Pronssiottelun tarpeellisuus

  • 92 861
  • 554

Hanson

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, alasarjat.
Pronssiottelu on turhaa pettyneiden pelaajien kiusaamista. Ihan hyvin voitaisiin siirtyä käytäntöön, jossa runkosarjassa paremmin sijoittunut saisi pronssimitalit. Lisäksi se toisi suomalaiseen kiekkokulttuuriin voittamisen kulttuurin merkityksen korostumista.
Olisikohan tuotakaan kirjoitusta syntynyt jos JyP olisi VOITTANUT pronssia ? Aika useita Jyväskylän ihmisiä pronssiottelu kuitenkin kiinnosti, koska katsomoon oli tullut 4284 katsojaa (max.4618). Kun menee vaikkapa JA:n Lukko-osioon, niin kyllä sielläkin tunnutaan olevan melkoisen tyytyväisiä, että pronssit jaettiin. Tuo mainittu "voittamisen kulttuuri" on läsnä myös pronssiottelussa, sillä VOITTAJA saa pronssia ja lopettaa kautensa positiiviseen urheilusuoritukseen. Itsekin jonkin verran urheilleena ottaisin huomattavasti mielummin voitetun pronssimitalin, joka jaetaan voitetun ottelun jälkeen, kuin että mitali lähetettäisi postissa (paremman runkosarjasijoituksen ansiosta). Mikä ihme siinä on, että (pieni -) osa jääkiekkoväestä apinoisi kaikessa Kanadaa tai joitain muita ulkomaita ? Mitä sitten jos Kanadassa ei jaeta pronssimitaleita ? Minua ei kiinnosta saavatko kanukit tai svedut pronsseja vai ei. Olkoot ilman.
Kun Suomessa on pelattu liigaa kauden aikana kymmeniä otteluja + playoffsit, niin on huomattavasti miellyttävämpi lähteä kesälomalle jonkinlainen mitali muistona. Pronssimitali on yhtä harvinainen kuin muutkin mitalit ; kutakin mitalia jaetaan vain yhdelle joukkueelle/kausi, 11 jää ilman.
 

LaTe_Show

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Rockies: 1980-1981.
Mutta ei SM-liigaa pelata vain pelaajia varten vaan se on suuri show ja siinä on se kentän ulkopuolinen tekijäkin, eli yleisö. Tänäänkin sitä oli todella hyvin ja silloin pitää tälle liigan rahoittajalle tarjota sitä herkkua, mistä se haluaa maksaa.

Onhan se tottakai näinkin. Ja kai tämä pronssiottelu kuuluu eurooppalaiseen jääkiekkoon...

Sääli ettei edes pronssiottelua näytetä ilmaiskanavalla - tuo TV-soppari tulee sahaamaan oksaa lajin alta.
 

janbo

Jäsen
Kyllä se pronssiottelu oli taas todella hyvää viihdettä! Ihmettelen kyllä hiukan loogiikkaa siinä, että käydään katsomassa 30 peliä lähes merkityksettömiä runkosarjamatseja, mutta pidetään pronssiottelua täysin turhana pelinä, joka ei ole edes katsomisen arvoinen. Ei runkosarjassakaan pelata Kanada-maljasta. Itse asiassa kaukana siitä, kuten tämä kevät on hyvin osoittanut. Minulle ainakin jääkiekko ja sen seuraaminen on paljon muutakin kuin odotusta siitä, että pääsee juhlimaan mestaruutta. Eikö se juuri ole sitä täälläkin paljon mainostettua "glory-huntingia"? Pelin sisällä tapahtuu vaikka mitä, tänäänkin oli Hippoksella loistava jääkiekko-ottelu, väittäisin jopa että paras playoffs-matsi Jyväskylässä tänä keväänä, vaikka turpaan tulikin. Oli draamaa, rytinää, maaleja, huipputorjuntoja ja närää aiheuttaneita tuomareita. Varsinkin kolmannessa erässä yleisö syttyi liekkeihin ja tunnelma oli katossa. Vierasfanitkin lobbasivat ydinvoimaa kovaäänisesti läpi matsin jänisräikköjen ja vuvuzuelan tukemana.

Tämän pronssiottelun erikoispiirre oli se, että voitto olisi ilahduttanut, mutta tappiokaan ei oikein vituta. Johtuu siitä, että matsi oli loistava ja Lukolle mitalit mielellään suo, monia todella hyviä otteluita näiden joukkueiden välillä viime vuosina.

Loppuun vielä, onnea Lukolle pronssista!
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Lukon pelaajien ja johtohenkilöiden kommenteista ainakin paistoi läpi, että sangen tarpeelliselta homma vaikutti.

Toki aivan liian pitkä tauko tällä kaudella tuli prossipeliin välierien jälkeen.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Tämä on tosiaan sääli. Itse asiassa pronssipelit ovat monesti parempia ja tapahtumarikkaampia, kuin finaalipelit.

Näinhän se on, näissä peleissä joukkueet voivat pelata varsin rennosti ilman paineita ja usein tuloksena on varsin viihdyttävä peli.

En nyt muutenkaan ihan allekirjottaisi väitettä, että SM-liiga pronssiottelulla olisi mitään tekemistä Suomen voittamisen kulttuurin (tai siis sen puutteen kanssa).
 

Artsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Lisäksi väitän, että pronssiottelusta luopuminen loisi pleijarijoukkueille vahvemmin kilpailutilanteen kamppailla finaalipaikasta ja sitä kautta myös parantaa otteluparien otteluiden tasoa.

Tarkoitat siis, että Lukko säästeli välierissä, että paukut riittää finaaliin. Vai JYP:kö ei yrittänytkään täysillä finaaliin?
 

LaTe_Show

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Rockies: 1980-1981.
Runkosarjasijoituksen perusteella jaettava pronssi nostaisi runkosarjasuorituksen arvoa ja arvostusta.

Mielestäni runkosarjasijoituksen perusteella saama mahdollinen koti-etu pudotuspeleihin ja taloudellinen hyöty muutenkin on riittävä hyöty.
 

Hanson

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, alasarjat.
Runkosarjasijoituksen perusteella jaettava pronssi nostaisi runkosarjasuorituksen arvoa ja arvostusta.

Lisäksi väitän, että pronssiottelusta luopuminen loisi pleijarijoukkueille vahvemmin kilpailutilanteen kamppailla finaalipaikasta ja sitä kautta myös parantaa otteluparien otteluiden tasoa.
Samantien voitaisi lopettaa koko playoffsit ? SM-mitalit jaettaisi runkosarjan sijoitusten perusteella kuten futiksessa, jolloin runkosarjan arvo ja arvostus nousisi...ja JyP olisi Suomen mestari 2011.
Tuo mitä kirjoitit tuosta, että "pronssiottelusta luopuminen loisi pleijarijoukkueille...jne", on höpöhöpöä. Jos väitteesi pitäisi paikkansa, niin silloinhan olet periaatteessa omia juttujasi vastaan, koska pronssikin olisi niin arvostettu, ettei "vahvaa kilpailutilannetta" finaalipaikasta synny ? Eli rautalangasta : jos pronssista ei pelattaisi, joukkueille tulisi vahvempi tarve kamppailla finaalipaikasta ? Nyt kun pronssista pelataan, joukkueilla ei ole vahvaa kilpailutilannetta finaaleihin ?
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Ja on tässä sekin, että kannattaa miettiä tarkkaan, mitä toivoo. Meinaa voi sitä muovisuuden itkua, jos JP esim. ensi kaudella kertoisi pronssipelin korvaamisen eräänlaisella "all-star" playoff sarjalla. Sarja pelattaisiin paras seitsemästä ja joukkueet olisivat vaikka KHL:n mallin mukaan nimetty kahden pelaajan mukaan. Olkoon nämä vaikka Team Helminen ja Team Ojanen. Joukkueet kasattaisiin pudotuspelien ulkopuolelle jääneistä joukkueista ja siten, että saman joukkueen pelaajat pelaavat myös samassa joukkueessa tässä sarjassa. Pelit voitaisiin pelata siten, että kaksi peliä pelattaisiin puolivälierien aikaan, mahdollisesti kolme välierien aikaan ja mahdolliset viimeiset kaksi finaalien aikaan. Tämä mahdollistaisi myös vahvistusten tulon kesken ko. sarjan.

Tällä kaudella joukkueet olisivat voineet jakautua vaikka seuraavasti.

Team Helminen:
Saipa
HPK
Kärpät
Ilves (1. kierroksen jälkeen)
Kalpa (1. kierroksen jälkeen)
Lukko (tarvittaessa välierien jälkeen)

Team Ojanen:
Tappara
TPS
Pelicans (putoamisotteluiden jälkeen)
Ässät (1. kierroksen jälkeen)
Jokerit (1.kierroksen jälkeen)
Jyp (tarvittaessa välierien jälkeen)

Luonnollisesti jokainen peli pelattaisiin eri hallissa ja "kotijoukkue" voisi pitää kotijoukkueen paitaa ko. ottelussa ja vierasjoukkue sitten puettaisiin johonkin toisen joukkueen edustamien pelaajien joukkueiden paitoihin

Eka peli vaikka Turussa (paidat) TPS-Kärpät. Toka peli Oulussa (paidat) Kärpät-TPS. Kolmas peli Helsingissä (paidat) Jokerit-Kärpät. Neljäs peli Tampereella (paidat) Ilves-Tappara. Mahdollinen viides peli Lahdessa (paidat) Pelicans-Saipa. Mahdollinen kuudes peli Kuopiossa (paidat) Kalpa-Jyp ja mahdollinen viimeinen peli sitten vaikka Jyväskylässä (paidat) Jyp-Kalpa.
 
Oikeasti - pitäisikö jonkun SaiPan olla pettynyt jos välierissä tulee seinä vastaan? Putoajakandidaatiksi povatun seuran tulisi ripotella tuhkaa päällensä ei kun ei tullut mestaruutta vaan ollaan jossainvitunpronssiottelussa?

Teoriassa kaikki seurat kisaavat Suomen mestaruudesta. Käytännössä eivät. Siksi pronssiottelu on ylistys urheilun yllätyksellisyydelle. Ok, joskus tulee paska vuosi jolloin pronssiottelussa kohtaavat JYP ja Jokerit jotka molemmat kuvittelivat olevansa mesteita. Silti yksittäinen paska pronssivuosi ei nollaa pronssiottelun merkitystä.

Jos lätkää pelattaisiin paperilla, kuka tätä jaksaisi seurata? Yllättämisen mahdollisuus on urheilussa aina, ja pitääkin olla. Jos esimerkissä käytetty Saipa selviäisi nuin pitkälle, kyllähän kaiken muun, paitsi mestaruuden, tulisi olla pettymys. En minä ainakaan jaksaisi seurata lajia, jota pelaava joukkue olisi onnensa kukkuloilla hävittyään ratkaisevan pelin (semifinaalien ratkaisevan ottelun) ja sitten jotkut pronssilätkät kaulassa kehuisi kuinka oli mahtava kausi jne. Kuvailtu esimerkki on häviämistä. Asia, jota kenenkään kilpaurheilua harrastavan ei tulisi juhlia.
 

Franchi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, ACF Fiorentina
En ota kantaa yksittäistapauksiin. Tarkoitan vaan sitä, että pronssiottelusta luopuminen luo aidon kiihokkeen kilvoitella siitä kirkkaimmasta.
Eli käytännössä tarkoitat, että välierissä joukkueilla on vain 99% lasissa, kun 1% säästellään pronssiotteluun. Korvaa prosentit haluamillasi.

Täysin absurdi väite.
 

trap

Jäsen
Oikeastaan matsia katsoessa mielipide vaan kallisti enemmän vaakaa pronssimatsin tarpeellisuudelle. Tietty olisi hyvä, kun edes tämä näytettäisiin ilmaiskanavilla...

Kyllähän tämä kiekkokansaa jakaa niin yleisössä kuin pelaajistossakin. Mutta mun mielestä jo se riittää, että edes osalle tämä merkkaa jotain. Siellä mm. Myllykoski kyynelehti ja kyllä Lukon jengi tuosta iloinen oli, vaikkei pronssi tietysti kenenkään tavoite pudotuspeleihin lähdettäessä ole.

Ja silloin kun yllättäjäjengit selviävät semifinaaleihin, mutta taso ei riitä, niin onhan se tavallaan ihan hienoa että on vielä mahdollisuus saavuttaa jotain konkreettista.
 

Luikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Pronssi kiinnosti, oli hyvä peli, JYP hävis, vituttaa semisti, onnea Lukolle. On ihan vitun turha tulla kenenkään sopertaa, ettei pronssipelejä tarvita. Erittäin hieno hetki joukkueelle näyttäytyä viimeisen kerran faneille ja faneille hieno paikka jättää hyvästit pelaajille, ketkä ei enää pelaa joukkueessa. Jos jotain karalahtea ei kiinnosta pronssit, niin ei sen tarvii koskea koko kiekkosuomea!

Onnea Lukko vielä kerran, faneille tuntui maistuvan ja se on oikein!
 

Jeppe_68

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Pronssiottelu on tarpeellinen Ässät-, Lukko-, Saipa-, Pelicans-, Tappara-, Ilves-, Kalpa- ja mahdollisesti myös useita pronsseja voittaneille HPK faneille, eli joukkueille, jotka lähivuosina ovat voittaneet kovin vähän metallia.

Kärppä-, Jokerit-, IFK-, TPS-, Blues- ja tämän hetken JYP-faneille sensijaan pronssiottelu lienee aika yhdentekevä ja turhakin tapahtuma johtuen joukkueitten lähihistoriasta. Blues on tässä joukossa vain ja ainoastaan siksi, että he pelaavat tällä kaudella ansaitusti finaalissa.

Jokaiselle SM-liigapelaajalle pronssiottelu lienee turhaakin turhempi tapahtuma, joten eiköhän unohdeta ahneus ja jaetaan tulevaisuudessa pronssi runkosarjan perusteella.
 

Rommeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Pale Knuckles - EASHL, Україна
Kärppä-, Jokerit-, IFK-, TPS-, Blues- ja tämän hetken JYP-faneille sensijaan pronssiottelu lienee aika yhdentekevä ja turhakin tapahtuma johtuen joukkueitten lähihistoriasta. Blues on tässä joukossa vain ja ainoastaan siksi, että he pelaavat tällä kaudella ansaitusti finaalissa.

Eikös tuossa listassa myös IFK pitäisi laskea samaan kastiin kuin Blues? Edellisistä finaaleista on siellä paljon enemmän aikaa kuitenkin.

Jokaiselle SM-liigapelaajalle pronssiottelu lienee turhaakin turhempi tapahtuma, joten eiköhän unohdeta ahneus ja jaetaan tulevaisuudessa pronssi runkosarjan perusteella.

Eipä se ihan tuoltakaan nyt näyttänyt. Kyllä siellä pelin jälkeen oli riemuitsevia voittajia ja pettyneitä häviäjiä kenttä täynnä.
 

Jeppe_68

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Eikös tuossa listassa myös IFK pitäisi laskea samaan kastiin kuin Blues? Edellisistä finaaleista on siellä paljon enemmän aikaa kuitenkin.


No eikös se siellä samassa "kastissa" tossa listauksessa ole? Vai onko joko meikäläisen kirjoitustaidoissa tai sitten jonkun muun luetun ymmärtämisessä vikaa?

Eipä se ihan tuoltakaan nyt näyttänyt. Kyllä siellä pelin jälkeen oli riemuitsevia voittajia ja pettyneitä häviäjiä kenttä täynnä.

Joo, ehkä siksi, kun tämän päivän voittajat kuuluivat siihen ekaan "kastiin". Mut kui vaan.
 

Rommeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Pale Knuckles - EASHL, Україна
No eikös se siellä samassa "kastissa" tossa listauksessa ole? Vai onko joko meikäläisen kirjoitustaidoissa tai sitten jonkun muun luetun ymmärtämisessä vikaa?

Laitoit Bluesin listalle tämän vuoden finaalipaikan vuoksi ja IFK oli siellä ihan automaattisesti. Tarkoitin että eikös IFK:n kuuluisi olla tuolla listalla myös vain tuon finaalipaikkansa perusteella? Kirjoitustaidossa ei vaikuttaisi olevan mitään vikaa.

Joo, ehkä siksi, kun tämän päivän voittajat kuuluivat siihen ekaan "kastiin". Mut kui vaan.

Joo tämä pitää kyllä paikkansa. Mutta häviäjät näyttivät kuitenkin pelaavan tosissaan, vaikka kuuluivatkin siihen "hälläväliä"-kastiin.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
En kyllä ole ikinä syttynyt pronssimatseista. Pakko tunnustaa, mutta jopa olympialaisissa missasin tarkoituksella tuon Slovakiaa vastaan pelatun pelin.

Olin Vancouverissa paikan päällä, mutta kun vaihtoehtona oli ravirata ja casino samaan aikaan, niin eipä ollut vaikeuksia päättää kumpaan menee. Lippuja olisi kyllä ollut ja ratakin oli kymmenien kilometrien päässä. Sinne pääsi kuitenkin mukavasti junalla.

Pronssista ei tietenkään pidä pelata ja jos on ihan pakko joidenkin huonosti tehtyjen sopimusten takia, niin sitten pitäisi ainakin olla valmius muuttaa aikataulua. Ei se voi mennä niin, että pelaajat ryyppäävät vajaan viikon ja sitten siirtyvät kentälle höntsäilemään ennen lomaa.
 

Jeppe_68

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Laitoit Bluesin listalle tämän vuoden finaalipaikan vuoksi ja IFK oli siellä ihan automaattisesti. Tarkoitin että eikös IFK:n kuuluisi olla tuolla listalla myös vain tuon finaalipaikkansa perusteella? Kirjoitustaidossa ei vaikuttaisi olevan mitään vikaa.

Vähän rautalankaa Rauman hahmolle:
IFK on siellä automaattisesti sen takia, koska se on joukkue, jonka automaattisesti odotetaan tappelevan suomen mestaruudesta. Siis muuallakin kiekkoilevassa suomessa kun Raumalla. Vuodesta toiseen.

Lukon pronssi tänä vuonna on voitettu pronssi, ensi vuonna sen voisi mielestäni jakaa runkosarjasijoituksen perusteella. Capise?
 

Repolainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Pelaajat on osa viihdeteollisuutta jonka kulut katsojat maksavat. Jos tilaisuus kiinnostaa kannattajia ja tapahtumasta tulee järjestäjälle voittoa, niin miksi peliä ei pitäisi pelata?

Esim. SaiPa on saanut pronssia 1966 ja sen jälkeen ei ole tullut minkään väristä mitalia.
 

Hockey Story

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Todella vähän metallia

Pronssiottelu on tarpeellinen Ässät-, Lukko-, Saipa-, Pelicans-, Tappara-, Ilves-, Kalpa- ja mahdollisesti myös useita pronsseja voittaneille HPK faneille, eli joukkueille, jotka lähivuosina ovat voittaneet kovin vähän metallia.

Kärppä-, Jokerit-, IFK-, TPS-, Blues- ja tämän hetken JYP-faneille sensijaan pronssiottelu lienee aika yhdentekevä ja turhakin tapahtuma johtuen joukkueitten lähihistoriasta. Blues on tässä joukossa vain ja ainoastaan siksi, että he pelaavat tällä kaudella ansaitusti finaalissa.

Jokaiselle SM-liigapelaajalle pronssiottelu lienee turhaakin turhempi tapahtuma, joten eiköhän unohdeta ahneus ja jaetaan tulevaisuudessa pronssi runkosarjan perusteella.

Hyvä paljastus. Liigahallitus siis sittenkin ajattelee kannattajia ja pitää pronssiotteluja sillä perusteella mitä kukin on saanut viimeaikoina. Otaksun, että jyväskylän hippoksella oli tänään heti pronssiottelun loputtua liigan lähettämä rauhoittelija, joka kiskoi mailoja Lukkopelaajien käsistä voittojuhlien aikaan jäällä ja käski tukkimaan turvan ja vain menemään takaisin sinne raumalle ja unohtamaan koko jutun. Komppaan tässä vahvasti Kiekkosihteeri-nimimerkkiä, joka ehdotti poistamaan heti kaikki hopeat ja pronssit kaikista sarjoista. Jos kävisi niin että Espoo Blues saavuttaisi SM-hopeaa, tuo sama nopea SM-liiga-agentti velihopea luistelee heti jäälle ja poistaa SM-hopeat bluesin kaulasta ja käskee mennä kotipizzaan syömään kotimatkalla, eipä se nousu 9.sijalta SM-hopealle ole paskankaan väärti eikä sitä missään tapauksessa saa juhlia koska stadissa on IFK:n mestaruusjuhlat,Pronssia saatuna siltä yhdeksänneltä sijalta olisi vielä tekopyhempää ja säälittävämpää sekä pelaajien rääkkäämistä .Vain luuserit juhlii suomen jääkiekkohistorian komeinta nousua sääleistä ehkäpä finaalihopealle, kun pronssillekkaan ei päässyt jonka siis piti olla se päähäpeä, ei hopea.
Tosin, jos Blues ottaa raivokkaan loppukirin ja mestaruuden niin IFK:N hopeatilaisuudessa lienee tätä asiaa liiga-äläjuhli-agentin helpompi lanseerata.Komppaan täysin ja hienoa että joku selosti tämän jutun näin täydellisesti tyhmän KalPa-pronssijuhlijan kuuppaan. Kuka vielä väittää ettei vanhanakin opi?
 
Viimeksi muokattu:

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Eiköhän useimmat hopeajoukkueet haluaisi heti pukukoppiin ja saunaan. Säännöt kuitenkin velvoittavat odottelemaan puolisen tuntia toisten juhlia katsomassa siniviivalla seisten.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Jokaiselle SM-liigapelaajalle pronssiottelu lienee turhaakin turhempi tapahtuma, joten eiköhän unohdeta ahneus ja jaetaan tulevaisuudessa pronssi runkosarjan perusteella.

Ei pidä paikkaansa. Yllättävänkin moni pelaaja arvostaa tuota, vaikka toki pettymykseen päättyneiden välierien jälkeen ei siltä tuntuisikaan. Etenkin nuorille pelaajille toi on kova juttu, eikä niitä SM-mitaleita välttämättä ole kovin monella vanhemmallakaan pelaajalla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös