Playoffs 2016 välierät: Kärpät – Tappara

  • 230 339
  • 1 588

Sardion

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Olipa todella rankka kokemus katsoa tämä peli tupaten täydestä seisomakatsomosta, mutta... Laineen 2-2 tasoitus ajassa 59:59 on yksi hienoimmista hetkistä, jonka olen ikinä Tapparan peleissä kokenut näiden 20 vuoden aikana, jona olen hallilla käynyt. Lisäksi tämä peli oli yksi parhaista otteluista, jonka olen livenä nähnyt (samaa voi sanoa muistakin näiden joukkueiden kohtaamisista viime vuosina, olen ollut jokaisessa kotipelissä paikanpäällä). Kertakaikkiaan loistavaa lätkää! Takanani oleva vanhempi herrasmies totesi Laineen maalin jälkeen, ettei muista samanlaista tunnelmaa Hakametsässä sitten 80-luvun, jos edes silloinkaan. Olen itsekin todistanut mm. Luceniuksen niin ikään sekuntia ennen loppua tehtyä voittomaalia finaaleissa 2013, mutta tämä tuntui kenties jopa vielä paremmalta, vaikkei ratkaissutkaan peliä. Syynä on Laineen ilmiömäinen taituruus sekä näiden joukkueiden välinen jännite ja kenties vielä patoutuneet tunteet edellisvuosilta. Myös Tapparan kannattajakulttuuri on mennyt selvästi eteenpäin näiden peräkkäisten finaalisarjojen myötä ja toivottavasti kehitys jatkuu samanlaisena.

Sitten itse pelistä. Tapparalle tarjottiin tänään tuomarienkin toimesta kaikki voiton avaimet käteen, mutta maila hieman ehkä puristi ratkaisevilla hetkillä, eikä sitten kuitenkaan uskallettu voittaa. Kuusi ylivoimaa vastustajan nollaa vastaan on näissä peleissä jotain ihan käsittämätöntä ja noista olisi pitänyt se pari maalia tehdä. Sen sijaan Tapparan pelaajat siirtelivät vastuuta, eikä aivan huippupaikkoja luotu niin paljon kuin olisi pitänyt. Kärpät myös onnistui pelaamaan Laineen pois kuvasta 59 minuutin ja 59 sekunnin ajan mukaan lukien ylivoimat. Jatkoerässä Tapparan bensa selvästi loppui. Tätä edesauttoivat pitkä vaihtomatka ja kolmeen ketjuun tiivistäminen: äijät eivät meinanneet välillä päästä jäältä lainkaan pois ja vaihdot venyivät jatkuvalla syötöllä ylipitkiksi. Ennen Pyörälän voittomaalia joukkue roikkui minuuttikaupalla löysässä hirressä ja väsymyksen alkaessa painaa huonot ratkaisut seurasivat toistaan. Itse toivoin joukkueen sinnittelevän toiseen jatkoerään, jotta pääsisi jälleen helpommin vaihtamaan, mutta Puljujärvi päätti toisin.

Huomenna on kuitenkin uusi peli ja uusi mahdollisuus. Mahdollisuus katkaista tämä kierre Kärppiä vastaan ja näyttää. Mitä hävittävää tässä edes on? Tapparan täytyy saada kaikki peliin ja kärkijätkien on kannettava joukkuetta jälleen, niin taivas on avoinna. Itse ainakin jaksan uskoa!
 
Viimeksi muokattu:

Tratikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
On se hyvä että meillä on aivan eritason pelaaja kuin Laine. Pulju antoi kyllä sellaisen syötön johon pelitasoltaan yksipuolinen Laine ei olisi koskaan pystynyt. Lainetta vituttaa kesken playoff sarjan = amatööri. Laine hehkuttaa tiistain ajotuntia ennenkuin sarja on edes ratkaistu = amatööri. Mutta hyvä että Laine ei huomenna pelaa vaan liukastelee välillä autolla, tai siis surffailee. Laine laukoo taas huomenna, ratin takana kun ei kaarre mennyt putkeen ja taas vituttaa.

Ihan oikeasti tämä sun Laine viha menee jo naurettavuuden puolelle. Jos ei muuta annettavaa tälle foorumille ole, niin kannattaisiko jättää kokonaan kirjoittamatta mieluummin ku suoltaa paskaa molemmista päistä. Vaikka tässä Kärppäfaneja ollaankiin, niin kyllä pitää arvostusta osata antaa myös vastustajan pelaajille mikäli tilanne niin vaatii. Laine nyt vain sattuu olemaan sellainen talentti jota ei hetkeen (jos koskaan) suomalaisessa kiekkoilussa ole ollut. Millään tavalla se Laineen menestyminen ei ole pois Puljujärveltä, joka myös on huikea talentti, mutta monella tapaa hyvin erillainen pelaaja kuin Patrik Laine
 

Ujcik#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Pittsburgh
Seiska tulossa ja siihen fiilikset pitäs ladata.. Silti jaksan jatkaa tätä itkua. Minusta Kärpät kärsi ihan törkiästi tuomaritoiminnasta pelissä 6. En ole nähnyt vastaavaa oikeastaan koskaan. Olen hyvin iloinen Kärppien voitosta, mutta luojan kiitos Tappara ei mennyt finaliin.. Ihmettelen isosti. Se oli niin läpinäkyvää.

Jos Tappara voittaa rehdisti tai ansaitusti...olen niiden puolella ja toivon varmasti koko sydämmestäni heille mestaruutta. En vain halua nähdä epäreiluutta, ainakaan tuossa mittakaavassa
 

Snagari

Jäsen
On se hyvä että meillä on aivan eritason pelaaja kuin Laine.
Meinasin vastata, mutta onneksi vilkaisu viestihistoriaan paljasti että ethän sinä tosissaan ole. Hyvät naurut kyllä sai.

Aittokallio oli ihan hyvä haku Marjamäeltä tähän kohtaan, tosin jos Laineen rannari jatkoajalla siniviivan päältä olisi pomppinut sisään niin täällä kirottaisiin mies aika syvälle. Huomiselta haluaisin nähdä Tapolalta vastauksen Marjamäen oivallukseen, jossa Lainetta varjosti koko ajan yksi kaveri. Kuusela ja Laine samaan kenttään?

Yksi todella iso juttu oli tänään aloitukset. En ole katsonut tilastoja, mutta mututuntumalla Järvinen ei voittanut yhtään aloitusta ainakaan hyökkäyspäässä. Tuntui että siellä on aina Hirso vastassa joka suoraan sanoen alisti Järvistä tänään ympyrässä. Tällä eliminoitiin Laineen laukaukset aloituksien jälkeen täysin.

Vaikka Laine on aivan ylivertaisessa moodissa, ei hän yksinään tätä sarjaa voi voittaa Tapparalle. Sieltä on joidenkin muidenkin astuttava huomenna esiin.
 
Suosikkijoukkue
Susanna Pöykiö
Meinasin vastata, mutta onneksi vilkaisu viestihistoriaan paljasti että ethän sinä tosissaan ole. Hyvät naurut kyllä sai.
No jos viestihistoriaa pitäisi vilkaista niin ei muuten Laineen pojan kumiveneestä koskaan lopu ilma, mikäli arvon lainaamastani palstaveljestä on kiinni.

Onneksi kuitenkin nauretaan yhdessä ja samalle asialle.

Huomenna pitäisi löytää voittaja tälle sarjalle. Tämä helvetillinen tapa näiden kahden välillä vaan tuntuu aina menevän näin: imevät kaikki mehut toisistaan. Nyt on kylläkin ikävyys siinä, että voittaja pääsee levännyttä HIFK:ia vastaan. Tapparalla on rosterin osalta kaikki käytössä, Kärpillä on vielä pikkaisen vara kiristää ruuvia ja laittaa jalkaa peliin. Pakistossa ei kylläkään, mutta aina joku Aaltonen yhden Mannisen voittaa siellä peliä tekevissä osoitteissa.

Harmi sinänsä, että Tom "of" Laaksonen teki tästä ottelusta näinkin pitkän. HIFK:in ei tarvinnyt kuin Pyh hoitaa alta pois, joten se "Moraalinen mestari" taitaa taas olla tästä parista.
 

Vaara

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Peli ratkeaa huomenna mentaalipuolen kestävyyteen ja henkimaailman hommiin. Molemmat ovat fyysisesti yhtä väsyneitä, joten voiton vie tiimi, jonka valmennus on taitavampi.

Ihana sarja ja ihana Laine. Myönnän että harmitti ajassa 59:59, mutta rinnassa oli tunne, että kuusi mestaruutta edellisiltä 12 kaudelta tuovat lohtua, jos loppuottelupaikka nyt kaatuu tähän, sillä Laineelle kotijäällään tuommoisen maalin suo. Poika on kasvanut tämän ottelusarjan sisällä. Meidän puolelta Hakanpää ja Ronkainen ovat myös nostaneet tasoaan.

Huomenna en halua nähdä yhtään sukellusta! Oli aivan valtavan noloa nähdä, että kaikista joukkueista just Tappara sortui siihen. Yhtä noloa oli, että höperöt tuomarit menivät siihen halpaan. Olkoot tuomarointi kunnossa huomenna.
 

WildThing

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät ja Minnesota Wild
En arvosta kun lyötyä lyödään.
Tuomareista sen verran, että muutama helppo, mutta Tappara oli tosi kurinalainen.
Mahtava fiilis kun voitto tuli. On kuitenkin vähän erikoinen sarja, että myönnän katsoneeni Laineen tasoituksen varmaan kymmenen kertaa uusintana. Varmasti huikea hetki teille!
Kärpät oli nyt ensimmäistä kertaa tässä sarjassa selkeästi parempi mielestäni. Ja huomenna en näe Tapparalla mitään jakoa.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Silti jaksan jatkaa tätä itkua. Minusta Kärpät kärsi ihan törkiästi tuomaritoiminnasta pelissä 6. En ole nähnyt vastaavaa oikeastaan koskaan. Olen hyvin iloinen Kärppien voitosta, mutta luojan kiitos Tappara ei mennyt finaliin.. Ihmettelen isosti. Se oli niin läpinäkyvää.

Kyllähän se on ihan suoraan tänään myönnettävä, että kotijoukkue sai melkoiset kotituomarit. Kärpät oli tänään tasoa jäätävä ja Tappara nukkui oman onnensa ohi. Tuomarit eivät onnistuneet, mutta Kärpät onnistuivat. Onnittelut Kärpille pelin voitosta. Oli hieno peli, mutta kyllähän Tapparalla puristi perkeleesti. Kärpät pelasivat kurinalaisesti ja järkevästi, säästivät voimansa. Täysin ansaittu voitto Ouluun, ei ole sijaa selittelylle. Kärpät olisivat varmasti myös ansainneet ylivoimaa, mutta eipä tänään tippunut.

Oululaiset kärsivät vääryyttä tänään ja turha siitä on sen enempää kirjoittaa otsikkoa. Se on pakko ihan Tappara-faninakin myöntää, että joukkueiden nää tarttee ratkaista eikä tuomariapua kaivata. Onneksi Kärpät voitti, joten suurempaa ei asiasta tarvitse veistellä. Toki se sattuu pirusti, että Kärpät voitti, mutta olihan Tapparan yv:n niin surkeaa tänään, että helpollapa Kärpät sen hoiti. Kaiken kaikkiaan Kärpät pakottivat ansaitsemansa game 7:n, ristiriitaisin fiiliksin huomiseen. Jos ne tuomariratkaisut game 3:ssa herätti meikälisessä negaa, nyt ne herättävät sitten tästä. Tältä osin sarja on nyt tasan patsi että Kärpät pystyi silti voittamaan.
 

WildThing

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät ja Minnesota Wild
On se hyvä että meillä on aivan eritason pelaaja kuin Laine. Pulju antoi kyllä sellaisen syötön johon pelitasoltaan yksipuolinen Laine ei olisi koskaan pystynyt. Lainetta vituttaa kesken playoff sarjan = amatööri. Laine hehkuttaa tiistain ajotuntia ennenkuin sarja on edes ratkaistu = amatööri. Mutta hyvä että Laine ei huomenna pelaa vaan liukastelee välillä autolla, tai siis surffailee. Laine laukoo taas huomenna, ratin takana kun ei kaarre mennyt putkeen ja taas vituttaa.
Idiootti.
 

Ujcik#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Pittsburgh
Kyllähän se on ihan suoraan tänään myönnettävä, että kotijoukkue sai melkoiset kotituomarit. Kärpät oli tänään tasoa jäätävä ja Tappara nukkui oman onnensa ohi. Tuomarit eivät onnistuneet, mutta Kärpät onnistuivat. Onnittelut Kärpille pelin voitosta. Oli

Oululaiset kärsivät vääryyttä tänään ja turha siitä on sen enempää kirjoittaa otsikkoa. Se on pakko ihan Tappara-faninakin myöntää, että joukkueiden nää tarttee ratkaista eikä tuomariapua kaivata. Onneksi Kärpät voitti, joten suurempaa ei asiasta tarvitse veistellä. .

Olet loistava kirjoittaja! Olisi sääli jos kerranki Tappara voittaa ja sitten jää tuollainen jossittelun paikka.. Arvostan Tapparaa enemmän kuin mitään muuta joukuetta koko sarjassa. Olen varma että niin Tappara kuin Kärppäfanien toive on että sarja ratkeaa reilulla pelillä..toivotaan ettei Oulussa tasoiteta puntteja.. Sekin olisi vastenmielistä
 

M.Rönkkö-83

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, New York Islanders
Kävi miten kävi pelataan tämä moraalinen finaali pois alta ja sitten voidaan antaa Hifkille mestaruus ja JYPille Pronssia... ei nämä pelit tästä enää tällä kaudella parane..

Tää höpinä moraalisesta finaalista on täyttä roskaa ja todennäköisesti joidenkin Kärppä fanien kauppaama ajatus tappion pelko persuksissaan. Vai luuletteko te, että Tappara lähtee tästä tyytyväisenä Kärppien päänahat taskuissa häviämään neljättä kertaa putkeen finaaleita?? Kyllä ne OIKEAT FINAALIT starttaavat perjantaina ja veikkaan, että jos Tappara siellä pelaa, niin ainoa mikä merkitsee on kultaiset mitalit. Voihan sitä tietysti itseään kusettaa, jos siltä tuntuu...
 

WildThing

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät ja Minnesota Wild
Tää höpinä moraalisesta finaalista on täyttä roskaa ja todennäköisesti joidenkin Kärppä fanien kauppaama ajatus tappion pelko persuksissaan. Vai luuletteko te, että Tappara lähtee tästä tyytyväisenä Kärppien päänahat taskuissa häviämään neljättä kertaa putkeen finaaleita?? Kyllä ne OIKEAT FINAALIT starttaavat perjantaina ja veikkaan, että jos Tappara siellä pelaa, niin ainoa mikä merkitsee on kultaiset mitalit. Voihan sitä tietysti itseään kusettaa, jos siltä tuntuu...
Täyttä paskaa on joo, siitä samaa mieltä. Kyllä se runkkarin voittaja seisoo suosikkina ja ykösvastuksena. JOS voitetaan Tappara..
Tämä sarja on vaan niin intensiivinen ettei muuta näe vielä. Katellaan huomisen jälkeen. Jos ei Kärpät voita niin oon saletisti Tapparan bandwagoissa.
 
Suosikkijoukkue
Susanna Pöykiö
Tää höpinä moraalisesta finaalista on täyttä roskaa ja todennäköisesti joidenkin Kärppä fanien kauppaama ajatus tappion pelko persuksissaan.
Moraalinen finaali pelataan aina, kun hyvää lätkää pelaavat tasaväkiset joukkueet puristavat toisistaan kaiken irti.

Ne pelataan joka vuosi. HIFK esimerkkinä 2003 vaikka? Ai niin, kun ei sulla ollut vielä isän lupaa lukeakaan..

Kiekon seuraaminen on taitolaji. Se taito tulee hitaimmille vasta vuosien varrella.
 

M.Rönkkö-83

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, New York Islanders
Moraalinen finaali pelataan aina, kun hyvää lätkää pelaavat tasaväkiset joukkueet puristavat toisistaan kaiken irti.

Ne pelataan joka vuosi. HIFK esimerkkinä 2003 vaikka? Ai niin, kun ei sulla ollut vielä isän lupaa lukeakaan..

Kiekon seuraaminen on taitolaji. Se taito tulee hitaimmille vasta vuosien varrella.

2003 oli aika hiljasta Hifk:n kannalta, mutta 2004 muistan kuinka Kibe Kuhta punnersi väkisin Kärppiä vastaan ratkaisevan välierän jatkoajalle, joka valitettavasti hävittiin. Muisti auttaa myös usein kiekkotietämyksessä :D ainiin...sehän alkaa vanhemmiten heikentyä ihan luonnon sanelemana, sorry ;)
 
Suosikkijoukkue
Susanna Pöykiö
2003 oli aika hiljasta Hifk:n kannalta, mutta 2004 muistan kuinka Kibe Kuhta punnersi väkisin Kärppiä vastaan ratkaisevan välierän jatkoajalle, joka valitettavasti hävittiin. Muisti auttaa myös usein kiekkotietämyksessä :D ainiin...sehän alkaa vanhemmiten heikentyä ihan luonnon sanelemana, sorry ;)
Saat vähän anteeksi. Toivottavasti saan vuoden väärin muistamisen myös.

Moraalisen finaalin voittaja ei aina voita, joten pidä vaan tuon lainaamani viestin mielipide tekosyistä omana henkseleiden paukutteluna. Me täällä katsellaan helvetin hyvää lätkää. Ja vittu että katotaan...
 

retiisi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kärpät on ollut osaltaan purjeessa varsinkin sarjan alussa, mutta ottelu ottelulta Kärpät on ottanut enemmän otetta. Uskon ja toivon huomisenkin matsin olevan tasainen, mutta kyllä saa siellä täällä varmasti nitroja kaivella esille, jos jatkoeriin mennään. Kovia porukoita molemmat on taas tänä vuonna.

Laine on pysynyt tasollaan, mutta Tapparan isot nimet ovat Kuuselaa lukuunottamatta olleet aika kujalla viimeiset pelit ainakin hyökkäyssuuntaan. Karhunen on ollut hyvä ja oli sitä Kärpissä myös. Kyllä siellä on kova porukka vastassa. Hienoa nähdä tasonnostoa Kärppä-puolustuksesta. En olisi uskonut Ronkaisen pelaavan tuolla tasolla siinä vaiheessa kun Nutivaara loukkaantui. Tässähän meillä on ehkä jo piankin vastaavanlainen kynäniekka. Hakanpäälle iso peukku! Miehekästä peliä molemmissa päissä. Kyllä maistuu hyvältä.

Sitten vähän risuja tänne palstalle. Pikkasen on jäänyt lukemiset ja kirjoittelut vähemmälle viime aikoina. Esimerkiksi kyllä on naurettavaa lällättelyä nämä Pulju > Laine -ilkkumiset, mitä täältä saa lukea. Pehmeitä lampaan kulleja vain sinne lälläreille. Sama pätee moraalinen finaali -puheille. Aho, Laine ja Puljujärvi on kyllä kovia jätkiä jokainen ja nämä Tappara-sarjat ovat jo miltei klassikko-osastoa. Silti kuten joku totesi aiemmin: finaalit alkavat perjantaina. Kyllähän kaikki muistaa kun Kärpät otti 4-0 finaaleissa pataan Jypiltä, niin silloin välieräsarjasta puhuttiin moraalisena finaalina. Haisee vähän ne puheet. No se siitä.

Erikseen täytyy vielä nostaa esiin Kukkosen pelin: jätkä pelaa saatana liki 30 min keskiarvolla ja menossa on semifinaalit. Ja virheitä tulee tyyliin nolla. Samoin ei tartte roikkua vastustajien mukana ja ottaa jäähyjä, vaan pysyy luistimilla mukana! Ja vielä tulee aika-ajoin hyökkäyksiä! Ja osuu joskus jopa maaliin! Kukkonen on pirunmoinen soturi tai pikemminkin päällikkö. Kortelaista lainaan tän verran: huikee jätkä.
 
Huikea kiekkoilta luvassa huomenna. Kärpät-Tappara, Oulun Raksila, Game 7, täysi tupa, Kukkosen taisteluilme ja Niinimaa kälättämässä. Mikäs sen parempaa? Eiköhän tässä vielä yksi jatkoaika nähdä.
 

M.Rönkkö-83

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, New York Islanders
Me täällä katsellaan helvetin hyvää lätkää. Ja vittu että katotaan...

Tätä en kiellä missään nimessä! Pakkohan noita teidän vääntöjä on ollut itsekkin väijyy jälkikäteen...erittäin viihdyttäviä pelejä! En ole silti koskaaan ostanut ajatusta moraalisista finaaleista...

Toivottavasti laitatte huomenna pystyyn historian pisimmän kiekkomatsin...ja hei -> "opinions are like assholes, everyone's got one" :D
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, SaPko, Ivan Huml
Ihan alkuun täytyy kiittää molempia joukkueita upeasta sarjasta jo ennen huomista Game 7 -koitosta, johon tämä kaikki tiivistyy.

Illan pelistä muutamia huomioita. Ensimmäinen erä oli Tapparan, mutta silti silmiinpistävää oli, että nähdäkseni kirvesrinnoilta puuttui tänään se viimeinen rutistus, jolla hakataan kiekot sisään ja katkaistaan sarja. Kummittelivatko tänä iltana edellisvuosien haamut oranssien takaraivossa? Ainakin Kärpillä oli mentaalisesti helpompi lähteä otteluun, kun edessä oli vain voitettavaa Hakametsästä.

Vapautuneisuus näkyikin Kärppien hyvässä peli-ilmeessä toisessa erässä, kun Hakanpää uskaltautui kopioimaan Rasmus Ristolaisen röyhkeyttä junioreiden MM-finaalissa 2014. Myös Taneli Ronkainen esiintyi edukseen ja sai hieman epätyypillisesti suomalaisittain kiekon ohi miesruuhkasta aina maaliin saakka. Toinen erä meni siis pohjoisen pikkupetojen komennossa.

Tappara keräsi pelirohkeutensa takaisin kolmanteen erään ja saikin kavennuksen pyörityksen jälkeen maalin Nick Plastinon laukoessa melko hankalan kudin viivasta. En ole varma, tekikö jännitykseni pelin aikana muistille tepposet, mutta mielestäni Tapparalta puutuivat ennen viimeistä kymppiä tämän kaltaiset pidemmät pyöritykset, jolla oltaisiin saatu Kärppien jo valmiiksi väsyneitä miehiä kuormitettua ja viisikkoa auki revittyä päättäen hyökkäys laukaukseen. Tappara ei myöskään tänään aiheuttanut muutamaa poikkeusta - Savinainen ensimmäisessä erässä sivuraitoihin - lukuun ottamatta harmaita hiuksia Kärppien puolustukselle nopeilla vastahyökkäyksillä, jotka ovat aikaisemmissa peleissä tuottaneet tulosta kuten Kuuselan ja Haapalan juonima voitto-osuma lauantain pelissä jatkoilla.

Kuudesta ylivoimasta huolimatta yhtäkään maalia ei nähty, vaikka kotijoukkue sai täydet kaksitoista minuutia hieroakin kuvioitaan. Tässä taas Tapparalla oli minun mielestäni ongelmia syöttöjen ja laukausten rytmityksessä. Nopeat syötöt ylivoimilla repivät puolustuksen kuin puolustuksen hajalle, mutta lähinnä Laine kunnostatui hyvissä levityksissä. Hyvät syötöt avaavat myös laukaisupaikkoja, ja niitäkään ei erityisemmin siunaantunut Tapparalle. Kuuselle oli yhdellä yv:llä hyvä tontti maalata juuri nopean, avaavan lätyn jälkeen, mutta laukaus epäonnistui. Yksi osasyy tehottumuudelle oli myös Kärppien aktiivinen ja toimiva alivoima, joka jotenkin tuntui yllättävän Tapparan.

Tuomaritoiminta ei ollut mikään farssi, vaikka Kärpät eivät ylivoimille pääsetkään. Tappara pelasi fiksusti sääntöjen rajamailla. Mika Pyörälältä nähtiin muutama epätyypillinen typerä jäähy ja Jan-Mikael Järvisen filmi oli tökerö ja lajia halventava teko. Sakkorangaistukset myös Liigaan näistä? Muutkin kyllä käyttivät poikittaista mailaa kuin Mika Niemi ja jokusen jäähyn (yksi tai kaksi) olisi voin viheltää myös Tapparalle, jos linja olisi ollut sama koko ajan (Saravo ja Puljujärvi, poikittainen maila Esa Pirnekseen sekä ehkä yksi kinnipitämäminen nousevat esille). "Älä anna kaverille mahdollisuutta viheltää" kannattaa Marjamäen kirjoittaa huomenna pukuhuoneen taululle kissankokoisin kirjaimin. Tuomaritoimintaa kuitenkin sen verran kritisoin, että toivoisin linjan pysyvän samana läpi ottelun - aina ensimmäisistä minuuteista jatkoeriin. Tämä palvelisi otteluita, sillä tuomari ei ratko peliä, kun viheltää jäähyn, vaan silloin, kun ei uskalla viheltää. Katsoin ottelun objektiivisen ystäväni kanssa, ja meidän yhteismielipide oli, etteivät tuomarit mitenkään Tapparaa suosineet.

Vaikka tuolla ylempänä joku Kärppäfani sönköttää Laineesta, niin totuus on se, että meillä on käsissämme huikea timantti koko Suomikiekolle, jotain mitä ei ole ennen nähty. Niistä paikoista, jossa suomalaiset yleensä laukovat joko logoon suoraan syliin, Patrik Laine uskaltaa tehdä maaleja. Yksi hyvä mittari vastustajien hyvyydestä on pelon määrä: itseäni pelottaa helvetisti aina kun Laine ylittää punaviivan Kärppäpäätyä kohti.

Hienoa on ollut huomata, etteivät nuoret lupauksemme enää pelkää kovia paikkoja ja vastuunkantoa, vaan ovat kovina hetkinä parhaimmillaan: Laine, Jesse Puljujärvi, joka on nyt rarkaissut kaksi jatkoerää, tänään oli kuin villivarsa laitumella varsinaisen jälkeen sekä Taneli Ronkainen, jonka kypsä pelin taso tuli ainakin allekirjoittaneelle puskista. Aho on nyt selkeästi väsynyt, mutta pelannut kokonaisuudessaan erittäin hyvät pudotuspelit. Eiköhän hän tänä iltana laita kaiken likoon.

Game 6 kääntyi Kärppille jatkoerässä aktiivisemman pelin ansiosta ja Puljujärven nälästä johtuen. Kuinka käy Game 7, sen tietävät vain kiekkojumalat. Rohkeampi ja uskaltavampi joukkue voittaa, näin uskon. Uskomattomat taistot olleet, eiköhän kunnioiteta sarjojamme ja yhteistä historiaa ja keskitytä itse peliin ja hienoihin nuorukaisiin Tapolan itkujen, Marjamäen ämmäilyn sekä tuomariarvostelun ja kaiken muun kovin marginaalisen ja tyhjänpäiväisen sijaan. Hyvää kevättä jokaiselle kannattajalle!
 

Mathieu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens
6. ottelun tuomarointi oli surkeaa. Jäähyistä en purnaa, mutta paitsiot ja pitkät kiekot olivat erikoisia.

Löytyykö vielä Tapparan arvostajia, jotka valittavat tuomareista? Hakametsässä varmasti meni ainakin aivan oikein.

Oma mielipiteeni on, että ottelusarjan tuomarointi on valitettavasti päätynyt median vaikuttamaksi. Ja on täysin turhaa toivoa, että tilanne tästä paranesi. (Tuleeko huomenna jäähyäkään, kun ei ole pokkaa viheltää.)
 

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Moraalinen finaali pelataan aina, kun hyvää lätkää pelaavat tasaväkiset joukkueet puristavat toisistaan kaiken irti.

Ne pelataan joka vuosi. HIFK esimerkkinä 2003 vaikka? Ai niin, kun ei sulla ollut vielä isän lupaa lukeakaan..

Kiekon seuraaminen on taitolaji. Se taito tulee hitaimmille vasta vuosien varrella.

Tuolla sinun määrityksellä Liigassa pelattaisiin joka vuosi useampia sarjoja moraalisia finaaleita, ei järin hyvät perustelut veli hyvä. IFK teki sen mihin Kärpät ja Tappara eivät pystyneet, voitti runkosarjan ja varmisti sillä ennakkoon helpomman tien finaaliin. Hieno sarja näiden kahden välillä on jälleen menossa, peli on ollut hyvää ja draamaa on ollut tarjolla hienosti. Silti puheet moraalisesta finaalista noilla perusteluilla tuntuvat omituiselta. Uskoisin että @M.Rönkkö-83 ensimmäisessä viestissä oli perää, jonkinlaista itselleen pelko perseessä uskottelua tämä saattaa olla tiettyjen käyttäjien kohdalla.
 
Viimeksi muokattu:

Kake74

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Junior-Pelicans, Tamin Tribuuttiketju
Saat vähän anteeksi. Toivottavasti saan vuoden väärin muistamisen myös.

Moraalisen finaalin voittaja ei aina voita, joten pidä vaan tuon lainaamani viestin mielipide tekosyistä omana henkseleiden paukutteluna. Me täällä katsellaan helvetin hyvää lätkää. Ja vittu että katotaan...
Ihan vaan yleisenä huomiona sun sanomisiin, totean että IFK kohtaa joko Tapparan tai Kärpät ensi Perjantaina alkavissa Liigan finaaleissa.
IFK on levännyt noin vuorokauden pidempään.
IFK voitti omassa välieräsarjassaan JYP:n, ei pyh:ia.
IFK voitti runkosarjan, jolloin säännöt määräävät aina heikoimmin sijoittuneen vastaan tulevaksi vastustajaksi ottelusarjoihin, jotka myös alkavat kotikentältä loppun asti.
En tiedä mitä käsite "moraalinen finaali" tarkoittaa, mutta sen tiedän, että Suomen Mestaruus ratkaistaan ottelusarjassa HIFK-Kärpät/Tappara.
Vastustaja ei ole vielä varmistunut, kun toinen välieräsarja on kesken.
Ja kyllä, mäkin katon tänään helvetin hyvää lätkää, koska neljä parasta jengiä on enää jäljellä, niin peli on todella hyvännäköistä!
Suosikkipelaajiani ovat Laine, Aho, Puljujärvi, Kukkonen ja Kankaanperä.
Kolme ensin mainittua sen takia, että ovat iso osa Suomi-kiekon tulevaisuutta ja kaks viimeksi mainittua siksi koska arvostan pitkän uran tehneitä kokeneita pelaajia, jotka vetävät aina täysillä oman jengin eteen.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Mä ymmärrän kyllä sen, että täällä tätä Kärpät- Tappara sarjaa pidetään nyt kevään The sarjana, kun pelit on olleet huipputiukkoja jatkoaikoineen ja viimeisen sekunnin maaleineen ja sitten vielä se yhteinen poff- historia joukkueiden välillä parin viime kauden ajalta. Ja onhan teillä ollut todella perkeleellinen sarja, taitaa mennä jo noiden mainittujen edellisvuosien sarjojen yli, vaikka niitäkin ratkottiin seiskapelissä jatkoilla? Ei mitään tältä pois, ja voi ihan hyvin olla, että finaalissa ei samalle tasolle päästä. Ja sarjana meininki ei välttämättä nouse samalle tasolle, vaikka itse peli olisi parempaakin.

Moraalisesta finaalista puhuminen on kuitenkin hassua, kun kauden tähän mennessä paras joukkue odottelee vielä finaalissa. Yleensä moraalisesta finaalista puhutaan, jos toisesta parista olisi tulossa joku ennakkoon selvästi heikompi vastustaja. Ei välierän tasaisuus oikeuta automaattisesti siihen, onhan se nyt odotettuakin, että runkosarjan toiseksi ja kolmanneksi parhaalla on tiukempaa keskenään kuin runkosarjan parhaalla nelosta vastaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös