Playoffs 2019 välierät: Kärpät (1.) – HIFK (6.)

  • 194 986
  • 1 458

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Ja tosiaan, nuo musiikin tunnit nyt vähän jää vajaaksi, maamme-laulusta ehditään peruskoulussa opettaa oikeastaan vain yksi sana :)

Korjataan sen verran, ettei tätä kyseistä sanaa tarvitse pahemmin opetella koulussa, koska Oulussa jo synnytyslaitoksilla sitä kuulee rääyttävän välittömästi kun pää on tullut "sieltä" ulos. Loput sanat opitaan 1-4 vuotiaana.
 

Old referee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, tuomarit
Yritin asua Lappeenrannassa. En voi suositella kenellekään. Ihan on nätti paikka kesällä, mutta Suomen kesä on myös siellä kovin lyhyt.
Myös Vantaa on testattu, mutta onhan se ”kaupunki” nyt niin ankea böndepitäjä, ettei ole tosikaan. Voisin kuvitella, että joku Pieksämäki tai Nivala asettuvat samalle tasolle viihtyisyydessään.
Paremmin minä viihdyn Nivalassa kuin Vantaalla.
 

Snakster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei vittu. Tulen lukemaan porukan ajatuksia tulevasta sarjasta niin ensimmäiseltä sivulta lähtien ketju täynnä lapsellista ininää ja vinkumista. Jatkoajan syöpäisin ketju ja se on paljon sanottu se. Idiootit.

Entä mitäpä mieltä itse olet tästä ottelusarjasta? Minusta käsillä on jännittävä ja monella tapaa kiinnostava ottelusarja. Mukavaa että sinäkin jaksoit kantaa panoksesi tähän analysointiin.

Oma analyysini on, että Kärpät on hurmaavan hyvä hokitiimi ja vaikeeta tulee.
 

Koodari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Itse ottelupariin, tätä olen odottanut koko kauden ja tässä voisi olla taas se moraalinen finaali ja sarjan jälkeen hävinneen jengin kannattajat hyppäävät voittavan jengin bandwagoniin ja yhteen ääneen toitottavat: "Voittakaa se poika kotiin".

HIFK on sen verran kova kevään joukkue että ei tästä sarjasta uskalla jatkoon menijää veikata, mutta eiköhän se 7. pelin jatkoilla sitten taas selviä
 

Jurkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Mahatifot, Poronhoito, Näätäeläimet
Helsingin ja Oulun maantieteellisistä ja kulttuurillisista eroista voisi kai väitellä päiväkausia väsymättä...

On tullut jo aika selväksi, että oululaiset asuvat mieluummin Oulussa, kun taas helsinkiläiset asuvat mieluummin Helsingissä. Molemmat näkevät omassa kaupungissaan enemmän hyviä, kuin huonoja puolia ja toisessa kaupungissa enemmän huonoja puolia kuin hyviä.

Toisaalta makuasiathan ovat kai ainoita asioita, joista voi kiistellä (toisinkin virheellisesti jotkut väittävät). Faktoistahan ei kannata väitellä, koska nehän eivät väittelemällä muutu. No...tuskin muuttuvat mielipiteetkään "pohjoisen" ja "etelän" asukeilla.

Anyway: Pitäisiköhän tätä keskustelua alkaa kääntämään pikkuhiljaa kohti jääkiekkoaiheita ja tulevaa välieräottelua? Itse ainakin aion tehdä nyt niin.

Iso kysymys on, onko Kärpät jo päässyt play off -moodiin. Hifk on. Se nähtiin Pelicans-sarjassa. Kärpät pääsi helpolla Ilvestä vastaan, vaikka pelit olivatkin suht. tasaisia.
 

Raksilan mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Niinhän se on, kun ollaan ulkojäillä pitkälle heinäkuulle ja kesäajan myötä valoa (ja jäätä) riittää. Pohjoisessahan matematiikkaa opetellaan ulkojäillä viiteen saakka. Lukioissa tyypillinen matikan koekysymys on "1 + 5 = ?" ja vastaus on "2 min, liian monta pelaajaa jäällä". Tietysti nohevat osaavat vastata, että "1 + 5 = maali", koska silloin pelataan ilman maalivahtia. Äidinkielen opetuksessa Oulussa ollaan kyllä aika pitkällä, kun ulkojäillä järjestetyillä tunneilla opitaan argumentoimaan tuomarin ja vastustajan kanssa. Humaloja on oikein mallioppilas. Ja tosiaan, nuo musiikin tunnit nyt vähän jää vajaaksi, maamme-laulusta ehditään peruskoulussa opettaa oikeastaan vain yksi sana :)

EDIT: Lisää oululaista matikkaa: "1 x 5 + 20 = pitkä av/yv", "2 x 5 = pirun pitkä av/yv". Kun muualla maailmassa hyväkäytöksinen saa todistukseen kympin, Oulussa niitä jaetaan todistukseen huonosta käytöksestä. Oulussa kesäksi kutsutaan sitä taukoa, kun ulkojäät pitää pariksi viikoksi sulattaa huoltoa varten kuten halleissakin.

Jatketaan nyt vielä hassuttelua pelejä odotellessa, joten tässä vielä pari pähkinää purtavaksi oululaisella laskukaavalla ketjun aihetta mukaillen:

3 x 20 = ?
4 - 0 = ?
8 > 7 = ?

3 x 20 = Ensin pelataan 60 minuuttia ja sitten Kärpät voittaa
4 - 0 = Kärpät - Hifki
8 > 7 = 8 kultaa on enemmän kuin 7 kultaa
 

Euro71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, olosuhdesyistä HIFK
Anyway: Pitäisiköhän tätä keskustelua alkaa kääntämään pikkuhiljaa kohti jääkiekkoaiheita ja tulevaa välieräottelua? Itse ainakin aion tehdä nyt niin. Iso kysymys on, onko Kärpät jo päässyt play off -moodiin. Hifk on. Se nähtiin Pelicans-sarjassa. Kärpät pääsi helpolla Ilvestä vastaan, vaikka pelit olivatkin suht. tasaisia.

Tämä Helsinki vs Oulu -kulttuurikeskustelu johtuu kyllä suurimmaksi osaksi siitä, että on hirveän hankalaa alkaa ennustaa sitä, miten sarjassa käy. Syitä on kaksi: Kärpillä oli vaikeuksia saada peliään kulkemaan, ja HIFK:llä puolestaan otteet muuttuivat runkosarjasta rajustikin. Vähän on sellainen fiilis kuin CHL:ssä, ettei tunne ollenkaan vastaan asettuvaa joukkuetta eikä ole ollenkaan varma siitä, miten oma joukkue alkaa sarjaa pelata.

Kärpillä murheenkryyni Ilves-sarjassa oli oikeastaan kakkos- ja kolmoskentät. Nelosessa oli havaittavissa jonkinlaisia piristymisen merkkejä, mutta ykkösketju kantoi oikeastaan koko vastuun puolivälieristä selviytymisessä. Nelonen toisaalta on ollut alavireinen runkosarjan aikana ainakin kevään osalta. Alivoima toki toimi, mutta ylivoimassa on paljon toivomisen varaa etenkin tuloksen puolella. Aika paljon tässä sarjassa on kiinni siitä, miten Heponiemen, Kuparin, Lindstenin, Kristofin ja Osalan playoffs-kevät lähtee kulkemaan, vai lähteekö ollenkaan. Paljon riveissä on potentiaalia ulosmitattavaksi, mutta sitä pitäisi alkaa ulosmittaamaan nyt eikä myöhemmin. On vähän vaikea sanoa, näkeekö sen positiivisena vai negatiivisena asiana, että Ilves-sarjan katkaisuottelun tähti oli neloskentän Sailio.

HIFK:n puolella tilanne näyttää valoisalta. Mutta siinäkin on sellainen epämääräinen "entä, jos" -kutina - entä, jos piristyneet merkit olivat silti "vain" Pelicansin avauspelaamisen epäonnistumista paineen alla? Käykö samalla tavalla Kärppiä vastaan?

Tällaisista syistä johtuen on hyvin hankala alkaa tekemään pidempää analyysia ennen kuin on nähnyt ensimmäisen tai ehkä kaksikin ensimmäistä peliä. Sama tilanne on oikeastaan tuossa naapurissakin Tapparan ja HPK:n kanssa.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
"POHJOINEN" ei ole ollut enää yhtään mitään sen jälkeen kun Hietasen Pentti lauloi jokunen vuosi sitten Hakametsässä kärppäläiset suohon. Tuosta eteenpäin "pohjoinen" on lähinnä herättänyt huvitusta.

Hakametsässä historian kovin Maamme-laulu – jos tämä ei sytytä, niin ei mikään!

Huonosta kameratyöskentelystä johtuen tuosta jää näkemättä Hietasen tekemä fist pump esityksen jälkeen, mikä kruunasi kokonaisuuden.

Aivan mahtava. Minä en tuosta pohjoinen huudosta jaksa mieltäni pahoittaa, tai jäälle lentävistä rantapalloista sarjan jälkeen vaikka molemmat mielestäni kovin typerää puuhaa ovat.

Jos Kärpät ei olisi koskaan voittanut mitään, niin uskon, että monikaan ei vaivaisi näin paljon päätään Kärppäfanien Pohjoinen ym. muilla perinteillä. Se on just se, että menestys tuo myös vihamiehiä.

On aina helpompi sympata semmoisia ketkä eivät ole voittaneet kuin voittajia, mutta kyllä itsellä on aika kova arvostus Kärppiä kohtaan, onhan tuo vaan jäätävää millä tasolla tuo seura on pystynyt operoimaan lähestulkoon kaudesta toiseen. Vain CHL puuttuu ja joku tupla eli Liiga-mestaruus ja CHL-mestaruus samalla kaudella. Mutta Kärpät tekevät aivan fantastista työtä ja tarjoavat maksimaalisen haasteen kyllä HIFK:lle.
 

Silppuri

Jäsen
Jatketaan nyt vielä hassuttelua pelejä odotellessa, joten tässä vielä pari pähkinää purtavaksi oululaisella laskukaavalla ketjun aihetta mukaillen:

3 x 20 = ?
4 - 0 = ?
8 > 7 = ?

3 x 20 = Ensin pelataan 60 minuuttia ja sitten Kärpät voittaa
4 - 0 = Kärpät - Hifki
8 > 7 = 8 kultaa on enemmän kuin 7 kultaa
Tää oli hauska :DD Voi elläimen käsi ku meni aikaa tajuta mitä nuo numerot ja merkit oli :D Siis voi rutto sentään, olipas hauska juttu kyllä. Voihan Raato
 

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Odotin että Kärppä-fanit sanoo sen ääneen, joka liikkuu varmaan monien mielessä: IFK:lla ei tule oleman palaakaan tässä sarjassa. Minä sanon siis sen nyt, mutta jatkan samalla, että ennakkoasetelmien arviointiin tarvitaan muutakin kuin valkoinen ja musta pensseli, onneksi. Pelicans-sarjassa molemmat koutsit yritti vierittää ennakkosuosikin viittaa kilpaa toisilleen, tässä sarjassa se ei ole tarpeen. Kärpät lähtee selkeänä ennakkosuosikkina, ja sitä tuskin Kärppä-leirikään kiistää. En usko että tullaan 4-0 sarjaa näkemään, mutta hyvin vaikea synnynnäisenä optimistinakaan nähdä IFK:n voittavan tätä sarjaa. IFK nosti selvästi tasoaan runkosarjasta, mutta vielä vaadittaisiin iso, ISO tasonnosto.

Kärppiä ei kunnolla testattu Ilves-sarjassa, ja sen vuoksi IFK saattaa laittaa kampoihin sarjan alussa, mutta tuskin Kärpillä menee kauaa päästä playoff-moodiin. IFK löysi jälleen kevääksi sen playoffien vaatiman hurmoksen ja tahtotilan, ja se on suurin syy miksi pelit jatkuu. Pelitavallisesti IFK:n paineistaminen ympäri kenttää oli toimiva taktiikka Pelsuja-vastaan, ja varmaan samaa luvassa myös tässä sarjassa. Kärpillä kuitenkin selvästi kovempi rosteri, joka pystynee vastaamaan tuohon kiekollisen tilan ja ajan vähyyteen. Ville Niemisen taktinen työkalupakki osoittautui lopulta aika yksipuoliseksi, mutta Kärpät on varmasti treenannut useampia variaatioita, ja on valmis mihin tahansa. Kärpillä myös etuna kotietu ja iso kotikaukalo, jossa paineistaminen selvästi haastavampaa. Voi olla, että IFK lähtee suosiolla kyttäilemään vieraissa, ja vasta kotona päästetään koirat irti. Toivon ettei näin käy, koska verkkaisessa tahdissa kiekollisesti parempi tuppaa voittamaan. Pelicans-sarjassa IFK sai pakotettua pelin tempoa isommaksi kuin Pelicans halusi, ja se Kasket ja Kousatkin panikoimaan kiekolla.

Altavastaajan mahdollisuudet lepää usein paremmassa maalivahtipelissä, mutta tässä(kään) sarjassa IFK:lla tuskin tulee olemaan sitä etua. Engren on ollut ailahteleva, ja hyvää peliä on vääjäämättä seurannut huonompi peli. Mites Veini, onko vire ollut viime aikoina kunnossa? En ole Kärppiä viime aikoina seurannut kuin maalikoosteina, ja niiden pohjalta on vähän turha vetää isompia johtopäätöksiä. Entä muuttiko Kärpät peliään oleellisesti runkosarjasta?
 

Gurkha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mites Veini, onko vire ollut viime aikoina kunnossa? En ole Kärppiä viime aikoina seurannut kuin maalikoosteina, ja niiden pohjalta on vähän turha vetää isompia johtopäätöksiä. Entä muuttiko Kärpät peliään oleellisesti runkosarjasta?

Veini on kyllä iskussa. Kärpät oli keskimääräistä runkosarjapeliä varmistavampi Ilves-sarjassa. Painetta annettiin, mutta riskittä. Kyllä tuossa @Euro71 analyysissä on totuuden siemen. Sinänsähän fani voi olla miten ylimielinen tahansa, mutta fakta on että, Ilvestä vastaan nähdyllä esityksellä ei HIFK kaadu. Se on sitten asia erikseen, paljonko ja kuinka nopeasti Kärpät tasoaan nostaa.
 

Euro71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, olosuhdesyistä HIFK
Odotin että Kärppä-fanit sanoo sen ääneen, joka liikkuu varmaan monien mielessä: IFK:lla ei tule oleman palaakaan tässä sarjassa.

Jos Kärpät olisi runkosarjassa pyöritellyt vastustajiaan ylivoimaisesti, niin Kärppä-fanit varmaan näin kailottaisivat. Mutta runkosarjan esitys ei ollut suurimmassa osassa pelejä mitenkään ylivoimainen, vaan aika tasainen, ja runkosarjan voitto tuli ensisijaisesti tasaisuudella, ei ylivertaisuudella.

Minä sanon siis sen nyt, mutta jatkan samalla, että ennakkoasetelmien arviointiin tarvitaan muutakin kuin valkoinen ja musta pensseli, onneksi. Pelicans-sarjassa molemmat koutsit yritti vierittää ennakkosuosikin viittaa kilpaa toisilleen, tässä sarjassa se ei ole tarpeen. Kärpät lähtee selkeänä ennakkosuosikkina, ja sitä tuskin Kärppä-leirikään kiistää.

Ei kiistä ei, ei fanit eikä Manner.

Kärppiä ei kunnolla testattu Ilves-sarjassa, ja sen vuoksi IFK saattaa laittaa kampoihin sarjan alussa, mutta tuskin Kärpillä menee kauaa päästä playoff-moodiin. IFK löysi jälleen kevääksi sen playoffien vaatiman hurmoksen ja tahtotilan, ja se on suurin syy miksi pelit jatkuu.

Ensinnäkin, ei mitään pois Ilvekseltä, mutta kyllä, Kärppien peli näytti jollain tavalla tahmealta. Osasyynä oli aivan varmasti Ilveksen oma pelitapa, ja luulen, että tuota Kärpät - Ilves -sarjaa on HIFK:n valmennuksessa katsottu videolta ja etsitty siitä toimivia keinoja sekä keinoja käyttää tilanteet paremmin hyväksi. Mutta myös Manner sanoi, että puolivälierissä oli tiettyjä pelitavallisia ongelmia. Nyt meidän leirissä se iso kysymysmerkki on se, että löydetäänkö siihen lääkkeet? Jos ei löydetä, niin sellainen tasaisen varma maalilla turpaan -sarja ei meitä kauheasti lohduttaisi.

Sanoin ennen playoffseja, että HIFK:llä on ollut ikävä tapa löytää itsensä playoffseihin. HIFK:llä myös riittää materiaalin leveys ihan minne asti tahansa, toisin kuin esimerkiksi Ilveksellä. Kärppä-leirissä on sen verran isoja kysymysmerkkejä, että on miltei pakko katsoa ainakin ensimmäinen peli, ennen kuin uskaltaa alkaa vetää pidemmälle vieviä johtopäätöksiä.

EDIT: On tosiaan vaikea tätä sarjaa nyt etukäteen miettiä, kun pohjaksi on vaikea ottaa runkosarjakohtaamisia. Kärppien osaltahan ne olivat tasaisen varmaa suorittamista, mutta HIFK sitten ailahteli molempien puolesta.

Pelitavallisesti IFK:n paineistaminen ympäri kenttää oli toimiva taktiikka Pelsuja-vastaan, ja varmaan samaa luvassa myös tässä sarjassa. Kärpillä kuitenkin selvästi kovempi rosteri, joka pystynee vastaamaan tuohon kiekollisen tilan ja ajan vähyyteen. Ville Niemisen taktinen työkalupakki osoittautui lopulta aika yksipuoliseksi, mutta Kärpät on varmasti treenannut useampia variaatioita, ja on valmis mihin tahansa.

Pelicansin materiaali oli kyllä tällä kaudella mielestäni ihan kiitettävää luokkaa, ainakin kärkiosaamisen suhteen. Jotta Kärppien rosteri vastaisi Pelicansia, niin silloin täytyisi myös kakkos- ja kolmosketjujen alkaa tehdä tulosta, muussa tapauksessa rosteri on lähempänä Ilveksen vastaavaa. Hiukan samaa mieltä olen tuosta Niemisen työkalupakista, vähän tuntui Pelicans hakkaavan päätä seinään sarjan aikana eikä keksinyt keinoja vastata HIFK:lle.

Kärpillä myös etuna kotietu ja iso kotikaukalo, jossa paineistaminen selvästi haastavampaa.

Viime vuonnahan tilanne oli itse asiassa päin vastoin, Kärpät pelasi Helsingissä paremmin HIFK:iä vastaan kuin kotonaan. Viime vuonna näytti siltä, että HIFK ei ollut valmis Kärppien aktiiviseen karvaamiseen ja kapeassa kaukalossa se oli HIFK jolta loppui tila ja aika kesken. Sitten Oulussa HIFK:n pelin rakentaminen onnistui paremmin. Se oli erikoista, mutta tältä se tältä puolelta katsottuna näytti.

Mites Veini, onko vire ollut viime aikoina kunnossa? En ole Kärppiä viime aikoina seurannut kuin maalikoosteina, ja niiden pohjalta on vähän turha vetää isompia johtopäätöksiä.

Kärpillä Ilves-sarjassa otteluiden alut olivat vaatimattomia, miltei kaikissa peleissä Ilves teki ensimmäisen maalin. Veinin pelit olivat luokkaa ihan OK, jos nyt oli paikoitellen jotain haparointia, niin niistä selvittiin eikä nyt mitään erikoisen suurta epävarmuutta ollut missään vaiheessa.

Entä muuttiko Kärpät peliään oleellisesti runkosarjasta?

Ei muuttanut olennaisesti, vähän ehkä pyrittiin varmempaan ja varmistelevampaan peliin. Kentälliset elivät kyllä sitten senkin edestä.
 
Viimeksi muokattu:

Beukeboom

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät / Mamba!
Kuten täällä mainittiin, Kärppien valttikortti ei ollut runkosarjassa ylivoimaisuus, vaan tasaisuus.

Tähän sarjaan näen tämän heijastuvan niin, että Kärpät ei vie sarjaa 4-0, mutta on myös vaikea sanoa pystyykö HIFK voittamaan Kärpät neljä kertaa seitsemässä ottelussa.

Uskon, että nähdään paljon maalin pelejä ja useampi jatkoaika.

Itse ottaisin terveyden kannalta mielummin 6-0 turpaan kuin jatkoajalla Nordiksella...
 

Euro71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, olosuhdesyistä HIFK
Ensin ketjuun sopiva hassuttelu: Miksi oululaiskouluissa ei viitata?
Koska käsi nostetaan pystyyn virheen merkiksi.

- - -

Katsotaan nyt noita runkosarjamatseja (H = HIFK voitti, K = Kärpät voitti):

1. H Kärpät - HIFK (5-6): täähän oli se huikea trilleri, jossa Kärpät karkaa ensin 3-0 -johtoon, sitten 4-1 johtoon, sitten 4-4 -tilanteesta vielä johtoon, mutta HIFK tulee rinnalle ja ohi. Laukaukset Kärpät vs HIFK -8 (eli Kärpät hävisi laukaukset).

2. K HIFK - Kärpät (2-5): Tää oli erikoinen matsi. Kärpät pysyttelee johdossa, mutta HIFK voittaa hallinnan 25 vs 46, varmaan yksi isoimmista laukaisueroista koko kauden aikana (-21).

3. K Kärpät - HIFK (6-1): Tää taas sitten oli aivan toisin päin. Kärpät lisää johtoaan koko matsin ajan, laukaukset 51 vs 31 Kärpille, varmaan yksi isoimmista laukaisueroista Kärppien hyväksi koko kauden aikana (+20).

4. K Kärpät - HIFK (3-1): Tää oli yks tasaisimpia matseja, Kärppien viimeinen tyhjiin. Laukaisut lähes tasan.

5. H HIFK - Kärpät (4-2): Sitten sama, mutta toisin päin, suht tasainen matsi myös laukaisujen suhteen ja HIFK:n viimeinen tyhjiin.

6. K HIFK - Kärpät (0-2): Viimeinen keskinäinen runkosarjamatsi. Laukaisut menivät lähes tasan (Kärppien 41 vs HIFK:n 39). Oli Kärpiltä ehkä taktisesti kuitenkin onnistuneimmasta päästä tällä otteluparilla, vaikkei mitään murskaavaa esitystä nähtykään.

- - -

Lisää aiheeseen sopivaa hassuttelua: Miksi oululaiset istuvat Raatin uimahallin pukukopissa?
He odottavat, että kenttä jäädytetään.

Tää on vähän vaikea. Jos ei avaudu, niin kysykää ihmeessä: Miksi oululaiset dissaavat uimahallin sarjakakkaajaa?
Heidän mielestään se on huonoa mainosta.

Miksi oululaisten on niin vaikea löytää vastauksia tietosanakirjoista?
Oululaisten aakkoset alkavat K-Ä-R-P-Ä-T.
 
Viimeksi muokattu:

Jäässä

Jäsen
Uskon IFK.n menevän finaaleihin jos Engren löytää hyvän vireen. Ei kärpät olisi niin kummoinen joukkue jos vastustajat ei valmiiksi nöyrtyisi heidän pelikirjaan. Kärppiä vastaan ei saa höntyillä. Rauhallisesti vain hyökkäykseen lähdöt ja jos ei ekalla onnistu nii puskeminen on vihonviimeinen. Hifkillä on nippu luovia pelaajia ja uskon heidän hoitavan tämän seitsemännessä pelissä.
 

Euro71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, olosuhdesyistä HIFK
Uskon IFK.n menevän finaaleihin jos Engren löytää hyvän vireen. Ei kärpät olisi niin kummoinen joukkue jos vastustajat ei valmiiksi nöyrtyisi heidän pelikirjaan. Kärppiä vastaan ei saa höntyillä. Rauhallisesti vain hyökkäykseen lähdöt ja jos ei ekalla onnistu nii puskeminen on vihonviimeinen. Hifkillä on nippu luovia pelaajia ja uskon heidän hoitavan tämän seitsemännessä pelissä.

HIFK:llä on ehdottomasti kova nippu tälläkin kaudella. Kärpät ei tosiaan ole runkosarjassa esittäneet mitään kovin kummallista. Toisaalta, kuten tuolla Kärppien omalla osastolla alustin playoffs-keskustelua, runkosarjan voitettuaan Kärpät on todella harvoin ollut savijaloilla seisonut jättiläinen. Tätä aiemmin Kärpät on voittanut (liigan) runkosarjan kahdeksan kertaa. Näistä kuusi on päättynyt mestaruuteen. Näistä seitsemän on päättynyt finaalipaikkaan (hopea -87). Yhden kerran (2006) Kärpät on runkosarjan voitettuaan tippunut välierissä, ja silloin voittanut pronssia: tuolloin Kärpät hävisi Ässille, ja voitti HIFK:n pronssiottelussa. Tuolla kaudella yhtenä mahdollisena konttaamisen syynä voi ehkä pitää ykkösmaalivahti Bäckströmin loukkaantumista puolivälierissä Bluesia vastaan, ja tuolla kaudella tehtiin ehkä sellainen taktinen virhe, ettei kakkosena olleella Pietilällä ollut kauheasti pelituntumaa. Selityksen makua, totta kai.

Mutta kyllä, siis ehdottomasti, kyllähän jo tämä koko ketju kertoo sen, että Kärpillä on omat haavoittuvuutensa. Muussa tapauksessa täällä varmaan Kärppä-kannattajat jo juhlisivat finaalipaikkaansa, tai no ainakin dissaisivat rajusti HIFK:n joukkuetta. Nyt on kuitenkin päällä sellainen tietynlainen odottava hiljaisuus, kun mitään varmuutta ei ole. Toivon tietysti, että Kärpiltä koko osasto syttyy pudotuspeleihin, mutta toisaalta pelkään, että se saattaa vaatia vaikeita aikoja, ja vaikeina aikoina vaara on se, ettei sitä syttymistä edes tapahdu. Olen samaa mieltä Mannerin kanssa, joka sanoi tuossa runkosarjan loppupuolella sitä, että Kärppien joukkueen henkistä kanttia ei tällä kaudella ehditty mittaamaan oikeastaan kertaakaan.

EDIT: Ja tuosta @Jäässä :n mainitsemasta kärsivällisyydestä: aika paljon Kärpät on runkosarjassa iskenyt maaleja nimenomaan siniviivoilla ryöstetyistä kiekoista, tai oikeastaan kokonaisuudessaan keskialueella voitetuista kiekoista. Monelle vastustajalle on ollut turmiollista se, että kun ollaan voitettu omalla alueella kiekko ja lähdetään hyökkäykseen, niin ryöstön jälkeen tilanne on ollut 3vs2 hyökkäys - ja sama Kärppien omalta puolustusalueelta sekä punaviivan tuntumassa molempiin suuntiin. Kärppien pitkät pyöritykset hyökkäysalueellaan eivät ole monestikaan kantaneet kauheasti hedelmää. Toisaalta pitkät pyöritykset Kärppien päässä eivät ole tuottaneet vastustajalle maaleja ihan sillä prosentilla, kuin voisi kuvitella.

- - -

EDIT: Päivän kevennys; Millainen drinkki on "Raatin uimahalli"?

- Vodkashotti suklaarusinalla

Mutta minkälainen drinkki oululaisten mielestä on "Raatin uimahalli"?
Vodkashotti suklaarusinalla on the rocks.
 
Viimeksi muokattu:

Raksilan mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Tää oli hauska :DD Voi elläimen käsi ku meni aikaa tajuta mitä nuo numerot ja merkit oli :D Siis voi rutto sentään, olipas hauska juttu kyllä. Voihan Raato

Viestisi ulkoasusta päätellen mitä ilmeisimmin tietty uskonhaaran edustus on päässyt soluttautumaan myös Hifkin kannattajien keskuuteen. Kohta varmaan mokomat kannattavat vielä Kärppiäkin. Ei se toisaalta väärin ole, ymmärtäähän tuon halun samaistua pohjoispohjalaisiin, kun vaihtoehtona on ainainen keikkuminen tuskan ja ahdistuksen partaalla. Tilastollisestihan se on todistettu fakta, että Hifkin kannattajaa vituttaa keskimäärin enemmän kuin hymyilyttää. Sellaista ei toki toivoisi kenellekään.

Hyvällä alulla siis olet. Riko vain vielä loputkin häpeän kahleesi, vapauta itsesi siitä tuskasta ja huuda keskiviikkona rohkeasti: POHJOINEN! Haluat sitä salaisesti kuitenkin.
 

Euro71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, olosuhdesyistä HIFK
Tilastollisestihan se on todistettu fakta, että Hifkin kannattajaa vituttaa keskimäärin enemmän kuin hymyilyttää. Sellaista ei toki toivoisi kenellekään.

Ei sais olla ilkeämielinen, mutta: se on se alkkisfaija, joka tulee aina syksyisin uudessa puvussaan vieroituksesta, lupaa maat ja taivaat, ja sekoilee koko kauden hämärän rajamailla. Ja sitten playoffseissa se näyttää viimein selväjärkiseltä ja vahvalta, pieksee pari vastaan tulevaa kaveria kenttään ihan tuosta vaan, ja sitten parin matsin jälkeen on taas katuojassa valmiina kannettavaksi kesäksi vieroitushoitoon :)
 
Viimeksi muokattu:

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Sinänsähän fani voi olla miten ylimielinen tahansa, mutta fakta on että, Ilvestä vastaan nähdyllä esityksellä ei HIFK kaadu. Se on sitten asia erikseen, paljonko ja kuinka nopeasti Kärpät tasoaan nostaa.

Toki voi, ja olen ihan tyytyväinen ettei täällä ole ollut ylimielistä keulimista tulevan sarjan voimasuhteista, vaikka voimasuhteiden osalta siihen olisi tietyt perusteet. Toinen esille nostettu on tuo Ilves-sarja, jossa Kärpät ei ilmeisesti vielä ollut parhaimmillaan. Silti huippujoukkueilla on tapana parantaa peliään kevään edetessä, ja niin uskon käyvän Kärppienkin kohdalla. Puolivälierät eivät myöskään ole runkosarjan suvereenille ykköselle henkisesti herkullisimpia paikkoja, kun ei ole käytännössä kuin hävittävää, nyt Kärpät saa hyvään iskuun äityneen suurseuran vastaan, ja se varmasti sytyttää Kärpätkin playoff-hurmokseen. IFK myös pelaa varmasti aktiivisemmin kuin Ilves, joka saattaa sopia Kärpille jopa paremmin. Sopii tai ei, tullaan varmasti näkemään huippuviihdettä.

Jos Kärpät olisi runkosarjassa pyöritellyt vastustajiaan ylivoimaisesti, niin Kärppä-fanit varmaan näin kailottaisivat. Mutta runkosarjan esitys ei ollut suurimmassa osassa pelejä mitenkään ylivoimainen, vaan aika tasainen, ja runkosarjan voitto tuli ensisijaisesti tasaisuudella, ei ylivertaisuudella.

Kiitän vastauksista, nämä avasi omiakin silmiä jonkun verran. En ole Kärpiltä nähnyt kokonaista matsia sitten keskinäisten kohtaamisten, joten en ole kovin hyvin kärryillä Kärppien pelillisestä tekemisestä. Tilastot näyttää erittäin vakuuttavilta, mutta varmasti tilastoihin on päätynyt enemmänkin sitä tasaista ja suvereenia suorittamista, kuin ottelusta toiseen ylivoimaista jyräämistä. Tasaisuus on kuitenkin valttia myös paras 7:stä sarjassa.

Sanoin ennen playoffseja, että HIFK:llä on ollut ikävä tapa löytää itsensä playoffseihin. HIFK:llä myös riittää materiaalin leveys ihan minne asti tahansa, toisin kuin esimerkiksi Ilveksellä. Kärppä-leirissä on sen verran isoja kysymysmerkkejä, että on miltei pakko katsoa ainakin ensimmäinen peli, ennen kuin uskaltaa alkaa vetää pidemmälle vieviä johtopäätöksiä.

Viime kausina IFK:lla on ollut tosiaan tapana luoda uusi nahka playoffeihin, ja se on kantanut nyt kolmen alisuoritetun runkosarjan jälkeen mitalipeleihin. Tavallaan IFK on ollut playoffeihin tultaessa nukkuva peto, joka on alisuorittanut runkosarjassa hyvästä materiaalista huolimatta, ja playoffeissa tuo materiaali alkaa paremmin näkymään. Harvalla joukkueella on esim. Sakari Salmisen ja Iikka Kangasniemen tasoisia taitureita 2-3.kentissä. Jälkimmäinen tosin on ollut kuin varjo entisestään, viimeisimmän vamman jälkeen.
 

Euro71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, olosuhdesyistä HIFK
Silti huippujoukkueilla on tapana parantaa peliään kevään edetessä....

Tuohon voi nyt huoletta laskea myös HIFK:n mukaan.

Puolivälierät eivät myöskään ole runkosarjan suvereenille ykköselle henkisesti herkullisimpia paikkoja, kun ei ole käytännössä kuin hävittävää, nyt Kärpät saa hyvään iskuun äityneen suurseuran vastaan, ja se varmasti sytyttää Kärpätkin playoff-hurmokseen. IFK myös pelaa varmasti aktiivisemmin kuin Ilves, joka saattaa sopia Kärpille jopa paremmin. Sopii tai ei, tullaan varmasti näkemään huippuviihdettä.

Ei Kärpillä kyllä vieläkään ole mitään muuta kuin hävittävää. Mutta kyllä, Kärpät ja HIFK ovat usein keskenään syttyneet, tai sanotaan, ettei kummallakaan ole ollut kauheasti ongelmia tehdä matseista kuumia. Aika hyvää kiekkoviihdettä nämä joukkueet ovat usein kannattajilleen tarjonneet.

Kiitän vastauksista, nämä avasi omiakin silmiä jonkun verran. En ole Kärpiltä nähnyt kokonaista matsia sitten keskinäisten kohtaamisten, joten en ole kovin hyvin kärryillä Kärppien pelillisestä tekemisestä. Tilastot näyttää erittäin vakuuttavilta, mutta varmasti tilastoihin on päätynyt enemmänkin sitä tasaista ja suvereenia suorittamista, kuin ottelusta toiseen ylivoimaista jyräämistä. Tasaisuus on kuitenkin valttia myös paras 7:stä sarjassa.

Tuohon viimeiseen virkkeeseen on Kärppä-fanin pakko luottaa. Kyllä ainakin itse takerrun siihen runkosarjan tosiasiaan, että ihan kauhean ailahtelevaa peli ei ollut. Nythän meitä enemmän huolettaa se, että puolet joukkueesta näytti alisuorittavan ensimmäisessä sarjassa, ja huoli on kova, jos se vielä jatkuu.

Viime kausina IFK:lla on ollut tosiaan tapana luoda uusi nahka playoffeihin, ja se on kantanut nyt kolmen alisuoritetun runkosarjan jälkeen mitalipeleihin. Tavallaan IFK on ollut playoffeihin tultaessa nukkuva peto, joka on alisuorittanut runkosarjassa hyvästä materiaalista huolimatta, ja playoffeissa tuo materiaali alkaa paremmin näkymään.

Näin se tosiaan on usein ollut.

Harvalla joukkueella on esim. Sakari Salmisen ja Iikka Kangasniemen tasoisia taitureita 2-3.kentissä. Jälkimmäinen tosin on ollut kuin varjo entisestään, viimeisimmän vamman jälkeen.

En usko että kukaan on tällä(kään) kaudella kiistänyt sitä, etteikö HIFK:llä olisi materiaali, jolla voi yltää ihan mihin tahansa.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos oli Kärpillä Ilvestä vastaan nihkeää alempien ketjujen tuloksen tekemisen osalta, niin samanlaista ongelmaa on IFK:llakin. Aivan liikaa ollaan oltu loistavan ykkösketjun tehojen varassa. Yksilötaitoa on toki alemmissakin ketjuissa ja esimerkiksi ratkaisupelissä Pelicansia vastaan maaleista vastasivat Thorell ja Salminen, juuri ne jätkät, joilta tehoja vaaditaankin. Ongelmallista on kuitenkin se, miten saadaan peli pyörimään enemmän vastustajan päädyssä ja miten päästään laadukkaille maalipaikoille (ja tietenkin tehdään myös ne byyrit), kun kentällä on vaikka kakkos- tai kolmosketju.

Puujalkainen Santala palaa pelikiellon jälkeen rosteriin ja - jos ei jää muiden jalkoihin - toivottavasti saa Kangasniemen taas liekkeihin. Toisaalta nuori Anton Lundell on ollut pleijareissa vaikeuksissa, vikassa pelissä Pelsuja vastaan Lundellin ketju penkitettiin suunnilleen viimeisen kymmenminuuttisen ajaksi. Eli tulosyksiköitä tarvitaan lisää hyökkäyksessä, ei voida odottaa, että sisäisen pistepörssin kärkinimi Quincey ratkoo pelejä alvariinsa...

Yksi suuri akilleen kantapää IFK:lla on murheellinen ylivoimapelaaminen. Yv-tehot on pakko saada esiin Kärppiä vastaan.
 

Jurkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Mahatifot, Poronhoito, Näätäeläimet
Yksi suuri akilleen kantapää IFK:lla on murheellinen ylivoimapelaaminen. Yv-tehot on pakko saada esiin Kärppiä vastaan.

Kärppien ylivoima on ollut ihan sysipaskaa koko kauden (muutamaa väläystä lukuunottamatta). Jos se IFK:lla on vieläkin huonompaa, niin sitten Kärpillä on pieni etu.
 

444

Jäsen
Kärppien ylivoima on ollut ihan sysipaskaa koko kauden (muutamaa väläystä lukuunottamatta). Jos se IFK:lla on vieläkin huonompaa, niin sitten Kärpillä on pieni etu.
Tässä on kyllä koko runkosarjan otannalla huikea edge IFK:lle, joka suoritti ylivoimaa 20,35 % teholla Kärppien 19,82 %:a vastaan. Toki Kärpät pääsi sitä myös harjoittelemaan yli 50 min enemmän runkosarjassa.

Täysin hatusta vedetty 15 ottelun kuntopuntari kääntää edun Kärpille prosentein 19,15 vs. 18,00.

Silti luulisin, että tuossa ajettiin takaa ennemminkin sitä, että koska IFK oli vähän vaikeuksissa maalinteon suhteen Pelicansia vastaan, ja toisaalta Kärpilläkin on ”ihan ok” pakisto ja maalivahti luokkaa ”menettelee” (selvästi vähiten päästettyjä maaleja joukkueena runkosarjassa), niin toimiva ylivoima antaisi paremman mahdollisuuden ratkoa pelejä. Pudotuspeleissä IFK:n yv-% on ollut toistaiseksi muikeat 8,00, ja yhden yv-maalin tekemiseen on vaadittu yli 22 minuuttia ylivoima-aikaa.
Itse en siis vertaisi joukkueiden välisiä ylivoimaprosentteja, vaan mieluummin korostaisin niiden tärkeyttä. Etenkin IFK:n kannalta, joka on ollut todellakin surkean ja säälittävän vaiheilla yv-pelissään. IFK teki Pelicans-sarjassa yhtä monta maalia ylivoimalla kuin mitä päästi Caanit tekemään maaleja alivoimalla. Kertonee jotain.
 

Hockey#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Materiaaleja jos vertaa niin otan aluksi pakiston vertailuun. Yritin ottaa vertailuun saman tyyliset pakit. Mahdotonta saada ihan yksi yhteen, mutta sinne päin kuitenkin.

Teemu Eronen - Teemu Kivihalme
- Kivihalme vie luistelussa, mutta muuten hyökkäyspäässä Eronen on edellä. Puolustuspelaaminen samalla tasolla. Eroselle tämä.

Johan Motin - Jani Hakanpää
- Hakanpää näistä selvästi vahvempi. Liigan paras yleispuolustaja. Hakanpäälle selvästi.

Ville Varakas - Lasse Kukkonen
- Peruspuolustajia molemmat. Varakas taklaa enemmän, mutta Kukkonen vie voiton tästä parista luotettavammalla puolustuspelillä.

Joonas Lyytinen - Shaun Heshka
- Molemmat kiekon kanssa hyviä. Lyytinen liikkuvampi. Heshkalla parempi laukaus. Lyytisen riskitaso korkeampi.

Kyle Quincey - Atte Ohtamaa
- Molemmat vahvoja yleispuolustajia. Quinceyllä parempi laukaus, mutta kokonaisuus Ohtamaalle.

Ryan O'Connor - Mikko Niemelä
- Molemmat hyviä liikkumaan, mutta ei mitenkään räiskyviä tapauksia. O'Connor parempi hyökkäyspäässä ja Niemelä omissa.

Eli omissa arviossa pakisto menee Kärpille 5-1, jos pelkkiä nimiä lähtee vertailemaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös