Playoffs 2016 välierät: Kärpät – Tappara

  • 230 380
  • 1 588

Euro71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, olosuhdesyistä HIFK
Voisin väittää tästä sarjasta kaksi asiaa:

1) Onko katsomot täynnä NHL-scoutteja? Laine vs. vihdoin-ja-viimein Pulju. Riippumatta lopputuloksesta, luulisin, että tätä paria - jos pelaavat - seurataan ihan suurennuslasin alla.

2) Toisilleen tutut joukkueet ja tätä varten hiotut kuviot: luulen oikeasti, että nyt on kyseessä shakkiottelu potenssiin kaksi, eli että kentällä voi tilanne olla 3-0 tai 6-2, johtuen siitä, millä taktiikalla on peliin lähdetty, ja mitä on oletettu vastustajan tekevän. Toinen onnistui, toinen ei.

Toivon erittäin hyvää sarjaa tästä parista, jossa ratkaisut ovat vain toisen paremmuutta jollain erittäin kapealla sektorilla (aloituspeli, kulmavääntö, sopeutuminen AV/YV-tilanteessa, 5vs5-peli, ihan mitä vaan, mutta että ratkaisu tulee tietyn osa-alueen paremmuudella).
 
Viimeksi muokattu:

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hyvä Warrington, nyt et tiedä, mistä kirjoitat. Kärppien ja TPS:n toisessa puolivälieräottelussa Marjamäki jutteli tuomareille useasti. Peli oli toisen erän alussa Kärppille 4-0. TPS-pelaajien mopot lähtivät käsistä. En usko, että Marjamäkeä huoletti tässä vaiheessa se, voitetaanko ottelu, sillä se oli jo varmaa. Kyllä hänellä muut motiivit noihin keskusteluihin oli. Arvaapa, kuinka monta keskustelua tuomareiden kanssa tilastoin neljässä seuraavassa ottelussa? Vastaus on nolla. Marjamäen torikokoukset pyörivät siis yhdessä täysin poikkeuksellisessa ottelussa. Miksiköhän näin?

Joku voisi tilastoida, kun tämä kerta on monien mielestä niin mielenkiintoista ja ratkaisevaa, jotta paljonko Tapola ja Marjamäki tuomareille juttelevat. Veikkaan, etteivät juurikaan.

Käytin väärää termiä kun kirjoitin ''sarjassa'', ja pahoittelut siitä. Silti muistelen, että jälkikäteen tallenteelta kun tuota 2.peliä katsoin, Marjamäki piti torikokousta jo aiemmin ennen kuin se TPS:n mopo karkasi käsistä, tuskin vielä silloin oli tarvetta alkaa pelkäämään omien pelaajiensa puolesta. Tallennetta digiboksini ei säilytä verkossa kuin 7vrk joten en pääse asiaa enää tarkistamaan, eikä toisaalta ole mitään syytäkään. Voi olla että muistan tuon väärin, kuitenkin tuo torikokousten pito oli tekstini yksi sivuhuomio ja tässä tapauksessa huonosti luonnehdittu esimerkki, tuossa edellisessä kirjoituksessani kaiken muun tekstini takana seison niin kauan kunnes helvetti jäätyy.

Ja en myöskään usko että nuo torikokoukset nousee tässä sarjassa niin isoon arvoon, että niitä olisi syytä tilastoida. Tänään ne välierät vihdoin alkaa, ei muutakuin molempien joukkueiden faneille hyvää sarjaa.
 
Viimeksi muokattu:

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Keväällä on kaikki aseet käytössä, aivan kaikki lailliset keinot. Se että jotain valmentajaa pidetään ruikuttajana jne. on lopulta aivan sama, vain voitto merkitsee ja kaikki tehdään sen eteen. Parastahan se olisi jos noita ruikuttamisia ei näkyisi, mutta se ei ole mahdollista niin kauan kun a) Se tuntuu osittain toimivan, naurettavaa Liiga eikö totta? b) Yksikin valmentaja lähtee tuota harrastamaan. Myös Törmänen vetosi tuohon tuomarilinjaan ennen viime vuoden puolivälieriä, itseasiassa hyvin paljolti samalla tyylillä kuin Tapola nyt . Mieleeni jäi monet Tappara-fanit jotka silloin hämmästelivät asiaa, ja vielä tänäkin vuonna on saanut lukea Törmänen tuomareista itkijä -kommentteja useammalla palstalla. Ei siinä mitään, en ole ylpeä että Törmänen näin teki, mutta niin kauan kun tätä muutkin harrastavat, ei kenelläkään näiden joukkueiden faneilla pitäisi olla asiasta toisilleen valittamista.

WORD. (Lupasin muuten olla kommentoimatta viikonlopun, että se siitäkin lupauksesta.) Olen kuitenkin tästä asiasta harvinaisen samaa mieltä Warringtonin kanssa, että on tekopyhää puolin et toisin olla lapsellinen ja sanoa "mäkin kun tuokin." Jok'ikinen valmentaja Liigassa harrastaa tätä keskustelua tuomareiden kanssa ja jok'ikinen valmentaja haluaa oikeasti joukkuettaan suosivan linjan. On ihan turha esittää täällä puolin et toisin tekopyhästi, että ei meillä koskaan, mutta kun noi toiset. Erityisen tekopyhää touhusta tekee mielestäni puolelta Kärpät se, että uhriudutaan ja julistetaan, kuinka Marjamäki ei ole koskaan tätä tekniikkaa tietoisesti käyttänyt, kun ihan varmasti jokainen näkee, että kyllähän Marjamäki sen suunsa samalla tavalla tiukassa paikassa osaa medialle avata kuin kuka tahansa muu.

Jos nyt otetaan kuviteltu tilanne, että sarja X ja valmentaja X taittuisi tilanteeseen 3-1 vs. joukkuetta Y ja valmentajaa Y, niin kyllähän se valmentaja Y käyttäisi kaiken mahdollisen suunvuoron hyväkseen siinä, jos on potentiaalia ja kyseenalainen maali esimerkiksi, josta voisi veistellä mediaan. Sellainen vetoaa katsojakuntaan ja toisaalta viestittää omalle joukkueelle, että jokainen kivi käännetään. Ei se ole sen kummempaa. Ja kukaan liigavalmentaja, varsinkin, kun on olemassa kulttuuri, että tällaisella pelillä on myös saavutettu tuloksia eri sarjoissa, niin on aivan selvää, että sekin kivi käännetään jos tarvii. Marjamäen ei todellakaan tarvinnut kääntää sitä kiveä TPS-sarjassa, koska Kärpät oli kuitenkin koko ajan sarjassa iskuetäisyydellä. Eri asia olisi, jos TPS olisi vaikka karannut sarjassa 3-1 johtoon. Ja ihan sama laulu pätee Tapolaan ja Tapparaan.

Tapolahan tuossa surulliseksi muuttuneessa haastattelussaan myös mainitsi Tapparan sivuilla, että nyt ei Liigassa puhuta tuomareiden kanssa pelin aikana mitään. TPS mesosi asiasta ja siitä, että Marjamäki yrittää vaikuttaa tuomareihin ja hupsista, tulihan siitä myös tulosta, jos koko liigasta tuli ylhäältä käsky valmentajille ja tuomareille, että kesken pelin ei valmentajien aloitteesta keskustella. Ja sitten täällä ollaan kuin pyhäkoululaiset, että eihän me nyt. Taas kerran se nähtiin, että Liigalta saatiin reaktio asiaan ja se oli varmasti se, mitä edes A-P Selin myös halusi. Nyt sama juttu on kaikilla sit. Että siitä kiitosta A-P Selinin ja Marjamäen suuntaan.

Eipä keskustelleet enää tämän julkisuusryöpyn seurauksena valmentaja ja tuomarit muissakaan sarjoissa enää. Ja jos rehellisesti on näin, niin mun mielestä hyvä niin. Turha siellä on valmentajien käydä kyselemässä ja levittelemässä käsiään, jos tulee erikoinen vihellys. Tuomari kertokoon kapteenille tai varakapteenille, miksi tehtiin päätös ja tämä viestiköön omaan aitioon tuomarin päätöksen taustat.
 
Suosikkijoukkue
Reilu peli ja Putinin vastaisuus
Täysin offtopic, mutta jotenkin sisäinen pakko kertoa. Valmensin tuossa yhtä kolmosdivarin säbäjengiä. Käytin aamuni eräässä turnauksessa tulevien vastustajien pelejä katsoen. Omiin peleihin oli tulossa uusi tuomaripari, ja sattumoisin osuimme hallin käytävällä jakaneeksi kappaleen matkaa toisen tuomarin kanssa. Kerroin hänelle aamun tuomariparin onnistuneen hyvin, ja toivoin että samanlainen, herkällä vapaalyöntilinjalla jäähyjä ennaltaehkäisevä linja jatkuisi. Kaveri totesi; "mulla on mun linja ja sillä mennään". Pelissä vihelsi sitten ensimmäisestä saumasta meille jäähyn (täysin ottelun myöhemmästä linjasta poiketen).

Seuraavaan turnaukseen sama veikko tuli kätellessä virnistelemään, että "minkäslaista linjaa tänään saisi olla". Ei ollut toiveita.
 
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
Onkohan missään tilastoina tuon toissakevään finaalisarjan jäähymääriä eri ottelusssa. Kiinnostaisi tietää, nousiko ne jäähysuhteet oikeasti niin paljon mitä joskus tuntuu väitettävän, vai onko siitä jäänyt vain tyhjä levy soimaan muutamasta helposta jäähystä.

G1: Kärpät 3x2, Tappara 3x2 (2 samanaikaista)
G2: Tappara 4x2, Kärpät 3x2
G3: Kärpät 3x2, Tappara 5x2 (1 samanaikainen)
G4: Tappara 7x2, Kärpät 8x2 (4 samanaikaista)
G5: Kärpät 4x2, Tappara 7x2+1x10 (1 samanaikainen, lisäksi Tapparalle kakkonen ajassa 60:00)
G6: Tappara 5x2, Kärpät 8x2 (2 samanaikaista, lisäksi Kärpille kakkonen ajassa 60:00)
G7: Kärpät 4x2, Tappara 6x2+1x10 (2 samanaikaista)
 

axe

Jäsen
Semmää vaan sanon, että tällainen pikkuriikkinen viittailu 2014-finaaleihin on pientä verrattuna siihen, kun Tappara seuraavan kerran kohtaa finaaleissa Jokerit. Sitten saakeli vasta kaivetaankin vuosi 2002 esiin ja isolla kuokalla!
 
Semmää vaan sanon, että tällainen pikkuriikkinen viittailu 2014-finaaleihin on pientä verrattuna siihen, kun Tappara seuraavan kerran kohtaa finaaleissa Jokerit. Sitten saakeli vasta kaivetaankin vuosi 2002 esiin ja isolla kuokalla!
Voidaanko jo vähän aloittaa?

Tuo peterran mainitsema muutos erinomainen. Kysymys lähinnä kuuluukin, miksei aina ole ollut niin. Nykyään kun kapteenitkaan eivät enää palavereita pidä tuomariston kanssa entiseen malliin.
 

tuukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kyllä se tuomarijuttu oli ihan Tapolan tietoinen valinta. Sen ansiosta tällä foorumilla on vedetty melkonen kaula toiseen välierään, mitä viestien määrään tulee.
 

Sekera

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, prosessit ja yrittäminen
Viime kaudelta tuttu sapluuna joukkueiden hyökkäys- ja puolustuspelin analysoimiseksi ennen playoff-sarjan alkua. Eli tarkastellaan joukkueiden laukomista runkosarjan viimeisimmissä otteluissa ja playoff-peleissä jaotellen laukaukset a) vaarallisen maalintekoalueen ja b) vaarallisen maalintekoalueen ulkopuolisiin laukauksiin. Laukomisen tehokkuuden osalta nämä voidaan luonnehtia tämän kauden runkosarjan perusteella seuraavin luvuin: vaaralliselta maalintekoalueelta maaliin vaaditaan 10,4 laukausta (tehokkuus 9,6 %) ja vaarallisen maalintekoalueen ulkopuolelta 73,5 laukausta (tehokkuus 1,4 %).

Aineistona on runkosarjan 20 viimeistä ottelua ja pelatut pudotuspeliottelut, eli Kärpillä 26 ottelua ja Tapparalla 25 ottelua. Koska tarkoitus on vertailla joukkueiden peruspelin luonnetta/eroavaisuuksia, lukemat ovat tasakentällispelistä. Vaarallinen maalintekoalue määritellään liitteen kuvassa (alueet 1 ja 2), laukomisetäisyys vaihtelee välillä 0-12,2 metriä.

Lukko-sarjaan tämä malli ennusti Lukon Tapparaa heikompaa maalinestotehokkuutta jopa selvällä marginaalilla ja voidaan todeta, että asia oli niin. Tappara petrasi erikoistilanteissa ollen niissäkin niskan päällä mutta tämä tasakentällispeliin keskittyvä analyysimalli antoi suht todellisuuden kanssa yhteneviä tuloksia näin jälkikäteen pohtien.

Hyökkäyspeli:

Tappara on laukonut vaaralliselta maalintekoalueelta 40,3 % kaikista laukauksistaan ja Kärpät 35,2 %
Tappara on laukonut vaaralliselta maalintekoalueelta keskimäärin 13,1 laukausta per ottelu ja Kärpät 12,7 per ottelu
Tappara on laukonut vaarallisen maalintekoalueen ulkopuolelta keskimäärin 19,4 laukausta per ottelu ja Kärpät 23,3 per ottelu
Tapparan maalintekotehokkuus vaaralliselta maalintekoalueelta on 10,4 % ja Kärppien 10,3 %
Tapparan maalintekotehokkuus vaarallisen maalintekoalueen ulkopuolelta on 1,9 % ja Kärppien 0,8 %
Tapparan maali on vaatinut keskimäärin 18,4 laukausta (tehokkuus 5,4 %) ja Kärppien 24,0 (tehokkuus 4,2 %)

Joukkueiden hyökkäyspeli on rakenteellisesti melko tasoissa. Molemmat ovat laukoneet vaaralliselta maalintekoalueelta määrällisesti suht saman verran, mutta Kärppien suhteellinen osuus on hieman pienempi, koska Kärpät on laukonut vaarallisen maalintekoalueen ulkopuolelta noin neljä laukausta per peli Tapparaa enemmän.

Maalintekotehokkuus vaaralliselta maalintekoalueelta on myös tasoissa. Tehokkuuseroa kuitenkin kertyy vaarallisen maalintekoalueen ulkopuolelta, josta Tappara on ollut yli puolet Kärppiä tehokkaampi.

Keskimäärin Tapparan maali onkin vaatinut noin 5,6 laukausta vähemmän kuin Kärppien maali.

Puolustuspeli:

Tapparan vastustaja on laukonut vaaralliselta maalintekoalueelta 36,5 % kaikista laukauksistaan ja Kärppien vastustaja 32,2 %
Tapparan vastustaja on laukonut vaaralliselta maalintekoalueelta keskimäärin 13,3 laukausta per ottelu ja Kärppien vastustaja 10,3 per ottelu
Tapparan vastustaja on laukonut vaarallisen maalintekoalueen ulkopuolelta keskimäärin 23,1 laukausta per ottelu ja Kärppien vastustaja 21,9 per ottelu
Tapparan vastustajan maalintekotehokkuus vaaralliselta maalintekoalueelta on 8,7 % ja Kärppien vastustajan 7,5 %
Tapparan vastustajan maalintekotehokkuus vaarallisen maalintekoalueen ulkopuolelta on 1,4 % ja Kärppien vastustajan 1,4 %
Tapparan vastustajan maali on vaatinut keskimäärin 25,1 laukausta (tehokkuus 4,0 %) ja Kärppien vastustajan 29,2 (tehokkuus 3,4 %)

Kärppien puolustuspeli on ollut rakenteellisesti Tapparaa tiiviimpää, sillä Kärppien vastustaja on laukonut keskimäärin kolme laukasta per peli vähemmän vaaralliselta maalintekoalueelta kuin Tapparan vastustaja. Myös näiden laukausten suhteellinen osuus on Kärpillä pienempi, eli Kärppien vastustaja on pidetty Tapparan vastustajaa paremmin pois vaaralliselta maalintekoalueelta.

Kärppien maalinestotehokkuus on Tapparaa parempi vaaralliselta maalintekoalueelta noin 1,2 %-yksikön erolla. Vaarallisen maalintekoalueen ulkopuolelta joukkueiden maalinestotehokkuus on yhteneväinen.

Kokonaisuudessaan Kärppien maalinestotehokkuus on Tapparaa parempi, sillä Tapparan vastustaja on tarvinnut 25,1 laukausta maalin tekemiseen ja Kärppien vastustaja jopa 29,2 laukausta.

***

Yhteenvetona voidaan todeta, että Tappara on tasakentällisin edellä hyökkäyspelissä ja hivenen vähemmän takamatkalla puolustuspeliä verratessa.

Erikoistilanteista sen verran, että toistetaan aikaisemmat erikoistilannetilastot tämän vuoden puolelta, eli mukana on pitemmän ajan tuoma tilastollinen validiteetti, mutta huomioiden alkukauden merkityksettömyys kevään pelejä pohdittaessa:

Kärppien kotiylivoima:
Kärppien tekemät yv-maalit per peli: 1,27, laukausprosentti 11,3 %

Tapparan vierasalivoima:
Tapparan päästämät yv-maalit per peli: 0,77, laukausprosentti 9,4 %

--> Kärppien kotiylivoima on murhaavaa.

Tapparan vierasylivoima:
Tapparan tekemät yv-maalit per peli: 0,42, laukausprosentti 6,5 %

Kärppien kotialivoima:
Kärppien päästämät yv-maalit per peli: 0,38, laukausprosentti 7,5 %

--> Tapparan vierasylivoima on huomattavasti tehottomampaa kuin Kärppien kotiylivoima.

Tapparan kotiylivoima:
Tapparan tekemät yv-maalit per peli: 0,82, laukausprosentti 9,3 %

Kärppien vierasalivoima:
Kärppien päästämät yv-maalit per peli: 0,47, laukausprosentti 6,3 %

--> Tapparan kotiylivoima on vajaat kaksi kertaa tehokkaampaa kuin vierasylivoima, mutta kuitenkin tehottomampaa kuin Kärppien oma koti- tai vierasylivoima.

Kärppien vierasylivoima:
Kärppien tekemät yv-maalit per peli: 0,87, laukausprosentti 8,2 %

Taparan kotialivoima:
Tapparan päästämät yv-maalit per peli: 0,35, laukausprosentti 4,2 %

--> Tapparan kotialivoima on parempaa kuin Kärppien vieras- tai kotialivoima, eli puheet Tapparan alivoiman heikkoudesta ovat enemmän höpötystasolla.

Erikoistilanteissa Kärpät on ennakkoon edellä, mutta Tapparan alivoima osoitti Lukko-sarjassa tehonsa ja tylsytti Lukon samalla lailla ennakkoon murhaavan kotiylivoiman. Lukon kotiylivoiman maaliodottama oli 1,14 maalia per peli.

***

Yhteenvetona vedonlyönnin kannalta voidaan todeta, että tämän sektoreihin jaotellun laukomis- ja maalinteko/maalinestotehokkuusvertailun perusteella:
  • Oulun peleihin Kärpät on suosikki 1X2-jakaumalla 55-17-28 ja 12-jakaumalla 58-42.
  • Tampereen peleihin Tappara on "suosikki" 1X2-jakaumalla 40-22-38 ja 12-jakaumalla 51-49.
  • Sarjan voittajajakauma on Kärppien eduksi 59-41.
Tämän analyysin perusteella markkinoilta siis löytyy pelikelpoisia kohteita.
 

Liitteet

  • Maalintekosektorit.png
    Maalintekosektorit.png
    14,3 KB · kertaa luettu: 248
Viimeksi muokattu:

anatomia

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, LeKi
Aika vähän on jengi uskaltanut veikata sarjan lopputulosta. Eikö porukka uskalla vai eikö muka tiedä? :) Ei se mitään en minäkään tiedä, voi tulla mitä tahansa. Turpaanhan näissä on tullut, mutta entä tänä vuonna...
 

oukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikko Kaukokari
Kyllä se tuomarijuttu oli ihan Tapolan tietoinen valinta. Sen ansiosta tällä foorumilla on vedetty melkonen kaula toiseen välierään, mitä viestien määrään tulee.

Onhan tämä nyt ilman muuta kiinnostavampi ja pelillisesti korkeatasoisempi näistä välieräpareista.
 
H

Hidas_ja_kankea

Hyvä jonkun tehdessä tilastoja, josta kiitokset. Tilastot ovat puolueettomia.

Oulun peleihin Kärpät on suosikki 1X2-jakaumalla 55-17-28 ja 12-jakaumalla 58-42

Kuinka 1x2-jakautumasta mentäessä 1-2-jakautumaan tulee Kärpille 3 ja Tapparalle 14 prosenttia hyvää ristin sulaessa 1 tai 2?
 

Teroin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Myllykosken Kärpät
Erinomaista kamaa jälleen käyttäjältä @Sekera, tehtaan takuulla. Toivottavasti jaksat vielä sarjan aikana tai sen jälkeen tehdä samanlaisia koosteita. Arvostan.

Kärpät on siis statistiikassa hieman edellä. Mututuntuma tosin sanoo, että Tappara trendaa hieman voimakkaammin koilliseen.

Alkais jo.
 

Sekera

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, prosessit ja yrittäminen
Kuinka 1x2-jakautumasta mentäessä 1-2-jakautumaan tulee Kärpille 3 ja Tapparalle 14 prosenttia hyvää ristin sulaessa 1 tai 2?

Noin sen maaliodottamilla sain räknättyä. Myönnän että en ole näitä vielä kovin pitkään pyöritellyt, mutta Oulun peleihin maaliodottamat Kärpät 3,00 ja Tappara 2,18, ja näistä 12-jakauma Kärpille 3,00/(3,00+2,18) ja Tapparalle 1-Kärppien %. Näetkö tuossa jonkun laskennallisen kämmin?
 
Suosikkijoukkue
Steelborn, Ich bin ein mouhijärveläinen
Mahtavaa kamaa jälleen nimimerkiltä @Sekera.

Osaatko suunnilleen sanoa lonkalta, että jos Kärpät pelaisi Liigan huonointa porukkaa vastaan, niin millainen voittojakauma (59-41) olisi Kärpille tuolloin?
 
H

Hidas_ja_kankea

Näetkö tuossa jonkun laskennallisen kämmin?

Täydellisessä 50/50 tilanteessa x menee tasasuhteessa molempiin laareihin. Ihan vain kysäisin perusteita, miksi jatkoajat menisivät pääosin Tapparalle?

Jos tasapelit kääntyisivät tasasuhteessa ja korjaukset siitä sarjan kokonaiskertoimiin, oltaisiin hyvin lähellä bookereiden lopputulemaa.

Itse olen mutu-menetelmällä arvioinut 55/45 suhteessa, mutta en koske tikullakaan tähän sarjaan vedonlyöntimielessä. Liian paljon epävarmuustekijöitä.
 

Sekera

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, prosessit ja yrittäminen
Osaatko suunnilleen sanoa lonkalta, että jos Kärpät pelaisi Liigan huonointa porukkaa vastaan, niin millainen voittojakauma (59-41) olisi Kärpille tuolloin?
  • Jos Kärpät pelaisi Bluesia vastaan nyt niin.. no teoria ja oletuskyky ei yllä sinne asti.
  • Jos Kärpät pelaisi Oulussa Ilvestä vastaan, jakauma olisi 75-13-12.
  • Jos Kärpät pelaisi Oulussa HPK:ta vastaan, jakauma olisi 56-18-26.
 

Pascal Lemoix

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tapparan ei ainakaan pidä lähteä kuumentamaan Kärppiä, sen tien TPS näytti vääräksi. Tänä vuonna Tapparan Lukko-barometri lupaa paljon parempaa kuin kahtena edellisenä keväänä, jolloin perseiltiin ne sarjat hiuskarvan varaan. Nyt Tappara löysi viidennessä ottelussa mahtavan voiman, jolla voi tulla useamman maalin takaakin ohi. Sitä tarvitaan.

Laine vastaan Puljujärvi ja Aho. Totta kai Kärpillä on näitä superukkojakin kaksi yhtä vastaan. Laineen pitää olla parempi kuin nuo yhteensä. Voiko kukaan olla? Jos joku niin Laine.

Jani Lajunen pelasi hyvin vaisun Lukko-sarjan. Odotan jo, koska ilmoitetaan, että pelasi viimeiset 15 ottelua murtuneella jalalla. Henkisen puolen en usko Lajusen tyyppisellä ja tasoisella pelaajalla niin paljon muuttuvan. Mika Niemellä voi Kärppä-leirissä olla sama tilanne.

Kim Hirschovits on mielenkiintoinen jo yksinään. Yleensä se laiva on uponnut, mitä hän on ollut kipparoimassa. Syystä tai toisesta. Oli iloinen päästessään Bluesista pois. Nyt vaikeuksia mahtua pelaavaan kokoonpanoon. Ei ole Kärpissä loksahtanut palapeliin vielä kiinni.

Tapparan on ennen kaikkea päästettävä siinä mielessä irti menneestä, ettei tässä mitään kohtalon ohjausta ole, että jälleen kerran hävitään Kärpille. Että Lukko aina voitetaan ja Kärpille hävitään. Voittoa pitää haluta vielä vastustajaakin enemmän. Nyt on taas paras tiedossa oleva mahdollisuus mennä pitkälle. Tämä sarja mittaa Tapparaa myös sen suhteen, jäädäänkö voivottelemaan vanhaa historiaa vai pystytäänkö ne vanhat möröt kukistamaan ja rikkomaan omia rajoja. Kasvun mahdollisuus.
 

Mac^

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara & Suomi lajista riippumatta
Tapolan mietteitä alkavasta sarjasta, vähän siellä kysytään valmentajien välisestä taistostakin ja sivutaan tuomariasiaa: Jussi Tapola ennakoi Kärpät-välieräsarjaa - YouTube

P.S. Älkää vihjatko tästä klipistä Marjamäen Latelle!

Tänään vihdoin alkaa! Onhan tässä jo odoteltukin. Tappara ei ole vuoden 2003 jälkeen Kärppiä pudotuspelien ottelusarjoissa pystynyt kaatamaan. Yrityksiä on ollut muistaakseni neljä, joista kaksi viimeisintä unohtumattomat finaalit. Olikohan vuonna 2004, kun kohdattiin puolivälierissä ja 2008 välierissä? Näissä kahdessa viimeksi mainitussa sarjassa Tapparalla ei toki ollut juuri minkäänlaisia realistisia saumoja kaataa Kärppiä toisin kuin kahdessa viime finaalissa tai nyt.

Pakkohan se on silti myöntää, että Kärpistä on kasvanut pieni mörkö. Joukkueet ovat kuitenkin koko ajan muuttuneet ja taas on uusi mahdollisuus. Kunhan Tappara antaa kaikkensa, se riittää minulle. Riittääkö se sitten finaalipaikkaan, on eri asia. @Sekera'n tilastot ovat toki vakuuttavat, mutta ihan kaikkea siinä ei (tietenkään) ole otettu huomioon. Todennäköisyydet sarjan voittajasta lienevät kuitenkin melko hyvin kohdallaan. Joukkueet ovat melko tasaiset, mutta varsinkin Kärppien kotietu kääntää vaakakuppia etukäteen hieman Oulun suuntaan.
 

Hoitsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ketju lukkoon ja uusi auki. Kaikki ennakointi on mennyt hukkaan, kun Pekka Saravo ei tänään pelaakaan.
Se voi olla ihan hyväkin, ottaen huomioon miten se edellinen Playoff-kohtaaminen Saravon osalta meni :)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös