Playoffs 2019 finaalit: Kärpät (1.) – HPK (5.)

  • 266 394
  • 2 304

Tuborg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Henkilökohtaisesti en pidä lainkaan siitä, että te raiskaatte koko kansan yhteistä kansallislaulua käyttäen sitä vielä kansaa jakaviin tarkoituksiin. Ehkä se sitten teidän mielestä on hienoa ja teidän oma juttu.

Ja paskat jostain akustiikasta. Kyllä sen laulun esittämisessä ovat muut asiat paljon merkityksellisempiä.

Niin selvästi om kuulunut nyt nää Hämeenlinnan peleistä että täsmentäisitkö, että ketkä raiskaa?
 

Tuborg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kyllä tässä hienoa sarjaa pelataan, eikä tämä edelleenkään ohi ole, vaikka tässä molemmin puolin on yritetty nostaa jotain peliä ratkaisevaan asemaan. Tilanne on 2-2 ja kumpikin on voittanut kotonaan ja vieraissa. Asetelma on käynyt selväksi. Kerho pelaa todella hyvin joukkueena ja omalla tekemisellään hankaloittaa Kärppien pelaamista merkittävästi. Kärpillä on taas napsun verran parempia yksilöitä, jotka hyödyntää Kerhon vastaavia tehokkaammin ne tarjoutuvat huippupaikat. Molemmat molarit on hyviä, mutta molemmat on vaan ihmisiä ja pieniä lapsuksiakin sattuu. Joskus ne näkyy taululla, joskus ei.

Täältä varaukseton kunnioitus kovalle vastustajalle, vaikka huumori ja pikkuprovo kukkii ainakin omissa kirjoituksissani. Ylpeä myös omasta joukkueesta, hyvin ylpeä.

Maanantaina jatkuu ja mahdoton sanoa mitä sieltä seuraavaksi oikeasti tulee.
Siiis tässä ihan sama kunnioitus vastustajlle. Eka peli lievästi meidän, kaksi seuraavaa selkeesti Kerhon, nyt taas tää semi selkeesti meidän. Eniten aiemmi harmittaanu Kärppien laimea ote, jos ei voi sanoa, että onko vaan vastustajan parempi ote, onko hekinen kipsi? Who knows. Sen tiedän, että taas tänään (no sori eilen) Kärpät pelasi taas kuin ne on ennen pelanneet.
 

Pohjoisesta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Manchester United, Jesse Puljujärvi
Ässien fanit huusi keväällä 2013 että ei vettä RAANTAA rakkaampaa ja siitä mediat kirjoitti vaan positiivisessa valossa eikä ketään varmaan kiinnostanu täälläkään
 

Arthur Morgan

Jäsen
Suosikkijoukkue
AC Oulu, Kärpät, Huuhkajat
Ässien fanit huusi keväällä 2013 että ei vettä RAANTAA rakkaampaa ja siitä mediat kirjoitti vaan positiivisessa valossa eikä ketään varmaan kiinnostanu täälläkään
Samaten NHL:n puolella kun Capitalsin, Winnipegin tai vaikkapa Dallasin fanit korostaa tiettyä kohtaa kansallislaulussa niin se on urheilukulttuuria. Kärpät on oikeastaan ainoa poikkeus missä se on raiskaamista ja ties mitä muuta täälläkin on itketty. Kertoo vaan miten loistavasti joukkue on pelannut ja noussut siksi viholliseksi numero yksi jota vastaan on aina napsun verran suurempi tahto voittaa.

Tämä siis ilman mitään vittuilua kenellekkään tai millekkään ihmisryhmälle. Itsekkin sorrun provoiluun ja lievään vittuiluun vaikka yritän sitä vältellä, tunnekuohussa saattaa joskus vähän läikkyä. Lestaporonäätälapsenraiskaaja-jutut taas alkaa olemaan niin väsynyttä ja kulunutta, mielikuvituksetonta paskaa joka osoittaa vaan suuresta katkeruudesta/kateellisuudesta Suomen kauneinta seuraa kohtaan, ettei kukaan taida jaksaa enää ottaa niitä tosissaan.

Menipäs sivuraiteille tämä kirjoitus, piti vain huomauttaa miten sama mikä muualla maailmassa on hienoa kulttuuria, on kärppäfanien tapauksessa raiskausta. Ensi kerralla pitää kirjoittaa muutama kalja vähemmän juotuna.

Maanantaina raikaa taas POHJOINEN ja muu Suomi itkee. 2007 ensimmäinen finaali never forget.
 

JPL

Jäsen
Pelistä vielä sen verran, että kerholaisille pisteet siitä, että viime Hämeenlinnan-ottelun jälkeen ei ole sukelteluja enää nähty sieltä suunnasta. Mainion ottelun pelanneelle Lindstenille sen sijaan pieni miinus helposta kaatumisestaan.
Lasun lanauksessa lähti kyllä polvet alta ns. tehostetusti (jäähyn paikka oli) Mutta näitähän tulee. Mitään yltiötörkeitä hyppyjä en ole nähnyt. Jotkut kevyet pelaajat näyttää olevan katollaan koko ajan. Jäähyjä noista tulee kuitenkin harvemmin.
 
Suosikkijoukkue
Steelborn, Ich bin ein mouhijärveläinen
Vai, että kansaa jakaviin tarkoituksiin. Nyt on yksi sanan korostaminen kasvanut sinun päässäsi vähän liian isoksi asiaksi. Harmi, että sinun muut merkitykselliset asiat nyt kärsii junttien toimesta.

On kolme teoriaa, miksi "pohjoinen" menee niin pahasti joidenkin ihon alle.

a) Kysymys on väestönosasta, jotka ovat erityisen herkkiä kulttuuriselle omimiselle. "Kulttuurinen omiminen ja kulttuurinen appropriaatio ovat paheksuvia nimityksiä kulttuuriselle lainaamiselle."

He ovat samaa populaa, jotka eivä hyväksy sitä, että valkoinen heteromies pitää sisällä inkkaripäähinettä. Kulttuurinen lainaaminen yhdistettynä aineettomiin oikeuksiin voi heidän mukaansa olla alkuperäiskansan sortamista. Tässä tapauksesssa nämä kulttuurisesti erityisherkät jannut tulkitsevat homman niin, että pohjoisessa asuva kansanosa sortaa alkuperäiskansan (suomalaiset, tarkemmin ottaen siis alkuperäiset varsinaissuomalaiset) syvintä aineetonta kulttuuripääomaa, kansallislaulua.

b) Kysymys on kansanosasta, jolle Suomi konstruktiona vaan on vähän liian kova juttu.

c) Tai sitten yksinkertaisesti kysymys vaan on niin hyvästä kannattajaläpästä, että se lävistää paatuneimmakin fanipanssarin.
 

HockeyBoy66

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Samaten NHL:n puolella kun Capitalsin, Winnipegin tai vaikkapa Dallasin fanit korostaa tiettyä kohtaa kansallislaulussa niin se on urheilukulttuuria. Kärpät on oikeastaan ainoa poikkeus missä se on raiskaamista ja ties mitä muuta täälläkin on itketty. Kertoo vaan miten loistavasti joukkue on pelannut ja noussut siksi viholliseksi numero yksi jota vastaan on aina napsun verran suurempi tahto voittaa...

Ja tuohon NHL asiaan jatkona, että kaikki jotka eilen oli TV-ruudun ääressä illalla kun St.Louis Blues pelasi kotonaan, niin saattoi pistää merkille heidän kansallislaulun lopussa pienen muutoksen. Biisi loppuu sanoihin "and the home of the brave". Viimeinen brave sana on yllättäen muutettu sanaksi Blues, jonka yleisö huutaa lopussa kappaleen päälle. Eli siellä kuullaan jopa sanojen muokkaamista fanien toimesta.

Tuntuu olevan yleinen trendi rapakon takana, että nämä sanojen korostukset kansallislaulun aikana lisääntyy ja moni haluaa erottua massasta "omalla jutullaan". En tiedä miten paljon siellä kuullaan protesteja tämän osalta.

Jos joku muu liigajoukkue keksisi korostaa yhtä sanaa maammelaulussa, niin en tiedä osaisinko siitä mieltäni pahoittaa. Vähän tuntuu, että osalle se on etenkin tänä keväänä ollut hengen ja elämän asia. Sanon sen mitä sanoin jo kerran aiemmin, että Kärppien menestyksellä on oma vaikutus tähän keskusteluun. Tuskin 90-luvulla olisi kukaan tullut divaripeliin valittamaan samasta, ketä se nyt kiinnostaa jos joku pieni ja säälittävä divarisakki Oulusta on tällaisen jutun kehitellyt (jos siellä edes koko maammelaulua silloin laulettiin). Mutta ootappa vain kun kannua on nosteltu ja puolen Suomen sakki pelaa finaaleissa "koko muuta Suomea" vastaan, niin soppa on valmis.

Kerron HPK:n kannattajille ja bandwagonissa oleville (eli kaikille muille kenen pelit on tänä keväänä jo pelattu liigassa) helpottavan faktan. Jos kerho vie mestaruuden, ei kukaan enää muista Pohjoinen huutoa Hämeenlinnan torilla kahden promillen sooseissa.
 

Hoitsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät

Lomppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Parasta on, että jos joku muu joukkue jatkossa alkaa korostaa tai muuten muokata kansallislaulua, pidetään sitä säälittävänä kopiointina. Sen verran vahvan kärppäleiman on kansallislaulu saanut viimeistään tänä keväänä.
 

Tolppa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, The Reds, Los Colchoneros, the C's
Omista sukujuurista on puolet pohjoisesta. Sympatioita on monestakin syystä todella paljon sinne. Toki Kärppien kestomenestys hiukan ärsyttää - kuten aiemmin Tapparan, TPS:n ja Jokerien - mutta kovaa duuniahan siellä on menestyksen eteen tehty (eikä vain ostettu) - ja sitä arvostan. Lisäksi on vain hienoa, että pohjoista identiteettiä korostetaan, tai että puhutaan puolen Suomen joukkueesta. Sen sijaan toivoisin, että kansallislauluumme suhtauduttaisiin arvokkaasti. Ihan samoin minua suututtaa, jos joku kohtelee Suomen lippua kaltoin. Vanha jäärä olen, vanhanaikaisen kasvatuksen tulos.

Minua ei kiinnosta pätkän vertaa, mitä jenkit tekevät kansallislaululleen. Siellä ovat viralliset laulajatkin sortuneet aivan järkyttävin versioihin. Ja eiköhän tämä ollut osaltani tässä.
 

Vuokralainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho! Arsenal
Toi on muuten niin totta, että onhan toi Pohjoisen huutaminen myös vieraspeleissä merkki pelaajille, että täälläkin on nyt kannattajia paikalla.

En tajua alkuunkaan miksi toi Pohjoinen niin kovasti joitakin ärsyttää.

Ai niin. Sarja on tasan ja etu on nyt Kärpillä, mutta Kerho tämän tulee vielä viemään.
 

Äimänkäki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hyvät suoritukset ja Kerttu
Mitään ongelmaa tai mielipahaa ei aiheutuisi, jos lopetettaisiin toi omien pallien silittely eli maammelaulun laulaminen joka helvetin pelissä ja tilanteessa. Miksi se vedetään Liigan finaaleissa kahden suomalaisjoukkueen kesken? Ihan kun laulaisi itselleen syntymäpäivälaulua. Jätetään kansallislaulut mieluummin kansainvälisiin peleihin ja silloinkin soitetaan vain kerran voittajalle. Kyllähän tuo laulu nyt vaan on niin puhkiraiskattu ettei siinä paljon oululaisten tökkimiset enää hetkauta.

Ainiin, eilen oli pelikin. No, onpahan vielä torstainakin.
 

Anthero

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Symp. Jukurit
Sanon saman mitä olen sanonut aiemminkin. Huutakaa mitä huudatte, itse en kansallislauluamme raiskaisi. Pelin aikana ehtii kyllä elämöimään.

Johonkin jenkkeihin vertaaminen nyt on tässä kohtaa ihan turhaa. Maa missä mikään ei ole pyhää. Täällä sentään osataan arvostaa näitä asioita.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Parasta on, että jos joku muu joukkue jatkossa alkaa korostaa tai muuten muokata kansallislaulua, pidetään sitä säälittävänä kopiointina. Sen verran vahvan kärppäleiman on kansallislaulu saanut viimeistään tänä keväänä.
Parastahan tässä on se, että POHJOINEN on säälittävä kopio kanadalaisten TRUE NORTHista.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Johonkin jenkkeihin vertaaminen nyt on tässä kohtaa ihan turhaa. Maa missä mikään ei ole pyhää. Täällä sentään osataan arvostaa näitä asioita.
NHL:stähän tämä kansallislaulu-juttu on liigaan aikanaan kopioitu, joten siinä mielessä vertaus ei ole kovin kaukaa haettu. Samalla on karnevalisoitu koko Maamme-laulu hyvin epäsuomalaisella tavalla viemällä se tilaisuuksiin, joissa sillä ei pitäisi olla mitään tekemistä. En tässä kokonaisuudessa laulun "pyhyyden" kannalta näe enää suurta merkitystä sillä, huudetaanko lisämausteeksi vielä pohjoinen tai pottumaa.
 

Lomppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Parastahan tässä on se, että POHJOINEN on säälittävä kopio kanadalaisten TRUE NORTHista.
Höpöhöpö, älä höpise hulluja.

Minusta kansallislaulun voisi kyllä poistaa peleistä. Kiekkopeli ei mielestäni ole sen vertaa arvokas tapahtuma, että sitä tulisi raiskata kansallislaululla. No, ehkä Oulun peleihin sen voisi kannatuskulttuurisista syistä omia, mutta muualta pois.

Finaalit on nyt virallisesti syttyneet.
 

Koodari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Miksi tuosta POHJOISESTA puhutaan vieläkin vaikka tuon on kuulunut Kärppien fanien tapoihin jo toistakymmenta vuotta? Ei tää oo uus juttu hei! Muistan aikanaan kun tuon kuulin ekan kerran Jaffalassa (TV:n välityksellä) ja siitä sai aivan mielettömät fiilikset. Ei siksi että se kuulostaa hienolta (yleensä se ei kuulosta) vaan siksi että sillä paikalla olevat kärppäfanit ilmoittaa omilleen että täällä ollaan ja isolla porukalla. Mitä isommin se Pohjoinen kajahtaa, sitä enemmän omia faneja on paikan päällä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös