Playoffs 2016 välierät: HIFK – JYP

  • 102 868
  • 642

Kapo 00

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tämä on edelleenkin JYP:lle ns. välikausi eli menestystä odotetaan vasta ensi kaudesta eteenpäin. Mutta kun kerran tänne asti ollaan päästy, ei näitä pelejä häviämäänkään lähdetä. Kaikki paineet siis HIFK:lle, jolla on runkosarjan voittajana edelleenkin enemmän hävittävää.

Ensimmäisen kerran joukkueet kohtasivat kaudella 88/89 puolivälierissä, jotka pelattiin tuolloin paras kolmesta systeemillä. Vaikka molemmat pelit päättyivätkin vain maalin erolla JYPille, ei HIFK:lla ollut sarjassa mitään mahdollisuuksia. Koska kyse oli ensimmäinen kerta kun JYP pääsi playoffeihin. Niin koko kaupunki ja joukkue olivat aivan hurmokseksessa. Ja samalla vauhdilla mentiin välierissä Ilveksenkin yli. Ja vasta finaaleissa materiaali TPS:n muodossa voitti hengen.

Toisen kerran kohdattiin kaudella 91/92 välierissä. Ja parhaiten minulle tästä sarjasta jäi mieleen 4 peli Nordikselta kun sarja oli katkolla JYPille ja JYP johti peliä toisessa erässä. Kun jokin herätti kotiyleisön. Tunnelma oli sen jälkeen aivan uskomaton. Ja se näkyi HIFK:n otteissa kun se suorastaan lensi siinä huutomyrskyssä 6 – 4 voittoon. Samanlaista tunnelmaa en ole vieraspeleissä sen jälkeen päässyt kokemaan. (Mutta 2014 puolivälierien 7 pelin kolmas erä Kisapuistossa pääsi todella lähelle). Seuraavana päivänä JYP pisti sarjan poikki ja pelin jälkeen, joku HIFK fani huusi poistuessaan hallista: ”Vapise JYP! Jokerit Tulee!” (Niinhän ne perkeleet tuli, näki ja voitti. Mutta oli se aika huvittavan kuulloista HIFK fanin suusta vaikkakin katkeran tappion jälkeen)

Kolmas kerta olikin sitten kaudella 92/93 ja oli aika lailla selvää pässinlihaa vaikka HIFK kotiedulla puolivälierä sarjan lähtikin. Ja pystyi jopa 1 pelin voittamaankin. Ko. kauden ja varsinkin semifinaalit HPK:ta vastaan ole pyrkinyt aktiivisesti unohtamaan jo 23 vuoden ajan.

Mutta nyt lähdettävä hallille ja sieltä kohti Helsinkiä
 

Vecca

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NJD
Ei tässä mitään duunia pysty tekemään, kun illan peli on mielessä... kuusi tuskallista tuntia pitää vielä odotella. Veikkaan että game 7 on luvassa tästä sarjasta. On tää kevät hienoa aikaa!
 

hablaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lügan kaaossseura
Ei tässä mitään duunia pysty tekemään, kun illan peli on mielessä... kuusi tuskallista tuntia pitää vielä odotella.
Tämä. Juuri pohdin että jättäisinkö leikin kesken ja tekisin lopputunnit jossain vaiheessa viikonloppua kotoa, ei tässä työnteosta tule hevon vittua. Viimekeväinen sarja Kärppiä vastaan oli monella tapaa ikimuistoinen, mutta kyllä nyt kutina on ihan eri tasolla jo ennakkoon. Peliä saatana!
 

Kake74

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Junior-Pelicans, Tamin Tribuuttiketju
Kylläpä muuten jännittää, silleen ihmeen paljon;)
On sitte 25 vuotta menny viime kerrasta, ja tänään mennään taas, mitään järkevää ei pysty sanoon, sen sanon että vetäkää kovaa ja puhtaasti!
Ja parempi voittaa.
T: Puolikalju
 

Massimo 1897

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Hohhoijjakkaa!! Ihmisellä täälä pää ja vatsa ihan sekaisin! Ei ole tullut tänää mistään mitään, jos sitäkään! Ajatukset harhailee iltaan ja Let`s play hockey soinut päässä aamusta asti. solen skiner och fögels sjungs vai miten se meni!
Ny ska vi börja! Onnea JYPinkylään! Parempi vie!
 

dafjkl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Diskos ja JYP
HIFK on se perinteisin aito jääkiekkoseura ja hienoa pelata sitä vastaan. Seuran hieno kulttuuri näkyy myös tässä keskustelussa - kiitos siitä minunkin puolestani. Ei tosiaankaan yhtään silmiin osunutta JYPin nimen väärinkirjoitusta tai muutakaan dissaamista. Hieno seura ja hienot fanit ansaitsevat lujan vastuksen ja helpolla ei JYP finaaliin etene. Ja tuttuja JYPissä kannuksia hankkineita miehiä on vastassa Auvityn ja Ikosen muodossa. Kumpikin hienoja pelaajia. Paljon odotan sarjalta.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Kohta mennään.

  • Kestääkö Veinin hermo?
  • Tekeekö JYPin lihamyllyketju HIFK:sta hakkelusta?
  • Onko Nordis täynnä?
  • Laulaako Nenosen ranne?
  • Montako loukkaantunutta on saldo pelin jälkeen?
  • Osuuko Zabo edes laiturilta mereen?
  • Dominoiko Kalteva täysin?
  • Jääkö joku JYPin peliä nostava kiekollinen Genen/Aulien hirmupommin alle?
  • Pääseekö HIFK:n pakit jyrän alta pois?
  • Onko Micke-Måkesta mitään hyötyä kentällä?
  • Jatkaako Auvitu jumalaisen kauniita otteitaan ex-seuraansa vastaan?
  • Yllättääkö Virtanen pelokkaalla mikkihiiri-kiekolla?
Siinä kysymyksiä alkuun. Niitä olisi tuhansia lisää, mutta nyt onnea molemmille.

Kohta mennään.

(Edit: eihän se Grilli pelaa....)
 
Viimeksi muokattu:

Doforos

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsingfors, LA Kings, MMÅ
Erittäin mielenkiintoiset molemmat välieräparit ja kiitos Liiga (en tiedä oliko viime keväänä näin, HIFK ei pelannut) otteluohjelmasta. Kolmos-, nelos- ja vitosmatsit on mahdollista seurata suorana molemmista kun pelaavat vuoropäivinä. Tietää mitä ensi viikolla tekee arki-iltaisin.

HIFK-JYP: erittäin tasainen ja mielenkiintoinen pari. HIFK luonnollisesti ennakkosuosikki, jos sellainen väkisin haettava. Runkosarjamenestystä ei voi jättää huomioimatta mutta se ei paina ollenkaan kaukalossa, kun sarja käynnistyy. Molemmat pelaavat samantyylistä kiekkoa. Ei ehkä puhdasta pystysuunnan kiekkoa mutta erittäin suoraviivaista ja jos vain tilaa on, niin painetaan ylöspäin. Luisteluvoimaisia joukkueita. Viihdyttävä seurata. Senkin puolesta mielenkiintoista, että nämä "pelikirjajoukkueet" pelaavat toisessa parissa ja sitten "luomukiekkojoukkueet" toisessa parissa vastakkain.

Materiaaliero vs fyysisyys. JYP sai paljon kehua (ja vihaa) fyysisestä pelistään Saipa-matsissa. HIFK'ta on kehuttu myöskin fyysiseksi joukkueeksi, mutta fakta on että fyysisyydessä JYP on edellä. Molemmat toki ovat myös taitojoukkueita, mutta pieni edge JYP'llä jos lähdetään vääntämään fyysisellä puolella. Vähän jännittää nähdä, miten Tommi Taimi, Lauri Taipalus esimerkkeinä käsittelevät JYP-pelaajien antaman paineen päädyssä. Pystyykö HIFK tarjoamaan samanlaista? HIFK osaa taklata ja pelata kovaa, mutta vastaavanlaiseen pommitukseen ei kyetä. Eli: HIFK on tärkeää päästä paineen alta pois.

No joo mitä tässä analysoimaan ja esittämään jotain. Mahtava sarja luvassa. JYP on kova. HIFK pelitavan sopivuus playoff-kiekkoon herättää epäilyksiä. Onko liikaa flow'sta kiinni? Löytyykö se oma peli, päästäänkö ytimeen?

Hyvä maalivahtikaksikko molemmilla ja mikä tärkeintä... MMÅ jälleen askissa :)

---
Siitä linkki Videotuomarien (Rantanen ja Nyholm) ennakkolöpinöihin. Monilta osin samaa mieltä näiden kaverien kanssa. Hyvää tarinaa ja osuvia pointteja. Kannattaa kuunnella!
Videotuomarit: Terveisiä Jyväskylästä – joko HIFK:n liha tummuu? - Videotuomarit - Ilta-Sanomat
 

Uncle Becker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Україна

hablaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lügan kaaossseura
Tämän mukaan meillä ei ole mitään palaa ja vitospelissä on jo pelaajat loppu. Katsotaan miten käy. Kiivas sarja tulossa.
Eipä tuolle liikaa kannata painoarvoa antaa, Rantasen kuuntelu käy kotikutoisesta lobotomiasta (myönnettäköön että kuuntelin itsekin). Enää 75 minuuttia. Ei sikäli että vilkuilisin kelloa koko ajan.
 

Waqu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Dallas Stars
Erittäin mielenkiintoinen ja odotettu sarja edessä! Harvoin tosiaan IFK on vastassa pleijareissa ollut, nyt sitten ja sytyttää varmasti.
SaiPa sarja oli JYPille suhteellisen helppo, jos joukkueesta vaan löytyisi maalintekijöitä, niin sarja olisi ollut neljässä pelissä ohi. JYP vei fysiikassa SaiPaa aivan 100-0 ja SaiPan avain voittoihin oli ykkösessä, niin ryminäketju pimensi tuon täysin.

Oikeastaan tässä onkin avaimet JYPin voittoon, pimentää IFK:n tähdet. Tällä kertaa se on huomattavasti vaikeampaa, sillä ei ole yhtä kenttää mikä voi tehdä maaleja. Löytyy todella terävä 1-kenttä, erittäin taitavia Savolaisia ja tähän päälle vielä hyvä hyökkäyskentällinen. Taitoa löytyy jokaisesta kentästä, joten JYPin viisikkopuolustuksen on toimittava jokaisella kentällä. JYPin ongelma läpi kauden on ollut maalinteko, viimeistelyn täytyy olla kliinistä tässä paikassa. Monesti niitä paikkoja on ollut ja peliä on hallittu, mutta voitoa se ei ole taannut. Tähän kohtaan suonenvetoja kaivattaisiin.

Alkais peli jo! IFK aika suuri ennakkosuosikki, mutta hieman yllättäen veikkaus tarjoaa Tapparan voitolle Raksilassa isompaa, kuin JYPin voitolle nordiksella. Kyllä JYPillä mahdollisuudet sarjassa on hyvän maalivahtipelin, fyysisen yliotteen ja maalinteon kliinisyyden kautta, mutta kyllä nyt saa venyä parhaansa.
Itse hiukan kritisoin videotuomareiden juttua, sillä eihän IFK enää ole niin munaton kuin alkukaudesta. Mukana J. Järvinen, Liivik, Genematti ja Aulie. Kovuutta sielläkin on, toki meillä laajemmin, mutta kyllä tuoltakin kovuutta löytyy. Viimeisin kovuus meiltä löytyy kun tulosyksikön ukotkin on puukätisiä koohottajia ;)

Hienoa kyllä lukea tätä keskustelua! Erittäin arvostettavaa ja vastustajaa kunnioittavaa juttua. Toista se on jossain Kärppäsarjoissa, kun he ovat aina joka asiassa hyviä ja oikeassa. Lisäksi tuomarit on vain heitä vastaan ja tekevät virheitä vain Kärppiä kohtaan.
 

anatomia

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, LeKi
Tässä vaiheesa jo JYP:lle onnittelut kovasta saavutuksesta. Piti olla rahat yms. niin loppu, ettei Perriniäkään voinut pitää. Niin sitä taas vaan jengi on neljän parhaan sakissa. Respect!

HIFK:n puolelta on mulla jäänyt mieleen pyörimään Ramstedtin pulloposket. Jos mies on noin huikea kiekkoilija tuossa kuosissa, jää vain miettimään kuinka kova seppä se olisi hiukan urheilullisemmassa tikissä. Ei taitaisi meitä enää Suomen liigassa ihastuttaa...

Varmasti hyvää vauhdikasta lätkää tiedossa kaikelle kansalle. Kiva että game 3:sta eteenpäin pelipäivät on sarjoilla eri. Pääsee nauttimaan tästäkin sarjasta. Mielellään sen seitsemän peliä, kiitos.
 

Renegade

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Diego Padres
Hieno sarja, erittäin asiallista keskustelua ja tilanteista ja tuloksista huolimatta pidetään se sellaisena. Varmasti peleissä roiskuu kuten kuuluukin, mutta that's only hockey.
 

Rostislav

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Eka matsi näkyy lähibaarissa ja iltavapaa puolisolta hankittu. Ottelun tulosta voi sitten mennä kertaamaan suoraan saunavuorolle.

Huomiseen kotimatsiin lippu hyvältä istumapaikalta hankittuna.

Kevät on kiekkofanin parasta aikaa.

Tästä tulee legendaarinen sarja!
 

TrueThat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Rangers, Real Madrid
HIFK:n puolelta on mulla jäänyt mieleen pyörimään Ramstedtin pulloposket. Jos mies on noin huikea kiekkoilija tuossa kuosissa, jää vain miettimään kuinka kova seppä se olisi hiukan urheilullisemmassa tikissä. Ei taitaisi meitä enää Suomen liigassa ihastuttaa...

Näihin Ramstedtin ''pulloposkiin'' on syynä ihan miehen sairastama IBD. Tai pikemminkin sen lääkitys, joka turvottaa.
 

EMS78

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Odotin lyhyttä kevättä JYPille, mutta toisin kävi. No mikäs siinä. JYPillä ei omasta mielestä ole juurikaan mitään hävittävää. Ihan kiva kattoa pelejä, kun ei hirveästi tarvi jännittää eikä ole mitään suurempia odotuksia. Tosi kivaa sekin että vastassa on HIFK. Toivottavasti pelit tässä sarjassa on tasaisia, tasokkaita sekä tapahtumarikkaita ja rehtejä. Paras voittakoon!
 

Joe Plop

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Nonnni!!! Kiakko jäähän!!!
 
Suosikkijoukkue
JYP, GKS TYCHY, Puolalainen lätkä, Boston Bruins
Tämä päivä selvitti heti sen että jos JYP pystyy pitämään yllä taklauspeliään ja pelaamaan kovaa niin JYP kävelee HIFKin yli, jos puolestaan HIFK saa kontrolloida vauhtia ja kiekkoa niin JYP on aivan kusessa. Ja tottakai, näinhän se aina menee että se voittaa joka kontrolloi tempoa mutta tässä sarjassa tuntui ekan pelin perusteella sen oikein kärjistyvän.
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tuomarit oli viimeisessä erässä ihan kuutamolla. Linjurit vihelsi hybridit päin vittua ja JYP sai kyllä jokusen ihan aiheettoman jäähyn. Esimerkiksi se Tuppurainen - Taipalus episodi oli ihan naurettava. IFK:n en koe kärsineen niinkään dumareista, tosin ei JYPikään mitenkään hirveästi mutta selkeästi enemmän.
 

Neely

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kings ,Englanti, Blaugrana&C.D. Santa Clara
Esimerkiksi se Tuppurainen - Taipalus episodi oli ihan naurettava. IFK:n en koe kärsineen niinkään dumareista, tosin ei JYPikään mitenkään hirveästi mutta selkeästi enemmän.
Totta. Se Nättisen saama jäähy Lankisen "kolaamisesta" oli jo surullinen vihellys. Elkins ei kyllä jättänyt yhtään tilaa välttää kontaktia Lankiseen ja itse kontakti oli kyllä todella, todella heppoisen.

Hybridipitkät vihellettiin ihan vihkoon molemmille.
 

dafjkl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Diskos ja JYP
tuomaritoiminta tosiaan oli luokatonta. Mutta HIFK oli terävämpi ja ansaitsi voittonsa. JYPin on saatava huomenna laidat ryskymään ja tahtoa kaukaloon, nyt peli rullasi vain ensimmäiset 15 minuuttia. Tuomarit voisi laittaa vaihtoon - molemmat joukkueet ansaitsee olla välierissä
 

LP#32

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jes, ensimmäinen kiinnitys.

Oli kyllä kovin erikoista tuomarityöskentelyä etenkin kolmannessa erässä ja kuten tässä olikin jo kommentoitu, JYP siitä ehkä vähän kärsi. En jaksa kritisoida koskaan tuomareita, mutta matsin jälkeen kyllä kummastutti. Pitkäkiekkosääntö oli ihan hukassa.

Toivottavasti Hussolla ei mitään ihmeempää ja pääsee huomenna askiin. Ei Lankinenkaan huonosti pelannut, mutta toivottavasti loppu mennään ykköskassareilla. Tiukka sarja tästä tulee, JYP on pirun kova jengi. Hieno fiilis oli hallissa ja mukavasti oli myös äänekästä JYP-kannattajakuntaa paikalla.

Huomenna uusiks.

Mukavasti rauhoittaa JYPin maalin edustaa, kun Yonkman ratsastaa paikalle :)
 

Tepi#45

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Onnittelut Helsinkiin voitosta!

Tämä peli hävittiin 2.erässä, kun JYPin taso laski liikaa. 1.erä antoi odottaa paljon enemmän.
HIFK oli juuri niin vaikea vastus JYPille kuin osasin odottaa ja HIFK voitti ansaitusti tänään.

Tämä taso ei riitä ja jotain uutta JYPin pitkää kaivaa esiin. Huomenna voitto pitäisi ehdottomasti pystyä ottamaan keinoilla millä hyvänsä.

Jatketaan siis huomenna.
 

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
JYP oli itse asiassa pirun kova. Ei mene ylikävelynä IFK:lle tämä sarja.

Hintz nousi esiin kymppipaidan arvoisesti. Upeaa nähdä tällaisia taitopelaajia IFK:ssa. Kunhan tamperelaisena muistaa jättää pitkät kalsarit kotiin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös