Pronssiottelun tarpeellisuus

  • 92 836
  • 554

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Mielestäni pronssin kohtalo tulee ratkaista nykyisellä tavalla. Tätä puoltaa se, että esimerkiksi viimeisenä playoffeihin päässeelle maistuu varmasti kolmaskin sija hyvälle. Oletetaan, että sijalta 10. sääleihin päässyt seura pudottaa runkosarjan sijalla 7. olleen joukkueen ja sen jälkeen yllättää rungarin voittajan huikean 7-otteluisen sarjan päätteeksi. Välierissä paukut ei enää riitä, ja turpaan tulee suoraan 4-0. Toinen välieräsarja venyy pidemmäksi. Tässä vaiheessa joukkueella olisi varmasti motivaatiota pelata pronssista: kuitenkin kaksi yllätystä playoffeissa jo järkättiin ja pronssi olisi kaudelle melkoinen kruunu. Toisen välieräparin häviäjäjoukkue, runkosarjan kolmas on alisuorittanut puolivälierissän ja vain hikisesti päässyt jatkoon ja sitten häviää rungarin neljänneksi sijoittuneelle äärettömän vaisuilla otteilla voitoin 4-1. Tämä 10. runkosarjassa sijoittunut joukkue on parantanut tosipeleissä, päinvastoin kuin tuo toinen välierähäviäjä, joka sijoittui runkosarjassa sijalle 3.

Mielestäni tällöin tuo 10. sijoittunut ansaitsee mahdollisuuden yrittää saada ikimuistoisesta ja huikeasta loppukaudesta myös jotain konkreettista käteen. Jos pronssiottelu ei sitten tuota tosipeleissä koomaillutta runkosarjamenestyjää kiinnosta, on se heidän oma häpeänsä. Jos pronssi tässä tapauksessa ratkaistaankin runkosarjan perusteella, sen saa 100% varmuudella joukkue, joka on playoffeissa eli tosipeleissä alisuorittanut ja koomaillut.

Ei kaikkea tarvitse kopioida muualta. Meillä on ollut tapana jakaa myös hopeat ja pronssit. Jos kulta ja hopea ratkaistaan oikeudenmukaisesti playoffmenestyksen mukaan, ratkaistaan sitten pronssikin oikeudenmukaisesti playoffmenestyksen mukaan.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Miksi hopeamitalit jaetaan, pronssit sentään voitetaan?

Kyllähän ne häviäjien ilmeet aina sellaiset ovat, että samaa miettivät varmasti itsekin. Jonkun aikaa se kuitenkin kestää, vaikka pitäisi päästä koppiin murjottamaan.
 

PJx

Jäsen
Jotenkin olis olettanut, että nimenomaan tuo lehti olisi edes tullut sivunneeksi rahaa (joka kai yleensä liitetään tähän "sopupeli"-sanaan).
Eiköhän tuo ollut aika selvä (talouteen vaikuttava) viesti yhteistyökumppaneiden asennoitumisesta "turhiin" peleihin. Jeren jutut pronssipelin nappaamisesta oli helppo sivuuttaa, mutta nyt samaa viestiä tuli vähän uskottavammasta suunnasta. Jotain pronssipeleille täytyy tehdä, jos tulee tavaksi, ettei pelaaminen kiinnosta molempia joukkueita.

Pitemmän päälle nykyinen meno ei kanna, sillä kritiikki alkaa olla turhan uskottavaa. Mitenkä olisi: pronssipelin voittajalle "isot" liigan maksamat bonukset suoraan pelaajille?
 
Suosikkijoukkue
Tampereen TAPPARA
Ainoastaan mestaruus saadaan voittamalla. Sekä hopea että pronssi edellyttävät häviämistä.

Pleijareihin päässeistä joukkueista ainoastaan kaksi ryhmää lopettaa kautensa voittoon... mestarit ja pronssimitallistit;)
 

Gagarin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Eiköhän tuo ollut aika selvä (talouteen vaikuttava) viesti yhteistyökumppaneiden asennoitumisesta "turhiin" peleihin. Jeren jutut pronssipelin nappaamisesta oli helppo sivuuttaa, mutta nyt samaa viestiä tuli vähän uskottavammasta suunnasta. Jotain pronssipeleille täytyy tehdä, jos tulee tavaksi, ettei pelaaminen kiinnosta molempia joukkueita.

Pitemmän päälle nykyinen meno ei kanna, sillä kritiikki alkaa olla turhan uskottavaa. Mitenkä olisi: pronssipelin voittajalle "isot" liigan maksamat bonukset suoraan pelaajille?

Enpä osaa tuosta yksittäisestä uutisesta nyt isompia viestejä yhteistyökumppanien asennoitumisesta lukea. Eiväthän siinä edes ole äänessä yhteistyökumppanit.

Pointtinani oli vain, että luulisi talouslehdessä huomatun, että pronssijoukkue kuittaa enemmän rahaa kuin neljäs. Nythän potti on varmaankin pienempi kun siinä on vain välierät ja finaalit (jotka tosin paras seitsemästä), mutta ero kolmosen janelosen välillä lienee ennallaan eli pronssijoukkueelle kaksi prosenttiyksikköä enemmän. Joka tapauksessa useita kymmeniä tuhansia euroja, joten ei ihan mitätön summa. (Kiitti vaan jos sopuillen tuli...)
 

starcat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
.
Pointtinani oli vain, että luulisi talouslehdessä huomatun, että pronssijoukkue kuittaa enemmän rahaa kuin neljäs.

Niin ja ennen kaikkea siihen pottiin vaikuttaa tietysti lisäävästi myös pronssipelin tuotto. Tosin ei niin paljon kuin finaalipelit mutta kuitenkin. Siitäkin vähästä lisästä varmasti kiitollinen on se 14 joukkue joka saa edes hiukan enemmän tämänkin pelin takia kuin ilman sitä...
 

ranger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves, Die Mannschaft
Miksi edes mitaleja jaetaan? SM-liigahan ei ole avoin, joten mitaleilla ei periaatteessa ole Suomen mestaruus-statusta.

Juurikin helvetin näin. Jos kerran jaetaan hopeat, jaetaan myös pronssit, tai sitten ei kumpiakaan. Mulle sopii aivan hyvin, että lakataan jakamasta pronssimitaleita, mutta jos kerran se NHL on niin olympolaisen jumalainen, unohdetaan hopeatkin samat tien. Häviäviäthän ne ovat molemmat, toinen vain vähän enemmän kuin toinen, mutta luusereita yhtä kaikki kumpainenkin. Yksi voittaa, muut eivät, ja piste.


Losers always whine about their best! Winners go home and fuck the prom queen. - Sir Sean Connery


EDIT:

Hankalastiniellyt onnittelut pronssimitalista Tapparalle, joka taas kerran onnistui siinä, missä se Ledendaarisin ei onnistunut lähellekään. Erityisonnittelut Iso-Kasille!



Ranger
 
Viimeksi muokattu:

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Täysin turha peli

Tämän ottelun voittajan tiesi jo ennen kuin kiekko oli edes tippunut jäähän (pelitilini kiittää). Jokerit oli jättänyt kaikkensa LA-areenan jäälle taistellen finaalipaikasta aina katkeraan 7.pelin loppuun asti, Tappara antautui kuin halpa huora pohjoisen poikien käsittelyssä suoraa neljässä pelissä. Tappara sai valmistautua peliin lähes viikon ja sen ei tarvinnut käsitellä minkäänlaista pettymystä, koska kaikesta sen tekemisestä näki ettei siellä edes oltu uskottu finaalipaikkaan ennen Kärpät sarjan alkua. Ja vastaavasti Jokerit oli aivan millien (Santalan sairastumisen) päässä finaalista ja pettymys niin joukkueen kuin kannattajien keskuudessa oli ja on edelleen käsin kosketeltava.

Jokerit pelasi tällä kaudella mestaruudesta, niin kuin seuran joka vuotinen tavoite onkin, ja kun se tavoite oli mennyttä niin päivän tauon jälkeen pelattu turha pronssipeli ei kiinnostanut eikä se sytyttänyt. Tappara lähti tekemään tällä kaudella parhaansa ja katsomaan mihin se riittää, mestaruudesta siellä ei edes haaveiltu ja mitalistakin puhuttiin enintään kuiskaten. Tappara halusi ja sai prossin, se juhli sitä kannattajineen niin kuin mestaruutta kuten pikkuseurat perinteisesti tekevät sillä onhan pronssi pikkuseurojen mestaruus - kysykää vaikka Hämeenlinnasta.

Onnittelut kuitenkin Tapparalle, Janne Ojaselle sekä myös Jori Lehterälle pronssista. Jokereita ei kannattajineen tuo peli kiinnostanut mutta ei se vie teidän mitalilta mitään siltikään pois.

Turha peli joka saisi jäädä kokonaan pois ohjelmasta.
 

TM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Jokerit pelasi tällä kaudella mestaruudesta, niin kuin seuran joka vuotinen tavoite onkin, ja kun se tavoite oli mennyttä niin päivän tauon jälkeen pelattu turha pronssipeli ei kiinnostanut eikä se sytyttänyt. Tappara lähti tekemään tällä kaudella parhaansa ja katsomaan mihin se riittää, mestaruudesta siellä ei edes haaveiltu ja mitalistakin puhuttiin enintään kuiskaten.

Niinpä, Jokereilta jäi oma tavoitteensa saavuttamatta ja mestaruusliigaan pääsy siirtyy ainakin vuodeksi eteenpäin. Tapparaa taas yhden kauden kateltua ei voi isommin valittaakaan ja kyllähän Areenassa oli ihan hyvä meininki pelin päätyttyäkin. Siitä voi sitten jossitella vaikka koko lopun kesää että olisiko joku muu valmentaja saanut Tapparan laittamaan kovempaa hanttiin Kärpille välierässä kuin Urama. Espoon Blues ainakin tänään yrittää tasoittaa finaalisarjaa.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Niinpä, Jokereilta jäi oma tavoitteensa saavuttamatta ja mestaruusliigaan pääsy siirtyy ainakin vuodeksi eteenpäin.

Totta, myös Jokereiden mestareiden liigaan pääsy romuttui tappioon 7.pelissä Espoossa. Tuo oli myös iso pettymys, varsinkin seuranjohdolle, sillä tämä kauden Jokereihin oli panostettu pelimerkkejä varsin kiitettävästi, ei ehkä järkevimmällä mahdollisella tavalla ja tasapainoisesti mutta oli kuitenkin.

Tappara ansaitsi mitalinsa, jos se kerran pronssipelin perusteella jaetaan. Jokerit oli tuossa pelissä huonompi kentällä ja katsomossa (en tosin ollut paikalla todistamassa tuota koska minä päätin kauteni Espooseen, siellä kannatus oli äänekästä ja taisteltiin loppuun asti kuten joukkue jäälläkin).
 

Rontti

Jäsen
Suosikkijoukkue
paska kiekko
Tappara halusi ja sai prossin, se juhli sitä kannattajineen niin kuin mestaruutta kuten pikkuseurat perinteisesti tekevät sillä onhan pronssi pikkuseurojen mestaruus - kysykää vaikka Hämeenlinnasta.
Höpöhöpö, kyllä Hämeenlinnassakin mestaruus on sentään mestaruus, vaikka pronssia osataankin arvostaa erilailla kuin nelossijaa. Muuten, molempien mainitsemiesi pikkuseurojen viimeisestä mestaruudesta on vähemmän aikaa kuin Jokerien kullasta.
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
- - - Tappara antautui kuin halpa huora pohjoisen poikien käsittelyssä suoraa neljässä pelissä. Tappara sai valmistautua peliin lähes viikon ja sen ei tarvinnut käsitellä minkäänlaista pettymystä, koska kaikesta sen tekemisestä näki ettei siellä edes oltu uskottu finaalipaikkaan ennen Kärpät sarjan alkua.

Näinhän se on. Tahallaan Tappara otti 4-0 päihinsä, että pääsi keskittymään ja valmistautumaan kauden tärkeimpään otteluunsa. Se, että Jokereita ei kiinnostanut pronssi paskan vertaa ei ole Tapparalta pois. Sille nyt ei voinut mitään, että Kärpät oli jokaisessa matsissa Tapparaa potkun edellä ainakin valotaululta tarkasteltuna, aivan kuten runkosarjassakin (No otti Tappara sen yhden voiton). Silti puheet luovuttamisesta ennen ottelusarjaa on täyttä paskaa.

Ja miksei juhlia mitalia kuin mestaruutta, etenkin jos joukkue on kauden alettua poikkeuksetta rankattu sijoille 7 ja huonompi. Olisi varmaan pitänyt olla halpa huora jo ennen runkosarjaakin...
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Höpöhöpö, kyllä Hämeenlinnassakin mestaruus on sentään mestaruus, vaikka pronssia osataankin arvostaa erilailla kuin nelossijaa. Muuten, molempien mainitsemiesi pikkuseurojen viimeisestä mestaruudesta on vähemmän aikaa kuin Jokerien kullasta.

Niinpä ja arvaa harmittaako se täällä että Jokereiden viimeisestä mestaruudesta alkaa olemaan jo aikaa?

Tappara ei ole pikkuseura mutta tuon pronssipelin suhteen se käyttäytyi kuin pikkuseura, kuten HPK. Kerholle pronssi on ollut sen mestaruus ties kuinka pitkään, näin oli ainakin ennen tuota ainoaa (johon se varmaan jääkin) mestaruutta. Kerho on ollut kiusantekijä isoille, ilman todellista uskoa, kykyä ja tahtoa sinne päätyyn asti menemiseen. Tuo Kerhon ainoakin mestaruus mahdollistui vain siksi että Kerhon ainainen murheenkryyni välierissä, Jokerit hoiti itsensä kokonaan ulos pleijareista. Oikeastaan tuo mestaruuskin on siis vain ns "mestaruus".

Näinhän se on. Tahallaan Tappara otti 4-0 päihinsä, että pääsi keskittymään ja valmistautumaan kauden tärkeimpään otteluunsa. Se, että Jokereita ei kiinnostanut pronssi paskan vertaa ei ole Tapparalta pois. Sille nyt ei voinut mitään, että Kärpät oli jokaisessa matsissa Tapparaa potkun edellä ainakin valotaululta tarkasteltuna, aivan kuten runkosarjassakin (No otti Tappara sen yhden voiton). Silti puheet luovuttamisesta ennen ottelusarjaa on täyttä paskaa.

Kuten totesin se että kiinnostiko Jokereita vai ei kiinnostanut tuo peli ei ole mitenkään Tapparalta pois, se halusi ja tuli hakemaan pronssit itselleen. Onnittelut siitä. Ja tuo vertauskuva oli lähinnä perspektiivin luomiseksi siitä kuinka erilainen tilanne joukkueilla oli tuohon pronssipeliin mennessä.
 

Rontti

Jäsen
Suosikkijoukkue
paska kiekko
Niinpä ja arvaa harmittaako se täällä että Jokereiden viimeisestä mestaruudesta alkaa olemaan jo aikaa?

Tappara ei ole pikkuseura mutta tuon pronssipelin suhteen se käyttäytyi kuin pikkuseura, kuten HPK. Kerholle pronssi on ollut sen mestaruus ties kuinka pitkään, näin oli ainakin ennen tuota ainoaa (johon se varmaan jääkin) mestaruutta. Kerho on ollut kiusantekijä isoille, ilman todellista uskoa, kykyä ja tahtoa sinne päätyyn asti menemiseen. Tuo Kerhon ainoakin mestaruus mahdollistui vain siksi että Kerhon ainainen murheenkryyni välierissä, Jokerit hoiti itsensä kokonaan ulos pleijareista. Oikeastaan tuo mestaruuskin on siis vain ns "mestaruus".
Sä olet kyllä ihan oikeasti hauska!

Jokerien mestaruus on hieno ja mahtipontinen tifo.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Sä olet kyllä ihan oikeasti hauska!

Jokerien mestaruus on hieno ja mahtipontinen tifo.

Heh, enkö olekin?

Ja tuo oli hyvä vastaisku sieltä suunnalta, menenpä tästä tifoilemaan.

Vielä kerran onnittelut Tapparalle, aika nautittavat kyydit se halpa huora teille taisi tuoda. Meidän kalliis huippumalli sen sijaan antoi aika pomppuista kyytiä, väliä mentiin niin että ei kyydissä meinannut pysyä ja välillä sai suunnittelleen tehdä kaiken itse.
 

TheRealMan

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Höpöhöpö, kyllä Hämeenlinnassakin mestaruus on sentään mestaruus, vaikka pronssia osataankin arvostaa erilailla kuin nelossijaa. Muuten, molempien mainitsemiesi pikkuseurojen viimeisestä mestaruudesta on vähemmän aikaa kuin Jokerien kullasta.


Oikein hyvä kuitti.

Mitali on aina mitali ja ei niitä kenelläkään pelaajalla liikaa ole. Kyllä mitali pitää pelaamalla ansaita. Runkosarjassa paremmin menestynyt seurahan saa kotiedun ja näin pääsee niskan päälle.

Nämä pronssi mitalin turhana pitävät ovat yleensä juuri näitä jotka kyseisen ottelun ovat hävinneet. Kyllä ammattiurheilussa jokainen ottelu pitää pelaajaa kiinnostaa.
 

Mac^

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara & Suomi lajista riippumatta
Tuo Kerhon ainoakin mestaruus mahdollistui vain siksi että Kerhon ainainen murheenkryyni välierissä, Jokerit hoiti itsensä kokonaan ulos pleijareista. Oikeastaan tuo mestaruuskin on siis vain ns "mestaruus".

Kyllähän sen ymmärtää, että miljoonajoukkueen fanin välierätappio tekee pahaa (ja tekee se toki täälläkin), mutta rajoita jo. Kyllähän HPK:n mestaruutensa eteen töitä joutui tekemään, ja ihan voitettu mestaruus sekin on. Voittihan se muun muassa Ässät, joka oli sellaisessa tahtotilassa, että alta pois - ja kaatoi selkeästi (materiaaliltaan) ylivertaisen vastuksen välierissä.

Kyllä huomaa myös sen, että et ole paljon Kärpät-Tappara -sarjaa paljon seurannut. Kyllä Kärpät oli selkeästi parempi, mutta Tappara taisteli kuitenkin suurimman osan sarjaa. Viimeisen ottelun lopussa sitten antauduttiin, ja sen ottelun tulos oli sen mukainen, mutta mistään luovuttamisesta sitä ennen ei missään nimessä ollut kysymys. Materiaaliero oli kuitenkin niin valtava, ja sitäkin voi tasoittaa vain huima tunnetila (Ässät). Sitä ei kuitenkaan Suomessa tapahdu melkein koskaan.

***

Minunkin mielestä pronssiottelu on melko turha, vaikka kausi nyt olikin tällä halpisjoukkueella hieno päättää voittoon, juuri Jokereita vastaan, ja mitalit kaulassa. Olen kuitenkin sen kannalla, että mitalit pois käytöstä, ja vain mestareille pytty käteen - ainakin, jos pronssiottelua (tai sen arvoa) ei meinata mitenkään kehittää. Nykyään se ei pahemmin kiinnosta. Ehkäpä sillekin voitaisiin jotain lisäetua tuoda, jos pronssin voittanut joukkue saisi jotain etuja, kuten edellä on esitetty...
 

PJx

Jäsen
Niin sen pitääkin mennä, että nälkäisempi joukkue voittaa eikä se ole voittajien vika, jos kaveria ei kerta kaikkiaan kiinnosta. Ei tämän pitäisi olla mikään Tappara vs Jokerit kädenvääntö. Oleellinen pointti on, että pronssi-ottelulle on tehtävä jotain.
Ei ole lajille eduksi, että liian usein toinen pronssi-ottelun joukkueista on haluton voittamaan. Jos (ja kun) pronssi-pelejä halutaan vastaisuudessakin pelata, niin statuksen on muututtava mahdollisesta "häviäjien nöyryyttämisestä" aika lailla positiivisempaan suuntaan.
Toki aika-ajoin pronssista on pelattu myös sydämellä, mutta näin tulisi olla vähintään kahtena vuonna kolmesta. Jos mitään ei tehdä, niin pelaajien (yleinen käsitys?) pronssiottelun tarpeettomuudesta vahvistuu "yleiseksi mielipiteeksi".
 

Wäinö#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Ducks, Red Wings, Griffins
Nämä pronssi mitalin turhana pitävät ovat yleensä juuri näitä jotka kyseisen ottelun ovat hävinneet. Kyllä ammattiurheilussa jokainen ottelu pitää pelaajaa kiinnostaa.

Huikeat on perustelut. Kyllä ammattilaiset ottelun pelaavat sen takia, että se on ohjelmaan laitettu, mutta että siitä olisi oikeasti 100% kiinnostunut ja siihen sen mukaisesti latautuisi on täyttä paskaa.

Joka tapauksessa vilpittömät onnittelut Hämeen linnaan lukuisista pronssi mitaleista.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Mitali on aina mitali ja ei niitä kenelläkään pelaajalla liikaa ole. Kyllä mitali pitää pelaamalla ansaita. Runkosarjassa paremmin menestynyt seurahan saa kotiedun ja näin pääsee niskan päälle.

Nämä pronssi mitalin turhana pitävät ovat yleensä juuri näitä jotka kyseisen ottelun ovat hävinneet. Kyllä ammattiurheilussa jokainen ottelu pitää pelaajaa kiinnostaa.

Minusta taas tuntuu että nämä pronssimitalin ja -pelin tärkeyttä hehkuttavat tulevat järjestään niistä joukkueista joilla ei todellisuudessa ole edes se mestaruus tavoitteena saatikka että sitä pystyttäisiin jotenkin realistisesti tavoittelemaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös