Playoffs 2019 välierät: Kärpät (1.) – HIFK (6.)

  • 195 044
  • 1 458

Driver#66

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Löytyykö Thorellin maalista jotain klippiä? Tuntuu muodostuvan jo totuudeksi tuo paitsio vaikka en itse ainakaan Telian lähetyksestä nähnyt tälle todisteita.
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Niinno, HIFK pelasi todella vahvaa träppiä kolmannen erän. Tuli mieleen viime kausien Tappara tästä. Eikä siinä mitään väärää ole. Päinvastoin, fiksua pelaamista tuo. Kärppien pitää vaan löytää lääkkeet tähän. Tai olla joutumati tappioasemaan.

Hieno sarja tämä on.

Näinhän se oli. Kaksi erää mentiin todellista vauhtikiekkoa runsaasti taklaten ja kolmannessa, täysin järkevästi, träppäys nousi esille. Kaikki tietää että huomenna pelataan joten kolmea erää ei voi eikä kannata kaahata täyttä hanaa etenkään jos johtaa kahdella maalilla.
 

Koodari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tossa Thorellin maalissa hidastuksista näkyi että sai kiekon lapaan jossan B-pisteiden (P?) välissä ja sen takia vaikutti paitsiolta. Olisi kiva toi nähdä uusintana hieman kauempaa
 

opelix

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
Näkyyhän tässä sarjassa jo tässä vaiheessa että Kärpillä on faneja myöden selkeästi enemmän hävittävää. Yllättävän kireällä on Suomen parhaan joukkueen pinna kannattajia myöden.

Lomalaisilla ei enää nappaa muuta kuin toivoo pitkiä ja hartaita vääntöjä.
 

Mensonge

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Olipa hieno matsi. Sähäkkä alku Kärpiltä ja yv:llä oli mahdollisuus enempäänkin. Kaveri tuli rinnalle ja paineli karkumatkalle, jota ei kovastakaan yrityksestä huolimatta saatu enää kurottua kiinni. Iholle päästiin ja paikkoja oli.

Pelissä oli hienosti tunnetta. Taklattiin, painittiin ja tökittiin. Tunteella mentiin puolin ja toisin, mikä on hyvä signaali. Kumpikaan ei perääntynyt tilanteissa. Mitään törkeyksiä ei kuitenkaan nähty. Niin ja hallissa kun tunnelmaa.

Huomenna jatketaan. Eiköhän taas satu ja tapahdu.
 

Old referee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, tuomarit
Löytyykö Thorellin maalista jotain klippiä? Tuntuu muodostuvan jo totuudeksi tuo paitsio vaikka en itse ainakaan Telian lähetyksestä nähnyt tälle todisteita.
Telialta oli kyllä surkeaa toimintaa. Kivaa olisi ollut nähdä tilanne kunnolla. Linjuri oli kyllä hyvin sijoittunut. Vaikeita tuomita nuo tilanteet, kun tulee 30-metrinen syöttö vauhdissa olevan pelaajan lapaan. Haltuunottohetkellä ollaan jo syvällä hyökkäysalueella. Vaan mikä oli tilanne, kun kirkko ylitti viivan?
Ei vihelletty,ei ollut paitsio.
 

Epätietoinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät. Sievin Sisu, Barcelona
Tää on hienoo ”ei me valiteta vaikka tää ja tää meni vituiks.” -valittamista. Boldatusta kohdasta paino sanalle taisi. Tämän lailliseksi maaliksi liputti otteluseurannassa mm. Ipa-fani, joka istui siniviivan kohdalla hallissa.

Enivei hyvä sarja tulossa!

E: Korjattu Kärppä-fani Ipa-faniksi.
Luetun ymmärtämisesi teki nyt kyllä töppöset. Ei täällä ole valitettu noista tilanteista, koska tuollaisia sattuu jatkuvasti molempiin suuntiin. Ne eivät ratkaisseet peliä. Mainitsin nuo viestissäni, että "mahdollisuus valittaa" olisi ollut. Aika moni HIFK-fani sitä nimittäin keskiviikkona harrasti.

Ja minä en missään nimessä noista ala jauhamaan sen enempää. Ihan täysin ansaittu voitto HIFK:lle ja tuomarit olivat tänään tasaisen huonoja.
 

retiisi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Näkyyhän tässä sarjassa jo tässä vaiheessa että Kärpillä on faneja myöden selkeästi enemmän hävittävää. Yllättävän kireällä on Suomen parhaan joukkueen pinna kannattajia myöden.

Lomalaisilla ei enää nappaa muuta kuin toivoo pitkiä ja hartaita vääntöjä.

Kannattajista en tiedä, mutta oikeassa olet Kärppien kokeneiden hyökkääjien osalta näissä ekoissa matseissa. Noh, jospa ne sieltä saisivat surffailuvaihteen pois päältä. Varsinkin Osala. Jokisella on tainnut jäädä käsijarru jumiin jo jokin aika sitten. Uskon kuitenkin tämän päivän matsin olevan hyvä näpäytys Kärppäporukalle ja toivon tietenkin kannattajana että saatana heräisivät tähän.
 

Aihio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Hifk pelasi joukkueena tiivimmin tänään, keskialueen träp toimi kohtuullisen hyvin. Sitä jossain aikaisemmassa viestissä perään kuulutin, nyt pahimmilla hetkillä ohjauspeli toimi kohtuu hyvin.

Itselle jäi Kärpistä hieman sekava kuva, jollain tapaa kuritonta pelaamista. Mannerilla nyt vähän vähän kotiläksyjä saada "normaali" tekeminen takaisin. Leskinen jäi vähän yksin tänään, hyvää liikettä ja haastamista.
 

Euro71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, olosuhdesyistä HIFK
Vakavammin puhuen täytyy ihmetellä miten laaja IFK:n materiaali onkin nyt kun homma luistaa. Uskoisin jalkoja ja vaarallisuutta löytyvän ihan kohtalaisesti huomennakin niin että Kärpille kyetään tässä vastaamaan.

(1) olen koko kauden sanonut, että HIFK:llä on todella hyvä materiaali: sanoin tuossa syksyllä HIFK:n voittaessa runkosarjamatsin Kärppiä vastaan, että jos HIFK saa joukkuepelaamisensa kasaan, niin tuolla materiaalilla mennään mihin vaan, ja tää oli ennen Salmelaista, ja (2) edelleen, Kärppien vahvuus ei runkosarjassa ole ollut huikea ylivoimaisuus, vaan huikea tasaisuus. Siinä, missä HIFK ja esim. Tappara ovat kontanneet puoli kautta, Kärpät ovat suorittaneet tasaisella tahdilla koko kauden ajan. Ei ylivoimaisella esityksellä, ei ylivoimaisella materiaalilla, vaan pelkällä otteiden tasaisuudella.

Nopeita luistelijoita kuitenkin löytyy eri ketjuistakin Thorellin, Raskin (jos pelaa), Kangasniemen ja Salmisen muodossa. Eikä Jääskä, Lundell ja Tallbergkaan mitään etanoita ole. Pakeista erityisesti Erosella ja Lyytisellä terä liukuu ja Quincey pelaa niin energiatehokkaasti että en usko hyytyvän tippaakaan.

Thorell on kyllä aivan huikea pelaaja. Ja itse arvostan myös Raskia ja Tyrväistä. Kyllä HIFK:n ykköskenttä on hyvä. Lyytisestä ja Quinceystä voisin olla jonkun verran eri mieltä, ainakin Lyytisestä. Lundell on ikäisekseen ihan huikea.
 

Petrell#32

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Mikael Granlund
Tossa Thorellin maalissa hidastuksista näkyi että sai kiekon lapaan jossan B-pisteiden (P?) välissä ja sen takia vaikutti paitsiolta. Olisi kiva toi nähdä uusintana hieman kauempaa

Ai tätäkö ei olisi huomattu, jos on b-pisteiden tasolla paitsiossa?
 

kone82

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kattokaas ottelunauhoitteesta Thorellin maalin jälkeinen erätauko, siellä näkyy hidastus maalin takaa kuvattuna. Ei täydellinen kuvakulma, mutta näkyy että Thorell menee siniviivaa pitkin ja näyttäisi ettei ole paitsio. Mutta tosiaan surkea suoritus Telialta kun eivät saaneet tuota koko syöttöä kuvattua. Oli meinaan hieno syöttö.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Huikeaa viihdettä nähtiin Nordiksella tänään! Nämä sarjan kaksi peliä ovat olleet tasaisia matseja ja sarja voisi olla ihan hyvin myös 2-0 jommalle kummalle, mutta 1-1 tilanteesta jatketaan eteenpäin. Alku oli kyllä aika painajaismainen kun Kärpät hieman onnenkantamoisella siirtyivät 0-1 johtoon ja olin kuulevinani selkärangan naksahduksen, mutta se taisikin olla vain oma selkäranka joka siinä poikkesi sillä hienosti IFK taisteli tämän jälkeen itsensä peliin mukaan ja niskanpäälle. 1-1 tasoitus oli kyllä huikea tahtomaali Keräseltä ja olihan tuo kaunis rystynosto, 2-1 Erosen one-timer ja 3-1 silkkaa taidetta. Kauniita maaleja jokainen omalla tavallaan.

Johtoasemassa pelaaminen on kyllä ollut näissä playoffeissa IFK:lta aivan karseaa jo Pelsut-sarjasta lähtien. Kauhea paniikki iskee aina ja nyt viimeiset 8 min joukkue oli täysin kokovartalokipsissä, kaikki aloitukset hävitään ja irtokiekot hävitään ja kiekkoa roiskitaan ränniin ja pitkiksi kiekoiksi. Huomaa kyllä ettei onnistumisia ole tullut tuon asian suhteen ja siellä on täysi paniikki päällä kun alkaa niin sanotusti ratkaisun hetket ottelussa.

Mukavasti nähtiin nyt myös tunnetta pelissä ja ainakin itse tykkään katsoa tämmöisiä matseja. Annetaan kuitenkin risuja Liigan ja tuomareiden suuntaan jonkin verran. Ensimmäisenä mielessä tuo Osalan 2+10, ei hyvää päivää mikä vitsi! Siellä vedettiin Åsten selästä laitaan jonkun toimesta ja Sailio veti kiekottomaan Tyrväiseen taklauksen ja nämä olisivat olleet jäähyn paikkoja, mutta tuo Osalan tilanne oli jääkiekon pelaamista! Jokisen 2+10, joo siinä oli rike, mutta kyllä tuo Liigan sääntö, että tuomitaan laitataklauksesta 2+10 eikä pelkkä 2 min riitä niin on kyllä ihan sitä itseään, sillä tuossa tilanteessa olisi 2 min riittänyt. Sitten Lyytisen ja Lindstenin kaksinkamppailu, Lindsten huitaisee kypärän pois Lyytiseltä niin onhan tämä nyt aivan vitun naurettavaa, että tuosta joutuu lähtemään vaihtopenkille suoriltaan!? Ei niin kuin mitään järkeä tässä, herätys Liiga!!! Siitä kun olisi Kärpät iskenyt maalin niin voin myöntää, että allekirjoittanutta vituttaisi melkoisen huolella. Anteeksi tämä avautuminen, harmittaa vain lajin nimeltä jääkiekko puolesta tämä toiminta ja nämä eriskummalliset säännöt meillä.

Tuomareille lampaanperseet ottelun viimehetkien väkivaltaisuus pikkukakkosista molemmille joukkueille. Ihan turhaa tuollainen niin kauan, kun nahistelu on molemminpuolista eikä mitään isompaa satu.

Ja tästä olen täysin samaa mieltä, tuolla tavalla kun tuomarit lähettävät pienistä nokkapokista porukkaa boksiin niin voi toinen joukkue hyvin taktikoida toiselta joukkueelta jonkun tietyn pelaajan pois kentältä ratkaisuhetkiltä. Ei näin!
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Voisi melkein mennä tyhmien kysymysten ketjuun, mutta onko Nordiksella yleisöllä normaalisti noin paljon IFK paitoja päällä katsomossa? Oli muuten kauniin näköistä katsottavaa, kun hallista huokuu iso, paha, punainen fiilis ja jotenkin se vain sopii kuin naula arkkuun, että yleisö on täynnä punaista.
 

Tpip

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, L'equip blaugrana, La Albiceleste, Raiders
Luetun ymmärtämisesi teki nyt kyllä töppöset. Ei täällä ole valitettu noista tilanteista, koska tuollaisia sattuu jatkuvasti molempiin suuntiin. Ne eivät ratkaisseet peliä. Mainitsin nuo viestissäni, että "mahdollisuus valittaa" olisi ollut. Aika moni HIFK-fani sitä nimittäin keskiviikkona harrasti.

Ja minä en missään nimessä noista ala jauhamaan sen enempää. Ihan täysin ansaittu voitto HIFK:lle ja tuomarit olivat tänään tasaisen huonoja.

Ilmeisesti et otteluseurantaketjua seurannut? Siellä molemmista mussutettiin melko vahvasti, Samoin todella moni tässäkin ketjussa maininnut Osalan 2+10min ja luokattoman tuomaripelin (erityismaininta @Jurkka). Mutta turha tosiaan jauhaa, karavaani kulkee ja koirat haukkuu. Ja räksyttäjiä löytyy varmasti molemmista leireistä.
 

Petrell#32

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Mikael Granlund
Kattokaas ottelunauhoitteesta Thorellin maalin jälkeinen erätauko, siellä näkyy hidastus maalin takaa kuvattuna. Ei täydellinen kuvakulma, mutta näkyy että Thorell menee siniviivaa pitkin ja näyttäisi ettei ole paitsio. Mutta tosiaan surkea suoritus Telialta kun eivät saaneet tuota koko syöttöä kuvattua. Oli meinaan hieno syöttö.

Linjatuomareita aliarvoidaan yleisesti ottaen usein. Kyllä he aika tarkasti katsovat siinä siniviivan päällä paitsiot. On aika typerää väittää paitsioksi tilannetta, joka ei kunnolla tv-kuvissa näy.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Voisi melkein mennä tyhmien kysymysten ketjuun, mutta onko Nordiksella yleisöllä normaalisti noin paljon IFK paitoja päällä katsomossa? Oli muuten kauniin näköistä katsottavaa, kun hallista huokuu iso, paha, punainen fiilis ja jotenkin se vain sopii kuin naula arkkuun, että yleisö on täynnä punaista.

Rehellisesti sanottuna en osaa vastata kysymykseesi, mutta kyllä oli hallilla jälleen kerran mahtava fiilis ja se oikein huokui kotisohvalle asti. Ylpeä olen siitä millainen meno Nordiksella parhaimmillaan on kun pelataan hyvää lätkää joka sytyttää täyden tuvan, mahtava meininki :)
 

1946

Jäsen
Suosikkijoukkue
PM07, Oulun Kärpät
Näkyyhän tässä sarjassa jo tässä vaiheessa että Kärpillä on faneja myöden selkeästi enemmän hävittävää. Yllättävän kireällä on Suomen parhaan joukkueen pinna kannattajia myöden.

Lomalaisilla ei enää nappaa muuta kuin toivoo pitkiä ja hartaita vääntöjä.

Omia puolustetaan aina viimeiseen asti, eikä aleta esim. toivomaan oman joukkueensa tippumista, kuten vaikkapa Keski-Suomessa jotku fanit tuntuivat toivovan kun peli ei toiminut. Ja itseäni ainakin vituttaa tappiot aina, vaikka kyseessä olisi joku heinäkuinen hassutteluottelut jotain Itä-Nastolan Naispastoreita vastaan. Täällä vedetään tunteella ja hyvä niin.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Linjatuomareita aliarvoidaan yleisesti ottaen usein. Kyllä he aika tarkasti katsovat siinä siniviivan päällä paitsiot. On aika typerää väittää paitsioksi tilannetta, joka ei kunnolla tv-kuvissa näy.
Olihan se selkeähkö paitsio, mutta hällä väli. Peli on nyt ohi ja turha ruikuttaa. Kohti huomista ja uusia tuomarivirheitä!
 

Yargon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, KeKi
Lindsten huitaisee kypärän pois Lyytiseltä niin onhan tämä nyt aivan vitun naurettavaa, että tuosta joutuu lähtemään vaihtopenkille suoriltaan!?

Tuo on muuten ihan uskomattoman typerä sääntö. Toki sille on perusteet olemassa mutta vähänhän se hipoo jo hätävarjelun liioittelua. Noin muuten niin siinä tilanteessa olisi voinut Lyytiselle antaa jäähyn jostain niistä abaut viidestätoista puhtaasta poikkarista. Tai Lindstenille Lyytisen kypärän poistosta. (Tulkitaanko sitä sääntöä Liigassa?) Koominen tapahtumasarja yhtäkaikki.

Tuomareiden taakse tänään kuten toissapäivänäkään on kummankaan turha mennä. Paskoja puhalluksia ja puhaltamatta jättämisiä puolin ja toisin mutta samat jampat siellä puhaltaa molemmille yhtä huonosti. Pelihän ratkesi tasan siihen, että HIFK oli Kärppiä edellä taas oikeastaan kaksi erää. Nyt on Kärpillä hieno tilaisuus kasvaa joukkueena uudelle tasolle. Sitä tarvitaan jos meinataan kannua nostella kevään päätteeksi. Vähän Kärppien pelistä yhä paistaa sellainen fiilis, että suunnilleen jostain marraskuusta asti on vain lasketeltu kohti pudotuspelejä ja nyt on hankala löytää sitä kulmahammasta ennenkuin on aivan pakko eli pelin loppu hetkillä takaa-ajossa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös