Playoffs 2019 välierät: Kärpät (1.) – HIFK (6.)

  • 194 941
  • 1 458

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
On kyllä hieno ja samalla raastava poff-sarja, vähän kuten meidän edellinenkin. Harmi ettei ole kotietua IFK:lla, ja nimenomaan Kärppiä vastaan kaikista Liigan jengeistä. Oulussa ollaan pelattu hyviä pelejä viime vuosina, ja voitettukin jotkut, mutta silti se on nyt kyllä vaikein paikka ottaa elintärkeä voitto. Lähellä oli varsinkin G1:ssä, mutta silti.

Pikkarainen saanut hyvän hurmoksen jengiin nyt poffeissa, mutta vasta puolivälissä ollaan voittojen suhteen. Nyt olisi ihan tervettä jotenkin saada muutamaksi päiväksi lätkä pois mielestä... katotaan miten onnistuu.
 

Neely

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kings ,Englanti, Blaugrana&C.D. Santa Clara
Ei siihen tarvitse osua. Riittää kun sen pelaa pois vastustajan hallusta. Näin tapahtui.
Väitinkö viestissäni jotain muuta? Mielestäni kirjoitin ettei Hakanpää osunut koko tilanteessa kiekkoon. En mitään muuta.

Vakavasti puhuen tämä nykyinen sääntö näiden rankkareiden osalta heittää kyllä tuomarit tällaisissa tilanteissa kaulaa myöten kuseen kahlaamaan. Näin kävi myös eilen. Tässäkin tilanteessa pilkun tuominnut tuomari oli "Hakanpään puolella" tilannetta joten siinä saattoi jäädä monikin asiaa huomaamatta, kuten kontakti Keräsen lapaan.
 
Viimeksi muokattu:

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Tuosta rankkarista vielä, että olen jo kerran tuosta takkia kääntänyt(oli rankkari=>ei ollut), mutta enpä kyllä tosiaan tiedä. Erotuomaritarkkailijat ja johtaja tuon tuomion kyllä siunasi, mutta se nyt mitään kerro. Tavallaan pidän jopa hyväksyttävänä, vaikka katsoisivat olleen virhe, mutta eivät halua noin vaikean tilanteen jälkeen työntää dumaria bussin alle. Videolta katsoessakin on vaikea nähdä, osuuko ensin jaloille vai kiekkoon/mailaan, saati sitten livetilanteessa. Ei ollut yksiselitteinen tilanne, mutta sanoisin, ettei suurta virhettä tai vääryyttä tapahtunut, kun kaikki seikat otetaan huomioon.
 

Nick Neim

Jäsen
Vakavasti puhuen tämä nykyinen sääntö näiden rankkareiden osalta heittää kyllä tuomarit tällaisissa tilanteissa kaulaa myöten kuseen kahlaamaan. Näin kävi myös eilen.
No jaa. Jos rike tapahtuu samaan aikaan kiekon pois pelaamisen kanssa, on kyseessä aina rankkari. Jos rike tapahtuu vasta kiekon pois pelaamisen jälkeen, tulee se 2 minuuttinen. Eihän tuossa sinänsä ole epäselvyyttä, rike (osuma Keräsen jalkoihin) alkaa ihan samaan aikaan kuin Hakanpään huitaisukin. Kyllä se taklauskin alkaa jo siitä ensikosketuksesta, vaikka vastustajan pää ei vielä laitaan olisi kolahtanutkaan.

Siinä saa Pärnänen ja kumppanit rauhassa runkkailla videolta, tapahtuiko rike kokonaisuudessaan suoritettuna loppuun 0,2 sekuntia tilannetta myöhemmin vaiko peräti 0,5 sekuntia. Jostain selkeästä tuomarivirheestä puhuminen vaikuttaa todellisuudentajun menettäneiden ihmeellisiltä horinoilta. Kukaan, kukaan ei ilman hidastusvideoita olisi voinut täydellä varmuudella todeta, että rike ei olisi tapahtunut samaan aikaan, jolloin rankkari oli ihan järjenmukainen ja oikea tuomio. Ainakin niin kauan, ennen kuin tuomarit näitä pystyisi tarkastelemaan videolta.
 

Bob Rambo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, AC Oulu
Nyt olisi ihan tervettä jotenkin saada muutamaksi päiväksi lätkä pois mielestä... katotaan miten onnistuu.

Olisi todellakin. Se on toisaalta ihan jees, että pelejä on tiuhaan tahtiin, mutta jotenkin tämä startti on ollut aivan liian tiivis. Olisin kyllä toivonut, että torstaina pelattaisiin jo seuraava peli, mutta tuo yksi "ekstrapäivä" voi tehdä ainakin omalle pääkopalle ihan hyvää. Perhe-elämälle ainakin tekee.

Kärpät on aika lailla selkä seinää vasten perjantaina ja nyt olisi jo pakko alkaa pelata. En halua viedä mitään pois IFK:lta, mutta ei Kärpät ole herännyt playoffeihin vieläkään. Eilen näytti jo siltä, että joukkue on luovuttanut ja profiilipelaajat on aivan kujalla. Fokus hukkuu ensimmäiseen epäonnistumiseen ja sen jälkeen kentälle mennään lähinnä pelaamaan nolla-nollaa. Tässä kaivetaan sankareita, eikä mitään pelkureita.
 

Rautanaamio

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, New Jersey Devils
Yhtää kovaa on taistelu myös täällä palstalla kuin kaukalossakin. Kumpi tahansa sarjaan voittaakin niin pitää kaikki mennä siltä joukkueelta nappiin ja käydä vähän tuurikin. Kärpillä todella vahva pelillinen identiteetti mutta kyllä IFK:lla vähintään yhtä kova luotto on omaan tekemiseen. Näkisin että ei Kärpätkään huonosti ole pelannut, eikai tämä 4-0 ollut edes huumorimielessä alkuunkaan. Ei vaikuta yöuniin millään tavalla kumpi finaaleihin menee ja siten helpompi analyyttisesti katsoa pelejä.

Vaikka liigan taso onkin heikentynyt männä vuosina on IFK:n eduksi sanottava se että eilen oli kyllä paras peli heiltä mitä olen nähnyt sitten mestaruusvuoden. Hieno sarja ja upeat joukkueet! Kiitos myös kovasta taistelusta täältä, erinomaista seurattavaa !
 

Hokipedia

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, LA Kings, Underdog
Ihan normaali laitatilanne, vähän poikkaria ja huomatkaa, IFK:n pelaajan jalkaniijaus polvilleen. Sellainen varovaisenoloinen kalastelukaatuminen. Kaatuu nimenomaan varovasti. Jos olisi ollut kova poikkari niin ois lentänyt polvet edellä laitaan. Odottaa vielä että tulkaapa vähän tönäiseen niin sitten kaadun.

Turha tästä on näköjään värilasien kanssa vääntää. Omasta mielestä täysin selvä poikkari selkään ja that´s it.
 

444

Jäsen
Lennot ja lippu hommattu 6. otteluun!

Nyt käännetään kaikki kivet!! :D Perkele!
No niin; röda på, spora kaulaan ja skragalla Nordikselle! Tervetuloa Suomen kauneimpaan pääkaupunkiin, tähän piskuiseen tuppukylään jossa jälleen mietietään, että saako jäähallin kylkeen rakentaa jäähallin vai peittyykö siinä liikaa asfalttia alle.
Hallilla nähdään!
 

Snakster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Voi voi, eikö ole muistettu kehua punapaitoja tarpeeksi?

IFK pelaa lopultakin materiaalin edellyttämällä tasolla ja Kärpät alisuorittaa. Heti kun meni trapin kanssa meni vaikeaksi, alettiin kuskaamaan ja puskemaan, taas. Kyllä Kärpät osaa pelata tuollaista vastaan, nyt oli vain päässyt sitten unohtumaan.

Samahan se oli kuulemma myös Pelicans-sarjassa, että HIFK pelasi ihan joten kuten siedettävää lätkää, mutta vastustaja alisuoritti roimasti. Samahan se tietysti on, mistä ero syntyy.
 

Goner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, NHL
Kärpät oli eilen heikompi, se lienee selvää. IFK on kotikaukalossaan erittäin aktiivinen, ja huolestua pitää kun ei Manner keksinyt eilen mitään keinoa pysäyttää vyöryä. Toisaalta, sarja on 2-2 ja eilinen oli vain yksi peli. Kotikaukalossa Kärpät on ollut kiekollisempi, eikä IFK pääse siellä niin iholle.

Kivihalmeen poissaolo näkyi tänään varsinkin kiekon ylös tuomisessa, mutta kyllä silti olisi pitänyt päästä parempaan suoritukseen. Kärpät jotenkin löi päätä seinää hyökkäyspelissään, ja jotenkin hätäili omassa päässään.

Tämä haisee siltä, että sarja ratkaistaan G7 Oulussa.

Pikkaraisen kommentit Veinistä sekä ennen peliä, että pelin jälkeen (ja vielä ääni väristen) on jotenkin noloja. Ymmärrän psyykkauksen, mutta vastustajan maalivahdin arvostelu useaan kertaan valmentajana on jotenkin ala-arvoista. Eikä tästä mielipiteestä tarvitse IFK-fania provosoitua, koen vaan asian vähän mauttomaksi.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
No niin; röda på, spora kaulaan ja skragalla Nordikselle! Tervetuloa Suomen kauneimpaan pääkaupunkiin, tähän piskuiseen tuppukylään jossa jälleen mietietään, että saako jäähallin kylkeen rakentaa jäähallin vai peittyykö siinä liikaa asfalttia alle.
Hallilla nähdään!

Kiitos!

Jos ymmärsin ohjeen oikein, niin raitiovaunua (tai sen kuljettajaa) pitää siis halata, että pääsee kyytiin? Vai tarvitaanko kravatti myös? Punainen Kärppä-paita löytyy myös, joten se kelvannee myös hallin ovella, että otetaan sisään? Onko vielä jotain muuta oleellista mitä on hyvä tietää?
 

Gilmore

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pikkaraisen kommentit Veinistä sekä ennen peliä, että pelin jälkeen (ja vielä ääni väristen) on jotenkin noloja.
Omaan korvaan taasen jääkiekossa kuullaan aivan liikaa kiekkojargonia ja (melkein) kaikki ei-kiekkojargon on tervetullutta. Pikkarainen antoi vain suoraan kysymykseen suoraan vastauksen – eikä todellakaan lytännyt Vehviläistä ollenkaan niin pahasti kuin monien kirjoituksista täällä voisi luulla. Itseäni ärsyttää enemmän sellaiset kaikki on ihanaa, hienoja pelejä pelataan, paras voittakoon -nollatason kommentit. Ja muutenkin Mannerin (Mantereen?) julkisuuskuva on aivan liian puhtoinen verrattuna siihen, mitä se ulosanti on silloin kun ei ole kameraa siinä suoraan naaman edessä. Toki pudotuspelit on ihan oma maailmansa ja jokainen yrittää saada sen oman "edgensä" omalla tavallaan, mutta itseeni uppoaa ainakin sata kertaa paremmin suorapuheisuus kuin kaiken ihanaksi julkisesti vääntävät lausunnot, vaikka sisällä kuinka kiehuisi, oli kyseessä sitten minkä joukkueen koutsi tahansa.
 

444

Jäsen
Kiitos!

Jos ymmärsin ohjeen oikein, niin raitiovaunua (tai sen kuljettajaa) pitää siis halata, että pääsee kyytiin? Vai tarvitaanko kravatti myös? Punainen Kärppä-paita löytyy myös, joten se kelvannee myös hallin ovella, että otetaan sisään? Onko vielä jotain muuta oleellista mitä on hyvä tietää?
Joo, böndellä halataan puita, Stadissa julkisia kulkuvälineitä. Aamuyöstä halataan asfalttia.
Hallille pääsee sisään missä hyvänsä vaatetuksessa, mutta kannattaa varautua turvatarkastukseen. Mahatifo kannattaa piilottaa sen ajaksi aika hyvin ja samoin läpsyttimet takavarikoidaan. Jos piiloflindan haluaa mukaan (0,5 l bisse hallilla 8,90€) niin kannattaa työntää se alushousuihin jemmaan, sieltä harvoin käyvät kourimassa. Mitähän muuta... omia saa kannattaa ja natiivit saattavat tulla virittelemään keskustelua, mikäli pukeutuminen poikkeaa alueen omasta kansallisasusta. Heistä ei kannata huolestua, vaikka kieli voikin olla alkuun vähän vaikeaselkoinen, ovat vain osa hieman uteliaita. Varsinaista muukalaisvihamielisyyttä hallilla esiintyy äärimmäisen harvoin.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Pikkaraisen kommentit Veinistä sekä ennen peliä, että pelin jälkeen (ja vielä ääni väristen) on jotenkin noloja. Ymmärrän psyykkauksen, mutta vastustajan maalivahdin arvostelu useaan kertaan valmentajana on jotenkin ala-arvoista. Eikä tästä mielipiteestä tarvitse IFK-fania provosoitua, koen vaan asian vähän mauttomaksi.
Tuo äänen värinä on Pikkaraisella aina, eli ei liity tähän Veini- keissiin sinällään. En tiedä mistä johtuu, jännittääkö jotenkin noita haastiksia, mutta ei tuo mua haittaa jos homma pelittää kopissa ja kaukalossa.

Pikkarainen ottaa tuossa vähän riskiäkin. Minusta olisi voinut olla hiljaa ja antaa Veinin jatkaa rauhassa linjallaan, jossa nuppi tuntuu kuumenevan aika nopeasti. Voi kääntyä nyt omaan nilkkaan, jos Veini pysähtyy miettimään tekemisiään ja keskittyy olennaiseen.
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kärpät oli eilen heikompi, se lienee selvää. IFK on kotikaukalossaan erittäin aktiivinen, ja huolestua pitää kun ei Manner keksinyt eilen mitään keinoa pysäyttää vyöryä. Toisaalta, sarja on 2-2 ja eilinen oli vain yksi peli. Kotikaukalossa Kärpät on ollut kiekollisempi, eikä IFK pääse siellä niin iholle.
Liigan sivuston mukaan kaukaloiden pituudessa ei ole eroa, mutta leveydessä yli metri (1,33m) Raksilan hyväksi ja sillä on kyllä ihan helvetisti vaikutusta. Nimenomaan kaukalon leveydellä on iso merkitys pelin intensiteettiin ja siihen, pääseekö kaukalossa "peliä karkuun" ja missä määrin on mahdollista karvata aktiivisesti iholla. Tässä olisi kyllä taas yksi merkittävä kehityskohde liigalle, eli voisi nyt helvetti soikoon edes standardoida kaukalon koon kaikille joukkueille samaksi, olkoon sitten vaikka 60*30 tyylinen lentokenttä. 60*28 olisi varmaan paras vaihtoehto ja jos/kun sitten persaukiset divariliigaseurat rupeaa mussuttamaan, että heidän latojensa kaukalon kokoa ei voi muuttaa tai se on liian kallista, niin sitten liiga maksakoot kustannukset tasapuolisesti kaikkien yhteisistä TV- tai playoff-tuotoista.

Pikkaraisen kommentit Veinistä sekä ennen peliä, että pelin jälkeen (ja vielä ääni väristen) on jotenkin noloja. Ymmärrän psyykkauksen, mutta vastustajan maalivahdin arvostelu useaan kertaan valmentajana on jotenkin ala-arvoista. Eikä tästä mielipiteestä tarvitse IFK-fania provosoitua, koen vaan asian vähän mauttomaksi.
Mitä Pikkarainen tarkalleen ottaen on sanonut, kun siitä on nyt niin mieltä pahoitettu? Tottahan se on, että ei Vehviläinen ole samalla tapaa ollut vakuuttava, mitä parhaimmillaan runkosarjassa ja viime vuoden play-offeissa. Ei toki missään nimessä huonokaan ja jos pistää taas jumalmoodin päälle, niin HIFKlla on kusisen iso vuori kavuttavana.
 

sirtyg

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & feikkiheikit
Tuo äänen värinä on Pikkaraisella aina, eli ei liity tähän Veini- keissiin sinällään. En tiedä mistä johtuu, jännittääkö jotenkin noita haastiksia, mutta ei tuo mua haittaa jos homma pelittää kopissa ja kaukalossa.

En ole kyllä huomannut, että olisi. Eiköhän se värissyt eilen(kin?) mikäli tätä on siis aikaisemminkin jossain haastattelussa ollut, ihan pelkästä pulssista ja fiiliksestä. Matsi oli todella intensiivinen ja jälkijäristyksiä kun meinasi tulla jopa katsomossa niin mitä se sitten on penkin takana.

Veinin suuntaan huutelusta en oikein tiedä mitä ajatella, mutta Kärppä-kannattajien apaattinen mutina aiheesta vähän kummastuttaa reaktiona. Voisin kuvitella, että itse vain innostuisin lisää mikäli vastapuolelta tämmöistä huudeltaisiin.
 

444

Jäsen
Pikkaraisen kommentit Veinistä sekä ennen peliä, että pelin jälkeen (ja vielä ääni väristen) on jotenkin noloja. Ymmärrän psyykkauksen, mutta vastustajan maalivahdin arvostelu useaan kertaan valmentajana on jotenkin ala-arvoista. Eikä tästä mielipiteestä tarvitse IFK-fania provosoitua, koen vaan asian vähän mauttomaksi.
Pikkarainen antaa usein haastatteluja vähän ääni väristen, etenkin otteluiden yhteydessä. Liekö sitten tunnelataus sitä luokkaa, että rauhallisempi puhe ei ihan onnistu.
Mun mielestäni Pikachu ei myöskään kovin kovasti (kovin kovin?) arvostele Veiniläistä, vaan toteaa sen saman, minkä moni muukin näkee. Hänhän aika suoraan sanoi haastattelussa, että tämä ei ole pelannut sillä tasolla, johon on totuttu, vaan vaikuttaa maalinsuulla hermostuneelta ja pompottelee kiekkoja. Toki näiden kommenttien on tarkoitus myös psyykata, mutta ne ilmentävät myös IFK:n pelityyliä, jossa maalille pyritään ajamaan aktiivisesti ja laukauksia tulee joka puolelta. Täällä on jopa väitetty, että Pikkarainen haukkui Veinin ihan paskaksi, mutta sehän ei pidä alkuunkaan paikkaansa.

Moni voi rantasveskua myöten pitää tuollaisia kommentteja mauttomina, kun ei mambamaisesti kehuta vastustajaa pelin jälkeen. Moni myös on sitä mieltä, että tuollainen rehellisyys on näissä piireissä myös ihan tervetullutta. Santalaltakin kysyttiin, että tiesikö jo ennalta, mihin aikoo rankkarin vetää, niin tuohan vain totesi, että samaan paikkaan kuin aina ennenkin. Tämän voisi moni tulkita ylimieliseksi, mutta itse näen sen vain suorapuheisuutena ja rehellisyytenä ilman turhia suodattimia.
 

Bob Rambo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, AC Oulu
Veinin suuntaan huutelusta en oikein tiedä mitä ajatella, mutta Kärppä-kannattajien apaattinen mutina aiheesta vähän kummastuttaa reaktiona. Voisin kuvitella, että itse vain innostuisin lisää mikäli vastapuolelta tämmöistä huudeltaisiin.

No tämä. Mä näkisin tän enemmänkin positiivisena asiana, nythän Veini saa hyvän syyn kasvattaa pallit ja näyttää Pikkaraiselle, että ei muuten pompi enää.

Muutenkin tuo Pikkaraisen "on ollut vähän ehkä epävarma" tai jotain sinne päin, on aika pientä vielä. Ois vähän eri asia, jos olis menty henkilökohtaisuuksiin tai muuten alatyylisesti nimitelty vastustajaa. Tästä propsit nyky-Jarnon suuntaan, TPS-aikoina samasta suusta tuli melko ala-arvoista sontaa.
 

Justus76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
HIFK:ltä oli kyllä eilen pirun hyvä peli, ei voi muuta sanoa ja ansaitsi kyllä voittonsa. Peli oli todella viihdyttävää ja on hienoa, että HIFK pystyy tosissaan haastamaan Kärpät finaalipaikasta. Nyt mennäänkin jatkossa sitten jo paras kolmesta systeemillä ja niistä kaksi pelataan Oulussa, jos siis se seiska peli tarvitaan, joten edelleen pidän Kärppiä suosikkina viemään tämän sarjan. Kotietu on niin vahva.

Pikkaraisen julkisen psyykkauksen Vehviläistä kohtaan näen enemmänkin etuna Kärppien suuntaan. Varmaan joukkueen kesken revitellään huumori asiasta ja Vehviläisen otteisiin todennäköisesti asia vaikuttaa vaan postiivisesti. Tosi puheessa en juurikaan ole huomannut Vehviläisen pompottavan kiekkoja ja siellä se Vehviläisen nimi edelleen keikkuu maalivahtitilaston ykkösenä. Koirat haukkuu ja karavaani kulkee. Huono veto Pikkaraiselta, mutta kaikkeahan tietysti voi yrittää.
 

MikGo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Leijonat
Hienoahan näitä pelejä on katsella. IFK oli eilen aikamonella mittarilla parempi kuin Kärpät ja ansaitsi voiton. Lundellia ei kannata kyllä laitojen lähellä kauhean kovaa ottaa. Mies saa kyllä rangaistuksia hankittua näistä ja erikoistilanteet näyttelee aika isoa osaa tässä sarjassa.
 

Undrafted

Jäsen
Pikkaraisen kommentit Veinistä sekä ennen peliä, että pelin jälkeen (ja vielä ääni väristen) on jotenkin noloja. Ymmärrän psyykkauksen, mutta vastustajan maalivahdin arvostelu useaan kertaan valmentajana on jotenkin ala-arvoista. Eikä tästä mielipiteestä tarvitse IFK-fania provosoitua, koen vaan asian vähän mauttomaksi.
Kuten monessa muussakin asiassa, olisi hyvä keskittyä omaan tekemiseen. Ei minusta valmentajan tarvitse ruotia vastustajan pelaajien tekemisiä julkisesti.
 

444

Jäsen
Pikkaraisen julkisen psyykkauksen Vehviläistä kohtaan näen enemmänkin etuna Kärppien suuntaan. Varmaan joukkueen kesken revitellään huumori asiasta ja Vehviläisen otteisiin todennäköisesti asia vaikuttaa vaan postiivisesti. Tosi puheessa en juurikaan ole huomannut Vehviläisen pompottavan kiekkoja ja siellä se Vehviläisen nimi edelleen keikkuu maalivahtitilaston ykkösenä. Koirat haukkuu ja karavaani kulkee. Huono veto Pikkaraiselta, mutta kaikkeahan tietysti voi yrittää.
Kilipilyönti Potkulaisen prosentit tästä sarjasta 92,86 ja päästettyjä maaleja 7. Engrenin vastaavat 94,44 ja 6.
Runkosarjan osalta tilastot ovat:
Veiniläinen 93,27 ja 60
Engren 89,41 ja 107

Toisen käyrä on jyrkästi nouseva ja toisen hiljalleen laskeva. Tärinä näkyy tilastoja myöten.

Toki pitää muistaa, että IFK voiti Pelicansin ainoastaan yhdessä tilastossa: voitetut ottelut. Kaikki muut tilastot näyttivät, että väärä joukkue meni jatkoon. Eli se siitä tilastojen tuijottelusta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös