Playoffs 2016 välierät: Kärpät – Tappara

  • 230 297
  • 1 588

GT

Jäsen
Suosikkijoukkue
ACO
Ymmärrän meikäläisten turhautumisen, mutta katsokaa pintaa syvemmälle. Muutama jäähy oli peräisin omasta turhasta mailalla huitelusta, jotka olisivat aivan täysin olleet vältettävissä. Jos nuokin olisi jo omalla fiksuudella vältetty, peli olisi voinut olla erinäköinen. Toisaalta Kärppä-leirissäkään on ilmassa leijumista, mikä on tietysti ihan oikeutettua. Hallinnasta kuitenkin muutama juttu; tasakentällislaukaukset tasan 33-33 ja sektorikudit 12-9. Toki Kärpät teki tasakentällismaalit.

Kärpät pelasi pelillisesti paremmin kuin kahdessa aiemmassa ja Tappara ei ihan päässyt Kärppien uuteen rytmiin kiinni. Marjamäen läksyt oli luettu, kun oli selvästi ohjeistettu, että omiin ei jäädä kiekottelemaan yhtään ylimääräistä. Mielenkiintoinen detalji tästä oli ensimmäisessä erässä, kun Kärpät palautteli noin puolet enemmän kuin normaalisti, mutta ei kuitenkaan jääty maalin taakse palauttelujen jälkeen kuin maks. sekunniksi. Pyrittiinkö tällä Tapparan hämäämiseen, "iskekää kiinni ja pelatkaa itsenne ulos"? Tappara ei kuitenkaan samalla lailla pyrkinyt karvaamaan kuin lauantaina, joten siinä mielessä Kärppien mahdollinen hämäys epäonnistui.

Hämäys-mahdollisuuden nostan esiin siksi, koska taas seuraavissa erissä myös tuo palauttelu oli vedetty minimiin. Kun vielä ensimmäisessä erässä Kärppien pelin rytmitys oli 65 % nopearytmisiä lähtöjä, nousi niiden osuus toiseen erään 80 %:iin ja viimeiseen 85 %:iin. Koko ottelun rytmitys Kärpillä oli nopearytmisiä lähtöjä 74 %, joka on siis 15 %-yksikköä korkeampi kuin vielä lauantaina ja hieman tyypillistä modernin kiekkokontrollijoukkueen lähtörytmitystä nopeampi. Esimerkiksi Tapparalla nopeiden lähtöjen osuus on pyörinyt siellä 68-70 %:n tienoilla.

Kaikesta tuomarihälinästä huolimatta, en itse jaksa siihen lähteä. Syy on se, että Kärpät sai vain ½-yvmaalin eli Tapparalla oli kaikesta huolimatta mahdollisuudet toisennäköiseen pelinkulkuun ja kuten alussa totesin, oma tekeminenkin oli tietyissä tilanteissa tolkutonta. Toki tämä tasakentällispelin rikkonaisuus varmasti vaikutti Tapparan peliin, peluutusrytmiin ja yleiseen peliotteeseen, mutta esimerkiksi vielä ensimmäisessä erässä Tappara sai heti oman alivoimansa jälkeen pelin painettua Kärppien päätyyn. Mäntylän jäähyn jälkeen Savinainen taisteli omassa kulmassa, piehtaroi itsensä kiekon kanssa irti paineesta, lähti nousuun ja heti oli pitkän hyökkäyksen aihio Kärppien päädyssä valmis ja Rajaniemi joutui ottamaan pelikatkon. Tämä oli sitä sinnikkyyttä ja taisteluasennetta, jota olisi Tapparalta toivonut jälkimmäisissäkin erissä, mutta ei näkynyt tarpeeksi. Toivotaan, että näkyy kotiyleisön edessä.

Hattu päästä ja iso kumarrus tästä. Jumalattoman laadukas ja esimerkein perusteltu yhteenveto, mihin kiteytyy koko eilinen omasta mielestäni. Se, miksi jäähytasapaino kääntyi Tapparalle epäedulliseksi, on oman näkemykseni mukaan juurikin tuossa hyökkäämisen rytmityksessä. Nyt nimittäin oli ensimmäinen kerta tässä sarjassa, kun Kärpät hyökkäsi enemmän nopeassa rytmissä kuin hitaissa lähdöissä.

Vähemmän yllättäen nopeatempoisempi hyökkääminen tuo mukanaan enemmän tilanteita, joissa Tappara ei pystynyt omalla pelisapluunallaan ennakoimaan. Se joutui ensimmäistä kertaa tässä sarjassa tilanteisiin, joissa kirvesrinnat joutuivat kiekottomana reagoimaan yksilöinä, koska keskialueen träppi petti toisessa erässä ja peli muuttui virtaukselta coast to coastiksi vähemmällä kiekkokontrollilla. Tätä korreloi myös harhasyöttöjen- ja kiekonmenetysten lisääntyminen - oikeasti määrät nousivat molemmilla paljon isommiksi kuin kahdessa aiemmassa pelissä.

Tappara on kiekottomana nimenomaan kollektiivi, viimeisen päälle hiottu kone. Nyt Kärpät sai ensimmäistä kertaa Tapparan ulos tuosta konemoodista, mikä näkyi sitten yksilöiden korostuneena tarpeena reagoida. Jos mennään jäähyjen tasolle, niin kyllähän Haapalan molemmat jäähyt esimerkkeinä nyt nostettakoon olivat kurittomia - hän antoi tuomarille mahdollisuuden ottaa rikkeen pois. Oliko se pelin hengen mukaista, siitä voidaan aina porista, mutta Tapparan pelaajat itse voivat katsoa peiliin, miksi se mahdollisuus annettiin.

Tässä omasta mielestäni syy, miksi Tapparan boksi heilui kovemmin kuin aiemmin. Kuka helvetti nyt jäähylle voi joutua, kun Kärpät puhalteli lauantaina muniin omalla alueella jätönjättöinen ja hyökkäsi hitaasti organisoitua viisikkoa vastaan. Ei tässä ole salaliitoista, Rönnin Toyotasta tai ompelukerhosta kyse, kuten ei ollut lauantaisessakaan jäähytasapainossa. Kyse on siitä, että toisen joukkueen pelinopeuden ja kiekollisen pelaamisen rytmi on vain eri tilanteissa nopeampi kuin toisen.

Hädän hetkellä, pakkovoiton rasite takaraivossa, Kärpät sai lisättyä tempoaan. Siksi Tappara istui enemmän boksissa, koska kenttätasapaino oli avoimempi ja kaukalossa nähtiin enemmän 1 vs 1 - haastamista avojäällä.
 

RL1936

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raumam Boja
Myös Täältä objektiivinen mielipide: Tappara kärsi eilisestä tuomaroinnista. Pieniä virheitä koko ajan eikä linja ollut yhdenmukainen. Sitä sattuu.

Pelillisesti Tappara ei ole jäljessä vaan jonkin verran edellä. 5 vastaan 5 Tappara ollut parempi ja 9 erässä Tappara on ollut 6:saa parempi. Todennäköisesti molemmat hoitavat kotipelinsä ja Tappara menee g6 jatkoon. Odotin tästä hieman tappiota, sillä 4-0 voittoihin en uskonut.

Jos linja pysyy fiksuna, hoitaa Tappara huomisen pelin melko varmasti. Sulamiseen en usko, sillä joukkue tuli kovaa Lukkoa vastaan heti 5-0 tappion jälkeen. Kärppien 5v5 maalit edelleen kiven alla, eilen vain sattui pari onnekasta pomppua.
 

Massimo 1897

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Ei helvetti mitä paskaa täällä! Joo varmasti menen omalle hiekkalaatikolle takaisin.

Katsoin eilisen ottelun, ei ole tarvetta olla kummankaan puolella, joten ei ole mitään värilaseja näissä jutuissa.
Tappara ei antanut eilen mitään mahdollisuutta tuomareille olla viheltämättä. Playoffeissa puhalletaan muutenkin tyyliin pelkät kampit ja selvät koukut, miksi pitää laittaa se maila sinne kainaloon tai tuistimen alle?
Jos puhutaan tuomarien suosivan kärppiä niin mistä kumpuaa tuo että, Tapparalle ei vihelletä mistään playoffeissa? nimikin muutettu Kahvaraksi. Onko siis niin että, teidät on syrjäytetty kahvara paikalta ja tämä ottaa kupoliin normaalia enemmän.
Jäitä hattuun sielä näsintornin juurella, kyllä se siitä vielä iloksi muuttuu.

Tappara on kyllä helvetin kova puolustamaan omaa maaliaan, jos kohtaamme finaaleissa, saa kyllä Törmänen kaivaa jonkun kaniinin hatusta että tuo neljä kertaa selätetään.

Tätäkin ketjua olisi kivempi lukea kun ei tarttisi lukea tuota tuomari paskaa! Voisko olla niin että oma jengi oli paskempi kun vastustaja?
 

Tuljakov

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, PaKa
Minä en ainakaan edes esitä objektiivista sen puolivälieräsarjan jälkeen, jossa otsasta kasvoi banaani hampaankoloon, mutta aiemmat tämän sarjan matsit ovat mielestäni olleet reiluja lukuunottamatta kurinpitopiluilua. Tämä tiedoksi myös nimimerkille @Hidas_ja_kankea

Subjektiivinen mielipiteeni sen sijaan on, että Kärpät nauttii kurinpito-, tuomarointi- sekä nallekarkkietua toistaiseksi näissä playoffeissa. Kiva heille!

Lasse Kukkosen sieraimista muuten näki ennen kolmosmatsin alkua, että tulee paha ilta Tapparalle. Sitä täytyy arvostaa, kun hän on sentään käynyt vähän muuallakin spelailemassa. Kaveri oli aika keskittyneen oloinen. Lieneekö tuo sitten joukkuekavereihinkin vuotanut jos otteista kaukalossa voi jotain päätellä. Tai siis, näyttää että Kärppien menestyminen on Kukkoselle hyvinkin henkilökohtainen asia. Se on jääkiekkoilun ystävälle miellyttävää nähtävää ja kyllä se antaa sivustakatsojallekin lisää merkityksentunnetta näihin matseihin. Aitoa tunnetta on kiva katsoa.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tätäkin ketjua olisi kivempi lukea kun ei tarttisi lukea tuota tuomari paskaa! Voisko olla niin että oma jengi oli paskempi kun vastustaja?

Tappara oli surkeampi kuin Kärpät. Ei siinä oo mitään vaikeaa myönnettävää. Sen sijaan tuomarit eivät olleet pelin arvoisia ja tästä saa keskustella ihan avoimesti. Ei keskustelua tarvitse hiljentää. Kuten huomaat, juttua riittää.
 

HockeyBoy66

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät

Niin on, mutta se oli silloin ja nyt on nyt. Pelillisesti Tappara on ollut edellä tässä sarjassa 5 vs 5 pelissä ja se on se olennainen juttu. Tuuripompuilla ei kolmea voittoa oteta tähän päälle jos ei pelilliset asiat muutu kahdesta ekasta pelistä. Tietysti ne tuuripomputkin ansaitaan, mutta pointtina siis se Tapparan tiivis puolustaminen ja tuhannen taalan paikkojen vähyys kärppien osalta. Mutta torstai näyttää oliko eilinen tason nosto vain suonenveto.
 

Mac^

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara & Suomi lajista riippumatta
Lasse Kukkosen sieraimista muuten näki ennen kolmosmatsin alkua, että tulee paha ilta Tapparalle. Sitä täytyy arvostaa, kun hän on sentään käynyt vähän muuallakin spelailemassa.

Panin saman merkille. Oli todella vihaisen näköinen juuri ennen jäälle tuloa. Kieltämättä hymyilytti. Kyllähän Kärpät sitten aiempaa kovaotteisempi oli, mutta ei Tappara tässä onneksi jälkeen jäänyt, ainakaan suvereenisti. Kärppien toinen maali tosin meni vähän sen piikkiin, ettei oltu tarpeeksi ilkeitä oman maalin edessä.

@Sir Smokki: tuo video on viime keväältä, jolloin Kärpät johti sarjaa 3-1. Tappara johti finaalisarjaa otteluvoiton 3-1 keväällä 2014 eli kaksi vuotta sitten.

Niin on, mutta se oli silloin ja nyt on nyt. Pelillisesti Tappara on ollut edellä tässä sarjassa 5 vs 5 pelissä ja se on se olennainen juttu. Tuuripompuilla ei kolmea voittoa oteta tähän päälle jos ei pelilliset asiat muutu kahdesta ekasta pelistä. Tietysti ne tuuripomputkin ansaitaan, mutta pointtina siis se Tapparan tiivis puolustaminen ja tuhannen taalan paikkojen vähyys kärppien osalta. Mutta torstai näyttää oliko eilinen tason nosto vain suonenveto.

Juuri näin.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Kärpät
Lasse Kukkosen sieraimista muuten näki ennen kolmosmatsin alkua, että tulee paha ilta Tapparalle. Sitä täytyy arvostaa, kun hän on sentään käynyt vähän muuallakin spelailemassa. Kaveri oli aika keskittyneen oloinen. Lieneekö tuo sitten joukkuekavereihinkin vuotanut jos otteista kaukalossa voi jotain päätellä. Tai siis, näyttää että Kärppien menestyminen on Kukkoselle hyvinkin henkilökohtainen asia. Se on jääkiekkoilun ystävälle miellyttävää nähtävää ja kyllä se antaa sivustakatsojallekin lisää merkityksentunnetta näihin matseihin. Aitoa tunnetta on kiva katsoa.
Eikä jäänyt pelkäksi sieraimien tohautteluksi ennen peliä, vaan Kukkonen teki selväksi pelissäkin heti ensimmäisestä vaihdosta lähtien, että nyt on erilainen komento Kärppien maalin edustalla.
 

Imagined

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jesse Puljujärvi, Jari Viuhkola, Kärpät
Sarja heräsi komeasti eloon! Eikä kukaan varmaan kuvitellutkaan, että Tappara taputtelisi sarjan 4-0. Voin kuvitella millä sisulatauksella Kirvesrinnat tulevat torstaina askiin, sen verran jäi Oulun tuomaroitoiminnasta ja myöskin omasta toiminnasta hampaankoloon...Kärppien tuuripomppumaaleista puhumattakaan! Tapolan ainoa ongelma tulee olemaan latauksen säätö ettei mene ylilaukalle. Vierasjoukkue tulee saamaan isän kädestä huomenna ja kovaa!!

Joo sarja heräsi tavallaan eloon, mutta Tappara oli jotenkin paljon organisoidumpi eilenkin. Erittäin tyylikästä pelaamista ja ilman tuurimaaleja ja Tapparan ottamia todella huolimattomia jäähyjä, peli olisi luonnollisesti ollut tiukempi. Toisaalta mitä tahansa voi tapahtua ja Tapparankin ote herpaantua varsinkin jos Kärpät vielä huomennakin onnistuu voittamaan. Tämä voitto oli vaan pakko Kärppien ottaa keinolla millä hyvänsä, jotta sarja säilyy elossa mutta millään tapaa vakuuttavasti se ei tullut. Mutta taas toisaalta ei Tapparakaan säännöllisesti hyviä paikkoja saanut luotua eilen. Mikäli Kärpät pystyy nostamaan tasoaan ja saamaan kotiedun takaisin niin mitä vain voi tapahtua!

Maalipaikoille pääseminenhän on ollut näissä sarjoissa aina helvetinmoisen työn takana ja Kärpät on mielestäni siinä kenttätasapainossa tällä hetkellä jäljessä, millä mahdollistetaan hyvä ja tiivis puolustaminen. Kyllä se vaan on se puolustus edelleen Liigan sana ja jopa HIFK on puolustanut kotiotteluissaan keskustaa erittäin tiiviisti ja asenteella. Toinen seikka on ylivoima, mikä ei Kärpillä edelleenkään ollut yhtä vaarallinen, kuin Tapparan vastaava. Lieköhän Kärpät liian monessa asiassa jäljessä tässä vaiheessa...

Eilinen peli saattoi laittaa lumipallon pyörimään oikeaan suuntaan, tai sitten se jää vain yksittäiseksi voitoksi. Jännä nähdä..

niin ja Rajaniemi vakuutti eilen ja oli isossa roolissa Tapparan ollessa ylivoimalla.
 

vanukas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Sebastian Ahon kiekkokoulu
Kärppien ylivoiman pitää keksiä hieman uutta kikkaa. Tappara pelaa Ahoa hyvin pois ja ylivoima menee hieromiseksi.
 

Massimo 1897

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Tappara oli surkeampi kuin Kärpät. Ei siinä oo mitään vaikeaa myönnettävää. Sen sijaan tuomarit eivät olleet pelin arvoisia ja tästä saa keskustella ihan avoimesti. Ei keskustelua tarvitse hiljentää. Kuten huomaat, juttua riittää.


Keskutelua saa ja pitää olla, itkeminen ja uhriutuminen ei mielestäni kuulu siihen. Joukossa hyviä kommentteja, mutta onhan tuo nyt sivu kaupalla vänkäämistä siitä miten Kärpät hyötyy tuomareista. @Sekera osasi mielestäni löytää ne syyt mitkä tähän asiaan johti. Jos peli päätty 4-1 kaveri ei tee yhtään yv maalia niin mielestäni tappion syyt ei ole tuomareissa. Varsinkin kun noin puolet Tappara jäähyistä oli, jäähyn saajan kurittomuutta.

Tosiaan mielenkiintoinen ottelupari ja mielellään sitä lukisi asiallista keskustelua itse pelistä, eikä siitä kumpaa tuomari tällä kertaa suosi enemmän.

Muutama kirjoittamaton, suuntaa antava sääntö:

- Kotijoukkue hyötyy yleensä tuomareista vierasjoukkuetta enemmän ( Johtuu kotiyleisöstä ja sen tuomasta paineesta)
- Liikkuvampi joukkue saa yleensä hankittua hitaammalle joukkueelle enemmän jäähyjä kuin toisin päin.
- Tuomari ei yleensä nää ensinmäisen iskun antajaa, mutta kosto iskun suorittanut huomataan.
- Pelien lopussa takaa-ajo asemassa oleva joukkue saa yleensä hankkittua johtavalle joukkueelle jäähyjä.

Peterra, en ole suunnannut viestiäni pelkästään sinullle, enkä usko että sinä edes niihin valistuneisimpii valittajiin kuulut.

E: Joillekkin se tuntuu olevan vaikea myöntää oikeaa syytä, kun tuomareista sitä etsitään.
 

gifusisu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
On tämä uskomatonta, Kärppien vika jos tuomarit/kurinpito/nallekarkit kiusaa? Ai niin, area 51. Omasta mielestäni normaali tuomarisuoritus, kaikki vihellykset eivät menneet nappiin, kuten ei missään aiemmassa pelissäkään. Jokaisessa pelissä tulee kyseenalaisia/viheltämättömiä/linjattomia jäähyjä, on harmi että tämä keskustelu menee taas tällaiseksi vänkäämiseksi.

Tuomarit viheltää sen mukaan mitä he näkevät, televisiosta taas näkee tilanteet eri kulmasta ja hidastukset moneen kertaan. Niitä sitten anylysoidaan 2 pv tällä palstalla, jopa kuulema joku Ilveksenkin foorumillakin. Mitä ehdottaisitte tehtävän, viheltää sellaista jota ei havannoi (ja Kärpille ainoastaan)? Tai voitte tietenkin itse mennä erotuomarikurssille, niin saadaan liigaan kunnon tuomarit, eikä tarvi täällä enää spekuloida. Kysyntää näyttäisi olevan kuitenkin kovasti.

Kärpät oli eilen parempi, mielestäni suurin syy siihen oli, että hitaat lähdöt jätettiin pois. Muutama niitä oli pelissä vielä ja aina oltiin ongelmissa Tapparan karvauksen kanssa. Maalille on vieläkin vaikea päästä, sillä Tapparan nippu on hyvin tiivis. Uskoisin että huomenna tulee olemaan tasaväkinen ottelu, enkä uskalla lähteä veikkaamaan voittajaa.
 

Mac^

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara & Suomi lajista riippumatta
Sori siitä. Näitä videoita Tapparan hyytymisestä nyt vain on ihan liikaa tyrkyllä.

Ouch.

Mitä ehdottaisitte tehtävän, viheltää sellaista jota ei havannoi (ja Kärpille ainoastaan)?

Ei vaan, viheltää tasapuolisesti linjan mukaisesti molemmille. Ja tasapuolisuudella en tarkoita, että molempien pitäisi saada yhtä paljon jäähyjä. Ymmärtänet, mitä tarkoitan.

Edelleen: Tapparan jäähyt olivat pääosin ansaittuja - Kärpät taas ei saanut jäähyjä läheskään niin paljon kuin olisi ansainnut.
 
H

Hidas_ja_kankea

Muutama kirjoittamaton, suuntaa antava sääntö:

- Kotijoukkue hyötyy yleensä tuomareista vierasjoukkuetta enemmän ( Johtuu kotiyleisöstä ja sen tuomasta paineesta)
- Liikkuvampi joukkue saa yleensä hankittua hitaammalle joukkueelle enemmän jäähyjä kuin toisin päin.
- Tuomari ei yleensä nää ensinmäisen iskun antajaa, mutta kosto iskun suorittanut huomataan.
- Pelien lopussa takaa-ajo asemassa oleva joukkue saa yleensä hankkittua johtavalle joukkueelle jäähyjä.

Ansioakas lista, mutta pieni lisäys.

- Kiekkoa kuljettavaan pelaajaan tehtävät rikkeet tulevat tuomareille esiin tarjottimella.

Viittaan tuossa Seb Ahoon, jonka joku kauaskatseinen valitsi vedonlyöntiin ekana, kohdistettuihin jäähyjä tuottaneisiin rikkeisiin. Oliko ne keveitä jäähyjä vai onko mainoslause "Kahvara is Back" ajankohtainen?

Tänä keväänä Kärpillä on ollut kaksi poff-sarjaa, joissa on suurimmaksi osaksi keskusteltu tuomareista itse pelin ollessa sivuosassa. Muutama muka-objektiivinen tapparanmies oli jo kuokkimassa TPS-sarjassa muka-objektiivisine mielipiteineen. Ärsyttävää vai huvittavaa (kenties molempia),

Edellinen kappale tiedoksi nimimerkille @Tuljakov , jotta piikki objektiivisuudesta oli puoleltani vaikeasti kohdistettavissa.
 

gifusisu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ouch.



Ei vaan, viheltää tasapuolisesti linjan mukaisesti molemmille. Ja tasapuolisuudella en tarkoita, että molempien pitäisi saada yhtä paljon jäähyjä. Ymmärtänet, mitä tarkoitan.

Edelleen: Tapparan jäähyt olivat pääosin ansaittuja - Kärpät taas ei saanut jäähyjä läheskään niin paljon kuin olisi ansainnut.

Ymmärrän hyvin, mutta sen mitä yritin tuossa tuoda esille oli että tuomari voi viheltää kun hän havannoi rikkeen ja todella lyhyellä reagointiajalla. Peliä katsellessa olen muuttanut mielipidettäni jäähystä uusintojen/hidastusten jälkeen, tuomarit eivät näin voi tehdä. Linja oli eilen että kamppeja ei sallita ja suurinosa niistä vihellettiinkin. Missä itse näit linjan eniten pettäneen (ei sitten mitään yksittäisiä, esim. Kankaanperä/Keränen/Mäntylä)? En jaksa uskoa että tarkoituksella Tapparalle vihellettiin enemmän jyyhyjä, ne tehtiin tuomareiden havaintojen pohjalta. Ja niitä jäi siis puhaltamatta/puhallettiin välillä herkästi, etc, en ala kiistelemään siitä. Enkä varsinkaan yksittäisistä tapauksista.

Edit. ja heti seuraavassa lauseessa yksittäinen tapaus...Sorry

Yksi hauska esimerkki tuomareiden reaktioista oli yksi paitsiotilanne. Linjamies ei paitsiota nähnyt, mutta nosti käden, kun Niemelä jätti kiekon alueelle koskematta siihen. Inhimillistä, mutta siinä tapahtui mielestäni isoin virhe. Nostat käden paitsion merkiksi, vaikket tilannetta edes nähnyt. Onneksi sellaista ei enempää nähty.
 

MAKE #89

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kärpät paransi esitystään Oulun peliin ihan selvästi, mikä oli odotettavissa. Olivat parempia kuin Tappara ja ansaitsivat voittonsa. Ei Tapparakaan huono ollut mutta luonnollisesti ei pystynyt ihan samanlaiseen hurjasteluun kuin Tampereella. Tapola sanoi osuvasti, että ne viimeiset metrit jäivät puuttumaan. Toisaalta Kärpät paransi tuota oman alueen kiekotteluaan ja purkivat paineen nopeammin, jolloin Tappara ei päässyt enää iholle rikkomaan Kärppien rakentelua. Myös liike ja pelinopeus yleensäkin parani Kärpiltä.

Muutama vihellys Tapparalle meni vähän helposti ja olisihan sieltä voinut Kärpille pari jäähyä enemmän viheltää pienistä rottailuista. Tappara kuitenkin antoi mahdollisuuden viheltää niitä koukkuja ja kamppeja, mitä ei pitäisi antaa tapahtua. Tappara joutui yksinkertaisesti rikkomaan enemmän mailalla koska Kärpät liikkui paremmin ja pakotti vastustajan rikkomaan. Nämä pienet asiat menivät eilen Kärppien eduksi, kuten myös hämmentäminen Keräsen, Sailion ym. johdolla.
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Missä itse näit linjan eniten pettäneen (ei sitten mitään yksittäisiä, esim. Kankaanperä/Keränen/Mäntylä)?
Minulta ei kysytty, mutta vastaan silti. Minun mielestäni eniten metsään mentiin maalin edessä. Ensimmäisessä erässä maalin edessä sai tehdä mitä vaan, Tappara vältteli hanskaamista ja pelaajat seisoivat vastustajan hanska suussa. Kontaktit maalivahteihin menivät jokaisessa tilanteessa toisen eduksi (peli jatkuu tai aloitus keskialueelle). Ja sitten kun kolmannessa erässä annettiin kontaktista hanskaa, olikin se jäähyn arvoista. Vaikka vastapuoli oli hyvinkin halukas vastaamaan haasteeseen.

On muuten jännä, että levollinen ja rauhallinen mieliala on ja pysyy. Sisäinen tunne on sitä mieltä, että Tappara tästä jatkoon kairaa, en osaa selittää miksi. Ehkä en ole koko kaudella pitänyt Kärppiä tai IFK:ta sellaisena mörkönä Tapparalle kuin Lukkoa ja Jypiä. Huominen näyttää paljon.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Meno on kuin adressikeväänä 2014 mutta kääntäen. Kärppä-kannattajat eivät paljoa estopelistä huutele ja tuomarilinjakin oli eilen hyvä, niin se maailma muuttuu, tai ainakin fanin mieli. Vain voitot lasketaan, tyylillä ei ole väliä. Luja usko on siihen että sarja on huomenehtoolla 3-1 Tapparalle. Peliä en livenä näe kun pitää mennä tai pääsee teatteriin mutta tallenteelta katsotaan.
 

JPL

Jäsen
Minulta ei kysytty, mutta vastaan silti. Minun mielestäni eniten metsään mentiin maalin edessä. Ensimmäisessä erässä maalin edessä sai tehdä mitä vaan, Tappara vältteli hanskaamista ja pelaajat seisoivat vastustajan hanska suussa. Kontaktit maalivahteihin menivät jokaisessa tilanteessa toisen eduksi (peli jatkuu tai aloitus keskialueelle). Ja sitten kun kolmannessa erässä annettiin kontaktista hanskaa, olikin se jäähyn arvoista. Vaikka vastapuoli oli hyvinkin halukas vastaamaan haasteeseen.

Missä tilanteessa maalinedusnahistelusta tuli jäähy?

Plastino vs. Sailio tilanne oli mielestäni ainut, missä oltiin edes lähellä tällaista. Tilanteessa Kärppien nelonen oli pitänyt loistavan paineen pitkään Tapparan päässä ja ottanut pari puhdasta aloitusvoittoakin. Kiekkoa maalille ja Huml menee seisomaan Karhusen eteen, odottaen riparia (ei tee elettäkään Karhusta tai pakkeja kohti). Kankaanperä tulee ja vetää poikkaria Huml:n kylkeen ja yläkroppaan (ei jäähyn arvoinen vs. aiemmat nahistelut) ja Sailio tulee samaan tilanteeseen ja antaa Kankaanperälle myös poikkaria (ei jäähyn arvoinen vs aiemmat nahistelut). Tämän jälkeen Plastino tulee Sailion takaa ja ottaa päästä kiinni ja yrittää alkaa takomaan - Sailio hyppää pystyyn ja antaa takaisin. Mistään muusta maalinedusnahistelusta ei jäähyjä tullut. Tilanteessa ns. normaali nahistelu oli Kankaanperä vs. Huml, mistä ei tullut jäähyjä. Tuosta viestistäsi jäi jotenkin kuva, että linja muuttui totaalisesti kolmanteen erään, vaikka löytyi vain ja ainoastaan yksi tilanne, missä siinäkin oli ihan perustelut ratkaisulle.

Toki harvinaistahan se on, että aloittaja löydetään näistä, mutta ei tässä kyllä linja muuttunut, kun ei aiempia vertailukohtia ollut yhtään.

Kun olet näin varma omasta mielipiteestäsi, niin voitko kertoa kellonajan ensimmäisestä erästä, missä Tapparalle olisi pitänyt antaa ylivoima maalinedushässäkän seurauksena?
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
En ala kellonaikoja kaivelemaan, mutta muistanet esim. tilanteen, jossa Savinaista otettiin 4 kärppäläisen voimin. Revittiin kypärä päästä, annettiin poikittaista ja kaadettiin. Tämä kaikki vihellyksen jälkeen, ilman että Savinainen olisi uhannut maalivahtia tai sen koskemattomuutta. Kuvailemasi tilannetta voidaan nyt sitten verrata vaikkapa minun kuvailemaani.

Maalinedustan linja ei pitänyt tuossa Plastino-Sailio tilanteessa. Karhusen päällä maattiin 2 kertaa, molemmilla kerroilla annettiin Kärppien yrittää maalintekoa. Kuusela ilmeisesti kaadettiin päin Rajaniemeä (tätä en nähnyt, en ollut ruudun äärellä juuri sillä hetkellä) ja aloitus keskialueelle.

Onhan näitä, mutta katse huomista kohti ja kunnolla häkää pönttöön.
 

Mensonge

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
On muuten jännä, että levollinen ja rauhallinen mieliala on ja pysyy. Sisäinen tunne on sitä mieltä, että Tappara tästä jatkoon kairaa, en osaa selittää miksi. Ehkä en ole koko kaudella pitänyt Kärppiä tai IFK:ta sellaisena mörkönä Tapparalle kuin Lukkoa ja Jypiä. Huominen näyttää paljon.


Tämä sama oli itselläni kaksi vuotta sitten 1-3 tilanteessa. Se perustui silloin siihen että Kärpät vaan on niin selvästi parempi. Tunne oli silloin oikea, kun lopputulemaa katsoo. Tällä hetkellä kyseistä tunnetta minulla ei ole.
 

Mac^

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara & Suomi lajista riippumatta
Missä itse näit linjan eniten pettäneen (ei sitten mitään yksittäisiä, esim. Kankaanperä/Keränen/Mäntylä)? En jaksa uskoa että tarkoituksella Tapparalle vihellettiin enemmän jyyhyjä, ne tehtiin tuomareiden havaintojen pohjalta.

Vastataan nyt vielä, kun kerran kysyit.

Eikös linjattomuudesta kritisoiminen seuraa juuri niistä yksittäisten tilanteiden viheltämättä jättämisistä, joista normaalisti tulee jäähy?

On totta, että Kärppien rikkeet olivat pääosin erilaisia kuin mistä Tappara jäähynsä sai. Lähinnä Saravon kiinnipitäminen jäähyn arvoisesti Ahosta (1. erä) oli melko samanlainen kuin Keräsen kiinnipitäminen Saravosta (2. erä, maalin takana, jäähyä ei tullut). Bonsakseniltakin tällaisia meni kyllä ohi. Huitomisista tuli muutama jäähy, mutta huitaisu Järvisen käsille toisessa erässä jäi myös viheltämättä (en nähnyt, kuka Kärppäpelaaja oli kyseessä).

Tappara käytti ihan turhaan mailaa tilanteissa, joissa ei ollut mitään akuuttia vaarallista tilannetta syntymässä Kärpille ja sai pääosin aiheellisesti sai jäähynsä. Kärpät piti kyllä mailansa pääosin kurissa eikä vastaavanlaisia kamppeja tai koukkaamisia juuri nähty. Kärppien rikkeet olivat erilaisia. Minun mielestäni sellainen on outo linja, jossa ei vihelletä sellaisia rikkeitä kuin Keräsen poikkari Kankaanperään. Keräsen taklaus Mäntyläänkin on kyllä siinä ja siinä, täyttääkö ryntäyksen tunnusmerkit.

Tässä nyt muutamia, joita tuli nopeasti mieleen. Yllä mainituista yksi päivänselvä jäähy (Keränen-Kankaanperä), yksi vähän siinä ja siinä (Keränen-Mäntylä), ja pari tuollaista, joista Tapparalle vihellettiin. Vastaavasti Tapparalle vihellettiin aika herkästi (Savinainen, Haapalan jälkimmäinen). Lisäksi tuo Plastino-keissi. @axe mielestäni hyvin selittikin otteluketjussa, miksi tuo Plastinon 2+2 kuumensi täällä päässä.

Toki jos tälle linjalle lähdetään, niin eiköhän Tapparaltakin niitä rikkeitä löydy (mm. Bonsaksen jäi parikin kertaa jäähyttä), mutta mielestäni näitä ei ollut niin useita kuin kotijoukkueella.
 

khufu

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Peliitat
Kärpät nosti eilen tasoaan selvästi verrattuna aiempiin kohtaamisiin. Virkamieskiekko sai väistyä ja nyt ilmeisesti ymmärrettiin tosissaan, että on pakko lyödä kaikki likoon jos haluaa pitkälle kevääseen jatkaa. Tappara oli parissa ensimmäisessä pelissä yllättävänkin vahva näin joukkueen otteita satunnaisesti nähneen silmään. Eilenkin pelasivat mielestäni hyvän ensimmäisen erän, mutta mitä pidemmälle ottelu eteni sitä vahvemmin peli kääntyi Kärpille.

Mitä taas tulee tuomaritoimintaan niin olihan se yleislinjaltaan hiukan hapuilevaa, ja rajatapaukset tuntuvat edelleen kääntyvän melko systemaattisesti oululaisten hyväksi. Tappara toki otti monta jäähyä hölmöissä (lue oman joukkueen kannalta vaarattomissa) tilanteissa, turha näissä on sillä mailalla koputella jos tiedossa on että pilli saattaa soida herkästi.

Enpä tiedä mikä tuon Kärppien saaman lievän tuomariedun selittää. Marjamäen persoona ja tuomareiden kanssa tarinointi? Epäilen. Äänekäs kotiyleisö? Varmasti vaikuttaa. Liigan salaliitto? Enpä usko. Sattuma? Varmasti selittää osan. Joku muu, mikä?
 

Lintta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Itselläni on vahva tunne, että sarja on huomenna tasan. Se tyyli, millä Kärpät eilisen voiton otti, oli vakuuttava. Vieraspeli toki on eri juttu ,kun vaihtoetu on Tapparalla.

Huml toi tarvittavan lisän neloseen. Tästä olen mielissäni. iivana on nimenomaan pleijareihin tehty vääntäjä, jolta myös löytyy käsiä. Jännä nähdä, että jatketaanko samoilla, vai nostetaanko sieltä taas pari levännyttä pelaavaan kokoonpanoon. Manninen ilmeisesti on sairastellut ja tautia on joukkueessa liikkeellä. Uskon, että sarjan edetessä tämä materiaalin leveys nousee arvoonsa.

Huomenna jatketaan. Levolliisin mielin Tapparaa haastamaan. Eihän tätä nyt edes ole pakko voittaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös