Playoffs 2017 puolivälierät: JYP – HPK

  • 112 039
  • 1 130

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
HPK pääsee tänää aika "rennosti" peliin kun hyvä vierasvoitto takana ja voitoista johdolla. Larmi liekeissä jne... no luotetaan JYPiin ja tarvittavat maalit tehdään ja Lehtivuori lopettaa sen dominoinnin.

Saa nähdä miten Lehtivuoren peli muuttuu vai muuttuuko kun pakkipariksi tulee Forsberg. Kiekollisesti heikompi ja hitaampi kaveri rinnalle tarkoittaa ehkä hieman enemmän varman päälle pelaamista, mutta noin muuten Kerhon muutokset ihan hyvästä. En ihmettelisi vaikka Koivisto jonkin räkämaalin värkkäisi.
 

Läskisalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, HauSi
Dodii, hyvä, puhutaan kumpikin omasta puolestamme. Silti kyselet multa jotain jypinkylän huuteluista, pitäytyisit vaan siinä mitä minä tänne olen kirjoittanut äläkä laita ns. sanoja suuhuni.

Siis sille Kerholaiselle kävi pahastikin kun oikein "karman pitää tehdä tehtävänsä"?

Käsitin tämän kommentin siten, että törmäksen seurauksella on mielestäsi väliä. Jos käsitin väärin, pahoittelut siitä.

Mikä se varsinainen asia on mihin mun pitäisi ottaa kantaa, tämäkö?

Juuri se.

En voi ottaa tähän kantaa kun en tiedä yhtään mistä tapauksesta puhut, tää on vain sun pienessä karmavihkossa muistissa, ei riitä mulla kapasiteetti muistamaan kaikkien matsien kaikkia törmäilyjä. Jos todistusaineisto on tässä, niin en ihan lähtisi näillä perustein ketään dumaamaan miksikään. Rotaksi tai vitun herrasmieheksi.

Eli et tiedä mistä puhutaan, mutta olet olet silti asiasta jotakin mieltä? Näkemättä paskaa? Itse en omista Ruutu-tunnuksia, enkä ole osunut antennitelkkarini ääreen kun uusintoja on esitetty, joten en ole tapausta uusintana nähnyt. Hallilla näin tilanteen livenä, ja pidin sitä niin rottamaisena, että siitä piirtyi muistijälki päähäni. Ja tällä perusteella voin mielestäni hyvinkin, kesken pleijarisarjan, dumata suorittajan miksi lystään. Varsinkin kun on esitetty näkemyksiä täydellisestä herrasmiehestä samasta pelaajasta puhuttaessa. Ja ei, en usko että sinä olisit ollut niiden väitteiden takana.

Tä. Haluat kovasti leimata Hytösen rottailijaksi, Yonkmanin keihästäjäksi, mutta Nikkilästä et osaa olla mitään mieltä koska ei kiinnosta mitä mä olen Nikkilästä mieltä? Olet siis kiinnostunut mitä mä ajattelen Hytösestä, onko se se varsinainen asia? Ollaanko pääsemässä asian ytimeen. Hyvä jääkiekkoilija, voisi painaa tässä sarjassa vähän enempi byyrejä.

Oman kantani Nikkilän toimista olen tehnyt mielestäni varsin selväksi, väärin tehty. En osaa ottaa kantaa siihen miten JYPin näkökulmasta Nikkilään tulisi suhtautua.

Tavallaan ollaan lähellä ydintä, koska kiinostaisi, onko Hytösen harmaalla alueella pelaaminen mennyt JYP-faneiltä täysin ohi? Viimeisen lauseen alku on mielestäni totta, oma toiveosuuteni on käänteinen omaasi verrattuna, varmaankin ihan ymmärrettävästi. Jatkossa nähdään kumpi toive osuu.

Mut pudotettiin päälleni niin monta kertaa että en tajua miten Miklik liittyy katsomosta käsin pelaajien seurantaan, saatika että tämä olikin jonkin sortin vittuilua. Vittuiluhan ei selittämällä parane, mutta jatkoa ajatellen jokin järki tai ns. punainen lanka kannattaa olla vittuilussakin jotta vittuilun kohdekin pysyy kärryillä.

Seurantaani katsomosta harrastan toki enää omaksi ilokseni, katson peliä kuitenkin kannattamani joukkueen "silmin" ja reagoin tapahtumiin mentaalipuolella samalla tavoin kuin reagoin aikoinani kaukalon puolella. Ja tähän samaan asiaan nivoutuu lähtökohtainen ajatus siitä, että pelaajan tarvitsee tiedostaa kanssapelaajansa.
 

kamenski

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
@Läskisalo en lainaa enää tai paisuu viesti liiaksi, jätetään hassuttelutkin niin pääsee ketjukin takaisin raiteilleen. Hytönen pelaa harmaalla alueella, sitä pikkusalasikaa, kyllä. Sitten emme olekaan enää samaa mieltä, sillä koiruuksia harrastaa niin moni muukin että jos kaikki saisivat ns. sitä mitä tilaavat, finaalisarjoissa mistään jengistä olisi rosterissa ehjänä jäljellä enää muutama hassu pelaaja, ne oikeat herrasmiespelaajat. Paitsi jos joku olisi nekin telonut. En siis allekirjoita mitenkään päin sitä että Hytönen olisi joillain sikailuillaan itselleen tilannut muutakuin sitä samaa salasikaa mitä itsekin tekee, ja sitä tuo Nikkilän tempaus ei ollut.

Anyway tänään se taas jatkuu, hassutellaan sitten välipäivinä taas jos jaksetaan. Ei muutako hallille ja ryminää pyttyyn.
 

Läskisalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, HauSi
@kamenski En minäkään sitä mieltä ole, että sitä jotenkin tarkoitushakuisesti tulisi toteuttaa pelin tiimellyksessä, no ehkä Nikkilä ansaitsi vielä lisää ojennusta. Mutta numeron voi laittaa mieleen ja antaa vähän extraa kun paikka tulee.

Mutta tosiaan, tänään jatketaan ja odotellaan ilmeneekö lisää hassuteltavaa.
 

M10

Jäsen
Saa nähdä miten Lehtivuoren peli muuttuu vai muuttuuko kun pakkipariksi tulee Forsberg. Kiekollisesti heikompi ja hitaampi kaveri rinnalle tarkoittaa ehkä hieman enemmän varman päälle pelaamista, mutta noin muuten Kerhon muutokset ihan hyvästä. En ihmettelisi vaikka Koivisto jonkin räkämaalin värkkäisi.

Vaikka Nikkilä edellisen matsin ratkaisikin, en häntä kovin häävinä pakkina silti pidä. Virhaltis ja häviää kaksinkamppailuita "häijyn" miehen maineesta huolimatta. Siksi en usko, että Forsberg suurikaan downgreidaus olisi Nikkilään nähden. Ehkä kiekollisessa pelissä on se suurin ero. Omasta mielestä pelinopeudessa Foppa ei Nikkilälle häviä lainkaan. Ei #74 mikään raketti ole, vaikka pieni mies onkin. Jos Forsberg pelaa simppeliä peliä ja antaa sen helpon ekan syötön nopeasti, niin hyvä siitä tuossa liigan tämän hetken ykköspakin vieressä tulee. Ja onhan Foppa jämäkämpi siinä maalin edessä. Kykenevämpi kampeamaan ison äijän kumoon muullakin kun susijalalla.

Loistavaa reagointia pudottaa Somervuori pois pelaavasta. Ei vaan enää ihan riitä Eeron luistelu tai kamppailupelaaminen ja se on ihan inhimillistä tuollaiselle 53-vuotiaalle.

Luojan kiitos pelit jatkuu ja lässytys näistä "ylilyönneistä" päättyy. Nikkilän kopautus oli epäkohtelias, mutta aika mieto. Harmi että osui nimenomaan hippoksen hevosnaamaan. Yonkmanin "keihästyksessä" nyt ei ollut mitään vaarallista joten pulinat pois ja peliä.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
On kyllä hämmentävää tuo JYP:n peluutus. Miksi pitää Koloehmaista keskellä, joka on joukkueen parhaita taklaajia ja keskellä kohtuullisen heikko. Eikö siellä tosiaan ole nelosen keskelle ketään junnua, joka pystyisi sitä pientä roolia vetämään ja vapauttaisi tuon yhden Liigan parhaista rouhijoista omaan rooliinsa? Kyllähän Kerholle kelpaa tämä tilanne, mutta ihmetyttää. Etenkin kun tuo JYP:n nelonen on kohtuullisen hyvän mylläkän saanut aina käyntiin jos kiekko on jäänyt Kerhon päähän pyörimään ja siellä viedään taklauksia loppuun.

Tämä on ilmeisesti Virtasen kosto JYP-faneille, jotka ovat vaatineet hänen erottamistaan pitkin kautta
ja seurajohdolle, joka ei käyttänyt tämän optiota heti vaan runkkasivat uuden sopimuksen vasta siinä vaiheessa, kun Markon peluuttama kiekko todettiin tänäkin vuonna toimimattomaksi ja joukkue käänsi kurssin väkisin. En muuten tajua miehen täyttä kykenemättömyyttä nähdä ongelmakohtia rosterissa, jotka ovat olleet selvät heti ensimmäisestä pelistä lähtien jokaiselle JYP -fanille.

Tuohon neloseen voi tarvittaessa heittää Nättisen Joonasta, Micke Saarta tai Hotakaisen Valtteria, mutta Tönijä-Marko haluaa tuhota Kolehmaisen merkityksen täysin peluuttamalla tätä keskellä, jossa ei pääse rouhimaan, eikä taklaamaan, kun joutuu keskittymään enempi puolustamiseen ja siihen, että pysyy kärryillä pelistä. Nyt nelosta ei voi käytänössä peluuttaa lainkaan ja toki tähän peliin kaveriksi on vielä kaivettu Tuomas Pihlman, jonka luisteluvauhti ei riitä mitenkään vikkelien Kerho -pelaajien perässä. Etenkin, kun vaihtoetu on Kerholla on tämä valinta lievästi sanottuna hassu.

Marko Virtasen jääräpäisyys ja täysi idioottimaisuus myös paljastuu siitä kuinka hän hajoitti kaikki toimivat sapluunat runkosarjasta tähän sarjaan lähdettäessä. Nättinen-Suomela-hyvinsijoiteltuämpäri -kolmikko dominoi parhaimmillaan tasaviisikoin ihan ketä tahansa vastaan. Virtas Marko on sitä mieltä, että moinen kaksikko tulee hajoittaa heti pikimmiten.
Tavi-Hytönen-Miklik teki tuhojaan kunnes Finley tuhosi Miklikin, nyt tätä kolmikkoa ei päästetä yhteen, vaan Miklik pelaa Suomelan ja Louhivaaran kanssa samassa ketjussa, vaikka tämä kolmikko ei missään vaiheessa tunnu löytävän toisiaan kuin vahingossa.
Luultavasti hän haluaa hajoittaa myös sen ainoa toimivan ketjun Tavi-Hytönen-Turkulainen, mutta ei ole vielä keksinyt sopivaa palapeliä millä tuonkin ketjun toimivuuden saisi neutralisoitua täydellisesti.

Toki voi olla, että Marko on vain vitun tyhmä ja epäpätevä. Ehkä JYP kairaa tämän pelin vielä jollain tuuripompuilla, mutta rohkenen epäillä sitä. Joten luultavasti keskiviikon jälkeen Jyväskylässä voi keskittyä jo odottamaan ensi syksyn sukellusta Virtasen johdolla, vaikka joukkueen tulisivat Jarkko Immonen, Mikko Mäenpää ja Sidney Crosby.
 

stunt cock

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks, HPK
Vaikka Nikkilä edellisen matsin ratkaisikin, en häntä kovin häävinä pakkina silti pidä. Virhaltis ja häviää kaksinkamppailuita "häijyn" miehen maineesta huolimatta. Siksi en usko, että Forsberg suurikaan downgreidaus olisi Nikkilään nähden. Ehkä kiekollisessa pelissä on se suurin ero. Jos Forsberg pelaa simppeliä peliä ja antaa sen helpon ekan syötön nopeasti, niin hyvä siitä tuossa liigan tämän hetken ykköspakin vieressä tulee.
Edellisen ottelun jälkimainingeissa kukaan ei tunnu muistavan Nikkilältä muuta, kuin huitomisen ja ratkaisumaalin. Jypin maaleihin johtaneissa tilanteissa yhdistävänä tekijänä oli Nikkilän 100-0 häviämä kaksinkamppailu. Onhan Nikkilä tärkeä osa kerhon pakistoa, mutta ei hän mikään sateentekijä ole.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Edellisen ottelun jälkimainingeissa kukaan ei tunnu muistavan Nikkilältä muuta, kuin huitomisen ja ratkaisumaalin. Jypin maaleihin johtaneissa tilanteissa yhdistävänä tekijänä oli Nikkilän 100-0 häviämä kaksinkamppailu. Onhan Nikkilä tärkeä osa kerhon pakistoa, mutta ei hän mikään sateentekijä ole.

Juurikin näin. Valitettavasti en näe rinnakkaistodellisuuteen, jossa Nikkilä ajettiin ulos niin edellisen pelin lopputulos ja sen vaikutus ottelusarjaan jäänee kaikille mysteeriksi.

Nikkilä on toki hyökkäyspäässä parempi kuin Forsberg, mutta ei missään nimessä puolustuspäässä mikään elintärkeä Kerholle ja sikäli huili lähinnä sekottaa pakkaa, eikä aiheuta mitään isompaa murhetta siitä, että kokoonpanoon pitää nostaa joku täysin pihalla kaikesta oleva junnu, jota ei uskalla laittaa kentälle lainkaan ekan erän jälkeen.
 

Gagne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikenlaiset pörröiset maskotit, kahdella.
Jaa-a. Pelikieltoa on jaettu toisen joukkueen videoryhmän heittäydyttyä itkupilliosastolle. Suivaannuin moisesta ja ajattelin jotta perkele, osataan täälläkin. Niinpä marssinkin Kampalan Owinon torin poppamiesosastolle ja pyysin niin väkevän rummutuksen että ei seiso Hytösillä sun muilla Nykäsillä enää ikinä.

Tiedä sitten oliko lugandassani jokin herbalistille tuntematon murrevivahde. Lopputulema oli kuitenkin se, että vartti sessioni jälkeen taivaalta tuli vallan perkeleellinen raekuuro. Minä tietysti siitä paikasta ympäri ja rahoja takaisin vaatimaan.

En saanut mutta luun nenänsä läpi iskenyt poppaukko antoi mukaan kunnon ohjeet ja brosyyrit kanan uhraamiselle. Sanoi että 7-0 on selviö jos näiden mukaan kotkottajasta hengen päästät.

Tulin kotiin ja meinasin että enhän mä nyt voi meidän likkojen lemmikkikanoja lihoiksi pistää. Vielä. Sitten muistin että onhan mulla pakastimessa drumstickejä. Vähän noitajannun ohjeita soveltaen niitä tuossa pyörittelin ja kas, Luiro Salisman henki istui yht'äkkiä keittiöjakkaralla. Luiro siinä alkuun kirosi kaikki höpöhöpö pelikiellonvinkujat alimpaan Kannonkoskeen mutta sanoi sitten, että ei se ihan niin väkevä se loitsu ollut pakastekanalla että 7-0 hän lupaisi. Kolme-yhdestä päästiin sopuun ja Luiro lähti koittaan eilistä maastojuoksun MM-baanaa.

Jotta valmiina ollaan, Nikkilättäkin.
 

cimoh

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Jokipo, Canucks
KOKO VIESTI.

Nyt on kyllä miehellä hyviä sieniä koneessa. En tajunnut yhtään mitään, mutta nauratti silti. Kiitos piristyksestä. =)

Ja valmiina ollaan täälläkin!
 

Gagne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikenlaiset pörröiset maskotit, kahdella.
Ei tän niin vakavaa aina tarvi olla. Ja Kampalassa tuli tänään tusti rakeita.
 

spaceman

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, #26, #15, #11, #45
Joku fiksu HPK-fani on varmaan jo avannut otteluketjun päivän matsille niin voisi jatkaa spekulointia siellä.

Ai ei olekaan. No, voisiko joku HPK-fani avata otteluketjun taiteen sääntöjen mukaisesti?
 

#76Sally

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Joku fiksu HPK-fani on varmaan jo avannut otteluketjun päivän matsille niin voisi jatkaa spekulointia siellä.

Ai ei olekaan. No, voisiko joku HPK-fani avata otteluketjun taiteen sääntöjen mukaisesti?
Ja ketju on auki!

Kyllähän taas tiukka peli tulee ja saa nähdä mitä muutoksia valmentajat ovat keksineet vai mennäänkö näillä? Molemmilla on ollut hetkensä peleissä ja siinä missä JYP on tuntunut panostavan ottelun alkuun niin Kerhon liike on säilynyt parempana loppua kohden. Ainakin tälläinen tuntuma on jäänyt.
 

Jakub

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Nikkilä lahjoitti JYPille lauantaina molemmat maalit huonolla oman pään pelillä joten JYP päätti hankkia Nikkilälle pelikiellon loppusarjan ajaksi ettei enää tarvitse tehdä maaleja. Totuushan on ettei JYP ole saanut kolmeen peliin rakentamalla yhtään mitään aikaan, ainoat maalit ja maalipaikat ovat tulleet kerhon huonoista puruista tai avauksista.
 

greatLeo

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Spurs
Totuushan on ettei JYP ole saanut kolmeen peliin rakentamalla yhtään mitään aikaan, ainoat maalit ja maalipaikat ovat tulleet kerhon huonoista puruista tai avauksista.

Se on juuri näin. Kerho ei myöskään ole saanut rakennettua paskaakaan koko sarjassa, ainoat maalit ovat tulleet suupaisuista sinnepäin JYPin veskarien avustuksella.
 

#76Sally

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Kyllähän molemmat joukkueet ovat saaneet maalipaikkoja luotua runsaasti ja molemmat myös ovat kärsineet tehottomuudesta. Ihmeellinen myytti, että vain JYP kärsisi tehottomuudesta. Kyllä Kerhollakin on ollut useampi paikka tappaa peli mutta ei vain mene kiekot maaliin.
 

Hode

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vatsalaanmakoilevatnaamansapitelijät
Ja vaikka Kerho johtaa 2-1 sarjaa niin kyllä Jyp on estopelaamisessa selvästi edellä. Jypilla se on hiottu sellaiseen taiteen muotoon jota yleensä ei helposti edes huomaa ja on osa pelitapaa jolloin silmä on tottunut siihen (myös tuomareiden). Ja kaikki kunnia Jyväskylään jos se on siellä alunperin keksitty joskus yli neljännesvuosisata sitten.
 

Hypodermic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kyllähän molemmat joukkueet ovat saaneet maalipaikkoja luotua runsaasti ja molemmat myös ovat kärsineet tehottomuudesta. Ihmeellinen myytti, että vain JYP kärsisi tehottomuudesta. Kyllä Kerhollakin on ollut useampi paikka tappaa peli mutta ei vain mene kiekot maaliin.

Juuri näin. Mielestäni ensimmäisessä koitoksessa sellaiset oikeasti tuhannen taalan maalipaikat menivät aika reilustikin JYP:lle. Kolmannen pelin osalta on turha puhua pelkästä JYP:n tehottomuudesta, siinä oli useita hyviä tilanteita myös HPK:lla ja Tuokkolalta nähtiin hyviä pelastuksia (vaikka olisikin jonkun maaleista voinut ottaa kiinni). Toista peliä en lähde sen isommin kommentoimaan kun näin siitä vain ~kolmanneksen.

En tiedä pitäisikö JYP:n koittaa samantyylistä settiä kuin Kerhon, eli yksinkertaisesti pistää äijää maalille ja vetoja viivasta ja vähän joka paikasta. Nyt on nähty aivan liian vähän trafiikkia, ohjauksia ja muita pomppuja ja sitä myöten päästetty Larmi liian helpolla - jos niin voi sanoa. Viivapeliä ja pakkeja on HPK käyttänyt paljon tehokkaammin, ja toisaalta myös alivoimalla todella hyvin peittänyt JYP:n kolmipelin. Tuossakin on JYP:llä iso petrauksen paikka, nimittäin ylivoimassa. Vaikka yv onkin toiminut ~23% teholla niin se ei vaan riitä, eikä ylivoima ylipäänsä ole näyttänyt siltä miltä pitää. Toki HPK:n yv on (ollut) sitäkin surkeampaa; yksi tehty yv-maali tässä sarjassa tähän saakka.
 

Hereworth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Joni Puurula, Flyers
Onnittelut ottelusarjan käännöstä ja voitosta. Tämä kausi oli minun osaltani tässä, tuollaista virkamiesmäistä paskaa kun kehdataan kotona esittää ei huutoon sitten tarvitse vastatakaan.
 

Tepi#45

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Hieno sarja on tasan 2-2. Ylihuomenna painitaan taas. Vähän sanaton fiilis, huh.

Nyt on pakko sanoa, että tuomareilla ei lopetus mennyt ihan putkeen. No varaa parantaa sielläkin.
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Voisin suoraan sano, että JYP oli huono, mutta ainoa joka oli kaivanut hampaansa esiin. OlkiJussi ei mielestäni vakuuta edelleenkään, mutta eipä sinne menty sitä haastamaan. JYP teki ekan maalinsa suoraan sattuna asentella ja hakkaamalla, toisessa maalissa pomppi, mutta niin tapahtuu kun miestä menee maalille. Eli pleijarimaalit siihen hätään. Nyt ei Kerholta maksettu hintaa. Kaikista käsittämätön oli 4-3 ylivoima, jossa oli niin paljon tilaa, että jumbojetilläkin olisi voinut kääntyä siellä. Kuitenkin päätettiin hieroa hitaasti ja pyöriä viivan tuntumassa. Erittäin, ERITTÄIN runkosarjamainen ottelu siis HPK:lta. Näitä on nähty tällä kaudella toistakymmentä, mutta että pleijareissa, niin se on häpeällistä.
 

Gorbatjovi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, New Jersey Devils, JPS, Dream Theater. Ja #28
JYP on sitkeä jengi. Paljon pelaajia jotka on pelanneet näitä pelejä runsain mitoin, siellä kyllä tiedetään miten nämä bileet kuuluu hoitaa. Sarja on tasan 2-2 ja seuraavaksi taas isännöidään. HPK:n tavoite jäi saavuttamatta tänään. JYP tuli ja haki etunsa takaisin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös