Playoffs 2016 välierät: Kärpät – Tappara

  • 230 309
  • 1 588

Fullhazard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Voishan sitä jotain raapustella.. Täällä on puhuttu paljon runkosarjan yv/av –tilastoista ja kyllä nuo omasta mielestä alkaa olemaan turhaa ”tietoa”. Ehkäpä sillä, mihin suuntaan tilastot ovat lähteneet liikkumaan runkosarjan loppua kohti ja playoffeissa voinee antaa jotain merkitystä. Tapola sanoi jossain syksyisessä Kookoo –pelissä , että nyt ollaan harjoiteltu 3 vs 3 pelaamista ja keväällä sitten harjoitellaan vähän eri asioita. Varmaankin juuri yksi tällainen asia on av.

Tässä on varmasti kaksi joukkuetta joiden molempien valmentajat ovat yrittäneet pitää mahdollisimman paljon ”aseita” piilossa. Olen ymmärtänyt, että Kärppienkin peliä on hyvin pitkälle kuvastanut sama kuin Tapparalla. Maalin viimeistään parin johdossa aletaan peruuttelemaan. Kumpikaan joukkue ei varmasti ylivoimilla johtoasemassa ole niinkään tarvinnut väkisin tehdä maalia. Vastustajan ylivoimaakaan ei varmasti ole tutkittu niin tarkasti kuin nyt playoffeissa tullaan tutkimaan. Esimerkiksi Lukko on joutunut paljon enemmän ratkaisemaan tiukkoja pelejä erikoistilanteissa ja siksi Lukolla olikin aika kovat prosentit runkosarjassa.

Tapparan puolustus on tähän mennessä ollut playoffeissa todella vakuuttavalla tasolla kokonaisuudessaan, yksikään ei ole pelannut erityisen heikosti eikä yksikään noussut merkittävästi muiden yläpuolelle. Kyllä Karhusen ja Domin onnistumiset ovat ennen kaikkea olleet puolustuksen hyvyyttä, vaikka Karhunen onkin joutunut muutamia gamesavereitä ottamaan.

Hyökkäyksessä ykkönen on jatkanut ehkä hieman runkosarjan lopulla alkanutta alavireisyyttä, mutta tarpeeksi hyvin pelasivat Lukkoa vastaan ja ”päihittivät” Lukon ykkösen. Odotusarvo on vain aina todella korkealla meidän ykköstä kohtaan. Kakkonen pelasi todella nousujohteisesti sarjan ja 2 viimeistä peliä olivat jo aivan loistavia. Alaketjujen miehistä Savinainen on pelannut varsin hyvin(voi nousta 1 hyvinkin), kuten myös Karjalainen. Jasu on raapinut todella tärkeitä aloituksia. Tapparan heikoin lenkki on selvästi ollut Ilomäki.
 

sinikettu

Jäsen
Nordicbetillä näyttää olevan aika suuret kerroinerot tämän sarjan voittajalle: Kärpille 1,33 ja Tapparalle 3,05. Tuon mukaan siis Kärpillä olisi 70 % mahdollisuus päästä jatkoon ja Taparan 30 %. Toisella vedonlyöntisivustolla, Unibetillä, on vetoja sarjan lopputuloksiin ja pienimmät kertoimet on Kärppien 4-1, 4,2 ja 4-3 voitolle, samoin Nordicilla.

Ihmekös tuo on, että Tapola alkoi ruikuttamaan jo ennen kuin ensimmäistä peliäkään on pelattu. Yrittää saada tätä musertavaa eroa umpeen.
 
Nykymedian sysipaskuus pilaa tämänkin keskustelun. Joka sivulauseesta pitää vääntää jotain hemmetin kohulausuntoa. Kukaan ei vielä ole itkenyt/ruikuttanut yhtään mistään

Kirjoittaisivat/puhuisivat pelillisistä lähtökohdista, käytännössä jo nyt (viikonloppupeleihin) loppuunmyydyistä halleista, nuorten maailmanmestareiden kohtaamisesta, erikoistilannepelaamisesta tai vaikkapa - ja tämä olisi se kiehtovin vaihtoehto - Saravon Peksistä. Mutta vissiin noista ei saada riittävän provokatiivisia otsikoita, klikkauksia ja kansan syvien rivien oksennuksia sinne mielipidelaatikkoon?
 

outolintu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Muutama sm -liigasta
Voi, kun olisi jo huominen.

Jokakeväinen Tapparan teurastus on valmis alkamaan. Tappara kuten Kärpätkin pelasivat hyvin vaihtelevat puolivälierät. Välillä molemmat saivat käkättimeen kunnolla paitsi Kärpät, joka syyllistyi TPS:ä vastaan virkamieskiekkoiluun. Vain muutamassa erässä koko TPS sarjassa Kärpät pelasivat tasollaan.

Itse pidän Tapparaa lievänä ennakkosuosikkina syystä että Tappara tuntuu olevan tasapainoisemmassa tilassa. Tappara tulee hyvin motivoituneena tähän välieräpariin. Kärpät taas tulee jatkamaan sekoilujaan kokoonpanossaan. En pane paljon painoarvoa sille vertailulle, joka tehdään maalivahtien, pakkien ja hyökkääjien välillä. Minun papereissani ne ovat aika lailla fifty-fifty.

Kamppailuvoimalle ja motivaatiotasolle laitan painoarvoa ja motivaatiotaso on Tapparalla korkeampi lähihistoriansa vuoksi Kärppiä vastaan. Tapparan ainoa vaara on siinä, että lataus menee yli, kun vastaan luistelee pohjoisen pikkupedot, joka näyttää olevan monelle Tapparafanille se punainen vaate.

Spekulaatioille löytyy enemmän totuuspohjaa kahden ottelun jälkeen. Tapparan voima on savinaisissa - niissä vähemmän pisteitä tehneissä. Kärppien heikkous on 5vs5 pelissä. Jos Tappara saa Kärppien YV:n aisoihin, niin jatkoon menijästä ei ole epäselvyyttä. Se on Tappara siinä tapauksessa. Kärpät vaan tekevät liian vähän maaleja tasakentällisin. Marjamäen pelisapluunasta en tykkää sitten yhtään, kun Kärppien rosteri antaisi mahdollisuuden pelata sitä vanhan hyvän ajan hyökkäysvoittoista kiekkoa.

Tylsytä Ahot - silloin tylsytät koko Kärppien pelin. Sen ei luulisi olevan mahdoton tehtävä. Pari aloittaa pelinsä aprillipäivänä. Veikataan nyt sitten huomista lopputulosta. Kärpät - Tappara 1-2 jatkoerä ratkaisulla.
 

Juteeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche ja Tappara
.. ja tämä olisi se kiehtovin vaihtoehto - Saravon Peksistä. Mutta vissiin noista ei saada riittävän provokatiivisia otsikoita, klikkauksia ja kansan syvien rivien oksennuksia sinne mielipidelaatikkoon?

Median edustajat eivät uskalla haastatella Saravoa, koska hallihuhujen mukaan Peksin katse riittää saattamaan vastapuolen tiineeseen tilaan.

Täytyy toivoa, että Miika Heikkilä on huomenna Tapparan kokoonpanossa ja sentteristö olisi muotoa Lajunen, Järvinen, Jasu ja Dixon. Ilomäestä ei ollut Lukkoa vastaan muuta kuin harmia. Kärpät on toki hieman epäfyysisempi joukkue kuin Lukko, mutta Kärppien vikkelät hyökkääjät osaavat varmasti hyödyntää nuo Ilomäen hassit tehokkaammin kuin mitä Lukon jyrät.
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Minä uskon Lauri Marjamäkeen!
Selvää on, että Kärpät ei Tapparaa voita vain parin junnun avulla. Ahon ketju tarvitsee tulitukea Niemeltä ja kumppaneilta. Ihmettelen mikäli Huml ei pääse tässä sarjassa kentälle, hän on kuitenkin taistelija ja osaa ratkaista pelejä.

Odotettavissa on jälleen kerran suurtaistelu näiden joukkueiden välillä. Kyllä Tapparalle sen mestaruuden suo todellakin, jos he Kärpät pystyy tässä sarjassa lyömään.
 

gifusisu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Vai oikein ruikutukset. Olet sinä lutuinen pikku äkäpussi. Otetaanpas tähän vielä ne Tapolan ruikutukset:

"- Toivottavasti saadaan hyvä ja rehellinen sarja, jossa tuomaritoiminta ja -linja pysyisivät samana. Muutama vuosi sitten kun johdettiin sarjaa voitoin 3-1, jäähylinja muuttui kokonaan, Tapola huomautti.

- Marjamäen Late on siinä mielessä valtakunnan paras, että osaa ja tarvittaessa pystyy kyllä varmasti vaikuttamaan linjauksiin, joita tehdään. Sieltä löytyy sitäkin osaamista ihan valtakunnan huipulta, vihjaa Tapola ainakin tässä vaiheessa vielä hymyssä suin."


Oletko eri mieltä jostain kohtaa? Vai kuulutko itsekin ruikuttajiin? Selvästikin mielestäsi asioiden toteaminen niin kuin ne ovat, on ruikuttamista.

Ja ei tietenkään ole Marjamäki vielä ruikuttanut tänä keväänä. Miksi olisi, kun tuomarointi on ollut suosiollista? Katsotaan uudestaan siinä vaiheessa, jos kohtelu muuttuu. Kuitenkin se väpättävä alahuuli löytyy Lauriltakin tarvittaessa, kuten on nähty.
Niin, ja vuonna 1986 Tappara sai runkosarjassa vähemmän jäähyjä kuin Kärpät. Kyllä tämä tulisi pitää mielessä 2016.
 
Tämä ketju meni lukukelvottomaksi siinä vaiheessa kun Väsyneet Kädet ratsasti paikalle ja postasi ensimmäisen viestin.
Ai että. Kiitos tästä kunniasta. Vähästäpä menee happamaksi tämä maito.

Kuten sanottua, huomistahan tässä odotellaan, että olisi jotain oikeaa asiaa puitavaksi.
Niin, ja vuonna 1986 Tappara sai runkosarjassa vähemmän jäähyjä kuin Kärpät. Kyllä tämä tulisi pitää mielessä 2016.
Rane ilmeisesti jyrähti silloin, että linjan on muututtava Tapparan ja jääkiekon eduksi?
 

sinikettu

Jäsen
- Marjamäen Late on siinä mielessä valtakunnan paras, että osaa ja tarvittaessa pystyy kyllä varmasti vaikuttamaan linjauksiin, joita tehdään. Sieltä löytyy sitäkin osaamista ihan valtakunnan huipulta, vihjaa Tapola ainakin tässä vaiheessa vielä hymyssä suin."

Oletko eri mieltä jostain kohtaa? Vai kuulutko itsekin ruikuttajiin? Selvästikin mielestäsi asioiden toteaminen niin kuin ne ovat, on ruikuttamista.
Jos Marjamäellä on maaginen kyky vaikuttaa linjauksiin, niin miksei Late ole jo täyttä häkää tekemässä sitä? Vai onko mies jo valmiiksi kulissien takana toteuttamassa pirullisia juoniaan? Ei aina tarvi odottaa, että on 1-3 tappiolla sarjassa. Kyllä ne ensimmäisetkin pelit sarjassa arvokkaita ovat.
 

Sir Smokki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Jos Marjamäellä on maaginen kyky vaikuttaa linjauksiin, niin miksei Late ole jo täyttä häkää tekemässä sitä?
Keskustelua seuraamalla vaikuttaa siltä, että Marjamäki on läpikotaisin kiero mies. Oikeat "Vanhan Koulun Valmentajat" huutaa tuomareille suu vaahdossa, mutta Marjamäki säilyttää mielenmalttinsa ja kykenee keskustelemaan asiallisesti. Eipä ihmetellä, että Marjamäen esittämän näkökulmat myös tulevat huomioiduksi. Näiden "Vanhan Koulun Valmentajien" koutsaamien joukkueiden fanien mielestä sivistynyt käytös kuulostaa olevan jotenkin väärin. Tosiasiassa tuomareista mussuttaminen on häviämisen kulttuuria. Voittajat pohtivat pelillisiä asioita ja antavat tuomareiden viheltää. Se, että Tapola on aloittanut tuomareista mussuttamisen jo ennen ensimmäsitäkään peliä, kertoo korvienvälin olevan häviämisasemassa. Tällä on varmasti vaikutusta koko joukkueen pelaamiseen. Ei se kiekko vahingossa ole päättynyt seiskapelissä juuri Tapparan maaliin. Kummallakin kerralla usko, tahto ja puhti on lopulta loppunut kesken. Varmuudella en kuitenkaan osaa sanoa sitä, onko tämä tälläkin kertaa riittävä etu Kärpille finaaliin asti pääsemiseksi.
 

anatomia

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, LeKi
Kärppien peli oli TPS sarjassa varmasti tukkoisempaa, koska Kärpillä ei ollut siinä muuta kuin hävittävää. Silloin puristaa mailaa ja peli ei ole ihan niin vapautunutta. Sama tilanne ehkä vähän kevyempänä tässäkin sarjassa. Kun taas Tapparalla on tässä vain voitettavaa. Siitä saattaa tulla sarjan alkuun Tapparalle etua. Finaaleihin mahdollisesti päästessään Kärpätkin taas pystyisi pelaamaan ilon kautta, eikä tarvitse jännittää häviämistä.

Vaikka esim. Hirsolla on ollut ongelmallinen kausi muuttoinensa yms., kyllä sitäkin taas alkaa pelaaminen kiinnostaa ihan toisella lailla, kun semifinaaleja aletaan pelaamaan. Vaikka joukkueeseen pääseekin vain tietty määrä kerrallaan on tuo pelaajien lukumäärä ehdoton valtti. Tapparalla on joka ukon onnistuttava, kukaan ei saa pettää. Kärpät voi uittaa katsomosta uuden pelimiehen tilalle. Kuten viime vuonna kävi. Tapparalla näiden on riitettävä ja se toisaalta helpottaa joukkueen yhtenäisyyttä. Kumpi sitten tulee olemaan merkittävämpi asia, jää nähtäväksi.
 

Taze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings
Varmaankin näin, silloin ei vain ollut somea, jossa kaikki itkisivät sen perään. Et sitten ymmärtänyt mitä hain takaa?

Varmaan sitä, että kun kahtena edellisenä vuotena tuomarilinja on muuttunut täysin kesken ottelusarjan, niin tänä vuonna tuollaista ei voi tapahtua?
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tapola heittää rehellisen kehun hymyillen ja syyllistyy vaikka mihin syntiin. Lasse repii päätä irti hymyillen ja hän on sankari. Olenko nyt ymmärtänyt väärin, eikä hymyillen saakkaan tehdä mitä vaan? Seniili (vai kuka se Tepsin valkku oli?) teki virheen irvistäessään, kun olisi pitänyt haistattelujen jälkeen vetää leveällä hymyllä.

Toisekseen on mukava huomata Saravon Peksin päässeen pahasti sekä omien että vihollisten ja vielä lisäksi ulkopuolisten ihon alle. Ihan vain olemalla viiksiensä takana. Nelonen hei, Peksin potkulautakikkavideota pöytään!!
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Varmaan sitä, että kun kahtena edellisenä vuotena tuomarilinja on muuttunut täysin kesken ottelusarjan, niin tänä vuonna tuollaista ei voi tapahtua?

Nyt alkaa itseäkin jo kyllästyttää tämä aihe, mutta sen verran korjataan, että viime vuonna ei kyllä ollut kenelläkään mitään nokankoputtamista tuomarilinjassa. Se oli tasapuolinen koko sarjan ja jopa erittäin hyvä. En muista viime vuoden keväältä finaaleissa mitään suoranaista oikeusmurhaa, jonka olisin halunnut toisella tavalla vihellettävän. Kärpät oli viime vuonna ihan rehellisesti parempi ja tuomareita ei siihen tarvittu millään lailla. Viime vuonna Tapparan sarjoissa kaikissa peleissä aina puolivälieristä katkeraan loppuun asti linja piti. Lukko-sarjassa viime vuonnahan pelattiin sitä kuuluisaa vankilakiekkoa ekasta pelistä aina game 7:n asti. Linja ei missään vaiheessa muuttunut, koska linjaa ei ollut missään vaiheessa. Kentällä vihellettiin joku rike sieltä täältä koko sarjan ja joku 10 meni joka pelissä ohi molemmilta, mutta se oli hyvin tasapuolista.

Kuten moneen kertaan jo todettu, että silloin pari kautta sitten finaalisarjassa pelin henki muuttui 4. pelin jälkeen melkoisesti, mutta siitä faktat ovat jo selvillä ja siihen ei enää tartte sen enempää palata. Eikä sekään lopulta sarjaa Kärpille ratkaissut vaan se, että Tappara ei vaan pystynyt kolmesta ottelupallostaan käyttämään yhtäkään. Ja se ei pystynyt niitä ottelupalloja käyttämään ihan omaa osaamattomuuttaan. Tottakai se jätti ikuiset arvet ainakin itselle ja siksi toivoin viime kaudella, että ei tapahtuisi mitään superkyseenalaisia maaleja yms. jotka muuttaisivat vaakaa merkittävästi johonkin toiseen suuntaan. Kuten jo jankattu monta kertaa, tuolloin pari vuotta sitten nimenomaan Plihalin maali (joka ei liity siis millään muotoa kahvaamiseen / pelitapaan) muutti koko mediakentän asennetta sarjaa kohtaan, muutti myös suurimman osan kannattajista asennetta sarjaa kohtaan. Ongelma oli se, että maali syntyi kyseenalaisesti, mutta se ei liittynyt mitenkään mihinkään Tapparan "väitettyyn" kahvaamiseen tai roikkumiseen. Kahvaaminen ja roikkuminen nousivat ikään kuin tapetille ihan muista syistä. Liigan heikko johto taas reagoi kohuun siten, että se hyllytti "Tapparaa suosineen" tuomariparin Boman-Rantala (jotka hyväksyivät tuon kyseenalaisen maalin, vaikka eiväthän he sitä mitenkään olisi voineet edes hylätä, kun videolta ei saanut tarkistaa kuin sen, onko kiekko mennyt maalin ja siellähän se kiekko oli, mutta se oli siellä sen takia, että Plihal survoi maalivahdin ja kiekon sinne mukana.) Sarjan luonne olisi ilman tuota kyseenalaista maalia voinut olla aivan toinen ja Kärpät käytti sen mediahäsellyksin hyvin hyväkseen ja terävöitti omaa tekemistään.

Marjamäki on tässäkin tapauksessa se väärä taho syyttää, mutta olihan Marjamäellä silloin 2013-2014 sellainen kattaus mestaruudelle, että Kärpille olisi ollut kova pala jäädä hopealle kuten Tapparallekin. Ylimääräinen kohu silloin teki Kärpille hyvää ja he saivat taas juonesta kiinni ja menivät eteenpäin ja iskivät Tapparan heikkouksiin. Tappara taas hukkasi omat ottelupallonsa siinä touhussa ja keskittyminen valui muualle.

Edit: vielä lisäyksenä näihin keskusteluihin se, että tuomarlinjat ovat kautta aikojen vaihdelleet kesken sarjojen. On turha ottaa yhtä sarjaa joltakin vuodelta esimerkiksi vaan voidaan sanoa, että ihan samalla tavalla sitä linjaa on vaihdeltu vuonna 2003 kuin 2016 kesken sarjojen. Erilaiset mediaitkut on osattu jo kauan ennen kuin Marjamäki oli peliäkään valmentanut Liigaa. Ja tuomaritkin ovat vaan ihmisiä, ei siinä kesken sarjan semmoista ajattele. Ja nimenomaan se, kun käydään näitä mediapelejä eri osapuolten välillä niin nopeasti tuomari vielä ajattelee, että nyt kaikki odottaa että vihellän suotuisasti joukkueelle X ja yrittää kahta kauheammin viheltää linjakkaasti. Ja nimenomaan tämä sitten häiritsee, inhimillisessä mielessä, tuomareiden keskittymistä olennaiseen.
 
Viimeksi muokattu:
H

Hidas_ja_kankea

Hienoa!

Nyt alkaa itseäkin jo kyllästyttää tämä aihe, mutta sen verran korjataan, että viime vuonna ei kyllä ollut kenelläkään mitään nokankoputtamista tuomarilinjassa. Se oli tasapuolinen koko sarjan ja jopa erittäin hyvä.

Oli tarkoituksena kirjoittaa samaa, mutta mitäpä tuota toistamaan.

Tässä pilataan hieno ja odotettu ottelusarja. Itselle ainakin Tappara-matsit ovat aina olleet spesiaalitapauksia. Jokaisen Tappara-pelin jälkeen voin sanoa ensimmäisen ja viimeisen katsomani pelin olleen samaa joukkuetta vastaan. Silloin eka pelin aikaan tuli sadateltua vastustajan ylivoimaisuutta. Uudet jaot. Eka pelinkin aikaan oli Marjamäki tapetilla.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ja ihan nyt rakkaille Tappara-veljille ja -siskoille muistutuksena, että ei ne tuomarien antamat jäähyt aina autuaaksi tee, jos et itse tee maalia niistä. Tässä esimerkki siitä, että jokuhan voisi sanoa, että tämä maali olisi jäänyt syntymättä, jos Kärpille ei oltaisi vihelletty jäähyä :D Ja tätä se sit teettää, kun lähdetään niitä yksittäisiä tilanteita vonkumaan.
Linkki vie youtubeen:
Liiga final | Tappara - Kärpät | Game 4 (Highlights) - YouTube
 

Taze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings
Nyt alkaa itseäkin jo kyllästyttää tämä aihe, mutta sen verran korjataan, että viime vuonna ei kyllä ollut kenelläkään mitään nokankoputtamista tuomarilinjassa.

Totta, aktiivinen unohtaminen, johon on viime kauden tuloksen suhteen pyritty, tekee tehtävänsä. Juurikin nuo myöhemmin mainitut tapahtumat oli ajatuksena tässä - toki pääpyrkimys oli olla sarkastinen. Olen silti samaa mieltä, että etukäteen tuomareista valittaminen on paitsi ihan turhaa (sitä on toki myös jälkikäteen tuomareista valittaminen) myös tyhmää.
 

Hoitsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tämä ketju meni lukukelvottomaksi siinä vaiheessa kun Väsyneet Kädet ratsasti paikalle ja postasi ensimmäisen viestin. Yllättäen objektiivisen tarkkailijan ensimmäisen viestin jälkeen tässä ketjussa ei muusta ole puhuttukaan kuin tuomaritoiminnasta vaikka peliäkään ei vielä ole pelattu. Itse en jaksa tähän sontaan tämän enempää puuttua, pitäkää tunkkinne.
Olisit nyt etes laittanu tuon "objektiivisen tarkkailijan" lainausmerkkeihin :)
 

Overdoze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kärppien peli oli TPS sarjassa varmasti tukkoisempaa, koska Kärpillä ei ollut siinä muuta kuin hävittävää. Silloin puristaa mailaa ja peli ei ole ihan niin vapautunutta. Sama tilanne ehkä vähän kevyempänä tässäkin sarjassa. Kun taas Tapparalla on tässä vain voitettavaa. Siitä saattaa tulla sarjan alkuun Tapparalle etua. Finaaleihin mahdollisesti päästessään Kärpätkin taas pystyisi pelaamaan ilon kautta, eikä tarvitse jännittää häviämistä.

Nämä psykologiset asetelmat ovat aina mielenkiintoisia. Olet varmasti oikeassa tuosta mailanpuristamisesta. Jos pelattaisiin finaaleja, niin näkisin että Tapparallakin olisi hävittävää enemmän (olisi liian julmaa hävitä kolmannen kerran putkeen) mutta nyt välierissä asetelma on hieman eri.

Hirschovits ei muuten välttämättä enää tälle keväälle esiinny ellei aivan käsittämätöntä loukkaantumissumaa tule. Kim on ollut ihan kuutamolla kaikissa peleissä viimeiset pari kuukautta. Ellen olisi Kärppien kannattaja niin pelaisin heittämällä isolla panoksella tuota kolmen kerrointa Tapparalle. Kertoimet eivät mitenkään kyllä kuvasta tämän sarjan tasaisuutta. Molemmilla on kaksi tasaisen hyvää veskaria, pari kokenutta todella kovaa konkaria ja muutama superjuniori. Joukkueet ovat enemmän peilikuvia toisistaan kuin kahtena edellisenä vuonna ja lisäksi samojen koutsien takia tuntevat myös toistensa pelitavat läpikotaisin.

Ainoa muutos ehkä on, että Kärpät on näiden kolmen vuoden aikana siirtynyt asteittain yhä voimakkaammin kiekkokontrollia kohti. Noin raakasti yleistettynä, ensimmäinen mestaruus otettiin vastaiskukiekolla, toinen semi-kontrollilla ja tänä vuonna tämä protektiivisen kontrollikiekon kehitysprojekti on nyt saavuttanut huippunsa. Kevät näyttää mentiinkö oikeaan vai väärään suuntaan. Tapparan peliä olen todella vähän seurannut tälle kaudelle. Keskinäiset pelit olivat tasaista vääntöä ja muutoin on jäänyt mieleen maalikoosteista vain yksilösuorituksia, joten mielelläni kuulisinkin mikä tamperelaisten mielestä on tänä keväänä toisin verrattuna aiempiin.
 

Salama44

Jäsen
Taitaapi olla Tapparalla vähän paineita Kärpille häviämisestä kun Tapola lähtee jo ennen ensimmäistäkään peliä psyykkaamaan Kärppiä sillä että Marjamäki pyrkisi vaikuttamaan tuomaritoimintaan.

Aika naurettavaa ettei vain keskitytä oululaisittaen sanoen "ommaan pellaamisseen". Ei se pellaa joka pelekkää"
 
Muuten en jaksa Tapolan kommentteja sen kummemmin ruotia, mutta Tapparan fanina olisin kovasti huolissani siitä, että päävalmentaja palaa päivä ennen välieräsarjan alkua vielä muistelemaan vuoden 2014 (tamperelaisten mielestä) epäreilua tuomarilinjan muuttumista sarjan ollessa Tapparalle katkolla. Kertoo siitä, että taitaa ainakin Tapparan valmennuksessa vielä edellisvuosien sarjat tutisuttaa punttia jokseenkin kovasti. Antaa varmaan omille pelaajille hyvän viestin, kun luotsilla on meriselitykset jo tässä vaiheessa tarjota.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mitähän Tapola nyt on ruikuttanut, ihan oikeasti, ystäväni McTorso?
Tapola otti esiin kaksi vuotta vanhat asiat, joilla ei ole mitään tekemistä tämän välieräsarjan kanssa, tai ei ainakaan pitäisi olla. Kyllä minä näen Tapolan kannanoton lapsellisena, tai ehkä pikemminkin epätoivoisena. Ja kyllä, ruikuttamisen kriteerit täyttyvät. Ymmärrän kyllä, että Tampereella asia nähdään toisin. Se ei haittaa.
Vai onko jokainen tuomareihin liittyvä kommentti automaattisesti joku hyökkäys Marjamäkeä kohtaan?
Ei ole. Enkä tätäkään Tapolan ulostuloa minään hyökkäyksenä pidä. On kuitenkin mautonta mainita vastustajan päävalmentaja nimeltä ja sanoa hänen olevan hyvä tuomareiden manipuloija. Eikö sinusta?
 
Helppo todeta, että medialukutaidossa on monilla hiomista. Ja yllättävän koville näyttää ottavan tuosta finaalisarjan linjamuutoksesta puhuminen. Liekö sitten takaraivossa tietämys, ettei se ihan tasapuolisesti mennyt.

Ja nämä pelkopuheet sun muut, hohhoijaa.
 

Maikkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, HIFK, Liverpool
Nordicbetillä näyttää olevan aika suuret kerroinerot tämän sarjan voittajalle: Kärpille 1,33 ja Tapparalle 3,05. Tuon mukaan siis Kärpillä olisi 70 % mahdollisuus päästä jatkoon ja Taparan 30 %. Toisella vedonlyöntisivustolla, Unibetillä, on vetoja sarjan lopputuloksiin ja pienimmät kertoimet on Kärppien 4-1, 4,2 ja 4-3 voitolle, samoin Nordicilla.

Ihmekös tuo on, että Tapola alkoi ruikuttamaan jo ennen kuin ensimmäistä peliäkään on pelattu. Yrittää saada tätä musertavaa eroa umpeen.

Onhan tämä sarja taputeltu jo etukäteen kun vedonlyöntitoimistojen kertoimia katsoo.
Toivottavasti Kärppien pelaajat seuraavat kertoimia tiiviisti ja alkavat uskoa itsekin ylivoimaisuuteensa. Se antaa aina hyvän lähtökohdan peleille.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös