Playoffs 2023 välierät: Tappara (1.) – HIFK (6.)

  • 85 173
  • 744

Stratman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En laskenut mukaan, kun Jääskä oli Lukko-sarjassa selvästi toipilas ja jäi sitten sivuun. Toki huomasin, että Pakarinen ei sentterinä oikein viihdy. Peltosen kannattaisi vaan laittaa Koivistoinen siihen ykkösen keskelle koko matsin ajaksi. Siis, jos Jääskää ei saada parsittua pelikuntoon.
Samaa mieltä. IFK oli aloituksissa vahva Lukkoa vastaan, mutta jos Jääskä on edelleen sivussa niin Tapparaa vastaan joudutaan lähtemään kahdella sentterillä. Väänänen väänsi aloituksia hyvällä prosentilla, mutta on nyt sivussa kolme peliä.
 

Mäyräkoira

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK En gång-alltid-aina
Nyt tulee taas pitkä työpäivä, ei meinaa saada ajatuksia työntekoon kun semifinaalit
pyörii mielessä joka hetki. Tänään mennään Cmorella, mutta huomenna paikan päälle !

Meillä ei ole mitään hävittävää, rohkeasti vaan pelaamaan ilman mitään suurempaa
mailan puristusta, katsotaan sitten miten käy eikä olla antamassa kaikille heti kenkää.

Kuka uskoi marraskuussa että ollaan tässä tilanteessa, ei varmaan moni itseni
mukaan lukien ?

Joulukuussa kun katseli hiljaisella ja pelottavan tyhjän näköisellä Nordiksella
matsia Saipaa vastaan, jossa johtoasema ryssittiin viimeisellä minuutilla,
ja saatiin se 2 :n pisteen jatkoaikavoitto hirveällä vaivalla ei ihan kuvitellut tätä,
nautitaan siitä ihan kybällä ! Ja painetaan bulilla.
 
Viimeksi muokattu:

Frölunda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Boston
Vittu, se on all-in. 6-2, mustamakkaran mussuttajat eivät edes ymmärrä mikä heihin iski.
Ymmärränkö niin, että stadissa ei ymmärretä hyvän päälle?

Mörkö, musta, kaapeli, sysi, tumma... Mmm. Parempaa saa hakea, ja kun katselet tamperelaisten peliä, voisit alkaa miettiä, että siinäkö se on?!

Salmelaiselta kestotilaus tapolaa koppiin. Jos nössöpunanutulta ei mee kurkusta alas, ni suoraan alasaejoihin harjoittelemaan.
 

Luke72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hallitseva mestari
Kyä synkkä hyvää on joo, vanhemmiten siinä kyllä on jopa kahden päivän varoaika lieville kaasutoimituksille, vai muuttiko ne reseptiä joskus, mistä johtunee.
Mukava sarja varmaankin tulossa, onhan Ifk:lla loistopaikka kun pääsee aloittamaan sielä uudehkossa hallissaan sarjan. Nokia-areenallahan Ifk kai ei vielä ole juhlinut. Hauska nähdä mistä alkaa parku, tosin Ifk fanithan ei siinä ole muistini mukaan kunnostautuneita, toisin kuin monen muun joukkueen. Hienoa aikaa.
 

Cappe71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Thorengruppen IBK, CHL, Salibandy, Leki
Tapparan kotipeleistä jotka on sitten joskus ens viikolla on katsojia tulossa tähän mennessä seuraavasti:
Ke 5.4, 7500 lippua myyty
Pe 7.4, yli 10 000 lippua myyty.
Saadaan hyvät hulinat siis täälläkin
 

Nahkasohva

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Ronnie O'Sullivan, Sunderland
Realistinen arvio: voitot Tapparalle 4–1. Uskon IFK:n voittavan hurmoksella ensimmäisen pelin, mutta sen jälkeen koittaa paluu arkeen. Tappara on edellä oikeastaan kaikessa muussa kuin maalivahtipelissä.
 

mesag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Alunperin ajattelin Tapparan häviävän kerran välierissä ja kerran finaaleissa. Mutta nyt käännyn siihen, että eiköhän Tappara tämän, ikävä kyllä, klaaraa suoraan 4-0. Ihan uskomattoman hyvin kasattu ja valmennettu joukkue, jonka lisäksi Lehterä ei ole voittanut ”koskaan mitään”, joka varmasti antaa sellaisen kontiolamaisen lisäbuustin tekemiseen.
 

Kukko

Jäsen
Sentteri tilanne molemmissa joukkueissa on pieni mysteeri. HIFK:lta saattaa puuttua Jääskä Väänäsen lisäksi. Tähän HIFK:n olisi reagoitava "uhraamalla" voimalaituri (Pakarinen) keskustaan.

Tappara joutui myöskin KooKoo-sarjassa käyttämään voimalaituria (Merelä) keskustassa. Pitkään poissaolleiden Rauhalan ja Virran paluu on mysteeri. Pientä huhua on liikenteessä, että lisävoimaa keskustaan saattaisi olla tulossa tähän sarjaan. Mitään varmaa ei kuitenkaan ole tiedossa. Lisäksi pelituntuma jäisi nähtäväksi.

Kohta julkaistavat kokoonpanot kertovat näihin liittyvästä asiasta lisätietoa. Merkityksellinen asia, koska perinteisesti voimasuhteet aloitusympyrässä ratkaisevat paljon. Lisäksi asia näkyy suoraan materiaalin laajuuteen, joka taas pitkässä sarjassa tulee esille.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Realistinen arvio: voitot Tapparalle 4–1. Uskon IFK:n voittavan hurmoksella ensimmäisen pelin, mutta sen jälkeen koittaa paluu arkeen. Tappara on edellä oikeastaan kaikessa muussa kuin maalivahtipelissä.
Jos nyt itsekin pitäisi jotain veikata niin 4-1 tai 4-2 Tapparalle, juurikin niin että IFK voittaa ekan pelin kotona mutta sen jälkeen mennään Tapparan komennossa. Ehkä jonkun noista kolmesta Tampereen pelistä IFK voisi jotenkin onnistua ryöstämään esim. Taposen huikealla veskaripelillä, mutta kyllä se Tappara vaan niin kliininen ja rutinoitunut jengi on että todennäköisesti ne tämän kuitenkin kairaavat.

Toiveissa olisi ehdottomasti se että IFK voittaisi alkuun nuo molemmat kotipelinsä, silloin tämä sarja ihan oikeasti saisi kunnolla kierroksia.
 

peksa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Crystal Palace, Tappara ja HIFK
Ens perjantain nelospeliin jos haluaa vielä lippuja niin kannattaa toimia nopeasti. Kun itse ostin tänään niin olisko noin 300 lippua jäljellä yläkatsomoissa.
 

Hitsuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
IFK-Lukko sarjassa näytti molempien joukkueiden pelin rakenteet olevan epäkunnossa. Varsinkin IFK:n pelistä näytti puuttuvan hyökkäyspelissä toisteisuus. Nyt kun vastaan tulee Tappara, jonka peli on rakenteiden osalta kunnossa, vaikuttaa se IFK:n peliin selkeyttävästi ja mahdollisesti parantavasti. Vaikuttaako tämä pelin selkeytyminen mitenkään parantavasti IFK:n menestysmahdollisuuksiin, jää nähtäväksi.

Näkisin että viimeistään nyt Tapparaa vastaan pitää löytyä IFK:lta järjestelmällistä hyökkäyspeliä, jos aikomus on menestyä tässä sarjassa.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Eiköhän siellä Rauhala ole tänään kokoonpanossa. Pääsee Merelä takaisin laitaan.

Eikös tapana ole, että Tappara pelaa aina täydellä kokoonpanollaan varsinkin meitä vastaan poffeissa, eikä vahingossakaan puutu yksikään pelaaja ;)

No joo. Onhan tämä asetelma ja lähtökohta aikas selkeä. IFK:lla jonkinlainen urheiluromanttinen kasvutarina tässä kyllä, mutta peliesitys Lukkoa vastaan varsinkin kotona oli suorastaan surkea. Sellasella pelillä Tmapereelle lähdetään 0-2 tilanteessa. Mutta kaikesta huolimatta kuntopuntareita kuin kattoo, niin hyvin on tuloksellisesti mennyt IFK:lla joulusta lähtien, joten pientä ihmettä tietysti odotellessa :)

edit: Ja Jääskä edelleen pois, ja nyt kun Väänänen pelikiellossa, niin ei IFK kahden sentterin puutetta verrattaen kapealla rosterilla kestä. 1-5 tänään.
 
Viimeksi muokattu:

Sakari78

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tänään se alkaa!
Jos osa-alueita vähän puntaroisi.

Maalivahdit: Heljanko 95 - Taponen 90
- Taponen on aivan huippuvireessä, mutta kuitenkin Tapparan kaltaista huippujoukkuetta vastaan tosipaikassa vielä testaamatta. Kestääkö paineen? Heti ensi viikonloppu Nordiksella on Tapsalla mieletön testi. Heljanko on todistanut olevansa parhaimmillaan kovassa paikassa joten Heljangon prossa voisi olla melkein jopa täysi satakin. Laitetaan nyt 95 kuitenkin.

Puolustus 95 - 85
- Tapparalta löytyy tulivoimaa Kemiläisen ja Matushkinin muodossa mutta myös erinomaisia puolustavia pakkeja, kuten Seppälä, Vittasmäki ja Jurgens. HIFK häviää tässä selvästi vaikka Berglund ja Rantakari ajoittaneet väläytelleet ja Melart-Motin on kova oman pään luuta.

Hyökkäys 95 - 80
- Tapparalla on laajuutta joka ketjuun ja HIFK:lla liikaa ykköskorin varassa. Jääskän puuttuminen ammottava lovi.

Erikoistilanteet 95 - 90
- Molemmilla hyvässä vireessä, Tappara kuitenkin tässäkin edellä.

Valmennus 95 - 80
- Tässä menee isolla etu Tapolalle joka on valmentanut Tapparan jo ties moneenko mestaruuteen Liigassa ja CHL:ssä. Peltosen taktinen osaaminen ei vieläkään ole vakuuttanut.

En tiedä miksi nämä lopulta edes puntaroin, koska niin selvästi Tappara on paperilla edellä. Uskotaan kuitenkin tällä puolella Nordiksen ihmeeseen vol 2, joka tarkoittaisi kahta kotivoittoa tähän viikonloppuun. Sen myötä paineet siirtyisi Tapparalle ja kaikki olisi mahdollista. Jos Tappara yhdenkin voiton viikonloppuna ottaa, niin eiköhän sarja mene silloin 4-1 tai 4-2 Tapparalle, kun vielä ajatellaan miten tuskaista HIFK:lla on Nokia-areenalla ollut.
 

HJL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Katso Pallo, Vancouver Cancouver
Hyvä kutina on ollut aamusta asti, ja onneksi tänään taas mennään! Erittäin hyvää sarjaa vaan kaikille niin paljon että riittää.
Mulla on vähän huono kutina. Antibiootit ja rasva onneksi helpottivat tilannetta.

Illan peliin saavun valmiiksi pienet savinaiset housuissa. Tappara on ollut niin vakuuttava, pelitapa on rautainen ja kokoonpano Liigan kovin.

IFK:lta odotan viimeiseen asti taistelua ja loppuun asti pelaamista. Voitto olisi mukava yllätys. Toivo elää, usko horjuu.

Näen vieläkin painajaisia helmikuun selkäsaunasta ja IFK:n lapsimaalivahdin nöyryyttämisestä. Herään yöllä hikisenä ja olen raapinut unissani ranteita auki.

Siitä huolimatta, alkais jo!
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
HIFK
Paljon on tähän ketjuun jo kirjoitettu, mutta yksi asia vaivaa mieltäni ja luultavasti monia muitakin Bond-liveseurannan konkareita: kumman jengin kisakatsomossa ja bandwagonissa Elviira on? Osaako palstaveli @Niilo valaista asiaa?

Tappara lähtee jonkinlaisena ennakkosuosikkina, mikä on ymmärrettävää runkosarjan ja CHL:n voiton jälkeen, mutta en suostu uskomaan, etteikö IFK:lla olisi mahdollisuuksia. Vuosien varrella on nähty monesti yllätyksiä, kun haastajat ovat tiputtaneet suosikin jatkosta. IFK:lta moista venymistä ei ole totuttu näkemään, vaan yleensä ollaan oltu ottavina osapuolina. On silti äärimmäisen epätodennäköistä, että se ei onnistuisi Stadin punaisilta koskaan. Miksei se kerta olisi tänä vuonna? Jonkin verran Tappara saa tasoitusta siinä, että IFK:lta puuttuu sarja-avauksesta kaksi sentteriä, ja varsinkin Jääskän puuttuminen on harmillinen, mutta näillä mennään, sanoisi Sir Pentti.

Raadollisesti ajateltuna sarja mennee Tapparalle 4-2 tai... höpö, höpö - omiin luotetaan loppuun asti: sarja menee seiskapeliin, jonka IFK voittaa ja samalla koko sarjan 4-3.

Kohta mennään!
 

Niilo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
@Viherpuiston Ruoska kiitos erityis nimeämisestä. Nostan kyllä käden ylös ja sanon että en osaa sanoa. Pahoittelut

Edit. Tänäänkin käynyt normaalia hitaammalla ja kelasin tossa, et kuka Elviira. Mut sithän mä yht'äkkiä keksin auton ratissa, et SE unikulman kuuma Brunetti.... OMG
 
Viimeksi muokattu:

Frisker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Los Angeles Kings, Laine, Jagr
Noni Tappara, hoitakaa homma kotiin. Kärpät oli niin paskoja, että täytyy nyt kannustaa oikeaa laatujoukkuetta.
 

Joona D

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK ja Boston Bruins
Hyvältä näyttää, täysin voitettavissa kuten arvelin! Rupesi viimeistään studiossa ärsyttämään tuo Tapparan jumalointi, niin tuntuu hyvältä kyllä pelitilanne. Vähän päässyt mielestäni unohtumaan kaikissa analyyseissa IFK:n momentum, ja stadilaisten materiaalia on aliarvioitu.

Noh kaikki on vielä pahasti kesken, mutta ei tästä mitään 4-1 sarjaa ole tulossa.
 

Karhunkulta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Skellefteå AIK
Aikamoista viiden tähden virkamieskiekkoa, kun vertaa moneen puolivälierän ottelupariin.

Pääasia, että IFK johtaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös