Playoffs 2018 1. kierros: Ässät (8.) – Lukko (9.)

  • 52 338
  • 357
Suosikkijoukkue
Ässät
Heh, veikkauksen sivuilla kun kävin katsomassa kokoonpanoja, ilmoitti ettei otteluita tänään! Lukko luovuttanut?
Saman huomasin... Jos asiasta pidettäisiin Rauman sisäinen kansan äänestys, niin tämä varmaan pitäisi paikkansa. Nyt veikkaan kuitenkin olevan vain kyse siitä, että joukkueet eivät ole vielä julkaissut kokoonpanoja.
 

lebak

Jäsen
Lätistään nyt hieman lisää sekä yleisesti sekä katsastamalla kummankin joukkueen runkosarjan tilastoja Liiga.fi:n tuottamana.
Kyllä ennakkoasetelmat ovat selvät. Ässät tilastollisesti selvä suosikki ja vedonlyöntikertoimet näyttävät painottavan viimeisten kuukausien otteita runkosarjassa. Tosin, jos Lukko pystyy vaan tekemään maaleja ylivoimalla ja pelaamaan puolustuspeliään normaalisti, ei tässä pitäisi mitenkään suuria eroja olla. Viitteitä tuosta YV:n parantumisesta tosin ei ole varsinkaan kun Vahalahti ja Niskala ovat poissa.

Sarjataulukko

Peräkkäiset. Lukko hyvä alkukaudella, Ässät loppukaudesta. Kuntokäyrät aivan erisuuntaiset. Ässät tehnyt 22 maalia enemmän, Lukko päästänyt 35 maalia vähemmän.

Kuntopuntarit

Lukon suunta ollut laskussa kauden puolivälistä asti ja ollut kuntopuntareissa alakastissa. Viimeisen 15 ottelun YV% karmeaa katseltavaa. Yleisesti kaikki mittarit ovat laskusuunnassa kauden keskiarvoon nähden.
Ässät on noussut pohjilta kuntopuntareissa n. 15-10 kierrosta sitten. YV% ollut tasaisesti n. 18,75%.

Rangaistukset

Rangaistuksia Lukolla 9,8min/ottelu ja Ässillä 15,2min/ottelu. Lukko saanut keskimäärin 2 minuutin jäähyjä 3,8kpl/ottelu (5. eniten) ja Ässät 4,2. (eniten). Lukko ei ole saanut isoja rangaistuksia juurikaan vrt. Ässät.

Ylivoima

Lukon ylivoima on ollut huono tasaisesti kotona ja vieraissa. Lukolle tehty myös 3 alivoima maalia runkosarjan aikana.
Ässillä kotona mukava 25% YV-prosentti sekä keskimäärin 6min yv aikaa per maali. Vieraissa sitten paljon huonommin.

Alivoima

Lukon alivoima on toiminut sekä kotona että vieraissa. Lukko on päästänyt alivoimalla 28 maalia, josta 10 kotona ja 18 vieraissa. Alivoima-aika jotakuinkin sama.
Ässien alivoima myöskin ollut tasaista kotona ja vieraissa. Ässät päästänyt 57 maalia, josta 25 kotona ja 32 vieraissa. Alivoima-aika on n. 41% kotona ja 59% vieraissa. Näitä kuvaa myös A/YVPM aika hyvin.

Edistyneet

5v5 laukauksia kummatkin ampuneet vähän. Ässät 2040 (11. eniten) ja Lukko 2019 (12. eniten). Kummatkin joukkueet ovat päästäneet 5v5 vastustajan laukomaan paljon Lukko 2372 (2. eniten) ja Ässät 2244 (3. eniten). Tästä tullaankin näiden erotukseen L± tilastoon, jossa Ässät 12. ja Lukko 15. Näistä muodostetaan COR%, jossa luonnollisesti kummatkin häntäpäässä Ässät 47,6 (12.) ja Lukko 46 (15.). Ainakin osaltaan Lukon luvut selittyvät kiekon hautomisella ja pelitavan hajotessa vastustajan karvatessa kiekon saaden yleensä laukaisupaikan. Ässien pelitavasta en osaa sanoa.
Myös 5v5 hyökkäys- ja puolustuspään aloituksia kummatkin keränneet enemmän omaan päähän keskimääräisesti muihin joukkueisiin verrattuna. Keskinäisesti ei suuria eroja myöskään.

Ässät on ollut play off:ssa (säälit mukaan lukien) yhteensä 22 kertaa, Lukko 19 kertaa. Viimeisen 20 vuoden aikana Ässät ollut 9 kertaa, Lukko 14 kertaa.

edit. laukaisukartat lisätty (@SimoTeperi). Lisäksi Ässien laukaisukartta ennen ja jälkeen valmentajavaihdoksen.

 

Liitteet

  • Joukkuevertailu.JPG
    Joukkuevertailu.JPG
    160,7 KB · kertaa luettu: 246
  • heatmaps.JPG
    heatmaps.JPG
    129,7 KB · kertaa luettu: 231
Viimeksi muokattu:

Villi-Länsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Anaheim Ducks, Leijonat, Real Madrid
Ihan mielenkiintoinen sarja tulossa.

Padalla hyvä vire ja Lukolla raikas alamäki.
Eka kymppi on tänään isossa arvossa. Pata tulee erittäin kovaa päälle ja Isomäki siihen päälle. Jos Lukko sen kestää ja saa hommattua jäähyn Padalle tai jopa tekemään maalin niin nähdään se että meneekö lataus yli vai mikä on suunta.

Lukolla on suuressa roolissa on Kähkönen, alivoima ja Ramstedt/Ilomäki.
Paine on kova mitä pata lyö ja se pitää kestää. Mitä pidemmälle peli etenee ja Lukko pysyy mukana niin mahdollisuus kasvaa.

Tuomareilla on iso rooli sarjassa. Tänään varsinkin itkee koko suippolandia joka taklauksesta ja tuomiosta. Siihen päälle kaikki muu kitinä niin jo on ladossa tunnelmaa. Raumalta kivasti saapumassa porukkaa ottamaan lato haltuun.

Toivotaan kovaa ja rehtiä sarjaa. Joka tapauksessa paskempi aina jonkun mielestä voittaa eli tässä tapauksessa Satakunta on Sinikeltainen edelleen!

HAKKAA PÄÄLLE RAUMAN LUKKO!

P.s pelaako Lamberi Masaaaaaa tänää? Meinaa jos ei pelaa niin tietää pitää lompakosta huolta hallilla että ei weliiiiii vieee.
 

67-Hgy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ai saatana! Tässä rupeaa fiilikset nousemaan illan peliin. Rakas naapuri tulee Isomäen kirkkaisiin valoihin. Lukko ollut pikkasen alavireinen viimme peleissä ja Pata pelannut iloista voittavaa kiekkoa. Tämä on oma sarja missä mitä vain voi sattua. Parempi voittaa tänään. Tiistainen Isomäki, täysi halli ja seisomakatsomo, Satakunnan laulu, Ässät - Lukko. On tää juhlapäivä.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Empä olisi uskonut että kun katsoo kokoonpanoja ero on noin selkeä. Pikkuveljellä on kyllä hurjat loukkaantumiset ja sitten vielä jostain syystä pakki nelosen laidassa ja hyökkääjä seiskapakkina (lienee väärin merkitty?). Kyllähän materiaalietu on Ässillä, varsinkin kun Ändi on päässyt viime kauden vireeseen maaliskuun aikana. Eipä ole helppoja juurikaan enää lipsunut. Hyökkääjissä myös ero on varsin suuri.

2-0
 
Viimeksi muokattu:

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mielenkiintoinen sarja. Ässät ylivomainen suosikki pelaajamateriaaliltaan, mutta Virran kiekonhallintapeli ja puolustussuunnan pelaaminen voi tehdä vaikeaksi Ässien maalinteon.

Vaikka Lukko sairastuvallaan antaakin mahdottoman paljon eteen, niin Lukolla riittää ratkaisijoita tekemään tarvittava voittomaali, jos omaan päähän ei tehdä kahta maalia enempää.
 

luotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Die Mannschaft, Bayern München
Vaikka Lukko sairastuvallaan antaakin mahdottoman paljon eteen, niin Lukolla riittää ratkaisijoita tekemään tarvittava voittomaali, jos omaan päähän ei tehdä kahta maalia enempää.
Eiköhän nuo sairastuvat mene aika lailla tasan, molemmilta muutama avainpelaaja poissa.
 

Ressa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Vaikka Lukko sairastuvallaan antaakin mahdottoman paljon eteen, niin Lukolla riittää ratkaisijoita tekemään tarvittava voittomaali, jos omaan päähän ei tehdä kahta maalia enempää.

Lähteenmäki 47, 13+11=24 - McRae 42, 5+16=21 - Salmio 37, 8+12=20

Vahalahti 40, 6+17=23 - VandeVelde 27, 6+10=16 - Niskala 54, 9+19=28
 

Hypodermic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Itsellä ei tähän näin ulkopuolisena mitään suosikkia ole, mutta aika isot erot on painettu kertoimiin ainakin avauskamppailuun; Lukolle tarjotaan jopa 4.20 kerrointa. Mielenkiintoinen ottelupari ja kyllähän tätä kelpaa tiistai-illan ajankuluksi seurata.
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Empä olisi uskonut että kun katsoo kokoonpanoja ero on noin selkeä. Pikkuveljellä on kyllä hurjat loukkaantumiset ja sitten vielä jostain syystä pakki nelosen laidassa ja hyökkääjä 13. pakkina (lienee väärin merkitty?).

Kyllä Sevänen pelaa laiturina. Väyrynen on niin hidas, ettei ehdi tilanteisiin ollenkaan.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Totuuden nimissä sivussaolijoista, että Ässillä nää ollut framilla pidempään ja muutenkin poikkeuksellisen laaja hyökkäys. Lukolla neljä tärkeää ukkoa putos pudotuspelien kynnyksellä. Niskalan kerkesivät pika-paikkaamaan ennen siirtorajaa.

Tosin, on nuo menetykset tuntuvia Ässilläkin, ainakin pitkää kevättä ajatellen. Lähteenmäki ja Salmio viimesen päälle playoff-pelaajia ja reservi nyt ohkanen.
 

Jalat1990

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Lukon ykkönen on kyllä pelottavan kova, kuin myös äijät ylivoimalla. Playoffit vielä, niin saattavat olla aivan eri miehiä, kun viime viikolla. Maalivahdit tänään isossa roolissa ja Ässien pitää pysyä poksista pois. Pahin mahdollinen olisi näin Porilaisen näkökulmasta, että Ässille ekaan erään iso jäähy ja Lukolle pari kaappia siihen. Lukko on aina Lukko, sen haluaa voittaa aina ja tappio tässä tilanteessa kirpaisisi, mutta ehkä vielä suurempi syy vitutukseen olisi, että kaiken kitinän ja neiteilyn jälkeen Pekka Virta saisi tästä voiton.
 

lebak

Jäsen
Käydään vielä pelaajien tilastoja kummastakin joukkueesta.
- Korostuu Niskalan ja Vahalahden puuttuminen YV:llä. Lukolla ei ole oikein pakkeja heittää viivaan. Ramstedin/Ilomäen/Keräsen varassa.
- Ässillä muutamat pelaajat tehneet paljon tehoja yv:llä.
- Lukko hyvä aloittamaan.


Parhaat maalintekijät
Lukko

Keränen Ja. 17, Ilomäki 13, Koivisto 12, Liedes 10, Niskala 9.
YV:llä Ilomäki 6, Keränen Ja. 5, Koivisto 5, Tiivola 3, Niskala 2. YV-pisteiden osuus: Ilomäki 43,2%, Niskala 39,3%, Vahalahti 39,1%.
Ässät
Laganière 17, Kärki 14, Lähteenmäki 14, Matshkin 14, Korhonen 11
YV:llä Lähteenmäki 6, Laganière 5, Kärki 5, Matshkin 5, Salmio 3. YV-pisteiden osuus: McRae 52,4%, Matushkin 48,7%, Kärki 37,9%.
AV:lla Suoranta tehnyt 2 maalia 22 ottelussa.

+/- tilasto
Lukko
+
Ahonen +39, Motin +39, Niskala +36
- Niskala -39, Motin -38, Koivisto -34
+/- Ahonen +12, Ilomäki +12, Vahalahti +7, Keränen Ju.-23, Mäkinen -11, Reunanen -7.
Ässät
+
Matushkin +47, Peltola +40, Laganiere +38
- Matuhkin -40, Korhonen -40, Peltola -39
+/- Kuparinen +19, Tommila +12, Seppälä +11, McRae -12, Makkonen -9, Mäkelä -8.

Laukausta per ottelu (Laukaisu%)
Lukko

Niskala 4,9 (3,4%)
Koivisto 3,4 (5,9%)
Keränen 3,3 (8,5%)
Ässät
Laganiere 4,0 (7,5%)
McRae 4,0 (3%)
Matushkin 3,9 (5,6%)

Aloitusta per ottelu (aloitus%)
Lukko

Ilomäki 22,1 (53,3%)
Ramstedt 18,2 (51,9%)
Tiivola 13,4 (52,9%)
Friberg 9,8 (50,8%)
Omanpään aloittaja: Ilomäki 441 (56%)
Hyökkäyspään aloittaja: Ilomäki 350 (54,9%)
Ässät
Makkonen 19,6 (50,1%)
Kuparinen 18,4 (50,9%)
McRae 16,4 (46,9%)
Kärki 10,5 (46,2%)
Omanpään aloittaja: Kuparinen 540 (52,4%)
Hyökkäyspään aloittaja: McRae 270 (47%)

Peliaika
Lukko

Hyökkääjät: Ramstedt 20:02, Ilomäki 19:27, VandeVelde 19:24
Puolustajat: Niskala 23:38, Motin 22:04, Ahonen 20:22
YV: Niskala 200, Koivisto 193, Keränen 181, Ilomäki 164, Vahalahti 144
AV: Motin 147, Ahonen 117, Ilomäki 116, Niskala 115, Riikola 90
Ässät
Hyökkääjät: Makkonen 18:51, Korhonen 18:26, Lähteenmäki 18:16
Puolustajat: Taimi 21:13, Peltola 20:03, Matushkin 18:54
YV: Matushkin 166, Laganiere 145, Korhonen 139, Kärki 125, Lähteenmäki 125
AV: Peltola 209, Kuparinen 142, Blood 139, Seppälä 133, Korhonen 127

Rangaistukset - 2min
Lukko
Riikola 22, Mäkinen 19, Marttinen 15
Ässät Blood 36, Matushkin 20, Laganiere 14

Voittomaalikilpailut
Lukko

Keränen 7 (28,6%), Koivisto 7 (28,6%), Tukonen 4 (50%)
Ässät
Matushkin 7 (57,1%), Laganiere 5 (20%), Kärki 4 (0%)
 
Viimeksi muokattu:

Raimoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Philadelphia Flyers, La Albiceleste
Hienoa, että se tusina ranskalainenkin on kokoonpanossa tänään. Eiköhän hänellä pinna pala taas, jotain Valenttiinalla on jäänyt Porista hampaankoloon. Ässiltä odotettu kokoonpano, toimivaa on turha rukkailla. Tietysti oli ajatuksessa pelaako Lamberg tänään, mutta hyvä näin.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
P.s pelaako Lamberi Masaaaaaa tänää? Meinaa jos ei pelaa niin tietää pitää lompakosta huolta hallilla että ei weliiiiii vieee.

MIkäs läppä se tämä on? Onko jotain faktaa, että Lamberg olisi rosvonnut maksavia katsojia vai keksitkö ihan omasta päästä?

No kentällä Lamberg kuitenkin on ja todennäköisesti vetää Ramun levyksi 1.erän loppupuolella. Puhtaasti tietenkin, kuten tapana on toivoa.
 
P.s pelaako Lamberi Masaaaaaa tänää? Meinaa jos ei pelaa niin tietää pitää lompakosta huolta hallilla että ei weliiiiii vieee.

Onpas taas tympeää vitsailua, varsinkin kun tietää, että Lamberg on saanut lapsesta asti kuunnella tuota mannehuutelua muilta hokifaijoilta ja -mutseilta eikä meno ole ammattilaisuran myötä muuttunut. Jotenkin sitä aina odottaisi, että vastustajan pelaajalle voisi kuittailla muutenkin kuin sukutaustaan tai etnisyyteen tarttumalla.
 

Bakaun Imaami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, NY Rangers
Empä olisi uskonut että kun katsoo kokoonpanoja ero on noin selkeä. Pikkuveljellä on kyllä hurjat loukkaantumiset ja sitten vielä jostain syystä pakki nelosen laidassa ja hyökkääjä 13. pakkina (lienee väärin merkitty?).

2-0

Juu. Lukolla on vastoin odotuksia 6 hyökkääjää ja 13 pakkia kokoonpanossa.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Lähteenmäki 47, 13+11=24 - McRae 42, 5+16=21 - Salmio 37, 8+12=20

Vahalahti 40, 6+17=23 - VandeVelde 27, 6+10=16 - Niskala 54, 9+19=28
Tuo on yksi tapa nähdä asia. Joku voisi nähdä niinkin, että kuka tahansa noista Lukon poissaolijoista on merkittävämpi/pahempi menetys kuin yksikään Ässien poissaolijoista. Mutta kuten jo aika monta kertaa on sanottu, Lukon peli oli ihan sekaisin jo ennen kuin yksikään noista lukkolaisista loukkaantui.

Tänään tuli ekaa kertaa sellainen fiilis, että Lukko voisi voittaakin. Tuurilla, jos ei muuten. Avausmaali olisi todella jees.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Tuo on yksi tapa nähdä asia. Joku voisi nähdä niinkin, että kuka tahansa noista Lukon poissaolijoista on merkittävämpi/pahempi menetys kuin yksikään Ässien poissaolijoista.

Teknisesti ottaen olen jopa samaa mieltä. Ässät on esimerkiksi mennyt ilman Salmiota jo niin kauan, että häntä ei sillä tavalla tulee enää edes "laskettua" poissaolijaksi (vaikka olenkin miehen itsensä puolesta todella surullinen, että hän ei pääse kokemaan tätä, sitä paitsi hän oli yli 30 pisteen vauhdissa muutoinkin), ja McRae oli edellisen loukkaantumisen jälkeen palattuaan kuin varjo entisestään. Näin ollen Lähteenmäen poissaolo noista nyt ehkä akuutisti eniten kirpaisee.. toki asian voi nähdä sitten niinkin, että meillä voisi nyt olla "nelosketjuna" Lähteenmäki-McRae-Salmio.. että siltä pohjalta :D

Mutta ilman muuta Lukon puolella poissaolijoiden vaikutukset ovat joukkueen kokonaisuuden kannalta pahemmat, ihan kun katsoo Ässien jäljellä olevaa rosteria
 

Villi-Länsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Anaheim Ducks, Leijonat, Real Madrid
No kentällä Lamberg kuitenkin on ja todennäköisesti vetää Ramun levyksi 1.erän loppupuolella. Puhtaasti tietenkin, kuten tapana on toivoa.

Weli-Lambeeerg onkin tunnettu noista teurastus taklauksista.

No onneksi meillä on Ranskan kovin patonkin paistaja joka vetelee niitä kavereita ympäri suippokorvia.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Juu. Lukolla on vastoin odotuksia 6 hyökkääjää ja 13 pakkia kokoonpanossa.
Kertoo kyllä siitä että varsin moni raumalainen on jo luovuttanut valmiiksi, kun kirjoitusvirheeseeni tarttui vain yksi ja tämäkin sellainen raumalainen mikä ei yleensä provokilpailuihin onnistu...

Nyt on korjattu :D
 

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Tässä vaiheessa kautta runkosarjan tilastoilla ei ole mitään merkitystä peliesitysten kannalta. Lukon joukkueessa näkyi selvästi sellaista mentaliteettia, että ei juurikaan kiinnosta, lähdetäänkö sääleihin kymmenenneltä vai seitsemänneltä sijalta. Tämä ei tietenkään kerro hyvää joukkueen luottamuksesta omaan tekemiseen, mutta toisaalta nyt ei ole enää mitään hävittävääkään - ja aivan valtavasti voitettavaa. Näin lyhyissä sarjoissa on kuitenkin valtaisa tuurielementti, enkä minä ainakaan löydä kovin suurta materiaalietua Ässille.

On varmasti totta, että porilaisilla on kovempi vire päällä, ja ennakkosuosikkeina he ehdottomasti sarjaan lähtevätkin. En kuitenkaan voi ymmärtää, miten jonkun päässä paras kolmesta -sarja olisi taputeltu ennakkoon.

Omalle kannattajauralleni on osunut neljä säälisarjaa, joihin omien muistikuvien mukaan Lukko on kolmesti lähtenyt "hyvistä asetelmista" - häviten kaikki. Ainoa voitto tuli keväällä 2011, kun Lukko kampesi Kärpät suorastaan sensaatiomaisesti. Tämän vuoksi olen ihan tyytyväinen, että nyt lähdetään altavastaajana haastamaan.

Sarjan lopputuloksen kannalta ensimmäisen maalin merkitys on kriittinen. Jos sen tekee Lukko, voi momentum kääntyä Virran miehistölle. Sikäli mikäli Ässät painaa vaikkapa ensimmäiseen erään 2-3,0 -luvut, saattaa raumalaisilla selät suoristua. Sanoisin, että Ässät lähtee hieman alle 60%:n suosikkina sarjaan. Veikkauksen kertoimenlaskijoilta aikamoista kannanottoa asettaa vieraskerroin lähes vitosen paikkeille, kun se on näiden joukkueiden välillä ollut järjestään kolmosen alla.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Sarjan lopputuloksen kannalta ensimmäisen maalin merkitys on kriittinen. Jos sen tekee Lukko, voi momentum kääntyä Virran miehistölle. Sikäli mikäli Ässät painaa vaikkapa ensimmäiseen erään 2-3,0 -luvut, saattaa raumalaisilla selät suoristua.

Tämä on totta, itse asiassa tiettyjä skenaarioita voi tehdä juuri tähän tämänillan peliin:

1) Lukko saa pari maalia alkuun, niin meneekö Ässät sellaiseen "eihän tämän näin pitänyt mennä" -kipsiin?
2) Ässät saa pari maalia alkuun, niin tuleeko silloin kenties äkkiä varsin selvätkin lukemat (luokkaa 5-0, 5-1)
3) jos kumpikaan ei tahdo saada maaleja aikaan, niin sitten alkaa helposti asemasota, ja sitten se on siitä pompusta kiinni
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös