Playoffs 2024 puolivälierät: Ilves (2.) – KalPa (7.)

  • 156 674
  • 1 714

Kumpi menee jatkoon?

  • Ilves

  • KalPa


Tulokset ovat nähtävissä vain äänestämisen jälkeen.

Reznik

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Hyvä sarjan aloitus ei niin suuri yllätys KalPan tapauksessa, mutta se että tähän paikkaan saatiin paras peli sarjaan yllätti hieman. Olihan siinä kolmannessa erässä Ilveksellä useampikin tolppa, joten tiukkaa sarjaa tässä kuitenkin väännetään. Hyvään asemaan on kuitenkin joukkue pelannut itseään.
 

masa90

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Nhl
Näyttää ainakin vastaavalta nämä sulamiset kuin runkosarjassa. Jo toinen paha sulaminen tässä sarjassa. Johdossa, tolppia ja ohhoh tappio tuli.
 

mesag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
En ihan ymmärrä mitä tarkoitat, mutta kirjoitit kuitenkin tuon Salmelan tilanteen olleen selkeä jäähy, mutta aikaisemmin kirjoitit myös että Latvalan tilanteessa edellytyksiä jäähyyn ei ollut. Molemmat hyvin saman tyylisiä jalkakamppeja ja Salmelalla tarkoitus pysäyttää vastustaja varmasti suurempi.

Tänään tuomiot meni tosiaan varmaankin aika tasan, tai etu KalPalle jos paitsio lasketaan mukaan.
Luulin että tarkoitit sitä huitaisujäähyä. En nyt kelaillut hidastuksia, mutta ellei Latvala ojentanut jalkaansa, eihän siinä ollut mitään syytä jäähyyn? Jos Latvala ojensi jalkansa, oli se jäähyn paikka. Ilman hidastuksia katsoin, että Kiiskinen yritti koukata keskelle, mutta törmäsikin Latvalan jalkaan ja kaatui, tällöin se ei olisi jäähy. Mutta jos Latvala ojensi jalkaansa, niin silloin tietysti olisi kampitusjäähyn paikka.
 

Kotka1939

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Oli pakko tarkastaa onko kyseessä joku parodiatili. Ei ollut. Toivottavasti vain tunnuksien omistajan teinipoika on ne ottanut isiltään hetkeksi haltuun. Muuten tuo päivitys menee kategoriaan //mitävittua//.
Ilves koittaa olla yksi isoista seuroista, mutta tyyliä ei voi ostaa rahalla. Ei nuo kuulu virallisille tileille vaikka kuinka ketuttaa.
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Ilves koittaa olla yksi isoista seuroista, mutta tyyliä ei voi ostaa rahalla. Ei nuo kuulu virallisille tileille vaikka kuinka ketuttaa.
Tyyliä(kään) ei voi ostaa rahalla. Menestyksestä puhumattakaan.

Koutsin sen sijaan voi, samoin kuin Palvet, Pellit, Nikut, kumppanit ja roppakaupalla ylimielisyyttä.
 

Liitteet

  • CE274D8A-454E-4F27-BD46-CE8113188C5E.jpeg
    CE274D8A-454E-4F27-BD46-CE8113188C5E.jpeg
    63,3 KB · kertaa luettu: 91

Eeyore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
KalPan jatkoonmenon todennäköisyys tästä sarjasta on nyt noin 85 %:a. Tämä laskettu oletuksella, että kotijoukkue on 60-40 suosikki voittamaan yksittäisen pelin.
 

mesag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ilveksen touhu meni vuosituhannen alun Jokereiden suorittamiseen aikalailla siinä vaiheessa kun Pendo roudattiin sisään ja potkittiin Jouko Myrrä vittuun. Tähän kulminoitui nykyisten Ipan johtohahmojen(Risto Jalo+kumpp) idea siitä että menestyksen voi yksinkertaisesti ostaa eikä koheesiolla tai hengellä ole mitään arvoa urheilussa, aivan kuten Leuaton luuli Jokereissa.
Niin. Todellisuus oli se, että ihan Jatkoajassakin Myrrää pidettiin paskana valmentajana. Nähtiinhän se sekä Kärpät että TPS-sarjoissa, ettei Myrrän avulla olisi koskaan voitettu mestaruutta. No ei näköjään Pennasellakaan, mutta yritettiin sentään. Myrrä ajoi samaa pelitapaa _3_ vuotta, ja Marjamäki pelasi sen playoffeissa pois kolmessa kuukaudessa. Marjamäen jälkeen Ahokas söi pelitavan elävältä.
 

masa90

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Nhl
Niin. Todellisuus oli se, että ihan Jatkoajassakin Myrrää pidettiin paskana valmentajana. Nähtiinhän se sekä Kärpät että TPS-sarjoissa, ettei Myrrän avulla olisi koskaan voitettu mestaruutta. No ei näköjään Pennasellakaan, mutta yritettiin sentään. Myrrä ajoi samaa pelitapaa _3_ vuotta, ja Marjamäki pelasi sen playoffeissa pois kolmessa kuukaudessa. Marjamäen jälkeen Ahokas söi pelitavan elävältä.

Itse olin kyllä kanssa vaihtamisen puolella. Näytti eväät syödyltä, mutta kyllähän se vaihto tehtiin tavalla mikä herätti ihmisissä paljon närää. Mutta on ollut kyllä Pennasen aikakin iso pettymys. Ei vaan voi kiistää.
 

Woofer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Barca
Joko kaduttaa Myrrän kenkiminen? Ok jälkiviisautta jne jne..
Mä uskon ettei Myrrää kovin moni ikävöi, mutta sen sijaan luulen, että Pennasen poistuminen vuoden etuajassa Leijonien palvelukseen ja Niemelän saapuminen ei ainakaan harmita tällä hetkellä. Katsotaan nyt kuitenkin loppuun, sarjahan on pahasti vielä kesken.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
En tiedä, miten osaan asetella sanani, mutta jossakin määrin ihmettelen tuota tarvetta suolata Ilveksen menneitä ratkaisuja. En ymmärrä, miksi ja miten Jouko Myrrä kuuluu tähän keskusteluun, kun hänellä ei ole mitään tekemistä enää tuon nykyisen Ilveksen kanssa. Jossittelujääkiekon pelaaminen on mielestäni aina vähän väsynyttä, että jos tuo olisi ollut noin, niin sitten olisi näin.

Tervehdin jossain määrin ilolla sitä, mitä KalPa tässä sarjassa edustaa. KalPa on hommannut itselleen pelitavallisen edun ja se pystyi ottamaan Ilveksen päänahkan kriittisissä peleissä sarjan alussa. Nyt Ilves on saatu vietyä sinne, mihin Ilves ei halua, eli juuri näihin koviin paineisiin ja menneisyyden nosteluun. Inhimillisestä näkökulmasta ymmärrän sen, miten pahalta nämä tapahtumat varmasti monelle ilvesläiselle tuntuvat. Mestaruutta ei voi ostaa, eikä sitä pysty väkisin voittamaan.

Ajattelisin kuitenkin, että tällaiselle KalPalle häviäminen ei ole noloa. KalPahan on maksimoinut materiaalinsa, pelitapansa ja pienen onnenkin se on ansainnut. Tänään se keräsi pelokkaan Ilveksen tieltään, koska ilvesläisille puseroon hiipi häpeä ja ahdistus. Itse yritän aina, ja joku sen kuitenkin sanoo taas, että niin se on helppoa, kun Tapparaa kannattaa, kuitenkin myöntää ne tosiasiat mitä näen. Jos tulisi Tappara-KalPa niin ei minua hävettäisi hävitä tuota sarjaa, eikä minua myöskään hävetä se, jos Tappara tippuu TPS:lle.

Häpeä ei auta yhtään mitään ja jääkiekossa se on sisällä rakennuksessa, että tappio on aina mahdollinen. Joskus se onnikin kääntyy vaan totaalisesti toisaalle. En suostu itse edelleenkään näkemään, että Ilves olisi tässä sarjassa esiintynyt alusta loppuun huonosti. Ilves sohlasi yhden voiton avauspelissä ja tässä pelissä se alkoi pelkäämään tulosta, mutta nuo kaksi peliä välissä: pelasiko Ilves oikeasti huonosti? Ei se minusta pelannut huonosti. Kuopiossa yksi virhe suuntaan tai toiseen, niin tilanne toinen siellä tokassa pelissä. Kolmannessa pelissä Ilves sai mitä ansaitsi, koska oli se pelillisesti ihan siinä KalPan tasolla.

Kauhean pitkä sepustus, mutta tuleeko meistä suomalaisista ikinä semmosia oikeita urheilufaneja? Siis sellaisia, ettei aina mietittäisi kaikkea sieltä häpeän, tappion ja negatiivisuuden kautta, vaan nähtäisiin joskus se vastustajan aito hyvyys siellä. Onhan KalPa helvetin kova jengi, jos se tämän kauden Ilveksen kampeaa tieltään. Se voi olla mestaruuden arvoinen teko. Mutta kukapa sen muistaisikaan kuukauden päästä?

Mutta ei tämäkään sarja vielä ole ohi. Eikä Ilveksenkään häpeään tarvitse hukkua. Eiköhän tässä vielä ehdi tapahtua suuntaan ja toiseen. Eikä se taida edes tapparalaisten iloksi vieläkään määritellä Ilveksen tulevaa.
 

Sitkeys

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, FC Barcelona

sivurauta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, sympatiat ylipäätään tamperelaiselle jääkie
Kolme kertaa KalPan nähnyt tällä kaudella Tampereella (yksi harjoituspeli Tesomalla) ja mielestäni joka pelissä oltiin ongelmissa KalPan liikkuvuuden kanssa. Selvästi pahin mahdollinen vastus sääleistä meille ja en todellakaan pidä tätä läpihuutojuttuna.

Tiukkoja pelejä tulee olemaan ja useampi jatkoaika tahkotaan. Vähintään 6 peliä tullaan pelaamaan ja toivottavasti saadaan koti"etu" käännettyä voitoksi.
Näin tuli ennen sarjaa kirjoitettua. Kuutta peliä ei tule ja jatkoon ei menty. Muuten aikalailla menee mielestäni alkuperäisen käsikirjoituksen mukaan. KalPan liike on myrkkyä tulevalle maajoukkueen huippupäävalmentajalle, joka ei lukuisista yrityksistä huolimatta ei ole löytänyt sitä hattua; mikä sisältää kanin housujensa taskusta.

Tilastot ovat kuulemma valehdelleet meitä vastaan koko kauden. Varmaan niin kävi tänäänkin? Täydellisestä hallinnasta huolimatta KalPa kairasi parilla tsäkähyökkäyksellä voiton.


Sääliksi käy oikeasti maajoukkuetta. Pidän mahdollisena jopa B-sarjaan putoamisen. JOS puhutaan huippuvalmentajasta tuolla materiaalilla, niin mitään ottamatta pois KalPan loistavalta alivoimalta ei ole mahdollista, ettei kiekkoa saada kunnolla edes hyökkäysalueelle ylivoimalle.

Kuopioon onnittelut. Se parempi joukkue joka HALUAA voittaa menee todellakin ansaitusti jatkoon.
 

mpeso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Pyry
Eniten tässä vituttaa, että Pennanen saanut tuon joukkueen aivan kipsiin. Piti olla pelikirja kunnossa, psykologeja tuotu avaamaan henkiset klikit ja Tillu rakentanut joukkueen millä on kaikki avaimet nostaa kannua.
Jotenkin näyttää aivan samalta tilanteelta mihin Marjamäki sai Kärpät. Pelaajilla ei ollut hajuakaan mihin mennä ja nopeampi vastustaja sai näyttämään joukkueen ihan hölmöiltä.
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine

Liitteet

  • 48242AFF-5FFE-4DCE-A47C-05946A431D4A.jpeg
    48242AFF-5FFE-4DCE-A47C-05946A431D4A.jpeg
    63,3 KB · kertaa luettu: 159

Knox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers
Joo tämäkin. Eipä ole montaa kertaa näkynyt tällä kaudella kummempaa kiriä tai positiiviseen lopputulokseen johtanutta reagointia matsin aikana. Jotain tossa jengissä oli jo lähtökohtaisesti vialla. Ollut koko kauden.

Minusta Pennasen olemuksesta huokuu paine ja voittamisen pakko. Kädet taskussa vailla mitään rentoutta. Itse asiassa olemuksessa on samaa kuin Marjamäessä, joskaan Pendo ei taida ihan yhtä aktiivinen ole ohjeistamaan pelaajia.

Jos/kun tuo olemus tarttuu pelaajiin, niin ei ihme että on vaikeaa.
 

Speller

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät ja HIFK
Kyllä Kalpan pelaajista huokuu seuran identiteetti "Oman kylän pojat".
Okanyn haastattelussa ei ollut mitään hokijargonia vaan aitoa ilosuutta.
Lisäksi syöttely tyhjän maalin tekijästä kertoo paljon, kuka saa löydä sisään.

Nyt Mansen kalliit mieshuo*at lorottaa jännää pöksyyn ja peräkammarin pojat painaa usvaa putkeen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös