Playoffs 2016 välierät: Kärpät – Tappara

  • 230 297
  • 1 588

Sardion

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tapparalla oli viisi avopaikkaa ratkaista peli itselleen, mutta ei ratkaissut. Puljujärvelle riitti yksi. Jos pää ei kestä voittamista, on turha hehkuttaa niskan päällä olemisesta.

Tässä oikeastaan kiteytyy näiden joukkueiden ero tänään. Kun Tapparalta puuttuu Kuusela, ei muilla kuin Laineella ole rohkeutta (tai taitoa) ratkaista. Okei, olihan siellä pari tolppaa/ylärimaa, mutta ratkaisevissa paikoissa ei kuitenkaan oltu aivan niin kovia kuin olisi pitänyt. Sieltä puuttui se viimeinen tylyys ja kylmäpäisyys käyttää omat paikat hyväksi, mikä näkyi mm. kiekon (ja vastuun) siirtelynä ratkaisevilla ylivoimilla jatkoerässä. Marjamäki on puhunut tästä usein haastatteluissa, että jos todella haluaa voittaa, on oltava nimenomaan näissä paikoissa jäätävän kova. Ihailen häntä siinä kyllä, sillä Kärpät on aina ollut kova silloin kun on oltava. (Toivottavasti myös Suomen maajoukkue tulevaisuudessa on.)

Aho on muuten kyllä loistava pelaaja. Liian hyvä tähän sarjaan. Tulevaisuus on takuuvarmasti loistelias ja on ollut hienoa seurata hänen otteitaan Laineen ja Puljujärven ohella. Tämä sarja on itse asiassa ollut suorastaan ennennäkemätön, mitä tulee suomalaisiin tulevaisuuden tähtiin. Miettikääpä sitä hetki! Jokainen tässä sarjassa hallille mennyt varmasti muistelee näitä aikoja vielä lämmöllä. "Minä olin silloin katsomossa, kun tulevat NHL-supertähdet siellä pelasivat!" Moni ei ehkä vielä ymmärräkään, että tässä on todennäköisesti kolme kappaletta tulevaisuuden "teemuselännettä", eikä mitään keskinkertaisia perusänäripelaajia. Erilaisia pelaajatyyppejä ovat toki, mutta ymmärrätte varmaan, mitä tarkoitan. Itse ainakin pystyn nauttimaan myös vastustajan pelaajien suorituksista, vaikka kaikki eivät siihen kykene.

Pakko nyt on nostaa sekin tässä esiin, että tänään myös tuomarit vihelsivät jossain määrin kotiinpäin (kuten jokaisessa näkemässäni playoff-pelissä tällä kaudella). Alankin uskoa yhä vahvemmin siihen tässä ketjussa aiemmin esitettyyn (ja futiksen puolella tutkittuun) faktaan, että kotiotteluiden ainoa todellinen hyöty tulee kotituomareista, ei mistään muusta.

Lopuksi. Minulla on edelleen täysi luotto ja usko Tapparaan. Erot näiden joukkueiden välillä ovat viimeiset kolme vuotta olleet niin hiuksenhienot, että hiuksia on jo tarvinnut halkoa - niin nytkin. Oli jopa hieman naiivia ajatella, että Tappara marssisi tästä jatkoon 4-0, vaikka se siltä jossain vaiheessa kieltämättä näyttikin. Ei näiden jengien ero kuitenkaan ole faktisesti neljä muna, vaan pikemminkin se kuuluisa seiskapelin jatkoajan yksi maali. Tappara kuitenkin saa lehtitietojen mukaan Kuuselan jälleen lauantaina kehiin ja silloin uskon, että peli pystytään kääntämään voitoksi. Vaikka sota ei yhtä miestä kaipaa, niin totta helvetissä se kaipaa, jos kyseessä on Kuuselan tai Ahon kaltainen liideri.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Samaa sarjaa kuin Fergie-time, Uefalona ja vastaavat. Kestomenestyjiä nyt vaan on muodikasta vihata.
No ei tässä nyt ihan Fergie-timen tasolla vielä olla. Siinä on suorastaan eeppiset mittasuhteet saanut juttu, parhaiten muistuu mieleen kun Fergusonin viimeisellä kaudella Chicarito teki voittomaalin jossain ajassa 89.57 niin jossain jo huudeltiin miten United saa aina vitusti lisäaikaa, vaikka maali itsessään tuli ihan normaalin peliajan puitteissa.

Mutta olipahan maukas voitto. Joku mua tossa Tapparassa mietityttää. Meneekö siellä jengi oikeasti jäälle pelkäämään häviämistä ennemmin kuin haluamaan voittamista? Toki ulospäin sanotaan aina että mennään voittamaan, mutta jyskyttääkö siellä takaraivossa silti se että eikai nyt saatana taas. Ja HUOM sarja on vielä pahasti kesken ja se voi ihan hyvin mennä vielä Tapparallekin, mutta kyllähän tuollaiset ajatukset vähän pakollakin nousevat pintaan.
 

Suonikohju

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Reds, Oulun Kärpät
Jätin väliin koko keskustelun tänään ja aattelin että nyt! Tasapäin vedettiinn ja jäähyjä annettiin. Tapparalle ei kelvannu ja Puljujärvi toi pelin tasoihin.

Mikä on muuttunut! Ei mikään. Yhhyyyhhyyyhhhyyyyyy. 2-2.
 
Mutta paikan päällä olin ja pystyin todistamaan että niin paljon jäi viheltämättä.
Kummaltakin, mutta linja pysyi pääpiirteittäin tasaisena, eli värilasit puhuvat jälleen.

Itse pelistä. Tappara oli tänään pelillisesti niskanpäällä toisesta erästä lähtien. Siinä mielessä Tappara olisi ansainnut voiton tänään, mutta kuten todettua, jos et itse tee niin kaveri tekee. Pienestä se on kiinni ja Lauantaina Raksilassa paukkuu.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Suosikkijoukkue
Susanna Pöykiö
Suosikkijoukkue
Susanna Pöykiö
Ottamatta kantaa mihinkään tiettyyn tilanteeseen niin onhan se perin omituista että jo toisen kerran ja peräkkäisien sarjojen aikana Kärppien matsi- ja playoffseurannoissa on käynnissä hirveät väännöt siksi että tuomarilinja on suosinut oululaisia. Onko mahdollista että se oikeasti on vähän sinnepäin kallellaan ollut?
Otappa nyt tarkka katse sinne jalkoväliin, notta onko siellä banaani vai persikka? Häviäjät muistetaan kunniakkaasti, ellei sitten vedetä pää perseessä, kuten juuri teit. Ehkä tämä nyt on sitä turkulaista uskottavuuden palautusta, mutta koettaisit ymmärtää todellisuuden.

Kärpät pelasi ottelusarjan takaisin omiin käsiinsä. Kärppien "superjunnut" olivat Tapparan vastaavaa parempia. Sinänsä mahtavaa, että juuri nämä melkein täysi-ikäiset ratkovat otteluita Liigan välierissä.
 

Chris Sharma

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Suomen maajoukkue, Nationalelf
Huikeita nuoria kyllä nämä kolme. Laineen toinen maali tänään oli aivan käsittämättömän hieno suoritus. Ensin pieni harhautus ja kuin käärmeeniskulla kiekko ylänurkkaan, sekin pienellä liikkeellä.
 

Erätauko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kuten jo sanottua, tämä Kärppien tuomarietu alkaa legendana olla samassa sarjassa kuin Sir Alexin ManU tai Pep Guardiolan Barcelona.

Kärpät ovat voittaneet liikaa.

Se on kyllä just näin. Tästä voidaan vielä saada uutta legendaa Laanilan Kesoilin ja kumppanien rinnalle kun vähän jatketaan. Itse asiassa nämä kakkoset tuntuvat menevän Tapparan eduksi jo ihan paperillakin ja alkaa jo ymmärrys olla tiukilla jos joku kehtaa väittää että sarjan tuomarointi on ollut kokonaisuutena Kärppien puolella.

Tottahan se on, että tämä kuuluu menestykseen. Joskus keksitään että Jyp pelaa robottikiekkoa jota kukaan ei jaksa katsoa, sitten Pesonen on yhden Sheddenin kommentin jälkeen yhtäkkiä sukelteleva ämmä ja joskus Tappara voittaa vain kahvakiekon ansiosta. Sitten on vielä ostojoukkuekortit ja muut vastaavat ässänä hihassa. Näitä on ehtinyt nähdä vuosien varrella sen verran, ettei tämäkään tilanne yllätä.

Toivottavasti loppusarjan ajan itse peli olisi edes hieman suuremmassa roolissa. Nyt se tuntuu tosiaan aika sivuseikalta, mikä ei tee oikeutta kahdelle näin hienolle joukkueelle.
 

Fullhazard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Miten jotkut kehtaa linkkailla jotain iltapaskojen juttuja tänne joiden kaikki "uutiset" on täysin omasta päästä keksittyjä. Ainakin Santtu Silvennoisella.
 
Suosikkijoukkue
Susanna Pöykiö
Miten jotkut kehtaa linkkailla jotain iltapaskojen juttuja tänne joiden kaikki "uutiset" on täysin omasta päästä keksittyjä. Ainakin Santtu Silvennoisella.
Älä nyt.

Ilves-perheen vesa "toimittaja" Hiitelä sai kehiteltyä myrskyn vesilasiin tälle aamullekin. Totta ihmeessä näitä ihmiset lukevat, sillä ei tämäkään saitti parempaa enää tarjoa.
 

Erätauko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tämä sarja on itse asiassa ollut suorastaan ennennäkemätön, mitä tulee suomalaisiin tulevaisuuden tähtiin.

Pakko nyt on nostaa sekin tässä esiin, että tänään myös tuomarit vihelsivät jossain määrin kotiinpäin (kuten jokaisessa näkemässäni playoff-pelissä tällä kaudella).
Alankin uskoa yhä vahvemmin siihen tässä ketjussa aiemmin esitettyyn (ja futiksen puolella tutkittuun) faktaan, että kotiotteluiden ainoa todellinen hyöty tulee kotituomareista, ei mistään muusta.

Upea viesti kokonaisuudessaan ja nostan hattua myös tuomarikommentin osalta! En siksi, että se myötäilee omia ajatuksiani, vaan koska olen huomannut ettei tuota ole kaikkien ihan helppo huomata tai myöntää. Kärpillä on nyt kotietu, joten olisi Kärppien etu, että vastaava linja jatkuisi sarjan loppuun asti. Toivon kuitenkin todella paljon, ettei kotijoukkueen aiheetonta suosimista enää nähdä. Jos se tarkoittaa Kärppien tippumista niin olkoon sitten niin. Sinänsä kyllä tykkään siitä, ettei jäähyjä laiteta väkisin tasan, toteutus vaan ontuu.

Ja mitä tulee noihin kolmeen superkaveriin olet oikeassa, varmasti harva meistä tajuaa näiden hetkien ainutlaatuisuutta. Itsellenikin tuo oli hyvä lisämuistutus, ikävä tulee näitä kavereita kun isompiin kaukaloihin siirtyvät.
 
Viimeksi muokattu:

Erätauko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mutta olipahan maukas voitto. Joku mua tossa Tapparassa mietityttää. Meneekö siellä jengi oikeasti jäälle pelkäämään häviämistä ennemmin kuin haluamaan voittamista? Toki ulospäin sanotaan aina että mennään voittamaan, mutta jyskyttääkö siellä takaraivossa silti se että eikai nyt saatana taas.

En kyllä usko, ei tänäänkään ollut tuohon viitteitä. Peli olisi voinut kääntyä Tapparallekin, mutta kun tsäänssit on fiftisikstiä ei ole suuri ihme, että tällainen peli kääntyy toiselle joukkueelle. Otanta on loppujen lopuksi kovin pieni ja yksittäisissä peleissä voi käydä kuinka vaan. Vielä pari seiskafinaalin jatkoaikatappiota putkeen niin sitten saatan alkaa jo uskomaan :)
 

Ritola#24

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Miten jotkut kehtaa linkkailla jotain iltapaskojen juttuja tänne joiden kaikki "uutiset" on täysin omasta päästä keksittyjä. Ainakin Santtu Silvennoisella.

Samasta aiheesta kirjoittaa kyllä myös Aamulehti:
Tappara-valmentaja murahti Kärpistä: "Suomessa ei ole ollut noin kallista joukkuetta koskaan" - Aamulehti

Eli jos Tapola ei ole oikeasti tuollaista kommenttia ilmoille heittänyt, ovat Salminen ja Silvennoinen tainneet keksiä jutun yhdessä.

Kärpillä käsittääksi on kallis joukkue

On varmasti mutta kyllä mulle tuli täysin puskista, että se saattaa olla jopa kalliimpi kuin Jokerien joukkue. Siellä on kuitenkin nähty ihan hiljattain sellaisia nimiä kuin Linus Omark, Peter Regin ja Philip Larsen.
 

Petros

Jäsen
Suosikkijoukkue
42 Stars

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kerro nyt sitten, että miten voittoa ei ansaita. Näiden kahden osalta tulee mieleen vain 2003 ja melkein se 2010-luvun ensimmäinen finaalikoitos puoleen väliin. Penan aikaa ei jaksa kaivella kukaan naftaliinista, saati Mäkisen.

Tapparalla oli kaikki paikat voittaa ottelu, mutta ilmeisesti ansaitsivat enemmän kuin tulostaulu sanoo.

Tsemppiä.
Joo, unohdin taas, että täällä on näitä jääkiekkoa puhtaasti tulosurheiluna pitäviä. Mitä me täällä keskustellaan, Kärpät oli maalin parempi maalinestopelissä, ei jäänyt jossiteltavaa.

Vai voidaanko annettujen esimerkkien perusteella päätellä, että vain joku tietty joukkue voisi ansaita vooton, jota ei saanut.
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
Vaikka tappion hetkellä vähän kyrsi, niin jostain syystä yllättävän tasainen fiilis. 4. peli oli hyvä peli ja päättyi hienoon maaliin.
Mutta, jos pelit jatkuu samalla tapaa niin Tappara voittaa sarjan. Ei tietysti jos Kärpät pelien luonteesta riippumatta voittavat, mutta tuolla maalipaikkasuhteella pelit tulevat kääntymään Tapparalle.
Molemmat joukkueet on perkeleen hyviä ja on sitten sarjan lopputulos mikäs tahansa niin sitä on helppo kunnioittaa.
 

Epätietoinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät. Sievin Sisu, Barcelona
Jos puheet Krissen keuhkoputkentulehduksesta pitävät paikkaansa niin ei ole kyllä mitään asiaa huomenna kaukaloon Raksilassa. Ensi viikon peliin(peleihin)kin tekee tiukkaa. Jos tuo on, niin toivottavasti malttaa parantaa kuntoon, jälkiseuraukset voi olla kohtalokkaat.
 

Jupa

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Joo, unohdin taas, että täällä on näitä jääkiekkoa puhtaasti tulosurheiluna pitäviä. Mitä me täällä keskustellaan, Kärpät oli maalin parempi maalinestopelissä, ei jäänyt jossiteltavaa.

Kysymys: mitäs muuta urheilua on kuin tulosurheilu? Kyllähän ammatikseen pelaavien urheilijoiden kesken puhutaan aina tulosurheilusta, harrastaminen erikseen.

Ja Kärpät voitti eilen maalintekopelin ja maalinestopelin, jos tarkkoja ollaan.

Jupa
 

Epätietoinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät. Sievin Sisu, Barcelona
Paketoidaan itsekin vähän eilistä peliä. Ensimmäinen erä Kärppien ylivoimaa lukuunottamatta, toinen tasaista sekoilua, Tapparalla tais joku paikka tulla mutta eipä tuo mitään painostusta ollut. Kolmas Tapparan, onneksi puolustettiin keskusta hyvin. Ensimmäinen jatkoerä Tapparan, mutta ei se niin huono ollut Kärpiltä kuin moni antaa ymmärtää. Pitkä vaihtomatka ja Tapparan 2YV-mahdollisuutta väkisin siirtävät sitä painetta Kärppäpäätyyn, mutta rehellisyyden nimissä, niin eihän Tapparalla vaaran hetkiä juuri ollut jatkoerässä ylivoimia lukuunottamatta. 3 tolppakutia taisi olla koko pelissä, mutta keskustan Kärpät puolusti kyllä hyvin. Tähän kun lisää sen, että itse teet voittomaalin sieltä sota-alueelta, niin melkoinen koulutus kyllä oli!
 
Näin on sarja taas tasan. Tapparaa nyt koetellaan tässä maalinteon ihmeellisyydessä. Kärpät saivat Oulussa pari oikein kunnon pomppumaalia, eilenkin yhden. Tappara taasen joutuu tekemään töitä maalien eteen ja maaliraudat kilisevät. Tässä sitä testataan henkistä kanttia, ettei mene turhautumisen puolelle, vaan usko omaan tekemiseen jatkuu. Pelillisestihän Tapparalla ei ole mitään hätää, vaan enemmänkin homma on omissa näpeissä.

Veikkaan, ettei Kuusela ole mukana seuraavassakaan pelissä ja ilmeisesti Keränen sitten teloi poikkarillaan Kankaanperän polven puolikuntoiseksi, mikä on menetys Tapparan pakiston kannalta - Kankaanperä on ollut erinomainen pudotuspeleissä. Kuuselan merkitystä nyt on turha korostaa, liigan paras pelaaja kun on.

Samoilla merkeillä eteenpäin, Järvinen ykkösylivoimaan Haapalan paikalle ja seuraavista kahdesta pelistä voitto.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös