Positiivisuusketju kaudelle 2016–2017

  • 80 699
  • 401

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Positiivista, että nyt Kärpät voi/saa keskittyä vain liigaan... ja sekin, että muualtakin kuin Mestiksestä löytyy vielä pelimiehiä.
Noh, rahalla saa ja hevosella pääsee ja kun satsaa vielä pikkuisen enemmän, saa vaikka hakin.
 

MikGo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Leijonat
Tänään oli vähän Kärpillä onneakin, mutta kolme pistettä.

Ilveksellä on aika tiuhaan tahtiin kolme ottelua, joten täytyy toivoa, että Kärpät on lauantaina pirteämpi joukkue jolloin Hakametsästä on mahdollisuudet kartuttaa pistetiliä kolmella pisteellä.
 

Kalabalik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Roki, Luleå, Kärpät, Donskoi
Voitto!
 

outolintu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Muutama sm -liigasta
Voitto huonollakin pelillä - se on hyvän joukkueen merkki. Hyvä homma oli myös Lehtosen kauden avausmaali, jos niitä maaleja alkaa tulemaan jatkossakin. Toivottavasti ei ollut onnenkantamoinen tai sattuma. Lisäksi Rynnäs palasi tasolleen ja lauantaina todennäköisesti Niklas pelaa. Tampereella kohtaavat kaksi loukkaantumisten runtelemaa joukkuetta: Ilves ja Kärpät. Eilen Ilvekselle tuli taas huonoja uutisia uuden avainpelaajan loukkaannuttua (tämä taas ei ole positiivista). Joukkueet lähtevät siis samalta viivalta.

Positiivista on myös se, että Olausson on palautunut pelikuntoon - tehoili eilenkin ja tehoilutahdin uskon jatkossa vaan parantuvan.

Haiskahtaa Kärppien voittoputkelta.
 
Viimeksi muokattu:

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Positiivista, että eilisestä eka erästä suunta voi olla vain ylöspäin... ja että noinkin käsittämättömän munattomalla esityksellä raavittiin voitto!
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Näin sitä seilataan kahden ottelun voittoputkessa. Tässä haasteellisessa hetkessä, olkaamme iloisia näin vähästä. Yksitoista peliä on Kärpät tälle kaudelle pelannut ja jäänyt pisteittä vain neljässä. Tämä siitä huolimatta, että monien mielestä joukkue on rakennettu surkeasti, valmentaja ei ole tehtäviensä tasalla, eikä joukkueen pelaamisessa ole voinut havaita minkäänlaista säännönmukaisuutta.

Taisteluvoitto, taas!
 

Zinetula

Jäsen
Humalojan ketju! Rynnäs jne. Tänään oli paljon hyviä juttuja. 8 poissaolijaa eivät tänään olleet riittäviä esteitä vierasvoiton tielle. Kestilät ja kumppanit ovat pikku hiljaa kasvaneet joukkueeseen mukaan ja kyllähän meillä alkaa olla laajuutta etenkin sen aiotun/luvatun pakkivahvistuksen jälkeen, vielä kun saadaan muutama apu tuosta kahdeksasta mukaan.

Tänään järkevä vieraspeli ja sitä kautta kolme pistettä. Ilves tuli alkuun kovaa, mihin tahtiin sen tiesi väsyvän ennemmin tai myöhemmin. Kärpät puolusti keskustaa hyvin ja Rynkky oli takuumies maalilla. Toisessa erässä Ilveksessä näkyi jo suuremman otteluruuhkan merkkejä. Kärpät alkoi saada pitempiä myllyjä vastustajan päähän. Lopussa Kärpät sai pidettyä Ilveksen pois paremmilta paikoilta. Pienet marginaalit, mutta itselläni jäi monista syistä positiivinen fiilis.
 
Pienet marginaalit, mutta itselläni jäi monista syistä positiivinen fiilis.
Näin vain kaksi viimeistä erää, mutta täällä vahva sama. Mielestäni Kärpät pelasi erittäin järkevästi läpi pelin (2-3 erän perusteella) ua varsinkin johtoasemassa ei päästänyt Ilvestä juuri ollenkaan paikoille. Taidettiin itse saada enemmän huippupaikkoja ainakin kolmannessa erässä, näin mutuna sanottuna.
 

Anyman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, 616, kuoleman piiskatanssi...
Humalojan ketju, varsinkin toisessa erässä, olipahan miehekästä menoa, tätä lisää.
 

kop

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Tämä siitä huolimatta, että monien mielestä joukkue on rakennettu surkeasti

Oletko oikeasti ja aidosti sitä mieltä, että joukkue on nimenomaan rakennettu suunnitelmallisesti ja hyvin? Vai onko käynyt niin, että on saatu Kärppien resulsseilla hankittua toki laadukkaita pelaajia, mutta jotka kuitenkaan eivät ole ns. täsmähankintoja ominaisuuksiensa, historiansa tai/ja ikänsä puolesta?

Kärpät voi kaiken kohdalleen napsahtaessaan saada vielä onnistuneen loppukauden, mutta ei se muuta sitä tosiasiaa, että joukkueen suunnitelmallinen rakentaminen epäonnistui. Ja mielestäni Ahoa ja Junnoa ei voi kaikesta tapahtuneesta syyttää, sillä luultavasti kukaan ei osannut noin suurta vaihtuvuutta joukkueessa ennakoida.
 

Epätietoinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät. Sievin Sisu, Barcelona
@kop puhuu asiaa tuossa edellä. Joukkueenrakennus epäonnistui, tämä on fakta, joka on helppo perustella jo sillä että Kärpät ei saanut markkinoilta haluamiaan pelaajia. Jouduttiin ottamaan varavarasuunitelma käyttöön. Vaikka tässä epäonnistuttiin, se ei tarkoita että joukkue olisi surkea. Uskon, että tälläkin kaudella Kärpillä on mahdollisuus menestyä. Jos tuo joukkue tervehtyy niin sillä on kaikki mahdollisuudet mennä välieriinkin. Neljä ensimmäistä kenttää voi olla terveenä:

Pyörälä - Olausson - Lehtonen
Hagman - Ruohomaa - Saarinen
Mäenalanen - Albert - Leskinen
Sailio - Humaloja - Kähkönen

Jos tuo joukkue/ketjut saa niitä yhteisiä pelejä alle niin tulos voi olla erinomainenkin. Ymmärrän McTorson positiivisuuden. Tosin mahdollisuus sukellukseenkin on, johtuen loukkaantumisista yms.. Mutta positiivista on, että meillä on pirun mielenkiintoinen kausi menossa! Ja sen lopputulosta on mahdotonta tietää lähellekkään varmaksi. On vain toinen toistaan huonompia veikkauksia.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Oletko oikeasti ja aidosti sitä mieltä, että joukkue on nimenomaan rakennettu suunnitelmallisesti ja hyvin?
Olet ymmärtänyt kirjoitukseni aivan oikein. Mielestäni Kärpät on onnistunut hyvin ja suunnitelmallisesti joukkueenrakenuksessa perin haasteellisissa olosuhteissa

Kärpät voi kaiken kohdalleen napsahtaessaan saada vielä onnistuneen loppukauden, mutta ei se muuta sitä tosiasiaa, että joukkueen suunnitelmallinen rakentaminen epäonnistui.
Joku muukin on samanlaisen ajatuksen tälle palstalle kirjoittanut. Olin pöyristynyt silloin, eikä tällaiseen kirjoitteluun oikein näytä tottuvan. Sykähdyttää edelleen.
Ja mielestäni Ahoa ja Junnoa ei voi kaikesta tapahtuneesta syyttää, sillä luultavasti kukaan ei osannut noin suurta vaihtuvuutta joukkueessa ennakoida.
Minäkään en lähde syyllistämään Ahoa ja Junnoa tässä vaiheessa kautta ja vielä tietämättä kaikkia niitä haasteita, joita tämä parivaljakko on kulisseissa kohdannut. Olen myös samaa mieltä siitä, että vaihtuvuus joukkueessa on ollut suuri ja ainakin osaltaan ennakoimaton. Tämä on asettanut joukkueenrakennuksen haasteet ennennäkemättömällä tasolle.
 

vanukas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Sebastian Ahon kiekkokoulu
Positiivista on se, että kun Suikkasen muna-pystyssä-kiekko ei onnistunut, niin joukkue on saanut luotua uuden nahkansa puolustuksen kautta. Kaunista se ei ole ollut ja nämä viime pelit olisivat voineet päättyä eri tavallakin. Mutta eivätpä päättyneet ja kuusi pistettä tuli Ouluun.
 

outolintu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Muutama sm -liigasta
Positiivista on se, että huonollakin pelillä tulee pisteitä ja positiivista on se, että veteraanipakki - kahdeksan kullan mies - pelasi hyvän ottelun. Uskaltaisikohan jo toivoa realistisesti voittoa Tapparasta torstaina? Sen pelin voittaessaan Kärppien itseluottamus kasvaisi. Ennakkoon ajattelin, että nyt meneillään olevista kuudesta pelistä (kaksi takana), jos Kärpät saalistavat 8 pistettä, niin se on ok suoritus. Jo 6 pistettä saatu noista kuudesta pelistä. Eli eiköhän tuo minimitavoite täyty.

Kuudenteen sijaan on enää vaivaiset 3 pistettä ja kärkeenkin vain 7 pistettä.. On niitä vaikeuksia muillakin joukkueilla.
 

Noitarumpu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kuudenteen sijaan on enää vaivaiset 3 pistettä ja kärkeenkin vain 7 pistettä.. On niitä vaikeuksia muillakin joukkueilla.

Jokainen piste tulee kovimman kautta, vaikka noin kirjoitettuna kangasteleekin Fata Morganan tavoin lähellä. Joka tapauksessa kirjoitan tähän posi-ketjuun, koska aihetta siihen kuitenkin on. Kaiken vaikean keskellä edes vähän orastusta paremmasta. Eihän tässä vielä "kannat kattoon" - filistä ole, mutta polkan alkeita kuitenkin:)
 
H

Hidas_ja_kankea

Nykyinen joukkue on riittävä TOP-4 tasolle, kunhan terveystilanne helpottaa. Itselleni tuo on vähimmäisvaatimustaso Kärppien budjetilla ja perinteillä.
Hagman oli tähän tilanteeseen hyvä haku.

Kovin paljoa en kuntopuntarille laita nyt painoarvoa. Viime kaudelta voi tehdä kuntopuntarijaksoja, joissa saa hyvän saa näyttämään huonolta ja päinvastoin. Etukäteen kovimpina pidettyjä joukkueita (HIFK,TPS,Tappara) vastaan saadut pisteet 1/12. Otos on tuossakin pieni ja tarkentuu tämän viikon kuluessa.

Nyt pakkipuolelle on ensisijainen tarve, ei niinkään uutta laituria. Toivottavasti tulee "Ohtamaa" eikä "Karalahti". Nyt esimerkiksi Niemelä yrittää ottaa roolia, joka ei hänelle luonnistu.

Karalahden olen kuullut mainittavan useasta lähteestä, mutta vähän vitsintynkänä pidän asiaa.

Olisin voinut kirjoittaa myös negaan tai neutriin, mutta tuoreimman kommentin perässä tuli tähän.
 

MikGo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Leijonat
Kärpät pelasi äsken kauden parhaan erän. Erittäin hyvin pelissä mukana ja liikettä riitti. Toivottavasti samanlainen meno jatkuu koko pelin.
 

Frisker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Los Angeles Kings, Laine, Jagr
Tosin ylivoima olisi voinut olla tehokkaampaa. Oliko 1,5min YV:tä ja ei niin montaa paikkaa, kuin olisi pitänyt.

Vaikka tosin Tapparan alivoimakin on melko tehokasta. Muuten todella hyvä erä, toivottavasti jatkuu toisessa ja kolmannessakin.
 

Epätietoinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät. Sievin Sisu, Barcelona
Positiivista: Kun Mikkola saadaan hinattua hevonvittuun niin tuo joukkue taistelee ihan tasaväkisesti Tapparaa vastaan. Kyllä tästä voi vielä erinomainenkin kausi saada, kunhan tuo paskakasa saadaan pois jäältä.
 

manemies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
No perskutarallaa. Eilen nähtiin ensimmäistä kertaa tälle kaudelle 'oikeasti' taisteleva Kärppälauma. Lopputulos ei tietenkään mieltä lämmitä, mutta se miten joukkue esiintyi kentällä tulee jatkossa varmasti tuottamaan rutkasti pisteitä. Pikkuisen terävyyttä maalintekoon ja kolmannen erän höntyily pois niin hyvä tästä tulee.
Veikkaanpa että Lukko saa jäädä lauantaina nuolemaan näppejään jos Kärpät pistää saman rytinän päälle kuin eilen (plus siihen päälle tehokkaampaa viimeistelyä).
 

Epätietoinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät. Sievin Sisu, Barcelona
Itsekään en allekirjoita kyllä joidenkin näkemystä että Kärpät olisi ollut huono 2 ja 3 erän. 1 erähän oli suvereeni, mutta sama tekeminen kyllä jatkui toisessa erässäkin, Tappara vain nosti tasoaan. Kärpät oli lievästi pelin päällä tuonkin erän aina Ilkka Mikkolan perseilyyn asti. Maalin jälkeen Tappara sai momentumin loppueräksi. Kolmas erä oli Kärpiltä taas kelpo taistelua ja Tappara sai parista vastahyökkäyksestä nuo maalinsa ja viimeinen tyhjiin. Tuuri muuten pelasti Kärppien 2-1 johto-osuman tuossa Hagmanin ohjurissa eli tapeltiin oikeasti tuon pelin voitosta vaikka numerot ei mairittele.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
No perskutarallaa. ....
Mukavaa, että joku näki eilisen noinkin positiivisena.
Minä taasen jäin ihmettelemään koko alkukauden suurinta ongelmaa, maalintekoa, sillä ilman maaleja ei tunnetusti pääse kuin korkeintaan jäännöspisteille (0-0 ja vl-tappio). Lisäksi, nurkista ei yleensä liigatason maalivahdille juuri häkkejä tehdä eli ne vähät paikat, mitä Kärpille peleissä siunaantuu, tulisi käyttää tehokkaasti. Maalinteko on Kärpille tällä hetkellä melkoinen dilemma: saat paikkoja, et tee tai ei edes paikkoja tehdä => ei maaleja.l

Näitä "josseja" minäkin olen mielessäni pyöritellyt, mutta totuus liene, etteivät maalinsylkijöiksi oletetut pelaajat tuossa joukkueessa onnistu - vrt. Ruohomaa, joka on alkanut yrittää yhä enemmän yksin, kun ei ole luottoa kavereihin. Hagman taasen kerää itseään pidempäänkin ollakseen maalivahdeille todellinen pelote illasta iltaan; nyt näkyy vain ajoittaisia häivähdyksiä entisestä. Lehtosta ei tarvitsisi edes mainita, mutta mainitsimpa kuitenkin. Mäenalanen, Albert, tuskin mitään sateentekijöitä heti pitkän huilun jälkeen, jos ollenkaan.
Lisäksi, JOS joukkueeseen mahtuu Ilkka Mikkolan tasoinen kaveri illasta toiseen, on jotain jo lähtökohtaisesti pielessä...

Positiivista tässä on, että nykyisin ei tule tuijoteltua läheskään niin intensiivisesti sarjataulukkoa, tjsp. ja spekuloitua (Excelillä ym.) Kärppien otteita vs. muut joukkueet, - jää aikaa oikeallekin elämälle....
 

Noitarumpu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
En tiedä oikein onko tämä negan vai posin kamaa, mut onhan tämä alunperin Kärppien rosterin kokoaminen ollut vähän kuin tuo tien paikkaus asfaltilla. Korjaa jotenkin reiänpaikan, mutta ei silti ole häävi. Eikä sitä paikkauksen paikkaustakaan voi loputtomiin tehdä. Ikäviä yllätyksiäkin tulee.

Varmasti Suikka on hankittu erilaisen kiekkopelin strategiaan kuin aiemmin se on ollut. Palikat eivät vaan tunnu riittävän, tai ovat syystä tai toisesta viallisia. Uskoni on edelleen vahva valkun kykyihin. Organisaatio ei ole kyennyt näin suureen pelaajakatoon reagoimaan riittävästi. En usko, että kyseessä olisi ollut edes se, etteikö pelaajia olisi ollut saatavilla, uskon, että kyse on ollut myös rahan säästämisestä liikaa. Eihän nämä tämänhetkiset pelaajat ole mitenkään voineet viedä budjettia! Samaten nuo saikulla olevat, niin eikö se niin mennyt, että vakuutuksen puolelta menee sairausloman ajalta?

Ihan oikeesti niitä pohjan rakentamiseen tarkoitettuja palasia pitää tulla ja pian. En siis tarkoita kevään hankintoja, jos niille tulisi tarvetta. Mikäli kenttien pohjat eivät ole kunnossa syksyn aikana, ei tarvi edes miettiä kevättä. Se on silloin jo förbi. Suikan on saatava vakaa runko toimimaan, joka on oppinut pelaamaan yhteen ja hänen metodeillaan. Meillä on ongelmia jo tässä. Hagman tuli ja hyvä niin, mutta meillä on sellaisia pelaajia, jotka eivät pysty pelaamaan joko terveydellisistä syistä montaa peliä, kun taas ovat rikki, tai sitten kyvyt eivät vaan riitä. Olemme lokakuun loppupuolella ja kello tikittää vääjäämättömästi.

Osassa peleistä on ollut valoisiakin hetkiä ja itsekin roikun toivon varassa vielä, mutta uskon, että syksyn hankintoja on tultava. Kuten olen jo aiemmin kirjoittanut, niin ne pisteet ovat kiven takana ottaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös