Playoffs 2022 puolivälierät: Tappara (1.) – Lukko (8.)

  • 52 749
  • 498

Parthicus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Ehdottomasti oikea joukkue meni jatkoon.

Tappara jatkaa kuitenkin enemmän Lukon huonouden kuin oman hyvyyden ansiosta. Lukon peli rakoili ratkaisupaikoissa aivan liikaa ja erikoistilanteet oli kasa höyryävää. Tapparalle riitti hyvin pitkälle rutiinitaso eikä tarvinnut hirveästi siinä taitojen ylärajalla pelata. Vähempikin riitti.

Varmasti tämä tiedostetaan myös Tapparan pukuhuoneessa. Neljä voittoa ja jatkopaikka tuli mitä haettiinkin, mutta tämän tason pelaaminen ei riitä välierissä. Tulee vastaan sitten kuka tahansa, on kyseessä paremmin organisoitu ja vaarallisempi joukkue kuin mitä Lukko oli. Ja sitä myötä riman ja suoritustason on noustava.
 

Valajas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Bolts, Yanni Gourde
Vittuako se sulle kuuluu, taikka sua liikuttaa? Kerro nyt ihan oikeasti, minkä nautinnon sait tästä viestistäsi? Pelkkä lällättelyviesti.

Pitkäaikaisena Marko Virtasen vihaajana todellakin kuuluu. Viiden kauden aikana Jyväskylässä neljä kertaa välierissä ja nolla finaalipaikkaa. Olen traumatisoitunut tuosta ajanjaksosta ja tulen aina inhoamaan joukkueita joita Veltsu valmentaa. Ja mikäs sen mukavampaa kun heittää pientä täkyä ilmoille, johon aika moni näköjään tarttui :).
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Tappara on liian kova pala tänä vuonna Lukolle. Toivon tiukkaa sarjaa ja yllätystä, mutta pahoin pelkään ettei tästä sarjasta tule kovin pitkää. Jopa puhdas sweeppi haisee hieman. Veikkaus, että Tappara jatkoon 4-0 tai 4-1. Niin ja eikö se Kuusela aina kuulemma nämä pelit ratko? Varmaan se iskee sen ratkaisevan jatkoaikamaalin sitten jollain kimmokkeella.
Oikeassa olin, ikävä kyllä. Eikä edes IFK:n kausi päättynyt ennen Lukon kautta niin kuin täällä uhottiin! No me tehdään hallitsevalle mestarille seuraa sitten ylihuomenna (hymiö).
 

WestCoast110

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, I Giallorossi
Tämä etukäteen selvin sarja omissa papereissa ja 4-0 ja 4-1 omat veikkaukset myös. Ei lukko mitenkään huono edes ollut, mutta Tapparan tyhjäkäyntikin riitti kaatoon. Ketä tahansa saa Tapparan vastaan seuraavaksi joutuu kyllä kovaan paikkaan, varsinkin kun potentiaalia on varastossa vaikka millä mitalla.
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Erikoista kyllä niin en ole kyseistä herraa kentällä edes huomannut. Peltolan kanssa alkaa varmaan jo pikkuhiljaa ikä painamaan(jo on saatana aikakin).
Peltolan vähän kuuluukin olla huomaamaton. Kyllähän KHL-paluun jälkeen miehestä odotettiin pisteiden osalta vähän enemmänkin, mutta on silti ollut pudotuspeleissä korvaamaton Tapparalle. Viime vuonna ehkäpä hyökkääjistä paras, ja teki pudotuspeleissä hyvin pisteitäkin. Tämä kausi on ollut vaikea pahan loukkaantumisen ja ilmeisesti koronaviruksen vuoksi. Vaan oli silti Lukko-sarjassa taas mies paikallaan. Alivoimapelaaja parhaasta päästä. Ja ainakin yhden jäähyn hankki Lukolle. En olisi kyllä vielä päästämässä muualle, mutta ilmeisesti tämä on viimeinen Tappara-kausi tällä erää.

Kuusela teki vieläkin sen nelisenkymmentä pistettä runkosarjassa, hitaan alun aiheuttamista epäilyksistä huolimatta. Pudotuspelien alku herätti taas epäilyksen, että aika on ohi, kun Lukon kurittaminen ei innostanutkaan entiseen malliin. Mutta en olisi yllättynyt, vaikka pudotuspelien jatkuessa Kuuselankin pistetahti paranisi, metrin syötöillä siniviivaan jos ei muuten.
 

RL1936

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raumam Boja
Oikea joukkue todellakin meni jatkoon. Ei Lukolla ollut palaa, ei varsinkaan tuolla erikoistilannepelaamisella. Joskohan sitten ensi kaudella saadaan ylivoimamaali. Kahden ensimmäisen pelin jälkeen sitä elätteli toiveita, että tässä voitaisiin oikeasti kiusata Tapparaa, mutta eipä onnistunut. Käännekohta oli mielestäni tuo lauantain kotipeli, jossa Tappara tuli kaksi kertaa tasoihin kolmannessa erässä. Varmasti henkisesti vaikea paikka Lukolla.

Ainoa missä olin oikeassa tässä sarjassa, oli se, että Kuusela on täysin kujalla koko sarjan, 5 peliä, 0+1 ja -2. Kaukana ollaan siitä perinteisestä kevään Kuuselasta. Mutta eipä siinä mitään, Lukko kaatui ilman Kuuselaakin.

Toivottavasti näemme Tappara - Ilves finaalin, siinä vasta herkullinen asetelma!
 

Tapsuttelija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tappara jatkaa kuitenkin enemmän Lukon huonouden kuin oman hyvyyden ansiosta.
Ensimmäiset pelit oli molemmilta ainakin katsojan näkökulmasta aika väsyttävän oloista tekemistä, mutta en nyt kuitenkaan sanoisi, että Lukko huono oli. Ainahan se peli muodostuu vastustajan mukaan ja Tapparalle Lukko oli kyllä vaikea vastus, sen takia pelit meni sellaiseksi nyhjäämiseksi ja molemmat vaikutti huonoilta. Ylivoima oli Lukolla heikkoa, mutta ei siinä ole kovin hyvällä prosentilla tällä kaudella onnistunut Tapparaa vastaan moni muukaan.

Vielä jatkavista joukkueista ainakin Ilves olisi ollut ja on pelitavallisesti varmasti yhtä "hankala" Tapparalle, vaikka hieman eri tyylinen joukkue onkin kuin Lukko. Jos taas vastaan olisi tässä vaiheessa Lukon sijaan tullut, tai jatkossa tulee esim. TPS tai HIFK, niin kovasti väitän, että peli olisi ollut, tai tulee olemaan ihan toisen näköistä, kuin mitä Lukkoa vastaan oli. Ei varmastikaan voittoja tule yhtään sen helpommin, oli vastassa kuka tahansa, mutta eri näköisellä pelillä kuitenkin Tapparan osalta mennään. Mutta väärän mielikuvan paremmuudesta antavista otteluvoitoista (4-1) huolimatta Lukolle pisteet vahvasta vääntämisestä ja vastuksesta.
 

anatomia

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, LeKi
Kiitos Lukolle sarjasta. Taisi tuo otteluruuhka olla liikaa. Myös koronaviruksesta osa toipuu jopa kuukauden, että on ennallaan vaikka itse tauti olisikin ollut "tavallinen flunssa" tyyppinen. Tasaisia pelejähän nämä oli ja eilenkin toisessa erässä Tappara ei päässyt edes omista pois, hyvä kun vaihdon saivat aikaan. Säälit välttämällä ja pienen huilauksen jälkeen myös otteluvoitot olisivat olleet tasaisemmat.

Kärkinimet Saarijärvi-Repo yms. olivat liian vaisuja, mutta taisi syvyys silti tässä ratkaista, kun Tapparan 4. kentän Luodot ja Puhakat tekivät tärkeitä maaleja.
 

Ex

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kiitos Lukolle hyvästä sarjasta!

Mielestäni Ilveksen jälkeen epämieluisin (pelottavin?) vastustaja kaikista jatkoon päässeistä. Enkä ollut niin väärässäkään: Lukon karvaus aiheutti jatkuvia päänsärkyjä ottelusta toiseen, ja vääntövoima kulmapaineissa oli vähintäänkin kohdallaan. Jos lepoetu olisi ollut toisin päin, en tiedä miten olisi käynyt.

Aavistuksen alkoi mielestäni väsy näkymään raumalaisten tekemisissä tänä viikonloppuna. Siinä yksi tippumisen syy, ja toinen tietty se surullisen kuuluisa ylivoima… ja mä kun luulin että Tapparan yv on kuraa :)

There’s always the next season!

Kohti tamperelaisfinaalia…
 

Just Us

Jäsen
Suosikkijoukkue
Länsirannikon seurat
Onnea Tapparalle! Homma on jo aikalailla analysoitu. Joten se siitä. Ei muuta kuin Nokia Areenalle paikallisfinaalia odottamaan.
 
Suosikkijoukkue
Tappara
Odotetun näköistä puolivälieräläpsyttelyä suurin osa peliajasta. Tappara rutiinilla jatkoon ja itse toivon ihan viimeisenä vaihtoehtona mitään tamperelaisfinaaleita. Pistäköön TPS/HIFK Ipan lauluun.
 

findmuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
jääkiakko
Kyllähän sitä mielellään katselisin Ipan hoitavan homman finaaleissa, nyt kun Lukko ei ole enää mukana.

Katsoo tuota Tapparan peliä Lukkoa vastaan ja kautta Ilvestä vastaan noin yleisesti, niin kyllähän se tulee tapahtumaan melko suurella todennäköisyydellä. Korona tai loukkaantumiset ainoana kysymysmerkkinä.

Harmi. Lukon olisi ehdottomasti pitänyt tämä viedä. Vähän parempi erikoistilannepelaaminen ja Ilomäki-Repo -akselin normaali pelaaminen, niin Tappara olisi kaatunut. No turhaa sitä jossitella.

Olisi ollut kyllä mielenkiintoista nähdä, mihin Lukko olisi päässyt ilman koronan rikkomaa kautta. Eniten taisi Lukkoon ja HIFKiin tuo vaikuttaa, sekä osaltaan myös vähän Ilvekseen. Jotkut joukkueet selvisivät siitäkin tuurilla...
 

Paha-Koljo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Aika katkeran oloista kommentointia. Toki nämä muutama lukkolainen voi kuvitella saavansa jotain hyvitystä Ilveksen mahdollisesta mestaruudesta, mutta kuvitella voi kaikenlaista. Oli miten hyvänsä, se on tapahtuessaan Ilveksen juhla, ja siitä voi joku muu kuvitella saavansa osansa, kuten meikäläinen HPK:n mestaruudesta 2019, mutta kuvitelmaahan se on.

Lukko pelasi hyvin ja paikoin paremmin kuin Tappara. Suuri kuva (4-1) vääristää ehkä pelejä vähän mutta toisaalta ei lainkaan: vaikka Lukon kamppailu oli hyvällä tasolla, se ei johtanut voittaviin asioihin. Maaleja ei tullut tarpeeksi ja niitä meni omiin liikaa. Ylivoima epäonnistui. Peli kulminoitui Tapparan peräänantamattomuuteen nelospelissä, ja eillinen oli jo alkaessaan taputeltu.

Kiitoksia joka tapauksessa hyvästä sarjasta. Lukolla tosiaankin oli puitteet vaikka mihin, ja koronan vaikutusta ei sovi kyllä kieltää. Siinä mielessä tässä päässä otetaan vastaan mitä saadaan, mutta jossittelu on turhaa: emme saa koskaan tietää, olisiko Lukko pärjännyt tilanteen ollessa eri yhtään paremmin.

Täällä katseet seuraavaan sarjaan. Kuka sieltä tuleekin, kisasta tulee tiukka.
 

Tapsuttelija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Vähän parempi erikoistilannepelaaminen ja Ilomäki-Repo -akselin normaali pelaaminen, niin Tappara olisi kaatunut. No turhaa sitä jossitella.
Joo, ja jos Raumalla halli olisi rakennettu viisi astetta eri asentoon, niin Tappara olisi voittanut otteluvoitoin 4-0, kun niitä ohi menneitä laukauksia olisi mennyt Lukon maaliin.

Se vähän parempi erikoistilannepelaaminen olisi tarkoittanut sitä, että Lukko olisi saanut edes kuvionsa kuntoon ja muutamia laukauksia aikaiseksi ylivoimalla. Siitä on Tapparan alivoimaa vastaan vielä pitkä matka niihin maaleihin. Samoin, Tapparan eturivin pelaajien, kuten Kuuselan ja Platzerin, normaali pelaaminen olisi tarkoittanut sitä, että Lukko olisi kaatunut ilman pienintäkään tuskaa. No näinpä. Eihän ne asiat nyt ihan noin yksinkertaisia ole kuitenkaan, mutta jossitteleminenhan on aina yhtä mukavaa.
 
Suosikkijoukkue
Tappara
Runkosarjan pelejä nyt ei kannata peilata loppukevään peleihin millään tavalla, esimerkkinä vaikka Tappara-TPS yhtenä vuonna. Lukolla oli saumansa, jotka jätti käyttämättä. Sen sijaan Tapparalla pitäisi olla nyt paljon potentiaalista maalintekijää, kun muutama takuuvarma vielä nollilla. Ilvekseen uskon sitten kun viiri on katossa.
 

KultaLukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Harmi. Lukon olisi ehdottomasti pitänyt tämä viedä. Vähän parempi erikoistilannepelaaminen ja Ilomäki-Repo -akselin normaali pelaaminen, niin Tappara olisi kaatunut. No turhaa sitä jossitella.
Tapparan isokokoinen puolustus piti kyllä Lukon pelaajat aika hyvin kurissa. En millään jaksa uskoa, että parin pelaajan tason nouseminen olisi muuttanut mitään - sarjan pituutta ehkä pelillä. Jos erikoistilanteiden osalta olisi homma toiminut Lukolla, olisikin ollut mielenkiintoinen ja todennäköisesti pitkä sarja.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös