Playoffs 2016 välierät: Kärpät – Tappara

  • 230 279
  • 1 588

Karvanoppa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Kings
Ensimmäinen erä oli hyvää kiekkoa Tapparalta, sitten loppupeli meni kyllä täysin Kärpille, siitä ei ole kahta sanaa. Kärpät halusi enemmän voittaa ja se näkyi tässä pelissä, siinä missä Tappara oli täysin ottava osapuoli viimeiset 40min. Maalitkin syntyivät kieltämättä sopivilla pompuilla, mutta parempi joukkue ne ansaitseekin.

Tuomareita en lähtisi syyttämään, vaikkakin Plastinon ja Sailion jäähyt, Haapalan koukkaaminen Ahoon ja Vellun koukkaaminen olivat vähän kyseenalaisia. Toisaalta pelkästään Bonsaksenille olisi kuulunut varmaan kolme boksia.

Ei siinä, Kärpät oli tänään parempi joukkue. Ei kahta sanaa. Eteenpäin ja Hakametsässä ei päästetä kaveria näin helpolla!
 

ultras

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara Tampere
Ei tässä mitään hätää ole. Kärpät veti jo filmikortin ja tuomariedun samaan peliin, niin tämän jälkeen on eväät syöty.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
YV ja AV parempaa kuin Tapparan

Eihän Tappara saanut mitään yv:tä koko pelissä. Yhden yrityksen sai ekassa erässä. Ja AV:lla tehtiin maali. Kärpät teki yhden tasakentällisin, yhden yv:llä ja yksi tuuripomppu sisään. Eiköhän pitkässä sarjassa pomput käänny taas meillekin välillä. Huonoa tuomaritoimintaa läpi illan ja Kärppien yv ei todellakaan ollut hyvää, jos vastus saa 9x2 minuuttia ja yhden maalin teette.

Lisätään nyt vielä sen verran, että Kärpät ansaitsi voittonsa, oli tänään parempi muuten kaksi vikaa erää.
 
Suosikkijoukkue
Tappara, Avalanche
Lainataanpas itseä tuolta toisesta ketjusta jos vaikka täältä löytyisi vastaus.

"Ei helvetti olenko nyt nähnyt näkyjä vai olenko ainio joka näki paitsion Kärppien ensimmäisessä maalissa? Enkä nyt tarkoita sitä kiekon sisäänvientiä riiston jälkeen, sehän oli ihan oikein, mutta ennen riistoa oli Kärpillä paitsio päällä mutta alkoivat silti riistää kiekkoa jo Tapparan puolustusalueella. Eikö tämä nyt ole päivänselvä paitsio?"

Kärpät oli kyllä selvästi saaneet lisää munaa peliinsä. Torstaina on taas jännä peli tiedossa.
 

Numero13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Nyt oli Kärpällä sitä tappajan vaistoa. Ylivoimalle olisi ehkä vähän terävyyttä lisää kaivannut, mutta helvetin hyvin Tappara Ahon petailut pelaa kyllä pois.
Toivottavasti Tapparalla alkaa menneiden kausien haamut leijailemaan kopissa, eikai taas.......?
 

Kiakonsyöjä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Onssimouhot
Eye of the tiger. Se oli kadoksissa lauantai-illasta lähtien. Tuomarit ja Kärpät sekä Tapparan pelaajien turhautuminen sytyttivät sen uudelleen! Torstaina mennään PERKELE!
 

k0l1kk0

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Keskittyi omaan joukkueeseen ja omiin virheisiin eikä jaksanut johdattelusta huolimatta ottaa mitään kantaa umpisurkeaan tuomaristoon.

Oli se saunavuoro heittoki iha hyvä millä kuittasi ton toisen erän tapauksen.
 

Ujcik#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Pittsburgh
On se vaan hyvä, että nykyisin sarjat ratkotaan paras seitsämästä.. Silloin parempi voittaa aina eikä ole nokan koputtamista hävinneelläkään. Tappara oli parempi varsinkin toisessa pelissä, tänään Kärpät. Sarja vasta 2-1.. Tapparan on pakko voittaa seuraava.. Se on asetelma seuraavaan.. Kunhan kärpät hoitaa jatkossa kotona ja nappaa yhden Tampereelta, on Kärpät jatkossa.. Jos Tapparalla olisi kotietu, sitten tämä olisi todella vaikeaa.. Vielä jaksan uskoa että sarja kääntyy :)
 

Oijennus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Jos Tapparalla olisi kotietu, sitten tämä olisi todella vaikeaa.. Vielä jaksan uskoa että sarja kääntyy :)
Eikös Tapparalla edelleen se kotietu kuitenkin ole? Vai hävittiinkö sekin tänään Raksilassa?
 

Tappara #27

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Lyhyesti sanottuna: Kärpät oli tänään parempi. Piste.

Ja sitten vähän enemmän pohdintaa ja omia olettamuksia esim. joukkueiden latautumisesta.

Kärpistä näki että yhdessä oli puhuttu ja sovittu, Kukkosen johdolla painotettu, että kaikki peliin ja ollaan valmiita ja ollaan valmiita tekemään mitä vain voiton eteen! Joukkue tuli kovalla latauksella ja oli valmis hieromaan hanskaa, tökkimään ja painimaan vihellyksien jälkeen maalien edustoilla. Etukäteen ajateltuna oli otettava pakkovoitto ja sen se ottikin. Kunnioitettava tasonnosto ja ensimmäinen kiinnitys.

Tapparan oletan latautuneen seuraavasti. Ollaan valmiita heti ottelun alussa, luistellaan hyvin, pelataan omalla sapluunalla. Mitä pidempään peli on nollanollassa alkaa Kärppiä puristamaan. Pidetään pää kylmänä, eikä provosoiduta mistään.

Molempien osalta onnistunut lataus. Itse ihmettelin miksi Tappara otti niin kylmästi pelitilanteiden jälkeiset playoffshenkeen kuuluvat hanskaukset. Minusta ainakain näytti siltä että Kärpät pääsit sähisemisellään pelin ytimeen, Tapparan jäädessä pitämään pään kylmänä ja niin kylmänä että taisteluilmettä ei löytynyt oikein missään vaiheessa. Tappara otti paljon kurittomuudesta johtuvia jäähyjä, varmasti joukossa joku heppoinenkin, mutta sillä ei ole mielestäni merkitystä.

Loppupohdinta. Kärpät pelasi pakon edessä parhaan pelinsä, Tappara ei herännyt taistelemaan. Toisaalta numeroiden takaa voi todeta, että tällaisella heikommalla esityksella ei oltu ihan kauhean kaukana tiukemmasta ja paremmasata tuloksesta. Perustan tämän siihen että 5vs5 pelissä mentiin varsin tasaisesti, Kärpät sai pari vähän onnekkaampaa pomppua. Mutta tämä ei poista sitä, että Kärpät oli tänään parempi.

Eteenpäin. Tänään Kärpät kairasi voiton tunteella ja taistelulla pakkoraossa. Minun on vaikea uskoa että joukkue pystyisi ylläpitämään saman tason tunnetilaa ottelusta toiseen pitkässä sarjassa ja saamaan siitä samanlaista hyötyä kuin tänään sai. Kärpillä on kova paikka torstaina Hakametsässä. Toisaalta myös loistava mahdollisuus. Jos voittaa, astuu selkeästi kuskin paikalle, jos häviää niin seisoo kuilun partaalla lauantaista lähtien. Kaikkea voi tapahtua, mutta tänä vuonna en usko Kärppien nousuun mikäli päästää Tapparan 3-1 johtoon. Hyvää lätkää vaikka tappio tulikin. Minun veikkaus on että tästä parista tulee mestari. Ei mitään pois IFK:lta ja Jypiltä, mutta näin näkisin nyt kun on vähän lolempia sarjoja ehtinyt nähdä.
 

Apheu

Jäsen
Jos tällä pelillä jatkuu, käännän takkini ja sanon että Kärpät menee jatkoon, koska pystyy selkeästi nyt tuomaan sitä energiaa peleihin tuolla leveällä rosterillaan, mistä oli ehkä enemmän haittaa kuin hyötyä aiemmin liian ylitaktisen pelin vuoksi. Kyllähän sitä alkaa taas pelko puseroon nousta, vaikka olin oikeasti jo varma, ettei Kärpät tuolta pysty nousemaan. Toisaalta Tapparalta tuli myös totaalinen ohipeli Raumalla, ja sen jälkeen viisi voittoa putkeen.

Luotan toisaalta kuitenkin Tapparan kotietuun ja siihen, että Savinaiset ja kumppanit hoitaa väkisin tuon homman kotiin ja tämän illan peli oli vain yksi sykähdys Kärpiltä, ja sitten kun palataan "normaaliin arkeen", Tappara hoitaa 5 vs 5 pelaamisen tyylikkäästi ja täten voittaa myös sarjan.

Täytyy nostaa hattua Marjamäelle, oli saanut joukkonsa hyvään iskuun. Tappara ei oikein nyt päässyt pelin aikana kertaakaan hallitsemaan, peli oli jotenkin outoa sekoilua kokoajan.

Kolmen pelin perusteella lukemat ovat mielestäni ansaitusti 2-1 voitoissa, en liene kuitenkaan väärässä, jos sanon, että Oulun pelit ovat olleet tasaisempia kuin Tampereen matsi. Menneisyydellä ei kuitenkaan ole merkitystä, Kärpät pelasi tänään eritavalla kuin kahdessa ensimmäisessä ja siihen on Tapparan löydettävä lääkkeet.
 

WigWam

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Warkis, KalPa.
Olipahan hirveän näköistä urheilua tänään.... No voitto tuli, mutta mukavampi olisi katsoa, kun olisi ukot terveinä ja pystyttäisiin pelaamaan oikeata jääkiekkoa, taktista ja kaunista. Hävettää tuollainen päätön rymistely, melkein yhtä kamalaa kuin JYPin vasaralla neiskulminen palikka pyöreään reikään rumputuliällölätkä. No pitää katsoa loput pelit radiosta niin ei vituta. Voitto on tietysti bonusta, mutta ei taidä tämä peli riittää sarjan viemiseen.. Jotkuthan tietysti tästäkin tykkää mutta varmaan löytyisi myös kannattajia ampumaahiidon/savikiekkoammunnan ja mäkihypyn yhditelmälajille. Osuttuaan hyppääjään, ampuja pääsisi aina palkinnoksi itse hyppäämään.

Tapparalle tsemppiä finaalipeleihin toivottavasti saatte JYPin vastaanne näytätte kaapin paikan suoraan neljässä pelissä.
 

Ujcik#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Pittsburgh
Sitä, että Kärpät on jo voittanut myös torstain pelin?

Voi nyt Jeesus ..
Yksi voitto Tampereelta riittää kuin voitetaan vaan kotiottelut ja game7 on Raksilassa

Ja tottakai Tapparalle myös riittää että voittavat kotipelit..
 
Viimeksi muokattu:

xkouhiax

Jäsen
Suosikkijoukkue
Panthers
Eipä mihinkään 4-0 ylikävelyyn kukaan uskonutkaan, joten ei tässä mitään hätää tapparalaisittain ole. Laten jengi vei tsemppikiekolla tämän illan, mutta kyllä Tapparan tiiviimpi paketti antaa ison edun jatkossa. Kurittomuus ja toisaalta selkeästi epäedulliset tuomariratkaisut eivät taatusti vaivaa toista kertaa, joten jatkoon mennään 4-2 voitoin.
 

Ujcik#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Pittsburgh
Kyllä se kotietu on Tapparalla, vaikka nyt kuinka jeesustelisit.

On ja sitä en kieltänytkään.. Vaan sitä että Kärpillä on mielestäni sauma juuri siksi että kun mahdollinen seiska on Oulussa..jos se ois Tampereella.. Sitten olisi vaikeampaa
 

Oijennus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Voi nyt Jeesus ..
Yksi voitto Tampereelta riittää kuin voitetaan vaan kotiottelut ja game7 on Raksilassa

Ja tottakai Tapparalle myös riittää että voittavat kotipelit..
Älä sinä siellä jeesustele. Tämän ajatusmaailman minä kyllä ymmärrän, mutta jos alkuun kirjoitat näin:

Jos Tapparalla olisi kotietu, sitten tämä olisi todella vaikeaa.. Vielä jaksan uskoa että sarja kääntyy :)

Niin on vähän vaikeata olla samaa mieltä tästä, kun kotietu on edelleen Tapparalla. Se on ainakin torstaihin asti näin vaikka jumalanhuoneessa muuta väitettäisiinkin.

Jos mennään seitsemänteen peliin tai jos Kärpät voittaa seuraavan, niin sitten on Kärpillä kotietu.
 
Kärpät palasi tasolleen ja peli on silloin tuon näköistä. Torstaina on kuitenkin uusi peli ja onhan näitä ailahteluja Kärpiltä nähty, niin paha mennä sanomaan miten tulee käymään silloin. Tuo jalkanopeus on vain sellainen asia, joka mahdollistaa niin monia asioita, kuten esimerkiksi hyvän fyysisen pelaamisen. Tasakentällisin edelleen vahvaa vääntöä ja etenkin Kuuselan vitja on alituisesti Kärppäpelaajille paha ottaa kiinni siinä missä Patrik Lainekin. Neljäs peli tulee olemaan timanttia.
 

Creed

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
kun Kärpät pelaa huipputasollaan, niin ei riitä Tapparalla tänäkään vuonna. Ainoo kysymysmerkki on vaan se että peli on ailahdellu todella paljon näiden pleijareiden aikana eikä siihen oikeen oo varaa enää. Tapparassa eniten pelkoa herätti tänää Tapolan viimeisen päälle kylmä esiintyminen haastattelussa pelin jälkeen. Huikea veto..
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös