Pronssiottelun tarpeellisuus

  • 92 845
  • 554

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
En kyllä ole ikinä syttynyt pronssimatseista. Pakko tunnustaa, mutta jopa olympialaisissa missasin tarkoituksella tuon Slovakiaa vastaan pelatun pelin.

Kilpaurheilun päällimmäisin tarkoitus on mielestäni voitto. Siihen on tähdättävä ja se on asetettava pitkässä juoksussa tavoitteeksi. Kun tuo päämäärä katoaa pois pleijareissa, niin mikä pointti karsintamatsissa oikein on? Itselleni tulee mieleen melko keinotekoinen tapa palkita se joukkue, joka on ollut liian huono finaaliin mutta ei tarpeeksi vittuuntunut pelaamaan yhtä matsia pois alta.

Ja kuitenkin, yleensä puhutaan kuinka pitkässä juoksussa joukkueiden ero tulee näkyviin. Miten tämä oikein sopii kuvaan silloin, kun ratkaiseva tekijä on yksi ottelu valtavan pettymyksen jälkeen? 60 ottelua on aivan tarpeeksi, annetaan se kolmas sija paremmin runkosarjassa sijoittuneelle semien häviäjälle. Vähän sama kun kahden jannun kisatessa casanovan palkinnosta lopullinen sijoitus ratkeaa säälipilluun kaatojen lukumäärän ja niiden laadun sijaan.
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Ei kenenkään pitäisi mitenkään kummemmin edes motivoitua johonkin pronssiotteluun, tavoitteesta ollaan jääty ja se on ainut asia joka tulee noteerata.
Oikeasti - pitäisikö jonkun SaiPan olla pettynyt jos välierissä tulee seinä vastaan? Putoajakandidaatiksi povatun seuran tulisi ripotella tuhkaa päällensä ei kun ei tullut mestaruutta vaan ollaan jossainvitunpronssiottelussa?

Teoriassa kaikki seurat kisaavat Suomen mestaruudesta. Käytännössä eivät. Siksi pronssiottelu on ylistys urheilun yllätyksellisyydelle. Ok, joskus tulee paska vuosi jolloin pronssiottelussa kohtaavat JYP ja Jokerit jotka molemmat kuvittelivat olevansa mesteita. Silti yksittäinen paska pronssivuosi ei nollaa pronssiottelun merkitystä.
 

Artsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Paskan lätinää, että pronssipeli on turha. Urheiluun on "aina" kuulunut, että kolme saa mitallin ja monelle kaverille se pronssi on ainoa mitalli, mikä siitä urheilu-urasta jää kaappiin muistoksi. Kun on nähnyt Sinuhen ja Raipen ilmeet ja tuuletukset voitetun pronssipelin jälkeen, niin on ihan turha jonkun fanin väittää peliä turhaksi ja mitääntekemättömäksi.

Sen lisäksi pronssipeleissä on viime vuosina ollut yleisöä yli seuran keskiarvomäärien, niin sekin kertoo, että sille on tilaus. Ei se ole mitään tappion ihannointia, että joukkueet haluaa päättää kaudern mieluummin voittoon, kuin tappioon. Minua saa ihan vapaasti pitää tyhmänä ja jääkiekkoa ymmärtämättömäna, mutta minusta pelejä on kiva katsella, vaikka voittoja ei aina tulisikaan ja vaikka mahkut mestaruuteen on menneet. Jääkiekossa on minulle muitakin arvoja kuin mestaruus.
 
Suosikkijoukkue
KalPa /naisjoukkue
Ylläolevat mielipiteet pronssin tarpeettomuudesta ovat niin vakuuttavia, että nyt pitää tehdä Olympiakomitealle ja Jääkiekkoliitoille esitys hopean ja pronssin poistamisesta kaikista kisoista, koska vain voitto hyväksytään ja muut sijaluvuilla 2-200 saavat painua hornan tuuttiin kullan ratkeamisen jälkeen: Esim. MM: hopean ja pronssin sijaan kentällä jaetaan paperipussit pelaajille jotta he voivat poistua ne päässään kentältä ja jaetaan vielä kaikille joukkueille 20 000 paperipussia jotta kaikki pääsevät kotiinsa arvolleen sopivalla tavalla.On myös tarpeen muokata urheiluhistoriaa niin, ettei kirjoissa eikä tilastoissa mainita sijaluvun 1.jälkeisiä sijoituksia, kuka sieltä haluaa itsensä löytää ykkösen jälkeen???

Ainoa ongelma tässä on lähinnä se että kaikenlaiset Cup-pisteetkin ovat ihan perseestä koska ne kertovat ettei tullut täyttä pottia vaan jotakin pistesijoja joista ei voi kertoa kellekkään edes kuolinvuoteella.
Nuori suomi-ohjelmassa täytyy myös tehdä muutoksia, sillä kaikki ei pelaa vaan yksi pelaa ja muut painuvat vittuuun joten tämäkin täytyy korjata.
Mutta ei hätää, arvomaailma on kunnossa: Kaiken muun kuin voiton arvostaminen edes osittain on häviämisen kulttuuria, liigassakin riittäisi yksi joukkue kun tiedetään kuka on paras jo etukäteen, se voi pelata itsekseen ottelut ja käydä tekemässä maalit kumpaankin päähän.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
En kyllä ole ikinä syttynyt pronssimatseista. Pakko tunnustaa, mutta jopa olympialaisissa missasin tarkoituksella tuon Slovakiaa vastaan pelatun pelin.

Jaksetaankohan muuten missään muualla innostua arvokisapronsseista samalla tavoin kuin Suomessa? No Saksassa ehkä viime keväänä kun kerrankin pääsivät siihen matsiin mutta ei taida joitain kanukkeja ja venäläisiä hirveästi kiinnostaa miten jätkät pronssimatsissa pelaavat.

Ihan turhaa tuo on liigassa. Ja sitä neljänneksi jäävää lyödään vielä kerran aivan kuin ei välierissä putoaminen jo tarpeeksi vituttaisi.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Mielestäni pronssista pelaaminen ja pronssimitalit ovat juuri niin tärkeitä kuin mitä asianosaiset tahtovat niiden olevan. Parhaassa tapauksessa himmein mitali on hyvä kannustin seuraava kautta varten, konkreettinen merkki siitä että töitä pitää vielä tehdä. Myös pronssipeliin latautuminen finaalista tippumisen jälkeen kasvattaa oikein ajateltuna luonnetta; pystytkö kasaamaan itsesi pettymyksen jälkeen vai tyydytkö olemaan häviäjä? Tätä kautta minun on vaikea ajatella että pronssista pelaaminen olisi tappioiden ihannoimista.

Lisäksi pitää muistaa että Suomessa kukaan ei ole mitään jos työstä ei tule konkreettista tulosta. Että urheilijat arvostaisivat itse itseään, he tarvitsevat mitaleita suojakseen. Tämä toimii ihan konkreettisestikin: pronssimitalilla voi vaikka humauttaa jotakuta suunsoittajaa päähän.
 

Artsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tänään Jyväskylässä on paikalla 4284 katsojaa, mikä on yli 250 katsojaa enemmän, kuin JYP:llä runkosarjassa. Pitäisikö näiltä ihmisiltä viedä tuo nautinto pois siksi, että jotkut kiekkokannattajat jossain puolella Suomea saavat näppylöitä tästä pelistä? Vai ovatko pronssipelin vastustajat sitä mieltä, että nuo katsojat ovat vasten tahtoaan siellä hallissa sitä peliä katsomassa?
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Tänään Jyväskylässä on paikalla 4284 katsojaa, mikä on yli 250 katsojaa enemmän, kuin JYP:llä runkosarjassa. Pitäisikö näiltä ihmisiltä viedä tuo nautinto pois siksi, että jotkut kiekkokannattajat jossain puolella Suomea saavat näppylöitä tästä pelistä?

Mitenkäs tuo sitten ratkaistaisiin? Järjestettäisiin ennen pronssipeliä ottelupaikkakunnilla kysely siitä haluavatko katsojat että peliä pelataan vai ei? Vai niin että kauden alussa tehtäisiin eri joukkueiden kannattajille kysely "jos suosikkijoukkueesi häviää välierissä, haluatko että pronssiottelu pelataan?". Sitten jos vastakkain päätyvät Kyllä- ja Ei-jengi niin joko arvotaan pelataanko tai annetaan pronssit Kyllä-jengille.
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Pronssimatsi on mielestäni varsin hyvä keksintö kaikin puolin. Tänäkin vuonna jos erityisesti Lukon heeboilta olisi kysynyt ennen pelin alkua että maistuisiko pronssi niin varmasti olisi vastaus ollut kyllä.

Myönnän että esim. keväänä 08 ei pronssipeli tuntunut oikein miltään, mutta kyllä jos Jokerit ensi vuonna pelaa pronssista jossain kohtuullisen matkan päässä, niin kyllä katsomaan menen ehdottomasti.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Mitenkäs tuo sitten ratkaistaisiin?

Siten, että se peli pelattaisiin aivan normaalisti. Jos tosiaan jotkut, jossainpäin Suomessa saa näppylöitä tästä pelistä, niin mitä sitten? Siellä on maksavia asiakkaita ja ei kait se ole jääkiekolta pois, jos maksava asiakas haluaa eurojaan kiekkopeliin tuhlata? Kummallinen tää perisuomalainen ajattelu, että jos minä en tykkää jostakin, niin se on otettava kaikilta muiltakin pois. Jos jollekin ei maistu, niin mikään ei ole sen helpompaa, kuin olla pois paikalta tai jättää katsomatta.
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Se on varmaan aika fifty-fifty onko pronssipeli tarpeellinen vai ei. Jotkut pelaajat haluavat pelata siitä himmeimmästä mitalista ja jotkut eivät. Sama kannattajien kohdalla. Itse kuulun jälkimäiseen. Tässä taistellaan koko kausi mestaruudesta ja jos sitä ei tule, niin se on kyllä sitten ihan yksi paskan hailee ollaanko kolmas vai neljäs.

Näin jälkikäteen ajateltuna, en yhtään ihmettele että Jere lähti ottamaan kuppia silloin muutama vuosi takaperin. ;) Jotenkin toi pronssimitali on vaan sellainen "säälimitali". Arvokisoissa nämä on ok, mutta SM-Liigasta voisivat ottaa pois. Eihän muissakaan Euroopan liigoissa pelata mistään pronssista?
 

Sean #19

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Arvokisoissa nämä on ok, mutta SM-Liigasta voisivat ottaa pois. Eihän muissakaan Euroopan liigoissa pelata mistään pronssista?

Ei varmaan taideta pelata - en tiedä, eikä kiinnosta. Sm-liigassa pelataan ja thats it. Täällä on pelattu 36 vuotta pronssista ja toivottavasti tästä perinteestä pidetään kiinni eikä apinoida muita.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Noin periaatteessa pronssipeli ei ole kiinnostanut pätkääkään aikoihin, eipä näitä oo hirveesti suurelle yleisölle televisioitukaan. Sean #19 heittää perinteet kehiin, ja mikäs siinä, jatkukoon mun pualesta.

Tuli vaan mieleen oman kannattajauran ainoa pronssimitali 1995, taustalla kaksi hävittyä pronssimatsia ja putoaminen runkosarjan kakkosena puolivälieristä. Tätä peilaten Raumalta haettu pronssi maistu kyllä ihan saatanan hyvältä. Saattaa tosin olla, että olin tuolloin nuorempi, sinisilmäsempi ja vähemmän kyyninen paska kuin nykyään.

Jos on tullut menestystä (Kärpät, JYP) tai odotukset ovat aina katossa (Jokerit, HIFK, Lukko), maistuuko kauden viimeisen kamppailun voittaminen, oman jengin kaulaan ripustettava mitali, kevätaurinko ja terassikauden avaus? Tätä voi jokanen tutkistella sydämessään.

Lukon edellisestä mitalista aikaa 15 vuotta, jotta on se kumma jos ei kelpaa!
 

TykkiJutila

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalle Rovanperä, KalPa, Leijonat, ManU, KuPS
Kaksi pettynyttä joukkuetta vastakkain pronssi höntsässä. Omasta mielestä ei mitään järkeä pelata näitä, liigalla on kuitenkin eri näkemys, ketä kiinnostaa?

Mulle on ainakin ihan sama onko Lukko kolmas vai neljäs... Nakkikattilasta tässä kuitenkin pelataan.

Tavallaan ymmärrän näkemyksesi hyvin, mutta täytyy sanoa, että kun KalPa pelasi pari vuotta sitten pronssipelissä voittaen sen, niin kyllä me kaikki paikalla olleet KalPa kannattajat+pelaajat nautittiin siitä ihan tasan tarkkaan 110%!! Sen kaiken kokemamme jälkeen se oli kuin "mestaruus" meille, piste.

Mutta viimevuotinen pronssipeli ja mahdollinen tämänvuotinen ei olisi kyllä päässyt samalla tasolle millään. Toki olisin halunnut HIFK-KalPa sarjan enemmän kuin mitään, mutta mahdollinen pelaaminen pronssipelissä, ei olisi välttämättä saanut "viisaria enää värähtämään".
 

Sphinx

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Pronssiottelu on turhaa pettyneiden pelaajien kiusaamista. Ihan hyvin voitaisiin siirtyä käytäntöön, jossa runkosarjassa paremmin sijoittunut saisi pronssimitalit. Tällä hetkellä pleijarien rooli on korostunut suhteessa runkosarjaan eli muutos loisi kannusteen pelata hyvä runkosarja. Lisäksi se toisi suomalaiseen kiekkokulttuuriin voittamisen kulttuurin merkityksen korostumista.

Ihmeellisiä näkökantoja sieltä Jyväskylän suunnasta edelleen tulee runkosarjaan liittyen. Totta kai pleijarien roolin tuleekin olla korostunut runkosarjaan verrattuna ja et kai nyt tosissasi ole, että pronssimitalit loisi kannusteen pelata hyvä runkosarja? Nykyinen käytäntö korostaa enemmän voittamisen kulttuuria, koska pronssin saa voittamalla kauden viimeisen pelin, ei häviämällä niin kuin toivot. Tuntuu se pronssi Jyväskylässäkin kiinnostavan, kun noin koville ottaa vielä pronssiottelussakin hävitä.
 

ganaali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Robert Nordmark #31, Johtaja Virta

Tottakai, hienoa on aina voittaminen, peilaan vaan tätä vs. Kalpaan. Näillä resusseilla mitä Lukolla on käytettävissä pitäisi pystyä kärki sijoihin vuodesta toiseen piste.

"TykkiJutille" tämä
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Siellä iloitsi tänään voittajajengi valmentajineen helvetin lujaa. Toisaalta hävinneen porukan pelaajat olivat osittain kyynel silmissä. Eiköhän tämänkin pronssimatsin tärkeys ole selvillä itse joukkueilla...ei niin välttämättä muutamalla Jatkoajan kirjoittajalla:D
 

trap

Jäsen
Jos pronssiottelua ei pelattaisi niin ihan älytöntähän se olisi mitään mitskuja jaella - millään perusteella.

Mutta kyllä tuolla matsilla selkeästi paikkansa on. Yleisöä oli ihan kohtuullisesti, raumalaiset ovat iloisia ja osa jyväskyläläisistä katkeria. Eikä siinä mitään väärää ole, vaikka huvittavaahan se on pelin tarpeellisuutta alkaa kritisoimaan tappion jälkeen.
 

LaTe_Show

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Rockies: 1980-1981.
Se on varmaan aika fifty-fifty onko pronssipeli tarpeellinen vai ei.

Juuri näin.

Toinen 50 % on se joukkue joka voittaa sen pronssipelin, ja se toinen 50% on se hävinnyt jengi.
 

Kettumainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Hienolle tuntuu kun oma joukkue saalistaa pronssia, mutta silti minä karsisin tämän tapahtuman pois. Sehän on jo väärä asetelma, että pronssia on kivempi saada kuin hopeaa.

Voittamisesta pitää aina olla kyse.
 

Artsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Juuri näin.

Toinen 50 % on se joukkue joka voittaa sen pronssipelin, ja se toinen 50% on se hävinnyt jengi.
Mutta ei SM-liigaa pelata vain pelaajia varten vaan se on suuri show ja siinä on se kentän ulkopuolinen tekijäkin, eli yleisö. Tänäänkin sitä oli todella hyvin ja silloin pitää tälle liigan rahoittajalle tarjota sitä herkkua, mistä se haluaa maksaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös