Playoffs 2022 puolivälierät: Ilves (3.) – Kärpät (6.)

  • 216 906
  • 2 518

ADX_03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Tampa Bay Lightning
:DDDD

Eli siksi, että Ilves saa vaihtaa nyt kokoonpanoa, pitää lisäksi aloittaa peli sen takia tilanteesta 0-0. Kaikki mulle heti nyt. Ei teiltä kyllä syyt lopu kesken.

Huoh. Edelleenkin pointti on tässä, että nuo päätökset menevät täysin ristiin! Itselle aivan sama alkaako 1-0 tilanteesta, mutta silloin ei pitäisi saada myöskään pelaajaa vaihtaa tähän otteluun. Ja jos pelaaja vaihdetaan, niin silloinhan kyseessä ei ole enää sama ottelu. Koita nyt vain ymmärtää, että itseä vituttaa tämä logiikka tässä. Kaikki tehdään Liigan puolelta aivan ristiin. Aivan helvetin puuhastelua ollut Liigalta.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Kai siellä nyt operoidaan jollain erityisluvilla näissä kokoonpanomuutoksissa. Minusta ihan reilua sallia tuo Ilvekselle kaiken jälkeen.

Saisikohan Kärpät jo tähän sarjaan Kemppaisen ja Mannisen mukaan?

Kun sääntöjä nyt tulkitaan luovasta niin me voitais ottaa kans Tikka mukaan peliin. Kai nää voidaan ihan poikaporukalla sopia, tuskin Artolla mitään näitäkään vastaan on. Ja reinot sitten tosiaan tänään jalkaan!
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Aivan helvetin puuhastelua ollut Liigalta.

Jos katsoo tästä muutaman kuukauden rauhallisesti eteenpäin niin melkoisen varmasti tästä keissistä opitaan - ja jatkossa yllätykseksi tällainenkin tilanne ihan oikeasti linjataan sinne sääntöihin ja siihen tulee protokolla, jota noudatetaan. Muistuttelen vielä, että tällä kaudella pelattiin sääliplayoffeissakin varsin erikoisella järjestelyllä, kun aikataulu ei antanut muuhun periksi. Tämä on vielä(kin) eräänlainen koronakausi, joka on tehnyt playoffien aikataulusta todella tiukan. Nykytilanteessa joudutaan vaan sopeutumaan näihin muuttuviin tilanteisiin - ensi kaudella on ainakin teoriassa toivoa siitä, ettei koronavirus enää näin paljoa häiritsisi (koputan puuta) ja eiköhän näistäkin opita - verrattain harvinaisia kuitenkin tällaiset jään hajoamiset, joten eiköhän tässä nyt kannata kaikkien osapuolten nukkua näiden päätösten kanssa. Kyllä näistä sitten tulevaa varten opitaan. Ihan niin kuin tuo oikeakin laki, jota eduskunta meillä säätelee - kyllä ne tuppaavat syntymään silleen, että ensin ei osata ottaa huomioon ja vasta kun kunnolla tapahtuu niin opitaan ottamaan huomioon. Esimerkkinä voisin käyttää vaikka sitä, että itse olen puhunut Suomen Nato-jäsenyydestä vuosia omalle ystäväpiirille, mutta tukea tälle ajattelulle on alkanut löytyä lähipiiristä vasta nyt, kun Venäjä oikeasti hyökkäsi. Ihmisiä tässä ollaan kaikki - ja ihan niin kuin muussakin elämässä niin usein se "opetus" tulee vasta pahasti *ituiksi menneen kokemuksen kautta.
 

zzonejj

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Oltiinpas Ilves-leirissä tyhmiä kun ei nostettu Iso-Mustajärveä Kontiolan tilalle kesken G3-pelin ja vaikka Päkkilää Haapalan tilalle kesken G4-pelin, ihan omaa tyhmyyttä pelattiin vajaalla ja sekoitettiin kenttiä, kun kerran kesken ottelun saa kokoonpanoon nostaa katsomosta pelaajia.

En minä tätä logiikkaa täysin ymmärrä, joko ottelu on kesken ja kokoonpanoja ei muuteta, tai ottelu alkaa alusta ja kokoonpanoja voidaan muuttaa. Liigassa sitten ilmeisesti jokin hybridimalli. Eikös eilen vielä ilmoitettu että samoilla kokoonpanoilla jatketaan vai olikohan vain jotain foorumi-sääntökirjatulkintaa sekin.

Hienoa tietysti ilvesläisittäin että tuo Haapala <-> Beck vaihto onnistui, mikäli tällainen erikoisvapaus meille jostain tulkittiin.

No näillä mennään mitä on jaettu, parempi se vaan tämänkin sarjan sitten lopulta voittaa.

ja tosiaan, ensimmäinen kappale (huonoa) hassuttelua, ennen kuin joku siihen tarttuu.
 

Rommeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Pale Knuckles - EASHL, Україна
Liigan sivuilla loukkaantunut Haapala vaihdettu Beckiin, ei kai tällainen pitäisi olla kesken pelin mahdollista, vaikka peli jatkuisi viikon päästä? (yksi syy siihen miksi IIHF:n säännöissä ei keskeytettyjä pelejä jatketa eri päivänä, vaan pelataan kokonaan oma uusintaottelu, johon tietysti ilmoitetaan uudet kokoonpanot)

Uusintaottelussa edustuskelpoisia ovat vain alkuperäisessä ottelussa ottelupöytäkirjaan merkityt pelaajat. IIHF kilpailusäännöt, kohta 8.16.

Edit. On kyllä jokseenkin jännää, että Liigalla on osittain omat kilpailusäännöt, mutta muuten pitäisi noudattaa IIHF:n sääntöjä. Tässä tapauksessa ei ilmeisesti sitten noudateta kumpiakaan, vaan vedetään ihan tunteella.
 
Uusintaottelussa edustuskelpoisia ovat vain alkuperäisessä ottelussa ottelupöytäkirjaan merkityt pelaajat. IIHF kilpailusäännöt, kohta 8.16.
Eli toisin sanoen Kärpiltä protesti vain menemään matsin alettua ja kohti Game 7:aa.

Aikanaan omalta junnu-uralta muistuu mieleen tapaus, jossa vastustaja peluutti edustuskelvotonta pelaajaa ja hävittiin tämä ottelu. Tehtiin kuitenkin tästä syystä matsista protesti ja edettiin jatkosarjaan.
 

Baloun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, sympatiat milloin kenellekkin
Eiköhän edelleen Liigalla ole omat, muokatut säännöt jota kukaan ulkopuolinen ei tiedä.

Muuten Kärpät ei johtaisi 1-0 eikä Ilves saisi vaihtaa kokoonpanoa
 

Fresh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kysehän on nyt siitä että kerran kun eilinen peli jatkuu siitä mihin jäi, ei Ilveksellä pitäisi olla mitään oikeutta ronkkia kokoonpanoaan kesken pelin. Jos Ilves voittaa niin Kärpät voisi ihan hyvin tehdä protestin jonka kaiken järjen mukaan pitäisi mennä läpi. Luultavasti on kuitenkin taas kerran sääntöjä vähän mukautettu jotta Ilvestä ei jää tässä ihan kärsijäksi, sinänsä kiva ajatus mutta itseäni ei kyllä kiinnosta tuollaiset armopalat yhtään.

Jos olisi pelattu kokonaan uusi ottelu niin silloin kokoonpanoa olisi toki voinut muokata mutta nyt kun mennään näin niin taas kerran menee väärin. Mieluummin vaikka pelattaisiin vajaalla kuin voitetaan tällä tyylillä. Surullista että hieno puolivälieräsarja jää mieleen lähinnä tästä oululaisten ja Liigan sekoilusta.
 

Mane

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Ennen playoffeja sanottiin myös, että playoffeissa otteluita ei siirretä, vaan vaihtoehtoja ovat sarjojen lyhentämiset ja luovutusvoitot.

Ei näihin liigan sanomisiin kannata luottaa ja IIHF:n sääntökirjalla voi myös pyyhkiä persausta, sillä Liiga on ilmoittanut, että noudattaa sitä omin poikkeuksin ja kyseisiä omia poikkeuksia kerrotaan sitten aina tarpeen mukaan ja niitä voi myös vaihdella ilmoittamatta.


edit:

Toisaalta mitä tulee edustuskelvottomuuteen, niin tästähän on myös Liigan ennakkotapaus joka poikkeaa täysin Liiton säännöistä missä edustuskelvotonta pelaajaa peluuttanut joukkue tuomitaan hävinneeksi. Muutama vuosi sitten Kärpät peluutti edustuskelvotonta Otto Karvista TPS:ää vastaan, niin voitto pysyi silti ja rangaistus oli pikkusakko, eli ehkä Kärppien tosiaan kannattaisikin hommata Kemppainen ja Manninen pelivarusteet päällä kaukaloon.
 
Onko Liigan toimitusjohtaja Esa Honkalehdolta jo kysytty kommentteja?

EDIT: Honkkis ehtikin jo kommentoimaan: "En ole tiedotetta lukenut, eikä edes kiinnosta"
 
Viimeksi muokattu:

Baloun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, sympatiat milloin kenellekkin
No ei olekaan, mutta sääntöjen mukaan uusintaottelu olisi nimenomaan se oikea tapa. Nyt vedetään tunteella ohi kaikkien sääntöjen.
Kilpailusääntöjen mukaan juu. Mutta varmastikin nyt Liigalla jotkut omat säännöt, salaiset sellaiset, koska Kärpät saa pitää johtoasemansa ja Ilves sai vaihtaa pelaajan
 
Jos Haapala on loukkaantunut nii parempihan se ilvesläisittäin on jos saa luvan vaihtaa?
Turha niitä sääntöjä on lukea kuin piru raamattua, ei näitä oo ennenkään sääntökirjojen mukaan vihelletty.
 

Kyle

Jäsen
Itseasiassa tuossa joku kertoili miten NHL:ssä toimittiin kun ottelu jouduttiin keskeyttämään pudotuspelisarjassa sähkökatkon vuoksi niin perjaatteessa siinä olisi hyvä pohja tulevaisuuden varalle.
Pohtikoon erikseen pitäisikö keskeytettävän ottelun tulos mitätöidä vai jatkaa siitä, toki tämä skenaario ei toimi silloin jos peliä jatketaan joskus siitä kohtaan milloin se on keskeytetty.

Nyt joukkueiden (vai liigan) onni oli, että Tappara on omassa sarjassa jatkossa. Muuten mahdollisen game 7:n sovittelu olisi mutkaisenpaa.

Eli käytännössä eilinen peli kun keskeytettiin, niin oltaisiin jatkettu otteluohjelman mukaisesti tänään Tampereella Ilveksen kotipelillä, ottelusarjan ollessa tilanteessa 3-2. Mahdollinen game 7 sitten keskiviikkona Oulussa.

Tässä tietysti game 6 etu kääntyy kotiottelun myötä Ilvekselle ja vastaavasti Kärpät saavat sen edun takaisin jos voittavat 6 ottelun.

Ilves saisi varmat neljä kotiottelua = taloudellinen valtava etu.
Kärpät saisi mahdollisen seiskaottelun Ouluun = ratkaisevaan otteluun melkoinen etu.
 

Rommeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Pale Knuckles - EASHL, Україна
Eli toisin sanoen Kärpiltä protesti vain menemään matsin alettua ja kohti Game 7:aa.

Aikanaan omalta junnu-uralta muistuu mieleen tapaus, jossa vastustaja peluutti edustuskelvotonta pelaajaa ja hävittiin tämä ottelu. Tehtiin kuitenkin tästä syystä matsista protesti ja edettiin jatkosarjaan.

Sanoisin, että tässä tapauksessa kummalla tahansa on hyvät saumat protestiin. Ottelun jatkaminen ei ole sääntöjen mukaan mahdollista, eikä myöskään pelaajien lisääminen keskeytetyn pelin pöytäkirjaan.
 

Rommeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Pale Knuckles - EASHL, Україна
Eiköhän edelleen Liigalla ole omat, muokatut säännöt jota kukaan ulkopuolinen ei tiedä.

Muuten Kärpät ei johtaisi 1-0 eikä Ilves saisi vaihtaa kokoonpanoa

Jännä juttu, ettei löydy Liigan sivuilla olevista kilpailusäännöistä kuitenkaan...
 

zzonejj

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves

Liiga avaa Kärpät–Ilves-ottelun keskeytykseen ja jatkamiseen liittyviä perusteita​

Maanantaina 4.4. pelattu Kärppien ja Ilveksen välinen neljännesfinaaliottelu keskeytyi ensimmäisessä erässä. Liigan toimitusjohtaja Riku Kallioniemi avaa tilannetta seuraavassa.​

Maanantain ottelun jatkaminen viivästyi merkittävästi jäänhoidosta huolimatta. Joukkueet ja tuomaristo arvioivat, että jään kunto ei mahdollista ottelun turvallista jatkamista.
Maanantaina ottelua olisi voitu yrittää jatkaa pitkän jäänkunnostustauon jälkeen, mutta tämä ei olisi ollut saman illan aikana järkevää. Liigan periaatteena ja yleisohjeena on kuitenkin pelata ottelu loppuun poikkeustilanteissakin.
Kun ilmeni, ettei ottelua pystytä kohtuullisessa ajassa jatkamaan, päätimme ottelun keskeyttämisestä ja siirtämisestä jatkumaan tiistaina keskeytyshetken tilanteesta. Samalla joukkueiden välinen mahdollinen seitsemäs ottelu siirrettiin pelattavaksi keskiviikkona.
Hyvin poikkeuksellisesta tapahtumasta johtuen Liigahallitus on erillisellä yksittäisellä päätöksellä hyväksynyt keskeytyneen ottelun osalta Ilvekselle ja Kärpille mahdollisuuden lääketieteellisistä syistä vaihtaa joukkueen kokoonpanoa illalla jatkuvaan otteluun.
Helsingissä 5.4.2022
Riku Kallioniemi
Toimitusjohtaja
Jääkiekon SM-liiga Oy


 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös