Pohjois-Amerikan naiskiekkosarjat (NCAA, NWHL, CWHL jne.)

  • 13 510
  • 62

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
PWHL:n ensimmäinen varaustilaisuus pidettiin eilen Torontossa. Minnesota varasi ensimmäisellä vuorolla Taylor Heisen. Suomalaisia draftissa meni kaksi kun Minnesota poimi viidennellä kierroksella Susanna Tapanin ja varaustilaisuuden viimeisenä pelaajana Minttu Tuomisen. Huomionarvoista oli se, että syksyllä PWHPA:n hallituksesta PHF-liigaan loikannut Noora Räty jäi kokonaan ilman varausta. Joukkueiden harjoitusleirit alkavat 13.11 ja silloin kokoonpanoja täydennetään 10 pelaajalla.

 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Tuota Rädyn varaamattomuutta ihmettelin hetken. Olis luullu kelpaavan. Mut ehkä on tullut aika ryjtyä koutsiksi tai jäähdytellä Hämptonissa.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Tuota Rädyn varaamattomuutta ihmettelin hetken. Olis luullu kelpaavan. Mut ehkä on tullut aika ryjtyä koutsiksi tai jäähdytellä Hämptonissa.
Luulen Rädyn kyllä kelpaavan vapaana agenttina jollekin seuralle. Torontolla ainakin on vain yksi maalivahti riveissään tällä hetkellä. Kilpailua tosin on sillä myös USA:n maajoukkueveskarit Alex Cavallini ja Maddie Rooney jäivät ilman varausta. Jokaisella joukkueella on vielä viisi vapaata paikkaa draftin jälkeen, eli yhteensä 30 pelaajaa saa vielä sopimuksen vapailta markkinoilta.
 
Viimeksi muokattu:

Kiekoton Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Alasarjat sekä suomalaiset maailmalla
Jatkiksen jutusta saa sen käsityksen, että PWHL:n pelit näkyisi YouTubessa. Eli onko ne siis ilmaiseksi nähtävissä? Ja pitääkö kattoa livenä vai jääköhän tallenteita kateltavaksi? Mielenkiintoista jos näkyvyyttä tarjotaan näin hyvin sarjalle.
 

obi-wan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hammarby IF, HC Andersen, HC Jatkoaika
Talouden neitikiekkoilija ilmoitti, että meillä sitten jatkossa katsotaan pelejä Youtuben kautta. Se vain sopii.

Jos vaatii maksullisen version niin miksipä ei
 

Laheee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Carolina Hurricanes
19.30 Toronto-New York käyntiin.

Mielenkiintoista nähdä millainen pöhinä sarjan ympärillä pysyy kauden aikana.

PWHL tiedotti sarjan säännöistä, merkittävin asia on se, että 2min rangaistukset päättyvät alivoimamaalin jälkeen. Ihan kiva idea.

Sen sijaan taklausten kieltäminen on mun mielestä PWHL:ltä paha epäonnistuminen. Ruotsissa se on jo sallittua, ja kyllä taklausten salliminen on vääjäämättä edessä koko lajissa. Se olisi kannattanut tehdä heti, kun sarja pyörähtää käyntiin.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Minulla on vähän ristiriitainen suhde tähän PWHL:ään. Tavallaan hyvää edistystä, mutta PHF:n kampittamisesta ei jäänyt kovin maku. Kauhea kiire oli kuitenkin tuhota kilpaileva sarja, vaikka ensimmäisen kauden alkuun ei ehditty edes nimiä ja logoja saada uuden sarjan joukkueille.

Toivottavasti tämä nyt kuitenkin johtaisi kaikkien nähtyjen kasvukipujen jälkeen kestävään ja oikeaan täysiammattilaissarjaan. Moni sarja on jo aiemminkin ehtinyt mainostaa olevansa "naisten NHL". Yleensä aika vaatimattomin eväin ja joka kerta tarina on päättynyt surullisesti.

Joka tapauksessa sarjan avausottelu tuossa YouTubessa nyt kuitenkin pyörii. Striimillä näyttäisi olevan 11 000 katsojaa. Kanadassa ottelu toki televisioidaan ja voi olla, että YouTube-lähetys on siellä jopa geoblokattu.




Taklauksista olen sitä mieltä, että hyvä kun PWHL ei lähtenyt sooloilemaan Ruotsin tavoin, vaan on linjassa kansainvälisten sääntöjen kanssa. Jos taklausten salliminen on vääjäämätöntä, niin se muutos tullee sitten myös IIHF:n sääntöjen kautta. Edelleenkään taklaukset – niiden kieltäminen tai salliminen – ei ole naisten jääkiekon kohtaloa määrittävä tekijä, vaan liian usein se on vain tekosyy olla edes mahdollisuutta naisten sarjojen seuraamiseen. Katsojat ja sponsorit pitää voittaa puolelle muilla keinoin.

Esitän tässä kohtaa kuitenkin (todennäköisesti turhan) toiveen, että ei tehdä tästä ketjusta jälleen yhtä paikkaa väittelylle taklauksista naisten peleissä. Sellaista haluava luokoon aiheelle oman ketjunsa.
 

obi-wan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hammarby IF, HC Andersen, HC Jatkoaika
Ensivaikutelma televisioinnista on ainakin erittäin mukava.

Toki ei tämä leijonat.tv tasoa ole
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Ensivaikutelma televisioinnista on ainakin erittäin mukava.
Hyvä alku kyllä. Tässä on tosiaan kyse ihan oikeasti televisioinnista. Vähän kuin Naisen Liigassakin niiden muutamien otteluiden osalta, jotka lähetetään MTV Katsomon kautta.

Todennäköisesti TV-yhtiöille tehtyä kuvaa striimataan lähes sellaisenaan YouTubeen. Tässä vielä tämän ottelun näyttävät lineaarisen television kanavat:
Linear TV: CBC, Sportsnet, TSN, MSG Networks, NESN, Sportsnet Pittsburgh

Katsotaan nyt minkälaiseksi sarjan arki lopulta muodostuu. Huomenna pelattavan toisen ottelun näyttävien kanavien määrä onkin jo paljon maltillisempi:
Linear TV: TSN
Streaming: YouTube
French: RDS
 

Laheee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Carolina Hurricanes
Olipas hyvä matsi. Vauhdikas ja fyysinen.

Ei tosta tuotteesta kukaan täysjärkinen voi puhua samana päivänäkään sen surullisen PHF:n kanssa. Ei designtoimistolla suunniteltu hiano logo ja joku geneerinen nimi korvaa ammattimaista organisaatiota. PWHL:n ero PHF:ään on se, että tämä sarja kiinnostaa ihmisiä.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
PWHL:n ensimmäinen ottelu on pelattu. Vierasjoukkue New York [jotain] voitti kotijoukkueen Toronto [jotain] numeroin 4–0. Peli oli vauhdikasta, kuten olettaa saattoikin PHF:ää/NWHL:ää boikotoineiden maajoukkuepelaajienkin oltua kaukalossa.

Peli oli suhteellisen tasaistakin pari erää. Toronto siirtyi avauserän puolivälissä 1–0-johtoon, kun puolustaja Ella Shelton laukoi sarjan kautta aikojen ensimmäisen maalin. Siitä trivia-knoppi korvan taakse.

Numerot repsahtivat vasta kolmannessa erässä, jossa New York iski viiteen minuuttiin kolme maalia. Toronto jäi lopulta ilman maalia eli Corinne Schroeder torjui sarjan ensimmäisen nollapelin.

-Ottelun tilastot

Yritän muistaa lisätä maalikoosteen, jos sellainen tulee jossain vastaan.
 

Kiekoton Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Alasarjat sekä suomalaiset maailmalla
Itellä meni myöhäisillan katseluksi tämä ja hienosti toimi tallenteena. Ihan viihdyttävää peliä, vaikka paljon kelailinkin. Jos olisi ollut parempi tilanne, niin mielellään tuota olisi katsonut koko pelin. Harmi, ettei Tapani ollut vielä avauksessa mukana, vaan Minnesota pelaa vasta myöhemmin ekan pelinsä. Ja harmi, ettei muita suomalaisia ole vielä ekalla kaudella mukana. Show oli niin amerikkaa, että jos tolla tahdilla jatketaan, niin kyllä niitä oikeita fanejakin alkaa syntyä. Nyt taisi olla hieman "maksettuja" faneja ja kaikille annettu fanikamaa päälle. Kannustus ei näyttänyt vielä olevan mitenkään kummoista. Eihän sitä voi ekaan peliin kovin ihmeellistä tunnetta saada aikaan. Hieno alku.
 

Kiekoton Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Alasarjat sekä suomalaiset maailmalla
Tuli väijyttyä jonkun verran myös tätä toista peliä ja kyllähän sitäkin peliä katsoi. Historiaa tehdään joka välissä, kun kaikki ovat ensimmäisiä joissakin tilastoissa. Nyt löytyy jo ekat maalintekijät 80-luvulla syntyneissä, 90-luvulla syntyneissä sekä 2000-luvulla syntyneissä. Nuorin maalintekijä on toistaiseksi Daltonin veljesten sisko. Ensimmäinen nollapeli pelattiin jo ekalla kierroksella ja nyt saatiin eka jatkoaikavoitto/tappio/maalintekijä yms toiseen peliin. Ekassa pelissä näky olevan noin 2500 katsojaa ja nyt tokaan peliin mentiin jo yli 8000 katsojan. Hienosti oli Ottawan fanipaidassa pomppineet tytöt riemuitsemassa, kun Montreal teki maalin. Eihän se nyt niin justiinsa ole. Saahan sitä juhlia ja kiva, että lapsilla on mukavaa pelissä. On se huikea miten tyhjästä nyhjäistään show käyntiin ja katsojia on heti kunnolla mukana.

Mielenkiintoista olisi kuulla hieman taustoja, että miten nuo katsojat ovat halliin päätyneet? Kuinka on markkinoitu ja onko maksaviakin katsojia mukana? Jännä nyt nähdä lähteekö tämä naisten PWHL nyt vetämään kunnolla ja pysyykö yleisö hallissa vielä kuukauden päästä? Entä riittääkö rahoittajilla kiinnostusta sarjan pitämiseen pystyssä? Nyt on Original Six kasassa ja jos kehitystä tulee, niin eiköhän seuroja lisäänny kausien kuluessa? Olisiko tässä nyt ammattilaissarja, jonne jatkossa voivat suomalaisetkin tytöt haaveilla pääsevänsä ammattilaisiksi? Ensi pelissä onkin sitten Susanna Tapani ensimmäisenä suomalaisena askissa.
 

Kiekoton Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Alasarjat sekä suomalaiset maailmalla
Ei tullut Tapanista ensimmäistä pisteiden tekijää Minnesotan seurahistoriaan. Maalia Tapani kyllä seurasi lähietäisyydeltä ja vaikka tehot jäi 0+0, niin kuitenkin +2 oli hyvä suoritus. Tapani oli myös hyvin näkyvä pelaaja ja tehoja syntynee jatkossa pomminvarmasti. Tapani myös laukoi eniten joukkueesta ja 4 laukausta tarkoittaa Tapanin vastanneen 25% Minnesotan vedoista. Minnesota hävisi vedot 16-35, mutta voitti pelin 3-2.

Ekat pelit nyt kaikilla sarjan jengeillä kasassa. Hallit ollut kiitettävästi täytettyjä ja YouTuben kautta on välittynyt ammattimainen jenkkisarja. Näin kun jatkuu, niin eiköhän tuosta hyvä tule. Ensi kaudelle Tapani varmastikin saa suomalaisia seuraksi sarjaan ja ehkä myös jengiinkin. Onhan siellä toki nytkin Jalosuo. Eilen oli sivujen tilastointi vielä mallia kehnohko, mutta illan aikana sitä selkeästi päiviteltiin ja aamusta tilastot näytti olevan jo kunnossa. Kasvukipuja ja ei siitä enempää.

Edit. Lisätty sana "voitti" ekan kappaleen loppuun.
 
Viimeksi muokattu:

Kiekoton Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Alasarjat sekä suomalaiset maailmalla
Nopea tsekkaus PWHL:n sivuille näytti siltä, että siellä on taas tehty monta ennätystä. En nyt niitä lähde erittelemään enempää, mutta sanotaan nyt vaikka pisin pisteputki on nyt parilla pelaajalla kahden ottelun mittainen. Näitähän nyt tulee, kuin sieniä sateella. Toronto ja New York ottivat revanssinsa ja Toronto oli tällä kertaa 3-2 voitolla parempi, kun ekan pelin hävisivät 4-0.

Yleisöä avauksessa Torontossa 2537 ja nyt revanssia New Yorkiin saapui seuraamaan 2152 katsojaa. Ihan komeita lukemia nämäkin uudelle sarjalle, mutta tärkeää olisi lukujen nousevan sen sijaan, että laskee. Yleisö se viime kädessä päättää saako naiset oman Änärinsä. Nyt kait se miljardööri on luvannut sarjalle 8 vuoden ajaksi rahoituksen, että aikaa on vielä siihen. Ja kyllähän tuolla miljardöörillä voi olla lisää rahaa takataskussa myös 8 vuoden jälkeenkin, että sikäli hyvä tilanne sarjalla. Voi kun joku meidän suomalaisista markkamiljonääreistä olisi tehnyt saman tempun Suomen Liigaan, niin olisi tämä naisten änäri meidän kotimaassa, mutta ei.
 

Kiekoton Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Alasarjat sekä suomalaiset maailmalla
Siellä Susanna Tapani jatkaa suomalaista historian kirjoitusta ja on nyt ollut molemmissa Minnesotan maaleissa syötöillä. Eka peli meni vielä ilman tehoja, mutta nyt on ura piste per peli tahdissa ja peli on vielä kesken. Hienoa saada suomalaisonnistumisia myös tässä sarjassa ja eiköhän ensi kaudelle Tapani saa seuraa muista maanmiehistä.

Edit. Pelissä yleisöä 13.316 ja Minnesota voittaa Montrealin 3-0. Susanna Tapani 0+2, 2 laukasta ja +3 tehotilastoon. Ei hassummin. Minnesota voittanut nyt molemmat pelinsä ja johtaa sarjaa. Montreal oli voittanut avauspelissään Ottawan eli alun perusteella Minnesotalla on kova jengi kasassa tähän 6 jengin sarjaan. Hienolta vaikuttaa tämä sarja tässä vaiheessa kautta ja erityisplussaa noista YouTube-lähetyksistä. Vielä kun miesten puolelta otetaan markkinoinnista mallia ja avattaisiin ensi kautta Euroopassa, niin näkyvyys nousisi korkealle.

Edit 2. Lisätään nyt vielä tänne knoppina, että sarjan ensimmäinen hattutemppu syntyi ottelussa Crace Zumwinklen suorittamana ja samainen pelaaja onnistui myös kertaalleen ensimmäisessä pelissä. Hienoa, että Tapanille tuli sarjan ensimmäiseen hattutemppuun kaksi syöttöä.
 
Viimeksi muokattu:

Kiekoton Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Alasarjat sekä suomalaiset maailmalla
Aina luotettava EliteProspectin PWHL sivun tietopaketti kertoo dataa naisten ammattilaissarjasta. Luonnollisesti sarjassa pelaa eniten pohjoisamerikkalaisia ja Canadan lipun alla on 87 pelaajaa. Usa peesaa 57 pelaajalla. Sitten tiputaankin 5 tsekkiläiseen. Kahteen pelaajaan pääsee Ruotsi ja hieman yllättäen Unkari, mutta ainakin toisella Unkarilaisella on myös Kanadan passi. Toinen sentään on Budapestissa syntynyt. Itävalta, Kiina, Suomi, Ranska, Saksa, Japani ja Sveitsi ovat saaneet yhden pelaajan sarjaan. Eiköhän Euroopasta ensi kaudelle tule isompi osallistuminen tähän sarjaan.

Sarjan ikähaitari on 36v-22v. 36v pelaajia 2 ja sitten 35, 34 ja 33 vuotiaat löytyy 5 vanhimman joukosta. Japanin Shiga on ainoa 22v ja seuraavat ovatkin jo 23v. Mistään juniorisarjasta ei siis voi puhua ensimmäisen kauden osalta. Muistelisin, että seurat tekivät ensin 3 sopimusta pelaajien kanssa ja loput meni Draftin kautta. Näin siis Draftissa meni hyvinkin kokeneita pelaajia. Koska sarja on uusi, niin ihan kaikki perusfaktat ei ole hallussa ja en tiedä onko ensi kaudelle minkälainen systeemi. Voidaanko siis ensi kaudelle kiinnittää varaamattomia pelaajia vai pitääkö kaikkien edelleen mennä draftin kautta? Jos draftin kautta, niin eiköhän ensi kaudellakin draftata näitä kokeneita ammattilaisia. Jos taas kokeneita voi poimia vapailta markkinoilta ilman varausta, niin sitten varmaan olisi mahdollista varata näitä nuoria pelaajia. Nyt meneillään on U18-kilpailut, mutta tuskinpa sieltä vielä kovin montaa pelaajaa lähdetään varailemaan, kun sarja kuitenkin on vielä niin nuori ja alle 22v pelaajat puuttuvat kokonaan.

Emma Ekoluoma on aloittanut U18-jengistä aika terävästi kisat kahdella perättäisellä hattutempullaan ja on 2006 syntynyt pelaaja. Teoriassa siis hän voisi olla draftattava pelaaja. Huikeaa ajatella tyttö ja naiskiekkoilua jos Ekoluoma saisi draftissa varauksen. Unelmat voisivat alkaa elää ihan eri tavalla jatkossa näillä meidän nuorilla tytöillä. Alkukaudesta muistan haastattelun missä nuori HIFK:n lukiolaistyttö harmitteli pelaavansa rakkaudesta lajiin ja tästä ei koskaan voi hänelle tulla ammattia. Ihmettelin sitä jo silloin ja ihmettelen edelleen. Ja nyt näyttää siltä, että ammattilaisuus on ihan mahdollista myös tytöille.
 
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
Yliopistosta valmistuvat ovat varmaankin ensimmäisinä tyrkyllä, kun uusia pelaajia haetaan. Suomalaisista Sanni Aholalla on nyt menossa senior-vuosi.

Ehkä tähän kauteen vaikutti vielä se, että kausi alkoi vasta siinä vaiheessa, kun kaikkialla muualla sarjat ovat täydessä vauhdissa. Ensi vuonna tuo ero varmasti jo tasoittuu.
 

Kiekoton Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Alasarjat sekä suomalaiset maailmalla
Yliopistosta valmistuvat ovat varmaankin ensimmäisinä tyrkyllä, kun uusia pelaajia haetaan. Suomalaisista Sanni Aholalla on nyt menossa senior-vuosi.

Ehkä tähän kauteen vaikutti vielä se, että kausi alkoi vasta siinä vaiheessa, kun kaikkialla muualla sarjat ovat täydessä vauhdissa. Ensi vuonna tuo ero varmasti jo tasoittuu.
Juu näin uskoisin itekin, että niin paljon jäi muihin sarjoihin taitoa, ettei ihan vielä varmaan ole kaikki parhaat kasassa. Ja kuten sanoit, niin ekan kauden alkaminen myöhässä oli tietoinen valinta ja vasta toiselle kaudelle on saatavissa ne pelaajat, jotka jo syksyllä oli soppareissa kiinni. Kasvukipuja ja tärkeintä oli aloittaa sarja. Olemassaolevaan on helpompi houkutella pelaajia sekä tietenkin isolla shekillä.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Todennäköisesti uuden sarjan ensisijainen tavoite ei ole myöskään NCAA-yliopistosarjan kanssa kilpaileminen, joten U18 MM-kisoissa pelaavat tytöt ovat tuskin sarjan seurojen kiikarissa varausnäkökulmasta. Jos eivät sitten katso jo pitkälle tulevaisuuteen. Olisikin hölmöä kampittaa ja ryöstökalastaa NCAA:ta, koska se marinoi PWHL:nkin tarpeisiin huippupelaajia, joista ammattilaissarja saa poimia parhaat päältä.

Muutenhan en ole perehtynyt uuteen sarjaan niin tarkkaan, että onko jatkossakin varaustilaisuuksia vai oliko tämä alussa nähty enemmänkin jonkinlainen laajennus-draft, jossa yritetään varmistaa tasainen ja sitä kautta kilpailullisesti mielenkiintoinen sarja. Todennäköisesti PWHL:ssä on jatkossakin NHL:n tyyliin jonkinlainen varaustilaisuus, mutta en osaa sanoa, onko siinä jotain ikärajoituksia. Nyt käytännössä alarajaksi muodostunut 22 vuotta ei ole välttämättä ollenkaan huono vaihtoehto.

On ihan tervetullutta, jos naisten joukkuelajiin muodostuu selkeästi aikuisille tarkoitettu päätoiminen ammattilaissarja. Nuoret ja opiskelijat ovat sitten asia erikseen ja on hyvä, että heille on tavoite, jota kohti pyrkiä ja kehittää itseään. Nythän monella NCAA:n lopettavalla on ollut uran parhaat pelit jo takana, jos pelaaja ei mahdu oman maansa maajoukkueeseen. Se on etenkin monen pohjoisamerikkalaisen pelaajan kohtalo, vaikka taitojen puolesta saattaisi pärjätäkin hienosti MM-tasolla. Kuuden joukkueen PWHL ei poista tuota ongelmaa kuitenkaan kokonaan, vaan sen ulkopuolelle jää edelleen valtavasti NCAA:sta valmistuneita pelaajia. Siihen päälle sitten vielä kilpailemaan pelipaikoista Ronja Savolaisten, Petra Niemisten ja Viivi Vainikoiden kaltaiset pelaajat, jotka ovat valinneet NCAA-reitin sijaan suoraan jonkinlaisena ammattilaisena tai vähintäänkin puoliammattilaisena pelaamisen. Sekin kun on ollut viime vuosina mahdollista ainakin pienimuotoisesti ja rajalliselle määrälle pelaajia Ruotsissa, Venäjällä, Kiinassa ja nyt myös Sveitsissä.

Oman maansa maajoukkueen ulkopuolelle jäävistä pohjoisamerikkalaisista esimerkkinä muun muassa Taylor Baker, johon @Kiekoton Mies taisi viitata omassa viestissään mainitessaan unkarilaiset pelaajat. Hän pelasi heti yliopistonuran jälkeen Budapestissa kokonaiset kaksi kautta, sai unkarin kansalaisuuden ja IIHF:n sääntöjen mukaan oikeuden edustaa Unkaria, koska ei ollut pelannut koskaan maajoukkuepelejä Kanadan paidassa. Nyt takana on jo kahdet MM-kisat Unkarin paidassa. Ymmärtääkseni hänellä ei ollut mitään sukujuuria Unkariin, eikä hän jäänyt sinne asumaan tai pelaamaan edustusoikeuden saatuaan.

KalPassa viime kaudella kaksi ottelua pelannut Sarah Knee teki myös saman kuvion, mutta hänelle Unkarin kausia kertyi neljä. Hän ei tosin pelaa nyt PWHL:ssä, kuten ei pelaa myöskään Haley Williams, joka on kolmas Unkarin kahden passin pelaajista. Williamsin urapolku on ollut värikkäämpi. Korkeakoulusarjojen jälkeen muutama kausi kuopatuissa NWHL:ssä ja CWHL:ssä, sitten pari kautta Venäjällä. Pariksi kaudeksi Unkariin, josta kansalaisuuden ja edustusoikeuden saamisen jälkeen heti Venäjälle. Sieltä Ukrainan sodan syttymisen jälkeen takaisin Unkariin. Naisten mahdollisuudet ansaita leipä jääkiekkoa pelaamalla ovat toki harvinaiset, mutta ainakin uravalintojen perusteella piirtyy kuva jonkinlaisesta opportunistista.

Kiinan olympiaprojekti oli myös oma lukunsa tässä pelaajashoppailussa, joka on ollut viime vuosina melko härskiä naisten jääkiekossa. Toki omalta osaltaan tuo varmasti tasoittaa ainakin hetkellisesti maajoukkueiden välisiä tasoeroja, kun pohjoisamerikkalaisia vastaan pelaa myös B-tason pohjoisamerikkalaisia. Ei silti tunnu ihan oikealta ja pitkäaikainen vaikutus voi pahimmillaan olla yhtä hyödyllinen kuin veden kantaminen kaivoon.

Mutta takaisin aiheeseen. Ensimmäisen kauden osalta PWHL:n pelaajavalintoihin vaikutti varmasti jollain tavalla ainakin pohjoisamerikkalaisten osalta se, ketkä ovat osallistuneet PWHL:n boikottiin NWHL:ää/PHF:ää vastaan ja ovat olleet mukana PWHPA:n näytösotteluissa. Ajan kuluessa tuon jaon merkitys vähenee todennäköisesti yhä enemmän ja sarjaan valikoituu pelaajia puhtaammin pelaajien paremmuuden perusteella. Se saattaa vaatia silti sen, että NWHL:n/PHF:n olemassaolon aikana pelanneet eturivin pelaajat ripustavat molemmin puolin hokkarit naulaan.
 

Kiekoton Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Alasarjat sekä suomalaiset maailmalla
Nyt näyttää pelit kadonneen YouTube kanavalta https://www.youtube.com/@thepwhlofficial/videos

Onko kukaan löytänyt paikkaa josta näitä voi vielä Suomesta käsin katsella?
Viime yön Minnesota peliin linkki. Kyllähän nämä kaikki pelit löytyy tuolta PWHL:n youtube-tilin kautta. Just kelailin tuon pelin maalit ja katoin viimeisen vitosen. Tapani kentällä lähes loppupelin ja pari kertaa koitti tyhjiin, mutta vielä jäi avausmaali näkemättä. Tapanille ei tehopisteitä.

Minnesota vienyt nyt kaikki kolme pelaamaansa ottelua ja johtaa sarjaa. Yleisömäärissä reilu lasku, kun Minnesota kotijoukkueena keräsi 4707 katsojaa. Enemmän toki kun toinen yön peli New Yorkissa peliä katsoi 2201 katsojaa. Silti Minnesotan avauspelin yleisömäärään peilaten aika massiivinen pudotus, kun yli puolet vähemmän oli yleisöä. Komea lukema kyllä ja keskiarvokin vielä parempi.

PWHL:n sivut ovat kyllä vielä hieman heikolla tasolla, kun esim sarjataulukkoa ei saada kierroksen jälkeen kovin pikaisesti päivitettyä. Pelit olivat meidän vinkkelistä yöllä, joten luulisi tähän mennessä niiden olevan jo päivitettyjä, mutta eipä ole. Ammattilaissarjaksi kehno suoritus ja nämä pitäisi ehdottomasti olla kunnossa. Nyt vaikuttaa vähän puuhastelulta tommoinen viive.

Edit. Kävinkin katsomassa niin, että poistuin Live-tilasta ja menin uudestaan, niin katosi itseltäkin pelit, mutta vielä näkyi avauspeli löytyvän.
 

Kiekoton Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Alasarjat sekä suomalaiset maailmalla
@Js11 Nyt näkyy jo tulevat ottelut tästä linkistä ja siellä näkyisi olevan edelleen myös yksi tallenne. Ehkä tallenteet eivät jää jatkossa näkyviin eli mikäli pelin haluaa nähdä, niin kannattanee varmaan laittaa itsensä odottamaan Liveä johonkin välilehdelle, niin sen ehkäpä sillä tavalla voi nähdä myös jälkikäteen, kunnes sulkee välilehden ja ei ole enää pääsyä tallenteeseen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös