Positiivisuusketju 2016–2017

  • 152 763
  • 679

khufu

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Peliitat
Starbuckin mainitsema kaksikko oli kyllä taas tänäänkin pirun hyvä, ja lisäksi nelonen esiintyi pirteästi. Muuten aika rutiinivoitto, juuri tämän hetken tasoero tuli aika selväksi.

Lähtökohdat huomioiden LIndstenin tasaisen korkea suoritustaso on jotain aivan huikeaa. Voittaa kaksinkamppailut, puolustaa kurinalaisesti, tekee jatkuvasti kiekolla oikeita ja kypsiä ratkaisuja sekä pystyy omilla oivalluksillaan luomaan maalipaikkoja lähes tyhjästä itselle/ketjukavereille. Tänäänkin pari hienoa kaavasta poikkeavaa omaa ratkaisua, joilla pelasi ketjukavereilleen maalipaikat.

Jotain on todellakin tehty oikein, kun näitä nuoria kavereita breikkaa ihan liigan "kärkeen" asti (Virta, Lindsten) ja supporting castkin täyttää helvetin hyvin oman ruutunsa samalla odotellen omaa läpimurtovuoroaan.

Pidetään tästä kiinni, niin pärjätään keväällä, ensi vuonna ja siitäkin eteenpäin mainiosti.
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Hyvää tekemistä Lindsteniltä. Toivottavasti Jasper pelaaa monta menestyksekästä vuotta Tepsissä. Kentällä meno on miellyttävää ja haastattelujakin kelpaa kahtoa kun poika on yhtä hymyä perusilmeeltään.
 

Rote Sau

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS + länsirannikko
Thorell on pakko mainita. Kiekkoa on seurattu pitkään, mutta harvoin näkee näin hyviä maalintekijöitä. Thorell pelaa aina tilanteen loppuun. Kyttää aina maalinkulmalla irtokiekkoja ja tehnyt niistä jo varmaan 6-8 maalia. Eilenkin maalivahdilta lirui kiekko patjan alta, niin kyllä se Thorell oli ketä ronkki kiekon maaliin. Ensin olin skeptinen kaveriin, mutta on Liigaan timanttinen vahvistus ja tällä hetkellä selvästi parhain ulkomaalainen. Harmi, että sopimus on vain optiona.
 

KSOMV

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tepsi ja LA:n kuninkaat
Liigan +/- tilastossa TOP12 on puolet meidän miehiä. Joukkueen maaliero +26 on liigan paras. PM/O 1,88 joka niin ikään liigan paras. Sarjataulukossa ollaan kolmantena ja eroa taaksepäin nelossijaan on mukavat 8 pistettä. Eilen vielä kurottiin 3 pisteellä kärkeä kiinni, eli nyt sarjakärki 6 pisteen päässä.

Siinäpä vähän tilastoja pähkäiltäviksi. Mielestäni maaliero, PM/O sekä henkilökohtaiset +/- lukemat kielii siitä, että joukkue on hienosti sitoutunut puolustamaan viisikkona. Tällä hetkellä on varmasti ihan mukava pelata tepsissä maalivahtina, mitään Allulta tai tulipekalta pois ottamatta. Hienosti on molemmat veskaritkin suoriutuneet, eikä pistemenetyksistä mitään voi laittaa heidän niskaan. Kyllä on moneen vuoteen mahtava seurata rakkaan seuran peliesityksiä, oikein juhlafiilis aina pelipäivänä kun uskaltaa jo vähän odottaa hyviä esityksiä joukkueelta.

Itellä harmillisesti matkaa G-pisteelle kertyy useita satoja kilometrejä, joten harvakseltaan pääsee hallille pelejä katsomaan. Töllöstä joutuu muuten pelit seuraamaan, onneksi nykyään näkee kaikki pelit myös TVn kautta. Yhden pelin tällä kaudella oon käynyt ja ainakin yhden vielä tulossa Turkuun katsomaan. Poffeissa toivottavasti vastaan tulis joku vähän pohjoisemmasta oleva jengi, niin pystyis itekin käydä vieraspeleissä sit huutamassa äänen pois.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
TPS on tällä kaudella päästänyt vain kaksi kertaa yli kaksi maalia varsinaisella peliajalla. Edellisen kerran näin kävi 13.10 KalPaa vastaan. Puolustuspeli on siis huikealla tasolla, kuten myös 5vs5 pelaamisen taso ylipäätään.

Tämä on mielestäni yksi kovimmista petraamisista ja kehittymisen kohteista edellisiin ja ihan viime kauteenkin verraten. Nyt joukkue puolustaa viisikkona hyvin sitoutuneesti ja kaikki tietävät paikkansa. Leimeen, Lehtosen, Pajuojan ja Pansion Pekankin kausina selvästi osa pelaajista ei oikeasti tajunnut/hoksannut koko kauden aikana, että milloin pitäisi mitenkin sijoittua. Sama koski Suikkasen aikaan. Tuolloin vuoroin jokainen veskari oli kusessa maalilla, kun apuja ei juuri tullut. Nyt tuossa kollektiivissa on voimaa.

Eilen taas hyvinkin ansaittu voitto ja kun oikeita asioita tehdään, niin kiekkokin pomppii meille. Tästä osoituksena Vähätalon 1-0 - maaliin johtanut tilanne siinä missä Thorellinkin tuikkaus kolmannessa maalissa. Kallio ja Perrin olivat eilen taas loistavia ja ovat kyllä kiistatta liigan parhaimpia pelaajia edelleen veteraani-ikäisinäkin, siitä oli eilinen ehtoo osoitus. Ylivoima kun saadaan vielä sille tasolle, johon potentiaali riittää, niin jälki on vielä entistä tehokkaampaa. Ei voi kuin myhäillä taas.
 

Pirkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Myös liigan maalivahtitilastot ovat mukavaa luettavaa. Setänen pärjää hyvin. Georgiev on ykkönen sekä voittoprosentissa 77,78 että päästetyissä maaleissa per ottelu. Viimeksi mainitussa tilastossa jopa aivan ylivoimainen keskiarvolla 1,5 maalia/ottelu.
 

Black Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Niin, ns. puolivaloillakin rutiinivoitto Ässistä. Koska viimeksi suoritustaso ollut tätä luokkaa? Huh huh.

Itse peli ei ollut kummoista katsottavaa Tappara-matsin jälkeen, mutta lämmittää että peruspaketti on niin kasassa että joka pelissä ei tarvitse pelata 110% lasissa.
 

Iso-Olli

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Jälleen kerran vastustaja sai tehtyä vain kaksi maalia. Forsströmin maali myös posia. Tekee todella arvokasta työtä ylivoimilla tuossa maskimiehen roolissa. Nyt sai palkinnon siitä ja vielä vanhaa seuraansa vastaan.
 

Saksipotku

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Isossa kuvassa yksi menetetty pinna ei merkkaa mitään, kun jälleen oltiin kuitenkin suurin osa peliä kenttätapahtuvia kontrolloivampi osapuoli. 1-2 maaliin asti peli oli todella jäätävän hyvää, Jukureiden maalit tulivat hieman puskista kumpainenkin. Näitä vaan sattuu joskus, tällä kaudella taisi olla ihan ensimmäisiä kertoja kun kolmannessa erässä menetettiin johtoasema. Puolustusalueen puolustuspeli toimii pääasiassa juuri niin kuin pitää, Setäseltä hyvää pelaamista jälleen ja olihan niitä paikkoja kolmanteenkin maaliin ihan mukavasti.

Aikaisempina vuosina tuplapeliviikonloput tiesivät yleensä varmaa tappiota lauantaina. Tällä kaudella pelitaso on kuitenkin pysynyt hyvänä myös toisena päivänä ja veikkaan, että huomenna KalPa saa saakelin hankalan vastustajan. Runkosarjan kärkikamppailun kannalta olisi pirun maukkaita pisteitä tarjolla, sillä kyllä itse näen, että tämän tasoisella pelaamisella siitä runkosarjan voitosta taistellaan vielä tosissaan.
 

Kanada-malja

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, NYR, COL
Selin olisi halunnut matkata Mikkeliin jo eilen, mutta rahahanat pysyivät kiinni. Niin pitkään oltiin suorassa voitossa kiinni, että johdolta oikea ratkaisu. Huominen peli sentään vasta klo 18.30. Ei viime vuosina tämmöisiä johtoja ole pahassa vieraspaikassa revitty. Nyt pitäisi Kuopijossa pystyä heti olemaan hereillä. Kovin usein Tepsin pakeille ei ole sattunut kahta lepsuilua muutamaan minsaan. Toivottavasti asia käsitellään.
 

eki likanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Albijon Muzaci
Selin olisi halunnut matkata Mikkeliin jo eilen, mutta rahahanat pysyivät kiinni. Niin pitkään oltiin suorassa voitossa kiinni, että johdolta oikea ratkaisu.

Onko tämä joku varma tieto? Palloseuralla ei ole siis vittu pennin latia?
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
Onko tämä joku varma tieto? Palloseuralla ei ole siis vittu pennin latia?

Kuulostaa eksoottiselta. Ylimääräinen hotelliyö Mikkelissä olisi maksanut tonnin-pari tjsp. Pitäisi mahtua kausibudjettiin? Toivottavasti kassa ei ole ihan niin tyhjä kuin miltä tuo kuulostaa.
 

Iso-Olli

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Onko tämä joku varma tieto? Palloseuralla ei ole siis vittu pennin latia?
Eikös tuo Eskola vastaile nykyään näihin jatkoajassa esitettyihin kysymyksiin, niin luultavasti tähänkin saadaan selvyyttä tuolla twitterin puolella. -hymiö-
 

kausi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Westendin työväenpalloilijat
Kuulostaa eksoottiselta. Ylimääräinen hotelliyö Mikkelissä olisi maksanut tonnin-pari tjsp. Pitäisi mahtua kausibudjettiin? Toivottavasti kassa ei ole ihan niin tyhjä kuin miltä tuo kuulostaa.

Niin, tuohon kuulostaisi kassavirtakriisiltä, mutta siitä ei voi olla kyse joulukuussa. Pelien loppuessa maaliskuusta (ehkä tänä vuonna peräti huhtikuussa) syyskuun puoleen väliin on hankalaa, kun rahaa ei tule mistään ja kiinteät kulut juoksevat taustalla. Jos meillä on rahat oikeasti 30 Mikkelin yötä vaille vajaat loppu, ollaan bluesin seurana alasarjoissa ensi vuonna, koska tällöin tulee eteen ns jättiläiset, juridinen termi on konkurssi. Muista kuluista säästämällä saisi huomattavasti helpommin säästettyä kuukauden hotellimajoitukset Mikkelin kusenpolttamassa Cumuluksessa.
 

Wizzö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maximus Lindroth
Jos tuo pitää paikkaansa, niin väkisin hiipii mieleen, että halutaanko Selinin ja joukkueen edes menestyvän tällä kaudella?
No nyt se foliohattu pois päästä!
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
Jos meillä on rahat oikeasti 30 Mikkelin yötä vaille vajaat loppu, ollaan bluesin seurana alasarjoissa ensi vuonna, koska tällöin tulee eteen ns jättiläiset, juridinen termi on konkurssi. Muista kuluista säästämällä saisi huomattavasti helpommin säästettyä kuukauden hotellimajoitukset Mikkelin kusenpolttamassa Cumuluksessa.

Kyä näi o. Ehkä joku vaan unohti buukata jotakin? Erikoiselta nimittäin kuulostaa myös 11.45 lähtö Mikkeliin. Voiko pitää paikkaansa? Käytännössä ajo Savon pimeimpään sydämeen, kamat päälle ja suoraan alkulämpöihin. Siinä ehdi edes Riston muroihin kusta. Shaatana.

No, onneksi joukkue ja valmennus hoiti homman kotiin.
 

Kanada-malja

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, NYR, COL
Oliko tuo kommentti nyt sitten Iltalehden tai Iltasanomien jutussa? Jommassa kummassa oli. Voi mennä ihan itse katsomaan.
 

Kanada-malja

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, NYR, COL
IS 2.12. 2016

– Harmittaa, ettemme olleet samalla pöydällä avauserässä, koska jouduimme tulemaan viisi tuntia suoraan Turusta, kommentoi TPS:n valmentaja Ari-Pekka Selin.

Selin toivoi seurajohdolta lupaa matkustaa Etelä-Savoon päivää aiemmin, mutta Turussa pidettiin kassa kiinni.
 

Kanada-malja

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, NYR, COL
Selininkin kannattaisi pitää pienempää suuta, muuten voi olla ettei optiota käyt. Eiku.
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
IS 2.12. 2016

– Harmittaa, ettemme olleet samalla pöydällä avauserässä, koska jouduimme tulemaan viisi tuntia suoraan Turusta, kommentoi TPS:n valmentaja Ari-Pekka Selin.

Selin toivoi seurajohdolta lupaa matkustaa Etelä-Savoon päivää aiemmin, mutta Turussa pidettiin kassa kiinni.

Eiköhän tässä olisi aika lyödä toimiston viisaat päät yhteen ja näyttää Selinille ovea. Eiku...
 

Dino Koff

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kyä näi o. Ehkä joku vaan unohti buukata jotakin? Erikoiselta nimittäin kuulostaa myös 11.45 lähtö Mikkeliin. Voiko pitää paikkaansa? Käytännössä ajo Savon pimeimpään sydämeen, kamat päälle ja suoraan alkulämpöihin. Siinä ehdi edes Riston muroihin kusta. Shaatana.

No, onneksi joukkue ja valmennus hoiti homman kotiin.

Ei sitten kenellekään teille beßer wißereille tullut mieleen, että lähtö vasta perjantaina olisikin ollut joukkueen tahto. Yleensä nämä lähdöt päivää ennen ei aina ole niin hirmusti pelaajille mieluisia. Mutta kai te tiedätte paremmin...
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
Ei sitten kenellekään teille beßer wißereille tullut mieleen, että lähtö vasta perjantaina olisikin ollut joukkueen tahto. Yleensä nämä lähdöt päivää ennen ei aina ole niin hirmusti pelaajille mieluisia. Mutta kai te tiedätte paremmin...

Heh, lisätäänkö valmennus tähän besserwisser-kööriin myös? Palaute tuli julkisuuteen saakka jostain syystä. Mutta kuten sanoin, onneksi peli päättyi hyvin tilanteesta huolimatta.
 

Sakoi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ei sitten kenellekään teille beßer wißereille tullut mieleen, että lähtö vasta perjantaina olisikin ollut joukkueen tahto. Yleensä nämä lähdöt päivää ennen ei aina ole niin hirmusti pelaajille mieluisia. Mutta kai te tiedätte paremmin...
Tämä tieto/kritiikki tuli nimenomaan Selinin suusta. Eiköhän hän kuitenkin ole paremmin perillä pelaajien tahtotilasta kuin toimistoväki.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös