Pudotuspelit 2011 – Rocky ja tiikerinsilmä!

  • 122 799
  • 543

Tuamas

Jäsen
Näitkö pelin vai katsoitko tuloksen teksti-tv:stä?? Mielosen onneton purkuyritys muutama minuutti ennen loppua aiheutti tilanteen, jossa Blues pääsi tasoittamaan pelin. Tilanteessa ei ollut edes painetta pakilla vaan virhe (roiskaisu Blues-pelaajan lapaan) menee täydellisen huolimattomuuden piikkiin.

Katselin kyllä D-katsomossa koko pelin ja näin suurimmaksi yksittäiseksi syyksi tappioon ylimielisyyden, enkä niinkään yhtä yksittäistä tilannetta.

Aivan samalla tavalla toinen maali meni Savinaisen piikkiin kun haki idioottipommia ja toinen olikos se Sillanpään piikkiin kun lähti neppailemaan omalla sinisellä.

Ylimielisyyteen homma kaatui, ei mihinkään yksittäisiin huonoon suoritukseen esim. Mieloselta, joka pelasi omaan normitasoonsa nähden ihan hyvän pelin. Sammalkangas oli mielestäni Mielosta huonompi tässä pelissä.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Jos Mäkilä olisi pelannut nöyrästi, hän olisi pelannut Mielosen epäonnistuneen avauksen ulos alueelta, on turha hakea yhtä syyllistä.

Samalla tapaa voidaan jossitella, että "jos Eero olisi ottanut kudin kiinni" tai "jos Sailio olisi vetänyt ohi maalista". Fakta on että karkeisiin yksilövirheisiin loppupeleissä peli ratkesi, muuten Ässien pelitempo Bluesia vastaan olisi pitänyt riittää voittoon. Kaksi ekaa erää Ässät vei selvästi ja olisi voinut tehdä 3-4 maalia enemmän kuin mitä tehtiin.

Ässät ei ollut hyvä, mutta ei ollut Blueskaan, he vain käyttivät paikkansa paremmin hyväkseen ja korjasivat avausottelun voiton itselleen.
 

Crapbag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, NY Rangers, Southampton, Fc Jazz, A's..
Ehkä pelitavalla, mutta itse tyylissä on parannettavaa. Kaksi pelaajaa pelaa yhtä samaa vastustajaa, kurittomuusjäähyjä, huolimattomuutta omalla alueella, epätarkkuutta syötöissä jne.

Ehkä tässä näkyi hivenen pitempi pelaamattomuus.

Tästä aika samaa mieltä.

Oli nähtävissä joitain turhia, vaikeita syöttöjä etenkin omissa kun olisi tarvittu nöyrä varma purkukiekko sinisen yli. Pariin kertaan paine jäi todella turhaan omiin.

Ylivoima saa ainakin allekirjoittaneen lähes raivon partaalle, tässä katseet taas kohdistuu valmennukseen jolta ei näemmä löydy munaa rakentaa minkäänlaista täsmäasetta tärkeille hetkille. 4-3 ylivoimaan Kuparinen ainoaksi R -mieheksi kentälle, pelaaja jonka laukaus tai lättysyöttö ei juurikaan häikäise, vaan avut ovat täysin muualla. Seuraava vaihto mentiinkin neljällä leftillä. Ei hyvää päivää.. Alivoimalla Ässien neliö taas vaikutti jotenkin hätäilevän, juostiin kiekon perässä, ylireagoitiin heittäytymällä liian aikaisin jne. Olisiko sitä jännitystä ollut sitten liikaa, selvästi tuli hutilointia siitä hyvästä tekemisestä mitä lähes koko 60 matsia väännettiin runkkaria. Mikäli fokus saadaan käännettyä olennaiseen ei tässä ole vielä mitään hätää, huomenna "normaali" vieraspelaaminen ja Blues on astetta väsyneempi ja päästään taas kotona hakemaan johtoa ottelusarjassa. Helppoa tämä ei tule olemaan ja onkin idioottimaista miten esim. SK:n kolumnissa vaadittiin jo finaalipaikkaa ihan vaan pelailemalla. Vastustajaa tulee kunnioittaa ja Blues on tiukka vihulainen, mustelmia pitää ottaa enemmän ja jalat saada liikkeelle. Tänään liike oli monella pelaajalla melko heikkoa viikontakaiseen, etenkin Zabo&Mäkilä. Salosen Pasia huomenna kentälle?
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Alivoimalla Ässien neliö taas vaikutti jotenkin hätäilevän, juostiin kiekon perässä, ylireagoitiin heittäytymällä liian aikaisin jne.

Miten minusta näytti, varsinkin kolmannessa erässä, että Ässä-alivoima oli taas jopa yllättävän passiivinen? Ukot seisoivat tiiviissä neliössä ja Blues pääsi pyörimään rauhassa ympäri Ässäaluetta. Johtuiko tämä sitten siitä, että jaloissa alkoi jo painaa vai oliko ohjeistusta tullut valmennukselta, mene ja tiedä....
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Oman maalin edessä on Ässien vaikein paikka, Blues on siinä vahva kampeamaan, lisäksi Ässien fyysinen peli on vähän puutteellista, etenkin hyökkäyspäässä.

Nyt on myöhäistä alkaa opettelemaan oman maalinedustan siivousta kun koko hela kauden trendi on ollut ns. turhien jäähyjen välttäminen ja sitä kautta pehmoilu sota-alueilla.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Harmittavaa oli eilinen, mutta yksittäisenä tappiona sopi tämän kauden sapluunaan hyvin. Homma olisi ilman muuta pitänyt hoidella, niin paljon parempi Ässät kuitenkin oli ilman noita hetkittäisiä löysäilyjä.. menkööt eilinen siis vaikka opetuksena siinä suhteessa, tarkkuutta nyt vaan

Usko ei horjunut yhtään, olen yhä sitä mieltä että Ässät on ilman muuta parempi joukkue näistä kahdesta. Kiva nähdä (tai siis kuulla) miten vieraissa homma lähtee liikkeelle, kauden aikana kun kuitenkin tehtiin liigan uusi vieraspiste ennätys.

Tämä on meidän sarja normaalioloissa, siitä voidaan edelleen lähteä..
 
Viimeksi muokattu:

Ainapata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jos nämä pystytään korjaamaan, sarja kääntyy Ässille.

Neljä paikkaa ja neljä maalia. Jos tuo trendi jatkuu niin Salonoja on ostanut Jumalan puolelleen. Jos tuomaristo olisi eilen pystynyt viheltämään sääntökirjan mukaan olisi blues istunut koko pelin jäähyllä. Myös Matikaisen jatkuvat palaverit tuomariston kanssa eivät kuulu jääkiekkoon, niiden avulla bluesin keuhkot kestivät koko pelin. Jossain vaiheessa pitäisi alkaa painamaan bluesia myös pelkästään 4 pakilla pelaaminen. Ketjuja muokkaisin tähän suuntaan:
Santavuori-Uusikartano-Armia
Zaborsky-Sillanpää-Salonen
Huhtala-Kuparinen-Savinainen
Huhtanen-Niemi-Mutanen.

Jos SM-liigajoukkue meinaa pelata ihan oikeasti mitaleista en näe jollakin anttimäkilällä mitään käyttöä joukkueessa.
Jyrkkiö pitäisi myös saada nopeasti ruotuun, Mielosen kiekkovarmuus ei vaan riitä.
 

vero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Neljä paikkaa ja neljä maalia.

Ketjuja muokkaisin tähän suuntaan:
Santavuori-Uusikartano-Armia
Zaborsky-Sillanpää-Salonen
Huhtala-Kuparinen-Savinainen
Huhtanen-Niemi-Mutanen.

Jos SM-liigajoukkue meinaa pelata ihan oikeasti mitaleista en näe jollakin anttimäkilällä mitään käyttöä joukkueessa.
Jyrkkiö pitäisi myös saada nopeasti ruotuun, Mielosen kiekkovarmuus ei vaan riitä.

Olen jossain määrin vähän eri mieltä. Ensinnä Blues pyrkii juurikin pelaamaan ääritarkkaa peliä, jossa enemmän pyritään välttämään virheitä kuin tekemään peliä. Eli käytännössä Blues ei tuolla taktiikalla saa kovin montaa paikkaa per peli ja tästä seuraa se, että lähes joka paikasta pitää tehdä, jos meinaa voittaa. Eilen tekivät ja voittivat, ei siinä sen kummempaa. Toisaalta Ässät ei saisi antaa niitä paikkoja, eilen Blues periaatteessa teki sen jatkoaikamaalin, kaikki muut olivat Ässien todella isoja henkilökohtaisia virheitä, osassa jopa monta virhetttä peräkkäin.

Tuosta kokoonpanosta sanoisin ensinnä sentterien osalta sen verran, että Kuparinen ja Niemi olivat omalla tasollaan. AUK alisuoritti ja Sillanpää oli huono. Eli en missään tapauksessa pienentäisi Niemen ruutua Sillanpään kustannuksella ja päinvastoin nostaisin Niemen kentän pelaamaan kakkosylivoimaa Kuparisen kentän jälkeen. Nyt ykköskenttä ei yv:llä pelaa riittävästi vaan yrittää niin ilmiselviä ja helppoja ratkaisuja, että Bluesin passiivinen neliö pelaa ne pois. Santavuori ja Niemi ovat Kuparisen kentän ohella ne Ässä-pelaajat, jotka pystyvät tuon neliön rikkomaan ja pistämään kiekon riittävästi liikkeelle. Iso ongelma tuossa Ässien sentterikalustossa on se, että kukaan ei tunnu pärjäävän Bluesille aloitusympyrässä ja erityisesti Espoon pienessä kaukalossa tämä on vieläkin isompi murhe kuin eilen Porissa.

Myöskin pitäisin Mäkilää kuitenkin luokkaa kovempana pelurina kuin Mutasta, Sami hyytyi loppukohden runkosarjassa aika pahasti. Salonen on tietenkin kortti, jota kannattaa miettiä. Tulisiko sitten juuri Mäkilän paikalle, vaikea sanoa.

Pakeista Mielonen ja Sammalkangas eivät mitenkään vakuuttaneet. Lisäksi Uusitalo ja Caldwell olivat osittain turhan itsevarmoja ja muutama siinä ja siinä tilanne syntyi juurikin tämän takia.
 

Isonive

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Lajinsa Viimeiset, Fc Dynamo
Kyllä fakta on se, että Ässien puolustajista ainoastaan Määttä ja Malkamäki pystyivät pelaamaan ilman kardinaalimokia, ja tätä vasten sekä Jyrkkiö että Kurdoc tarvittaisiin kokoonpanoon mahdollisimman pian. Toinen iso murhe on jatkuvat aloitustappiot. Jos nämä pystytään korjaamaan, sarja kääntyy Ässille.

Kuinkahan kauan Jesse ja Krisse ovat poissa? Voiko mennä vielä viikko/viikkoja?
 

Isonive

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Lajinsa Viimeiset, Fc Dynamo
Itse tulin Porvoosta asti peliin ja hieno alku pelille saatiinkin. Ässät vei suvereenisti, mutta se niin paljon parjattu maalinteko tökki. 1.erässä olisi pitänyt tehdä 2-3 maalia, mutta niin kuin aina ennenkin Ässät piti pelin tiukkana. Pahiten mielestäni epäonnistui 1.kentästä Armia ja kyllä valitettavasti siinä on jonkun muun pelaajan paikka vastata huutoon. Armia oli ihan sukka joka tilanteessa kun kaveri otti vähän kovempaa kiinni. Kuprun kenttä oli liekeissä tai ainakin Huhtala ja heille olisi toivonut lisää onnistumia eilen. Niemen kenttä pelasi mielestäni ok pelin. Nelonen väänsi niinkuin nelosen kuuluukin vääntää, mutta aina kun omissa soi ei voi olla tyytyväinen. Blues oli kyllä peloittavan tehokas ja todella suoraviivainen. Jatkoajalla ratkaissut yv oli hyvä esimerkki suoraviivaisuudesta, sillä joka tilanteessa kiekko ja mies toimitettiin maalille. Toivottavasti pomput ja onni eivät ole myös tänään bluesin puolella noin selvästi.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Myöskin pitäisin Mäkilää kuitenkin luokkaa kovempana pelurina kuin Mutasta, Sami hyytyi loppukohden runkosarjassa aika pahasti. Salonen on tietenkin kortti, jota kannattaa miettiä. Tulisiko sitten juuri Mäkilän paikalle, vaikea sanoa.
Mäkilä pelasi melko hyvän pelin, pari virhettä tuli mutta eilen ei kukaan selviytynyt virheettä. Antti on kuitenkin melko hyvä pelaaja molemmissa päissä kenttää vaikkei usein tehoille pääsekään. Ei pääse edes paikkoihin usein.

Mutanen tosiaan hyytyi pahasti kauden edetessä, mutta jos joku tarvitsisi Mäkilän paikalle laittaa niin ehdottomasti Laaksonen. Salonen on ihan eri roolin pelaaja eikä sovi tuohon.

Ei meillä hyökkäyksen kanssa ole ongelmia, ennemminkin puolustuksen miesvaje huolestuttaa.
 

Ainapata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Salonen on tietenkin kortti, jota kannattaa miettiä. Tulisiko sitten juuri Mäkilän paikalle, vaikea sanoa.
Se nyt on selvää että Blues yrittää välttää virheitä, mutta miksi Ässät ei? Eilen menetettiin kiekkoja keskialueella ihan turhaan. Monta kertaa pelattiin kiekkoa ns yli-innokkaasti ja mentiin väärälle puolelle miestä. Pitäisi pyrkiä pysymään pelin sisällä eikä ajaa itseään ulos eli pitäisi pysyä miehen ja maalin välissä joka puolella kenttää.
Se on totta että AUK pelasi eilen ehkä surkeimman pelinsä tällä kaudella, tyhmä turhautumisjäähy kruunasi koko illan. Positiivista asiassa on se että ammattilaisurheilja todennäköisesti osaa ottaa itseään niskasta kiinni ja pelata tänään paremmin ja vaatia sitä myös joukkuetovereiltaan.
Vaihtaisin Yetmannin Saloseen. Tuoreita jalkoja ja maalintekovoimaa kaivataan, Yetmanilla oli eilenkin paikka ratkaista peli mutta jonkinnäköinen apina on tullut selkään jäädäkseen ja nyt ei ole aikaa odotella sen tiputusta selästä.

Eniten kaipaisin peliin huolellisuutta. Kiekot eivät saa jäädä keskialueelle. Kun kiekko lyödään huolellisesti päätyyn ja laitetaan sinne kunnon prässi päälle niin Bluesin pakit eivät sitä painetta tule kestämään. Jalat loppuvat jossain vaiheessa pomminvarmasti.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Blues tulee kyllä varmasti pelaamaan avoimemmin kotonaan ja sen pitäisi sopia mainiosti Ässille. Ei noissa Ässä-leirin kommenteissakaan mitään paniikkimielialaa ole onneksi, sarja on vasta polkaistu käyntiin. Niin kliseiseltä kuin se kuulostaa, niin tekemällä sovittuja asioita tästä tulee ihan hyvä vielä.
 

Kuusumu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelitilanteesta johtuvat käden kohotukset
Salonen on tietenkin kortti, jota kannattaa miettiä. Tulisiko sitten juuri Mäkilän paikalle, vaikea sanoa.

Mäkilä oli minunkin mielestäni eilen Ässien heikoin lenkki hyökkäyksessä, mutta Salosen istuttaminen samaan ketjuun Huhtasen kanssa kuulostaa toisaalta melko vaaralliselta. Molemmat tykkäävät kuskata kiekkoa ja liikettä on enemmän kuin ajatusta. Toisaalta Sillanpää sentterinä kyllä pystyy tasapainottamaan tätä koohotuskaksikkoa.
 

Ressa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Eilen jäin kyllä kaipaamaan yhtä asiaa kokoonpanojen suheen: Kunnon jarrukenttä. Kun meillä on kaikki kentät vyöryttää vastustajan päätyyn ja yleisö ulvoo niin siinä tulee vähän yli-innokkuutta ja välillä Ässät karvasi kolmella hyökkääjällä vastustajan alueella ja siitä seurasi muutamia hazardeja. Neloseen Mutanen Mäkilän tilalle, vaikka Antti ei mitenkään huonosti pelannut (päinvastoin) mutta näin saataisiin kenttä joka varmasti pitää vastustajan kurissa ja myös taklaa raskaasti.

Sitten, ykkönen ja YV. Ei AUK riitä pyörittämään kun Joppe ja Zaborsky ovat liian ahneita laukojia. Santavuori-AUK-Armia/Zabo vaikka sitten YV:n ajaksi takaisin kokoon. Kolmonen pyörittää hyvin.

Ja ne erien loput. Jostain syystä viimiset 3-4min erästä on välillä niiiin vaikeita. Otetaan jäähyjä ja annetaan maaleja. Tämä kuntoon.

Eikä olisi pahasta jos vaikka harjoiteltaisiin miten parin metrin päästä laitetaan tyhjään börsään. Hemmekko, jos Hupikin tekee maalin niin kyllä muidenkin siihen pitäisi pystyä!
 

Ainapata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kunnon jarrukenttä.
Nykyajan jääkiekossa ei ole mitään jarrukenttiä. Kaikkien ketjujen pitää pystyä hyökkäämään. Sen sijaan AV ja YV kenttiä pitäisi pystyä rakentamaan ilman ketjusitoumuksia. Tämä puuttuu Ässiltä, varsinkin kun Jyrkkiö on pois niin meillä ei ole kuin Caldwell joka pystyy pelaamaan YV:ta vaadittavalla tasolla. Haluaisin nähdä 4 hyökkääjän ja 1. pakin YN:n edes kerran tällä kaudella. Takakolmiolla tuo luonaisi ja varmasti tulisi enemmän maaleja (Armia-Caldwell-Huhtala). Tuossa koostumuksessa kaikki osaavat laukoa hyvin syötöstä ja tarvittavaa pelirohkeutta löytyy myös. Ripareita hakkaamaan ja maskia tekemään sitten Kuparinen ja Zaborsky.
 
Viimeksi muokattu:

Raid76

Jäsen
Suosikkijoukkue
FASlapsi ja Jari Porttila
Yritän yksinkertaistaa mahdollisimman paljon...:

Vaikka voidaan nimetä yksilöitä jotka eivät eilen onnistuneet, niin tästä sarjasta jatkoon päästäkseen Ässät tarvitsee takaisin sen mikä eilen puuttui.

- Taisteleva yleisilme
- Jokainen pelaaja antaa jäällä kaikkensa, näin ei eilen ollut.
- Huolellinen viisikkopuolustus

Varmasti loukkaantumiset ja pelaamattomuus selittävät osan tästä, mutta silti. Kentällä ei eilen ollut se Ässät, joka runkosarjassa totuttiin näkemään.
 

Jewgen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Eilisestä jäi vain yksi kysymys: Voiko Eeroon luottaa? Paljon ei vetoja tullut mutta hyvällä prosentilla menivät sisään.
 

JoKKa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät , NJD
Kolme Eerolle menneistä maaleista oli mielestäni todellisia onnenkantamoisia, mutta totuuden nimissä on sanottava, että eilinen ei ollut millään mittarilla vakuuttava esitys häneltä.
 

Isonive

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Lajinsa Viimeiset, Fc Dynamo
Eero ehkä tiputteli kiekkoja normaalia enemmän, mutta Blues heitti myös maalille aika paljon miestä joten siinä mielessä syyttäisin enemmänkin pakkeja huonosta maalineduspalaamisesta. Siellä pitää sitoa vastustajan mailat pois ja siirtää äijät sivuun jotta Eero näkee kiekot eikä vastustaja pääse sohimaan ripareihin.
 

Mondie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen brändipuuhastelu
Eero ehkä tiputteli kiekkoja normaalia enemmän, mutta Blues heitti myös maalille aika paljon miestä joten siinä mielessä syyttäisin enemmänkin pakkeja huonosta maalineduspalaamisesta. Siellä pitää sitoa vastustajan mailat pois ja siirtää äijät sivuun jotta Eero näkee kiekot eikä vastustaja pääse sohimaan ripareihin.
Sammal-Tapsan ja Makkara-Teron hommaksi jää tämä. Vastustajalle pitää näyttää että sinne maalin edustalle ei ole mitään asiaa. Perjantain pelissä tässä ei onnituttu, miten käy tänään?

KK:n paluuta odotellessa...
 

Quethas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Suomen maajoukkueet, Tampere United
Höpöhöpö. Kilpeläinen pelasi eilen todella hyvän pelin. Ei sille voi mitään, jos kiekko vaihtaa suuntaa metri ennen maalia. Muuten hyvää peliä ja erityisesti kolmannessa erässä tärkeitä koppeja.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös