Playoffs 2016 välierät: Kärpät – Tappara

  • 230 339
  • 1 588

Noitarumpu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Haha!! Mahtavaa. Sen verran olen axen juttuja täällä nähnyt, että tiedän, ettet ole hänen ihon alla. Etkä sinne pääse. Etkä minkään muunkaan alle, paitsi riman.

Ja kyllä, enemmän axen kaltaisia kirjoittajia olisi massiivinen parannus.

Kiva kun Tapparafani kehuu Tapparafania, siinä on aina jotain niin liikuttavan uskottavaa. Mulle on yks hailee oonko jonku ihon alla vai en, mutta päättelin palautuksen määrästä, ettei ihan ohi menny. Hyvä niin, että luettua tuli. Sullakin;) Jos sä lopettaisit kirjoittelun, niin laatu myös nousisi.Se tästä.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
EI tuo Kukkosenkaan huitaisu ole yhtään enempää keihästäminen kuin tuo Savinaisenkaan tilanne. Osuu johonkin polkkariin, tuskin JMJ ees huomasi.
 

KemmiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Olisi upeaa nähdä Tapparan 4.hopea, jos Kärpät kaataa.
Jos Tappara Kärpät kaataa, niin eiköhän ne mestaruuden ansaitse. Ei pelkästään sen takia, vaan yksinkertaisesti vaikuttaa olevan tällä hetkellä paras joukkue kolmesta muusta vaihtoehdosta Kärppien tippuessa. Puhumattakaan viime kausien hopeaputkesta. Itse ajattelen niin, että siellä pelaa paljon hienoja pelaajia, joille soisi mestaruuden. Ns. rottapelaajia on joka joukkueessa. Ei kuitenkaan pidä mennä asioiden edelle ja Kärpät tulee varmasti laittamaan Tapparan lujille, vaikka selvässä haastajan asemassa nyt onkin. Ei viime vuonnakaan 1-3 tilanteessa kovin suuri luotto ollut, mutta niin vain sieltä noustiin.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Käykääpäs vilkaisemassa Paten ketjussa Vatmanin postaama linkki Laineen eilisestä pelistä shift by shift-kooste. Hyvin erottuu poika ja tuntuu siltä että mitä kovemmat panokset, sitä paremmin Pate pelaa.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
No, tuossa lienee lähempänä huitaisu lavan kärjellä munille kuin Savinaisen ja Mäenalasen pallien kohdalla. Mitäs Oulu tuumaa?
Tuuman, että normaali pelitilanne. Tässä Liigassa ei edes koukkaamisen tai kampituksen kriteerit täyty. Eikä kyllä missään muussakaan liigassa, mikäli peli oli jo vihelletty poikki. Ei ole ihme, etten tuota eilen illalla nähnyt, kun ei ollut mitään näkemistäkään. Tämäkö nyt sitten oli sinun mielestäsi keihästäminen? Hauska jamppa olet.
 

Jay Low

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, SHL
Luulin koko ajan että Huml oli siinä jäällä, mutta sieltähän se tosiaan tulee vaihtopenkiltä ja suoraan Savinaiseen. Nyt onkin oikeasti hämmentävää, että Liiga katsoo tuon olevan ok.

Niinpä. Tapahtumien kulku (katsoin äsken Ruudun tallenteen jostain about 2.49.00 eteenpäin):

a) Mäenalanen soittaa suutaan ja antaa poikkaria Savinaiselle jo ennen aloitusta
b) pientä tönimistä, jossa Mäenalanen loukkaa KYLKEÄÄN Savinaisen mailasta, ehkä kakkonen huitomisesta olisi ollut Savinaiselle paikallaan
c) Mäenalanen menee vaihtoaitiota kohden, jossa Huml nousee Marjamäen kohdalta tekemään lentävää vaihtoa
d) Tappara pelaa kiekon päätyyn
e) Kärpät (Pentikäinen) pelaa viivelähdön maalin taakse - kukaan pelaajista ei asemoidu ja liiku oikein kunnolla hyökkäystä varten vaan tilanne on melko seisahtunut
f) Huml ei asemoidu lainkaan hakemaan avausta muun viisikon kanssa vaan luistelee siniviivan suuntaisesti suoraan kohti Savinaista
g) Huml käy Savinaisen kimppuun pudottaen hanskansa ja irrottaen Savinaisen kypärän.

Kuten eilen jo seurantaan kirjoitin, en ala jeesustelemaan tai tuomitsemaan tapahtunutta eikä mulla ole senttiäkään kiinni tässä sarjassa. Mutta juristin koulutuksen omaavana mun on mahdotonta ymmärtää, miten ylläolevasta tapahtumaketjusta ei tule seuraamuksia, vrt. täälläkin mainitut Åsten, Pikkarainen et al. Semminkin kun Humlillakin on aikaisempaa kp-historiaa.

Kurinpitojärjestelmän yhtenäisyys ja uskottavuus on todella heikolla pohjalla.
 
Viimeksi muokattu:

outolintu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Muutama sm -liigasta
Jos Niemi on palautunut flunssastaan(?) pelikuntoon, niin sillä voi olla yllättävän iso merkitys pelin kulkuun. Ne aloitukset nääs.

Kärpät on ollut aika lailla aseeton toistaiseksi Tapparaa vastaan. Paljon pitää muuttua. Tappiotilanne 0-2 ei kuitenkaan ole toivoton. Kuitenkin fakta on se, että viidestä (jos niin monta peliä tulee) pelistä Kärppien on voitettava neljä ja Tapparan kaksi. Tämä asetelma on hiŕvittävä etulyöntiasema Tapparelle vaikka Kärpät petraisikin peliään.

Käytännössä tiistaina on pakkovoiton paikka. Tässä tukalassa tilanteessa Marjamäen on oltava rohkeampi peluutuksessaan. Kärppien onneksi nyt on kaksi välipäivää (lue lepopäivää) eli Aho ja Kukkonen saavat aikaa palautukseen. Niemen mukaantulo ja Ronkaisen rohkeammalla peluutuksella voi olla aika suuri vaikutus pelin kulkuun.

Perinteisesti Kärpät on vaihdellut Marjamäen aikana maalivahtejaan. Aittokallio antoi niin vahvat näytöt CHL -peleissä, että Marjamäkenä laittaisin maalin suulle Aittokallion tiistaina. Jotenkin meidän Kärppänippu pitäisi saada pelaamaan edes lähellä Tapparan tasoa ja se vaatii ainakin sen, että muutoksia on tultava ketjukoostumuksiin. Toivottavasti Kukkonen kaivaa hatustaan kanin, jolla saadaan pedon sydän sykkimään vaadittavalla tavalla ja toivottavasti Marjamäki ei peluuta Kärppäleijonia sillä KalPan jätön jätön jättötyylillä omassa päässään. Sehän oli aivan kamalaa katsottavaa.
 
Kuten eilen jo seurantaan kirjoitin, en ala jeesustelemaan tai tuomitsemaan tapahtunutta eikä mulla ole senttiäkään kiinni tässä sarjassa. Mutta juristin koulutuksen omaavana mun on mahdotonta ymmärtää, miten ylläolevasta tapahtumaketjusta ei tule seuraamuksia, vrt. täälläkin mainitut Åsten, Pikkarainen et al. Semminkin kun Humlillakin on aikaisempaa kp-historiaa.

Kurinpitojärjestelmän yhtenäisyys ja uskottavuus on todella heikolla pohjalla.

Ei kun siviilikanteen tekoon jos noin ahdistaa. Se onkin tätä rakastamaamme lajia kehittävä asia kun näitä aletaan lakikirja kourassa seuraamaan.

Mutta sitten asiaa ihan sarjastakin. Kärpät on ollut huonompi, paljon huonompi ja sarjan kuuluukin olla 2-0. Jos tilanne jatkuu tälläisena niin sarja on poikki torstaina. Toivottavasti näin ei kuitenkaan ole ja siihen usko täällä riittää edelleen. Aloitukset on se suurin ongelmakohta ja se tuskin on epäselvää että sille on tehtävä jotain. Eiköhän lääke ole se että otetaan kaikki kynnelle kykenevät oikeat sentterit mukaan. Vaikkaankin että Kärpät tuleekin tiistaina mukaan kovimmalla tai ainakin nimekkäimmällä mahdollisella rosterilla. Eli Niemi,Hirso ja Pirnes tulevat joukkueeseen laittamaan, tai ainakin yrittämään, tämän suurimman ongelman kuntoon. Homma ei voi jatkuamniin että jokaisen aloituksen jälkeen alkaa valtava työ kaivaa kiekko omille jotta edes voisi kuvitella pääsemään ratkaisupaikoille. Tähän menee aikaa ja etenkin valtava määrä energiaa.
Uskon että tähänkin joukkueeseen Marjamäki saa tiukassa paikassa kaivettua sen sydämen jolla tämä sarja vielä käännetään. Jos nimimiesten penkitys jatkuu tälläisessa niin jotain on pahasti rikki joukkueen sisällä. Pakkohan se on tunnustaa että tiistaina ollaan pakkovoiton edessä ja tiukassa paikassa. Taistelu jatkukoon.
 

Apheu

Jäsen
- Dixonin ulosajo oikea. Ei ollut törkeimpiä eikä mikään vahingoittamisyritys. Suoranta oli alhaalla ja Dixon sitten oikeastaan törmäsi. Yhden pelin panna voisi olla sopiva rangaistus, tulihan tuosta jo ulosajo joten nolla peliä ei olisi myöskään huono, kaksi olisi ihan maksimi, mutta menisi jo mielestäni yli.

- Aivan oikein meni Huml -tuomio, ei jatkoseuraamuksia. Savinainen tökki ja Huml lähti kostamaan, suihkukomennus, mutta ei mitään sellaista, että pelikieltoa voisi jakaa. Toki tuon Kärpät-TPS -sarjan mukaisilla tuomioilla ei tuossa olisi mielestäni voinut myöskään valittaa, jos jotain olisi tullut. Moisio kuitenkin sai 4 (!) peliä pannaa sinänsä aika samantapaisesta tilanteesta; ihan ulkopuolelta tullaan ja tarkoitus vain noutaa vastustajan kärkipelaaja pois peleistä. Kukkonen ja Savinainen molemmat osaavat tuon likaisen pelin ja pääsevät vastustajan ihon alle.

- Onhan tuo kerrassaan mielenkiintoista nähdä, että Kärpät on tuossa "pakko hakea asetelmia" -roolissa, kun eivät yksinkertaisesti pärjää. Tiistaina nähdään uudet keitokset, mutta tilanne on Kärpille ja Marjamäelle hyvin erilainen kuin edellisinä vuosina. Tappara otti kaiken irti rosteristaan, mutta mikäli Kärpät ylsi aivan parhaimpaansa, ei Tapparalla ollut muuta roolia kuin pysyä perässä niin hyvin kuin pystyy. Nyt tilanne on eri; Kärppien pitäisi saada rosteristaan kaikki irti ja mikäli se onnistuu, Tappara voisi silti voittaa.

- Sinänsä en kyllä ymmärrä tuosta Kärpät -kannattajien Savinaisen veivaamisesta. Juuri tällaisen ärsyttävän pelityylin takia Tappara sopimuksella miehen kiinnitti. On toki harmi, että Nutivaara loukkaantui Savinaisen töytäisyn takia, mutta joidenkin viesteistä voisi päätellä, että tilanne olisi ollut jotenkin paljon törkeämpi. Oikeasti se oli tavallinen pelitilanne, Nutivaaralla kävi huono tuuri ja Savinainen oli hieman varomaton. Sellaista sattuu aina välillä.

- Huutonaurua niille, jotka vänkäävät tuosta Mäenalanen-Savinainen -tilanteesta. Tilanne näytti sellaiselta väännöltä, joita peleissä sattuu useampikin kuudenkymmenen minuutin aikana. Peliä oli joku minuutti jäljellä, tilanteella ei ollut mitään merkitystä pelin tuloksen kannalta, vaikka tuosta Savinaiselle olisi jonkun kakkosen voinut kai puhaltaa, jos nyt välttämättä halutaan. Ihmeellistä tarttumista tilanteeseen, jolla ei ole mitään merkitystä sen kannalta, kumpi oli pelissä parempi. Vaikka Savinainen olisi lentänyt pihalle, mitä sitten? Väännön voisi jossain määrin ymmärtää, jos tilanne olisi ollut ratkaisevassa tilanteessa tai aikasemmin pelissä. En siltikään näe tuossa mitään muuta kuin taistelutilanteen ja korkeintaan kakkosen.

-> Päätelmä: Savinainen on yksinkertaisesti päässyt niin kannattajien kuin pelaajienkin ihon alle, mikä on Tapparan kannalta vain hyvä asia. Toivottavasti Kärppäpelaajatkin keskittyvät joihinkin Savinaisen koiruuksien kostamiseen, niin tästä mennään 4-0 jatkoon.

- Tuomaritoiminta on mielestäni ollut sarjassa moitteetonta. Kärpät oli sen verran jaloissa eilen, että en yhtään ihmettele, ettei Tappara yhtään kakkosta saanut. Tokihan Kärpät sai sitten sen viiden minuutin ylivoiman.

- Ottaako Kärpät nyt reservistä näitä Hirsoja mukaan ensi peliin? Marjamäellä on sinänsä haastava tilanne, että nuoriin päätettiin luottaa ja mitäs sitten jos se ei onnistukaan? Ei varmasti ole Hirsoilla ja kumppaneilla itseluottamus ja ratkaisuhalu tapissa, kun päävalmentaja on aikaisemmin antanut ihan selvän epäluottamuslauseen tiputtamalla kokonaan pois rosterista.
 

Sekera

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, prosessit ja yrittäminen
Muutamia lukuja tasakentällispelistä kahdesta ensimmäisestä ottelusta:

1. semifinaali:
Kärpät laukoi vaaralliselta maalintekoalueelta 10 laukausta, 27 % kaikista laukauksista. Alle viidestä metristä 4 laukausta.
Tappara laukoi vaaralliselta maalintekoalueelta 18 laukausta, 45 % kaikista laukauksista. Alle viidestä metristä 11 laukausta.

2. semifinaali:
Kärpät laukoi vaaralliselta maalintekoalueelta 8 laukausta, 24 % kaikista laukauksista. Alle viidestä metristä 0 laukausta!
Tappara laukoi vaaralliselta maalintekoalueelta 8 laukausta, 24 % kaikista laukauksista. Alle viidestä metristä 4 laukausta.

Yhteensä:
Kärpät vaaralliselta maalintekoalueelta 18 laukausta, 25 % kaikista laukauksista. Alle viidestä metristä 4 laukausta.
Tappara vaaralliselta maalintekoalueelta 26 laukausta, 35 % kaikista laukauksista. Alle viidestä metristä 15 laukausta.

Kärpät ei ole päässyt ytimeen. Jos Tapparan puolustusvarmuus säilyy tällä tasolla, niin Kärpät on pakotettu tekemään nähtyä enemmän työtä tasakentällisin edes paikoille pääsemiseen. Erityisesti ihmetyttää laukaukseksi luokiteltavien suoritusten vähäinen osuus vaaralliselta maalintekoalueelta ja vielä enemmän ihmetyttää yritysten vähyys alle viidestä metristä. Kärpät on kahteen otteluun kirjannut tasakentällisin 4 laukausta alle viidestä metristä ja Tappara 15. Toisessa semifinaalissa Kärpillä ei ollut yhtään merkintää tasakentällisin maalin edustalta.

Kärpät vaikutti eilen ensimmäisestä erästä lähtien aseettomalta. Tappara tuli peliin toki kotijoukkueen elkein, mutta Kärppien sekä puolustus- että hyökkäyspeli oli omiin silmiini liian rikkonaista.

Puolustuspelissä Kärppien keskialue vuoti ja Tappara pääsi useissa tilanteissa hallitusti hyökkäysaluelle, joko syötellen tai luistellen. HAHP:n päätypeleissä Tappara sai hyvin kamppailuvoittoja ja pitkiä hyökkäyksiä. Kärpiltä tuli myös ihmeellisen paljon vaarallisia kiekonmenetyksiä omalla puolustusalueellaan.

Hyökkäyspelissä Kärpät hakkasi päätään seinää Tapparan keskialueella ja oli pelifilosofiansa mukaisesti pakotettu palauttelemaan omalle alueelle. Kukkosellakaan ei tuntunut olevan paras ilta, kun kotiyleisö raikasi "LAAASSSEEEE...." ja avaussuoritukset sen jälkeen oli pariinkin kertaan hämmentävän heikkoja; avaussyöttö ei lähtenyt, palautus, uusi yritys ja epätoivoinen pystysyöttö ja kiekonmenetys. Mikä poikkeuksellista, Kärppien palauttelujen jälkeen Tappara onnistui vielä riistämään kiekon iskemällä korkealta kiinni. Hyökkäysalueella, kuten mainittua, Tappara piti Kärpät pois sektorista hyvällä tehokkuudella ja vaikka tasakentällismaalit menivät vain 1-0, sai Tappara juuri esim. kiekonriistoista vaarallisia paikkoja.

Oli Kärpiltä selkeästi tietoinen valinta pelata korostetummin kiekkokontrollilla, vaikka esimerkiksi aiemmissa runkosarjan keskinäisissä Kärpät on mielestäni pärjännyt Tapparaa vastaan paremmin nopeutetulla pelaamisella. Kärpät ei ole mielestäni pyrkinyt hakemaan voittoa kaikilla kentän alueilla tarpeeksi aktiivisesti joten on syytä kyseenalaistaa Kärppien pelitavalliset valinnat. Tappara on vaikuttanut selvästi intensiivisemmältä ryhmältä.

Ennakkoon Kärpillä oli tasakentällisin vahvempi puolustus ja Tapparalla oli vahvempi hyökkäys. Tällä hetkellä näyttää siltä, että hyökkäys on ottanut voiton puolustuksesta, mikä on jääkiekko-pelin kannalta oiva signaali. Toisaalta tähän voimasuhdejakaumaan on vaikuttanut myös Tapparan entisestään petraantunut kiekollinen pelivarmuus ja puolustustarkkuus, jotka eivät vielä tilastojen pohjalla olevan tarkasteltavan ottelujakson aikana niin selvästi näkyneet kuin nyt viimeisimmissä otteluissa.
 

outolintu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Muutama sm -liigasta
- Dixonin ulosajo oikea. Ei ollut törkeimpiä eikä mikään vahingoittamisyritys. Suoranta oli alhaalla ja Dixon sitten oikeastaan törmäsi. Yhden pelin panna voisi olla sopiva rangaistus, tulihan tuosta jo ulosajo joten nolla peliä ei olisi myöskään huono, kaksi olisi ihan maksimi, mutta menisi jo mielestäni yli.

- Aivan oikein meni Huml -tuomio, ei jatkoseuraamuksia. Savinainen tökki ja Huml lähti kostamaan, suihkukomennus, mutta ei mitään sellaista, että pelikieltoa voisi jakaa. Toki tuon Kärpät-TPS -sarjan mukaisilla tuomioilla ei tuossa olisi mielestäni voinut myöskään valittaa, jos jotain olisi tullut. Moisio kuitenkin sai 4 (!) peliä pannaa sinänsä aika samantapaisesta tilanteesta; ihan ulkopuolelta tullaan ja tarkoitus vain noutaa vastustajan kärkipelaaja pois peleistä. Kukkonen ja Savinainen molemmat osaavat tuon likaisen pelin ja pääsevät vastustajan ihon alle.

- Onhan tuo kerrassaan mielenkiintoista nähdä, että Kärpät on tuossa "pakko hakea asetelmia" -roolissa, kun eivät yksinkertaisesti pärjää. Tiistaina nähdään uudet keitokset, mutta tilanne on Kärpille ja Marjamäelle hyvin erilainen kuin edellisinä vuosina. Tappara otti kaiken irti rosteristaan, mutta mikäli Kärpät ylsi aivan parhaimpaansa, ei Tapparalla ollut muuta roolia kuin pysyä perässä niin hyvin kuin pystyy. Nyt tilanne on eri; Kärppien pitäisi saada rosteristaan kaikki irti ja mikäli se onnistuu, Tappara voisi silti voittaa.

- Sinänsä en kyllä ymmärrä tuosta Kärpät -kannattajien Savinaisen veivaamisesta. Juuri tällaisen ärsyttävän pelityylin takia Tappara sopimuksella miehen kiinnitti. On toki harmi, että Nutivaara loukkaantui Savinaisen töytäisyn takia, mutta joidenkin viesteistä voisi päätellä, että tilanne olisi ollut jotenkin paljon törkeämpi. Oikeasti se oli tavallinen pelitilanne, Nutivaaralla kävi huono tuuri ja Savinainen oli hieman varomaton. Sellaista sattuu aina välillä.

- Huutonaurua niille, jotka vänkäävät tuosta Mäenalanen-Savinainen -tilanteesta. Tilanne näytti sellaiselta väännöltä, joita peleissä sattuu useampikin kuudenkymmenen minuutin aikana. Peliä oli joku minuutti jäljellä, tilanteella ei ollut mitään merkitystä pelin tuloksen kannalta, vaikka tuosta Savinaiselle olisi jonkun kakkosen voinut kai puhaltaa, jos nyt välttämättä halutaan. Ihmeellistä tarttumista tilanteeseen, jolla ei ole mitään merkitystä sen kannalta, kumpi oli pelissä parempi. Vaikka Savinainen olisi lentänyt pihalle, mitä sitten? Väännön voisi jossain määrin ymmärtää, jos tilanne olisi ollut ratkaisevassa tilanteessa tai aikasemmin pelissä. En siltikään näe tuossa mitään muuta kuin taistelutilanteen ja korkeintaan kakkosen.

-> Päätelmä: Savinainen on yksinkertaisesti päässyt niin kannattajien kuin pelaajienkin ihon alle, mikä on Tapparan kannalta vain hyvä asia. Toivottavasti Kärppäpelaajatkin keskittyvät joihinkin Savinaisen koiruuksien kostamiseen, niin tästä mennään 4-0 jatkoon.

- Tuomaritoiminta on mielestäni ollut sarjassa moitteetonta. Kärpät oli sen verran jaloissa eilen, että en yhtään ihmettele, ettei Tappara yhtään kakkosta saanut. Tokihan Kärpät sai sitten sen viiden minuutin ylivoiman.

- Ottaako Kärpät nyt reservistä näitä Hirsoja mukaan ensi peliin? Marjamäellä on sinänsä haastava tilanne, että nuoriin päätettiin luottaa ja mitäs sitten jos se ei onnistukaan? Ei varmasti ole Hirsoilla ja kumppaneilla itseluottamus ja ratkaisuhalu tapissa, kun päävalmentaja on aikaisemmin antanut ihan selvän epäluottamuslauseen tiputtamalla kokonaan pois rosterista.
Mitenkään liittymättä viestiisi, niin Kärppien eväät on syöty, jos Marjamäki jatkaa tuolla jätön, jätön, jättötyylillä. Kärpäthän pelasi pakkopeliä omassa päässään ja yhdestä tällaisesta tilanteesta aiheutui se, että Tappara riisti kiekon ja Kärpät joutui ottamaan jäähyn ja Tappara aiheutuneesta ylivoimatilanteesta teki maalin.

Aivan ensimmäiseksi Kärppien on aina tultava omasta päästään pois mahdollisimman nopeasti vaikka propellikiekolla keskialueelle. Tappara on niin vahva karvaajajoukkue ettei sitä voiteta viivelähdöillä. Se olisi kuin antaisi karkin ilmaiseksi Tapparalle.

Tiistai kertoo sen, että onko Kärpillä eli Marjamäellä munaa muuttaa pelisysteemejään ja sen, että onko Marjamäellä nyt kanttia tehdä tarvittavia kokoonpanomuutoksia eli laittaa esimerkiksi Ronkaiselle lisävastuuta.
 

rubberpuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Menestysähky? Ihan varmasti, ainakin omalla kohdallani. Tässä vaiheessa ei millään meinaa lämmetä otteluihin, toisin kuin aiempina keväinä samoihin aikoihin.

Silloin, kun Tappara johti sarjaa 3-1, oli usko koetuksella. Nyt 2-0 tilanne ei tunnu missään... Totuushan on, että neljällä voitolla mennään jatkoon. Voittojen järjestyksellä ei väliä. Jos Kärpät voittaa kaksi seuraavaa, voisi kuvitella momentumin siirtyneen pohjoiseen. Tilanne olisi kuitenkin vasta 2-2...

Varmasti katson jokaisen pelin, joitakin paikan päälläkin. Toivottavasti tunne nousee omassa päässäni. Marjamäen ja pelaajien tunnetasosta en osaa sanoa.

Tappara on kova kuten aiempinakin vuosina.
 

MPN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Kuten eilen jo seurantaan kirjoitin, en ala jeesustelemaan tai tuomitsemaan tapahtunutta eikä mulla ole senttiäkään kiinni tässä sarjassa. Mutta juristin koulutuksen omaavana mun on mahdotonta ymmärtää, miten ylläolevasta tapahtumaketjusta ei tule seuraamuksia
Koska Kärpät? Mietippä jos joku Ben Blood tai juurikin mikkemakke-Åsten olisi tehnyt saman. Eivät varmaan pelaisi pleijareissa enää peliäkään. Sama homma Kukkoslassen kanssa, sädekehä häikäisee aina liigan miehet ja Kärppäfanit. Tosin paljon parempi että kukkoslasse pysyy peleissä mukana, eilenkin oli niin huono esitys että oli oli yksi Tapparan parhaista pelaajista kentällä
 

outolintu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Muutama sm -liigasta
Marjamäki peräsi hyökkäystehoja: "Kummallista puristusta"

- Kyllähän meillä jonkin verran paikkoja oli, mutta niissä oli kummallista puristusta. Mutta olen sentään voittanut seitsemän pudotuspelisarjaa ja tämäkin on tarkoitus voittaa, Marjamäki sanoi.

Marjamäki peräsi hyökkäystehoja: "Kummallista puristusta"

-linkki vie iltalehden löpinöihin.

Ensin Marjamäki peluuttaa jätönjättöä ja samaan aikaan peluuttaa puhki avainpelaajiaan (Kukkonen ja Aho esimerkiksi). Pöljä luulisi Marjamäen käyttävän hyväkseen laajaa rosteriaan, mutta mitä sitä paskaa.
 

Rauhala

Jäsen
Nämä keskustelut on kyllä raskasta luettavaa vuodesta toiseen. Pistää miettimään miten aikuiset ihmiset jaksaa kinastella jostain yksittäisitä tilanteista.

Kyllä tämä sarja menee tapparalle 4-1. Maksimissaan Kärpät vie seuraavat kotipelit ja ottaa kaksi voittoa. Tappara pelaa hyvää kiekkoa ja Kärpillä ei vaan lähde rullaamaan. Historia antaa Tapparalle vielä ekstraa ja Kärpillä viimeinen kiima puuttuu sekä uskon puute mitä suuremmissa määrin kun kentällisiä muokataan kokajan. Tämän vuoden "epäonnistuminen" ei varmasti ole kenenkään yksittäisen pelaajan, valmentajan, tapahtuman, tilanteen tai tuomarin vika. Tämä on jääkiekkoa ja mestaruuden voittamiseen pitää lähes kaikki mennä nappiin ja vielä hiukkasen onnea tarvitaan. Tällä kertaa ei ole Kärppien vuoro. Olen positiivisesti yllättynyt jos Kärpät itsensä finaaliin kairaa.

Tappara on hyvä vaihtoehto mestariksi koska kolme hopeaa putkeen, Peltola, Kuusela, Aalto, Karhunen.
 

Erskij

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, Tappara
Perjantain pelin jälkeen yllätyin, kuinka hyvin Kärppäfanit ottivat Savinaisen tilanteen, jossa Nutivaaran kausi saattoi päättyä. Suuri osa totesi vain, että tilanteessa oli vain suuri määrä huonoa tuuria. Ja näinhän se oli. Rangaistus kuitenkin paikallaan, sitä en kiellä.

Eilisen pelin jälkeen, kuitenkin todella moni on alkanut puhua että Savinainen on törkeä kiekkoilija. Toki siellä oli tilanne Mäenalaisen kanssa, mistä moni onkin pahoittanut mieltään. Uskon vahvasti, että Mäenalainen on tiistaina askissa, jos näin ei ole se on todella harmittavaa, sillä on erottunut kärppälaumasta positiivisesti.

Savinainen tärkeä ja iso tekijä omalle joukkueelleen, vastustajalle helvetti. Etenkin näin keväällä. Ei mulla muuta, jatkakaa.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Perjantain pelin jälkeen yllätyin, kuinka hyvin Kärppäfanit ottivat Savinaisen tilanteen, jossa Nutivaaran kausi saattoi päättyä. Suuri osa totesi vain, että tilanteessa oli vain suuri määrä huonoa tuuria. Ja näinhän se oli. Rangaistus kuitenkin paikallaan, sitä en kiellä.

Eilisen pelin jälkeen, kuitenkin todella moni on alkanut puhua että Savinainen on törkeä kiekkoilija. Toki siellä oli tilanne Mäenalaisen kanssa, mistä moni onkin pahoittanut mieltään. Uskon vahvasti, että Mäenalainen on tiistaina askissa, jos näin ei ole se on todella harmittavaa, sillä on erottunut kärppälaumasta positiivisesti.

Savinainen tärkeä ja iso tekijä omalle joukkueelleen, vastustajalle helvetti. Etenkin näin keväällä. Ei mulla muuta, jatkakaa.
Ei Savinainen ole törkeä pelaaja. Pelaa kovaa mutta reilua fyysistä peliä, ja on pudotuspeleissä elementissään. Tuosta väitetystä "keihästämisestä" en sano mitään koska en ole tilannetta nähnyt. Hyvä pelaaja ehdottomasti ja kelpaisi Kärppiinkin koska tahansa. En sano kuitenkaan että olisi mitenkään "helvetti" Kärppien kannalta, vaikka hyvä pelaaja onkin. Ihan voitettavissa oleva kaveri sekin, kuten oikeastaan kuka tahansa pelaaja jos vaan joukkue itsessään pelaa tarpeeksi hyvin.
 
Noh, kuka sen nyt mitenkin näkee. Itse en koe asiaa ihan näin vakavana. Paras joukkue voittaa mestaruuden ja paras joukkue on ollut nyt kolme kertaa joku muu kuin Tappara. Ei se mitenkään tähän, seuraavaan tai edes viiden vuoden päähän vaikuta. Kokonaisuutena tarkasteltuna sanoisin, että neljäkin hopeaa neljään kauteen on jonkinlainen kova suoritus. Ok, olisihan se nyt faninakin hienoa viimein saada se aito ja oikea, mutta ei niissä mitään marssijärjestystä ole. Paras voittaa ja peli puhukoon, kaikki muu on höpönlöpöä

Koko viesti täyttä asiaa. Juuri noinhan se menee.

Kokonaisuutena nostan nytkin päässäni olevaa oranssia työmaakypärää, Tappara-suikkaa sekä Peppi Pitkätossu -peruukkiani sille kärppäkannattajien suurehkolle enemmistölle, jotka eivät lässytä mistään tuuripompuista, säkävoitoista ym., vaan myöntävät rehdisti, että kaverilla nyt vaan sattuu kulkemaan paremmin. Menestys tuo perspektiiviä.

Sen otteluketjun voisi varmaan sitten tiistaiksi avata, ettei täällä tarvitse lukea sivukaupalla diibadaabaa jostakin yksittäisestä tilanteesta.
 

Maikkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, HIFK, Liverpool
Niinpä. Tapahtumien kulku (katsoin äsken Ruudun tallenteen jostain about 2.49.00 eteenpäin):

a) Mäenalanen soittaa suutaan ja antaa poikkaria Savinaiselle jo ennen aloitusta
b) pientä tönimistä, jossa Mäenalanen loukkaa KYLKEÄÄN Savinaisen mailasta, ehkä kakkonen huitomisesta olisi ollut Savinaiselle paikallaan
c) Mäenalanen menee vaihtoaitiota kohden, jossa Huml nousee Marjamäen kohdalta tekemään lentävää vaihtoa
d) Tappara pelaa kiekon päätyyn
e) Kärpät (Pentikäinen) pelaa viivelähdön maalin taakse - kukaan pelaajista ei asemoidu ja liiku oikein kunnolla hyökkäystä varten vaan tilanne on melko seisahtunut
f) Huml ei asemoidu lainkaan hakemaan avausta muun viisikon kanssa vaan luistelee siniviivan suuntaisesti suoraan kohti Savinaista
g) Huml käy Savinaisen kimppuun pudottaen hanskansa ja irrottaen Savinaisen kypärän.

Kuten eilen jo seurantaan kirjoitin, en ala jeesustelemaan tai tuomitsemaan tapahtunutta eikä mulla ole senttiäkään kiinni tässä sarjassa. Mutta juristin koulutuksen omaavana mun on mahdotonta ymmärtää, miten ylläolevasta tapahtumaketjusta ei tule seuraamuksia, vrt. täälläkin mainitut Åsten, Pikkarainen et al. Semminkin kun Humlillakin on aikaisempaa kp-historiaa.

Kurinpitojärjestelmän yhtenäisyys ja uskottavuus on todella heikolla pohjalla.

Tuota kohtaa B täydentäisin sillä, että Mäenalanen lähti selvästi taklaamaan kiekotonta miestä eli Savinaista.
Jo ennen poffeja oli mediassa keskusteluja kärppäorganisaation suosimisesta Liigan puolesta. Tällainen Huml-Case ei todellakaan vähennä epäilyjä.
 

Goner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, NHL
Eilisestä Tappara-Kärpät tuomaroinnista.

Oli hyvää tuomarointia. Moni on joskus kysynyt, miksi Kärppiä vastaan ei saa ylivoimia ja väittää että systeemi on Kärppä-joukkueen takana. No eilen nähtiin hyvä esimerkki siitä, että kun toinen joukkue vie peliä noinkin selvästi, sen kuuluukin saada ylivoima-aikaa kun toinen joutuu roikkumaan rikkomaan. Eilen Kärpät pelasi niin huonon pelin, ettei pakottanut Tapparaa rikkomaan. Kyse EI siis ole kotituomaroinnista tai mistää muusta. Toki sekaan aina mahtuu tilanteita jotka ovat kyseenalaisia, joko vihellyksiä tai viheltämättä jättämisiä, mutta parempi joukkue yleensä selviää pienemmin minuutein.

Joku tässä väitti (toisessa ketjussa, turkulainen) Oululaisyleisöä juntiksi, kun kohahtaa joka tilanteesta hakien jäähyä vastustajalle. Just. Kotiyleisön osa tehtävää ON psyykata tuomaristoa. Eilen Tampereen yleisö oli upeasti pelissä mukana, ihan oikein kohahteli joka tilanteesta ja psyykkasi Kukkosta. Hieno tunnelma kerta kaikkiaan.

Seuraava matsi määrittää jatkon suunnan. Kärpät pelasi hyvän kotipelin vaikka hävisi, eilen oli niin paljon jäljessä ettei kertaakaan tällä kaudella. Kokoonpanot menee varmasti taas uusiksi, toivotaan että peli löytyy ja sarja heräisi Kärppien osalta uudestaan henkiin.
 

outolintu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Muutama sm -liigasta
Eilisestä Tappara-Kärpät tuomaroinnista.

Oli hyvää tuomarointia. Moni on joskus kysynyt, miksi Kärppiä vastaan ei saa ylivoimia ja väittää että systeemi on Kärppä-joukkueen takana. No eilen nähtiin hyvä esimerkki siitä, että kun toinen joukkue vie peliä noinkin selvästi, sen kuuluukin saada ylivoima-aikaa kun toinen joutuu roikkumaan rikkomaan. Eilen Kärpät pelasi niin huonon pelin, ettei pakottanut Tapparaa rikkomaan. Kyse EI siis ole kotituomaroinnista tai mistää muusta. Toki sekaan aina mahtuu tilanteita jotka ovat kyseenalaisia, joko vihellyksiä tai viheltämättä jättämisiä, mutta parempi joukkue yleensä selviää pienemmin minuutein.

Joku tässä väitti (toisessa ketjussa, turkulainen) Oululaisyleisöä juntiksi, kun kohahtaa joka tilanteesta hakien jäähyä vastustajalle. Just. Kotiyleisön osa tehtävää ON psyykata tuomaristoa. Eilen Tampereen yleisö oli upeasti pelissä mukana, ihan oikein kohahteli joka tilanteesta ja psyykkasi Kukkosta. Hieno tunnelma kerta kaikkiaan.

Seuraava matsi määrittää jatkon suunnan. Kärpät pelasi hyvän kotipelin vaikka hävisi, eilen oli niin paljon jäljessä ettei kertaakaan tällä kaudella. Kokoonpanot menee varmasti taas uusiksi, toivotaan että peli löytyy ja sarja heräisi Kärppien osalta uudestaan henkiin.
Dumarointi on mennyt aivan oikein Kärpät-TPS ja Kärpät-Tappara peleissä. Ei ole mussutettavaa. Kärpät-TPS parista parempi meni jatkoon ja niin tulee parempi menemään jatkoon myös Kärpät-Tappara sarjasta.

Tietenkin sitä toivoisi, että pelaajat eivät vetäisi toisiaan puun takaa. Dixonilla on rikoshistoriaa - eli se vaikuttaa pelikiellon pituuteen. Veikkaan, että kaksi tulee tai sitten nolla.
 

Joonatan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Pientä analyysiä. Osa porukasta on täällä jo ihan sekaisin näköjään. Kärppäfaneista osa maansa myyneenä toivottelee kesälomia ja Tampereella keulii pahemman kerran. Kuitenkin jos katsellaan mitä tähän mennessä on tapahtunut, niin on pelattu kaksi ottelua, joista Oulun ottelussa kärpät oli selvästi parempi ja hävisi kun Karhunen seisoi päällään. Tampereella oli myös isät vs pojat peli, mutta sen vei sillä kertaa kenttätapahtumissa parempi joukkue.

Ei kannattaisi hirveästi Tampereella keulia, jos muistellaan, että ennenkin on poroille hävinneet tilanteessa, jossa on kolme ottelupalloa sarjan poikki laittamiseen. Toki täytyy sanoa, että tänä vuonna mullakaan ei ole sellaista fiilistä kärppien joukkueesta kuin joskus menneinä vuosina. Jotenkin tuntuu, että joukkueessa ei ole samanlaista henkeä, ehkä liikaa liian mukavoituneita ulko-oululaisia. Pyörälä, Kukkonen, Keränen, Aho, Pulju ja (varsinkaan sairaalasta käsin) Nutivaara ei vaan pelkästään riitä kannattelemaan joukkuetta.

Mutta niinkuin aina kun kaksi tasaista joukkuetta pelaa, niin mun mielestä sattuma on suurin yksittäinen tekijä ottelun lopputuloksen kannalta. Ja jos jossain vaiheessa alkaa pomppimaan pohjoiseen päin, niin kaikki on mahdollista. Edelleen meillä on porukka, joka on helvetin vaikea voittaa jos peli kulkee ja on fiilis päällä. Toki samat sanat tapparasta, joka vaan tuntuu varsinkin itseluottamukseltaan ja hengeltään jotenkin vahvemmalta tällä hetkellä. Karhunen laittaa edgen tapparalle edelleen, mutta yksittäisissä peleissä muutama pomppu sinne tänne ja sarja on kohta 2-2.

Savinainen? Ottaisin kärppiin milloin vain. Nutivaaran tilanteessa tarpeettomasti voimaa tuohon tilanteeseen ja toki matkassa huonoa tuuria, kun meni solisluu. Mäenalaisen tilanteesta vaikea sanoa mitään kun ei oikein saa videosta selvää mitä oikeasti tapahtuu. Humlin reaktion ymmärrän täysin, koska jo toinen pelimies tulee Savinaisen jäljiltä loukkaantuneena kaksinkerroin aitioon. Hienoa että joku silti välittää. Aivan eri asia kuin nuo TPS-sarjan porsastelut joissa käytiin päälle ihan ilman syytä, vain asetelmia hakeakseen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös