Playoffs 2023 välierät: Ilves (2.) – Pelicans (4.)

  • 170 863
  • 1 508

Kumpi menee finaaliin?

  • Ilves

  • Pelicans


Tulokset ovat nähtävissä vain äänestämisen jälkeen.
Tila
Viestiketju on suljettu.
Suosikkijoukkue
Pelicans, Karhubasket KEspoo sekä Crocodiles
Näinpä vain kolmannen erän, mutta se tuntui menevän Ipan paineistuksesta huolimatta Pelsujen kontrollissa. Bartosak oli hyvä ja puolustustaistelu näytti juuri siltä miltä pitääkin.

Onnea kahteen ottelupalloon Pelicansille, ja jos nyt ei onnaa niin onpahan sitten Ippara-finaali.
Pelsut oikein emämunauksella tarjosi hopealautasella Ilvekselle paikkaa kaventaa ja päästä peliin mukaan. No se jäähyjen tappo satoi Pelsujen laariin loppujen lopuksi.
 

Woofer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Barca
Mahtava sarja! Pelicans osoittaa kyllä hienosti luonnetta. Tänään ansaittu voitto ja nyt on sitten eka katkon paikka Lahdessa.

Kuten mainittua, kärki pettää nyt pahasti. Kontiola taisi tietää mikä vaade on vielä edessä, kun kaikki huusi jatkosopimusta. Nyt kun se liike ei riitä, niin pehmeys ja arkuus näkyy. Kaarrellaan vedon jälkeen kun pitäisi mennä tulta päin jne. Silti itselle vielä suurempi pettymys on Haapala tällä hetkellä. Melkoista haahuilua ja kananmunat kainalossa käydään vähän neppailemassa ja odottelemassa, koska voi taas mennä vaihtoon.

Kyllä tässä silti uskoa vielä omiin piisaa, mutta kyllä tämä sarja vaatii ehdottomasti Langhamerin takaisin. Malek kolme peliä 86% kiekosta kiinni. Ei tänäänkään suoranaisia Malekin maaleja, mutta niin vaan se Langhamer ottaa kiinni noita vaikempiankin. Esim tuo avausmaali. Ei Malekin, mutta tuollaisia ei vaan Langhamerille mene vaan saa sen jään peitettyä vaikka sieltä muutaman kerran pääsisikin lapioimaan.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Eikös valmennuksen tärkein tehtävä ole valmistaa joukkue otteluihin ja pistää kaverit tässä vaiheessa kautta ns ylisuorittamaan?
On ja ei ole. Valmentaja ei kuitenkaan pääse kentälle eikä valmentaja päätä siitä, kumpi joukkue tekee ensimmäisen maalin. Pelicansin peli makaa täysin johdossa olemisen päällä. Ja edelleen haluan alleviivata, etten tullut tänne haukkumaan Pelicansia. Pelicansin peli on erittäin sykähdyttävää ja nautittavaa seurattavaa, vaikka kannattaisi Mouhijärven Tapparaa. Sen sijaan tosiasia pelistä on se, että Ilves tekee pelissä enemmän. Pelicans on erittäin veemäinen playoffjoukkue, koska sitä ei voi päästää johtoon. Se jäädyttää pelin totaalisesti ja lyö viisi äijää makaamaan maalivahdin eteen.

Ylisuorittaako Pelicans? Pelillisesti näkemykseni mukaan ei. Pelicans hallitsee pelistä juuri sen verran, että se pääsee johtoon. Ilvestä on kurmuutettu henkisesti ja joukkue kipsaantuu kovasti. Playoffeissa usein se kulminaatiopiste on lopulta aina ylivoima vs. alivoima. Tänään Ilves ei pystynyt tekemään maalia, vaikka se sai kokeilla minuutin peräti 5vs3 ylivoimaa. Tämä hukattu mahdollisuus voi olla Ilvekselle kuolettava isku tässä sarjassa ja seuraavassa pelissä Lahessa homma on paketissa. Kun pelit on pelattu luonnollisesti kätellään ja toivotellaan hyvät jatkot, mutta valtava määrä mietittävää Ilvekselle tuosta sarjasta jää. Mutta positiivista on se, että nämä on niitä hetkiä, joissa joukkueet kasvavat. Pelicansillakin on pian uudet kujeet, jos tästä jatkoon pääsevät.
 

Läyhääjä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho
Mutta Pennanen silti peluuttaa Konnaa ja Haapalaa, vaikka nyt tänäänkin 5-3 ja 5-4 ylivoimilla. Sen sijaan esim. Mäntykivi, jonka luistin kulkee, istuu ylivoimat penkillä. Viidettä peliä putkeen.

Ei sillä, meille tämä sopii hyvin.
Tää iski kans omaan silmään. Mitä järkeä tunkee väkisin se syväjäässä pelaava ukko kun vaihtoehtoja olis
 

Jaksaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, NHL
Pelicans paineettomana haastaa ja Ilves ei näytä kestävän valtavia odotuksia. Huolestuttavalta näyttää Ilveksen kannalta se, että Pelicans saa kokoajan enemmän koneista irti ja minusta Ilveksen peli menee huonompaan suuntaan.

Mutta vielä se ei ole ohi.
Tuosta paineettomuudesta iso esimerkki tässä ottelussa kun Kelleher pomputteli kiekkoa ilmassa vastustajan siniviivalla.

Ei paljoa tainnut stressata 0-2 johdossa.
 
Suosikkijoukkue
Lahen Pelsu, Dallas Stars, Leksand, Orlando Magic
Todetaan vielä, että se 5vs3 alivoiman tappo saattoi olla koko sarjan kannalta hyvinkin ratkaiseva. Siitä yksikin maali Ilvekselle, niin olisivat saaneet hengen päälle ja kuka ties pelattaisiin nyt jatkoerää. Onneksi kestettiin!
 

mesag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Jos historia toistaa itseään, etenee Pelicans tästä finaaleihin. Koskaan ei ole välierissä viidennen ottelun häviäjä marssinut finaaliin. Lisäksi torstaina Pelsulla on fanaattinen kotiyleisö tukenaan. Tää on turkoosi kevät!
Kyllähän Kärpät (vai Tappara) hävisi 3-1 tilanteessa matsin, mutta meni silti finaaliin?
 

Beukeboom

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät / Mamba!
Koko kauden Ilves-fanit ovat ratsastaneet juhanitammis/donaldtrump -maisella itseluottamuksella julistamassa joukkueensa kovuutta, ja nyt kun sarja vielä kesken ovat yhdessä tuumin heittämässä hanskoja nurkkaan?

Come on nyt hei, ei voi olla kannattaja vain silloin kun on kivaa.

Seitsemän peliä tähän menee.
 

Santsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, LiPu
Todetaan vielä, että se 5vs3 alivoiman tappo saattoi olla koko sarjan kannalta hyvinkin ratkaiseva. Siitä yksikin maali Ilvekselle, niin olisivat saaneet hengen päälle ja kuka ties pelattaisiin nyt jatkoerää. Onneksi kestettiin!
Lahdessa on kyllä hyvä pöhinä päällä, mutta Tappara on sem verran kova, että pakko todeta, että kun Pelsujen pelaajat näyttävät nyt jo venyvän äärirajojen yli, niin ei vaan enää riitä Tapparaa vastaan. Tästä tosin uskon Pelsujen jatkavan.
 

Beni49

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tampereen kakkonen, Ilves! Harmi, kun Ilveksellä ei vaan riitä, niin jää Tampereen paikallinen näkemättä.

Pelsu pelaa kyllä hienoa jääkiekkoa! Nauttikaa nyt siellä Lahessa ja muuallakin.
 

Hockey-65

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Haapala palkitaan tämän sarjan jälkeen Oscarilla, parhaat muuvit! Lähes jokaisen kiekon menetyksen tai hävityn kaksinkamppailun jälkeen poika on katollaan. :D
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Pelicans on kyennyt nostamaan tasoaan joukkueen kollektiivisessa suorittamisessa kauden tärkeimmillä hetkillä. Ilves ei näytä pystyvän samaan.

Pelicans vei päivän kamppailun ansaitusti. Ilveksellä oli paikkansa, mutta tehokkuus niissä oli tutun heikkoa.

Paljon pitää tapahtua, että vielä palataan Tampereelle
 
Suosikkijoukkue
Lahen Pelsu, Dallas Stars, Leksand, Orlando Magic
Lahdessa on kyllä hyvä pöhinä päällä, mutta Tappara on sem verran kova, että pakko todeta, että kun Pelsujen pelaajat näyttävät nyt jo venyvän äärirajojen yli, niin ei vaan enää riitä Tapparaa vastaan. Tästä tosin uskon Pelsujen jatkavan.
Sehän nyt on päivänselvä juttu että finaaleihin lähdettäisiin totaalisena altavastaajana. Niin tappavan tehokas, kokenut ja rutinoitunut porukka tuo Tappara on.

Mutta toisaalta.. en täysin uskonut ennen välieriä tämänkään sarjan voittoon, eikä varmaan moni muukaan. Joukkue kuitenkin uskoi.

Kävi miten kävi niin Pelicans on tämän kevään tarina. Tappara saattaa voittaa mestaruuden, mutta 90% ei olisi ennen kautta veikannut Pelicansia edes kuuden joukkoon, puhumattakaan voiton päähän SM-finaaleista. Tämä joukkue on ylittänyt kaikki odotukset, jo nyt.
 

Tollanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Turhaa on tuhkaa ripotella vielä mihinkään. Niin kauan kuin paikkoja saa aikaiseksi on mahdollisuudet olemassa ja niitä paikkoja on Ilveksellä ollut riittävästi. Pesulle peukku hienosta taistelusta. Näyttää että siellä on kiva pelata.
 

masa90

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Nhl
Melkoista tämä kun ihan ulkopuolisten jengien faneja tulee erikseen tänne ja muualle vain lällättelemään. Tyylikästä.

Itse tähän peliin vielä kommenttina, Pelicans on kyllä upeasti kasannut jenginsä playoffskiekkoa varten. Joka jätkä painaa, repii ja riistää. Lukkona vielä pirun hyvä molari.


Ilves tarvitsee täydessä kunnossa olevan Langhammerin. Enkä tiedä riittääkö silti, jostain syystä moni avainpelaaja on alisuorittanut nyt jo jonkin aikaa. Toivotaan parasta ja että tämä hieno sarja jatkuu vielä.
 

ftr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Huuhkajat, Borussia Dortmund
@mesag mitähän kautta tarkoitat? @Breeze Harbour puhuu välieristä ja sinä puhut finaaleista, jos oikein tulkitsen. Tappara johti Kärppiä finaalissa 3-1, mutta taipui kaudella 2013-14 finaalisarjassa game 7:n jatkoajalla 4-3.

2014 Tappara otti ainakin viidennen ja kuudennen pelin neppariin Lukolta, mutta voitti seitsemännen ja meni finaaliin.
 
Suosikkijoukkue
Lahen Pelsu, Dallas Stars, Leksand, Orlando Magic
TPS viime kaudella.
Tarkennetaan sen verran, että jos sarja on ollut tasan 2-2, viidennen pelin voittaja on aina edennyt finaalin. Tuo sarjahan oli Tepsille 3-1.

Samaten 2014 Tappara johti Lukkoa voitoin 3-1 ennen kuin Lugu kampesi vielä sarjaan mukaan.
 

Fresh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kova veto kyllä Pelicansilta nämä kolme Ilveksen kotipeliä. Eroja toki oli pelien välillä mutta kokonaiskuvana tekivät paikoistaan maalit ja hyökkäsivät tarvittaessa hyvin, mutta pääasiassa puolustivat ja sen tekivät todella hyvin. Oli tekemisen meininkiä ja halua ratkoa ja voittaa, sekä hyvää asetelmien hakua. Ei ollut helppo paikka todellakaan mutta upeasti pelasivat, ja kuten totesin niin Pelsun kolmas voitto oli jopa lähempänä kuin Ilveksen toinen.

Se Pelicansista. Vastaavasti Ilvekseltä ihan käsittämätön pettymys tämä suoritus näissä kolmessa pelissä. Ensimmäisessä oli ihan kivaa hallintaa ja käytiin johdossakin, mutta sehän ei sitten kestänyt. Toisessa kaksijakoinen suoritus, avauspuolikas täysin munatonta menoa mutta kavennuksen myötä henki päälle ja ohi. Tänään sitten rakennettiin tonttia ja ensimmäinen ja kolmas erä olivat taas ihan kivaa peliä mutta kojot jäi tauluun. Oli toki ehkä vähän huonoa tuuriakin tänään matkassa mutta ei ne nollat yleensä noilla paikoilla sattumaa ole. Jostain jäi vajaaksi.

On jo moneen kertaan mainittu mutta nämä "johtavat" pelaajat ihan käsittämättömän heikkoja, puuttui tältä kaudelta tutusti se suoraviivaisuus ja sitä myötä maalit. Pyöritetään alueella ihan kivasti mutta ne itse maaliin johtavat ratkaisut puuttuvat ja vastuuta siirrellään ja haetaan sitä hienoa maalia. Ihan saatanan ikävä Baptistea viime kaudelta, tuollaista kaveria Ilves olisi kaivannut tänäänkin.

Torstaina on sitten niin kova paikka ettei mitään järkeä, vieraissa koko roska katkolla kaverille. Kymmenen kertaa semeissä sarja ollut 2-2 ja aina mennyt vitospelin voittaja finaaliin, josko 11. kerta sanoisi toden.
 

Nilkkarallia

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
... Pelicansin peli makaa täysin johdossa olemisen päällä. ...
Tähän annettava sellainen nootti, että ilman Pelicansin jopa poikkeuksellista kykyä nousta takaa ja tulla ohi, ei Pelicans olisi edes päässyt pudotuspeleihin.

Toki runkosarjan pelit ei ole samoja kuin keväällä, mutta se kirivaihde on siellä, usko huviksesi. Tuo on äärettömän sitkeä jengi!

Pelicans-fanina, 0-2 tappioasema ei ole suuremmin hetkauttanut kahteen vuoteen.
 

mas59

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Sarja on vielä pahasti kesken ja kaikki on edelleen mahdollista. Ilveksen joukkueessa on kyllä potentiaalia edelleen. Mutta nyt Ilves on sillassa.
Toivon kovasti, että Pennanen ei ymmärrä lukea totuutta tilastoista: Suomi, Kontiola ja Haapala katsomoon ja TYÖTÄ vieroksumattomia nuoria kehiin, niin peli ja tulos voivat parantua! Pendo jakaa peliaikaa nimien eikä tekojen perusteella! Mutt oikein hyvä niin! Ei Kivenmäkikään ole pelannut Pelicansissa, vaikka osaa mitä vaan. Mutta JOS tulee tiukka paikka voi pelatakin vielä.

Minua ihmetyttää kovasti tuo jatkuva kertomus Pelicansin heikommasta materiaalista? Nämä ovat play Offsit, ei runkosarja! Minulle Pelicansin puolustus ei ole Ilvestä huonompi. Ehkä oli keväällä vuosi sitten, mutta ei ole enää!
Pelicansin keskushyökkääjät ovat VÄHINTÄÄN yhtä hyviä, kuin Ilveksen vastaavat. Eikä laitahyökkääjissäkään ole isoja eroja. Nuoret kehittyvät ja vanhemmat tahtovat hidastua ja taantua.
Maalivahti osasto on nyt paljon parempi Pelsulla, vaikka Masin on ihan ok. Mutta ei ole Langhammar.. Eikä edes Langhammar ole Bartosakin parempi.

Ei tarvitse loukkaantua. Katsokaa tilastoja ja miettikään itse! Minä toivon, että Kontiola, Suomi ja Haapala pelaavat Torstainakin:):):):)
Go PELICANS
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös