Playoffs 2016 välierät: Kärpät – Tappara

  • 230 321
  • 1 588

Kiakonsyöjä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Onssimouhot
Täällä ovat jotkut huudelleet Kärppiä ostojoukkueeksi. Leikin Myytinmurtajia ja selvitin pitääkö huutelujen väite paikkansa, jos verrataan huutelijoiden omaan joukkueeseen, eli tässä tapauksessa Tapparaan.

12/27
Kärppien sopimuspelaajista 12 ovat omia kasvatteja. Prosenteissa tämä tekee 44,4.

10/25
Tapparan sopimuspelaajista 10 ovat omia kasvatteja. Prosenteissa tämä tekee 40.
Ilomäki on todellinen rajatapaus, joten jätin hänet pois. Ilomäen kanssa Tapparan prosentti olisi 44.

Oma kasvatti-nimikkeen jos on pelannut suurimman osan junnu vuosistaan Kärpissä/Tapparassa. Lähteenä toimi http://www.eliteprospects.com .

Eli eroa on lopulta 4,4 prosenttiyksikköä. Myth busted.

Edit. Luvut kuntoon.
 
Viimeksi muokattu:

Profaneomen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ollaan aivan upean sarjan kliimaksissa kiinni! Minulla on suunnaton kunnioitus Oululaista jääkiekkoa kohtaan, siellä on noustu suomen suurimmaksi kiekko-organisaatioksi vuosien varrella. Meidän oma projekti lähti liikkeelle vasta rautakorven tultua seuraan uudelleen ja teemana olikin uskottavuuden palauttaminen tapparalaiseen jääkiekkoon. Väitän että siinä ollaan edetty enemmän tai vähemmän aikataulussa. Nyt onkin hieno katsoa tätä suomalaisen 2 huippuseuran välistä kohtaamista jossa monia hienoja juniorityön hedelmiä korjataan korkojen kera. Ahosta on noussut liigan mittakaavassa johtava pelaaja, laineesta kliininen maalintekijä ja pelin ratkaisija. Taistelua käydään päästä päähän, raastetaan ja revitään. Pakko tuomarityöskentelyä sinänsä puolustaa että toki kärppien liike kentällä on huikea ja sitäkautta tappara on antanut dumareille syitä viheltää. Olen ylpeä siitä että olen seuran kannattaja joka antaa mahdollisuuden vuodesta toiseen elää näitä pelejä! Ja olen myös ylpeä siitä että saadaan jokavuosi näitä hienoja tapahtumia jakaa oululaisen kilpakumppanin kanssa! Paras voittakoon ja kiitos nyt jo huikeasta sarjasta tähän asti, on ollut ilo seurata!
 
ostojoukkueeksi. Leikin Myytinmurtajia
Aika myytti on myös se, että oma kasvatti ei voisi olla ns. ostopelaaja. Kotiseuturakkaudella ja Kärppätaimuujoukkuesydämillä voi pyyhkiä peränsä, jos pelaaja tulee joukkueeseen siksi, että tarjous on ollut paras. Sinänsä tällaiset tarkastelut ovat hyvin hankalia. Pitäisi tarkastella aiempi palkkataso ja palkka nykyjoukkueesssa rahastointeineen, jotta tämän ytimeen päästäisiin. Joskus se oma poikakin pitää ostaa.
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
Otitko lääkkeet? Meinaan niin oudot on puheet Lasse Kukkosesta ja Patrik Laineesta. Huhhuh! Ei voi käydä kaikilla pytyillä, jos tollasia puhuu.Anteeksi, jos erehdyin, mut katsoppa itsekin uudelleen mitä tuli naputeltua.

En ottanut, käytän vain Marevania ja otan ne iltaisin. Sen sijaan entisenä syöpäsairaana olen syönyt varmaan kottikärryllisen lääkkeitä ja tullut niillä kuntoon. Sun ajattelematon piikkikin kertoo omasta vajaavaisuudestasi aika paljon.
Viitaten koulutustasooni ja sen jälkeen saavuttamaani elintasoon, ainakin kuvittelen olevani suht tervepäinen. En voinut olla huomauttamatta, että nuo sinun juttusi on sekaisin kun puurot ja vellit. On hyvää rottaa ja pahaa rottaa, sitten on hyvää miestä ja pahaa jätkää jne. jne.

Kyllä, muistan miten kommentoin jääkiekon ymmärtämystäsi, mutta en tiedä miksi silti oli tuohon tartuttava.

Mitä tähän itse sarjaan tulee, niin se on auki niin kauan kuin jompikumpi katkaisee sarjan. En usko, että kukaan pitää tätä pelattuna vielä, koska se ei sitä ole. Kaksi hyvää joukkuetta joiden välillä yksittäiset pelit voivat päättyä miten vain ja ottelun voi ratkaista vaikka millainen pomppu tai pahimmassa tapauksessa kiekko katsomoon jäähy. Eikä myöskään voida poissulkea ilmeisesti molemmissa jengeissä jyllääviä tauteja. Urheilullisesti tietysti toivon että on paras rosteri vs. paras rosteri. Itsekin sen verran joukkueurheilua muutamassakain lajissa harrastaneena s tiedän että poisjääviä ei itketä vaan niillä pelataan, ketä on, ja tulosta kunnioitetaan.
 

Mac^

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara & Suomi lajista riippumatta
Aika myytti on myös se, että oma kasvatti ei voisi olla ns. ostopelaaja. Kotiseuturakkaudella ja Kärppätaimuujoukkuesydämillä voi pyyhkiä peränsä, jos pelaaja tulee joukkueeseen siksi, että tarjous on ollut paras. Sinänsä tällaiset tarkastelut ovat hyvin hankalia. Pitäisi tarkastella aiempi palkkataso ja palkka nykyjoukkueesssa rahastointeineen, jotta tämän ytimeen päästäisiin. Joskus se oma poikakin pitää ostaa.

Eipä toisaalta Saravo, Kuusela, Puistola, Aalto jne. kovin halpoja taida / tainneet olla.

Ihan päätöntä keskustelua. Kaikki joukkueet ovat ostojoukkueita - toiset enemmän, toiset vähemmän. Totta helvetissä Tapparakin käyttäisi hieman enemmän rahaa, jos olisi varaa.

Marjamäki on loistava valmentaja. Piste. Jokohan muuten esim. mediassa ja laajemminkin annettaisiin myös Tapolalle kunniaa? Tappara on taas tärkeimmillä hetkillä kovassa iskussa. Vielä tällä kaudella puhuttiin kysymysmerkistä Tapparan valmennuksesta. Omasta mielestäni kysymysmerkit lähtivät jo viime kauden kurssin kääntämisen ja lopun lennon myötä.

Oululaista työtä suomalaisen kiekon eteen ei voi muuta kuin arvostaa. Kärpistä maailmalle ovat lähteneet mm. sellaisia nimiä kuin Kukkonen, Pitkänen, J. Jokinen, Pesonen, Bäckström (vaikka HIFK:n kasvatti onkin), Donskoi, Kemppainen, Pyörälä ja niin edelleen. Aho ja Puljujärvi tulevat olemaan maajoukkueen vakiokamaa. Näiden pelaajien esityksistä olemme saaneet nauttia, ja nautimme nyt ja tulevaisuudessa. Tästä suuri kiitos kuuluu Oulun Kärpille.

Vaikka kuinka toivotaan oman joukkueen voittoa, niin voi sitä silti vähän osoittaa kunnioitusta vastustajaa kohtaan. Eri asia olisi, jos jengi teloisi jatkuvasti pelaajia telakalle ja pelaisi vaarallista tai erityisen rottamaista peliä. Kärpät ei sitä tee, joten voitaisiinko välillä taas keskittyä itse ottelusarjaan?
 
Viimeksi muokattu:

Mac^

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara & Suomi lajista riippumatta
Ja kyllä enemmän tai vähemmän ostojoukkueita kaikki ovat. Toki Kärpillä se nyt korostuu, kun ostettu isolla nipulla nimimiehiä aina katsomoon asti.

Mitä sitten? Ostakoot. Olisi se ollut kiva, jos Tapparallakin olisi ollut hieman kokeneempia kavereita korvaamaan Dixonin, Ilomäen ja Kuuselan poissaolot.

Kaikki kunnia Manu Honkaselle ja Miika Heikkilälle yrittämisestä, mutta taso ei taida näissä peleissä riittää. Nyt olisi hyvä olla kaikki neljä sylinteriä käytössä, mutta eilen Oulussa näitä uskallettu muutamaa minuuttia enempää peluuttaa, mikä on ihan ymmärrettävää. Näiden jätkien aika tulee myöhemmin.

Kyllä joillakin katkeruus on syvällä...
 

tapparammies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Vielä tuohon Marjamäen "haukkumiseen" ja hänestä tehtyyn "itkuun" palatakseni: kunhan totesin tapahtuneita faktoja, kun joku koitti väittää, että ei siellä rostereissa nyt mitään isoja eroja ollut. Ihan varmasti kelpaisi minulle se, että Tapparalla menisi taloudellisesti niin hyvin, että voisi buustata pelaajabudjettia 500 000 - 1 000 000€ ylöspäin. Taisi olla Wire joka kirjoitti ostomestaruuksista ikään kuin huonona ja hävettävänä asiana.

Toki omat sympatiani ovat usein sen altavastaajan puolella, jos ei ole Tapparan peli. Siispä takavuosina usein toivoin TPS:lle ja Jokereille mieluusti tappioita pleijareissa. Nyt osat ovat vaihtuneet, ja olisin mieluusti nähnyt TPS:n pudottavan Kärpät. Mutta ei tästä sellaista johtopäätöstä pidä tehdä, että taloudellisesti ja pelillisesti menestyminen olisi jotenkin paha asia tai väärin. Kyllä kuka tahansa tällaisen hyväksyisi omaan seuraansa. Miksi se olisi Junnon tai Kärppien huonoutta tai heille häpeäksi, että osaavat hoitaa asiansa äärimmäisen hyvin, ja olla sitä kautta ns. puolen Suomen Jokerit?

Tappara, ja moni muu, joutuu menemään konseptilla, jossa melko harvoin pystytään ostamaan ns. valmiita miehiä riittävää määrä. Valmiilla miehillä tarkoitan osastoa Lajunen & Kuusela. Keskeisin menestys pitää rakentaa näiden eksoottisempien hakujen (Palola, Plastino, Connolly, Bailen, Karjalainen jne.) ja omien junnujen (Barkov, Laine, Haapala, Rauhala, Ilomäki jne.) varaan, sikäli kuin sitä menestystä on tullakseen. Konsepti on toiminut niin hyvin, että ei ole mitään valitettavaa. En silti pitäisi pätkääkään huonona näin kannattajan näkökulmasta, vaikka tuohon sekaan saataisiin joka vuosi esim. 2kpl jotain KHL-staroja ostettua.
 

tapparammies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Eipä toisaalta Saravo, Kuusela, Puistola, Aalto jne. kovin halpoja taida / tainneet olla.

Ihan päätöntä keskustelua. Kaikki joukkueet ovat ostojoukkueita - toiset enemmän, toiset vähemmän. Totta helvetissä Tapparakin käyttäisi hieman enemmän rahaa, jos olisi varaa.

Tämä on täysin totta. Ihan takuulla ostettaisiin vaikka NHL-tason pelureita, jos pelimerkit riittäisivät.

Päättömäksi keskustelun saavat lähinnä ne, jotka asettavat tuolle "osto"-sanalle erityisen arvomerkityksen. Heitäkin on keskustelussa joku ollut, mutta suurin osa siellä herneenpalon sieraimeensa vetäneessä päässä, joka sinällään arvoneutraalien faktojen esiintuomisen päätti leimata "itkuksi" ja "katkeruudeksi".
 

tuukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Jos joku yrittää kyseenalaistaa kummankaan joukkueen valmentajan ammattitaitoa tai yrittää väittää, että oma joukkue on ollu selkeesti parempi, mutta kun... Tai jotain vastaavaa, eiköhän jätetä ne viestit omaan arvoonsa. Tässä on liigan mittapuulla kaks niin huikeeta jengiä vastakkain ja marginaalit niin pieniä, ettei voi mitään muuta ku respectiä antaa molemmille. Yksittäisistä pelaajista ei tarvi tykätä, mutta ei kummassakaan joukkueessa mitään pahimpia vatipäitäkään oo. Hieno sarja, hienot joukkueet!
 

Joonatan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Täytyy yhtyä tähän porukkaan joka ymmärtää hehkuttaa itse peliä. Loistava sarja tähän mennessä, draaman kaari on ollut valtaisa niinkuin tälle parille ominaista viime vuosina. En tajua miten joku jaksaa tässä vaiheessa keskittyä rosterin hintalappuun tai keksimällä keksimään kaksi kertaa peräkkäin mestaruuden voittaneesta, tulevasta maajoukkueen koutsista negaa. No onhan tuo ainakin halpa harrastuksena toisaalta.

Huikea oli tuo edellinen pelikin Raksilassa ja en tiiä muista, mutta tuolle Laineen tasoitusmaalille teki mieli seisaallaan taputtaa kärppäpaita päällä. Tietää että saa todistaa jotain poikkeuksellista, niin pakko arvostaa. Tuolla kurvailee suomikiekon tulevaisuuden kannalta niin kova kolmikko, että sen arvoa ei varmaan tässä hetkessä edes tajuta. Puhumattakaan oman joukkueen todellisista sotureista, Kukkonen, Pyörälä, Keränen esimerkiksi. Ihan uskomatonta raatamista ja joukkueen eteen pelaamista. Jo pelkästään Lassen ilme pukukoppikäytävällä ennen pelin alkua kertoo kaiken tarpeellisen. Valtavia pelaajia nämä esimerkiksi ja täytyy olla onnellinen, että tällaisia jätkiä pelaa omassa joukkueessa.

Tapparalla on ylivoimaisesti sarjan vaikein paikka huomenna. Pitäisi kaataa parin vuoden ajan liian isoksi möröksi muodostunut kärpät. Kaikkein suurin mörkö lienee pään sisällä kuitenkin. Kotihallissa mahdollisuus pistää sarja poikki. Jos Laineella ei olisi suomalaiseksi täysin poikkeuksellinen pää ja ajatusmaailma, niin ennustaisin tapparalle huomiselle tappiota. Joka tapauksessa en pitäisi yllättävänä, että kärpät vie sarjan seitsemänteen peliin, varsinkin jos Tappara jää alkuhurmoksessa kuivin suin. Koska Tappara on ollut sarjassa pelillisesti parempi, niin veikkaan että game 7 Oulussa päättyy Tamperelaisten finaalimarssiin.

Hienoja pelejä, loistavat joukkueet. Kevät on ihmisen parasta aikaa.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Kärpät
Aika myytti on myös se, että oma kasvatti ei voisi olla ns. ostopelaaja. Kotiseuturakkaudella ja Kärppätaimuujoukkuesydämillä voi pyyhkiä peränsä, jos pelaaja tulee joukkueeseen siksi, että tarjous on ollut paras. Sinänsä tällaiset tarkastelut ovat hyvin hankalia. Pitäisi tarkastella aiempi palkkataso ja palkka nykyjoukkueesssa rahastointeineen, jotta tämän ytimeen päästäisiin. Joskus se oma poikakin pitää ostaa.
Tässä keskustelussa ei ole kyllä enää päätä eikä häntää. Tuon logiikan mukaan oma kasvatti on vain sellainen, joka pelaa ilmaiseksi ilman palkkaa.
 
Tässä keskustelussa ei ole kyllä enää päätä eikä häntää. Tuon logiikan mukaan oma kasvatti on vain sellainen, joka pelaa ilmaiseksi ilman palkkaa.
No juuri näin. Luetun ymmärtäminen ja ilmeisesti ymmärtäminen muutenkin kohdillaan. Tottakai ostopelaaja voi olla oma kasvatti, mikäs hemmetin erottava tekijä niillä on? Mutta vaikka kuinka olisi oma kasvatti, niin voi joukkue joutua maksamaan vähintään saman kuin muutkin, että saa pelaajan.
Tapparalla on ylivoimaisesti sarjan vaikein paikka huomenna. Pitäisi kaataa parin vuoden ajan liian isoksi möröksi muodostunut kärpät.
Ja höpönlöpön. Mörkönä piti olla Kärppien huikea ylivoima ja mahtava alivoima. Molemmat on selätetty. Ylitsepääsemättömän Raksilan hornankattilan piti lannistaa Tappara, no kaksi voittoa ovat sieltä hakeneet. Huominen ottelu on seuraava ottelu sarjassa ja molemmat sen haluavat voittaa yhtälailla. Kärpille se on kuitenkin soronoo, jos takkiin tulee. Eli Kärpillä on se potentiaalinen puristus, joka voi jäykistää koko tekemisen.
 

seiskavitonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara ja Pälkäneen Lukko
Tunnetta saa ja pitää olla. Ei se ole väärin. Mutta se että kaivetaan jotain "massijoukkue" juttuja tänne, kun ei mitään muuta enää keksitä. Voi silti säilyttää jonkun tason näissä keskusteluissa. Ja yksittäisiin juttuihin en yleensä tartu, mutta toistuvasti jauhettuna kaikenmaailman Laten dissaukset ja kliseiset "rahajengi" jutut alkaa jo naurattaa. Nyt on uus kevät ja uus mahdollisuus. Katkeroidutaan sitten kun on sen aika, turha sitä on aloittaa ennen kun on pyttyä edes jaettu.

Ja tottahan se tappio kirvelee tässäkin leirissä, mikäli turpaan tulee. Siitä huolimatta voin tunnustaa tappion hetkellä toisen joukkueen paremmuuden, enkä alkaa keksimään mitään lillukan varsia tappion syyksi. Jokainen tietysti tekee tyylillään.

Näin äkkiseltään voisi tosiaan kuvitella, että ne mahdolliset mestaruusjuhlat maistuvat Tapparaleirissä vieläkin paremmalta, kun on vain hävittyjä keväitä takana. Pelataan pelit kuitenkin pois alta ja katsotaan kuka lopussa juhlii. Edelleen sanon sen, että niin pienestä tämäkin sarja on kiinni, että game seven on enemmän kuin lähellä. Se jopa kruunaisi tämän välieräsarjan arvoisellaan tavalla. Toisaalta jos sarja menee seuraavassa poikki, niin sitten ei tarvitse jossitella. Vahva on kuitenkin luotto siihen, että Raksilassa tämä homma vielä ratkaistaan.

Saatatpa ollakin Game7:stä oikeassa. Itse odotan tietysti Tampereelta katkaisua, mutten toivo niitä typeriä rantapalloja kentälle, jos niin kävisi. Ensinnäkin pelit jatkuu hävinneelläkin ja toisekseen en lähtisi millään ilveellä kaikkensa antaneille pelaajille kuittailemaan.

Somepalstoilla tyylilajeja on paljon ja Marjamäki on hyvä koutsi, tosin esim. Jukka Jalosesta tuli vasta yleisesti tunnustettu "loistokoutsi" maailmanmestaruuden myötä. Sitä ennen mutinaa ympärillä riittää varmasti. Kärpillä on massia eikä siitä tarvitse kiistellä. Se että vaikuttaako se niin paljoa pelaajistoon, ollaan tietysti montaa mieltä. Hienosti on Oulussa hoidettu asiat ja varmasti tämän kauden jälkeenkin asiat jatkaa rullaamistaan. Massijutut on tietysti tarkoituksellisia trolleja siinä missä "Saviläjää" haukutaan ja "Säiliötä" ylistetään ja päinvastoin. Ei niihin kannata lähteä mukaan. Annetaan joukkueiden pelata ja huudetaan ilosta tai katkeruudesta, se on se suola, jota tänä keväänä pistetään joko leivän päälle tai haavoihin. Pelaajat pelaavat peliä ja katsojat elävät tai kuolevat sen mukana ;)
 

Unkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC
Se on soromnoo, eikä soronoo. Ollaanpas tarkkana. Eilistä vitutusta lievittää noin kaksi prosenttia se, että Tapparassa pelaa koko Suomikiekon loistavin tulevaisuus sekä todella hieno mies, Kristian Kuusela. Late sanoi eilen, että on sitä kusisemmassakin paikassa oltu, joten luottavaisin mielin kohti huomista. Varmasti Kärpät kaivaa vielä yhden vaihteen lisää, mutta voi olla ettei se riitä. Tappara on tasaisen kova, kuten ennen sarjaa jo ounasteltiin. Kärpät on kyllä parantanut koko ajan. Seksi-Pekka on ollut pettymys, mutta pelaakin akvaario päässä. Varmaan jokin varotoimi, ettei kaikki naiskatsojat paukahda tiineiksi pelkästä katseesta.
 
Seksi-Pekka on ollut pettymys, mutta pelaakin akvaario päässä. Varmaan jokin varotoimi, ettei kaikki naiskatsojat paukahda tiineiksi pelkästä katseesta.
Peksihän Aamulehdelle vaatimattomana sanoi, että tuo parantaisi hänen ulkonäköään. Mutta toisaalta, osittain ehkä tuon takia Kärpät on päässyt Pekan aikana huseeraamaan vapaammin, sillä Peksin alistajakatse saattaa jäädä huurun taa piiloon.

Mutta kaikki merkit viittaavaat siihen, että huomenna Pekka ei enää kilauta riman kautta ulos, vaan ns. reppu repeää.
 

Neitikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kyllä täytyy sanoa, että tän parin voittaja vie kyllä mestaruudenkin. Onhan tää huikee sarja. Välillä tuntuu siltä, että tämä sarja olisi finaali.. Ei harmittaisi minua jos pronssia haetaan, mutta tottakai kulta on lähtökohtainen!
 

Mensonge

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Eipä toisaalta Saravo, Kuusela, Puistola, Aalto jne. kovin halpoja taida / tainneet olla.

Ihan päätöntä keskustelua. Kaikki joukkueet ovat ostojoukkueita - toiset enemmän, toiset vähemmän. Totta helvetissä Tapparakin käyttäisi hieman enemmän rahaa, jos olisi varaa.

Marjamäki on loistava valmentaja. Piste. Jokohan muuten esim. mediassa ja laajemminkin annettaisiin myös Tapolalle kunniaa? Tappara on taas tärkeimmillä hetkillä kovassa iskussa. Vielä tällä kaudella puhuttiin kysymysmerkistä Tapparan valmennuksesta. Omasta mielestäni kysymysmerkit lähtivät jo viime kauden kurssin kääntämisen ja lopun lennon myötä.

Oululaista työtä suomalaisen kiekon eteen ei voi muuta kuin arvostaa. Kärpistä maailmalle ovat lähteneet mm. sellaisia nimiä kuin Kukkonen, Pitkänen, J. Jokinen, Pesonen, Bäckström (vaikka HIFK:n kasvatti onkin), Donskoi, Kemppainen, Pyörälä ja niin edelleen. Aho ja Puljujärvi tulevat olemaan maajoukkueen vakiokamaa. Näiden pelaajien esityksistä olemme saaneet nauttia, ja nautimme nyt ja tulevaisuudessa. Tästä suuri kiitos kuuluu Oulun Kärpille.

Vaikka kuinka toivotaan oman joukkueen voittoa, niin voi sitä silti vähän osoittaa kunnioitusta vastustajaa kohtaan. Eri asia olisi, jos jengi teloisi jatkuvasti pelaajia telakalle ja pelaisi vaarallista tai erityisen rottamaista peliä. Kärpät ei sitä tee, joten voitaisiinko välillä taas keskittyä itse ottelusarjaan?

Miksi tällaiset järkikommentit jää täällä nykyään vähemmistöön? Sarja ei ole saanut lähellekään arvoistansa keskustelua aikaan. Kai tämä vaan on nykyajan trendi somemaailmassa. Paskapuhe valtaa aina lopulta alan ja vähänkään fiksumpaa keskustelua yrittävät vaan luovuttavat ja hiljenevät. Vastustajalle voisi antaa sen arvon, mikä sille kuuluu. Pitkät sarjat uo aina esiin paremman joukkueen, niin nytkin. Tyylikästä on antaa arvo vastustajalle. Kunnioita vastapuolta, älä nöyristele. Minun mielstäni tämän kevään Tappara on vielä kovempi, kuin aiempina keväinä. Kärpät ei ole samalla tasolla. Marginaalit on pieniä, mutta merkitseviä. Sinällään hienoa, että vääntöjä on saatu tällekin keväälle useampi ja jatkoeriäkin on nähty. Vastus on kova, kivenkova. Kun kaiken sarjaan liittyneen paskan kaapii pois päältä, niin ytimessä on hienot pelit ja hienot joukkueet. Mikä siinä on, kun ei voida arvostaa sitä, mitä nämä joukkueet tarjoaa.
 

Uleåborgir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
Kyllä täytyy sanoa, että tän parin voittaja vie kyllä mestaruudenkin. Onhan tää huikee sarja. Välillä tuntuu siltä, että tämä sarja olisi finaali.. Ei harmittaisi minua jos pronssia haetaan, mutta tottakai kulta on lähtökohtainen!

Totta vieköön! Olen seurannut myös HIFK - JYP -sarjaa. Katson tietysti asioita jääkiekossa omasta oululaisesta ja äärimmäisen puolueellisesta näkökulmastani. Silti suvaitsen sanoa, että Kärpät - Tappara -sarja on ollut välieräsarjoista lähes kaikilla mittareilla urheilullisempi, tasokkaampi, taistelevampi ja dramaattisempi kuin HIFK - JYP. Tähän mennessä kenties paras välieräsarja, mitä on koskaan SM-sarjassa tai -liigassa pelattu. Syitä on monia, ottelut sinänsä, nuoret superstarat, jotka nyt iskevät läpilyöntiään, äärimmäinen tasaisuus, tiukka vääntö, järkyttävät mielialavaihtelut pelien aikana, traumat ja riemun hetket.


Se on soromnoo, eikä soronoo. Ollaanpas tarkkana. Eilistä vitutusta lievittää noin kaksi prosenttia se, että Tapparassa pelaa koko Suomikiekon loistavin tulevaisuus sekä todella hieno mies, Kristian Kuusela. Late sanoi eilen, että on sitä kusisemmassakin paikassa oltu, joten luottavaisin mielin kohti huomista. Varmasti Kärpät kaivaa vielä yhden vaihteen lisää, mutta voi olla ettei se riitä. Tappara on tasaisen kova, kuten ennen sarjaa jo ounasteltiin. Kärpät on kyllä parantanut koko ajan. Seksi-Pekka on ollut pettymys, mutta pelaakin akvaario päässä. Varmaan jokin varotoimi, ettei kaikki naiskatsojat paukahda tiineiksi pelkästä katseesta.

Samaa olen miettinyt tykönäni. Laine näppää vielä sellaisiakin uuneja, joita saavat muutkin kuin Tapparan kannattajat tuulettaa. Mömmöm-kisoissa, NHL:ssä, World Cupissa ja mikä parasta: olympiakisoissa. Pekka "Pekka Saravo" Saravo oli eilen peräti hilpeä karikatyyri siihen asti kun Laine kilautti etuylämämmiin. Ei enää huvittanut yhtään Seksin hilpeä hupailu. Saatana, niin nämä asiat muuttuvat äkisti.

Vaan huomenna jatkuu, Kärppienhän pitää saada vain kahden ottelun voittoputki, on sitä ennenkin kaksi ottelua voitettu peräkkäin. Toisaalta, on ennenkin hävitty yksi ottelu putkeen. En jinxskcaa mihinkään suuntaan. Eilinen Haapalan voittomaali oli tiputtaa kynnet sormista ja nenän naamasta, kyrpiinnys vaelsi kylmän kummituksen lailla läpi hengen ja ruumiin. Perhana näitä keväitä, odotuksesta ja nimenomaan voitokkaista jälkipeleistä nauttii, mutta itse matsit ovat jumalatonta kärsimystä henkisesti ja välillä fyysisestikin. Kärppien ja Tapparan väliset sarjat ovat parempaa kuin taide.
 

Apheu

Jäsen
Tässä sarjassa ja joukkueissa on oikeasti draamankaaren lisäksi aivan loistavat hahmot; Marjamäki vs. Tapola, nuoret koutsit. Sitten nämä nuoret tähdet Laine, Pulju ja Aho etunenässä. Sarjan alkupäässä oli puhetta Savinaisesta, sitten Keräsestä ja viime pelin jälkeen Sailio-Säiliö möyhensi ja hämmensi kaikista eniten. Akvaariopäinen Pekka Saravo ja huikeita torjuntoja entistä seuraansa vastaan esittänyt Karhunen (jonka paidassa oli nöyryyttämässä nykyistä seuraansa) ja puolet pelistä vääntävä Lasse Kukkonen. Juhani Jasun aloitustaito, Humlin nousu vielä kerran. Eikä vielä edes ole mainittu Kuuselaa tai Pyörälää, Mäntylää tai Pentikäistä. Dixon palaa möyhentämään ensi peliin. Onhan nämä joukkueet aivan käsittämättömän mielenkiintoisia, oli sitten kumman tahansa seuran kannattaja tai ei kummankaan. Nyt on vain nautittava, kun pelejä on vielä 1-2 jäljellä. Täysi luotto ja toivo on, että Ouluun ei enää Tapparan porukka lähde, mutta jos lähtee ja jos peli venyy jatkoeriin niin ei tässä nyt oikein edes tiedä mitä enää sanoisi.
 

Neitikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kaikki sen tietää ja tuntee nahoissaan että sarja ratkesi eilen ja Tappara on tänävuona finaaleissa..
Toivon, että tuo oli sarkasmia..
Hei muuten, eilisessä Laineen tasoitusmaalissa edelsi paitsio.. Tuomarit pelas kyl päin sitä kuuluisaa!!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös