Pohjoinen Lippulaiva vm. 2008-2009

  • 400 491
  • 909
Tila
Viestiketju on suljettu.

Mustaine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Kahtena keväänä kaatoi Jokerit huikeilla yksilösuorituksilla, siinä on jo jotain meriittiä.

Puutteistaan peliluvussa ei juuri kannata välittää. Yhtä lailla Potaichukin kanssa, tällaisia näyttäviä, oikeasti kohahduttavan hyviä pelaajia, jotka toki joskus vajoavat surffaukseen, ei nykyään enää näe.

Juurikin nuo syksyiset Jyp, Saipa-pelit tuntuvat ilman taikureita, kuten Tenki ja Pota, erittäin tylsiltä.
 

Lare

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Tenkrat on melko yksipuolinen pelaaja, mutta toisaalta Tenkillä oli mielestäni enemmän potentiaalia ratkoa pelejä yksin Kärpille kuin Lieversillä tai Brosilla. Koko kolmikko muistetaan Oulussa pitkään, mutta Tenki nostattaa heistä eniten fiilareita.
 

mr purnu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rehelliset seurat ja fanit
Tässä pallo sinne Oulun suuntaan...Jos Nokka-Kari Yrittää vetää 10 vuoteen Hifk:n välieriin ensi kaudella, kuka teidän mielestänne olisi ykkös ehdokas miehen työtä jatkamaan??
 

V-man

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Jos tuo mestareiden liiga ratkeaa ennen tammikuun loppua, niin eikös silloin ole mahdollista kikkailla pelaajasiirtojen kanssa? Hankkii joulukuun alussa jotain kalliita pelimiehiä ja myy eteenpäin mestareiden liigan finaalin jälkeen?

Vai miten se meni näiden siirtoikkunoiden kanssa?
 
Suosikkijoukkue
Susanna Pöykiö
Varsin mielenkiintoisen uutisen bongasin Mestiksen puolelta: Lehkosen ja Tuton sopimus päättyy tähän kauteen. Oma rivien välistä lukemisen taitohan on jotain helvetin huonon ja olemattoman välistä, mutta jotenkin tuon uutisen luettuani, en voinut olla yhdistämättä Lehkosta ja Kärppiä.

Tietäen kaikki nämä vellovat huhut Jalosesta, ettei jatkaisi tämän kauden jälkeen, on Lehkonen kuitenkin varsin sopiva vaihtoehto Kärppiin. Kotimainen, sopivasti erilainen edeltäjiinsä verrattaessa, asiantunteva, sekä ennen kaikkea hyvä nuorten pelaajien kanssa.

Tuohon vielä korkoa kasvamaan kakkoseksi Suikkanen tai Ruotsalainen (Haapakoski ei riitä, näkeehän sen saavutukset tämän kauden pakistossa), niin valmennus on edelleen riittävän oululainen. Myöskin, jos olisin Junno, koettaisin pitää Hakkaraisen Kärpissä, vaikka kovallakin hintalapulla.

Itse en pistäisi hanttiin, jos Ika tänne hommattaisiin. Päin vastoin, toivottaisin tervetulleeksi.
 

dodi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Paha on palannut takaisin!
Oma rivien välistä lukemisen taitohan on jotain helvetin huonon ja olemattoman välistä, mutta jotenkin tuon uutisen luettuani, en voinut olla yhdistämättä Lehkosta ja Kärppiä.

Tämä Lehkosen lähteminen TuTo:sta tuli esille jo kauan aikaa sitten eikä vielä tuolloin Jaloseen kohdistunut siirtohuhuja ja Junno puheli tuolloin neuvottelujen K.Jalosen jatkosta olevan työnalla. Itselle tuli myös tuolloin mieleen, että juurikin Lehkonen-Suikkanen kaksikko voisi olla hyvä vaihtoehto. Jätin kuitenkin tuolloin Lehkosen sopimukselle hyvin pienen mahdollisuuden juuri K.Jalosen kanssa käytyjen neuvottelujen vuoksi. Lehkosen TuTo sopimuksen päättymisestä tapahtunut ensimmäinen ulostuloajankohta ei tahdo oikein sopia Kärppien toimien kanssa yhteen. En tiedä mikä on Tapparan tilanne uuden valmentajan etsinnässä, mutta voisin veikata Lehkosta Tapparan penkin taakse, mikäli uudesta valmentajasta ei siellä ole vielä tietoa. Mikäli uusi osoite ei kuitenkaan ole Tappara, niin silloin valmentajan paikat alkavat Kärppiä lukuuunottamatta olemaan täytettyjä.
 

Ferris

Jäsen
Agentin sivujen mukaan Alikoskella ja Mustosella on sopparit ensi kaudeksi tehtynä. Onko tietoa jatkavatko Oulussa vai vaihtavatko maisemaa?
 
Suosikkijoukkue
Kärpät, Philly Flyers, Larva ja Todd Timantti
Agentin sivujen mukaan Alikoskella ja Mustosella on sopparit ensi kaudeksi tehtynä. Onko tietoa jatkavatko Oulussa vai vaihtavatko maisemaa?

Alikoskessa näen jatkon kärpissä mahdollisena, Mustonen ei kaiken järjen mukaan täällä jatka kun ei mitään täällä saa aikaankaan. Mutta faktaahan tämä ei ole, kauden päättyessä nähdään totuus..
 

-Mercury-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Myöskin, jos olisin Junno, koettaisin pitää Hakkaraisen Kärpissä, vaikka kovallakin hintalapulla.
http://www.oulunkarpat.fi/uutiset.php?uutisid=303&arkistosivu=0506

Myös voimavalmentaja Harri Hakkaraisen sopimusta on jatkettu tämä kausi mukaan lukien viideksi vuodeksi
...
Voimavalmentaja, lääketieteen lisensiaatti ja liikuntatieteiden maisteri Harri Hakkarainen jatkaa Kärppien valmennustiimissä vuoteen 2010. Valmennustyön lisäksi hän toimii jääkiekon A-maajoukkueen lääkärinä ja siviilissä tekee töitä myös OYS:ssa
 

aurinkolahna

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, AC Oulu
Mustonen ei kaiken järjen mukaan täällä jatka kun ei mitään täällä saa aikaankaan.

Mustonen on tehnyt Kärpissä viisi maalia tällä kaudella. Peliaikaa on kertynyt 43 ottelussa keskimäärin 7 minuuttia / peli, ja nämäkin valtaosin nelosketjussa. Välillä mies on toki päässyt tuurailemaan ylempiinkin ketjuihin.

Jos Mustonen olisi pelannut vaikkapa 21 minuuttia / peli, eli tuollaisen Janne Pesosen peliajan verran, olisi hän tehnyt samalla tahdilla tähän mennessä 15 maalia, ja vieläpä ilman ylivoima-aikaa.

Mustonenko ei saa mitään aikaan? Janne Pesonen olisi tuolla peliajalla (7 min/peli) tehnyt nykyisellä tahdilla tähän mennessä 9,3 maalia. Ja näistäkin suuren osan ylivoimalla...
 
Suosikkijoukkue
Kärpät, Philly Flyers, Larva ja Todd Timantti
Mustonen on tehnyt Kärpissä viisi maalia tällä kaudella. Peliaikaa on kertynyt 43 ottelussa keskimäärin 7 minuuttia / peli, ja nämäkin valtaosin nelosketjussa. Välillä mies on toki päässyt tuurailemaan ylempiinkin ketjuihin.

Sillekin että mustonen ei tälläisia peliaikoja ole kellottanut on pelilliset syyt, ei vaan riitä. Se että on onnistunut tekemään viisi maalia ei kerro automaattisesti siitä että olisi voinut olla huomattavasti parempi isommalla peliajallakaan. Ja onhan Empulle mahdollisuuksia annettu, tuntuu että on joka kausi saanut tuurata kärkiketjuissa loukkaantuneita muttei ole vakiinnuttanut statusta siellä. Taitoa kaverilla on ja seuran vaihduttua uusien tuulien puhaltaessa voi hyvinkin tehdän sellaiset 35 pistettä..
 

Redbull

Jäsen
Mustonenko ei saa mitään aikaan? Janne Pesonen olisi tuolla peliajalla (7 min/peli) tehnyt nykyisellä tahdilla tähän mennessä 9,3 maalia. Ja näistäkin suuren osan ylivoimalla...

Tuollainen vertailu ei ehkä toimi kuin teoriassa.

Mustosesta sen verran, että teki virheen siirtyessään Kärppiin. Alla oli Mestiksen mestaruus, pistepörssin voitto ja sarjan kaikkien aikojen piste-ennätys. Siirtyminen Kärppiin oli siinä mielessä luontevaa, koska olihan kyseessä kotikaupunki, tutut kuviot ja kiistaton huippujoukkue. KalPassa 'Emppu' pelasi hyökkääjistä selkeästi eniten saaden runsaasti peliaikaa YV:llä ja AV:lla. Kärpissä rooli ja peliaika romahtivat ehkä viidennekseen. Välillä ei tunnu mahtuvan edes kokoonpanoon - menee hukkaan nelosketjussa, vaikka ihan näppärästi ajoittain esiintyykin.

Maiseman vaihdos johonkin astetta pienempään seuraan tekisi Mustoselle hyvää. Kyseessä on vielä nuori jätkä, jolla on kaikki elementit vakiinnuttaa paikkansa hyvänä liigatason hyökkääjänä. Asioita joihin tulisi kiinnittää huomiota on silti useita. Pelirohkeus ja röyhkeys tulee ensimmäisenä mieleen. Nuilla käsillä ja taidoilla pitäisi pystymään parempaankin. Tai no, mites sitä kehittyy pelaajana jos rooli ja peliaika ovat pohjalukemissa.

Pessi-vertailusta tulikin mieleen, että olihan Jannekin Ouluun saapuessaan vielä raakile, mutta vaakiinnutti paikkansa miltei heti hyökkäävissä ketjuissa. Pelirohkeutta, röyhkeyttä ja tilannekovuutta on tullut runsaasti lisää. Aika samalta viivalta Pesonen ja Mustonen siis lähtivät, mutta tällä hetkellä toinen johtaa maalipörssiä kun taas toinen rimpuilee pelaavan kokoonpanon ja nakkijonon välimaastossa.
 
Maiseman vaihdos johonkin astetta pienempään seuraan tekisi Mustoselle hyvää. Kyseessä on vielä nuori jätkä, jolla on kaikki elementit vakiinnuttaa paikkansa hyvänä liigatason hyökkääjänä.

Hyvä huomio. Vaikka itse dissaankin Mustosta aika rankastikin välillä niin kaverilla on kuitenkin muutama asia, jotka mahdollistavat kehityksen oikealla peliajalla ja roolilla. Kaveri on taitava ja suht nopea. Hän on myös urheilullinen. Tietyllä tavalla hän on myös itsetietoinen ja melkeinpä ylimielinen. Tämä viimeinen mahdollistaa sen, että hänellä on tervettä kunnianhimoa pyrkiä parempaan.

Isommalla peliajalla hän saattaisi panostaa enemmän heikkouksiin, mitä ei hajavaihdoilla tule esille. Hajavaihdoissa kun on se huono puoli, että saattaa selkeän heikkoudenkin laittaa pelituntuman piikkiin, jos treeneissä sujuu.
 

Hockey#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Hyvä huomio. Vaikka itse dissaankin Mustosta aika rankastikin välillä niin kaverilla on kuitenkin muutama asia, jotka mahdollistavat kehityksen oikealla peliajalla ja roolilla. Kaveri on taitava ja suht nopea. Hän on myös urheilullinen. Tietyllä tavalla hän on myös itsetietoinen ja melkeinpä ylimielinen.

Hyviä pointteja Mustosesta, mutta itse näkisin suurimman eron Pesoseen siinä, että Emppu ei ole niin urheilullinen kuin Pessi. Tämä on varmaan suurin este kehitykselle kun ei ole valmis tekemään tarpeeksi töitä menestyksen eteen. Kaikki muut edellytykset on hyväksi pelaajaksi, mutta urheilullisuuden puute vaivaa ehkä eniten. Mustonen on myös itsetietoinen mutta siitä ylimielisyydestä voi olla montaakin mieltä, kuitenkin erittäin pidetty kaveri joukkueen keskuudessa. Saattaa sitä ylimielisyyttä siltikin vähäsen löytyä.

Toinen erittäin iso este kehitykselle on arkuus kulmaväännöissä ja kovassa pelissä. Jostakin sitä rohkeutta pitäis saada niin voisi tulla kovaakin jälkeä.
 
että Emppu ei ole niin urheilullinen kuin Pessi. Tämä on varmaan suurin este kehitykselle kun ei ole valmis tekemään tarpeeksi töitä menestyksen eteen.

Itse kun en kaveria henkilökohtaisesti tunne niin en tietenkään voi tuosta olla varma. Hän vaikuttaa fysiikaltaan olevan tip top kunnossa, mikä viittaa vahvasti urheilullisuuteen, mutta olin ilmeisesti väärässä.

Mustonen on myös itsetietoinen mutta siitä ylimielisyydestä voi olla montaakin mieltä, kuitenkin erittäin pidetty kaveri joukkueen keskuudessa. Saattaa sitä ylimielisyyttä siltikin vähäsen löytyä.

Siis tuota tarkoitin hyvässä mielessä. Itselleni on jäänyt sellainen kuva, että hän ei aristele starojen seurassa vaan rinnastaa itsensä heihin.. siis tulevana starana ja näin ollen on varmaankin hyvinkin pidetty kaikkien kanssa. En oikein osaa selittää mitä tarkoitin, mutta en tarkoittanut sitä vittu-minä-oon-paras-kumartakaa-ylimielisyyttä.

Toinen erittäin iso este kehitykselle on arkuus kulmaväännöissä ja kovassa pelissä. Jostakin sitä rohkeutta pitäis saada niin voisi tulla kovaakin jälkeä.

Tuossa on yksi puute. Kuitenkin Mustonen menee vääntämään varsin rohkeasti noihin tilanteisiin, ei vain pärjää yhtään. Vaikea sanoa missä vika on, koska on niitä saman kokoisia vaahtosammuttimia ollut kulmaväännöissä voittajina ennenkin.

Kuitenkin, hän ei ole vielä menetetty tapaus, mutta en usko Kärpissä onnistuvan haluamallaan tasolla.
 

Jukebox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ja vaikkei taso olisikaan ollut toivoittu pitää samalla antaa kunniaa Mustoselle, joka on kieltämättä valahtanut pienehköön rooliin, mutta hoitanut SEN roolin mielestäni kunnialla. Taistelee kovasti, väläyttää paikoin ja tuuraa ainakin jollain tapaa kohtuullisesti ylemmän kentän miehiä tarvittaessa. Varmasti moni pelaaja tekisi sen paremminkin mutta myöskin huonommin. En pidä missään nimessä menetettynä tapauksena mutta kieltämättä tarvisi enemmän vastuuta ja sitä tuskin on Kärpissä tarjolla, ellei sitten jonain vuonna satsattaisi pelimerkit kahteen ekaan kenttään ja 3.-4. kenttä rakennettaisi omista junnuista ilman liian suuria maalintekopaineita niille. Tätä tuskin tapahtuu varsinkaan jos pelataan Mestareiden liigaa.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät, Philly Flyers, Larva ja Todd Timantti
Aftonbladet kertoilee uutisessaan Jalosen olevan MoDon kiikarissa uudeksi valmentajaksi.

Old TJ

Jos menetetään Kojo niin saa hyvitykseksi ottaa luottomiehensä Mikkolan matkaan ;)

Valmentajan vaihdos taitaa olla tosiaan realismia nyt kun tuntuu noita huhuja pyörivän suuntaan ja toiseen, ja eikös yleensä valmentajien jatkot ole tässä vaiheessa kautta jo tehty jos niitä tulee? Katsotaan nyt vielä, vielä yksi vuosi Jalosen kanssa olisi toivottavaa..
 

Hockey#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Itse kun en kaveria henkilökohtaisesti tunne niin en tietenkään voi tuosta olla varma. Hän vaikuttaa fysiikaltaan olevan tip top kunnossa, mikä viittaa vahvasti urheilullisuuteen, mutta olin ilmeisesti väärässä.

En voi itsekkään sanoa, että hirveen tarkkaan tuntisin, mutta jonkun verran olen ollut kaverin kans tekemisissä.

On kyllä kohtuullisen hyvässä kunnossa, mutta vertasin lähinnä Pesoseen joka on askeleen edellä tässä tapauksessa. Mustonen ei koskaan ole ollut joukkueen kovimpia harjottelijoita. Tekee varmasti kaiken mitä käsketään, mutta siitä harjoittelemisesta puuttuu semmoinen määrätietoisuus ja intohimo mitä esimerkiksi Pesoselta löytyy.

Toivottavasti se isompi vaihe vielä löytyy ja pelipaikkakin hyökkäävissä ketjuissa jossain toisessa joukkueessa jos ei Kärppiin jää.
 

Käytös10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Nyt kun Kari Jalonen miettii ankarasti jatkoaan ja pohtii siirtyykö Ruotsiin, jatkaako täällä vai menee Hifkiin voidaan tehdä varovainen päätelmä, että polte ja mielenkiinto Kärppien valmentamisesta on hiipumassa..? Yleensähän nämä jatkoasiat sovitaan aikaisemmin jos seurajohto on halukas pitämään valmentajan ja valmentajalla on intohimoa jatkossakin valmentaa seuraa.
Nyt tuntuisi, ettei Nenää oikein innosta ajatus vielä yhdestä kaudesta Kärpissä ja ainoastaan miettii tätä vaihtoehtoa mahdollisen mestareitten liigan paikan takia..
Toki muitakin seikkoja Nokka joutuu punnitsemaan valintaa tehdessään (perhe jne) mutta haistelisin jo Karinkin haluavan uusia haasteita ja kuvioita, lisäksi menestys muuallakin nostaisi hänen osakkeitaan valmentajana enemmän kuin menestyminen Kärppien kanssa mestareiden liigassa.

Kärppien kannalta nähtynä ei olisi paha saada uutta näkemystä ja alkaa ajamaan tulevaisuuden suurta Kärppävalmentajaa, Kai Suikkasta, sisään sm-liigaan 2. koutsina.

IKA-KAI sopisi minulle.
 

Blackbird

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tässä pallo sinne Oulun suuntaan...Jos Nokka-Kari Yrittää vetää 10 vuoteen Hifk:n välieriin ensi kaudella, kuka teidän mielestänne olisi ykkös ehdokas miehen työtä jatkamaan??

Hyvä kysymys. Veikkaisin Kari Heikkilää tai Raimo Summasta-tässäpä kaksi "ääripäätä". Jos Kärppien rosteri nuorentuu, níin Heikkilä on ykkösvaihtoehto....
 

10

Jäsen
Nyt kun Kari Jalonen miettii ankarasti jatkoaan ja pohtii siirtyykö Ruotsiin, jatkaako täällä vai menee Hifkiin voidaan tehdä varovainen päätelmä, että polte ja mielenkiinto Kärppien valmentamisesta on hiipumassa..? Yleensähän nämä jatkoasiat sovitaan aikaisemmin jos seurajohto on halukas pitämään valmentajan ja valmentajalla on intohimoa jatkossakin valmentaa seuraa.
Kyllä Jalosta Kärpät ja varsinkin mestareiden liiga kiinnostaa mutta kysymys taitaa olla siitä että kiinnostaako muualta saatava selvästi suurempi tilipussi tätä haastetta enemmän? Käsittääkseni Kärpät ei ole tarjonnut Jaloselle suurtakaan palkankorotusta joten eipä olisi ihme mikäli mies tekisi esimerkiksi IFK:n kanssa pitkän sopimuksen. Pääkaupunkiseudulla kun valmentajille on viime vuosina taidettu maksaa ihan "kohtuullisia" palkkoja, ainakin näille ulkomaan eläville.

Mielestäni Kärppien pitäisi tarjota Jaloselle (lähes) samantasoinen sopimus kuin mitä hän esimerkiksi IFK:sta saisi, koska tämä on kuitenkin maalivahdin ohella se viimeinen paikka josta säästöjä kannattaa hakea. Tässä vaiheessa sopimuksen tarjoaminen taitaa kuitenkin olla jo liian myöhäistä?
 
Viimeksi muokattu:

zztop

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mitä valmentajaan tulee niin mikäli Kari Jalosta ei saada pidettyä ns. "kohtuullisella korvauksella" voidaan alkaa katsoa näitä Kärppätaustaisia valmentajia. Kovasta paikasta huolimatta uskoisin, että joku Suikkanen,X/Haapakoski ja Hilli voisi toimia kohtuullisesti. Ei Kojokaan Kärppiin seppänä saapunut, mutta toki tarkasti tätä valmentajakysymystä pitää pohtia. Eli tehdylle työlle on hyvä saada jatkuvuutta mahdollisimman paljon ja tämän vuoksi toimintaa läheltä seuranneet vastaavat hyvin tarpeeseen. Ei Ikakaan ole poissuljettu vaihtoehto, mutta ohuempi CV ei ole este. Mikäli käsitys pelistä on melko moderni ja on kyky omaksua uutta niin Kärpät on hyvä paikka siihen. Rosteri tulee olemaan sellainen, että homma lähtee kyllä luonnistumaan jos valmentaja on ns. hyvä jätkä.
 

Makis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tässä on sikäli sekä mahdollisuuksia että riskejä, että jos joukkue hajoaa, uudella valmentajalla olisi mahdollista koota mieleisensä nippu. Toisaalta jos valmentaja-asiat jäävät kesään, pelaaja-apajat on jo kalastettu melko tyhjäksi.

Mitä siis tekee Junno? Oikeastihan rungon pitäisi olla jo koossa. Onko tulevan valmentajan nimi todellisuudessa jo tiedossa ja joukkueen runko jo tiedossa, vai onko pakka levällään?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös