Playoffs 2024 puolivälierät: Ilves (2.) – KalPa (7.)

  • 156 904
  • 1 714

Kumpi menee jatkoon?

  • Ilves

  • KalPa


Tulokset ovat nähtävissä vain äänestämisen jälkeen.

Nysse

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KooKoo, Jokerit sekä Tukholman joukkueet
Tämä ei todennäkäisesti kerro mistään, mutta sokkona poimittu tilasto:

Neljässä keskinäisestä ottelusta KalPa on laukonut kolmessa enemmän. Ottelun lopputulokset suosineet tietenkin Ilvestä.

Tehokkuutta lisää niin ainakin muutama voitettavissa.
 

Hawk #22

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Ilves, Tampa Bay Buccaneers
Otetaanpa lyhyt ennakko molemmista joukkueista. KalPan osalta toki otanta on huomattavasti pienempi verrattuna Ilvekseen, jolta olen nähnyt 60 ottelua + CHL pelit, eli kuopiolaiset mielellään saavat korjata jos tulee kirjoitettua ihan mitä sattuu.

Ilves
Ilves lähtee sarjaan selvänä ennakkosuosikkina runkosarjan toiselta sijalta. Vaikean tammikuun jälkeen joukkueen käyrä on ollut tasaisen nouseva koko loppukauden ja Ilves pääseekin puolivälieriin terveellä ja hyvässä nosteella olevalla ryhmällä. Paineistahan paljon puhutaan ja lienee ihan itsestään selvää, että putoaminen puolivälierissä olisi järjettömän suuri pettymys. Joukkue on kuitenkin kauttaaltaan laadukas ja monipuolinen eikä heikkouksia ole kovin helppo löytää. Aiemmista kausista poiketen, joukkueesta löytyy tällä kertaa myös karheutta ja kokemusta voittamisesta, joten joukkueen pitäisi lähteä pudotuspeleihin huomattavasti paremmasta tilanteesta kun viime kaudella.

Maalivahdit
Ilveksellä puuttuu selvä ykkösmaalivahti, mutta Malek & Gunnarsson -tandem on ollut koko kauden erinomainen kaksikko hyvinkin tasaisella vastuulla. Kauden aikana molemmat maalivahdit ovat aina vuorotellen ottaneet sen "selvän" ykkösmaalivahdin paikan itselleen, mutta parin viikon päästä tilanne onkin sitten kääntynyt taas päälaelleen. Laitetaan sitten kumpi tahansa maaliin, niin erinomainen veskari Ilvekseltä löytyy joka tapauksessa, vaikkakin hieman eri tyylisistä maalivahdeista on kyse. Gunnarsson luottaa enemmän reaktioihinsa ja tulee hyvin aggressiivisesti vastaan laukojia. Varjopuolena sitten saattaa jättää maalin täysin tyhjäksi ajoittain jos ylipelaa tilanteita. Malek luottaa enemmän kokoonsa ja sijoittumiseensa, mutta ongelmat ovat erityisesti jään tasolla liikkuessa, mikä on välillä hyvin hidasta ja kankeaa. Mailapelissä Malek on hieman Gunnaria parempi, mutta toisaalta myös virhealtiimpi. Jos pitäisi veikata, niin Gunnarsson on aloittava maalivahti, mutta tämä on tosiaan ihan kolikon heittoa.

Puolustus
Ilveksellä on sekä värilaseilla tai ilman yksi Liigan kaikkien aikojen kovimmista puolustuksista. Löytyy kaiken voittanut Niklas Friman, NHL-AHL -välimaastoon putoavat Clendening ja Niku sekä EHT:lla pelanneet Masin ja Latvala. Tähän kun vielä lyödään Parikka, Pelli ja Rautanen mukaan, niin lopputulemana Ilveksellä on joka pelissä kokoonpanon ulkopuolella Liigatason puolustaja. Joukkueesta löytyy kiekollista osaamista (Niku, Pelli, Clendening) sekä karheutta (Friman, Latvala, Parikka, Masin) ja kun vielä kätisyydetkin osuvat hyvin yhteen, niin puolustuksesta on kokonaisuutena vaikea löytää heikkouksia. Yksittäisten pelaajien virheet voivat kuitenkin olla sellaisia, jotka aiheuttavat harmaita hiuksia.

Hyökkäys
Jos Ilveksen puolustus on laadukas, niin ei hyökkäyskään ole mikään heikkous. Joukkueesta löytyi 20 maalin miehiä 5kpl ja Mäntykivi vielä taustalla 19 maalilla. Suomi-Palve-Nyman -ketju on toki se valovoimaisin, mutta tällä kaudella yhden ketjun pimentäminen ei oikein riitä, kun Mäntykiven ja Kodytekin ketjut ovat myös erittäin ratkaisuvalmiita. Ilveksen isoin murheenkryyni, eli nelosketju, on myöskin saatu korjattua siirtorajalla. Mike O'Leary ei pisteillä herkuttele, mutta on ollut sellainen puolustuspään spesialisti, joka joukkueelta on puuttunut koko kauden. Tällä hetkellä ainoa kysymysmerkki onkin se, kenet valmennus lyö O'Learyn ja Päkkilän vierelle. Vaihtoehtoina löytyy Gregoire, Könönen, Virtanen ja Bau, joista ensimmäinen lienee se todennäköisin ratkaisu, ainakin alkuun.

Erikoistilanteet
Ilveksen ylivoima oli runkosarjassa koko Liigan parasta. Palve on erinomainen ylivoimanpyörittäjä ja loppukaudesta tehdyt muutokset, jolla Nyman siirrettiin laukojan paikalle ja Niku saapui JYPistä alakolmion puolustajan paikalle. Kätisyydet ovat siis kunnossa ja koko viisikon roolitus toimii hyvin. Kakkosylivoimassa Stransky toimii pyörittäjänä, mutta tämä on viime aikoina toiminut hieman heikommin. Toki laatua löytyy tästäkin ketjusta, eli mikäli Palveen ketju saataisiin pimennettyä, Ilveksen kakkosylivoima tarjoaa hieman erilaisen vastuksen, jossa peliä pyöritetään toiselta puolelta ja eri kätisyyksillä. Ilveksen ylivoima perustuu pääosin syöttöketjuihin, jossa yritetään nopeilla syötöillä hakea murtava viimeinen siirto suoraan laukaukseen. Huomioitavaa on myös, ettei Ilves juurikaan käytä puolustajia laukojina, vaan syötöt pelataan joko neliön poikki toiselle siivelle tai maalin edustaan.

Alivoimapeli oli koko alkukauden Ilveksen isoin heikkous. Kiekko löytyi jatkuvasti omasta maalista, kun puolustaminen oli aivan liian passiivista ja "juokseva ylempi laituri" aiheutti enemmän sekaannusta kun tulosta. Kauden puolivälin kieppeillä Ilves teki kuitenkin korjauksia alivoimaansa ja viimeisen 20 ottelun alivoimaprosentti onkin huima 90,91%, eli Liigan kärkipaikalla.

KalPa
KalPa pudotti pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Sportin, mutta lähtee sarjaan selvästi altavastaajana. Ainahan sitä sanotaan, että ennakkosuosikin paineet ei sovi suomalaisille ja kohta nähdään pitääkö se paikkansa. KalPa on ollut koko kauden erinomainen kotijoukkue ja heikohko vierasjoukkue. Tästä voitaneen vetää johtopäätös, että kausikin on ollut samassa suhteessa hieman ailahteleva, vaikka joukkue onkin koko kauden pyörinyt sijoilla 5-9, eli isompia notkahduksia ei ole kuitenkaan nähty. Pieni pelituntuma etu KalPalla taitaa olla, mutta sanoisin ettei tässä nähdä mitään merkittävää tuntuma- tai lepoetua kun sarja lähtee torstaina käyntiin.

Maalivahdit
KalPalla on myöskin kaksi tasaista maalivahtia, joista tosin Juha Jatkola on ollut loukkaantuneena. Tilastojen puolesta Stefanos Lekkas on ollut hieman parempi tällä kaudella, mutta käsittääkseni Jatkola on kuitenkin se lähtökohtainen ykkösmaalivahti terveenä ollessaan. Onkin mielenkiintoista nähdä kumpi maalivahti torstaina lyödään askiin, mikäli Jatkola on terveenä. Maalivahtien tyyleistä otanta on pienehkö, mutta Jatkola näyttäisi olevan enemmän tyypillinen moderni maalivahti, jonka torjuminen perustuu hyvään sijoittumiseen, rauhallisuuteen ja kulmien peittämiseen, jossa reaktiotorjunnat pyritään minimoimaan. Lekkas taas on enemmän reaktiotorjuja, jolla on hieman omitakeinen tekniikka ja torjuntatyyli. Välillä siis hukkuu kiekko ja oma maali, mutta jostain se hanska, patja tai mikä raaja nyt sattuu osumaankaan kohdalle, löytää kiekon eteen. Hyvän ja huonon päivän ero voi siis olla Lekkasin kodalla merkittävä, kun paketti ei ole samalla tavalla aina hallussa kun Jatkolan osalta. Veikataan siis, että Lekkas aloittaa ensimmäisen ottelun, mutta en ihmettelisi yhtään, jos Jatkola ottaa torjuntavastuun sarjan edetessä.

Puolustajat
KalPan puolustus ei säkenöi, mutta ei aiheuta ongelmiakaan omalle joukkueelle. Jesper Mattila on ehkä se joukkueen ykköspuolustaja, jonka vahvuudet ovat puolustuspään pelaamisessa. Ei siis mitenkään säkenöi, mutta EHT-vierailu osoittaa, että kyse on eliittipuolustajasta Liigaan. Seuraava rykelmä onkin sitten tasaisen varma, ehkä jopa hieman HMV, mutta hyvässä mielessä. Ilveksestä tutut Westerlund ja Salmela sekä hieman hankalaa kautta pelannut Lasse Lappalainen ovat ne selkeimmät kiekolliset puolustajat, jotka pelasivat molemmat oikein hyvin Sportia vastaan ja ovat tärkeässä roolissa avauspelaamisen osalta. Puolustuspään ja alivoiman osaajat Elorinne ja Karlsson pitävät taas huolen, että homma toimii myös omissa. Loukkaantuneena ollut Hugo Gallet ja Ville Ruotsalainen antavat sitten puolustukselle syvyyttä, eli KalPaltakin löytyy ne 8 Liigatason puolustajaa, joskaan ei paperilla samanlaisia tähtiä.

Hyökkääjät
KalPan hyökkäys on tasaisen laadukas nelosketjuun asti, jota ei sovi aliarvioida. Hyökkääjät ovat pääsääntöisesti erinomaisia kiekollisilta taidoiltaan ja luistelutaitoa löytyy myös. Vauhtikiekko on siis se, jolla KalPa lähtee tätä sarjaa pelaamaan. Joukkueen tähtipelaajina voidaan nähdä ykkösketjun laiturit Mäenpää ja Kantner, jotka pystyivät molemmat rikkomaa 40 pisteen rajan. Muilta osin laiturit Simontaival, Klementti, Kiiskinen, Korhonen ja kumppanit ovat kaikki hieman samasta puusta veistettyjä, eli erinomaisia luistelijoita, joilta löytyy erinomaiset kiekolliset taidot, mutta kamppailuvoimassa antavat aika paljon tasoitusta. Sentteriosasto on samaan aikaan KalPan vahvuus ja suurin kysymysmerkki. Oliver Kapanen on vasta 20-vuotias ykkössentteri, jonka päätä ei ainkaan Sportia vastaan huimannut, vaikka puolustuspäässä antaakin tasoitusta. Kysymys kuuluu kuitenkin missä kunnossa Räsänen ja Rissanen ovat. Molemmat kärsivät pahat loukkaantumiset kauden loppupuoliskolla, mutta pääsivät ihmeparantumisella vielä mukaan peleihin. Jos molemmat ovat täydessä kunnossa, KalPan keskusta ei häviä Ilvekselle juurikaan, mutta tämä on iso jos. Nelosketjussa Jaakko Lantta tarjoaa luotettavuutta ja tehtaan takuulla 0-0 suorituksen joka ilta. Tässä ketjussa löytyy myös Okanyn ja Tavernierin ansiosta hieman rouheutta, mikä varmasti tulee tarpeeseen pudotuspeleissä.

Erikoistilanteet
KalPa pelasi runkosarjassa kirjaimellisesti keskitason ylivoimaa sijoittuen sijalle 8. Joukkue on mielenkiintoisesti jakanut hieman ylivoimavastuuta, ainakin Sportia vastaan, kun Rissasen johtaman ylivoiman laukojan paikalta löytyi Kantner, kun taas Kapasen johtamassa toisessa ylivoimakoostumuksessa Mäenpää, Simontaival ja Kiiskinen toimivat ylivoiman hyökkääjinä. Ei tuollainen ketjujen sekoittaminen nyt sinänsä mitään poikkeuksellista ole, mutta kuitenkin hyvin mielenkiintoiset kaksi tasavahvaa ylivoimaa. KalPan ylivoima eroaa kuitenkin siinä, että koska joukkueesta ei löydy Palveen ja Stranskyn kaltaisia virtuooseja, myös ylivoima on hieman suoraviivaisempaa. KalPa pelaa siis paljon "yksi syöttö ja one-timer" -kuvioita ja pyrkii haistelemaan irtokiekkoja mahdollisimman hyvin. Runkosarjassa se toimi kohtuullisesti, katsomaan miten pudotuspeleissä.

Alivoiman osalta KalPa oli runkosarjassa koko liigan toiseksi paras. Laatua siis löytyy tällä osastolla ja KalPa onkin erinomainen paineistamaan vastustajan ylivoimaa heti kun siihen on pienikin mahdollisuus. Positiivista on myös, että jos Ilves paransi alivoimaansa huomattavasti kauden edetessä, niin samanlainen nouseva käyrä on havaittavissa myös KalPan puolelta. Alivoiman onnistuminen onkin yksi kriittisimmistä tekijöistä, jolla KalPa voi haastaa Ilveksen.

Yhteenveto
Ilveksen kannattajan näkökulmasta on hieman erikoinen tilanne, kun kamppailuvoima ja kokoonpanon rouheus ei olekaan se selvin heikkous vaan oikeastaan päinvastoin. KalPa on kuitenkin ehkä sarjan parhaiten luisteleva joukkue, joten eiköhän kentällä hiki tule vaikkei tarvitsisikaan painia koko aikaa. Toiveissa on erittäin vauhdikas sarja, joka ratkeaa hyökkäyspelin tehokkuuteen ja kliseisesti erikoistilanteisiin.

Miksi Ilves voittaa sarjan?
- Materiaalietu
- Ylivoima ratkoo pelit
- Puolustuspäässä KalPa pidetään poissa maalintekosektorilta ja yksilövirheet pidetään minimissä

Miksi KalPa voittaa sarjan?
- Ilves ei pysty käsittelemään ennakkosuosikin paineita
- KalPan kova paine ja luistelukiekko aiheuttaa ongelmia Ilveksen pelinavaukselle ja johtaa henkilökohtaisiin virheisiin
- KalPa voittaa Ilveksen erikoistilanteissa

Tylsä veikkaukseni on, että sarja menee Ilvekselle 4-1, mutta sehän ei tarkoita, että sarja olisi Ilvekselle helppo tai minkäänlainen ylikävely. Tiukkoja pelejä tulossa varmasti.
 

ADX_03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Tampa Bay Lightning
Tämä ei todennäkäisesti kerro mistään, mutta sokkona poimittu tilasto:

Neljässä keskinäisestä ottelusta KalPa on laukonut kolmessa enemmän. Ottelun lopputulokset suosineet tietenkin Ilvestä.

Tehokkuutta lisää niin ainakin muutama voitettavissa.

Tämä on ollut aika monessa Ilveksen ottelussa teemana, mutta laukaukset pääosin ovat tulleet perse kiinni laidassa tai alueen kulmasta. Noista harvemmin maaleja tehdään. Ilveksen peli on perustunut aika paljon siihen, että kaveri saa roiskia kaukaa, mutta lähelle ei oikein ole asiaa. Ja jotain syksyn pelin tilastoja nyt aika turha tuijotella, kun ainakin Ilveksen peli on kehittynyt aika perkeleesti siitä selviytymistaistelusta mitä se pahimmillaan oli.
 

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Olisihan tämä nasulia, mutta kehoitan säästämään rahasi. Ei mitää palaa kuopiolaisilla.
Totta kai on. KalPa pelaa parhaimmillaan erinomaista jääkiekkoa, eikä Ilves ole mitenkään haavoittumaton. Itse näkisin KalPan Ilvekselle noista säälijoukkueista selkeästi vaikeimpana vaihtoehtona.

Ei tästä mitään läpihuutojuttua Ilvekselle tule. Realistinen veikkaus olisi toki 4-2, mutta yllätyksiä on aina mukava nähdä, joten 3-4.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Mielenkiintoinen tilasto muuten sekin, että KalPa on sarjan kolmanneksi paras kotijoukkue ja Ilves paras vierasjoukkue. Vastaavasti Ilves taisi olla kotijoukkueista 10. ja KalPa vierasjoukkueista 11., joten ihan jännistä asetelmista noidenkin suhteen mennään.

Kyllä mä veikkaan että sarja näkee ainakin kuusi peliä. Itse menen paikanpäälle tuota lauantain peliä katsomaan, mahdollisesti myös ensi viikon peliä Niiralan Montussa.
 

Kopari

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Jokipojat, Mikkelin Kittaajat
Erikoistilanteet
KalPa pelasi runkosarjassa kirjaimellisesti keskitason ylivoimaa sijoittuen sijalle 8. Joukkue on mielenkiintoisesti jakanut hieman ylivoimavastuuta, ainakin Sportia vastaan, kun Rissasen johtaman ylivoiman laukojan paikalta löytyi Kantner, kun taas Kapasen johtamassa toisessa ylivoimakoostumuksessa Mäenpää, Simontaival ja Kiiskinen toimivat ylivoiman hyökkääjinä. Ei tuollainen ketjujen sekoittaminen nyt sinänsä mitään poikkeuksellista ole, mutta kuitenkin hyvin mielenkiintoiset kaksi tasavahvaa ylivoimaa. KalPan ylivoima eroaa kuitenkin siinä, että koska joukkueesta ei löydy Palveen ja Stranskyn kaltaisia virtuooseja, myös ylivoima on hieman suoraviivaisempaa. KalPa pelaa siis paljon "yksi syöttö ja one-timer" -kuvioita ja pyrkii haistelemaan irtokiekkoja mahdollisimman hyvin. Runkosarjassa se toimi kohtuullisesti, katsomaan miten pudotuspeleissä.
Kaikenkaikkiaan hyvä yhteenveto, kiitos siitä! Tuohon KalPan ylivoimaan sen verran, että varsinkin viime vuonna joukkueen ylivoima oli todella surkeaa ja olivat lähes koko kauden toiseksi huonoin yv-joukkue. Kuitenkin vähitellen ovat parantaneet yyveetä ja loppusarjan aikana tuo sijoitus nousi sijalta 14 sijalle 8. KalPa olikin loppukauden osalta liigan neljänneksi paras ylivoimajoukkue. Rissanen ja Kiiskinen ovat yyveen osalta todella tärkeitä palasia. Vaikka yyvee paranikin loppukauden aikana, niin edelleen siellä on riskitekijöitä olemassa nimenomaan vastustajien av-maalien suhteen. Könönen olisikin varmasti täsmäase Ilveksien AV-pelaamiseen, sillä varmati tietää kohtalaisen hyvin KalPan yyveen heikot kohdat ja viisaana pelaajana osaisi niihin reagoida. Toivottavasti siis ei pääse näissä peleissä jäälle.
 

Since 1931

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves,Liverpool,sympatiat HIFK (Kom Igen Ilves)
Vahva on tunne, mikä perustuu peleihin joita näiltä kahdelta joukkueelta kuluvan kauden aikana nähnyt.
Runkosarja on runkosarja. Silloin on erilaisia lähtökohtia peleihin (reenaminen,syttyminen, pelin tärkeys yms.).

Nyt pitäisi kaikkien olla ytimessä ja silloin voi runkosarjan peleillä pyyhkiä sitä ihteään.
 

Hawk #22

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Ilves, Tampa Bay Buccaneers
Kaikenkaikkiaan hyvä yhteenveto, kiitos siitä! Tuohon KalPan ylivoimaan sen verran, että varsinkin viime vuonna joukkueen ylivoima oli todella surkeaa ja olivat lähes koko kauden toiseksi huonoin yv-joukkue. Kuitenkin vähitellen ovat parantaneet yyveetä ja loppusarjan aikana tuo sijoitus nousi sijalta 14 sijalle 8. KalPa olikin loppukauden osalta liigan neljänneksi paras ylivoimajoukkue. Rissanen ja Kiiskinen ovat yyveen osalta todella tärkeitä palasia. Vaikka yyvee paranikin loppukauden aikana, niin edelleen siellä on riskitekijöitä olemassa nimenomaan vastustajien av-maalien suhteen. Könönen olisikin varmasti täsmäase Ilveksien AV-pelaamiseen, sillä varmati tietää kohtalaisen hyvin KalPan yyveen heikot kohdat ja viisaana pelaajana osaisi niihin reagoida. Toivottavasti siis ei pääse näissä peleissä jäälle.
Oikein hyvä pointti, jäikin huomaamatta tuo nouseva käyrä myös ylivoiman osalta. Ihan mielenkiinnosta, onko Sissonsin poistumisella jotain tekemistä parantuneen ylivoiman suhteen vai onko parantunut ylivoima johtunut muista syistä? Kaksi tasaista ylivoimaa on kuitenkin varmasti fiksu veto KalPalta, koska tuosta ryhmästä on aika hankalaa laittaa kaikkia munia samaan koriin. Niin tasainen tuo top9 kuitenkin on.

Ilveksen osalta Nikun saapuminen paransi ylivoimaa oikeastaan pelkästään siksi, että Niku on left ja Clendening on right, eli vastustajan ei tarvinnut pelata puolustajan suoraa vetoa pois ollenkaan. Toki Niku on myös pykälää parempi viivapelaaja kun Clendening, mutta tuo kätisyyden muuttuminen oli se merkittävin tekijä miksi jo aiemmin erinomainen ylivoima saatiin vielä vaarallisemmaksi.
 

Jpo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kaikki paineet ovat "meillä" siitä ei ole kahta sanaa. Mutta luotan Pendoon kuin vuoreen ja siihen, että hän osaa valmistaa joukkueensa koviin kevään koitoksiin. Näyttöähän tuosta on.

Kalpa on myös hyvin valmennettu ja erityisen liikkuva porukka ilman liimaträppiä. Se sopinee Ilvekselle hyvin. Kalpan mahdollisuudet piilevät tehokkaassa vastaiskupelissä ja sietämisessä.

Jos nyt veikata pitäisi, niin Ilves vienee sarjan joko 4-1 tai 4-2.
 

Ragulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kaikenkaikkiaan hyvä yhteenveto, kiitos siitä! Tuohon KalPan ylivoimaan sen verran, että varsinkin viime vuonna joukkueen ylivoima oli todella surkeaa ja olivat lähes koko kauden toiseksi huonoin yv-joukkue. Kuitenkin vähitellen ovat parantaneet yyveetä ja loppusarjan aikana tuo sijoitus nousi sijalta 14 sijalle 8. KalPa olikin loppukauden osalta liigan neljänneksi paras ylivoimajoukkue. Rissanen ja Kiiskinen ovat yyveen osalta todella tärkeitä palasia. Vaikka yyvee paranikin loppukauden aikana, niin edelleen siellä on riskitekijöitä olemassa nimenomaan vastustajien av-maalien suhteen. Könönen olisikin varmasti täsmäase Ilveksien AV-pelaamiseen, sillä varmati tietää kohtalaisen hyvin KalPan yyveen heikot kohdat ja viisaana pelaajana osaisi niihin reagoida. Toivottavasti siis ei pääse näissä peleissä jäälle.
No. Mäntykivi, Ikonen, Päkkilä, O'Leary, Gregoire ja Kodytek ovat kuitenkin viime aikoina pelanneet alivoimaa todella korkealla tasolla, Mäntykivi, Ikonen ja Päkkilä koko kauden, että eiköhän näihin luoteta play offeissakin.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Eiköhän KalPa (runkosarjan 3.) ennakkosuosikki ollut ainakin Pelicansia (6 ) vastaan 2017. Mahdollisesti kotietun turvin myös JYP:a vastaan samana keväänä

Samoin silloin 2010, kun pudotti Tapparan.
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Itse näen Kalpan iskun paikan olevan nimenomaan ensimmäisessä ottelussa. Sillä on parempi pelituntuma ja Ilveksellä on ennakkosuosikkina paineet. Eivät runkosarjan ottelutkaan joukkueiden välillä mitenkään epätasaisia olleet, jos Kuopion viimeisintä ottelua ei lasketa mukaan.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tämä ei todennäkäisesti kerro mistään, mutta sokkona poimittu tilasto:

Neljässä keskinäisestä ottelusta KalPa on laukonut kolmessa enemmän. Ottelun lopputulokset suosineet tietenkin Ilvestä.

Tehokkuutta lisää niin ainakin muutama voitettavissa.
Keskinäiset eivät myöskään kerro sitä, että Ilves on ollut viime pelit kauden kovimmassa pelillisessä lyönnissä. Heitän tähän veikkauksen, että KalPa tulee viettämään PAPPissa enemmän aikaa kuin runkosarjan keskinäisissä. Tappara olisi sopinut paremmin tähän tilanteeseen mielestäni KalPalle. En usko, että yksittäiset pelit repsahtaa mitenkään rumiksi, mutta lopulta Ilves jauhaa kyllä tarvittavat voitot tästä sarjasta.
 

Maalainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Maalivahdit
KalPalla on myöskin kaksi tasaista maalivahtia, joista tosin Juha Jatkola on ollut loukkaantuneena. Tilastojen puolesta Stefanos Lekkas on ollut hieman parempi tällä kaudella, mutta käsittääkseni Jatkola on kuitenkin se lähtökohtainen ykkösmaalivahti terveenä ollessaan. Onkin mielenkiintoista nähdä kumpi maalivahti torstaina lyödään askiin, mikäli Jatkola on terveenä. Maalivahtien tyyleistä otanta on pienehkö, mutta Jatkola näyttäisi olevan enemmän tyypillinen moderni maalivahti, jonka torjuminen perustuu hyvään sijoittumiseen, rauhallisuuteen ja kulmien peittämiseen, jossa reaktiotorjunnat pyritään minimoimaan. Lekkas taas on enemmän reaktiotorjuja, jolla on hieman omitakeinen tekniikka ja torjuntatyyli. Välillä siis hukkuu kiekko ja oma maali, mutta jostain se hanska, patja tai mikä raaja nyt sattuu osumaankaan kohdalle, löytää kiekon eteen. Hyvän ja huonon päivän ero voi siis olla Lekkasin kodalla merkittävä, kun paketti ei ole samalla tavalla aina hallussa kun Jatkolan osalta. Veikataan siis, että Lekkas aloittaa ensimmäisen ottelun, mutta en ihmettelisi yhtään, jos Jatkola ottaa torjuntavastuun sarjan edetessä.
Jatkolan kausi on ollut todella heikko, kun taas Lekkas on ylittänyt odotukset täysin. Näen, että Lekkas on tällä hetkellä se ykkönen ja tulee ottamaan suurimman torjuntavastuun myös Jatkolan palatessa. Lekkaksen torjuntatyylistä voisi tosiaan ajatella, että pelaaminen olisi jotenkin ailahtelevaa, mutta tällaista en itse ole kyllä edes huomannut. Vahvuudet ja heikkoudet ovat toki aika selkeät. Onetimerit jäävät hyvin kiinni, samoin ripareissa Lekkas on oikein hyvä. Suorissa vedoissa on ollut ajoittain haasteita. Varsinkin ylös jää välillä auttamatta liikaa tilaa. Lekkas ei ole myöskään läpiajoissa tai rankkareissa kovinkaan hyvä. Pienellä harhautusliikkellä hänet on hyvin helppo ohittaa.
 

Lingvistinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kyllähän tästä nyt jatkoon pitäisi mennä, mutta en pidä sitä minään läpihuutojuttuna. Toivon tän menevän Ilvekselle 4-1, mutta veikkaan 4-2.
 

Kyle

Jäsen
Tietysti pitäisi olla vieraskorea ja sanoa, ettei ole mikään läpihuutojuttu. Kuitenkin jos ihan rehellisiä ollaan niin onhan lähtökohdat tähän sarjaan selkeä: ennakkosuosikki vs haastaja. Jos molemmat joukkueet pelaavat hyvin/erinomaisesti niin Ilves tulisi viemään sarjan puhtaasti 4-0.

Kuitenkin varsinkin Ilvestä paljon seuranneet tietävät, että jos joukkueen pakka sekoaa niin pelit ovat hyvin turhauttavaa katsottavaa. Joukkueen paletti on muutaman kerran seonnut niin pahasti pidemmäksikin ajaksi, että tuntuu ettei otteluissa saada edes maalintekopaikkoja. Yksi Ilveksen heikkaus voi olla mentaalipuolella joka sitten peilautuu pelitavassa. Nyt runkosarjan lopussa pelit on sujunut mallikkaasti, mutta kyllä muistissa on esim vuodenvaihde jolloin peli oli totaalijumissa.

Toinen mahdollinen kysymysmerkki tulee olemaan maalinsuulla. Malek ja Gunnarsson ovat olleet loistavia läpi kauden, mutta eivät samanlaisia kuin Dostal tai Langhamer jotka yksinkin voittivat otteluita. Kysymys kuuluukin, että jos pelit pysyvät 0-0:ssa tai 1-1:ssa niin pysyykö homma kasassa. Kumpaakaan ei ainakaan liigassa ole vielä testattu pudotuspeleissä.

Itse vähän toivon, että KalPa lähtisi pelaamaan kuten Pelicans viime kaudella välierissä. Eli paljon psyykkausta, jälkipeliä, torikokouksia. Niillä saatiin Ilveksen peliä sekaisin ja samalla ne toimisivat hyvänä sprrauksena tulevaan jos niillä ei tänä vuonna pystytä Ilvestä horjuttamaan.
 

verikuut

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suonen Veto
ripareissa Lekkas on oikein hyvä. Suorissa vedoissa on ollut ajoittain haasteita. Varsinkin ylös jää välillä auttamatta liikaa tilaa. Lekkas ei ole myöskään läpiajoissa tai rankkareissa kovinkaan hyvä. Pienellä harhautusliikkellä hänet on hyvin helppo ohittaa.
Eli suomeksi sanottuna Lekkas torjuisi hyvin riparit mutta kun jo ensimmäiset vedot tahtoo mennä sisään. Mutta mukavaa vaihtelua että tänä keväänä on sentään semmoinen veskari joka liikkuu myös sivuttaissuunnassa.
 

Flagger

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Columbus Blue Jackets
Keskinäiset eivät myöskään kerro sitä, että Ilves on ollut viime pelit kauden kovimmassa pelillisessä lyönnissä.
No ainakin tuossa maaliskuun alun keskenäisessä pelissä oli vierasjoukkue kovemmassa pelillisessä lyönnissä, vaikka jatkoilta Ilves voiton kairasikin. Tuosta pelistä uupuivat vielä sekä Rissanen että Räsänen.

4-2 jommalle kummalle vuan empäs kerro kummalle.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
No ainakin tuossa maaliskuun alun keskenäisessä pelissä oli vierasjoukkue kovemmassa pelillisessä lyönnissä, vaikka jatkoilta Ilves voiton kairasikin. Tuosta pelistä uupuivat vielä sekä Rissanen että Räsänen.

4-2 jommalle kummalle vuan empäs kerro kummalle.
Tiedän, että otanta on pieni, mutta kauden pariin viimeiseen peliin Ilves tuli viikon tauolta ja se oli selvästi käytetty hyväksi. Ilves lopetti runkosarjan äärimmäisen vahvasti nimenomaan pelillisesti. Jos pystyvät jatkamaan siitä, niin KalPalla on kyllä täysi päivätyö. Mutta mikäli Ilves palaa runkosarjan perussuorittamisen tasolle, niin KalPalla on erittäin hyvä sauma.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös