Playoffs 2019 välierät: Kärpät (1.) – HIFK (6.)

  • 195 006
  • 1 458
Suosikkijoukkue
Ässät
Monta asiaa. Tärkeimpänä varmaan tuo yleinen linja, jossa tarkoituksella jätetään aivan härskejä rikkeitä viheltämättä. Livenä nämä tilanteet näyttäytyvät jopa hulvattomina. Paikanpäällä näkee hyvin tilannetta lähinnä olevan tuomarin sijoittumisen ja katseen suunnan. Minun hankala käsittää miksi, siis miksi ihmeessä, aivan päivänselviä rikkeitä, jotka tuomari vielä satavarmasti näkee, jätetään toistuvasti viheltämättä. Minusta tänään mentiin tällä osastolla jopa normaaliin kammottavaan pudotuspelilinjaan suhteutettuna ihan överiksi.

Toinen asia, joka mätti, oli päätuomari Brännare. Brännare on tuomari, joka ei tänään uskaltanut laittaa pilliä suuhun. Välillä hän käänsi katseensa yleisöön päin. Siis siihen suuntaan, mistä tuli kovaa palautetta. Ihan pihalla oli mies ja sen näki kauas. Hän ei voi viheltää enää tänä keväänä, ei vain voi.

Kolmanneksi ärsyttää tuo viimehetkien vihellysvimma. Koko peli mennään vankilasäännöillä ja lopussa sitten muka otetaan peliä haltuun. Ei näin. Alussa pitäsi viheltää muutama selkeä virhe pois, jotta saadaan pidettyä peli jääkiekkona. Alussa se pelin linja luodaan. Turha sitä on enää lopussa ruveta muuttelemaan. No, yhtäkaikki, nyt mennään niin, ettei tuo ole enää jääkiekkoa. Pariluistelua tuo on. Kiekottomat miehet ovat jatkuvasti käsikynkässä toistensa kanssa. Mailalla hakataan niin pirusti, että varmasti on jo tullut tuoretta käsivammaa tässäkin sarjassa. Hirveää painimista ympäri kaukaloa. Vittu!

Tällainen tilitys sitten tuli, mutta itsepä kysyit.
Ymmärrän tuskan. Näin vanhana lätkäfanina mun kaaliin ei kans mee tuo mailalla hakkaamisen salliminen. Koska ja ketkä on päättänyt, että joillakin alueilla ja tilanteissa saa esim poikittaisella hakata niin paljon kuin sielu sietää? Maalin edessä kannattaa hakata poikittaisella niin kovaa kuin käsistä irtoo, kun ei niistä mitään jäähyjä tule... ja sitten jos pelaaja on pysähtyneenä kiekkoa suojaamaan laidan vieressä niin sitä saa hakata poikittaisella... Ja oikeestaan missä vaan pelin ulkopuolella, antaa soittaa vaan... Itseasiassa varsinkin näi keväällä saa kiekottomia hakata ihan mielin määrin.

Ja surullisuutta vain lisää se, että jos haluat näistä rikkovalle pelaajalle jäähyn, niin pitää mennä maahan makaamaan ja esittää kuollutta... sillä se jäähy kyllä sitten tulee, ja usein jopa ulosajo.
 

PlayMacher

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Rovaniemen Kiekko, HIFK, Rangers.
Joo, kyllä muakin edarius kaikissa muodoissaan etoo. En noista oo tienny mitään, ja kommentoin vain Sailion kaukalo-persoonaa.
Sailio on täällä ruvennut taas urheilijaksi ja on treenannut itsensä kyllä kovaan kuntoon. Sairastaa myös sitä IBD-suolistosairautta ja vaikka vähän turvottaa niin liukkaasti ja sitkeästi liikkuu joka pelissä, vähän kuin Åsten mutta marinoituneempi ja meritoituneempi.
Edit. Sailio siis itse kertonut tuosta sairaudestaan ja tehnyt sitä muiden urheilijoiden kanssa tunnetuksi.
 
Viimeksi muokattu:

SOF1969

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, KKV
Ja tätähän ei missään muualla tapahdu ikinä. Vai huudetaanko muualla vain "aidosti oikeat rikkeet", muuten ollaan hiljaa? Älä nyt jauha paskaa.

Juu, tästä on ihan turha syyttää Raksilaa. Tapahtuu aina ja kaikkialla. Kuten eilen myös Nordiksella.

Samaa olen todistanut myös kutosdivarin fudismatseissa, joissa on neljä katsojaa, joista yksi huutaa koko ajan dumarille "aina sama jätkä!!".
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Olet oikeassa siinä, että Pyörälä on iso menetys. Siinä olet väärässä, ettei Pyörälän uupuminen paljon Kärppien iskukykyä heikennä. Kyllä heikentää, varsinkin silloin, kun pelataan tiukan kamppailun tiukimpia hetkiä. Silloin Pyörälä on se mies, jolle kiekko pelataan ja joka homman hoitaa. Valtaisa menetys Kärpille, aivan valtaisa.

Pidän Kärppien materiaalia niin kovana etten näe Pyörälän puuttumisen heikentävän joukkueen iskukykyä merkittävästi. Joo, Pyörälä on huippupelaaja tähän Liigaan ja tottakai olisi tärkeä pelaaja Kärpille, mutta miehen puuttumisesta huolimatta pidän Kärppien materiaalia paperilla Liigan parhaana, Pyörälän tippuminen ei siis ainakaan omissa papereissani laske Kärppiä kenenkään taakse, eiköhän Oulussa kannua nostella taas.

No oli miten oli niin huippupelaaja Pyörälä on ja harmi homma, että on sivussa. Siitä huolimatta Kärppien juna on raiteillaan, meidänkin juna on kyllä vielä ihan hyvin raiteilla, mutta jos tuolla kokoonpanolla mikä tänään Oulussa nähtiin joudutaan lähtemään myös seuraavaan matsiin niin pahoin pelkään ettei sen pelin jälkeen stadin juna enää kulje kohti tavoiteltua päätepysäkkiä eikä tästä sarjasta saada tiukkaa urheilun draamaa.
 

Petr T.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks | Kärpät | SoJy
Pyörälän puuttumisesta on tullut ongelma lähinnä sen vuoksi, ettei Kuparin ja Heponiemen rinnalle ole löydetty sen jälkeen sopivaa pelimiestä. Erittäin hyvin tasapainotti ketjua ja auttoi Kuparia ja Heponiemeä onnistumaan hyökkäyspäässä.

Eipä tuota silti sen enempää tarvitse jossitella, kyllä tuosta rosterista pitäisi pystyä rakentamaan Pyörälän puuttuessakin useampi tasapainoinen ketju. Siinä ei olla kuitenkaan oikein onnistuttu. Tilanne on silti oikeasti hemmetin hyvä, jos vain yksi pelaaja on loukkaantuneena.

Tuomarilinjasta mun valitus on sama mitä joka keväänä, liikaa saa roikkua ja mailaa käyttää. Johtuu myös siitä, että tuo linja on jo runkosarjassa löystynyt, niin se vain sitten kertaantuu sitten pudotuspeleissä, kun sallitaan vielä vähän enemmän. En ymmärrä, miksi Liigassa ei oteta tähän tiukempaa linjaa. Linjattomuus sitten se toinen asia, mielestäni tämän kevään koti- ja vieraspeleissä linja on ollut erilainen.
 

Suonikohju

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Reds, Oulun Kärpät
Pidän Kärppien materiaalia niin kovana etten näe Pyörälän puuttumisen heikentävän joukkueen iskukykyä merkittävästi.

Sarkastista Pyörälää sitä ja tätä....Pyörälä hoitaa huoltajan tehtäviä omaehtoisesti eikä kulje joukkueen mukana. Hoitaa hommia joukkueen eteen.

Ja se on meiän Spede isolla Speeeeeeeeeeeeellä.
 
Suosikkijoukkue
Tappara
Kun nyt oli tosta filmaamisesta keskustelua.

Tänä keväänä jotenkin tuntunut että toi filmaaminen on lisääntynyt hemmetisti. TPS-HPK IFK-Pelsu ja tässä sarjassa kaikissa näkynyt valitettavan paljon että päät nykii ku metallifestareilla pelaajilla tai sit on hanska naamarilla ja anovalla katseella tuomaria "eksä ny nähny ku muhu melki osu?". Laittanut kyllä vituttamaan se nykiminen ja rikkeiden korostaminen tänä keväänä oikeen kunnolla. Vittu ku ois helpompaa vaan pelata ja antaa tuomarin viheltää niitä tilanteita ihan niinku ne näkee ne, mutku ne raukat menee tähän naamanpitelyyn niin sittenhä se yleistyy.

Pitäs joku systeemi saada että sakotetaan vaikka marginaalinen summa koska muuten pelaajayhdistys menee kiskoille makaan. Liigan sivuille ilmoitus isoilla kirjaimilla, tulis ees semmosta negatiivista julkisuus painetta sitten pelaajille ettei lähtis siihe. Nythän pääsee ku koira veräjästä joku salomon kakkone sillo tällö korkeintaan.

(Ja kyllä tiedän joukkueessani pelaa JMJ. Sama harrastus hänellä.)
 

1946

Jäsen
Suosikkijoukkue
PM07, Oulun Kärpät
Itse pelistä:

Ennakkoon jo osas ennustaa, että eilisen jälkeen tasainen ja vähämaalinen ottelu tiedossa. Ja sellainen keskialueen kamppailuaan siitä tulikin. IFK on kyllä todella paha vastustaja ja paremmalla viimeistelyllä voitto olis voinu livahtaa Tsadiin. Ehkä siinä viimeistelyn heikkoudessa näkyi juuri tämä kovan kolmikon poissaolo. Silti Kärpät kyllä ”ansaitsi” aktiivisella tekemisellään voiton; ei ehkä niin ”ansaittu” voitto, kuin IFK:lla eilen, mutta silti ansaittu. Nämä on todella pienten marginaalien juttuja nämä pelit.

Harmittaa, että Raksilassa nähdään todella harvoin nykyään sellaista ”hurlum”-kiekkoa, mitä esim perjantaina nähtiin. Toki eilinen varmasti verotti molempia joukkueita, tänäänkin Kärpät esim taklasi enemmän. Tuntuu, että vierasjoukkueet pelaa ainakin runkosarjassa todella usein ”safetya”, mikä on toki varmaan ihan perusteltuakin. En halua provosoida, mut ”ennen wanhaan” IFK-pelit ties aina räiskyvää ja tunteikasta iltaa. Näin ei ole ollut ainakaan parina viime vuonna. Ei voi tietenkään vaatia viihdykettä, mutta joku siinä on muuttunut. Olihan siinä lopussa tänäänkin pientä tuuppimista, mut aika vähäisessä määrin.

Takaisin itse peliin, tuomarit tuntui olevan IFK-miehiä puoli ottelua (hallilla katsottuna huom!) sukunimeään myöten. Lisäksi Tyrväisen pari pakollista ”Tyrväistä” vitutti (Silli-Varakas käsiteltiinkik jo aiemmin). Muuten perus pleijarikapinaa.

Tänään oli Kärpillä paineet ja ns. pakkovoitto. Seuraavaksi paineet on taas puolestaan IFK:lla.

OT: Onko Suomessa toista hallia Raksilan lisäksi, missä et ehdi käydä edes oluella erätauolla? Käytävät taas totutun tukossa, vaikka eiköhän siellä taas kuulutettu joku ”3400” yleisömääräksi. Hyvä juttu se uusi teltta-ravintola, mut sen kannattaisi olla lähempänä seisomakatsomoita.
 

1946

Jäsen
Suosikkijoukkue
PM07, Oulun Kärpät
Ei herranjumala miten rasittavaa tuo oululaisyleisön jatkuva parkuminen on. Joka helvetin tilanteen jälkeen älytön poru ja huutaminen päällä.

Menee junttiudessaan samaan kategoriaan tuon idioottimaisen POHJOINEEEEEEN-huudon kanssa.

Kiitos tästä kohteliaisuudesta ja kunniasta!

Itse ainakin teen aina kaikkeni, että esim puusilmätuomarit huomaavat virheensä. Samaa opetan myös jälkipolvilleni. Olen ylpeä myös tähän liittyvästä historiasta Raksilassa; esim. Hannu Aravirta mainitsi joskus vierasjoukkueen valmentajan roolissa jotain tyyliin, että ”yleisön huuto kuuluu Ivalosta asti”. Ja sitä se tulee toivottavasti aina olemaan, vaikka menestystä on tullutkin. Raksilassa on todella hyvin pelitilanteisiin eläytyvä yleisö ja mahtava fanikatsomo.

Olen myös kuullut useammalta jokerifanilta, että Raksila olis Suomen ”rasittavin ja vittumaisin” paikka vierailla vierasfanina paikallisten vittuilun ja haastelun vuoksi. En tiedä ollaanko sit kusipäitä täällä, mutta omia me aina puolustetaan.
 
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Kärpät oli parempi ja ansaitsi voittonsa tasan yhdestä syystä ja sen syyn nimi on Veini Vehviläinen. HIFK pelasi vajavaisella materiaalilla erinomaisen vieraspelin ja loi enemmän vaarallisia maalipaikkoja kuin Kärpät.

Ennakkoon jo osas ennustaa, että eilisen jälkeen tasainen ja vähämaalinen ottelu tiedossa. Ja sellainen keskialueen kamppailuaan siitä tulikin. IFK on kyllä todella paha vastustaja ja paremmalla viimeistelyllä voitto olis voinu livahtaa Tsadiin. Ehkä siinä viimeistelyn heikkoudessa näkyi juuri tämä kovan kolmikon poissaolo. Silti Kärpät kyllä ”ansaitsi” aktiivisella tekemisellään voiton; ei ehkä niin ”ansaittu” voitto, kuin IFK:lla eilen, mutta silti ansaittu. Nämä on todella pienten marginaalien juttuja nämä pelit.

Tässäpä ne omatkin ajatukset tiivistettyinä. IFK pelasi mielestäni erittäin hyvän pelin taas kerran, mutta tällä kertaa kääntyi näin päin ja ihan ansaitusti toki. Kärpät oli ehkä juuri sen 1-0 parempi, tyhjiin meni nyt sitten vielä kaksi, mutta maalin pelihän tämä oli. Niin kuin on ollut aiemmatkin. Raastava sarja kyllä. On niin hemmetin pienestä kiinni kummalle kääntyy, ettei oikein paikallaan malta pelien aikana olla.

Edelleen musta on täysin mahdotonta sanoa, kumpi tästä lopulta jatkaa. Jos aseella uhattaisiin, niin varmaan sitten laittaisin rahat Kärpille ihan vaan tuo Raksilan vuoksi. Sieltä on kyllä ihan helvetin vaikea hakea voittoa ja se nähtiin taas tänään. Toki IFK:lla oli tärkeitä ukkoja pois ja etenkin joukkueen sielun ja keuhkojen puuttuminen näkyi eli Joonas Raskin. Ilkeitä huhuja on liikkunut Raskin terveydentilasta ja JOS ne pitävät kutinsa, niin sitten Kärpät jatkaa kyllä tästä. Ilman Raskia IFK ei tätä sarjaa voita, voi ottaa ylös.

Huomenna jatkuu Helsingissä ja jos veikata pitää, niin siitä tulee tämän sarjan kuumin ja paras peli. Kaukalo on pienempi ja molemmat jengit ovat saaneet vähän lepoa.
 

444

Jäsen
Tässä toivon mukaan viimeisellä pysähdyspaikalla ennen omaa sänkyä. Hyvin on ollut aikaa kerätä ajatuksia kasaan pettymyksestä. Edelleen toki ottaa päähän, mutta tuo peli ei hirveästi jättänyt jossiteltavaa. Tulmarilinjasta ei ole pahaa sanottavaa, tässä pelissä isot virheet menivät jokseenkin tasan. Hakanpään jäähy totaalinen virhearvio, mutta jos tuomari kuvittelee nähneensä rikkeen, niin se lapa nousee. Ei ole muuta vaihtoehtoa, koska se tuomari ei sillä hetkellä ehdi kyseenalaistaa sitä, mitä verkkokalvolle tallentui. Samanlainen virhe tapahtui Varakkaan kaataessa vasemmalla kädellään, käden ollessa jo valmiiksi takaviistossa, Sailion joka varmasti osasi sopivasti kaatua oikeaan suuntaan. Jokainen voi itse kokeilla, minkälaisen voiman saa tuotettua tuossa asennossa, kun fokus on kuitenkin kiekossa ja eteenpäin. Molemmat mielestäni virheitä, mutta eivät ratkaisseet peliä. Lindstenin läpiajoa katselin tallenteelta hidastettuna, ja siinä oli mielestäni ”liigakahvan normisuoritus”, eli mailakäsi pelaajan etupuolelle ja sillä vauhtia pois samalla kun susikädellä ohjaa haluamaansa suuntaan. Tuollaista en haluaisi itse nähdä, mutta ani harvoin noista jäähyjä annetaan. Nykytulkinnalla ei ollut tarpeeksi selvä koukku, ja kiinnipitämiseen olisi tarvittu se susikäsi vastustajan etupuolelle. Sääntökirjan mukaan rike, mutta linjan mukaan mielestäni ei. Huono linja.

Anyways. Mielestäni kumpikaan ei hyötynyt tuomarilinjasta tässä pelissä. Molempien peli oli melko varovaista, eikä todellisia tontteja siunaantunut oikein kummallekaan. Oli siellä ne Pitkäsen paikat, mutta jälkikäteen on helppo sanoa, että niistä ”tiesi” jo silloin, että vituiksihan se menee. Kun pääsee pelaamaan kerran kuukaudessa ja sekä pää että kädet ovat umpipuuta, niin lopputulos näkyy taululla. Maanantaina painetaan taas bulilla ja huudetaan sopulit suohon. Tätä sarjaa jaksaisi kyllä katsoa täydet 7 kierrosta, mutta jos tie finaaliin aukeaa jo 6 pelissä, niin sekin käy. Kivempi se on kotihallissa poikkasta sarja.

Toivon mukaan jo tunnin päästä olisi peiton alla. Ehtisi nukkua täydet 4 tuntia ennen seuraavia rientoja. En mä ymmärrä, miten jossain AHL:ssä pelaajat pysyvät hengissä, kun elämä on pelkkää bussissa istumista.
 

RedIsMyColor

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Detroit
Nyt tulee muutama kirosana. Vastassa oli jo ennenkuin yhtään peliö pelattu, niin ylivoimainen ennakkosuosikki. Nyt meiltä vietiin 2/3 parasta hyökkäyspään virtuoosia pois. Ollaan annettu kova vastus. Saatana ilman Engrenin paria hörppyä tää ottelupari olisi nyt meille 3-0. Saatana , että joutuu antamaan tasoitusta, noille, vitun näädille. Mut lakki pois päästä, johtavat nyt 2-1 ja ansaitusti. Mut siltikin vituttaa. Oispa saatu pelata parhaimalla miehistöllä tää välierä sarja alusta loppuun. Ei saatu. Nyt näädät vinkuu kuinka hyviä ne on. Eivät ole. Teiltä pois miljonääri jussi ja Leskinen, ei jäis mitään. Vitun onnettarien suosikit, perkele. Mut katotaan, vielä ei ole sarja ohi.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ei herranjumala miten rasittavaa tuo oululaisyleisön jatkuva parkuminen on. Joka helvetin tilanteen jälkeen älytön poru ja huutaminen päällä.

Menee junttiudessaan samaan kategoriaan tuon idioottimaisen POHJOINEEEEEEN-huudon kanssa.
Tätä tapahtuu ihan jokaisen liigajoukkueen kotiotteluissa. Periaatteessa mitä kovempaa huuto on, niin sitä paremmin yleisö "tekee tehtävänsä". Omien puolustaminen ja tuomareiden paineistaminen on tavallaan kotiyleisön tehtävä. Tällä tavoin myös luodaan sitä tunnelmaa ja fiilistä halliin.

Aikalailla suoraan tämä menee yksi yhteen sen kanssa, että mitä fanaattisempi ja innokkaampi yleisö on, niin sitä enemmän se osoittaa mieltään eri tilanteiden jälkeen. Esimerkiksi HIFK:n kotiotteluissa tätä huutoa tapahtuu omien kokemusten mukaan ehkä jopa enemmän kuin missään muualla - etenkin jos pelataan pudotuspelejä täydelle hallille. Ja tämä ei todellakaan ole mitenkään negatiivista, vaan pelkästään isoja kehuja HIFK:n kotiyleisön suuntaan.

Sinun mielestäsi tämä on kuitenkin ilmeisesti sitten junttia, mutta sinulla on toki oikeus omaan mielipiteeseen. Jos tällainen toiminta tekee jääkiekon kannattamisesta junttia touhua, niin olen onnellinen siitä, että koko Suomi on täynnä juntteja.
 

Epätietoinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät. Sievin Sisu, Barcelona
Nyt tulee muutama kirosana. Vastassa oli jo ennenkuin yhtään peliö pelattu, niin ylivoimainen ennakkosuosikki. Nyt meiltä vietiin 2/3 parasta hyökkäyspään virtuoosia pois. Ollaan annettu kova vastus. Saatana ilman Engrenin paria hörppyä tää ottelupari olisi nyt meille 3-0. Saatana , että joutuu antamaan tasoitusta, noille, vitun näädille. Mut lakki pois päästä, johtavat nyt 2-1 ja ansaitusti. Mut siltikin vituttaa. Oispa saatu pelata parhaimalla miehistöllä tää välierä sarja alusta loppuun. Ei saatu. Nyt näädät vinkuu kuinka hyviä ne on. Eivät ole. Teiltä pois miljonääri jussi ja Leskinen, ei jäis mitään. Vitun onnettarien suosikit, perkele. Mut katotaan, vielä ei ole sarja ohi.
Hyvää paskaa, mutta Kärpiltä on ollut koko sarjan ajan 1/3 TOP3 hyökkääjistä pois. Että silleen. Lisäksi olen ollut siinä käsityksessä että Salminen on ollut huono, mutta toki nyt kun loukkaantunut on niin kyseessä on varmaan HIFK:n paras pelaaja.

PS. Se olet sinä joka vinkuu, ei "näädät".
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: raju

Nick Neim

Jäsen
Hyvää paskaa, mutta Kärpiltä on ollut koko sarjan ajan 1/3 TOP3 hyökkääjistä pois. Että silleen. Lisäksi olen ollut siinä käsityksessä että Salminen on ollut huono, mutta toki nyt kun loukkaantunut on niin kyseessä on varmaan HIFK:n paras pelaaja.
Mä olen myös ollut siinä käsityksessä, että Pyörälä on ollut koko playoffien ajan täysin hyödytön kentällä, mutta nyt se on sitten varmaan joku 1/3 TOP3 hyökkääjä. Että silleen.
 

Epätietoinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät. Sievin Sisu, Barcelona
Mä olen myös ollut siinä käsityksessä, että Pyörälä on ollut koko playoffien ajan täysin hyödytön kentällä, mutta nyt se on sitten varmaan joku 1/3 TOP3 hyökkääjä. Että silleen.
No onhan se nyt hyödytön kun kerta loukkaantuneena on. Toki huoltajan hommat taitaa tehdä viimeisen päälle. Se että on pidempi loukkaantumisaika ei tee siitä jotenkin "ei lasketa" -tyyppistä tilannetta. Pyörälän loukkaantumisen myötä Kupari ja Heponiemi eivät saa mitään aikaan, eivät yhtään mitään. Pyörälä on helvetin tärkeä osa Kärppien nippua.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mä olen myös ollut siinä käsityksessä, että Pyörälä on ollut koko playoffien ajan täysin hyödytön kentällä, mutta nyt se on sitten varmaan joku 1/3 TOP3 hyökkääjä. Että silleen.
Ihan älyvapaa kommentti, joka kuvastaa, ettet ole ymmärtänyt tämän keskustelun lähtökohtaa.

Kun panokset kasvavat Pyörälä parantaa. Jos on edes pienen silmäyksen Pyörälän uraa seurannut, tietää varmaksi sen, että pudotuspeleissä mies on aivan timanttia ja tekee aina kaiken mahdollisen joukkueensa eteen. Usein se paras on tasoa MVP. Nyt sattuneesta syystä se on tunnollisen huoltomiehen homma. Huikea mies!
 

Nick Neim

Jäsen
Ihan älyvapaa kommentti, joka kuvastaa, ettet ole ymmärtänyt tämän keskustelun lähtökohtaa.
Lähinnä älyvapaa kommentti oli vastaus toiseen älyvapaaseen ja vähättelevään kommenttiin Salmisesta. Se tarkoittaa nimenomaan sitä, että sinä et ole sisäistänyt tämän keskustelun lähtökohtaa tai tarkoitusperiä. Lue nyt vaikka aluksi se mihin edes vastasin.

Lainaan viisaampiani, allekirjoitan tämän torstailta (ennen poissaoloa) Salmisen ketjusta:

Salminen on ollut kyllä yksi niistä pelaajista jotka ovat saaneet latautumisen ja tunnetason kohdilleen pudotuspeleihin. Puolustussuuntaan on ollut edelleen heikko, mutta hyökkäyspäähän tapahtuu. Melko kova suoritus on hyökkäyspäähän silläkin mittarilla että vieressä viilettää Juha Jääskän ja Juho Keräsen tasoisia hyökkäyspään taitureita. Ei Salminen ole ihan meidän paras hyökkääjä ollut, muttei paljoa puutukaan.

Salminen on ollut aivan vitun huono, juu. Pelkästään loukkaantumisen takia nousi nyt ylijumalaksi.

Sitä perspektiiviä.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Nyt tulee muutama kirosana. Vastassa oli jo ennenkuin yhtään peliö pelattu, niin ylivoimainen ennakkosuosikki. Nyt meiltä vietiin 2/3 parasta hyökkäyspään virtuoosia pois. Ollaan annettu kova vastus. Saatana ilman Engrenin paria hörppyä tää ottelupari olisi nyt meille 3-0. Saatana , että joutuu antamaan tasoitusta, noille, vitun näädille. Mut lakki pois päästä, johtavat nyt 2-1 ja ansaitusti. Mut siltikin vituttaa. Oispa saatu pelata parhaimalla miehistöllä tää välierä sarja alusta loppuun. Ei saatu. Nyt näädät vinkuu kuinka hyviä ne on. Eivät ole. Teiltä pois miljonääri jussi ja Leskinen, ei jäis mitään. Vitun onnettarien suosikit, perkele. Mut katotaan, vielä ei ole sarja ohi.
Onpas aika maanis-depressiivinen viesti. Molemmilla on ollut pahoja poissaoloja. HIFK:lla varsinkin eilen, Kärpillä varsinkin avauspelissä. Runkosarjaan nähden joukkueiden välinen tasoero on pelillisesti kaventunut. On selvää, että HIFK on parantanut ja toisaalta Kärpät ei ole saanut aivan täyttä ravia päälle. Yksi iso tekijä on löysä vakilatyyylinen tuomarilinja. Luulen, että se on sekoittanut Kärppien pelaamista enemmän kuin HIFK:n. Vaikuttaa siltä, että Kärpätkin alkaa siihen sopeutumaan ja pystyy tekemään tulosta tyylistä välittämättä.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Lähinnä älyvapaa kommentti oli vastaus toiseen älyvapaaseen ja vähättelevään kommenttiin Salmisesta. Se tarkoittaa nimenomaan sitä, että sinä et ole sisäistänyt tämän keskustelun lähtökohtaa tai tarkoitusperiä. Lue nyt vaikka aluksi se mihin edes vastasin.

Lainaan viisaampiani, allekirjoitan tämän torstailta Salmisen ketjusta:



Salminen on ollut aivan vitun huono, juu. Pelkästään loukkaantumisen takia nousi nyt ylijumalaksi.

Sitä perspektiiviä.
Tähän voisi lainata lukuisia viestejä, joissa HIFK:n kannattajat haukkuvat Salmista, mutta lainaapa viesti, jossa Kärppien kannattajat haukkuvat Pyörälää. Näiden pelaajien merkityksen ero joukkueelleen on valtaisan suuri. Se, että Pyörälän poissaolon merkitystä nyt vähätellään ja Salmisen poissaolon merkitystä korostetaan, on lähinnä hupaisaa.

Ymmärrän Salmisen poissaolon harmituksen. Hän on ollut täsmälääke HIFK:n taitovajeeseen. Ymmärrän harmituksen Pyörälän poissaoloon. Hänen myötään loistavasti toiminut ketju Pyörälä-Kupari-Heponiemi hajosi, eivätkä nuorukaiset ole onnistuneet kenenkään muun pelaajan vierellä useista kokeiluista huolimatta. Vertaisin Pyörälän menetystä Raskin menetykseen, jos vertailla pitää.
 

Nick Neim

Jäsen
Se, että Pyörälän poissaolon merkitystä nyt vähätellään ja Salmisen poissaolon merkitystä korostetaan, on lähinnä hupaisaa.
Onko täällä tehnyt tätä kukaan minun lisäkseni? Minun mielestäni ei ole, ainakaan siis julkisesti vähätellyt Pyörälän poissaoloa.

Se, ettet edelleenkään tajua miksi tietoisesti vähättelin Pyörälän poissaoloa ja valitsin sen tekstini tehokeinoksi, vaikka sen edellisessä viestissäni hyvin selvällä selostuksella avasin, kertoo vakavasta lukutaidon puutteesta. Ja se osaltaan selittää erittäin hyvin myös sitä, minkä takia ketjuihin tuppaa tulemaan pitkiä viestiralleja aina nimenomaan sinun kanssasi joistain mitättömistä asioista, kuten varmaan tästäkin. Kukaan ei oikeasti ole vähätellyt Pyörälän panosta, lue nyt herranen aika se edellinen viestini.

E: Ehkä se selostus sitten ei ollut tarpeeksi selkeä, joten yksinkertaistettuna ->

omasta mielestäni hölmöön väitteeseen yhtä hölmö vastaus. Väitteiden todenmukaisuudet olivat samalla tasolla, ja antaa kärppäfaneillekin perspektiiviä asiaan. Sitä faktaa ei muuta se tosiasia, että jotkut eivät ole olleet tyytyväisiä Salmisen panokseen, mutta onhan mies ollut yksi kevään parhaimmista HIFK-hyökkääjistä.
 
Viimeksi muokattu:

avail

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Ovat mielestäni ytimessä. Toki mahdollisena korjausliikkeenä vankilasäännöillä vetäminen on se helpoin(helppo antaa kaiken mennä läpi vain)ja samalla surkein mahdollinen ratkaisu.
Nimenomaan näin. Tuomarikeskustelu käy varsinkin näin keväisin aina kuumana ja siksipä itsekin kiinnitin siihen eilen normaalia enemmän huomiota, tai ainakin koitin. Laskin ensimmäiseen erään viheltämättä jääneet selvät jäähyt 2-4 vieraille ja toiseen erään samat lukemat kotijoukkueelle. Noista ensimmäisen erän rikkeistä kuitenkin Kärpille vihellettiin hyvin epämääräinen kakkonen sen jälkeen kun IFK:lle oli jäänyt jo viheltämättä kaikki nuo erän neljä rikettään ja Keränen luisteli itse Hakanpäätä päin. Värilasit päässä kun peliä katsoo, niin tuollainen epätasaisuus tuomariston otteissa luo aina illuusion siitä, että vastustajan joukkuetta suositaan. Lopulta ne kuitenkin olivat toisen erän jälkeen tasan, joskin tuolloin HIFK:lla oli ollut yksi ylivoimamahdollisuus enemmän. Kolmannessahan jäähytkin sitten tasoitettiin, eli ylivoimaa oli lopulta tarjolla molemmille saman verran. Viimeisessä erässä en pystynyt enää seuraamaan tuomariston otteita kovinkaan tarkasti, koska alkoi olla niin paljon ottelun ulkopuolista ohjelmaa nelikuisen poijjan iltapuuhien muodossa, mutta mutu-tuntumalta arvelisin tuon tilaston menneen jotakuinkin tasan. Eli kuten jäähytkin, niin pilli jäi tuomaristolla taskuun rikkeiden jälkeen ainakin lähes yhtä useasti lopulta molempien joukkueiden kohdalla koko ottelun otannalla.

Tuo Varakkaan jäähy oli tosiaan aika rajatapaus, siinä oli rikkeen tunnusmerkit, mutta todella kevyesti Sailio kuitenkin pyyhki jään pintaa. Toisessa päässä sama tilanne ja olisin itsekin huutanut "kiviä taskuun" sekä pitänyt tuomiota huonona. Eli todella heppoinen jäähy, mutta aiempiin pelitilanteisiin nähden luultavasti tuomaristolle ns. helppo vihellys paikkaamaan edeltäneitä virheitään.

Herääkin kysymys: kuuluuko tuomariston toimia näin? Mielestäni ei. Olisiko ne vankilasäännöt paremmat? Ei varmasti. Mutta samalla tuo mainitsemasi helpoin vaihtoehto kylläkin. Varsinkin näin playoffeissa toivoisi linjan olevan selkeä, koska juuri nyt pelaajat eivät tiedä yhtään tuolla kaukalossa, että mitä saa tehdä ja mitä ei. Koita siinä sitten pelata rennosti.
 

Epätietoinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät. Sievin Sisu, Barcelona
@Kari Runk mielestäni on täysin perusteltua kyseenalaistaa Salminen top. 3 hyökkääjänä HIFK:ssa. Se, että sinä kaivat yksittäisen henkilön mielipiteen, joka ajaa omaa agendaasi ei ole minkään sortin "perustelu". Pääsääntöisesti Salminen on paskaa saanut HIFK:n kannattajilta. Välieräavauksessa enemmän jääaikaa saaneita HIFK:n hyökkääjiä on peräti kuusi kappaletta: Tyrväinen, Rask, Thorell, Keränen, Kangasniemi ja Jääskä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös