Pudotuspelit – kevät 2024

  • 154 812
  • 1 338

Lihamuki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Ainoa asia mikä vähän huolettaa päätyyn asti menemistä on prosentti millä paikoista tehdään. Ollut nähtävissä kaudella, Hifk sarjassa ja etenkin tässä sarjassa, jokaisessa ottelussa. Mahdollisessa finaalissa kuitenkin maalivahdin taso nousee, sekä vastustajan ratkaisukyky myös.

Tarkoitus ei ole luulla että välierät on ohi ja vastustaja selvillä jne, ihan vain hypoteettista höpinää. Kertoo toki myös siitä että luotto meidän pelaamiseen on noussut ja viisikkopeli tuottaa kyllä erittäin hyvin paikkoja, tarpeeksi voittamaan tämä sarja jos jatketaan samalla tavalla, tarpeeksi myös mahdollisissa finaaleissa, jos tämä ilme jatkuu. Aika monta jossittelua, mutta varmaan pointti menee perille silti.
Toistan itseäni. Tänään jatku sama kaava mutta vielä nextillä levelillä. Toivotaan että hanat aukeaa, koska jos näin käy niin on täysin realistiset saumat haastaa tänä vuonna. Sanaton. Kiitollinen.

Onneks saa viikon huilia..
 
Kertokaapa kokeneemmat mistä kannattaa ostaa tiketti Nokialta, jos haluaa istua suht lähellä fanikatsomoa?
Ei ainakaan fanikatsomon yläpuolelta. Ainakin viime vuonna istuin suoraan yläpuolella, ja mielestäni jäi äänen ja näkemisen osalta katveeseen. Voi toki riippua siitä missä kohtaa yläkatsomoa istuu. Ostaisin siitä fanikatsomon vierestä oman kokemukseni perusteella.

Kertokaa toki muut, jos parempaa tietoa löytyy.
 

Mastokaupunki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Kertokaapa kokeneemmat mistä kannattaa ostaa tiketti Nokialta, jos haluaa istua suht lähellä fanikatsomoa?
Jos mennään tuon liitteen kartan mukaan niin B2-B4/A2-A4 alueelta. Noista ihan seisomakatsomon viereisistä katsomoista en ehkä ostaisi lippua, koska seisovat fanit ja mahdolliset liehuvat liput peittävät loivien katsomoiden takia aika paljon näkyvyyttä.
Yläkatsomo on varmasti myös hyvä vaihtoehto. Tunnelmasta en tiedä, mutta ainakin MM-kisoissa näki koko kentän jopa paremmin kuin alhaalta päädystä

Edit. Ylhäälläkin kannattaa ottaa toki huomioon se, että liput todennäköisesti häiritsevät jos ihan päätyyn menee
 

Liitteet

  • unnamed.png
    unnamed.png
    352,2 KB · kertaa luettu: 91

Bobby

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Olen sanaton, ehkä jopa hieman liikuttunut.

Nyt ollaan siellä missä halutaan olla, nyt pitää uskaltaa nauttia, unelmoida! Nyt saa huutaa!

Kyllä siinä hallilla meinasi tippa tulla (taas) linssiin.

Ei niin montaa kertaa ole tullut, mutta Laden viimeinen peli ja finaalipaikat on tälläisiä. Ehkä eniten vielä se Laden kunniakierros.
 

Kankolan Kane

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Jos mennään tuon liitteen kartan mukaan niin B2-B4/A2-A4 alueelta. Noista ihan seisomakatsomon viereisistä katsomoista en ehkä ostaisi lippua, koska seisovat fanit ja mahdolliset liehuvat liput peittävät loivien katsomoiden takia aika paljon näkyvyyttä.
Yläkatsomo on varmasti myös hyvä vaihtoehto. Tunnelmasta en tiedä, mutta ainakin MM-kisoissa näki koko kentän jopa paremmin kuin alhaalta päädystä

Edit. Ylhäälläkin kannattaa ottaa toki huomioon se, että liput todennäköisesti häiritsevät jos ihan päätyyn menee


B2 ja B3 katsomossa on ainakin oman kokemuksen mukaan noussut runkosarjapeleissäkin yllättävän monet kädet kattoon samaan aikaan kuin allekirjoittaneella.
 

NuuskaHP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
En oikein tiedä mitä Tapparasta ajatella. Uskoa kyllä on että tappara kaatuu ja mestaruus tulee tänne.

Tappara aiheuttaa kuitenkin pienimuotoista epäröintiä ainakin itselle, siellä on tehty asioita oikein todella pitkään ja taas finaalissa. Tapparalla on kyllä tälläkaudella ollut sellaisia haavoittuvuuksia että on ihan lyötävissä. Olisipa finaalivastustaja ollut kuka tahansa muu niin en epäröisi sekuntiakaan että voitetaan.

Tähdennän edelleen että usko omiin on vankka, mutta kahvara on kahvara.
 

Brett

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Peliitat, kehä-III:n ulkopuolinen Suomi
Tapparan tämän hetken tasosta verrattuna Pelicansiin ei lopulta ole mitään faktaa heittää. Paljon on tullut luettua ja kuultua, että Tappara ei ole niin vahva kuin aiemmin, ja siltä pelaajalistakin näyttää. Silti runkosarjan voitto ja siinä voitot 3-1 meistä. Ja vahvalta näyttänyt ja hyvin pelannut KalPa kuitenkin varsin rutiinin omaisesti kumoon. Klipeillä nähdyt viimeistelyt kliinisiä ja varman näköisiä, mutta ainahan ne onnistumiset näyttävät hyviltä. Uskon että pelillisesti ollaan vähintään tasavahvoja, ratkaisevaa kannaltamme on, miten hyödynnetään maalipaikat. Niiden määrässä kun tuskin yliotetta saadaan, niin varaa ei ole tulla heikon viimeistelyn jaksoja, joita on komeiden maali-iloittelujen lisäksi aika paljon kaudella nähty.
 
Suosikkijoukkue
Pelicans
Hienoa duunia joukkue! Otetaan ilo irti tästä hetkestä, mutta nopeasti katseet tulevaan.

Hyvin nöyränä täytyy lähteä Tappara-sarjaan. Useita avoimia kysymyksiä/välipäiviänä hiottavia asioita jäi edelleen tulevaa sarjaa ajatellen. Myös selviä steppejä otettiin mielestäni eteenpäin tässä sarjassa joillakin osa-alueilla, vaikka tulosten valossa sarja nyt ei mitään ilotulitusta ollutkaan.

+ Kärppä-sarjan alussa oltiin hieman sekaisin omaan pään lähdöissä Kärppien aktiviisen jatkopaineen alla, mutta mielestäni tämä osa-alue kehittyi sarjan edetessä ja jotenkin tämä ei herätä itsessäni huolta. Uskon, että meillä riittää rutiini luoda peliä ja pysyä kiekossa riippumatta siitä kuka on vastassa
+ Hyökkäys- ja keskialueen karvaus. Toistuvasti yllättänyt, miten helpon näköisesti on kiekon menetyksen jälkeen saatu karvattua kiekko omalle joukkueelle ja iskettyä samantien vastaan.
+ Keskialueen ylitykset. Tuossa on niin paljon variaatioita, että aika vaikea ennakoida millä tapaa tullaan keskialueen yli. Näyttää olevan vaikea kaverillekin puolustaa, kun joka kerta löytyy keinot painaa paine hyökkäyspäähän.
+ Maalivahtipeli. Ei voi liikaa hehkuttaa millainen kasvutarina on tässä käsillä henkisellä tasolla.
+ Suoraviivaisuutta löytyi enemmän ja lähdettiin ajamaan suoraan maalia kohti, kun paikka oli. Tosin maalille noussut hyökkääjä jäi liian usein yksin näissä tilanteissa ja hävisi lopulta jatkokamppailun. Kun maali roikkuu ilmassa niin ei ihan sitä ollut nähtävissä, että siellä olisi ollut kylmäverisiä maalintekijöitä kuitenkaan jäällä, vaan enemmän toistaiseksi kiekon siirtelijöitä, josta seuraava miinus.

- Tietynlainen tylyys ja röyhkeys puuttuu ajoittain hyökkäyspäässä maalinedustalla. Jotenkin tuntuu, että tyydytään hakemaan ratkaisua ennemmin ulkokehältä kuin, että lähdettäisiin työhaalarit päällä sinne maalin eteen tekemällä tekemään se maali silloin, kun siellä on tulikuuma kassari, jolle harvemmin tuollaiset suorat vedot tai edes one-timerit ilman maskia uppoaa. Pitäisi saada runsaasti liikkuvaa maskia ja riparilaukauksia aikaiseksi.
- Yritin laskeskella viime pelissä, että montako kertaa tulisi voitettuja ripareita tai laukauksia liikkuvalle maskille, mutta unohdin tuon jo 2. erän aikana, kun tuli niin harvakseltaan, että olisi yhden käden sormet riittänyt siihen asti. Yksi syy oli se, että laukaukset jäivät blokkiin tai meni metritolkulla ohi. Toisaalta ei sinne ripareihin kyllä kovin innokkaasti oltu pyrkimässäkään.
- Viimeistely. Tuollainen määrä kokonaan hassattuja paikkoja on jotakin aivan käsittämätöntä. Se että metrin päästä ammutaan kaksi metriä yli ja ohi ei mitenkään voi toistua Tapparaa vastaan. Se että saataisiin tuo määrä paikkoja on jo sinällään epätodennäköistä ja tämän lisäksi vielä astetta kuumempi kassari vastassa, niin pakko pystyä skarppaamaan nyt! Välillä näyttää jopa tietyllä tapaa "ylirennolta" / välinpitämättömältä nuo ratkaisut.
- Pakko laittaa vähän noottia myös puolustuspään maalinedustalta. Aika monta kertaa ollut mailat vapaana molemmissa sarjoissa maalin edessä, josta päästy rokottamaan. Vaikka olisikin ollut mies pidettynä, mutta on vain hävitty se kaksinkamppailu. Nuo tilanteet täytyy pystyä voittamaan Tapparaa vastaan, joka kyllä rokottaa jäätävällä prosentilla nimenomaan noista paikoista.
 

Masa19

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mestis ajan Vaasan Sport
Kysymys: miksi Lahdessa on niin vähän yleisöä? Eilisen pelissä vain 3506 ja aikaisemmin myös samoja lukemia. Veikkaus on, että lippujen hinnat vaikuttaa tuohon, mutta hieman outoa nämä määrät.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös