu ihan maitopojista.

Taistelu jatkuu, jos Oulussa luullaan että näin vähällä päästiin, niin väärässä ovat.
 

Sakoi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Paljon kaikki jauhaa noista tappeluista ja muista häröilyistä, mutta toivottavasti joukkue tajuaa keskittyä siihen mikä meni pieleen ensimmäisessä erässä. Kaikki jäljempänä tapahtunuthan oli seurausta ensimmäisen erän huonosta pelistä. TPS näyttä jopa hieman ylimieliseltä ja monella pelaajalla lataus oli 140 % yli, joka tilanteessa piti päästä hieromaan tassuja toisen nenään vaikka sitten omasta päästä lähtisi hyökkäyspään tilanteeseen jo pillin vislattua.

Jos ensimmäistä peliä leimasi se, että puolustettiin tarkasti ja viisaasti, eikä Kärpät saanut juurikaan ylivoimahyökkäyksiä niin tässä toisessa pelissä pakit ajoi useasti itsensä ulos hyökkäyssinisellä ja Kärpät tuli pahimmillaan 4 vs 2. Kärppien hyökkäys on sen verran laadukasta, että suosittelen nopeasti palaamista ensimmäisen pelin tarkkaan pelaamiseen eilisen ryntäilyn sijaan. Keskitytään myös ensisijaisesti siihen viisikkopelaamiseen eikä Kärppien tökkimiseen.

Aikaisemmissa peleissä Sporttia ja Kärppiä vastaan alivoima toimi loistavasti, tänään se vuoti kuin seula, tämäkin seurausta ylimielisestä ryntäilystä sen sijaan, että oltaisiin pelattu pelikirjan mukaan tarkasti.

Yhteenvetona siis; jalat takaisin maan pinnalle ja paluu siihen nöyrään tekemiseen ja ajatus kiekkoon Kukkosen sijaan.
 

Saske

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks
Shakilla nämä pelit voidaan voittaa. Kärpistä näki perjantaina, että kun maalintekosektorille ei päästy niin lauottiin sitten paskoista paikoista (= turhautuminen). Tiivis viisikko ja nopeista vastahyökkäyksistä ja pitkittäissyötöistä läpiajoon maalit. Jäähyjä ei ole varaa ottaa. Ihan luottavaisin mielin tässä odotellaan seuraavaa peliä. Nyt on paineet purettu varmasti joka äijällä.
 

MAKE #89

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Yllä hyviä kommentteja. Vähän ihmettelin eilen miten TPS ei pystynyt imemään kotiyleisöstä voimaa vaan alkoi ikään kuin jäpittää heti kun joutui takaa-ajajan asemaan. Tuntui että joukkue tuli esittämään jotain hirveää showta kun olisi pitänyt vain "tehdä parhaansa" ennakkosuosikkia vastaan. Lataus meni yli väärällä tavalla ja unohdettiin ne voittavat asiat. Ylihyökkäystä tosiaan näkyi eikä siellä ollut tietoakaan siitä "shakista" jolla Kärpät pidettiin nollilla kaksi peliä putkeen Turussa. Täytyy tosin sanoa, että Kärpät oli melko murhaava ylivoimalla ja muutenkin kaikki ohjaukset maalin edestä ym. pomppivat juuri sopivasti Tepsin maaliin. Silti ei olisi saanut antaa fokuksen kadota. Toisessa erässä jos olisi tehty 5-3:lla maali tai jopa kaksi niin peli olisi ollut aivan uusi. Se yv olikin sitten aivan järkyttävää hieromista mikä sekin kertoi siitä ylilatautumisesta ja jännittämisestä.
 

Mänizeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, New York Rangers
Kaikenlaista on jauhettu jo eilisestä ja sanottakoon omana mielipiteenä, että "loppunahinat" olivat kyllä sitä osastoa, jota en haluaisi nähdä. Jos ei pärjää kenttäpelissä, niin ei tämä ole se tapa kääntää sarjaa. Mutta ei tästä viimeisestä 10 minuutista enempää, uusi peli jne.

Tavallaan oli ihan ymmärrettävää, että TPS yritti rikkoa rytmiä ja saada Kärppiä pois tasapainosta mm. maalinedustoilla pikku paineilla. Olikohan ajatuksena saada myös lepoa muille pidempien pelikatkojen kautta? En tiedä. Näissä pitäisi kuitenkin aina yrittää olla se, joka ei jatka tönimistä ym. ensimmäisen iskun jälkeen. Jostain syystä ensimmäisen iskun antaja ei jäähylle joudu, joten jos tällaista kähinää tulee, niin ensimmäisen tönäisyn jälkeen, kumpi tahansa joukkueista sen antaa, niin sen jälken pitäisi ottaa vain vastaan ja yrittää saada ylivoimatilanne itselle. Tai tehdä "Lasse -halia", mutta ei niin, että 50 metrin päässä omasta maalista otetaan 2 minuutin rangaistuksia ja alivoimatilanteita.

Lisäksi sääntökirjassa on sellainen älyttömyys, että maalinedustoille ei vihellyksen jälkeen, hyökkäyspäässä, saa tulla b-pisteiden yläkaaren takaa auttamaan joukkekaveria. Jos sen tekee, aloitus menee alueelta ulos. Eli ts. maalinedessä on painissa sääntökirjan kautta yleensä 5-3 -tilanne tai sitten hyökkäävä joukkue menettää aloituksensa. TPS menetti muutaman kerran hyökkäysalueen aloituksen tällaiseen tilanteeseen, kun pakit/pakki lähtivät viivasta maalin eteen. Sääntö koskee toki kaikkia pelipaikkoja, mutta pakit siellä b-pisteen kaarien "takana" yleensä ovat. Pilkun viilausta, mutta tarkkuutta näihin, joskus 100 - 0 aloitusvoitot tuovat niitä maaleja, joilla voidaan ratkoa koko sarjan suuntaa.

Sitten pakollinen osuus. Toki eilisestä voidaan syyttää tuomareita, jos haluaa. Mutta nyt jos oikeasti halutaan pienentää jäähymäärää, videot pyörimään ja katsomaan tilanteet läpi, joista jäähyt tulevat. Eli ollaanko tilanteissa myöhässä kenties pelitavallisista syistä vai mistä? Näihin asioihin voidaan kuitenkin vaikuttaa ja niitä korjata, tehdä siis se mitä tehtävissä on. Ja aina peleissä tulee myös niitä huonoja jäähyjä, mutta ei eilenkään kaikki sellaisia olleet. Tällaisilla kakkosten määrillä ei 4 voittoa Kärpistä oteta.

Jää oli kyllä jotenkin tahmean oloinen eilen... Tai sitten se oli TPS. Mutta tällainen tunne jäi.
 

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - Connorit Bedard & McDavid

MAKE #89

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Näinhän se on. Tyhmäilyt on tyhmäilty ja nyt on aika palata jääkiekon pariin. Toivottavasti kokeneemmat jätkät pumppaavat huomiselle samanlaisen latauksen kuin ekalla pohjoisen visiitillä.
 
Suosikkijoukkue
HC TPS, Lauri Tukonen
Lämsä näyttäisi ainakin olevan joukkueen mukana Twitter-kuvan perusteella, joka on otettu lentokentältä. Nuorille tilaa, kun muut hölmöilevät itsensä katsomoon. Ihan hyvä näinkin, vaikka Ilkkaa ei pysty korvaamaan, mutta pysyy ainakin kasetti paremmin kasassa. Toivottavasti Spina olisi kunnossa kuten Forsström myös.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Selinin taktiikkaa onnistuu jollain tapaa, koska selkeä mediapeli on saatu ajettua siihen pisteeseen, että Marjamäkikin joutuu kommentoimaan noita keskustelujaan, joita ei olisi varmasti uskonut joutuvan kommentoimaan. Tämä sataa Tepsin laariin ja kaikki Kärppien keskittyminen itse olennaisesta on TPS:n etu.

Kyllä mä todella toivon, että joukkue lähtee Raksilaan oikeanlaisen tahdon ja taisteluhengen kanssa. Siitä pitänee kapteenimme huolta. Lämsää olen mestis-vierailun jälkeen kokoonpanoon kaivannutkin, koska käyrä on ollut nuoremmista pelaajista selkeästi nousujohteinen, joten hyvä että pääsee rosteriin. Spinan saaminen kokoonpanoon olisi loistavaa myös.

Sarja on vielä huomisen jälkeenkin auki. Jarno Pikkarainen on luonteeltaan valmentajana kaikkea muuta kuin sukka, joten eiköhän Oulussa nähdä aivan erilainen ja sitoutunut TPS kuin lauantaina.
 

Aleksis Veli

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Toivottavasti kohu vaikuttaa tuomareihin siten, että tiedostavat takaraivossaan puolueellisuussyytökset ja varovat antamasta TPS:lle helppoja jäähyjä. Eikä siten, että lähtevät rankaisemaan TPS:n sikajoukkuetta.
 

Runtulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tepsin onni, että pellet on nyt ulkona. Hävettää koko organisaation puolesta vielä moiset itkut Marjamäen toiminnasta. Toivottavasti tepsillä lähtee taas homma skulaamaan, siellä on kuitenkin monia hienoja pelaajia, kuten Kallio, Perrin ja Nummelin
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Tepsin onni, että pellet on nyt ulkona. Hävettää koko organisaation puolesta vielä moiset itkut Marjamäen toiminnasta.

Ja meitä ei hävetä Jokereiden toiminta millään tasolla. Muuta kuin se, että vanhoja ex-pelaajia ei ymmärretä arvostaa videoscreenien välityksellä ja välillä ei edes eroteta kumpi on kotijoukkue, kun maalibiisi soi joka tapauksessa, kun häkki vain värisee.
 

M.O.R.O

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Palloseuran rosterista löytyy poikkeuksellisen paljon monissa liemissä keitettyjä johtajatyyppejä joiden uskon kääntävän tämän härdellin voimavaraksi.
Meikäläisellä on ainakin täysi luotto tätä joukkuetta kohtaan, sarja on vielä aivan auki.
 

Starbuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
On aiheellista kysyä, miksi Aittokallio selvisi kahdesti kuin koira veräjän portista. Ja mistä sitten tulee rangaistus?

Kaikkea saa tehdä. Vaikka tappaa pelaajan, kunhan se pelaaja pitää päällään TPS:n pelipaitaa. Näin se vaan nyt tuntuu olevan tässä sarjassa, valitettavasti.
 
Suosikkijoukkue
TPS
ävettää koko organisaation puolesta vielä moiset itkut Marjamäen toiminnasta.

Itseäni ei kyllä tämä juurikaan hävetä. Joidenkin värilasien kommentien perusteella odotin Pikkaraisen vähintään hyppineen pöydällä, mutta kun katsoin pressin niin vähän kiihtyneenä siellä puhisi mutta ei todellakaan mitään asiatonta. Kuinka monta kertaa se Marjamäki mahtoi pitää pidempiä juttutuokioita tuomareiden kanssa? Miksi Selin ei ainakaan puheiden perusteella saanut puheenvuoroa? Tältä se ainakin paikanpäällä näytti - ainakin pariin otteeseen Selin viittoi tuomareita paikalle, mutta kovin viihdyttiin vain toisen aition edessä. Kohtelu ei vaikuttanut tasapuoliselta, joskin peliä seurasin katsomosta kuten varmaan kaikki muutkin täällä, joten mahdoton sanoa mistä tarkalleen oli kyse. Silti, en pidä Pikkaraisen kommenteja mitenkään kohtuuttomana.
 

Armani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Ihan sama miten pahasti lauantaiset tapahtumat ja Liusjärven eturauhasen venyttämiset lähti laukalle, niin 6 vuoden tauon jälkeen kaikki tämä playoff- hype tuntuu niiin hyvälle!

Lets keep this train rolling!
 

MAKE #89

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Talkkarin poissaolo ei välttämättä ole niin suuri menetys kuin ennalta voisi olettaa. Jossain toisessa ketjussa tuotiin esiin, että Pikkaraisen saldo Kärppiä vastaan tällä kaudella on 0+0 ja -6 joten ihan liekeissä mies ei ole ollut. Muutenkin jos rehellisiä ollaan niin Tepsin kannattaisi nyt keskittyä enemmän omaan peliin ja jättää se hämmentäminen vähemmälle - Pikkaraisen huili auttaa siinäkin, vaikka niitä taklauksia tietysti tarvittaisiin. Valitettavasti tuo kokoonpano on muuten niin kapea ja rotaatio-osastolla on lähinnä junnuja. Pahaan paikkaan sattuivat Spinan ja Kumen loukkaantumiset (Tukosesta puhumattakaan).

On kyllä ollut tuskallisen pitkät pari päivää tiistaita odotellessa. Helkkarin mielenkiintoista nähdä millaiseen esitykseen TPS pystyy. Nyt on ns. mini-kunnianpalautuksen paikka.
 

Sakoi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Aurinko paistaa ja tänään mennään taas! Jokohan voitais unohtaa menneet ja alkaa keskittyä tämän illan peliin? Playoffeissa tunnetusti on vahvoilla ne jotka eivät elä menneisyydessä eivätkä ajattele vielä tulevaisuutta.

Rinta rottingille ja pisteet kotiin Oulusta! On vain yksi!
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
Pelillisesti varmaankin paluu perusasioihin auttaisi. Hirvee träppi keskialueella, vielä ankarampi noppavitonen omissa. Paketti tiukassa. Siihen bonuksena vastaiskupeliä jos ja kun paikkoja tulee. Ei pommeja, ei ylimääräistä korkealta paineistamista. Tylsää? Jo vain, mutta sillä ne voitot Näädästä on ennenkin otettu. Materiaali ja kuntotilanne eivät myöskään muuta mahdollista.
 

Rote Sau

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS + länsirannikko
Sarja on voitettavissa edelleen, mutta se ei ole helppoa. Tepsi kyllä pärjää ilman Moisiota ja Pikkaraista, mutta Selinen puuttuminen voi jotain jo vaikuttaakin.
Se on ihan selvä, että jäähyjä ei saa ottaa. Osa on ollut naurettavan tuomarilinjan takia vitsejä, mutta joukossa on ihan aiheellisiakin. Oli miten oli, Kärpät teki viimeksi 6 maalistaan 5 ylivoimalla. Sille ei voi kukaan mitään, oliko jäähy ansaittu vai ei. En ota kantaa tuomarilinjan puolueellisuuteen, mutta seurataan mielenkiinnolla tilannetta.. Tänään ei ole enää ekan matsin yllätysmahdollisuutta, mutta paluu ekan matsin tyyliin varmasti auttaisi. Pitää muistaa, että tasakentällisin peli on ollut todella tasaista, jopa yllättävän tasaista. Jostain syystä Kärppien tyyli sopii Tepsille, tai toisinpäin.

Spinan ja Parén panosta tarvittaisiin erityisen paljon, muita tietenkään vähättelemättä.
 

Tomazevski

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ohessa linkki Vesa Rantasen kirjoittamaan juttuun:

Onko puolen Suomen Kärpät SM-liigan pyhä lehmä? - SM-liiga - Ilta-Sanomat

Ihan hyvä kirjoitus, mutta osui silmään tuo, että sarja on käytännössä taputeltu. Toivottavasti Tepsin pojat lukevat myös näitä ja ammentavat voimaa tällaisista kommenteista. Tilannehan on nyt se, että mielestäni Tepsi lähtee jatkamaan sarjaa nyt jopa suurempana altavastaajana kuin ennen sarjan alkua. Se pitää hyödyntää. Kaikki paineet ovat taas Kärpillä. Tähän peliinkin voidaan lähteä rennosti kiusaamaan Kärppiä. Kunpa vain saataisiin enemmän luotua Kärppien maalivahtiin painetta, Rajaniemeä ei ole testattu vielä lainkaan eikä ole mitenkään vakuuttanut urallaan. Kuten ei myöskään Aittokallio.
 

Pirkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ja Jortikan mielipiteet edellisen ottelun tapahtumista Ilta-Sanomissa:

Jortikka jyrähti kohuottelusta: ”Ihan pikkupoikien leikkiä” - SM-liiga - Ilta-Sanomat

Jortsu on niin oikeassa. Nykyäänhän on vallalla tapa, että erotuomarit käyvät selittämässä tuomioista valmentajille joko oma-aloitteisesti tai valmentajien kutsumana. Mäkelä ei olisi ikinä alistunut siihen, koska pelisääntöjen mukaan ainoastaan jäällä olevilla joukkueen kapteeneilla on oikeus puhutella tuomaria. Muistaakseni toimihenkilö eli valmentaja saa puhutella tuomaria ainoastaan pyytääkseen aikalisää.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös