Playoffs 2016 välierät: Kärpät – Tappara

  • 230 424
  • 1 588

Erätauko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Pentikäinen hankittiin sen jälkeen, kun Saarijärvi jäi Flintiin. Muuten hän ei Kärpissä pelaisi.

Tietoni on sataprosenttinen, että Saarijärvi ei ollut tyytyväinen mitä Kärpät hänelle tarjosi. Hänelle luvattiin seuran puolesta vakiopaikkaa liigassa, lähtötilanteessa varmaan se seiskapakki.Vili halusi jo kesällä isomman tontin.

Sen uskon, ettei Saarijärvi ollut tyytyväinen, näin arvasinkin. Voipa muuten olla, että me olimmekin tuolloin eri mieltä Saarijärven tapauksesta eikä siinä mitään jos noin oli. Asioita ja makuasioitahan nämä vaan ovat. Itse vaan näen, että tuollaiselle omalle lahjakkuudelle olisi pitänyt tehdä tilaa ainakin alkukaudesta. Toki ymmärrän, ettei seiskapakin roolikaan olisi ollut välttämättä kovin huono, sillä loukkaantumisiakin tulee aina. Vaatimuksen Kukkosen rinnalla pelaamisesta taisit kuitenkin vetää hatusta.
 

outolintu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Muutama sm -liigasta
Anteeksi ylläpito, mutta nyt tulee tunteella. It is not my life. Kärpät nousevat suostansa tai sitten eivät.
 

outolintu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Muutama sm -liigasta
Suotakoon tämä anteeksi.


Paljon olen miettinyt, mutta Kärpät tänä vuonna on tiensä päässä. No hätä anyway. Tavallaan on kiva nähdä Tappara loppuottelussa. Anybody can see, what will happen.
 

outolintu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Muutama sm -liigasta
Noh noh. Porot ja Oulu eivät liity mitenkään toisiinsa. Porot ovat siellä oikeasti pohjoisessa. Oululaiset vain luulevat olevansa pohjoisesta.

Taas toivoisi pelejä nopeammin, että näissä olisi jotain asiaakin.
Seuraavaan Kärppämaaliin tasavoimin:


Maali, se on maali, se on maali. Hunajata, hunajata mulle, hunajata, hunajata sulle.

Kärpät!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 

outolintu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Muutama sm -liigasta
Take my breath away.


Olen lyönyt veikkaa, että Kärpät pelaa loppuottelussa. Nyt se veikka on hävvitty. Siksi suostun yhteen asiaan, joka ei ole minulle mieluisa. Taas toisaalta. haluan onnitella JYPiä mestaruudesta. Take my breath away.
 

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ihme valitusta Dixonin taklauspelistä.
Tänään ei vaan mahtanut mitään kun Suoranta halusi välttämättä törmätä pää edellä selkään.
Itse pidän Dixistä kun on pistänyt ihmiskuula-moodin päälle. Silloin vastustajilla pysyy päät ylhäällä ja ratkaisut ovat hätiköityjä dixi-pommin pelossa.
Tänäänkään ei olisi tullut tuosta " päähän kohdistuneesta taklauksesta " edes jäähyä, mutta Suorannan pötköttely sai aikaan tuomareiden arpajaiset, josta Levosen ( ylläri pylläri ) johdolla hatusta vedettiin 5+20min.

Pitäisikö mielestäsi nuo Dixonin kaltaiset taklaukset sallia jääkiekossa? Valoja päälle nyt, Dixon taklaa kuolleesta kulmasta päähän, oikea tuomio 5+20 ja siihen päälle voi heittää vielä 1-3 ottelua pelikieltoa, koska tämä ei ollut Dixonin ensimmäinen tai toinen päähän osunut taklaus tällä kaudella. Vaikka kuinka tykkäät Liigan ylipalkkaisimman 4.ketjun pelaajan taklailusta, niin ymmärrä että noissa päähän kohdistuvissa taklauksissa on aina se riski että toisella loppuu kausi, tai jopa koko ura siihen.

Dixonin "taklausta" kelailin useaan otteeseen ruutu.fi:sta. Suoranta tulee jotenkin pää edellä tilanteeseen, ja osuu Dixoniin. Mielestäni Dixon ei edes hae tuossa taklausta. Oikea tuomio olisi ollut jättää koko jäähy viheltämättä. Nyt Liiga osoitti jälleen tasonsa, ja arpaijaisista tempaisivat 5 minuuttia + pelirangaistuksen.

Savinaisen "keihästys"/"kirveenisku" Mäenalaiseen. Joka tässä näkee jonkin rikkeen tapahtuneen, kannattaa käydä Femtolasikilla laseroittamassa silmänsä.

Femtolasikia suosittelen sinullekkin hinkki-mies, jos näkemyksesi mukaan tuosta Dixonin ''törmäyksestä'' ei olisi kuulunut viheltää edes jäähyä. Dixon ojentaa yläkroppaansa kohti Suorantaa joten aivan tasan tarkkaan Dixon haki tuossa taklausta, Tappara-fanien kirjoittelut törmäyksestä on aivan naurettavia värilasi höpinöitä. Uusinnan hidastukseta näkee aivan selvästi miten Dixon ojentaa yläkroppaansa kohti Suorannan päätä. Omituista että hän yrittäisi ''väistää'' taklausta samaan suuntaan josta Suoranta on tulossa. Noita Dixonin piittaamattomia taklauksia päähän on nähty nyt tällä kaudella sen verran monta, ettei olisi ihme vaikka kurinpito lätkäisisi tuosta useamman ottelun pelikiellon.

E: Tuo Savinaisen ''keihästys'' on vähän niin ja näin, videon perusteella Xavin mailan lapa osuu Mäenalaista alavatsan seutuville, vaikea sanoa tekikö Xavi tuon tahallaan vai vahingossa.
 
Viimeksi muokattu:

Lintta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Tässä on nyt pari yötä nukuttu ja mielessä käsitelty viikonlopun tappiot. Ehkä tässä jo kykenee järkevään pohdintaan, ilman verisuonen pullistumaa otsalohkossa.

Tappara otti tylysti kaksi kiinnitystä, ansaitusti. Kaveri käänsi nopeasti peliä ja omassakin päässä oltiin jatkuvasti ongelmissa, eikä meinattu päästä paineen alta pois, saatikka peliä avaamaan. Niistä Tappara on myös pariin otteeseen kylmästi rankaissut.

Hitailla lähdöillä, kiekkokontrollia harrastamalla, tästä sarjasta ei pitkää tule.

Jos joku, niin Kärpät ja jos joku, niin Marjamäki tästä voi vielä homman kääntää.
Kuten joku täällä jo mainitsikin, niin näistä Marjamäen Kärpät on ennenkin noussut. Latella on nyt pari päivää aikaa kelata videoita ja koittaa keksiä jotain. Kotonahan ei nyt niin hätää ollut, mutta ei tämä nyt silti riittävää ole.

Kotietu, mikä siis toki on jo Tapparalle menetetty, on kuitenkin edelleen merkityksellinen sarjan ollessa 0-2. Seuraava peli on raksilassa ja sen pitää mahdollisuudet vielä realistisesti hengissä.
4 voittoa on kaivettava, niistä 3 voidaan ottaa kotiedulla. Se 1 nyt kuitenkin pitää hakametsästä ryöstää. Torstai olisi hyvä, mutta ei vielä pakkorako.

Toki Tappara ei saa enää voittaa kuin yhden seuraavasta viidestä. Toisaalta, pitää kuitenkin kaivaa vielä kaksi.

Ratkaiseva ero näyttäisi olevan juuri nyt siellä alakerrassa. Pakisto Nutivaaran loukkaantumisen myötä meni noin tasan ja maalivahtipeli menee juuri nyt selkeästi Tapparalle.
Näenkin, että kärppien on lisättävä painetta ja karvausta ja vääntää väkisin se 1 maali enemmän. Omiin kuitenkin menee aina vähintään se 1-2. Toivottavasti olen väärässä, mutta juuri nyt siellä ei paljon gamesavereita ole kärppien suulla nähty.

Tiistaina jatkuu. Ei tässä vielä luovuteta. Menen itse huomenna hallille, annan oman panokseni ja tuen joukkuetta loppuun asti.
 
Viimeksi muokattu:

Kukko

Jäsen
En itse ole samaa mieltä, että tämä olisi Marjamelle jotenkin tuttu tilanne, joka aiemminkin on selvitetty. Toki sarjatilanne on Tapparaakin vastaan ollu 1-3, mutta tuolloin Kärppien omapeli toimi. Nyt ensimmäistä kertaa kärpät on pelillisesti alakynnessä. Vastustaja parempi ja oma pakka sekaisin, mitä tehdä?

Kärpillä isomäärä miljoonamiehiä katsomossa, sieltä se lisävoima ammennetaan, jos ammennetaan. Näillä jaoilla tulos on selvä, Kärpät ulos. Marjamäkikin tietää asian, joten tiistaina oulussa nähdään Hirsojen ja kumppaneiden paluu. Tosin "Huml" kortti tuolta on jo katsottu
 
Viimeksi muokattu:

Imagined

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jesse Puljujärvi, Jari Viuhkola, Kärpät
En itse ole samaa mieltä, että tämä olisi Marjamelle jotenkin tuttu tilanne, joka aiemminkin on selvitetty. Toki sarjatilanne on Tapparaakin vastaan ollu 1-3, mutta tuolloin Kärppien omapeli toimi. Nyt ensimmäistä kertaa kärpät on pelillisesti alakynnessä. Vastustaja parempi ja oma pakka sekaisin, mitä tehd

Kärpillä isomäärä miljoonamiehiä katsomossa, sieltä se lisävoima ammennetaan, jos ammennetaan. Näillä jaoilla tulos on selvä, Kärpät ulos. Marjamäkikin tietää asian, joten tiistaina oulussa nähdään Hirsojen ja kumppaneiden paluu. Tosin "Huml" kortti tuolta on jo katsottu

Enpä tiedä tuosta Hirson ja "kumppaneiden" paluusta mutta pääasia on varmasti ollut saada nyt pitempi tauko ja aikaa jokaisen yksilötasolla miettiä mitä on tehtävissä. Tappara on ollut tyly tähän mennessä mutta uskoa nousuun edelleen riittää, ainakin täällä. Kyllä tämä minun mielestäni on edelleen tuttu tilanne viime vuosien Tappara-sarjoista. Kärppien pelikin on kuitenkin toiminut ajoittain hyvin joten kyllä siellä yllätysmomentti on.

Jännä nähdä sitten huomenna millä tavalla Kärpät lähtee pelaamaan. Kärpät pystyy kuitenkin pelaamaan nopeampaa kiekkoa, kuin mitä tähän asti on nähty.
 

anatomia

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, LeKi
Tänä aamuna 10v. tyttäreni sanoi, että "Mä en voi uskoa, että ollan voitettu Kärpät jo kaks kertaa." :) Täytyy sanoa, että samat fiilikset. En vaan raskinut sanoa takaisin, että harmi kun se ei vielä tarkoita mitään.

Kärpillä on NHL-tasoinen Nutivaara pois ja meillä on NHL-tasoinen Saravo pois. No, totuuden nimissä Saravokin pelaa isoja minuutteja ja tosiaan alivoimalla kova luu, joista Kärpät ovat maalinsa tehneet. Mutta molemmilla ongelmansa sen suhteen.

Vaikka Nutivaara onkin poissa ja se hiukan vaikeuttanee avauspelaamista yhden parin kohdalla, samalla sitten muilla pareilla se avauspelaaminen on just niin kuin ennenkin. Ongelma ei siis ole ihan niin suuri kuin siitä on täällä tehty.

Jokaisella joukkueella ja etenkin parhailla on useampikin pelitapa käytössä kaudenkin aikana. Riippuen sitten omasta rosterista, vastustajan rosterista, vastustajan pelitavasta, kentän koosta jne. Nyt Kärpät ja Marjamäki varmasti säätää omaa peliänsä niin, että se alkaa toimimaan paremmin myös Tapparaa vastaan. Tiistaina tulee olemaan sarjan paras Kärpät kentällä. Ja Tapparan haaste on olla vielä sitäkin parempi. Jännää taas on.
 

axe

Jäsen
Mikä muuten fiilis Kärppien maalivahdin vaihdosta tokassa pelissä? Mun mielestä täysin tarpeeton vaihto. Tietty aina voi ajatella, että tehtiin joukkueen herättämistarkoituksessa, mutta ainakin mää olisin ottanut tuon enemmänkin epävarmuuden lietsomisena omaan molaripeliin. Kun ei siinä oikein ollut varsinaisesti mitään unesta herätettävääkään, kun maalit tuli ylivoimalla eikä minkään selkeän oman vaisun pelijakson kautta.

Toki pitää muistaa, että Kärpillä on ollut vähän molarishowta myös aiemmissa finaalisarjoissa ja ihan hyvin on päättynyt silloin, mutta niillä kerroilla vaihtamisille pelin sisällä tai pelien välissä on ollut nähtävissä joku oikeampi maalivahtipelillinen syy kuin nyt.
 

anatomia

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, LeKi
Minustakin se oli nimen omaan joukkueen herättämiseksi taistelemaan, että nyt olette jo uhranneet yhden moken, alkakaa pelaamaan. Tuli myös Rajaniemelle ihan puskista, oli jo nollannut tilanteen ja mielestäni valmis peliin, kun yhtä äkkiä Aittokallio tulikin kentälle keräilemään vehkeitään.

Aittokalliotahan ei enää juuri testattukaan. Tuntui, että joka veto meni yli mitä sinne ammuttiin. Olikohan joku ylänurkkascouttaus, mutta silmiinpistävästi niitä meni todella paljon yli. Tai sit ne vain ammuttiin niin kaukaa, että veto ehti nousta niin ylös.
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Mikä muuten fiilis Kärppien maalivahdin vaihdosta tokassa pelissä? Mun mielestä täysin tarpeeton vaihto. Tietty aina voi ajatella, että tehtiin joukkueen herättämistarkoituksessa, mutta ainakin mää olisin ottanut tuon enemmänkin epävarmuuden lietsomisena omaan molaripeliin. Kun ei siinä oikein ollut varsinaisesti mitään unesta herätettävääkään, kun maalit tuli ylivoimalla eikä minkään selkeän oman vaisun pelijakson kautta.

Toki pitää muistaa, että Kärpillä on ollut vähän molarishowta myös aiemmissa finaalisarjoissa ja ihan hyvin on päättynyt silloin, mutta niillä kerroilla vaihtamisille pelin sisällä tai pelien välissä on ollut nähtävissä joku oikeampi maalivahtipelillinen syy kuin nyt.
Siinä ei ollut mitään muuta Marjamäellä taustalla kuin, että Late sai joukkueelle aikaa antaa ohjeet takaa-ajoon käyttämättä aikalisää.
 
H

Hidas_ja_kankea

Mikä muuten fiilis Kärppien maalivahdin vaihdosta tokassa pelissä? Mun mielestä täysin tarpeeton vaihto.

Epäilen vahtivuoron vaihtumista. Ei Rajamäki ole pettänyt varsinaisesti, mutta ei ole myöskään kannatellut joukkuetta. Tapparan pelisysteemillä tulee pelin hallintaan nähden vähän laukauksia ja torjuntaprosentti ei anna täyttä kuvaa maalivahdin vireestä. Toisessa pelissä Tapparan hallinta oli selvä, mutta eka peli oli tasainen ja mielestäni hiukan Kärpille. Viime kaudella oli sama juttu Tarkin ja Karhusen kesken ja Iiro Tarkki pelasi viimeiset pelit. Muutoinkin Kärppien huomiset kokoonpanot kiinnostavat, koska voi tulla muitakin muutoksia.
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Kärpillä on NHL-tasoinen Nutivaara pois ja meillä on NHL-tasoinen Saravo pois. No, totuuden nimissä Saravokin pelaa isoja minuutteja ja tosiaan alivoimalla kova luu, joista Kärpät ovat maalinsa tehneet. Mutta molemmilla ongelmansa sen suhteen.

Vaikka Nutivaara onkin poissa ja se hiukan vaikeuttanee avauspelaamista yhden parin kohdalla, samalla sitten muilla pareilla se avauspelaaminen on just niin kuin ennenkin. Ongelma ei siis ole ihan niin suuri kuin siitä on täällä tehty.
Niin. Todellakin on niin kuin ennenkin. Eli sitä ei ole. Nutivaaran ansiosta Kärppien peli on aina saatu rullaamaan ja painopiste siirrettyä toiseen päähän. Sitä varten se Pitkänenkin olisi ollut. Mutta niiden perään on turha haikailla. Nyt mennään näillä mitä on. Ja tänään punotaan varmasti Raksilassa juonia, miten omaa peliä mukautetaan vallitsevaan tilanteeseen.

Mielestäni aikamoista aliarviontia sanoa, että Nutivaaran poissaolo vaikuttaa vain hieman yhden parin avauspelaamiseen. Nutivaara oli Kärpille korvaamaton.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös