Playoffs 2022 välierät: Ilves (3.) – TPS (4.)

  • 129 506
  • 1 438

Klapperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Olipahan mahtavan startti sarjalle noin niinku pelillisesti. Tulos tietenkin harmittaa, mutta eiköhän se positiivinen tulos Tepsinkin kannalta sieltä seuraa, jos yhtä hyvin tasaviisikoin jatketaan, ja erikoistilanteisiin löytyy napsu lisää. Siitä myös posia, että IFK sarjassa ei pelattu vieraissa yhtään näin hyvää peliä, ei edes lähelle.
 

Malcolm

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Erittäin hieno matsi, lopputuloksesta huolimatta. TPS oli 5vs5 pelissä aika yllättävänkin isosti niskan päällä, mutta erikoistilanteissa Ilves oli edellä ja tulos ratkaisee. Eteenpäin!
 

Woofer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Barca
Ööö… Taidettiin katsoa eri peliä? Nurmi oli kentän kuningas. Toki, helvetin tyhmä jäähy joka ratkaisi ottelun, mutta kuitenkin. Enemmän pelkäsin Innalaa kuin Suomea.
Ei hirveästi kiinnosta kuka on "kentän kuningas" jossain pleijareissa. Voitot ja maalit merkkaa. Fakta on, että kyseessä on joukkueidensa johtavat pelaajat, joista toinen katseli boxista kun toinen ratkaisi illan toisellaan pelin.
 

Forn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, New Jersey Devils
Onnittelut Ipalle! Hieno startti sarjalle. Tasaviisikoin Tepsi oli vähän tänään edellä, mutta Ilves oli erikoistilanteissa valovuoden edellä. Viihdyttävää peliä!
 

Hauntti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins, TPS
Hieno ja tasainen ottelu, toiveissa pitkä sarja. Nokia Arenan tunnelma toi mieleen muistoja Tepsin suuruusvuosilta (ja bonuksena keväältä 2010), hieno meininki hallissa ihan kuvankin välityksellä. Saas nähdä millainen meno on sunnuntaisessa Gatoradessa, itse olen game time decision, flunssa painaa edelleen.
 

MustaHaukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, #24
Hyvä peli, vaikka tappio tulikin. Tänään ratkesi erikoistilanteisiin, mutta muuten oli tasaista.
 

Kaukalonreuna

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ilveksen peli "yllättäen" taas ihan sekaisin kun kentälliset menevät Haapalan putoamisesta solmuun.
Toisaalta oli Ilvekseltä todella, todella tyly peli. Langhamer on ihan vitun kova veskari, sinne ei helppoja mene.

Eiköhän tästä saada kuuden/seitsemän pelin sarja. Joka tapauksessa parempi tulee menemään finaaleihin. Ja tämän sarjan voittaja tulee voittamaan mestaruuden, saa ottaa talteen.
 

Kulkija

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Helvetin hieno peli vaikka hävittiin. Hieman nyt ennakko-odotukset heitti härän pyllyä, kun Ilves ratkaisi pelin ylivoimilla ja TPS taas sai lukuisia tilanteita riisto- ja suorahyökkäyspelillä.

Ainut mitä toivoisin tuomareiden ottavan on myös rikkeitä kun pelaaja ei kaadu. Kyllä se on koukkaamista ja kiinnipitämistä vaikka pelaaja ei siihen kaadu.
 

12961

Jäsen
Ilveksen peli "yllättäen" taas ihan sekaisin kun kentälliset menevät Haapalan putoamisesta solmuun.
Olihan se Ilveksen avauspeli aivan sekaisin tuosta kovasta karvauksesta ja oman pään kiekonmenetyksiä tuli ipalle aivan levoton määrä. Tuohon pitäisi keksiä jotain, jotta 5v5 peli kääntyisi.

Tepsin av oli aika erilaista kuin aiemmin. Melkoista juoksemista ja ryntäilyä, joka meinasi avata useampiakin paikkoja. Liiankin kovaa yrittivät ottaa tilaa pois.
 

alessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Markus Nurmi, Leevi Teissala, Lukas Wernblom
Ei meillä oo hätää tänlaisella esityksellä. Nyt annettiin yks eteen, erikoistilanteet ratkaisi. 5vs5 pelissä ei epäselvyyttä kumpi oli tänään parempi.

Eteenpäin.
 

Pika1

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ilveksen on nostettava pelinopeutta. Kärpät pelasivat hitaasti, mikä ehkä jäänyt vähän "päälle" seitsemän pelin jälkeen. Kaksinkamppaluissa pitää myös pärjätä paremmin.

Olihan se Ilveksen avauspeli aivan sekaisin tuosta kovasta karvauksesta ja oman pään kiekonmenetyksiä tuli ipalle aivan levoton määrä. Tuohon pitäisi keksiä jotain, jotta 5v5 peli kääntyisi.

Tämä. Tukea on tultava lähelle. Nyt aikaa kuluu liikaa kun syöttöpaikkaa ei ole oikealla hetkellä olemassa.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Tästä on vielä hieno sarja tulossa!

Uskon, että molempien joukkueiden kannattajat voivat todeta: "vastustaja on kaadettavissa". Tämä taas enteilee loistavaa sarjaa, josta takuuvarmasti se piirun verran parempi menee jatkoon. Se piiru voi sitten olla yksi tuuripomppu tai räkäinen lepakko tai väkisin runnottu tahtomaali. Yksikin vierasvoitto voi antaa sen ratkaisevan edun - kummalle tahansa.

Todennäköisesti myös pitkä sarja on tulossa. Oikeastaan ainoa vaihtoehto lyhyeen sarjaan on Ilveksen vierasvoitto huomenna Turussa. Ei sekään välttämättä iske TPS:n palkeita tyhjiksi, mutta vaikeata olisi tiistain matsiin lähteä tuollaiseen noidankattilaan.

Mustavalkoinen sydämeni sykkii tietysti TPS:n puolesta, mutta jotenkin sisäinen jääkiekkoromantikkoni haluaisi myös nähdä Tampereen paikallisfinaalin. Turkulaisittain katsottuna tässä sarjassa ei ole muita kuin voittajia. Ilveksen leirissä asia nähdään tietysti toisin. Tappio olisi suuri pettymys.
 
Suosikkijoukkue
TPS
Olipa viihdyttävä kiekkopeli.

TPS oli hyvä 5vs5, mutta huono erikoistilanteissa, niihin ottelu tänään ratkesi.

Tänään nähdyn perusteella 6-7 pelin sarja luvassa, ja jos pelit ovat näin viihdyttäviä jatkossakin, kiva näitä on seurata!
 

Siivu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, Ilves
Nurmi on kyllä pelottavan kova luikero. Ilvekseltä odottaisin edelleen sitä sopivan kovaa vittumaisuutta, jota näissä peleissä pitäisi olla. Vastustajan kanssa voi sitten hymyillä ja heittää läppää pelin jälkeen, mutta vähemmän jäällä, kiitos.

Jos lepo yhtään helpottaa, niin Haapalalle sitä nyt muutaman pelin ajan ja loppurahalla Buranaa.
 

Oskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turkulaiset joukkueet, Rantasmikko, Gordon Bombay.
Kuten lainauksessa lukee, niin kultakypäränsä verran myös. Suomi pyyhki tänään Nurmella seinät ja lattian. Katsotaan onko huomenna eri meininki.

En nyt sanoisi, että pyyhki lattiaa jos Nurmi dominoi tasakentällisin ja Suomi tarvitsi maalipaikkoihin ylivoiman.

Sanoisin tämän vertailun menneen aika tasan.
 

ADX_03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Tampa Bay Lightning
Ilvekselläkin on vielä aivan saatanasti parannettavaa, vaikka voitto tänään tulikin. Haapala putosi JÄLLEEN, eli ei varmaankaan pelaa huomenna. Sekin osaltaan vähän taas sekoitti palettia, vaikka nyt tehtiin järkevämmin, eli nostettiin Pulli vain laituriksi. Tämä oli vähän nähtävissä jo kokoonpanoissa, että Haapalan varaan ei voi luottaa. Tiukka peli.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Hieman nyt ennakko-odotukset heitti härän pyllyä, kun Ilves ratkaisi pelin ylivoimilla ja TPS taas sai lukuisia tilanteita riisto- ja suorahyökkäyspelillä.

Aika jännä!

Mistä nämä ennakko-odotukset tulivat? Jani Alkio toisti samaa TV-lähetyksessä ja taisi Auran Aaltojen ennakossakin olla jotain mainintaa. Mä olin täysin toista mieltä ennen matsia ja mun mielestäni matsi meni juuri käsikirjoituksen mukaan.

En sen enempää tarkasta aiemmasta viestistäni. Siinä kuitenkin tuli ilmi, että runkosarjassa molemmat tekivät toisilleen kymmenen maalia (+TPS kolme kertaa tyhjiin). TPS teki peräti yhdeksän 5vs5-maalia sekä yhden ylivoimalla. Vastaavasti ILV teki viisi 5vs5-maalia, kaksi YV:lla, kaksi YV2:lla ja yhden rankkarista. En tainnut kirjoittaa sitä suoraan auki, mutta mun mielestäni tämän päivän peli kulki ihan käsi kädessä runkosarjan kohtaamisten kanssa.

Runkosarjan kohtaamisissa molemmilla joukkueilla oli kertaalleen maalissa kakkosvahdit. Jos näiden osuus jätetään pois... muistaakseni TPS on tehnyt Marek Langhamerin taakse neljä maalia 5vs5-pelissä ja yhden yv:lla. Vastaavasti ILV on tehnyt Andrei Karejevin taakse kaksi maalia 5vs5-pelissä ja loput kolme ylivoimilla (vai kuuluiko se rankkarikin näihin?).

EDIT: tarkastin sittenkin aiemman viestini ja korjaan muistikuviani

"Maaleista TPS on tehnyt 5vs5-pelissä peräti yhdeksän. Yksi on mennyt ylivoimalla sekä peräti kolme tyhjiin. Vastaavasti ILV on onnistunut 5vs5-pelissä viisi kertaa, kahdesti yhden miehen ylivoimalla, kahdesti kahden miehen ylivoimalla sekä kertaalleen rankkarista.

Lisäksi vielä eräs yksityiskohta maalivahtipelistä nousi esille. Kummatkin joukkueet ovat tehneet parhaimmassa ottelussaan viisi maalia. Vastustajalla on ollut tuolloin maalissa kakkosmaalivahtinsa - Vadim Zharenko, ILV sekä Eetu Anttila, TPS. Ilves teki oikeasti Anttilan taakse viisi maalia - TPS teki Zharenkolle neljä plus yhden tyhjiin.

Sekä Marek Langhamer, ILV että Andrei Karejev, TPS ovat molemmat torjuneet joukkueilleen kaksi voittoa. Langhamer on päästänyt selkänsä taakse kuusi maalia 5vs5-pelissä sekä yhden alivoimalla (+ TPS paukutti kiekon kahdesti pömpeliin Langhamerin ollessa jo vaihtoaitiossa). Vastaavasti Karejev on joutunut poimimaan kiekon TPS-nuotasta neljä kertaa 5vs5-pelissä sekä kertaalleen kahden miehen alivoimalla.
"
 

Jackie Moon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihreet ja punaset.
Hienoa voittaa noin sekaisella pelillä. Kärpiltä olis varmaan tullut taas takkiin. Muuten kyllä huomasi heti että tän parin pelejä on paljon mukavempi katsella. Vauhtia, kovuutta, laukauksia jne.. Me likes.

Nurmi on ihan naurettavan hyvä ja pari ekaa erää oli lähes ylivoimainen. Sitten alkoi taisteleen Johanssonin kans illan tyhmimmästä jäähystä ja Haapalattomat rankas. Sen jälkeen taisi mennä vähän yliyrittämiseksi kuitatakseen mokansa eikä oikein mikään häneltä enää onnistunut.

Kiekollisesti ei oikein vakuuttanu Tepsin pakisto. Eikä oikein muut kentät kuin ykkönen. Erikoinen AV kun hyökitte vaan päälle ku viimestä päivää. Toki saatte jatkaa samalla tyylillä. Hammeri vei molareiden taiston, mutta eipä mitään ihan älyttömiä tarttenut torjuakaan. Hienoa taistelua meiltä parit viimoset minuutit. Ei oikein ees ollu mitään kauheeta hätää.

Muuuuutta se oli eka peli vasta. Huomenna voi olla ihan eri meno.

Kiitos TPS hyvästä matsista!
 

Dr.Troy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Detroit Red Wings, Caps, NO Saints
Hieno peli ja hyvä tunnelma hallissa. Tepsi oli hyvä, mutta suurin uhka "vain" Nurmen ketjulta. Riittääköhän virta tuolla peluutuksella? Karejev yllättävän epävarman oloinen, hieman ylipelaamista ja helppojen kiekkojen pomputtamista.
 

Brooklyn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Varsinais-Suomalainen juniorikiekko
Helvetin hieno peli vaikka hävittiin. Hieman nyt ennakko-odotukset heitti härän pyllyä, kun Ilves ratkaisi pelin ylivoimilla ja TPS taas sai lukuisia tilanteita riisto- ja suorahyökkäyspelillä.

Ainut mitä toivoisin tuomareiden ottavan on myös rikkeitä kun pelaaja ei kaadu. Kyllä se on koukkaamista ja kiinnipitämistä vaikka pelaaja ei siihen kaadu.

Kyllä. Ilveksen äijät helposti nurin, ja meidän sonnit ei nurin saakka, vaikka keppiä, virveliä ja kiekottoman poistoja oli lukuisia. Ei ihan linja pitänyt tänään, vaikka tappiosta toki voidaan syyttää ihan muita kuin tuomareita. Laju oli aivan paska ja jotenkin maalineduspelaaminen oli yllättävän löysää alivoimalla. Nuo fiksaamalla on huomenna selkeähkön kotivoiton paikka. Hyvä peli Seuralta.
 

Samppakalja69

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen ILVES
Ei yhtään niin raastavaa peliä, näin lyhyellä otannalla toki, kuin Kärppiä vastaan. Tässä sarjassa ei yksi maali ratkaise, vaan niitä tulee "normaali" määrä. Ei oikeastaan ollut mitään hätää, tätä samaa on tullut nähtyä Ipalta: vastustaja pyörittää ainakin näennäisesti enemmän, mutta Ipa tekee enemmän maaleja ja voittaa.

Toivottavasti Haapala tekee taas paluun nopeasti, saadaan napsu lisää vaarallisuutta hyökkäykseen ja yv:n pyöritykseen, vaikka näköjään ilmankin pärjätään. Lööf myös pian takaisin kiitos.
 

ADX_03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Tampa Bay Lightning
Ilveksen pelaajat vähän ”yllättyi” mielestäni, että kuinka TPS tuli päälle. Ei Kärpät tuollain päälle tullu, mutta puolusti omaa maaliaan aivan eri innolla. Ajoittain TPS:n maalille taas pääsi paljon helpommin.
 

Zamboni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ilveksen pelaajat vähän ”yllättyi” mielestäni, että kuinka TPS tuli päälle. Ei Kärpät tuollain päälle tullu, mutta puolusti omaa maaliaan aivan eri innolla. Ajoittain TPS:n maalille taas pääsi paljon helpommin.
Iso ero oli oman maalin edustalla. Kärpillä Ohtamaa tarjosi vain ei oota kun taas tänään Suomi löysi itsensä kiekko lavassa naamatusten Karejevin kanssa kaksi kertaa. Ei tuommoisia lahjoja ja vielä peräjälkeen ole nähty viimeiseen seitsemään peliin.
 

Woofer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Barca
Eiköhän Ipan pakeilla kiirusta huomennakin pidä kun TPS tullee kahta kauheammin iholle ja mikään 2-0 alku ei olisi järjetön yllätys. Toki olisi mukavampi jossei näin kävisi. Eiköhän sarjan edetessä Ipakin opi tuolta paineen alta vähän paremmin tulemaan ja luulen, että 5vs5 tasoittuu mitä pidemmälle sarjassa mennään. Toki TPS ihan varmasti parantaa tuota AV:ta jatkossa. Uskon että tässäkin sarjassa kotietu on kyllä kovaa valttia pitkälle ja kyllä tässä ainakin itsellä taas täyteen seitsemän pelin sarjaan on odotukset
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös